Találatok a következő kifejezésre: A négy és három (30 db)

Egy csomag magyar kártyából hányféleképpen lehet kiválasztani négy lapot úgy, hogy egy VIII-as és három makk legyen a kiválasztott lapok közt?

Legjobb válasz: Két részre bontom: makk 1. VIII-as van benne 2. vagy más fajta. 1. Már egy lapot kiválasztottál (makk VIII-as) az 32-bõl így már csak 31 közül illetve csak 7 makk közül választasz. Még 2 makkot "7 alatt a 2"-féle képen választhatsz ki plusz egyet meg 24 (32-8makk) bõl "24 alatt az 1" féle képen. Ezeket össze kell szorozni. 2. A makk VIII-ast nem választhatod, így a három makkot "7 alatt a 3" féle képen még egyet meg "24 alatt az 1" féle képen. Ezeket is összeszorzod majd 1.-t meg 2.-t összeadod és kész.

Két részre bontom: makk 1. VIII-as van benne 2. vagy más fajta. 1. Már egy lapot kiválasztottál (makk VIII-as) az 32-bõl így már csak 31 közül illetve csak 7 makk közül választasz. Még 2 makkot "7 alatt a 2"-féle képen választhatsz ki plusz egyet meg 24 (32-8makk) bõl "24 alatt az 1" féle képen. Ezeket össze kell szorozni. 2. A makk VIII-ast nem választhatod, így a három makkot "7 alatt a 3" féle képen még egyet meg "24 alatt az 1" féle képen. Ezeket is összeszorzod majd 1.-t meg 2.-t összeadod és kész.

Ma voltunk a Csepeli strandon. Belépő 2000 ft. Az arány l negyed magyar, három negyed cigány. Könyörgöm, miből? Családonként l5-20 ember? és a viselkedésük.

Legjobb válasz: Errõl van emlékem nekem is. Egyszer elmentünk erre a strandra,mert ingyen nap volt,és felakartuk idézni a gyerekkori emlékeinket :) Ledöbbenve láttuk az autóból,hogy kilóméteres "fekete"sor állt,bent a strandon meg hömpölyögtek...azzal a mozdulattal bele is tapostam a gázba.Soha többé!

Egy sor akác, egy sor fûz Egy sor cigány, egy SORTÛZ! Ma voltunk a Csepeli strandon. Belépõ 2000 ft. Az arány l negyed magyar, három negyed cigány. Könyörgöm, mibõl? Mibõl? pl abból hogy 14 évesen a világra szarnak minnél több kölyköt és a mi pénzünkbõl nevelik fel õket. Utána ha felnõ bekerül a börtönbe ahol ismét a mi pénzünkön fog élni és közben konditerembe jár és persze nem kenyeren meg vizen tarják õket ezután kikerül és õ is csinál vagy 5-6 kölyköt, majd megint börtön stb.. De igazából ez meg sem történik hiszen az Orsós (Orbán??) vezérünk azt mondta hogy a cigányokkal nincs semmi baj.. Szerinted a rózsadombi politikus fog foglalkozni a cigányokkal vagy beköltözik Lakatos Armandoékhoz hogy megtudja hogy milyenek és hogyan élnek? És addig amíg biztos szavazótábor addig fialtatni fogják ezeket a korcsokat!
Errõl van emlékem nekem is. Egyszer elmentünk erre a strandra, mert ingyen nap volt, és felakartuk idézni a gyerekkori emlékeinket :) Ledöbbenve láttuk az autóból, hogy kilóméteres "fekete"sor állt, bent a strandon meg hömpölyögtek...azzal a mozdulattal bele is tapostam a gázba.Soha többé!
Nem adok két percet a rasszistázó, parasztozó, gyûlölködõ, tényeket tagadó cigány(védõ) csapatok megjelenésének. Családonként 15-20-an? Persze! - és ez csak az ún. "kis család" (cigányosan ejtve: kiccsalád). Ha pedig az agresszivitásukat, hangoskodásukat mered kritizálni, menten beíratnak "tolerancia-tréningre", mint a rendõröket - ahelyett, hogy ösztönöznék õket a közrendet és köznyugalmat megzavaró cigányokkal szembeni erélyes fellépésre.:((( ABSZURDISZTÁN.
Elsõ, szerintem ez tényleg probléma. Befizetsz egy csomó pénzt, utána meg a cigók mosakodóvizében "strandolhatsz". Kérdezõ, a cigók szerinted kifizetik a beugrót?? Ugyanmár. Én kb. 10 éve emiatt nem járok városi strandra. Már akkor is ez volt mindenhol.
Hát mibû, mibû? A mélyszegénysígbû te kis rasszistá.
Emlékszem még a suliban társadalomismeretbõl feleltem és a cigánypopulációra 1 milliót mondtam. Mondjuk úgy, hogy akkor ez a felelet nem volt értékelhetõ. Ma viszont >>ez a szám valós!<< A mi megyénk alapvetõen egy tiszta régió ilyen szempontból, viszont konkrétan a mi városunkban sok a cigány. Környékhez képest is, számukban is. De szerencsére tudják a helyüket (ilyet még máshonnan nem hallottam vissza). Most akkor szerensésnek vagy szerencsétlennek mondjam magam? Csak nehogy úgy járjunk mint az amerikaiak. Közép-Amerika felé közeledve nekik kell spanyolt tanulniuk, nem a spanyolajkúaknak angolt..
Már Kanada is megelégelte õket. Szóval oda már nem. Csak tologatni lehet õket.:/
Ja, jönnek majd vissza Csepelre, hogy ellepjék a strandot!
A kérdező hozzászólása: Holnap nem lesz strand idõ. Akkor mit fognak csinálni, szinházba mennek?
Csepeli vagyok, királyerdei rész(jó környék, nem ironikusan, tényleg még ez a legjobb, kertváros, itt kevés a cigán, kivéve ugye a strandon!:D), nos 10 évvel ezelõtt 5 éves koromban, apukámmal voltam utoljára a mi kis városunk strandján...egyrészt k*rva drága(ahhoz képest amit nyújt), másrészt tele van az erzsébeti, csepeli cigányokkal...itt már meg sem lepõdünk:D Csepelre is már szivárog be a hiperpigmentált népség, fõleg a paneldzsungelbe, szerencsére!! jó nem azt mondom, van közöttük normális is, de nagyon-nagyon ritka...15/L
Komoly problemaid vannak...
Mindenben egyetértek, amiket leírtatok, viszont ezekkel nem fog elõbbrehaladni a magyar nemzet. Egy dolgot kell tenni: családot alapítani és gyermekeket vállalni. Bármilyen elszomorító, de ebben a cigányokról kell példát vennünk! Náluk nincs olyan mint nálunk, hogy valaki 30 évesen még csak van magának, és se felesége, se gyereke. A statisztikák iszonyúan aggasztóak. A saját falumban ha szétnézek, nagyon ritka az, aki 30 év alatt gyereket vállal, cigányoknál viszont az a ritka, hogy ha valakinek 22 éves korában még nincs gyereke. Magyarok ezzel szemben meg sem házasodnak sokan, merthát a karrier meg a megélhetés az elsõ... És lehet mondani, hogy ebben a nehéz helyzetben nem merünk gyereket vállalni stb stb. Ha ezen nem változtat a magyar társadalom, akkor nem lesz jogunk lázadni a cigányok ellen, hiszen 20-30 év múlva elsöprõ többségben lesznek. Ez nem valami buta elmélet, ez kész tény!!!
Az a helyzet, hogy nektek igazatok van. Én nem vagyok rasszista, és igyekszem az embereket, beleértve a romákat is elfogulatlanul nézni. sajnos azonban minden egyes egyedben csalódnom kell. Egyszer meghítam vendégségbe a fiam egyik roma osztálytársát, hát nem többet:( Svájcban öt év folyamatos munkaviszony után jár segély a nem svájci állampolgároknak. Ott nincs cigó. kanadában azonnal lakást és támogatást kapnak...oda özönlenek. No comment.
Nos, mibõl? 43 féle jogcímen megszerezhetõ támogatásokból (minden erre vonatkozó paragrafus ismeretében napra készek!); fém- és kábellopásból, utcai rablásokból, lányfuttatásból, uzsorából, védelmipénz-szedésbõl stb. stb. Mondanám azt is: más cigány emberek munkából, saját teljesítménybõl - de ÉPPEN ÕK azok, akik az ilyen strandot messzire kerülik, mivel a búza (nagyon helyesen!) ocsúval nem keveredik.
középiskolás vagyok XD de viszont borsodi úgyhogy láttam már sokmindent
A kérdező hozzászólása: Hát Te nem vagy semmi. Neked kéne politikusnak lenned! Mivel foglalkozol?
Figyelj én vagyok a hetes válaszoló. Hadd idézzek egy hozzászólást: "Gondolkodjatok el az alábbi történeten, amit a saját fülemmel hallottam: egy vidéki takarékszövetkezetbe bejött a cigány, felvett majdnem 200.000!!! Ft segélyt. Ebben benne volt a rát, családi pótlék, lakásfenntartási támogatás, óvodáztatási, iskoláztatási támogatás stb. Poénból megkérdezte az ügyintézõ, hogy "Te Robi, nem akarsz te dolgozni menni?" A válasz ez volt: "Amíg a faszomból megélek, addig minek dolgozzak?" Nagyon is igaz a mai Magyarországra, de ki tudna tenni valamit?A fidesz meg az mszp már leszerepelt nem egyszer úgyhogy én nem szavazok rájuk (kb olyan mintha a jobboldali és a baloldali tüdõgyulladás közül kéne választani) A jobbik foglalkozna a cigánykérdéssel de sok pontban nem értek velük egyet(zsidózás, köztévék beszüntetése stb)
A kérdező hozzászólása: Továbbra is ott a demagóg kérdés- mibõl - ? Mi dolgozunk folyamatosan, és egy ilyen hétvégét meg kell komolyan tervezni anyagilag. Õk meg szórják a pénzt. Övék a világ. Én jobbos szavazó voltam, bevallom, de ha valamit nem tesz a kormány, akkor ennek nem lesz jó vége. Vagy csak egy ciklusra terveztek tényleg, ahogy a balosok mondják?
Erõsen fertõzött terület. Több, mint 10 éve nem jártam ott utoljára, de már akkor is feketéllett a víz. Sajnos ez van majdnem mindenhol... :(
A kérdező hozzászólása: Bravó Utolsó. Tökéletesen fogalmaztál. Tetszett.
A kérdező hozzászólása: Nem volt élvezetes az egész. Hangoskodtak, ugráltak mindenhonnan. Az uszómester csak akkor fütyült, ha egy magyar 8 éves kisfiu mert egyet ugrani oldalól.Zabáltak a medencében, káromkodtak, beszóltak mindenkinek. Nõként nézték a l2 éves fejletlen kislányomat. 3 óra körül szinte átvették az uralmat. Már nem láttunk magyarokat, leléptünk. Férjem alig várta, hogy lezuhanyozhasson. Egy családi ház elõtt parkoltunk, azt mondta, mindjárt bekönyörgi magát fürödni, mert nem birja ki Pestig. Hát soha többet.
Sziasztok! Nem teljesen válasz a kérdésre, de ide vág: Én egy olyan intézményben dolgozom ahol sok a "gazdag" gyerek. A szülõ több pénzt fizet arra, hogy a gyereket /óvódásokról van szó/legyen hova rakni mint az én fizetésem. Na Õk simán bevállalnak 3-4 gyereket, nincs is szinte olyan akinek még nincs testvére. Vajon ez mit eredményez évtizedek múlva:lesznek Õk a felsõbb réteg, meg lesznek a cigányok, aztán majd kiirtják egymást... Szép jövõ:aluliskolázott, szocializálatlan fekete magyarság, és elkényeztetett, magukat felsõbbrendûnek érzõ fehér magyarság... Én is szeretnék még egy gyereket, de amíg a szarból kell anyám, apám támogatni, hogy szüljek? Ha szülnék a családommal is kiszúrnék, s magammal is /anyagilag/
A: 20, 25
Legyen a négy életkor A, B, C, D A feltételeknek megfelelõ 4 egyenlet A + (B + C + D)/3 = P (37) B + (A + C + D)/3 = Q (39) C + (A + B + D)/3 = R (41) D + (A + B + C)/3 = S (45) Kérdés a négy életkor átlaga EK(4) = (A + B + C + D)/4 Az egyenletek mindkét oldalát 3-mal szorozva, majd összeadva 6(A + B + C + D) = 3(P + Q + R + S) 2(A + B + C + D) = P + Q + R + S A + B + C + D = (P + Q + R + S)/2 Mindkét oldalt 4-gyel osztva (A + B + C + D)/4 = (P + Q + R + S)/8 Tehát EK(4) = (P + Q + R + S)/8 Behelyettesítés után EK(4) = 20, 25 ======
Az alga talán nem, de ha algásodik, akkor nagyjából akármi is tenyészhet benne. Vidd vissza, akitõl vetted.

Hogy kell kiszámolni a 7 és 2, hárommal és néggyel sulyozott száütani közepét?

Legjobb válasz: http://lmgtfy.com/?q=s%C3%BAlyozott+sz%C3%A1mtani+%C3%A1tlag

A kérdező hozzászólása: Elolvastam már a Wikin a kérdés feltevése elõtt, de nem vagyok biztos benne, hogy jól értettem meg :)

Aki méri a hőjét és nem babás, annak is megemelkedik még menszi előtt egy héttel három-négy tizedet is a hője?

Vagy ez jelenthet babát?

Legjobb válasz: igen nekem menzi napján megemelkedett 37 rõl 37.2 re azthittem baba másnap 1 fokot esett csek le és megjött!!!!!4

igen nekem menzi napján megemelkedett 37 rõl 37.2 re azthittem baba másnap 1 fokot esett csek le és megjött!!!!!4

Akkora rohadt nagy baromság hogy a két konkurens csatornán a hülye telenovellákat adják. Anyu délután négykor vagy háromkor beül a tv elé és 7-ig nem lehet hozzászólni és csak azt bámulja. Ez miért van?

Nem is lehet vele beszélgetni mert állandóan a tévére van tapadva.F?leg Ezeknék az idióta sorozatoknál.Olyan krva elegem van már.

Legjobb válasz: azért van, mert anyukád szereti ezeket a bugyuta kis sorozatokat. Amikor F1 van, akkor hozzám se lehet szólni, és nagyon is megértem, hogy nem szeretné, hogy zavarják, neki ez kikapcsolódás.

azért van, mert anyukád szereti ezeket a bugyuta kis sorozatokat. Amikor F1 van, akkor hozzám se lehet szólni, és nagyon is megértem, hogy nem szeretné, hogy zavarják, neki ez kikapcsolódás.
Anyud hódóla média hipnozisnak! Azaz szeretne olyan életet élni mint ott a "gazdagok"! Egyébként nekem is tele a hócipöm vele! Tegnap délelött felkeltem! Párom szint ugy nézi megyek kia konyhába hogy mi eza gagyi sirás rivás hát megy a hozédonpadrefos a tévében! 5percmulva megyek ki és még mindig megya sirás!HUrááá!
Neki ez a kikapcsolódás! Hadd nézze! Biztosan nincs túl sok öröme az életben, legalább ez maradjon meg neki!
Mindenkit más kapcsol ki. Pl én nem tudnám nézni ezt a sok dél-amerikai sz*rt, de a bariköztöt pl megnézem, és a Forma 1 alatt hozzám se lehet szólni, mert az az én idõm!
Nálam a "Mentalista" a "Dr Csont" és a "Gyilkos elmék" a ne szólj hozzám idõszak. Ja és a "Hazudj, ha tudsz". Nem vagyunk egyformák. Valamiért a világ minden pontján nézik a telenovellákat is. Aki szeretik, tudják miért. Mi nem fogjuk megfejteni.
hogy a két konkurens csatornán a hülye telenovellákat adják. Ha egy lenne akkor is nézné.Az hogy konkurensek az meg az õ bajuk.
A kérdező hozzászólása: Utolsó "-.- Ezzel arra akartam célozni, hogy nem csak egy óráig nem lehet vele beszélgetni hanem kb 4 órán keresztül egyfolytába ezek a fos szarok mennek.
Akkor a társalgási idõt, tedd át.Amikor rád figyel.

Valaki megoldás? Melyik 2 természetes szám közé esik B-A? A= (hét tizenketted + három öttöd szor öt negyed) -1:hét hatod B= (egy harmad+ 0, 25 szor 10) :egy hatod

ocsi de csak így tudtam kiírni a törteket

Legjobb válasz: +1 és +100 közé. Bár a matektanárod nem örülne ennek a megoldásnak, pedig helyes. Nem azt kérdezte, hogy melyik két szomszédos természetes szám közé esik. Egyébként hét hatoddal melyik részt kell elosztani? A -1-et, vagy az egész mindenséget elõtte?

+1 és +100 közé. Bár a matektanárod nem örülne ennek a megoldásnak, pedig helyes. Nem azt kérdezte, hogy melyik két szomszédos természetes szám közé esik. Egyébként hét hatoddal melyik részt kell elosztani? A -1-et, vagy az egész mindenséget elõtte?
A= 7/12 + (3/5 * 5/4) -1/(7/6) = 7/12 +3/4 -6/7 = 7/12+9/12 - 6/7 = 16/12 -6/7 = 4/3 - 6/7 = 28/21 - 18/21 = 10/21 B = (1/3 + 1/4 * 10 ) : (1/6) = (2/6 + 15/6) * 6 = 17 B-A = 17 - 10/21 > 16 Theat akkor ha a fenti szamolas jo, akkor 16 es 17 koze esik.
A kérdező hozzászólása: köszii!! :)

Letennétek a földre négykézlábas babátokat ott, ahol három kutya és egy macska (mind a négy kinti-benti) járkál állandóan?

Nem az a kérdés, hogy bántanák-e a gyereket, tegyük fel, hogy éppen nincsenek is bent az állatok, de mégis ott szoktak mászkálni, fetrengeni a sz?nyegen. Játszhatna ott négykézlábas babátok?

Legjobb válasz: Azért az más ám, hogy ha a baba oda születik, ahol állatok vannak, meg más az, ha ilyen helyre mész vele vendégségbe. Unokatesómék pl. egy szobában vannak egy kutyussal...

Azért az más ám, hogy ha a baba oda születik, ahol állatok vannak, meg más az, ha ilyen helyre mész vele vendégségbe. Unokatesómék pl. egy szobában vannak egy kutyussal...
Háááát, nem igazán. 9, 5 hónapos a kisfiam, négykézlábas õ is... fûûûû, nem egyszerû a kérdés. Nem hiszem.
kizárt.
NEM
Nem. Minden koszt összeszed a kis kezével, utána meg be a szájába...
Nálunk csak egy macska van és õ is benti cica, sosem megy ki. Még így is állandó takarítás vár majd rám, ha a bébim mászni kezd. Én nem merném letenni az általad leírt körülmények közé. Pedig nálunk is vannak állatok (+2kutya kint).
Semmiképpen, nem tenném le... :S
Nem, és gyerek mellett fõleg nem engedném õket be a lakásba. És egyébként sem... Nagyon veszélyes kórokozókat kaphat tõlük, ha ilyen környezetben van, még ha az állatok nem is betegek. Semmiképpen nem játszhatna ott. Ne engedjétek be az állatokat!
Én sem szeretem az összehasonlítást mi volt rég és mi van ma! Az emberek mások voltak, mások voltak a körülmények, nem volt ennyi vegyszer, nem volt ennyi stressz, nem volt ennyi autó...stb Aki az 50 években volt gyerek azt a nem lehet összehasonlítani azzal aki 2010 ben gyerek és erre nem kell statisztika! Akkor még lehetett fáról gyümölcsöt enni, most még azt sem lehet odaadni amit a piacon vagy a lidlben veszek! Sõt akkor még a tyúkszart is meg lehetett enni , de ma már a tyúkot is meg kell nézni hol veszed és milyen? Régen volt ez? NEM! Mégis sok gyerek halt meg abban az idõben mert nem volt oltás sem légzésfigyelõ és én sem a sötét középkorról beszélek! Az akkor volt , ez meg ma van!
Mindenkinek van egy története arról, hogy ki evett tyúkszart és mégis egészséges, ez olyan mint mindenkinek van egy rokona aki végigdohányozta az életét és mégsem lett tüdõrákos, de ez akkor sem jelenti azt, hogy együnk tyúkszart és dohányozzunk!! Nem árt de miért is ennénk meg? Én egyáltalán nem gondolom, hogy az ha a gyerek nem mászik ott a földön ahol állat van az burok lenne. Mi van akkor ha a kérdezõ nem akarja , hogy ott másszon a gyerek? Ettõl õ nem rossz anya mint ahogy az sem aki leteszi a gyerekét. Az egyik ember így csinálja a másik úgy , de könyörgöm egyet hagyjunk már el...ezt a mi volt régen!!! Nagyon sokan meghaltak régen olyan betegségekben amit ma már röhögve gyógyítanak!
És ha a többség azt a választ írná a kérdezõ eldöntendõ kérdésére, hogy letenné, akkor a kérdezõ is így tenne?...
A kérdező hozzászólása: Valószínûleg nyugodtabb szívvel letenném, igen! Így viszont meg fogom kérdezni a gyerekorvos véleményét.
Légyszíves majd írd meg, hogy mit mondott, jó ? :) -Mert lehet, hogy rosszat tennék a babámnak, ha hasonló helyzetben letenném, csak most nem tudok róla/ nem úgy gondolom, ártani pedig nem szeretnék neki. Egy elõzõ válaszolónak üzenem még (én vagyok a tyúkxaros :DD), hogy rosszul értelmezte, én a panelre értettem a burkot. Azonkívül szívesen várnék tõle egy hiteles linket, hogy mennyi volt a várható élettartam "régen" - lévén édesanyámról szó, 55 éve. És hogy mennyi most a várható élettartam. Mert ám nem a sötét középkorról beszélünk, amikor szánalmasak voltak a higiénés körülmények (is), hanem pár évtizeddel ezelõttrõl. Elõre is köszönöm a linket, gondolom nem légbõl kaptad az információdat. Kérdezõnek meg bocsánat az offért, remélem a válaszom (attól függetlenül, hogy hogyan teszel) nem volt olyan haszontalan :S
ez komoly hogy valami igénytelen állatbuzeráns lepontozta a "nem" válaszokat??? :DDDDD kívánom hogy fulladj egyszer bele az állatod mocskába.
Kedves 23.26! Nem linkelek, keress rá ha érdekel, nem foglalkozom a statisztikával. A nagymamámék 6-an voltak testvérek, az egyik húga pár hónaposan halt meg diftériában a másik pedig 15 évesen tüdõvérzésben. Ha ma lennének ilyen betegek élhetnének, illetve diftériát nem is kapna, oltás van ellene. Õk sem a középkorban éltek! Nem tudom mire ez az érzékenység, én csak azt mondtam hagyjuk már, hogy mi volt régen! Ha ezzel téged megbántottalak, bocsánat érte!
A kérdező hozzászólása: Igen, megírom, hogy mit mondott a doki. Most szabira ment két hétre, de utána beszélek vele errõl. Köszönöm mindenki válaszát!
Hát nem tenném le.Meg nem rosszból de azok az állatok vannak féregtelenitve, oltva?Mert azért a mamák nem szokták tulzásba vinni az állatokkal az orvos látogatását...Anyuméknál leteszem, a lakásban van a kutya, az én kutyám, de a baba 13 hónapos kora elõtt soha nem volt a földön, most meg már járkál, és csak nagy ritkán van négykézláb.De ott a kutya is ápolt, orvosilag felügyelt, plusz anyám is ugy takarit mint egy eszelõs mióta a baba a lakásban járkál.Ja meg a kezét is mindig mossuk, és inkább addig cumi a szájba mint a keze.
A kérdező hozzászólása: Az a baj ezzel a "régen így meg úgy volt" - dologgal, hogy régen a betegség több volt, a várható élettartam kevesebb, és ha valakinek nagy baja lett valamitõl, nem mondták be a híradóba, vagy tárgyalták ki a neten. És, ha 100-ból egynek lesz súlyos baja, nem szívesen tesztelném, hogy az enyém a 99-be esik-e...
Meztelen popsival semmiképp nem engedném lenni, akár van állat, akár nincs! Fõleg kislányokat nem, mert könnyen belemehet mindenféle kosz a puncijukba, és nagyon csúnya fertõzéseket kaphatnak.
A kérdező hozzászólása: Az én babám még kicsi, nem mászik, de a nagyszülõknél ilyenek a viszonyok, és a két sógornõm szívbaj nélkül leteszi oda játszani a 10 és 13 hónapos gyerekeiket.
Mindenki úgy él, ahogy szeretne, ha a nagyszülõk szeretik az állatokat, akkor lelkük rajta.Ha a sógornõid leteszik a kisgyerekeiket, akkor tegyék, õk nevelik, nem te.Ha te nem teszed le, ne tedd le.Ha bent tisztaság van, akkor mindenképp letenném, nem lehet egy 9 hónapos baba állandóan kézben.
Semmiképp sem.
én sem tenném le! jesszus! a sógornõid kicsit igénytelenek lehetnek. ennyi erõvel az utcán is letehetnénk õket kúszni-mászni, 'hádd menjen az a gyerek'....
Hát ha lenne gyerekem(nincs, mert 15 vagyok) én tuti nem raknám le oda ahol a kutya mászkál, gondold el mennyi piszkot behoz, és bacikat.
Nekem vannak macskáim és egy 5 hónapos kislányom, most, hogy nyár van a cicák kint vannak, nem engedem õket be. Nagyon sokat takarítok, tisztaság van de semmiképp nem teszem le csakis az õ szobájába ahol soha nem járt állat. Szõr lehet a padlón és a kezérõl a szájába kerül ami egyáltalán nem egészséges, nem beszélve arról mit hoznak be a lábukon. A cicákat épp tegnap fürdettem (kint), õk is megkapnak minden gondoskodást de mindig külön vannak a gyerektõl, talán ha nagyobb lesz nem féltem majd ennyire és minden szabály betartásával meg tudom oldani az együttélést!
hát én simán letenném. nálunk csak egy kutya van ki-be mászkálós, minden nap legalább 1x felporszívózok és este fel is mosok. rendesen van oltva, féreghajtva, teljesen egészséges, a legjobb barátja a babámnak. én a játszótéri homokozóba is beleteszem, abba ki tudja, hány állat végezte a dolgát... meg a Balcsiba is bevittem, ugye az se egy steril közeg. nem kell õket burokban nevelni! nézzétek csak meg a putriban élõ koszos, mezítlábas kis roma gyerekeket, kicsattannak az egészségetõl. persze egy alap higiénia szint elengedhetetlen nálunk is. de ha te nem akarod letenni, hát vigyél egy nagyobb plédet, terítsd le és tedd arra a gyereket, ha rajta tudod tartani. ne engedd rá az állatokat és annyi.
Nálam ez nagy dilemma lenne, mert amikor ilyet olvasok/ ilyen helyzetbe kerülök, mindig az jut eszembe, hogy régen szinte mindenki így nõtt föl, és hogy ez kell-e az immunrendszer fejlõdéséhez? Mivel mi panelban lakunk(burok), ha ilyen helyzet adódna, én letenném, de elõtte összesepregetnék. Anyukám 1 évesen a tyúkxart ette a földrõl :S én meg gilisztát. Pfujj :DDD Amúgy van abban valami, hogy egyre inkább túl akarunk sterilizálni. Én küzdök ellene normális határokon belül, igyekszem :) )
A kérdező hozzászólása: Sziasztok! Bocs, hogy késõn jelentkezem, elfelejtettem írni korábban. Beszéltem tehát a kutya-macska kérdésrõl a gyerekorvossal. Így konkrétan a kérdésemre nem válaszolt, de elmondta, hogy nem egészséges úgy tartani az állatokat, hogy a csecsemõvel érintkezzenek sem õk, sem a szõrük. A kutyával kapcsolatban õ is a férgességet említette, és hogy a kutya nem használ wc papírt, a szõrérõl, végbelérõl pedig bármikor a gyerek szájába juthat a kórokozó. A gyerek májára is káros lehet. A macskáról pedig, hogy a toxoplazma csecsemõkorban sem veszélytelen, szemkárosodást és agyi károsodást is okozhat. Úgy döntöttem tehát, hogy kb. másfél éves koráig nem fog ott hancúrozni a kisfiam, ahol az állatok is.

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!