Találatok a következő kifejezésre: A náthának a (328 db)

Mit csináljak, hogy ne döntsön le a nátha a lábamról? 16/L

Idén legalább 5-ször vagyok náthás. Akadályoz a tanulásban, iskolában az általános rossz közérzet.

Legjobb válasz: Igyál sok csipkebogyó teát lehetõleg ízesítés nélkül.

Igyál sok csipkebogyó teát lehetõleg ízesítés nélkül.
Az én 8 hónaposom nem beteg de ebben a hideg szélben én sem vittem ki ma. És hó esésbe.
Én a kétéves lányomat se mertem ma kivinni, olyan szél fúj. Õ is taknyos egy picit, inkább jól kiszellõztettem a szobáját.Ha eláll a szél, akkor nem baj a hideg, csak akkor vidd ki, ha szélvédett helyen tudod tartani. Ha kétségeid vannak az idõjárást illetõen, olyankor inkább öltölztesd fel jól, egy pár percre tárd ki az ablakot a szobájában, úgy levegõzzetek. A szobai levegõ is felfrissül legalább. Ha már nem lesz beteg, akkor szoktasd fokozatosan a hideg idõhöz. Jó gyógyulást!
A kérdező hozzászólása: Akkor nem vok egyedül:) Lehet ebbe a hidegbe , még ártanék is neki, Köszi a választ:)
A kérdező hozzászólása: Köszönjük,
Az édesanyám bölcsödében dolgozott, azt mondta, ott -5 fok alatt nem vitték ki a gyerekeket.
A bölcsöde az más, ott a közösségben jobban elkaphatnak a gyerekek egymástól sokmindent, ott óvatosabban kell bánni a levegõztetéssel is. Én pont dr. Benjamin Spock sokat vitatott könyvében olvastam, hogy a csecsemõt -10 C fokig ki kell vinni levegõzni, ha nincs szél, mert ezáltal erõsödik az immunrendszere. Tehát ha egészséges, nem beteg, ki kell vinni, és érdemes is. Kislányom novemberi születésû, az elsõ télen 2-3 hónapos volt, és bizony mentünk minden nap, még -10 fokban is, segítségem nem volt, vittem magammal boltba, postára ha kellett. Persze ehhez kellett egy jól védett babakocsi, meg nagyon fokozatosan szoktattam a levegõhöz. De nem is lett semmi baja, nem beteges.

Mit tegyek, hogy 1 hós babám ne kapja el a náthát a férjemtől?

Legjobb válasz: ne menjen a kozelebe vagy ha igen maszkkal

ne menjen a kozelebe vagy ha igen maszkkal
Igazából sokat nem tudsz ellene tenni, mivel egy légtérben vannak akkor is, ha nem megy a közelébe és így a bacik eljuthatnak a babához. De a nátha nem igazán fertõzõ dolog, így azt nem gondolom, hogy a babád elkapná.
A nátha nem fertõtõ kezdetû mondat nem igaz sajnos, mert közel 200 náthavírus is van a Földön, jelenleg tombol is sajnos, ismeretségi kötömben úgy adtuk-kaptuk sajnos egymásnak, egymástól mint a huzat. Én pl. a kisfiamtól kaptam el konkrétan, tõlem apukám, húgom, közvetlen utánuk anyukám, rá pár napra a férjem. Baráti körben sajnos dettó. Maszk és ne menjen közel hozzá, mást nem tehetsz sajnos. Az anyatej véd, de nem egyértelmûen megállapított hogy csak Tetõled nem kaphat el betegséget, vagy úgy unblokk véd maga a betegségek ellen. Jelenleg inkább az az elfogadottabb, hogy a szoptató anyától nem kaphatja el a baba a betegséget, de mástól igen. Minden jót Nektek!
Ha szoptatod, úgy védve van, és nem valószínû, hogy elkapja. Amikor az enyém volt egy hónapos, én voltam megfázva, és nem kapta el. De egyébként esetleg a férjed most ne puszilgassa sokat a babát, vagy kössön egy kendõt a szája elé, és úgy legyen a közelében. Párologtass kamilla teát, az tisztítja a levegõt is.


Elkaphattam a náthát a macskámtól?

És ha ez macskanátha és azt kaptam el lesz valami nagyobb bajom?

Legjobb válasz: A macskanátha emberre nem fertõzõ, úgyhogy azt nem kaphattad el.

A macskanátha emberre nem fertõzõ, úgyhogy azt nem kaphattad el.
A kérdező hozzászólása: és a sima náthát?
Nem tudom hogy "sima nátha" elõfordul-e cicáknál, én úgy tudom simán megfázni õk nem igazán szoktak.
macskainfluenza! jövõre ettõl kell majd félni!
A kérdező hozzászólása: remélem nem:D
Én még nem láttam, hogy egy macska az orrát fújta volna zsepibe.:) Bocsánat, de ez kikívánkozott belõlem.
:) lehet oroszosan fujja nem?:)
pláne az orosz macska ha-ha...
bakteriális fertõzés/szimplán megfáztál, mert nem öltöztél fel rendesen stb...

Tényleg nem fogja elkapni tőlem a náthát a baba?

Nagyon megfáztam már 4. napja tart és szoptatom az 5 hetes babámat. Eddig nincs semmi baja és azt olvastam, hogy nem szokták megkapni.

Legjobb válasz: Szia. Én megfázva jöttem ki a korházból.egy darabig kapott a tejcibõl ellenegyagot a drága de csak 1 hétig bírta,és elkapta tõlem.Jól megijedtem egy 1 hetes babát meg nemláttam megfázva.nem volt kellemes és 2 hétig eltartott.Ti már lehet nagyobbak vagytok és sikerül megusznotok.drukkolok hogy igy legyen,alaphelyzetben egyébként tényleg nem kapják el.

Szia. Én megfázva jöttem ki a korházból.egy darabig kapott a tejcibõl ellenegyagot a drága de csak 1 hétig bírta, és elkapta tõlem.Jól megijedtem egy 1 hetes babát meg nemláttam megfázva.nem volt kellemes és 2 hétig eltartott.Ti már lehet nagyobbak vagytok és sikerül megusznotok.drukkolok hogy igy legyen, alaphelyzetben egyébként tényleg nem kapják el.
AZ ORVOSI MASZKOT AJÁNLOM MEG FERTÕTLENÍTÉS VÉGETT AZ EUKALIPTUSZOS PÁROLOGTATÁST.
Nyugodj meg, a tejjel a babád megkapja a szükséges ellenanyagokat tõled, így nem valószínû, hogy megfertõzöd. Az Oscillo. tényleg nagyon jó, a kamilla is. Esetleg a szobában is párologtathatsz kamillát, mert tisztítja a levegõt. Én már a 4. babámat szoptatom és még egyik se kapta el tõlem szoptatás alatt a betegséget. Maszkot sosem hordtam.. 4 gyerekes anyuka
A kérdező hozzászólása: Most már nagyon úgy néz ki, hogy megúsztuk! Teljesen jól vagyok bár hangom még mindig nincs de ezen kívül semmi bajom. Erre is találtam homeós cuccot Homeovox a neve ha valakinek esetleg kell. Nem tudom ez beválik-e mert csak 1 napja szedem de bízom benne mert az Oscillococcinum nagyon bevált. Ja, és a lényeg, hogy a babának kutya baja! koppkopp Köszönöm Nektek a válaszokat!

Meg vagyok fázva de nagyon. Alapból pattog a fülem nyelés után. De most sokkal hangosabb és sûrûbb. Lehet ez a náthától? Ha el múlik a nátha a pattogás is vissza ál a már megszokott helyzetbe?

Legjobb válasz: Igen. Valószínûleg van egy kis fülkürt hurutod is. Ez a kis csatorna a garatot köti össze a középfüllel / ha befogod az orrod és úgy próbálsz fújni, akkor is lehet érezni, hogy ezen keresztül bemegy a fülbe a levegõ/. Használj orrcseppet és melegíteni kellene mkét füledet / infra v sollux lámpa, kis sópárna felmelegítve/ , hamarabb elmúlik .

Igen. Valószínûleg van egy kis fülkürt hurutod is. Ez a kis csatorna a garatot köti össze a középfüllel / ha befogod az orrod és úgy próbálsz fújni, akkor is lehet érezni, hogy ezen keresztül bemegy a fülbe a levegõ/. Használj orrcseppet és melegíteni kellene mkét füledet / infra v sollux lámpa, kis sópárna felmelegítve/ , hamarabb elmúlik .
A kérdező hozzászólása: Köszi. Már nagyon idegesit.
Infralámpázd magad. Ha ez nem segít akkor menj orvoshoz.

Mik az influenza és a nátha tünetei?

Legjobb válasz: Igazából megközelítõleg azonosak a tünetek, csak intenzitásban térnek el egymástól. Az influenza agresszívabb, lázat, fejfájást, végtagfájdalmat és torok fáját okozhat. Idõtartama akár 3-4 hét is lehet. A nátha orrfolyással, tüsszentéssel esetenként köhögéssel, enyhébb torokfájással járhat, ez utóbbi ritkább. A náthát ki lehet hordani lábon és nem jár a "majd' meghalok!" érzéssel, de azért célszerû kipihenni. Idõtartama átlagosan 1 hét.

Igazából megközelítõleg azonosak a tünetek, csak intenzitásban térnek el egymástól. Az influenza agresszívabb, lázat, fejfájást, végtagfájdalmat és torok fáját okozhat. Idõtartama akár 3-4 hét is lehet. A nátha orrfolyással, tüsszentéssel esetenként köhögéssel, enyhébb torokfájással járhat, ez utóbbi ritkább. A náthát ki lehet hordani lábon és nem jár a "majd' meghalok!" érzéssel, de azért célszerû kipihenni. Idõtartama átlagosan 1 hét.

Miért viselem ilyen rosszul a náthát?

mindig amikor náthás vagyok, akkor teljesen tönkre tesz. nem kapok leveg?t, kiszáradok és depresszióba esek, míg más ugyan olyan életer?s, én addig a halálomon vagyok.fáj a szemem, verejtékezek, olyan, mintha belülr?l lángra lobbantam volna, de még h?emelkedésem sincs. Alacsony a fájdalom küszöböm? lázas soha nem szoktam lenni, és kerek egy hétig vagyok nagyon rosszul...most is beteg vagyok, 3.napja szenvedek

Legjobb válasz: ugyanebben a cipõben járok. mindig a nátha taglóz le, a megfázásnál is kb csak azzal van a bajom. én kb a 8.napon vagyok jobban. jó lenne valami nátha elleni cucc :)

ugyanebben a cipõben járok. mindig a nátha taglóz le, a megfázásnál is kb csak azzal van a bajom. én kb a 8.napon vagyok jobban. jó lenne valami nátha elleni cucc :)
az szopás
Nem vagy allergiás?
A kérdező hozzászólása: allergiás vagyok pár dologra, de annak soha nincs jele, csak annyi, hogy alvásnál kicsit be van dugulva az orrom, de azon kívül semmi. csak megfázáskor vagyok off-on. más betegségem szerencsére nem szokott lenni
Immunerõsités!!!!!! Vitaminok, nagy dózisban!!!!!!
Nátha elleni cucc-ok, a gyógyszerek, ha csak tüneti kezelést akarsz, akkor szedd be, jobban érzed majd utána magad, aztán az ugyanolyan gyenge immunrendszered legközelebb sem véd meg, amikor betolakodóval találkozik. A jó megoldás az, ha rendszeresen erõsited az immunrendszeredet megfelelõ vitaminkészitményekkel, hogy az mindig készenlétben álljon, ha ujra jön valami nyavaja. 7-8 éve szedjük a Lenkeit, és azóta már nem tudunk betegek lenni.

Miért tart még mindig a nátha?

4 hete meg fáztam azóta 3 hétig fájt a torkom utánna pedig a tüdőm körül kezdett kicsit fájni. Mára pedig belázasodtam. Orvosnál még nem voltam mert ilyen náthás tüneteim már máskor is voltak csak most hosszabban. Komoly a baj vagy nem nagy ügy másnak is volt ilyen és ő mit csinált?

Legjobb válasz: Akkor elõször nátha vírust kaptál erre lehet h vmi más vírust is összeszedtél

Akkor elõször nátha vírust kaptál erre lehet h vmi más vírust is összeszedtél
èn kèt hònapja kuzdok ugyanezzel, akkor most vìrust vìrusra halmozok...? szerintem nem ennyire egyszeru ez, rengeteg embertol hallok hasonlò panaszokat, tùl sokàig elhùzòdò megfàzàst, a dokiknak egyszeruen fogalmuk sincs mi ez, teletomnek minden szarral amibol semmi sem hasznàl. ùgyhogy orvoshoz ne menj. vàrd meg szèpen mìg elmùlik magàtòl, legalàbb te ìgy elkerulod a folosleges mèrgeket.


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!