Találatok a következő kifejezésre: A munkahelyemen hogy terhes vagyok és (15 db)

Mikor és hogyan kell bejelenteni a munkahelyeden, hogy terhes vagy?

Elég cikis a helyzet, mert 2 hete dolgoztam az új munkahelyemen, amikor kiderült, hogy terhes vagyok! Van 3 hónap próbaid?m, addig semmiképp sem akarom elmondani. Nem tudom mi lesz a reakció. Azt tudom, hogy törvény szerint rendes felmondással nem rúghatnak ki, de azért aggódom egy kicsit, hogy mi lesz! Volt már valaki hasonló helyzetben?

Legjobb válasz: Hú, ez nehéz kérdés, nehéz a megoldása is, és többrétû... Mindenképpen mérlegelned kell. Ha 3 hónap után jelented be, nem biztos, hogy utána jó szemmel néznek rád, mert joggal gondolhatják, hogy becsaptad õket. Ha 3 hónapon belül árulod el, nyugodt szívvel kitehetnek, mert próbaidõn vagy... Viszont vannak olyan nõk, akik 3-4 hónapos terhesen jönnek rá arra, hogy babát várnak, talán ezt kellene megjátszanod. Ez egy adu ász lehet, és talán a sok rossz közül én ezt választanám a helyedben, hiszen a jövõtökre is gondolnod kell. Viszont nem biztos, hogy ide visszamehetsz gyes után... Nehéz ügy, a megoldásához sok kitartást, a babavárásban sok örömet kívánok!

Hú, ez nehéz kérdés, nehéz a megoldása is, és többrétû... Mindenképpen mérlegelned kell. Ha 3 hónap után jelented be, nem biztos, hogy utána jó szemmel néznek rád, mert joggal gondolhatják, hogy becsaptad õket. Ha 3 hónapon belül árulod el, nyugodt szívvel kitehetnek, mert próbaidõn vagy... Viszont vannak olyan nõk, akik 3-4 hónapos terhesen jönnek rá arra, hogy babát várnak, talán ezt kellene megjátszanod. Ez egy adu ász lehet, és talán a sok rossz közül én ezt választanám a helyedben, hiszen a jövõtökre is gondolnod kell. Viszont nem biztos, hogy ide visszamehetsz gyes után... Nehéz ügy, a megoldásához sok kitartást, a babavárásban sok örömet kívánok!
Próbaidõn belül SEM tehetnek ki! Törvény véd!!!!! Már a terhesség elsõ napjától! Ha kirúgnak, be kell jelenteni a munkaügyi Bíróságon! Nem fognak kirúgni, mert NEM tehetik meg, hacsak nem követsz el bûncselekményt. Amennyiben nem tudod megfelõen ellátni az addigi munkádat, akkor nekik kell biztosítani másfajta, könnyebb munkát, de nem tehetnek ki mindenféle indokkal!!! NE HAGYD MAGAD!!!
Én is voltam hasonló cipõben. 1 hete dolgoztam az új munkahelyemen , amikor megtudtam, hogy terhes vagyok. Hozzáteszem, én és a férjem már nagyon vátunk egy újabb babát (már van 1 gyermekünk). Nem szóltam seniknek sem, nem tudtam, hogy mitévõ legyek. És 6 hét után derült ki, hogy méhenkívüli terhes vagyok, és sajnos meg kellett szakítani a terhességet.

7 hetes terhes vagyok. Mikor érdemes szolni a munkahelyen, hogy babát várok? és hogyan kezdjünk hozzá?

Félek elküldenek! Köcsög a fönök.

Legjobb válasz: Szia! Sajnálom, hogy ilyen a fõnököd. Csak azután mondd el, ha megvan a "terhes kiskönyved" (várandós anya gondozási könyve), ekkor már nem küldhet el. Ha nehéz fizikai munkát végzel elmehetsz táppénzre is, kérhetsz olyan beosztást, ahol nem kell emelgetni. Bár ha ilyen a fõnök, jobb a táppénz. Vigyázz magadra! Boldog babavárást!

Szia, elõször is irány a védõnõ! Ha megvan a kiskönyved, amit tõle kapsz, jogilag védett vagy(ha csak nem vagy próbaidõn, mert akkor meg kell várni annak lejártát) nem rúghatnak ki, és kötelesek neked könnyített munkát adni, ehhez törvény adta jogod van! Kötelesek munkaidõ kedvezményt adni neked az (igazolt) orvosi vizsgálatok idejére is! Bármikor elmehetsz táppénzre, ha úgy gondolod fontosabb a baba, és nem kapsz könnyített munkát! A lényeg, hogy ne hagyd magad megzsarolni, és ne írj alá semmit! Azért írom ezeket le mert engem nagyon meg akartak szívatni a munkahelyemen de nem hagytam! A lényeg hogy ha munkaviszonyból mész téppénzre terhesség miatt, (és megvan a kellõ napod) akkor jár minden támogatás! Ha baszogatnak fenyegetõzz nyugodtan munkaügyi perrel! Áz esetek többségében csúnyán megbüntetik azokat a cégeket akik kirúgják a kismamákat! Ne hagyd magad, a munka törvénykönyvét meg tudod nézni a neten abban minden benne van! Sok sikert!
Szia!Ha nem maszeknál dolgozol és rendesen be jelentet munkahelyed van akkor szólhatsz.De fõleg ha nem próbaidõs vagy!Ez nagyon fontos.Mivel a munka köröd elég stresszes ez késõbb árthat a babának.Én is annyi idõs vagyok mint te de én rosszabbul jártam, de nem akarlak untatni sok szerencsét Boldog babavárást
Szia! Sajnálom, hogy ilyen a fõnököd. Csak azután mondd el, ha megvan a "terhes kiskönyved" (várandós anya gondozási könyve), ekkor már nem küldhet el. Ha nehéz fizikai munkát végzel elmehetsz táppénzre is, kérhetsz olyan beosztást, ahol nem kell emelgetni. Bár ha ilyen a fõnök, jobb a táppénz. Vigyázz magadra! Boldog babavárást!
Szia! Én két hónapos elmúltam mikor mondtam a fõnökömnek, de az enyém nem köcsög hála Isten. Én a helyedben, hogyha nem vagy rosszúl, akkor a három hónapos kort biztosan megvárnám. Az amúgy is egy kicsit kritikusabb idõszak, próbálj meg minél többet pihizni. Nem tudom mit dolgozol, de attó is nagyban függ hogy mikor szólsz és mikor jössz el -ha eljössz- táppénzre pl.
Elsõ vagyok. Ha meglesz a kiskönyved, elmehetsz bármikor táppénzre. Nekem 8 hetesen már megcsinálta a védõnõ. Csak nagyon vigyázz a ládaemelgetéssel, térj ki elõle emennyire lehet. Sajnos hallottam olyanról (nem megijeszteni akarlak, csak jót szeretnék azzal hogy leírom!!!!)aki egy boltban dolgozott, emelgetett, elment a babája tõle és azóta nem is sikerült neki teherbe esni. Nagyon vigyázz magadra!!! Inkább mond azt a kollégáidnak, hogy fáj a derekad, hogy a nagyobb dolgokat õk cipeljék! Minden jót neked, és beszélj a védõnõvel meg a dokival a táppénzrõl ha ilyen a munkahelyed! 37 hetes kismama
Szerintem SENKINEK ne szoljal meg rola! Tudod ha egyvalaki tudja, mindenki tudja mar masnapra hogy terhes vagy. Eloszor erdeklodd meg hogy mik a jogaid! Meddig dolgozhatsz terhesen, felmondhat-e a fonokod most, mennyi lesz a gyes, gyed...stb. Szoval erted, legyel tisztaban elobb mindennel! Nezz utana itt a neten hogy felkeszulten tudj majd a fonok ele allni! Kocsog a fonok? Hat mivel no vagy, teljesen termeszetes hogy fogsz gyermeket vallalni, ugyhogy sajnalom ha kocsog! Sok szerencset!
A kérdező hozzászólása: köszönöm szépen!!!
A kérdező hozzászólása: 8 órán át rohangálok, pakolok, 3-4 kg ládákat emelgetek, ja és sokat stresszlek..mert kicsinálják az embert.:-((
A kérdező hozzászólása: köszike a tanácsokat!!!
Ha megvan a kiskönyved, állj a oda a fõnök elé, és mondd meg neki, hogy babát vársz, és menj azonnal táppénzre, mielõtt a babád látja kárát a fizikai munkádnak, és a stressznek!! Ha van kiskönyved, nem rúghat ki, vagy ha akar, nyugodtan jelentsd fel a munkaügyi bíróságon, te fogsz nyerni! A kismamákat védi a törvény! (már amennyiben be vagy jelentve)

A munkahelyemen megtudták, hogy terhes vagyok és ugy hallottam, hogy ki akarnak rugni! Megtehetik?

Legjobb válasz: Semmi esetre sem!Ha mégis közölnék veled, akkor nyugodtan pert indíthatsz ellenük.Erre két hónappal ezelõtt precedens bírósági döntés született, ahol a kismamát visszavették illetve pénzbeli jóvátételt kapott.

Semmi esetre sem!Ha mégis közölnék veled, akkor nyugodtan pert indíthatsz ellenük.Erre két hónappal ezelõtt precedens bírósági döntés született, ahol a kismamát visszavették illetve pénzbeli jóvátételt kapott.
nem rughatnak ki, igaz nem tudom ha nincs még róla papírod akkor megtehetik. a terheséget nem szokták nagydobra verni míg nem biztos.
A kérdező hozzászólása: Van róla papirom!
Szia.Ha van kiskönyved, v. voltál már dokinál, és adott igazolást, hogy az vagy nem!Védett vagy. Azért van kivétel: 1, csõdbemegy a cég(de akkor az nem kirugás) 2, közös megegyezéssel elválhatnak útjaitok(de ki az aki ilyenkor aláírja?!) 3, fegyelmi eljárás, de ahhoz kõkemény indokok kellenek! Ill. attól függ még, hogy határozott idejû a munkaszerzõdésed v. határozatlan?
Ha orvosi papírod van, az nem elég! A kiskönyvnek meg kell lennie, amit általában a védõnõ állít ki. Sürgõsen járj utána, mert amíg az nincs a kezedben, kirughatnak, utána már nem. De ha megtennék, nyugodtan perelj, meg fogod nyerni!!
Ha az orrod elé dugnák a felmondó levelet, ne írd alá, hanem azonnal el kell menni ilyenkor a háziorvoshoz, és táppénzre vetetni magadat. Nekem terheskiskönyvem se volt, az elsõ hónapban táppénzre vetettem magam, mert én így láttam jónak. Az orvos leigazolta, hogy hányok, ingadozik a vérnyomásom, elég volt neki egy nõgyógyászati lelet, ami igazolta a terhességet, és nem kellett a kiskönyv! Csak a 3 hónapban vettem át. A munkáltató nem tud veled mit kezdeni, táppénz alatt sem tud kirúgni, és ha visszamész, még 1 bizonyos ideig utána is védett vagy (asszem még 1 hónapig)
Nem tudom hány hetes vagy, de ha nincs még kiskönyved, akkor azonnal menj táppénze!!!!Beszéld meg a dokival, hogy mi a helyzet, ha olyan viszonyba vagy vele.Mert ha táppénzen vagy akkor se rúghatnak ki!!!Nem a legszebb módja, de a saját érdekedet nézd.

Julius ota dolgozom 4 honapos terhes vagyok. Uj munkahelyemen 1 honap mulva jár le a probaidöm. Ha kiderül hogy terhes vagyok a probaidö lejárata után kirughatnak? és ha nem akkor hogyan kaphatok gyedet?

Legjobb válasz: Kérdésedbõl nem derül ki, hogy a munkaszerzõdésed határozott vagy határozatlan idõre szól. A kismamák munkajogi védelme a munkáltatói rendes felmondásra vonatkozik, határozatlan idejû munkaszerzõdést nem szüntethet meg a munkáltató. Ha határozott idõre szóló szerzõdésed van akkor azt a szerzõdés lejártakor megszüntetheti a munkáltató. jelenlegi szabályozás szerint gyed akkor jár ha a szülést megelõzõ két évben legalább 180 nap munkaviszonyod van és szüléskor biztosított vagy. A tervek szerint a 180 nap helyett majd 365 nap kell, de azt még egyelõre nem lehet tudni, hogy mikortól lesz érvényes és kire vonatkozik majd.

Kérdésedbõl nem derül ki, hogy a munkaszerzõdésed határozott vagy határozatlan idõre szól. A kismamák munkajogi védelme a munkáltatói rendes felmondásra vonatkozik, határozatlan idejû munkaszerzõdést nem szüntethet meg a munkáltató. Ha határozott idõre szóló szerzõdésed van akkor azt a szerzõdés lejártakor megszüntetheti a munkáltató. jelenlegi szabályozás szerint gyed akkor jár ha a szülést megelõzõ két évben legalább 180 nap munkaviszonyod van és szüléskor biztosított vagy. A tervek szerint a 180 nap helyett majd 365 nap kell, de azt még egyelõre nem lehet tudni, hogy mikortól lesz érvényes és kire vonatkozik majd.
Ha az elõzõ két évben volt 180 nap munkaviszonyod, akkor elvileg jár. 1 hónap múlva jár le a próbaidõd, de határozott vagy határozatlan idejû a munkaszerzõdésed? Ha határozatlan, akkor addig semmiképp ne szólj, hogy terhes vagy, mert próbaidõ alatt bármikor, indoklás nélkül elküldhetnek, még akkor is, ha terhes vagy!

Ha teherbe esek s még nem tudom orvossal igazolni hogy terhes vagyok a munkahelyemen időközben elküldenek mire számíthatok?

Úgy értem anyagilag jár majd tgyás és gyed.2005 óta vagyok a cégnél.

Legjobb válasz: Ha terhes vagy, nem küldhetnek el. Téged véd a törvény (akkor is ha még orvos nem igazolta elõre). "A megfoganás pillanatától védett a munkavállaló, rendes felmondással nem bocsátható el. Vagyis az elbocsátása akkor is jogszerûtlen, ha sem õ, sem a vezetõ nem tudott a terhességrõl, és csak utólag derül ki a terhesség ténye." Ha el akarnának küldeni kiskaput kell találniuk, épp ezért semmi se írj alá csak úgy! Olvass, járj utána mindig mindennek, mielõtt rád kényszerítene valamit is a cég! Ha munkaviszonyod van 2005 óta, akkor megkapod a tgyást/gyedet.

Ha terhes vagy, nem küldhetnek el. Téged véd a törvény (akkor is ha még orvos nem igazolta elõre). "A megfoganás pillanatától védett a munkavállaló, rendes felmondással nem bocsátható el. Vagyis az elbocsátása akkor is jogszerûtlen, ha sem õ, sem a vezetõ nem tudott a terhességrõl, és csak utólag derül ki a terhesség ténye." Ha el akarnának küldeni kiskaput kell találniuk, épp ezért semmi se írj alá csak úgy! Olvass, járj utána mindig mindennek, mielõtt rád kényszerítene valamit is a cég! Ha munkaviszonyod van 2005 óta, akkor megkapod a tgyást/gyedet.
Miért ne tudná igazolni az orvos?
A kérdező hozzászólása: De lehet addigra még nem derül ki a hogy jön e a baba s elküldeni fognak sajnos leépítés lesz.Ha munkanélküli járadékot kapok úgy is járnak ezek a juttatások?
Akkor nem.
Július 1 után nem véd visszamenõleg a törvény, sajnos csak akkor nem küldhetnek el, ha bejelented. Ha elküldenek, akkor sem biztos, hogy jár, mert az álláskeresési támogatás max. ideje 3 hónap, és ha nem tart ki szülésig, gyedre esélyed sincs, és ha szülés elõtt 42 nappal sem él már, akkor a tgyást is bukod. Mikor derül ki, hogy terhes vagy?
A kérdező hozzászólása: Július elején.Köszönöm nektek.
Ha addig nem küldenek el, akkor mihelyt kiderült, már mehetsz is dokihoz, és bejelentheted a munkáltatónak. Ha a te bejelentésed megelõzi a leépítés közlését, akkor már védett leszel.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm szépen.

Terhes vagyok, és kiírt táppénzre az orvos most hétfőn (8-án). A munkahelyemen azt kérték, hogy hétfőn "hajnalban" már vigyem be a papírt, de az igazolást legkorábban hétfőn reggel tudják ideadni. Lehet ebből valamilyen hátrányom vagy problémám?

Az orvos azt mondta, nem, mert ilyen esetekben ezt meg kell oldania a munkahelynek, de pedagógusként dolgozom, és 20-tól már téli szünet van az iskolában, lehet csak szünet után tudnám nekik a papírt eljuttatni. Köszi a segítséget.

Legjobb válasz: Semmilyen hátrányod, problémád ebbõl nem lesz, nem lehet. Esetleg szólj ott a titkárnõnek, hogy az orvos ekkor és ekkor tudja kiadni, akkor tudod hozni, és kész. Nincs olyan, hogy nem fogadják el.

Semmilyen hátrányod, problémád ebbõl nem lesz, nem lehet. Esetleg szólj ott a titkárnõnek, hogy az orvos ekkor és ekkor tudja kiadni, akkor tudod hozni, és kész. Nincs olyan, hogy nem fogadják el.
Az elszámolásra tényleg idõben lekell adni a táppénzes papirt.Volt, hogy az enyém sem lett a kért idõre leadva és kevesebb pénzt kaptam.Korrigáltuk és hóközi fizetésként megkaptam.Esetleg mond, hogy te eljutattod a bérszámfejtõkhõz(ha oda ilyen sûrgõs), mikor megkaptad a papirt.

Ha van egy munkahelyem, ahol már 1 éve dolgozom és amikor bejelentem, hogy terhes vagyok, akkor elém tolhatja a papírt, hogy írjam alá a közös megegyezéssel való felmondást?

És ha így megvan az 1 éven és netán elküld akkor jogosult vagyok a gyedre és a tgyásre? Bocs ha tudatlannak tűnök, csak gondoltam rákérdezek mert nekem ezek még nem világosak. Volt itt előttem egy csaj akkor ment el amikor és bekerültem a céghez és mondta a kolleginám h közös megegyezéssel felmondtak neki amikor mondta h terhes és elment. Én meg kérdeztem hogy az hogy lehet h kirúgta, ha még közös megegyezéssel is? Ilyenkor nem az van hogy nem lehet elküldeni az illetőt. Engem is küldtek már el anno úgy hogy elém tették a papírt és közös megegyezéssel fel kellett h mondjak. Nem tudtam mit csinálni. Köszi a válaszokat!

Legjobb válasz: Nem küldhet el, és nem kötelezhet hogy írd alá. Azt viszont megteheti, hogyha nemet mondasz, megkeseríti a napjaidat... Sajnos ilyen világban élünk.

Nem küldhet el, és nem kötelezhet hogy írd alá. Azt viszont megteheti, hogyha nemet mondasz, megkeseríti a napjaidat... Sajnos ilyen világban élünk.
100 Ft-ot? WOW!!! Pofás kis érmécske, na de azért végkielégítésnek....
Ha terhes vagy, és határozatlan idejû munkaszerzõdésed van, nem tehetnek ki, amíg a gyereked be nem tölti a harmadik életévét. Papírforma szerint viszont a közös megegyezés azt jelenti, hogy te is menni akartál, vagyis nem õk tettek ki. Ilyenkor NEM SZABAD ilyesmit aláírni, illetve csak akkor, ha sikerül számodra kifejezetten elõnyös feltételeket kiharcolni (magas végkielégítés). A munkaügyi bíróságok az ilyesmit nagyon szigorúan veszik, elég csak megemlíteni a fõnöknek ahhoz, hogy visszakozzon vagy igencsak bõkezû legyen. Egyik barátnõm fordult bírósághoz, mert leépítette a cég, amikor a kisfia másfél éves volt, és a végén több millió forintban egyeztek meg, hogy elálljon a pertõl.
kedves 4, nincsigazad, érvényes a törvény, nem is akarta senki megváltoztatni. Az nem érvényes, hogy ha visszamész gyes után akkor 2évig nem rughatnak ki.
ja és nem értem, hogy fordult ez máér elõ veled. Pisztolyt fogtak a fejedhez? Vagy hogy érted, hogy nem tudtál mit csinálni? Mit tehet? Max.kirug. Akkor legalább kapsz ellátást. Ha terhes vagy még ki se rughat. Nincs olyan, hogy alá kellírnod.
elédtolhat bármit, de te nem vagy köteles aláírni.
így van, jog véd minket kismamákat!!!
Én azt hallottam, hogy most már nem védi a kismamákat ilyen szinten a törvény és ki lehet õket rúgni, ha terhesek. Egyik nap volt róla szó a híradóban. Úgy tudom 2 év munkaviszony után jár a gyed és gyes.
A kérdező hozzászólása: Szóval akkor hiba vagyok biztosított azzal hogy megvan az 1 évem (sõt elõtti is dolgoztam már), mert csak akkor jár a gyed és a tgyás ha a szülésig van munkahelyem? jól értem?
Igen, így van!
Kicsit kisarkítva így van. Tulajdonképpen a tgyás akkor is jár passzív jogon, ha a szülést megelõzõ 42 napon belül szûnik meg a munkahelyed. A gyednek viszont feltétele, hogy legkorábban a tgyás folyósítása alatt szûnjön meg a munkaviszony. Még egy nagyon fontos dolog: ha bejelented, hogy terhes vagy, akkor ezt ÍRÁSBAN kell megtenned. A legújabb munka törvénykönyv szerint ugyanis, ha szóban jelented be, akkor nem vagy védett a kirúgástól. A legjobb ezt tértivevényes levélben vagy e-mailben megtenni, mert annak nyoma van, igazolni tudod, hogy elküldted!
A kérdező hozzászólása: Nagyon köszönöm a válaszokat! Megfogom fogadni amit mondtatok! Akkor hibába voltam úgy anno, hogy szépen dolgozgatok és ha meglesz bõven az egy évem, majd aztán jöhet a baba.... de ha "kirúg", akkor a gyedet sem fogom kapni... na az szép. Erre nem gondoltam csak arra hogy legyek biztosított legalább a terhességet megelõzõ egy éveben... addig semmiképpen nem akartam terhes lenni amíg legalább az 1 ledolgozott év meg nincs...
21-es nagyon jól leírta, írásban jelezd és szerintem amint azt tapasztalod, ohgy presszionmálnka, menj el táppénzre. a stressz sem hiányzik, meg hogy kerülgessenek az aláírandó papírral, azán a végén megtörének és mégis aláírod. jelentsd be írásban (szerintem a térti jobb, ) és ha kicsi ellenállást vagy duzzogást is tapasztalsz, táppénz.
A kérdező hozzászólása: akkor h úgy alakul így fogom csinálni! :)
A kérdező hozzászólása: kicsit érthetetlennek tûnök, tudom, de akkor még egyszer: a munkáltató nem küldhet el ha bejelentem azt h terhes vagyok., de õ mégis erõsködik hogy márpedig írjam alá a közös megegyezéssel való felmondást és megteszem akkor nem kapok sem tgyást sem gyed? Ha én nem mûködök együtt de õ ki akar rúgni ilyen módon h írjam alá akkor menjek el táppénzre? és akkor azt hogy? bejelentem h terhes vagyok és elmegyek táppénzre? ilyenkor mit kell mondani a munkáltatónak? és mi van akkor ha mondjuk már megvan simán az 1 évem ami alatt biztosított voltam és mielõtt terhes leszek megszûnik a munkahelyem? akkor nem fogok semmit kapni hiába dolgoztam? bocs a sok kérdésért, csak teljesen ki vagyok bukva h ha bejelentem h terhes vagyok, akkor el akar majd küldeni közös megegyezéssel és akkor nem fogok kapni egy fillért sem amíg otthon vagyok :(((...az elõ csajjal is ezt csinálta... összegezve: mikor jár pontosan a tgyás és a gyed? köszi, köszi :) ))
A kérdező hozzászólása: Értem és nagyon szépen köszönöm hogy még egyszer kifejtetted. Nem fogom aláírni, nem azért dolgozom és dolgoztam hogy ne kapjak semmit. És ha már az elején elmegyek táppénzre terhesen, akkor szintén nem tud mit csinálni, ugye? és olyan elõfordulhat, h mondjuk nem rúg ki de nem fizet utánam? vagy ilyen nincs? köszi
Ha a munkaszerzõdésed határozatlan idõre szól, akkor nem tehet ki. Csak akkor rúghat ki, ha létszámleépítés van a cégnél, de akkor senkit nem vehet fel a helyedre! Mindjárt más a helyzet, ha aláírod a közös megegyezést. Ez azt jelenti ugyanis, hogy te is el akarsz menni. Ilyen eszedbe se jusson, akárhogyan fenyegetnek! Egy éves munkaviszonnyal jogosult vagy már gyedre is és tgyásra is de csak akkor, ha a szülésig is megmarad a munkahelyed és csak egy évig jár a gyed, tehát a gyerek durván másfél éves koráig. Ha 2 éves koráig gyed-en akarsz lenni, ahhoz 562 nap biztosításban töltött jogviszony kell. Ha a munkáltató keménykedni kezd a közös megegyezéses papír aláírásakor, akkor szépen meg kell neki mondani, hogy az ilyen fajta stressz árt a terhességednek és nem volna jó, ha az lenne a vége a dolognak, hogy esetleg idõ elõtt táppénzre kényszerülsz. Fogja venni a lapot majd és békén hagy.
Ez nem konfliktus kérdése, nehogy aláÍrj valamit is. Kirúgni nem nagyon tudnak, ha belemész, passzÍv dolgokra mehetsz és a munkaügyibe, miközben nekik szinte semmit nem kell fizetni, mikor már te otthon vagy.Legalább ha letelik a 3 év, még lesz 3 hónap szabid is, amialatt tudsz munkát keresni.
A kérdező hozzászólása: nem fogtak pisztolyt a fejemhez... :) egyik nap amikor rendesen mentem dolgozni, behívták a kolleginámat is hogy jön a fõnökség stb... mindkettõnk elé oda rakták a közös megegyezéssel való felmondást, hogy megszorítások kellenek nem megy jól az üzlet stb. stb. most mit tehettünk volna? tudom h nem vagyok köteles de mi kellett volna csinálnunk? aláírtuk és ennyi nem vagyok az a balhés típus... De mondom aki elõttem volt csaj az terhes lett és mondták h el is küldték a közös megegyezéssel...a csaj nem akarta de most mit csináljon? de ha netán nekem is így alakul akkor kapom a támogatásokat? ez nincs ahhoz kötve h elküldtek? megvan az 1 évem meg elõtte is voltak munkáim...
A kérdező hozzászólása: az lemarad h az elõzõ munkahelyemnél kaptunk 100 forint végkielégítést.... akkor szerintetek mit mondjak ha így alakul? egyébként jó fej nincs vele bajunk, igaz nem is sokat lájuk. Egyébként ez egy kft. 3an vagyunk alkalmazottak. akkor mondjak h adjon végkielégítést vagy mi? olyan kellemetlen lesz ez...
A kérdező hozzászólása: igen csak annyi...sajna. szerintem is nevetséges a 100 ezer...
A kérdező hozzászólása: elírtam bocsi!!!! 100 ezer lenne az a 100 ft.!
Velem is ezt akarta csinálni a fõnököm 10 év után. Én megmondtam neki, hogy ismerõs könyvelõ azt tanácsolta, hogy ne Írjam alá. Még próbálkozott, hogy megszünteti a vállalkozást és újra indÍtja, de õ is tudta, hogy rosszul jönne ki. Te is mondd, hogy nem tanácsolják. Ha megkeserÍtik a napod, menj táppénzre.
Nézd, amikor a munkáltatód babával a pocakodban az utcára tesz, akkor önzõ módon kizárólag a saját érdekeit nézi. Ne érezd kellemetlennek, ha te meg a te saját érdekeidre hivatkozol. Ha ennyire nem vagy hajlandó konfrontálódni, nehéz életed lesz a mai világban.
A kérdező hozzászólása: általában kiállok az igazamért, csak inkább szeretem kerülni a konfliktusokat. és fõleg azért kellemetlen mert ez egy üzlet 3an váltjuk egymást, szóval nem vagyunk sokan és jól ismerjük, tegezzük stb. normális mindig...csak mondom már mondta a kollegina h anno amikor oda kerültem az egyik csajt pont ezért küldte el....
Jah elküldenek és még te vagy tekintettel rájuk? Õket szerinted érdekli, hogy talán egy hónap múlva e miatt nem lesz mit enned? Nem! Nem vagy köteles aláírni, sõt aki terhesen aláír ilyen az nagyon buta, hiszen a gyerektõl is elveszi a pénzt. Kirúghatnak, de mehetsz munkaügyi bíróságra mint amit a barátnõmnek tanácsoltam. Még nincs vége, de minimum 1, 5millió kártérítést fog kapni. Azért nem mindegy. Bér a gyedtõl elesett és várni kell, de ezt a pénzt akár késõbb a gyerek továbbtanulására is félre lehet tenni. És ez nem temperamentum függõ és nem vitázni akarok kérdés, hanem igen is a mai világba tudni kell egy két jogszabályt ami minket véd, képvisel és élni kell vele.
Nincs mit :) Ha táppénzre mész akkor se tud mit csinálni, mert akkor is védett vagy, hiszen kismama vagy. Ha nem , akkor nem tudom, hogy mi a helyzet ezzel.Engem 4éve rúgtak ki sima táppénz alatt, de akkor fordultam munkaügyi bírósághoz.Jól megbüntették õket meg én is kaptam pénzt.Azóta értek ilyenekhez :) Viszont ha már megvan a teszt akkor menj egybõl orvoshoz és ha meglesz az elsõ vizsgálat onnantól védve vagy. Ezt jelezd a munkáltatódnak és mehetsz is táppénzre. Olyan meg nincs , hogy nem fizet utánad , hiszen akkor neki kell e miatt fizetni a büntetést. Ilyenrõl még nem hallottam. :) Sikered babaáldást kívánok! :) 16hkm

Ha most 30 hetes terhes vagyok és munkahelyet kell váltanom, mert a főnökasszonyom nem hagy békén, hogy menjek el, de megszakítás nélkül bejelentenek egy másik céghez jogosult leszek a TGYAS-ra igaz?

Legjobb válasz: Mi az,hogy nem hagy békén?Miért nem vagy táppénzen?Ha nem határozott a munkaszerzõdésed semmit nem tehet ellened.De ha jól emlékszem írtál már ide.Van aki felvenne így is?Én a helyedbe már nem változtatnék,csak ha nekem kedvezõ lenne,és biztos.A fõnökasszonyod tojd le,mit foglalkozol vele?Õt talán érdeklik a Ti érdekeitek?

Mi az, hogy nem hagy békén?Miért nem vagy táppénzen?Ha nem határozott a munkaszerzõdésed semmit nem tehet ellened.De ha jól emlékszem írtál már ide.Van aki felvenne így is?Én a helyedbe már nem változtatnék, csak ha nekem kedvezõ lenne, és biztos.A fõnökasszonyod tojd le, mit foglalkozol vele?Õt talán érdeklik a Ti érdekeitek?
Táppénzre menj, ne másik munkahelyre.Ne szolj senkinek, csak ha már táppénzen vagy.Nem tudom mit akar ezzel az áthelyezéssel.Neked gyanus?
Ne hülyéskedj már! Nehogy ezen stresszeld már magad! Mi az hogy nem hagy békén? Én azt látom a legjobb megoldásnak, ha elmész a szülésig táppénzre. Sokkal nyugodtabban várnád a babát. Nem rúghat ki, és így szépen jár a TGYÁS, a GYED, és a GYES is. Védelem alatt állsz, nem kellene most már munkahelyet váltanod. Miért gondolkozol ezen egyáltalán?
A kérdező hozzászólása: Nem vagyunk gazdagok és nagyon féltem azt a kis pénzemet, amit szülés után kapnék! És attól tartok, ha elmennék táppénzre, akkor utána még nekem kellene fizetnem a fõnökasszonyomnak, azért hogy állományban tart és fizet utánam. Így tudnám megoldani, mert a volt fõnököm akivel évekig dolgoztam együtt felajánlotta ezt a lehetõséget, hogy átjelent az õ cégébe és utána ha lejár minden oda vissza is mehetnék dolgozni!
Semmit nem kell fizetned a fõnõknõdned, ha elmész táppénzre.Nem tehet semmit.De ha te bizol abban a régi fõnõködben ésnyugodtabb leszel, menj.Igazábol elég kacifántos ez.
Már ne is haragudj, de Te valóban ennyire tájékozatlan vagy?Hogy írhatsz ekkora ostobaságot, hogy neked kellene fizetned a fõnökasszonyodnak?De már tetted fel ezt a kérdést itt, akkor is leírtuk neked mit tehetsz.Ha magad nem tudod miért nem fogadod meg a jótanácsot?És miért hagyod magad fenyegetni?Menj el táppénzre mielõtt jól csõbe húznak, aztán még elesel a T-gyástól meg a gyed-tõl is.A 2008-as rendelet értelmében a szüléskor munkaviszonyban kell lenni ezekhez az ellátásokhoz.Nem elég a megelõzõ 2 év.Ne szúrj ki magaddal, menj mielõbb táppénzre.
Annyit tennék hozzá az elsõ válaszhoz, hogy a tgyásnak is lesz maximuma, ha nincsen 180 bérezett nap - annyi lesz a maximuma, mint a gyednek.

3 hónapos terhes vagyok és azt szeretné, tudni, hogy milyen módon tudnám ott hagyni a munka helyem, ugyan is fizikai munkát végzek és féltem a babát? Két év alatt a 365 nap munkaviszonyom meg van. Ki fizetni utánam a tb-t ha ott hagyom a munkahelyem?

Legjobb válasz: Miért nem mész táppénzre? Egyébként azt hiszem, elmehetsz munkanélkülire is, ha felmondasz, és akkor is biztosított leszel, de azt nem tudom megmondani, hogy a késõbbi ellátmányok szempontjából melyik verzióval járnál jobban... Amúgy gratulálok a babához!

Miért nem mész táppénzre? Egyébként azt hiszem, elmehetsz munkanélkülire is, ha felmondasz, és akkor is biztosított leszel, de azt nem tudom megmondani, hogy a késõbbi ellátmányok szempontjából melyik verzióval járnál jobban... Amúgy gratulálok a babához!
Szia. Nem muszáj otthagynod, elmehetsz táppénzre. Én is fizikai munkát végzek és a nõgyógyásznak mondtam, hogy cipekedek, nem bírom, fáj a hasam. Felvett veszélyeztetett terhesnek és így táppénzen vagyok. Igaz nem kapok annyit mintha dolgoznék, de fizetik a tb-met, itthon vagyok, pihenek. Vigyázz magatokra. :)
fel ne mondj!!!!!! mielõtt bármit csinálsz beszélj egy ügyvéddel!!!!!! jogiforum.hu-n kérj tanácsot elsõ körben! Véleményem szerint ez a járható út, de nem vagyok ügyvéd: menj el az üzemorvoshoz és beszéld meg vele, hogy nyilvánítson a munkakörre alkalmatlannak (ehhez kéne vinni az orvosodtól igazolást) - utána kérd a fõnökséget, hogy biztosítsanak neked másik munkakört vagy ha nem tudnak, akkor fizessék az állásidõdet! vagy az orvosod vegyen betegállományba, de ehhez kell indok is ha felmondasz, akkor bukod a gyedet, a tb-t magadnak kell fizetni és nem lesz állásod sem, ahová vissza tudnál menni
ja és ha felmondasz, akkor max 3 hónapig kapsz ellátást és +1 hónapig leszel biztosított, utána 2-3 hónapig minimum fizetned kell a tb-det
Én is fizikai munkát végeztem, és ezért elmentem táppénzre. Ez a fizunak csak a 60%-a, dehát ez van, nem akartam kockáztatni, hogy esetleg megerõltetem magam. A tb-t ez esetben a munkáltató fizeti. Nehogy felmondj.
Csakis táppénz. Kell egy papír a nõgyógyásztól, hogy veszélyeztetett terhes vagy, azzal menj a háziorvoshoz és kiír.
Ki ne lépj!!!!!! Táppénz!
Mindenképpen táppénz!mint ahogy elõttem is írták nõgyógyász ad igazolást és a háziorvos felvesz.8 hetes voltam amikor kiderült a terhességem másnap már nem mentem dolgozni.ápolónõ vagyok egy idõsek otthonában emelgetés fertõzések stb.most vagyok 36 hetes.Ki ne lépj!!!
Mond meg a dokinak, hogy fizikai munkát végzel és felvesz veszélyeztetett terhesnek. Én is az voltam. Én azt javaslom, hogy elõbb a dokival beszélj, mert a mai világban nem lehet biztos az ember benne, hogy nem találnak-e valami ürügyet, hogy elküldjenek, mielõtt a dokid felvenne táppénzre. Igaz, hogy a táppénz kevesebb, viszont a TGYÁS megállapításánál jövedelemként azt az összeget veszik figyelembe, amely után egészségbiztosítási járulék fizetésére kötelezett volt a dolgozó. A táppénzbõl nem vonnak egészségbiztosítási járulékot, így a TGYÁS alapja a fizetésed lesz.

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!