Találatok a következő kifejezésre: A munkahelyemen hogy terhes (51 db)

Lassan 9-hetes pocis vagyok, nem merek szolni a munkahelyen, hogy terhes vagyok. Mit csináljak? Ha meg tudnák, biztos kiidegelnének. Pedig fizikai munkát végzek.

Legjobb válasz: Sajnálom, hogy olyan munkahelyen dolgozol, ahol nem örülnek a kismamáknak. Pedig nem ártana, ha szólnál a fõnöködnek, az erõs fizikai munka árthat.

Sajnálom, hogy olyan munkahelyen dolgozol, ahol nem örülnek a kismamáknak. Pedig nem ártana, ha szólnál a fõnöködnek, az erõs fizikai munka árthat.
A terhességhez nyugalom kell, szerintem is menj el táppénzre! Fizikai munkát nem is végezhetsz, el is vetélhetsz tõle. Gondold át mi a fontosabb. És azt, hogy nem a munkabéredért dolgozol, hanem a táppénz és a munkabéred különbségéért érdemes-e egy hónapig dolgoznod abban a jó kis társaságban?
gyõzd le a félelmed és szólj hogy állapotos vagy!most még bírod és nem is látszik semmi de pár hét v.hónap , és már nem fogod tudni titkolni.arra is gondolj ha tényleg kemény fizikai munkát végzel és véletlenül rosszul emelsz akkor még a baba is rámehet!gondolkozz!írasd ki magad!
Hát ez szomorú, de gondolkodj mi a fontosabb! A kisbabád egészsége, nyugalma, vagy azok a kollegák akikkel csak dolgozol, ráadásul ilyenek. Fizikai munkáról pedig a nõdoki egybõl táppénzre javasol. Amúgy elég ha csak a fõnöködnek szólsz és kérsz diszkréciót. De ha nehéz fizikai munkád van inkább maradj otthon-annyival nem kevesebb a pénz! Bár elvileg a törvények szerint a terhes nõnek a fõnöke köteles könnyített beosztást, feladatot adni, de ez nemigen fordult még elõ. Kicsit hangoztatni kéne a terhes nõk munkaügyi jogait, hogy mindenki tudja, mert a munkáltatóknak fogalmuk sincs. Remélem ezt most többen elolvassák.
Menj el táppénzre.Különösen ha fizikai munkát végzel! A nõgyógyász ír egy papírt és azzal kiírnak!Én az elejétõl fogva itthon vagyok!Okod megvan rá!Ki meg nem rughatnak, ha terhesség miatt vagy otthon!
A kérdező hozzászólása: És ti mennyi táppánzt kaptok?
a béred 70 vagy 75 százaléka.

Kismamák! Ki hány hetesen közölte a munkahelyén, hogy terhes? Aki 7-8 hetesen, az hogyan tette? Olyan írjon, aki otthon maradt táppénzen a rosszullétek miatt.

Legjobb válasz: Az egyik kollégám szánt szándékkal kicseszett velem, emelnem kellett, bevéreztem. Szóltam a fõnökömnek, h terhes vagyok és most megyek az ügyeletre. Másnap kaptak tõlem egy e-mailt.

Az egyik kollégám szánt szándékkal kicseszett velem, emelnem kellett, bevéreztem. Szóltam a fõnökömnek, h terhes vagyok és most megyek az ügyeletre. Másnap kaptak tõlem egy e-mailt.
Szia. 6. héten szóltam a közvetlen felettesemnek és mondtam, hogy még addig bemegyek míg be nem tanítok valakit a helyemre, ami 8 nap volt 2 hétre. Én azért jöttem el, mert nem akartam idegeskedni az emberek miatt illetve 12 óráztam és az éjszaka sem volt egyszerû.
Igen, hivatalos az e-mail is :) Azért érdemes becsatolni az orvosi vizsgálat leletét, ahol már meg van állapítva a várandósság, sose lehet tudni...
Szia. Én 9 hetesen szóltam a közvetlen fõnökömnek, mert olyan munkahelyen dolgozom, ahol fertõzésveszély van / lehet. Nem akartam kockáztatni. Elõtte persze a nõgyógyászommal megbeszéltem (egyébként Õ javasolta, hogy ha megtehetem menjek táppénzre). Szóval õszintén elmondtam és írásban is bejelentettem. Szépen megbeszéltük, azóta is minden rendben. 26 hkm
Szia! Én olyan munkakörben dolgoztam, hogy azonnal el kellett (volna) jönnöm táppénzre;másik munkakört sajnos nem adtak. Én 7 hetesen szóltam, mikor már volt szívhang, mert a következõ havi beosztást már akkor tervezni kellett a fõnökeimnek és senkivel sem akartam kiszúrni.Végül még 2 hétig dolgoztam úgy, hogy tudták, hogy babát várok, de nem tudták azonnal megoldani a helyettesítésemet, így az a hónap végéig dolgoztam.Én "hivatalosan" csak 9 hetesen jelentettem be;be kellett vinni egy papírt a humánpolitikára, amiben leírtam, hogy babát várok.Bele írtam azt is, hogy a tanulmányaimat folytatom, illetve a megpályázott munkakört bármikor vállalni tudom ennek ellenére is;mivel ezek az én érdekeimet szolgálják. Minden jót Neked!
Igen, e-mail is hivatalos.
Bementem dolgozni, mint máskor. Ahogy megjött a fõnököm, közöltem, hogy babát várok. Ennyi. Ezután már csak 2 hetet dolgoztam, mert nagyon sokat hánytam, migrénes fejfájásom volt, szóval nem bírtam. 7 hetesen vettek táppénzre.
A kérdező hozzászólása: Jaj rémes. :( E-mailben történõ bejelentés is hivatalosnak számít?
Én nem a rosszullétek miatt maradtam otthon, hanem mert veszélyeztetett lettem sajnos. Már a kórházból próbáltam hívni a fõnököt (a nagyot, aztán az alatta lévõt), de egyik sem vette fel, úgyhogy sms-ben közöltem a tényállást. Utána telefonon és e-mailben is, mikor már otthon voltam és biztossá vált, hogy nem mehetek vissza és meg kell oldani a helyettesítésemet.
Én egy korábbi mûtétem miatt veszélyeztetett lettem. Amint az orvos megállapította a terhességet, táppénzre is vett. Másnap bementem a munkahelyemre, elmondtam, hogy ez a helyzet és megyek is haza. A kérésemre, az orvos visszaengedett 12. hetesen dolgozni, de egy hónap munka után begörcsöltem és kórházba kerültem. Így maradt a kényszerpihi.

Mikor és hogyan kell bejelenteni a munkahelyeden, hogy terhes vagy?

Elég cikis a helyzet, mert 2 hete dolgoztam az új munkahelyemen, amikor kiderült, hogy terhes vagyok! Van 3 hónap próbaid?m, addig semmiképp sem akarom elmondani. Nem tudom mi lesz a reakció. Azt tudom, hogy törvény szerint rendes felmondással nem rúghatnak ki, de azért aggódom egy kicsit, hogy mi lesz! Volt már valaki hasonló helyzetben?

Legjobb válasz: Hú, ez nehéz kérdés, nehéz a megoldása is, és többrétû... Mindenképpen mérlegelned kell. Ha 3 hónap után jelented be, nem biztos, hogy utána jó szemmel néznek rád, mert joggal gondolhatják, hogy becsaptad õket. Ha 3 hónapon belül árulod el, nyugodt szívvel kitehetnek, mert próbaidõn vagy... Viszont vannak olyan nõk, akik 3-4 hónapos terhesen jönnek rá arra, hogy babát várnak, talán ezt kellene megjátszanod. Ez egy adu ász lehet, és talán a sok rossz közül én ezt választanám a helyedben, hiszen a jövõtökre is gondolnod kell. Viszont nem biztos, hogy ide visszamehetsz gyes után... Nehéz ügy, a megoldásához sok kitartást, a babavárásban sok örömet kívánok!

Hú, ez nehéz kérdés, nehéz a megoldása is, és többrétû... Mindenképpen mérlegelned kell. Ha 3 hónap után jelented be, nem biztos, hogy utána jó szemmel néznek rád, mert joggal gondolhatják, hogy becsaptad õket. Ha 3 hónapon belül árulod el, nyugodt szívvel kitehetnek, mert próbaidõn vagy... Viszont vannak olyan nõk, akik 3-4 hónapos terhesen jönnek rá arra, hogy babát várnak, talán ezt kellene megjátszanod. Ez egy adu ász lehet, és talán a sok rossz közül én ezt választanám a helyedben, hiszen a jövõtökre is gondolnod kell. Viszont nem biztos, hogy ide visszamehetsz gyes után... Nehéz ügy, a megoldásához sok kitartást, a babavárásban sok örömet kívánok!
Próbaidõn belül SEM tehetnek ki! Törvény véd!!!!! Már a terhesség elsõ napjától! Ha kirúgnak, be kell jelenteni a munkaügyi Bíróságon! Nem fognak kirúgni, mert NEM tehetik meg, hacsak nem követsz el bûncselekményt. Amennyiben nem tudod megfelõen ellátni az addigi munkádat, akkor nekik kell biztosítani másfajta, könnyebb munkát, de nem tehetnek ki mindenféle indokkal!!! NE HAGYD MAGAD!!!
Én is voltam hasonló cipõben. 1 hete dolgoztam az új munkahelyemen , amikor megtudtam, hogy terhes vagyok. Hozzáteszem, én és a férjem már nagyon vátunk egy újabb babát (már van 1 gyermekünk). Nem szóltam seniknek sem, nem tudtam, hogy mitévõ legyek. És 6 hét után derült ki, hogy méhenkívüli terhes vagyok, és sajnos meg kellett szakítani a terhességet.

Mikor szóljak a munkahelymen, hogy terhes vagyok?

Sajnos az a baj,hogy még csak egy hónapja vagyok ezen a munkahelyemen.El?tte három évig dolgozta egy kötödében.Ha tudtam volna hogy terhes vagyok biztos nem vállaltam volna be az új állást,de így alakult.Három hónap a pbróbaid?,de azt se akarom,hogy emiatt kirúgjanak,mert a pénz kell,legalább addig jól jön az én keresetem is amíg tudok dolgozni.Várjam meg a három hónapot?Nem lenne gáz ha csak akkor szólnék?Vagy ez szemétség?

Legjobb válasz: Ha van esély rá, hogy kirúgnak a terhességed miatt, szerintem ne csinálj lelkiismereti kérdést, várd meg, míg véglegesítenek, mert utána nem tudnak elküldeni.

Ha van esély rá, hogy kirúgnak a terhességed miatt, szerintem ne csinálj lelkiismereti kérdést, várd meg, míg véglegesítenek, mert utána nem tudnak elküldeni.
Ráér a 12.hét után.
Nem írod, mennyi idõs terhes vagy. Kirúgni is szemétség. Én tuti megvárnám a 3. hó végét. de valószínû a véglegsítést is. Fõleg, ha nem látszik rajtad semmi. Ha más nem, tagadj le majd belõle, és a végén koraszülsz.
Már miért lenne szemétség? Kizárólag a saját érdekeidet nézd!
A kérdező hozzászólása: Koszi mindenkinek, amúgy 8 hetes vagyok.
Nehogy szólj még!! Az egyik barátnõmet épp most rúgták ki a munkahelyérõl, ugyanúgy próbaidõn volt, mint te, csak õ 7 hetes és elszólta magát. Azonnal lapátra tették. Sajnos amíg ilyen világot élünk, csak úgy maradsz életben, ha nem csinálsz lelkiügyet az ilyen dolgokból! Tõlük nem szemétség, ha ezért kirúgnak?? Ha meg nem rúgnak ki, nem tök mindegy, hogy mikor tudják meg?? Várj ameddig csak tudsz! Én a helyedben egyelõre még azt is letagadnám, ha gyanakszanak meg felhozzák. Mondd azt, hogy nem tudsz róla, nincs rádírva, hogy csináltál már tesztet:) Közben viszont légy nagyon boldog mert a világ legszebb dolga történik éppen veled!! Jó babavárást! 18 hetes kismama
Én ugyan így jártam! Ne szólj csak ha lejárt a próbaidõd, és megvan a kiskönyved! A próbaidõ alatt törvényesen kirúghat ha terhes vagy! Engem utána próbáltak meg kirúgni de már nem tudtak, mert védett vagyok, elmentem táppénzre, az is több mint a semmi. A legtöbb helyen nagyon szemetek a kismamákkal!!! Boldog babavárást!
A kiskönyvet mikor kapja meg az ember?
Szia! Nincs elõírás rá, a saját belátásodon múlik. Viszont az esetleges kedvezményeket (pl könnyített munkavégzés) csak akkor veheted igénybe, ha már bejelentetted. A terhesség kezdetétõl védett vagy, vagyis rendes felmondással nem szüntethetik meg a munkaviszonyodat. Üdv. 19 hetes km
A második válaszolónak: Kiskönyvet a védõnõ ad az elsõ 12 hét során. Az orvos ad igazolást a terhesség meglétérõl (általában a szívhang megléte után) és ebben kéri a gondozásba vételt. Ez alapján ad a védõnõ kiskönyvet. :)
ha már megvan a kiskönyved akkor nyugodtan elmondhatod mert akkor már nem rúghatnak ki
Annyival pontosítanám az elsõ válaszolót, hogy a munkaviszony megszüntetésének semmit köze a kiskönyvhöz. A munkavállaló a terhesség kezdetétõl védettséget élvez, abban az esetben is, ha nem jelentette ezt be a munkáltatónak. Amennyiben valaki tényleg babát vár a munkaviszonyát csak rendkívüli felmondással lehet megszüntetni illetve akkor, ha lejár pl. egy határozott idõs szerzõdés.

Mikor érdemes elmondani a munkahelyen, hogy terhes vagyok?

Most vagyok kb. 4hetes. Tehát még az elején vagyok. Csak nem tudom meddig várjak vele, nehogy el?bb megtudják mástól.

Legjobb válasz: Teljesen mindegy mikor mondod el, már nem tudnak kirúgni. Ne törõdj a babonával, csak magadra hallgass! Gratula!:)

Teljesen mindegy mikor mondod el, már nem tudnak kirúgni. Ne törõdj a babonával, csak magadra hallgass! Gratula!:)
Nem írtad, hogy esetleg próbaidõs vagy-e. Ha igen, akkor amennyiben véghezvihetõ, a próbaidõ lejárta után. Utána már valóban nem rúghatnak ki. Ha olyan munkát végzel, aminél fontos hogy tudják, terhes vagy, (pl. emelgetés stb.) akkor mielõbb. Egyébként - de ez csak magánvélemény - én biztosan megvárnám (és megvártam) a 12 hetes ultrahangot. Grat. a babához. 14 hetes kismama.
Csatlakozom, az elõttem szólókhoz, hogy ha próba idõs vagy még akkor jobb minél késõbb, mert akkor szó nélkül kitesznek/ki tehetnek. De ha már rendesen dolgozol, akár több éve akkor már nem rúghatnak ki. És igen, ha "veszélyesebb" fizikai munkát végzel, akkor minél elõbb szólj, hogy kíméljenek, nehogy elvetélj vagy ilyesmi. Sõt, ha tényleg nehéz a munkád, akkor lehet, hogy a doki hamar ki is ír táppénzre, és azért nem árt ha erre elõre készül a munkáltatód. Fõleg ha szeretnél gyed után vissza menni, akkor nem mindegy milyen hangulatban "váltok el".
Szia!Ez tényleg sok mindentõl függ.Én 5 hetesen mondtam el, mert a doki egybõl táppénzre vett(veszélyes munkahely).Nem fogadták kitörõ örömmel, de így éreztem korrektnek.7 éve dolgoztam ott és mióta tudják talán kétszer beszéltünk, amit nem bánok, mert nem ott tervezem a jövõt.Inteligencia kérdése is az, hogy hogyan reagálnak.Magatokkal törõdj és grat a babához.17 hetes kismama
Én az 5. héten mondtam el, amikor megkaptam a terhességi kiskönyvemet, tehát már igazolni tudtam. Nem szerettem volna, ha a fõnökeim pletykákból tudják meg, mert akkor oda a bizalom. Az elején meg úgy is sok szabadidõ kell a sok kötelezõ vizsgálathoz, és azokra is el kell vmilyen indokkal kéredzkedni. A holnapi nap lesz az utolsó napom, azután megyek szabadságra és jön a baba. Így hogy mindent meg tudtam velük beszélni nagyobb eséllyel jövök majd vissza (kb. 2 év). 33 hetes kismama

Származhat valami hátrányom abból, ha hamarabb megmondom a munkahelyemen, hogy terhes vagyok?

Mindig a 12. hetet hallom, hogy addig várjak, de sajnos egyre több és nehezebb munkát akarnak rám bízni (emelgetés, cipekedés is).

Legjobb válasz: Igen! Foleg, ha olyan a munkakorod és a fonokod! Menj el simán táppénzre, persze kozold az igazat a háziorvosoddal, majd sztem egy 2-3 hét múlva a nodokid is ki fog írni, ha a korulmények így diktálják! A babához gratulálok, nagyon vigyázz magadra és a leheto leghamarabb doki!!!

Szia! Igen, kell a kiskönyv viszont tudtommal leghamarabb a 10. hét körül adnak majd. Addig sztem ne mond meg, menj táppénzre! Ez nem lenne pofátlanság még jó, h. elmész! Neked már nem a munka az elsõ, ez teljesen érthetõ és normális. A doki is megérti majd de azért mondd neki azt, h. rosszul vagy hánysz stb...:-/. Csak a biztonság kedvéért vagy ha ismered a dokit akkor persze semmi gond. Üdv 36 hetes kismama
Szia! Szerintem rögtön menj el táppénzre, ha úgy érzed, hogy teher a munka. Én is hasonló helyzetben voltam, bár tudták a 8. héttõl, hogy babás vagyok, éreztették velem, hogy milyen szemét ember vagyok. Teljesen lelki beteg lettem, a végére én is elhittem, hogy nem vagyok korrekt. 11 hetes voltam, még dolgoztam, de már szóltam (nagy vívódás után!!! ), hogy 2 hét múlva táppénzre megyek. Közutálat tárgya lettem. Még aznap este kórházban kötöttem ki, a baba elment. Most táppénzen vagyok, de már szóltak, hogy nem mehetek vissza, keressek mást. Meggyõzõdésem, hogy a lelki gyötrõdésem, a stressz nagyban közrejátszott a picurom elvesztésében. Ha rám hallgatsz, ne törõdj senkivel, csak magatokkal, állj ki a jogaidért! Boldog babavárást!!!!!
Igen! Foleg, ha olyan a munkakorod és a fonokod! Menj el simán táppénzre, persze kozold az igazat a háziorvosoddal, majd sztem egy 2-3 hét múlva a nodokid is ki fog írni, ha a korulmények így diktálják! A babához gratulálok, nagyon vigyázz magadra és a leheto leghamarabb doki!!!
Arra vigyázz, hogy csak akkor számítasz védettnek ha megvan a terhességi kiskönyved. Ez nagyon fontos. Védõnõnél voltál már?
Szia, Ha nem próbaidõs vagy, akkor inkább szólj, ugyanis nem mondhat fel... A pocakosodókat védik, mikor visszamész a terhesség után, akkor esetleg elbocsáthat, de annak is van valami idõbeli korlátozása...
Onnantól kezdve, hogy bejelented hivatalosan, védve vagy. Ha kirúgnak emiatt, nagyon megüthetik a bokájukat! Ez tuti! És mondd el idõben. Nem szabad megerõltetned magad! Nekem szerencsém volt a munkahelyemen. Tesco alkalmazott vagyok. A férjem is ott dolgozik. A felettesem tudta, hogy lassan babát szeretnénk. Akár elõre is kirúghatott volna, ha olyan. De csak azért mérgelõdött, mert elveszített egy jó munkaerõt. :) Én pl vérezgetés miatt, de már a 7. héttõl táppénzen vagyok. De hiába múlt el hamar, nem mehetek vissza, mert nem tudnak nyugis helyet biztosítani. A munkám elég pörgõs volt (állandó éjszaka, lóti-futi). Nem tudtak olyan felajánlani, amire a doki rábólintott volna. Szóval csak hajrá! Állj ki magadért és a babáért! Sok sikert! 20 hetes kismami
Jah, és a babód érdeke is, hogy tudják... Ha az után is téged akarnak erõltetni, akkor minden pofátlanság nélkül kérhetsz táppénzt is, az alatt sem mondhatnak fel neked... Boldog babázást
A háziorvos nem írhat ki nõgyógyászati javaslat nélkül sajnos. Sõt minden hónapban kell vinni a további állományban tartásra javaslatot. Sõt nekem 2 havonta TB felülvizsgálaton is meg kellett jelenem a háziorvosnál.
A kérdező hozzászólása: Nem vagyok próbaidõs, de a kiskönyvem még nincs meg. A háziorvos kiír majd a nõgyógyász javaslata nélkül is? Amúgy tõlünk táppénzre sem nagyon lehet menni :(
A kérdező hozzászólása: Sajnálom, ami veled történt. A férjem is azt mondta, hogy minél elõbb menjek el táppénzre.
Olyan nincs, hogy nem lehet táppénzre menni - vagy csak azért írtad, mert ha valaki táppénzre megy, akkor azt azonnal kinézik, rossz esetben kirúgják utána (ha a védettségi idõ lejárt)? Ha ez a helyzet, ebbõl világosan látszik a munkáltatód hozzáállása... Tehát csak akkor közöld vele a tényt, hogy terhes vagy, amikor már táppénzen is vagy... (biztos, ami biztos). Még egy: többször hallottam már, hogy kismamákkal közös megegyezést írattak alá (a munkaviszony felbontásáról), mindenféle mesével kábítva õket (akár még kis extra jutalmat is felajánlva). Ilyenbe nehogy belemenj, mert a késõbbiekben minden jogosultságod elveszhet (pl. GYED). Maradj csak állományban náluk (és táppénzen), neked most az a legjobb.

2. babámmal vagyok terhes, jelenleg GYED-en vagyok, mire megszületik már GYES-t kapok. Mikor kell szólnom a munkahelyemen, hogy babát várok? Inkább nem kérek táppénzt GYED után az új örvény miatt (hogy kirúghatnak táppénz alatt júli 1-től)

Legjobb válasz: Én is hasonló cipõben járok, ezért engem is érdekel ez a téma. Viszont nem úgy van, hogy a gyerek 3 éves koráig továbbra is védettséget élvez az anyuka? Meg azt hiszem olvastam olyat is, hogy ha bejelented, hogy terhes vagy, akkor is védettséget élvezel - függetlenül a gyestõl.

Én is hasonló cipõben járok, ezért engem is érdekel ez a téma. Viszont nem úgy van, hogy a gyerek 3 éves koráig továbbra is védettséget élvez az anyuka? Meg azt hiszem olvastam olyat is, hogy ha bejelented, hogy terhes vagy, akkor is védettséget élvezel - függetlenül a gyestõl.
A kérdező hozzászólása: Nem tudom, én is olvastam ezt azt de félek, nem merek kockáztatni, inkább valahogy átvészelem azt a 3-4 hónapot GYES-sel azt hiszem. Az tuti, hogy GYES alatt nem rúghatnak ki, de ha táppénzre megyek... Nem tudom, bizonytalan vagyok, azért is írtam ki, hátha van valaki, aki jobban tudja ezeket.
Táppénz alatt sem rúghatnak ki, ugyanis a felmondási védelem a terhesség miatt megmarad, csak bejelentéshez köti az új módosítás. Vagyis nem azért nem rúghatnak ki, mert táppénzen vagy, hanem azért, mert terhes vagy. Szólj mindenképp azelõtt, hogy lejárna a gyed, írásban, tértivel, és utána nyugodtan menj táppénzre.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm!

7 hetes terhes vagyok. Mikor érdemes szolni a munkahelyen, hogy babát várok? és hogyan kezdjünk hozzá?

Félek elküldenek! Köcsög a fönök.

Legjobb válasz: Szia! Sajnálom, hogy ilyen a fõnököd. Csak azután mondd el, ha megvan a "terhes kiskönyved" (várandós anya gondozási könyve), ekkor már nem küldhet el. Ha nehéz fizikai munkát végzel elmehetsz táppénzre is, kérhetsz olyan beosztást, ahol nem kell emelgetni. Bár ha ilyen a fõnök, jobb a táppénz. Vigyázz magadra! Boldog babavárást!

Szia, elõször is irány a védõnõ! Ha megvan a kiskönyved, amit tõle kapsz, jogilag védett vagy(ha csak nem vagy próbaidõn, mert akkor meg kell várni annak lejártát) nem rúghatnak ki, és kötelesek neked könnyített munkát adni, ehhez törvény adta jogod van! Kötelesek munkaidõ kedvezményt adni neked az (igazolt) orvosi vizsgálatok idejére is! Bármikor elmehetsz táppénzre, ha úgy gondolod fontosabb a baba, és nem kapsz könnyített munkát! A lényeg, hogy ne hagyd magad megzsarolni, és ne írj alá semmit! Azért írom ezeket le mert engem nagyon meg akartak szívatni a munkahelyemen de nem hagytam! A lényeg hogy ha munkaviszonyból mész téppénzre terhesség miatt, (és megvan a kellõ napod) akkor jár minden támogatás! Ha baszogatnak fenyegetõzz nyugodtan munkaügyi perrel! Áz esetek többségében csúnyán megbüntetik azokat a cégeket akik kirúgják a kismamákat! Ne hagyd magad, a munka törvénykönyvét meg tudod nézni a neten abban minden benne van! Sok sikert!
Szia!Ha nem maszeknál dolgozol és rendesen be jelentet munkahelyed van akkor szólhatsz.De fõleg ha nem próbaidõs vagy!Ez nagyon fontos.Mivel a munka köröd elég stresszes ez késõbb árthat a babának.Én is annyi idõs vagyok mint te de én rosszabbul jártam, de nem akarlak untatni sok szerencsét Boldog babavárást
Szia! Sajnálom, hogy ilyen a fõnököd. Csak azután mondd el, ha megvan a "terhes kiskönyved" (várandós anya gondozási könyve), ekkor már nem küldhet el. Ha nehéz fizikai munkát végzel elmehetsz táppénzre is, kérhetsz olyan beosztást, ahol nem kell emelgetni. Bár ha ilyen a fõnök, jobb a táppénz. Vigyázz magadra! Boldog babavárást!
Szia! Én két hónapos elmúltam mikor mondtam a fõnökömnek, de az enyém nem köcsög hála Isten. Én a helyedben, hogyha nem vagy rosszúl, akkor a három hónapos kort biztosan megvárnám. Az amúgy is egy kicsit kritikusabb idõszak, próbálj meg minél többet pihizni. Nem tudom mit dolgozol, de attó is nagyban függ hogy mikor szólsz és mikor jössz el -ha eljössz- táppénzre pl.
Elsõ vagyok. Ha meglesz a kiskönyved, elmehetsz bármikor táppénzre. Nekem 8 hetesen már megcsinálta a védõnõ. Csak nagyon vigyázz a ládaemelgetéssel, térj ki elõle emennyire lehet. Sajnos hallottam olyanról (nem megijeszteni akarlak, csak jót szeretnék azzal hogy leírom!!!!)aki egy boltban dolgozott, emelgetett, elment a babája tõle és azóta nem is sikerült neki teherbe esni. Nagyon vigyázz magadra!!! Inkább mond azt a kollégáidnak, hogy fáj a derekad, hogy a nagyobb dolgokat õk cipeljék! Minden jót neked, és beszélj a védõnõvel meg a dokival a táppénzrõl ha ilyen a munkahelyed! 37 hetes kismama
Szerintem SENKINEK ne szoljal meg rola! Tudod ha egyvalaki tudja, mindenki tudja mar masnapra hogy terhes vagy. Eloszor erdeklodd meg hogy mik a jogaid! Meddig dolgozhatsz terhesen, felmondhat-e a fonokod most, mennyi lesz a gyes, gyed...stb. Szoval erted, legyel tisztaban elobb mindennel! Nezz utana itt a neten hogy felkeszulten tudj majd a fonok ele allni! Kocsog a fonok? Hat mivel no vagy, teljesen termeszetes hogy fogsz gyermeket vallalni, ugyhogy sajnalom ha kocsog! Sok szerencset!
A kérdező hozzászólása: köszönöm szépen!!!
A kérdező hozzászólása: 8 órán át rohangálok, pakolok, 3-4 kg ládákat emelgetek, ja és sokat stresszlek..mert kicsinálják az embert.:-((
A kérdező hozzászólása: köszike a tanácsokat!!!
Ha megvan a kiskönyved, állj a oda a fõnök elé, és mondd meg neki, hogy babát vársz, és menj azonnal táppénzre, mielõtt a babád látja kárát a fizikai munkádnak, és a stressznek!! Ha van kiskönyved, nem rúghat ki, vagy ha akar, nyugodtan jelentsd fel a munkaügyi bíróságon, te fogsz nyerni! A kismamákat védi a törvény! (már amennyiben be vagy jelentve)

6 hetes terhes vagyok, annyira elálmosodok a munkahelyemen, hogy alig tudok a munkámra koncentrálni. Mit tegyek, hogy ne legyek ilyen álmos?

A kávét, teát persze nem bírom. Id?nként felállok, sétálok egyet, de már tartok t?le, hogy szólnak érte, hogy miért nem dolgozom.

Legjobb válasz: hát... próbálj meg szellõztetni sokat, persze jól beöltözve. És ha megpróbálnád azt a kávéval töltött csokit? (nem ugrik be a neve...) Semennyire nem megy a tea sem??

hát... próbálj meg szellõztetni sokat, persze jól beöltözve. És ha megpróbálnád azt a kávéval töltött csokit? (nem ugrik be a neve...) Semennyire nem megy a tea sem??
Én is 6 hetes vagyok. Nem tudsz ellene tenni semmit, én kiirattam magam a háziorvosommal (jó fej) pedig nõgyogyihoz csak ma megyek. Itthon szinte egész nap alszom, nagyon jó. Én 12 órát dolgozom így nagyon nehéz volt bent lenni, és elég stresszes a meló, egyfolytában idegeskedik mindenki. (és volt már vetélésem is). Boldog pocakos napokat!
A kérdező hozzászólása: Szinte mindentõl ég a gyomrom, a kávétõl és a teától fõleg. Így is Salvus vizet iszom, hogy valahogy túléljem a napokat. Vettem már homeopátiás készítményt a gyomromra és most várom a csodát. Kifejezett gyógyszert nem szeretnék szedni a gyomromra, ezért próbálok más megoldásokat keresni elõször.
Szia! nekem sokat seggített a rosszuléteken a cocculus indicus 9 ch homeopátiás szer. De én elmennék a helyedben legalább 1 hét betegállományba. Pihened kell!! Én rengeteget aludtam az elején Üdv: 22 hetes kismami
Írasd kis magad táppénzre, biztosan kiír az orvos. Azt csináld, amit a szervezeted kíván, ne ellenkezz ellene. Fõleg az elsõ trimeszterben fontos, hogy ne erõltess semmit.

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!