Találatok a következő kifejezésre: A munkahelyemen bejelentettek (4 db)

A 12. heti UH után jelentettem be.
19 hetesen, mert nem bíztam a munkáltatómban!!!
6 hetesen szóban, 7 hetesen írásban. Kénytelen voltam, mert az elején bevéreztem és rohantunk a kórházba. Nem volt baj, de betegállományra "kárhoztattak" és rákérdezett a fõnököm, hogy miért nem megyek. Én meg úgy gondoltam, hogy az egyenes út a legrövidebb.
8 hetes.Ekkor mentem táppénzre is, mert 3 mûszakban fizikai munkát dolgoztam.Illetve olyan szerekkel ami nem egészséges.
Ugyanugy voltam mint a 3-as. Verzes, tappenz. Kicsit huzhattam volna, h megbetegedtem es azert, de nem akartam hazudni.
Az eredeti terv a 12. het volt...
90 naposan, akkortól jár a család adókedvezmény, úgyhogy bejelentettem és le is adtam a kedvezményre jogosító papírt. Elõtte nem volt elviselhetetlen problémám, egyszer kéredzkedtem el vizsgálatra, amire gond nélkül elengedtek, mert van egy másik betegségem és nem mondtam meg h pontosan mire megyek (mondjuk bennem a fõnököm megbízik, sose éltem vissza a helyzettel, tudja hha elkéredzkedek akkor annak tényleg nyomós oka van , és másnap tuti bepótolom a lemaradást). Azt szoktam még csinálni, aminek örülnek, hogyha reggel vérvételre v ilyesmire kell menni, ugye nem tudhatod h mekkora a sor, de amikor végzek, mindig írok egy SMS-t h fél órán belül bent leszek (annyi az út melóig), és akkor tud már jobban számolni, h aznap mit lehet nekem kiadni. Meg én mindig ledolgoztam másnap a késést, így érzem korrektnek.
Már a pozitív teszt után pár nappal, és a 20-dik hétig dolgoztam. Nekem rendes fõnököm volt, mert velem együtt örült.
8 hetesen
ha táppénzen vagy nem rúghat ki!ha mégis megtenné ne hagyd magad menj munkaügyi bíroságra keress ügyvédet!
Nem rúghat ki. Csak komoly indokkal tehet ilyet!!! Pl. fegyelmit kapsz, de mivel az súlyos dolog, indokolnia kell. Semmit ne írj alá, és semmit ne fogadj el. Ha úgy látod máshogy nem megy, fordulj munkaügyi bírósághoz.
Terhes vagy, nem rúghat ki, hacsak nem vagy próbaidõs még. A terhességed alatt és a szülés utáni 3 évben (a gyes ideje alatt) nem rúghatnak ki! Igaza van az elõttem szólónak, nehogy aláírj vaalamit! Mert közös megegyezéssel megszüntethetõ a munkaviszonyod, nehogy kijátszon valami hasonlót a fõnököd az aláírásoddal! Semmit nem írsz alá, nem szakítod meg a táppénzt és nyugodt lehetsz, a gyereked 3 éves koráig meglesz a munkaviszonyod (hacsak maga a cég meg nem szûnik). Utána viszont keress mást...
Neked is azt tanácsolom, hogy tedd fel kérdésedet a foglalkoztatas.hu oldalon. Biztosan kapsz pontos választ.

A munkahelyemen állítólag bejelentettek. Milyen internetes vagy más elektronikus címen tudnám ellenőrizni, hogy valóban igaz?

Legjobb válasz: Ha a fizetésed teljes összegét átutalással kapod, akkor biztos lehetsz benne. Ha nem, akkor nem tudok hasznos választ adni a kérdésedre, majd megmondja valaki más.

Ha a fizetésed teljes összegét átutalással kapod, akkor biztos lehetsz benne. Ha nem, akkor nem tudok hasznos választ adni a kérdésedre, majd megmondja valaki más.
Kicsit OFF: Attól hogy fizetési papírt kap, még nem biztos hogy be is fizetik utána a járulékokat. (Ilyen még nagy állami cégekmél is elõfordult.) Úgy tudom, az Ügyfélkapun keresztül lehet valahogy ellenõrizni, de ahhoz regisztrálni kell az okmányirodában. Hátha tud valaki egyszerûbb utat is....
Szerintem ha bemegy az apehez ott megtudja kérdezni, amúgy az adó bevallásnál kiderül, mert azt ha esetleg a cég is csinálja akkor is alá kell írnod.
http://www.emma185.hu a Munkaügyi adatbázis. Munkaügyi központban kell jelszót regisztrálni. De szerintem a 185-ös hívószámon is segítenek!
Fizetési papírt kell, hogy kapj. Akár kp-ben, akár utalással kapod a pénzed. Azon látszik, mennyi járulékot fizetsz, stb. Abból látszik egyértelmûen a dolog.
Mi sem egyszerûbb ennél. Bekell menni az illetékes Önkormányzat adóhivatalába és internetes ügyfélkódót kell kérni.Ha meg van, ügyfélkapu, biztosítási jogviszony, és kész.


Mennyi idős terhes voltál mikor bejelentetted a munkahelyeden?

Legjobb válasz: Hat hetes voltam, és akartam várni még egy icipicit (1-2 hetet), de mivel kissé bevéreztem, be kellett mennem a kórházba, nem értem volna be dolgozni, így szóltam, hogy kórházban vagyok, és nem tudom, hogy aznap tudok-e menni. Mikor kiderült, hogy minden rendben, felhívtam a fõnököm, aki rákérdezett, hogy mi a baj, és akkor mondtam el. Személyesen szerettem volna, nem telefonon, de sajna, így sikerült. Hazudni semmiképpen sem akartam. 32 hkm

Hat hetes voltam, és akartam várni még egy icipicit (1-2 hetet), de mivel kissé bevéreztem, be kellett mennem a kórházba, nem értem volna be dolgozni, így szóltam, hogy kórházban vagyok, és nem tudom, hogy aznap tudok-e menni. Mikor kiderült, hogy minden rendben, felhívtam a fõnököm, aki rákérdezett, hogy mi a baj, és akkor mondtam el. Személyesen szerettem volna, nem telefonon, de sajna, így sikerült. Hazudni semmiképpen sem akartam. 32 hkm
Nekem minden rendben volt, igy csak 12 hetesen szoltam.
Szia! 13 hetesen szóltam.
5 hetes.Mihelyst pozitívat teszteltem, és az orvos is megerõsítette, azonnal szóltam a fõnökömnek.
A kérdező hozzászólása: Köszi a válaszokat!
Megvártam a szívhangot és jeleztem, hogy 13.héttõl táppénzre szeretnék jönni. Így tudtak utánpótlásról gondoskodni.
6 hetesen szóltam, amikor megtudtam hogy minden oké van szívhang, várni szerettem volna de leépítés volt így azonnal szóltam és eljöttem táppézre.
4 hetes.
8 hetes.
13 hetesen.
12 hetes, biztosra akartam menni...
12 hetesen. Nem volt túl késõ, és én is nyugodt voltam. Most vagyok 25 hetes, de még fogalmuk sincs, hogy ki lesz a helyettesem, fõleg, hogy többen is babát várunk. :-)


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!