Találatok a következő kifejezésre: A munkahelyemen éve nap (9 db)

Megkapom akkor is a gyedet illetve a tgyást, hogyha megvan az elmúlt 2 évben a 365 biztosított napom amiből 300 kb. munkahelyi és a többi nappali oktatási biztosítottság, de a munkahelyi az szülés előtt 5 hónappal megszűnt?

és csak oktatási van. Ilyenkor mi a teendő és hogy működik ez?

Legjobb válasz: A nappali oktatásból maximum 180 nap szímtható be. Tgyásnál feltétel, hogy a biztosítás megszûnését követõ 42 napon belül szülj.

A nappali oktatásból maximum 180 nap szímtható be. Tgyásnál feltétel, hogy a biztosítás megszûnését követõ 42 napon belül szülj.
Ha el tudsz még menni álláskeresésire a szülés elõtt, akkor igen.
A kérdező hozzászólása: akkor ha július közepén szülök, akkor mikor kéne elmennem álláskeresésire?
A kérdező hozzászólása: illetve most olvasom, hogy 365 nap munkaviszony kell az álláskeresésihez, mivel nekem csak 300 van igy nem mehetek el, és a tgyást. gyedet sem kapom meg? :(((
Még mindig nappalin tanulsz?
Írd meg nekem dátumokkal privátban, hogy mikor dolgoztál, mikor tanultál, mikor szülsz. Megoldjuk :)

A munkahelyemen kb.2 éve nap mint nap etettem 1 cicalányt. Nagyon jól összeszoktunk, gondoltam hazahozom. Ahogy hazaértünk kiszaladt az udvarra és elment... Látom e még?

Már 5 napja oda van,kerestem az erd?ben is,hátha megérzi a szagom....vagy hülyeség?Esetleg visszamegy oda ahonnan elhoztam?Bár 50km-re van..Teljesen tanácstalan vagyok.

Legjobb válasz: Elõfordulhat hogy visszamehet.Lehetséges.Egyszer a nõvérem járt így.A férje elvitte a macskát több kilométerre az anyjához egy másik városba.Másnap az anyja telefonált hogy a macska elszököt.Erre pár héttel rá a macska már megint a nõvéremnél kötött ki.Egy kicsit mindannyian kiakadtunk hogy hogy tudott több kilométert gyalogolni és komoly hogy visszasétált a nõvéremhez.Szoval lehet hogy elõkerül a macsek,de ha nem akkor valószínûleg valaki már befogadta.De nem hiszem hogy olyan messze lenne lehet hogy csak a szomszédságban bújt el mivel a lánymacskák nem azok a csavargós fajták.Ha véletlenül ráakadsz.Csukd be a lakásba hgy lenyugodjon.Ha megszokja a lakást akkor majd szép fokozatosan kiengedheted az udvarra akkor már tuti nem fog elmenni.

Elõfordulhat hogy visszamehet.Lehetséges.Egyszer a nõvérem járt így.A férje elvitte a macskát több kilométerre az anyjához egy másik városba.Másnap az anyja telefonált hogy a macska elszököt.Erre pár héttel rá a macska már megint a nõvéremnél kötött ki.Egy kicsit mindannyian kiakadtunk hogy hogy tudott több kilométert gyalogolni és komoly hogy visszasétált a nõvéremhez.Szoval lehet hogy elõkerül a macsek, de ha nem akkor valószínûleg valaki már befogadta.De nem hiszem hogy olyan messze lenne lehet hogy csak a szomszédságban bújt el mivel a lánymacskák nem azok a csavargós fajták.Ha véletlenül ráakadsz.Csukd be a lakásba hgy lenyugodjon.Ha megszokja a lakást akkor majd szép fokozatosan kiengedheted az udvarra akkor már tuti nem fog elmenni.
Ha nem kezdik el etetni máhol még nem reménytelen, mindennaprakj ki egy kevés ennivalót, a mi macskáink így kerültek hozzánk, egy olt az éelre jött egy ujjabb, annak kölykei lettek... De nyugi macskafarmod azzért em lesz de talán a te kis négylábú barátnõd visszajön...
Az egy felnõtt cica volt, gazda nélkül, így a helyhez ragaszkodott. A macskák általában nagyon kötõdnek helyhez, fõleg, ha nincsenek szoktatva. Nagyon felzaklattad. Vissza nem hiszem hogy menne, nem az az otthona, de a munkahelyeden van rá esély, hogy felbukkan majd ismét.
Amíg írni sem tudsz, nem csoda, hogy nem akar segíteni -.-
Ilyen fogalmazással n se vennélek fel a cégemhez.
A kérdező hozzászólása: Kötekedõk kíméljenek ha lehet...
Egy alkalmazott, ha minimálbérre van bejelentve, akkor havi átlag 180.000 ft-ba kerül a cégnek.(ergo 64.000 ft-ot kap kézhez, és kétszer annyi járulék, adó, eü.járulékot kell utána fizetni...)Gondolj bele, ha magasabb bérre van bejelentve, akkor több mint havi 180ezret kell utána perkálni.... pl 4órásba bejelentve 35ezer a bér, és még 75000 kb a járulékok...az havi 100.000 egy alkalmazott után! Szerintem a pénz inkább az oka, hogy a párod nem alkalmazna téged...Ne aggódj.
Ne sertodj meg, de nem tudunk nem bele kotni, hisz alig ertjuk, hogy mire vagy kivancsi. Mielott elkuldod a kerdest, at szoktad olvasni, hogy mit gepeltel be? Mert lehet hogy a fejecskedben ertelmesnek tunt, de nekunk igy idegeneknek fogalmunk sincs, hogy megis mi a jofenere vagy kivancsi. En tenyleg segito szandekkal jarok ide, de amikor nem ertem, hogy az illeto mit szeretne, akkor nem tudom mivel lehetne rajta segiteni. Szoval fuss neki annak a mondatnak megegyszer!
A kérdező hozzászólása: Kedves elsõ! Ha már a helyesírásnál tartunk, az "n" nem egy szó:) Kedves Második Válaszoló! Sajnos nem a pénzrõl van szó. Bárkit inkább foglalkoztatna. büszkeség... én meg szépen lassan megyek tönkre
A kérdező hozzászólása: Rendben:) Egy kis boltról van szó, ahol én voltam az alkalmazott évekig. Kisebb-nagyobb problémák adódtak, de ez ha kapcsolatban is van az ember elõfordul. Sajnos mindig a munka rovására. Megbeszéltük, (túl hirtelen) hogy én munkát keresek, amit találtam is, de nem érzem jól magam, vissza mennék oda, õ pedig az ellenkezõjét szeretné. Az én napjaim így nem a legjobbak és ez õt nem érdekli egyáltalán. (szeret..) Ezen kívül másokkal engedékenyebb mint velem volt. Lehet, hogy ez még jobban zavar.
Te keverni akarod az üzletet a kapcsolatoddal.Õ meg nem akarja keverni az üzletet a kapcsolatával.Neki van igaza.
A kérdező hozzászólása: Igen lehet, csak távolodunk egymástól egyre kevesebbet is találkozunk.


Mikor felvettek a munkahelyemre a szerződésem heti 40 óra munkaidő 2 műszakban, napi 8 órás munkaidővel volt meghatározva.1 éve váltott a cég féléves munkaidőkeretre, ami úgy néz ki hogy van "A" hét és van "B" hét. Folyt lent?

A munkaidő 12 óra. "A" héten hétfőtől péntekig megyünk nappalos, "B" héten hétfőtől szerdáig éjszakás műszakba. Mindez addig folytatódik míg a munkaidőkeretbe foglalt óraszám le nem jár. Utána túlóra, vagy pihi mivel az órákat előre ledolgoztuk, de inkább túlóra. Viszont szerződésmódosítást nem kapott senki és az alapunk is ugyanúgy 98000ft. Ez így szabályos, mit lehetne lépni????

S. O. S! Felszeretnék egy év után mondani a munkahelyemen, mivel 10 nap múlva másik cégnél kezdenék már! Azonnali hatállyal felmondhatok? Mennyi időt vagyok köteles letölteni?

Benzinkúton dolgozok, és hát sokan tudják milyen munkakört jelent ez! Kaptam egy kihagyhatatlan ajánlatot, 10 nap múlva kezdenék, és félek hogy nem enged el! Másik városba akar átrakni dolgozni és nem akarok oda kimenni átjárni sem tudnék normálisan, ennél a cégnél meg jól járnék! Határozatlan idejű a szerződésem, milyen módon mondhatnék fel?

Legjobb válasz: A flemondási idõd a szerzõdésedben van leírva. Közös megegyezéssel bármikor elengedhetn ek.

A flemondási idõd a szerzõdésedben van leírva. Közös megegyezéssel bármikor elengedhetn ek.
Szia, szerintem nem ide kellett volna kiírni a kérdésedet, lehet az Üzlet és pénzügyekben hamarabb kapsz választ. Amúgy meg ha 10 nap múlva kezdesz a másik helyeden, ne nagyon halogasd a felmondást. Lehet, hogy letölteti veled a felmondási idõt, de az is lehet, hogy azonnal elenged. Ha nem ilyen köcsög a fõnök akkor elenged. A munkaszerzõdésedben van valami a felmondási idõrõl?
A kérdező hozzászólása: Eléggé k*cs*g a fõnök, ezért félek hogy nem enged el, de másik helyen meg azonnal kezdhetek 1.én...nem akarom ezt a lehetõséget kihagyni a benzinkút miatt mert ott szivatnak állandóan, mindenért kötbért kell fizetni meg állandóan azzal nyösztetnek minket hogyha nem adunk el mindent kirúgnak!

3 hónapos terhes vagyok és azt szeretné, tudni, hogy milyen módon tudnám ott hagyni a munka helyem, ugyan is fizikai munkát végzek és féltem a babát? Két év alatt a 365 nap munkaviszonyom meg van. Ki fizetni utánam a tb-t ha ott hagyom a munkahelyem?

Legjobb válasz: Miért nem mész táppénzre? Egyébként azt hiszem, elmehetsz munkanélkülire is, ha felmondasz, és akkor is biztosított leszel, de azt nem tudom megmondani, hogy a késõbbi ellátmányok szempontjából melyik verzióval járnál jobban... Amúgy gratulálok a babához!

Miért nem mész táppénzre? Egyébként azt hiszem, elmehetsz munkanélkülire is, ha felmondasz, és akkor is biztosított leszel, de azt nem tudom megmondani, hogy a késõbbi ellátmányok szempontjából melyik verzióval járnál jobban... Amúgy gratulálok a babához!
Szia. Nem muszáj otthagynod, elmehetsz táppénzre. Én is fizikai munkát végzek és a nõgyógyásznak mondtam, hogy cipekedek, nem bírom, fáj a hasam. Felvett veszélyeztetett terhesnek és így táppénzen vagyok. Igaz nem kapok annyit mintha dolgoznék, de fizetik a tb-met, itthon vagyok, pihenek. Vigyázz magatokra. :)
fel ne mondj!!!!!! mielõtt bármit csinálsz beszélj egy ügyvéddel!!!!!! jogiforum.hu-n kérj tanácsot elsõ körben! Véleményem szerint ez a járható út, de nem vagyok ügyvéd: menj el az üzemorvoshoz és beszéld meg vele, hogy nyilvánítson a munkakörre alkalmatlannak (ehhez kéne vinni az orvosodtól igazolást) - utána kérd a fõnökséget, hogy biztosítsanak neked másik munkakört vagy ha nem tudnak, akkor fizessék az állásidõdet! vagy az orvosod vegyen betegállományba, de ehhez kell indok is ha felmondasz, akkor bukod a gyedet, a tb-t magadnak kell fizetni és nem lesz állásod sem, ahová vissza tudnál menni
ja és ha felmondasz, akkor max 3 hónapig kapsz ellátást és +1 hónapig leszel biztosított, utána 2-3 hónapig minimum fizetned kell a tb-det
Én is fizikai munkát végeztem, és ezért elmentem táppénzre. Ez a fizunak csak a 60%-a, dehát ez van, nem akartam kockáztatni, hogy esetleg megerõltetem magam. A tb-t ez esetben a munkáltató fizeti. Nehogy felmondj.
Csakis táppénz. Kell egy papír a nõgyógyásztól, hogy veszélyeztetett terhes vagy, azzal menj a háziorvoshoz és kiír.
Ki ne lépj!!!!!! Táppénz!
Mindenképpen táppénz!mint ahogy elõttem is írták nõgyógyász ad igazolást és a háziorvos felvesz.8 hetes voltam amikor kiderült a terhességem másnap már nem mentem dolgozni.ápolónõ vagyok egy idõsek otthonában emelgetés fertõzések stb.most vagyok 36 hetes.Ki ne lépj!!!
Mond meg a dokinak, hogy fizikai munkát végzel és felvesz veszélyeztetett terhesnek. Én is az voltam. Én azt javaslom, hogy elõbb a dokival beszélj, mert a mai világban nem lehet biztos az ember benne, hogy nem találnak-e valami ürügyet, hogy elküldjenek, mielõtt a dokid felvenne táppénzre. Igaz, hogy a táppénz kevesebb, viszont a TGYÁS megállapításánál jövedelemként azt az összeget veszik figyelembe, amely után egészségbiztosítási járulék fizetésére kötelezett volt a dolgozó. A táppénzbõl nem vonnak egészségbiztosítási járulékot, így a TGYÁS alapja a fizetésed lesz.
Igazából nem kell! Ha már meg van a szülés elõtti két évben a 365 napod, akkor mindegy, hogy melyik munkahelyen!
nem kell várnod, max azért, hogy ne nézzenek rád rossz szemmel, hogy most kezdtél az új munkahelyen és máris mész szülni. szerintem olyan fél év optimális lehet, addigra bedolgozod magad az új helyre. de ha elõtte volt folyamatos munkaviszonyod, tényleg nem kell várni! :)

Munkahelyi balesetem volt.6 hétig táppénzen leszek. Könyvelőnk szerint a 15 nap táppénz nem a vállalat fizeti ki nekem, hanem a TB-t, és az előző évi átlagkeresetemet veszik figyelembe. Miért mondják, hogy az első 15 nap táppénz a Vállalat fizeti ki?

Tavály kevesebb fizetésem volt mint az idény. Akkor miért mondják, hogy 100 %-kos táppénzt kap az ember amit egyenl? lenne a mostani fizetésemmel? Nem értem.

Legjobb válasz: Az ok, hogy nem vagy magyar, de legalább itt dolgozol? A magyar szabályok szerint, ha munkahelyi balesetet szenvedsz, akkor az átlagfizetésed 100%-a jár (pótlékok nélkül), az elõzõ három hónap alapján. Az a dolgozó részérõl mindegy, hogy a TB, vagy a vállalat fizeti ki neki.

Az ok, hogy nem vagy magyar, de legalább itt dolgozol? A magyar szabályok szerint, ha munkahelyi balesetet szenvedsz, akkor az átlagfizetésed 100%-a jár (pótlékok nélkül), az elõzõ három hónap alapján. Az a dolgozó részérõl mindegy, hogy a TB, vagy a vállalat fizeti ki neki.
A kérdező hozzászólása: Elnézést a sok helyesírási hibáért, de nem vagyok magyar.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm szépen a választ! Sajnos most nem mindegy, hogy a TB fizeti az elsõ 15 napot vagy a munkahelyem. A papírok még mindig nincsenek leadva, mert a könyvelõknél vannak.Úgyhogy egyhamar nem kapok táppénzt. Ha a munkahelyem fizetné a 15 napot, akkor már kapnék egy kis pénzt.
A kérdező hozzászólása: Elfelejtettem megírni, hogy 1972 óta Magyarországon élek és dolgozok.
Betegség esetén az elsõ 15 napra nem táppénz jár, hanem betegszabadság, amit a vállalat fizet, és az orvos igazolása alapján számfejtik. Betegszabadságra azok az alkalmazottak jogosultak, akik munkaviszonya a Munka Törvénykönyve hatálya alá tartozik (pl. bt., kft, rt. Alkalmazottai, stb). Ha idõben leadtad a papírokat, akkor a következõ fizetéskor meg kell kapnod a pénzt. A betegszabadság lejárta után kezdõdik a táppénz, amit a TB fizet (Itt szokott lenni néha egy hónap csúszás, ha a munkahelyeden nincs TB kifizetõhely). Ha jómagyar szokás szerint csak minimálbérre vagy bejelentve, és a többit valamilyen más módon kapod (cefetéria, kiküldetés, stb...), akkor a munkáltatód jóindulatán múlik, hogy a betegálomány idején is megadja-e a többlet fizetést.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm szépen!Ezek szerint most az elsõ 15 napom fizeti a cégem.Szerencsémre nem vagyok minimálbérrel bejelentve.

A hugom másfél éve dolgozik egy sörözöben. Pár hete táppénzre ment és most a fönöke kéri az elözö munkahelyi papirjait, hogy az kell a táppénzhez. Ez valoban igy van? Mert az is furcsa, hogy tavaly is volt táppénzen pár napot és akkor nem kérte.

Legjobb válasz: Már a munkaviszony létesítésekor szüksége lett volna a fõnöknek az elõzõ munkahely kilépõpapírjaira... Ha annyira nem kérdezte, akkor jó eséllyel csak valamikor mostanában jelenthette be a húgod, eddig lehet, hogy feketézett!

Már a munkaviszony létesítésekor szüksége lett volna a fõnöknek az elõzõ munkahely kilépõpapírjaira... Ha annyira nem kérdezte, akkor jó eséllyel csak valamikor mostanában jelenthette be a húgod, eddig lehet, hogy feketézett!
A "multis hr"-es vagyok. Valóban, a nagy cégek, nem sumákolják el úgy a dolgokat, mint a kisvállalkozások. Pont ezért írtam a végére zárójelbe, hogy ez persze nem jelenti azt, hogy nem sumák a munkáltatója nevezett kérdezõ húgának. Inkább próbáltam elmagyarázni, hogy mi lehet ennek az oka. De pofon egyszerû, irány a TB és megmondják be van-e jelentve!
A "multi-HR"-esnek:lehet, hogy Ti általában korrektek vagytok, bár volt rá példa (term.multicégnél), hogy egy fél brigád TB-jének a befizetése úgy el lett felejtve, mint a sicc, de tévedni emberi dolog.Egy maszek azonban nem mamutvállalat, ha meg akar élni valaki, bizony, nem árt egy kis rafkózás, egy kis:"Jut is, de fõleg marad is /Nekem/"-effektus. "To Seek the Wolf in Thyself!"(My favourite song)
Csak olyankor gáz, mikor hirtelen jön egy baleset/rosszullét, és akkor derül ki a dolog.Minden hónapban mégse kilincselhet az ember a TB-nél.Bár, ha belegondolok...
Tavaly táppénzen volt, vagy pedig betegszabadságon? Ha táppénzen akkor viszont be volt jelentve.
Szerintem inkább a Tb-hez menj be, lekérni az adatokat, mert valószínû, hogy az eddigi napok el lettek sumákolva, az pedig nem túl jó.
iagaza van az elsö hozzászólónak. és a tb rózsaszin kiskönyvet ie lekellett volna adnia mikor belépett.
Utolsó vagyok. Tavaly betegszabin lehetett, ha nem kérték ezeket a papírokat.
Szerintem meg nyugi, nem lett elsumákolva semmi. Én egy multinál vagyok munkaügyes. Amikor felveszünk valakit valóban le kéne adnia a munkavállalónak a kézzel írott jövedelemigazolását. Ha nincs leadva, akkor kell utólag bekérni, mert a táppénzt az elõzõ év alapján számolják. Azért kérik, hogy tudják, mi lesz a táppénz alapja a húgodnak! Nyugi (persze ez nem zárja ki, hogy tényleg nincs bejelentve)
A kérdező hozzászólása: Köszi a választ! Az f.sza, ha nem volt bejelentve...Hétfön bemegy a munkaügyibe és utána érdeklõdik...


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!