Találatok a következő kifejezésre: A munkahelyemen éve (174 db)

Tavaly munkahelyet váltottam. A két munkaviszony között 1 hét telt el. Az év eleji munkahelyemen nem vettem ki szabadságot, és nem is fizették ki. Mennyi szabi járt valójában a mostani munkahelyemen a tavalyi évre?

áprilisban kezd?dött a munkaviszonyom az új helyen

Legjobb válasz: http://www.hrportal.hu/index.phtml?page=szabadsagkalkulator&.. Itt egy szabadság kalkulátor, ez alapján lehet számolni. Tavaly mindkét helyen a munkaviszony hosszának függvényében idõarányos szabadság járt. Az elsõ munkaviszonyod megszûnésekor a ki nem vett szabadságot a munkáltatónak pénzben meg kellett volna váltani. (ez az egyetlen eset amikor ezt lehet, sõt kötelezõ) A második helyeden annyi szabi járt amennyi áprilistól évvégéig idõarányosan járt, a másik helyen ki nem vett napjaidat ide nem lehet áthozni.

http://www.hrportal.hu/index.phtml?page=szabadsagkalkulator&.. Itt egy szabadság kalkulátor, ez alapján lehet számolni. Tavaly mindkét helyen a munkaviszony hosszának függvényében idõarányos szabadság járt. Az elsõ munkaviszonyod megszûnésekor a ki nem vett szabadságot a munkáltatónak pénzben meg kellett volna váltani. (ez az egyetlen eset amikor ezt lehet, sõt kötelezõ) A második helyeden annyi szabi járt amennyi áprilistól évvégéig idõarányosan járt, a másik helyen ki nem vett napjaidat ide nem lehet áthozni.

Decemberben lejár a szerződésem a munkahelyemen. Nem dolgozom még ott egy éve. Jövő nyárra/őszre van tervezve a baba. Lehet GYED-em, vagy egyáltalán ne számítsak semmire?

Köszönöm

Legjobb válasz: A szülést megelõzõ két évben kell lennie 365 munkanapnak a gyedhez. Ennek nem kell folyamatosnak lennie, lehet ez akár 3 munkahelyen is.

A szülést megelõzõ két évben kell lennie 365 munkanapnak a gyedhez. Ennek nem kell folyamatosnak lennie, lehet ez akár 3 munkahelyen is.
A kérdező hozzászólása: De ha nem lesz meghosszabbítva a szerzõdés, akkor nem mindegy, h mennyit dolgoztam? Akkor mi alapján kapom/nem kapom?
Nem nem mindegy. pl, 2012 márc, április, május, julis gyár1-be dolgoztál 2012 szeptember, október, november, december gyár2-ben dolgoztál 2013 január, február, március, április gyár3-ban dolgoztál. Így megvan az 1 év munkaviszonyod több helyrõl, így kaphatsz gyedet. Te a tgyásra gondolsz nem?
Ezt olvasd el, itt nagyon jól össze van foglalva. http://bezzeganya.postr.hu/gyes-gyed-tgyas-es-egyebek-valtoz..
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válaszokat. Lehet egyébként, h bekeverem a tgyást :S Igazából annyi a kérdés, h ha a szülést megelõzõ 2 évben meglenne a 365, de a mondjuk a teherbeesés után már nincs munkaviszony (tehát a szülés elõtt már 7-8 hónappal), akkor mi alapján lesz gyed?

Ha 30 évet ledolgoztam egy munkahelyen és a munkahely megszűnik mennyi végkielégítést kaphatok?

Legjobb válasz: A munkatörvénykönyve szerint hat havi jár. További három hónap jár még akkor ha az öregségi vagy elõre hozott öregségi nyugdíjra vonatkozó korhatárt öt éven belül eléred. A Kollektív szerzõdés (ha van) is tartalmazhat a végkielégítésre vonatkozó rendelkezést, de a munkatörvénykönyvéhez viszonyítva csak pozitív irányba térhet el.

A munkatörvénykönyve szerint hat havi jár. További három hónap jár még akkor ha az öregségi vagy elõre hozott öregségi nyugdíjra vonatkozó korhatárt öt éven belül eléred. A Kollektív szerzõdés (ha van) is tartalmazhat a végkielégítésre vonatkozó rendelkezést, de a munkatörvénykönyvéhez viszonyítva csak pozitív irányba térhet el.

A munkahelyen állandóan belefutok két csajba. Régen még dolgoztunk együtt egy másik cégnél (huszas éveim végén járok). Ez véletlen, hogy mindig összefutunk, egy héten többször is? Tetszem neki (k)?

Ez a két lány nagyon jófej, bírom őket, már szinte előre nevetnek, amikor meglátnak. Az elmúlt egy hónapban van hogy napjában többször is beléjük futottam az udvaron és mindig váltok velük pár szót. Van ebben valami szándékosság szerintetek? Olyan ember nincs a cégnél, akikkel ilyen gyakran futok össze "véletlenül". Az is lehet, hogy csak a sors játszik velem, ugyanis tudtommal mindkét csajnak van pasija.

Legjobb válasz: Hát, ha egy munkahelyen dolgoztok nem nehéz találkozgatni velük.

Hát, ha egy munkahelyen dolgoztok nem nehéz találkozgatni velük.
ha mind a kettõnek van partnere, akkor ezen mit agyalsz keressél már egy függetlent, N
Te nem vagy teljesen százas. Nem kéne többet látni a dolgok mögé mint ami ott van. Legtöbb ember összefut a munkája során emberekkel, én pl mindig ugyanazokkal (most akkor be kéne próbálkoznom Pista bácsinál hátha dolgunk van egymással?) Ez teljesen normális! Ne legyél már bolond :D Ha van pasijuk és mégis neked teszik veszik magukat akkor meg nagy ribancok hagyni kell mert még egy verést is összeszedsz valamelyiknek a pasijától.
és csak ezzel a két csajjal találkozol egész nap a melóban, többiekkel nem ?te is mindig arra mész, õk miért nem mehetnek állandóan arra? dugd meg õket!!!

Két éve szeretnénk babát. Ti hogyan kezelitek a helyzetet? A munkahelyen tudják? Kiderült már mi az oka, hogy nem sikerül? Beszélgessünk.

Legjobb válasz: Mi annak idején 5 évig vártunk (asszem elég türelmesek voltunk), aztán felkerestünk egy meddõségi centrumot. Ott a vizsgálatok során kiderült, hogy mindkettõnknél hibádzik valami, így megkezdtük a lombikprogramot. Senkinek nem szóltunk, még a családban sem. Mikor kétnaponta kellett vérvételre mennem, azt mondtam a munkahelyemen, hogy könyvszekrényt csináltatunk és a férjem nem tud mindig szabit kivenni, így ezt felváltva oldjuk meg :D Egyébként minden vizsgálat vagy beavatkozás alkalmával szabit vettem ki. Szerencsére az injekciókat reggel és este kellett beadjam, így munka elõtt és után megoldható volt. Elsõre sikerült. Mai napig is csak pár barátunk tudja, hogy lombikkezelésen voltunk, a családból senki. Egyébként utána spontán lettem terhes ;) Most várjuk a 3. babót.

Mi annak idején 5 évig vártunk (asszem elég türelmesek voltunk), aztán felkerestünk egy meddõségi centrumot. Ott a vizsgálatok során kiderült, hogy mindkettõnknél hibádzik valami, így megkezdtük a lombikprogramot. Senkinek nem szóltunk, még a családban sem. Mikor kétnaponta kellett vérvételre mennem, azt mondtam a munkahelyemen, hogy könyvszekrényt csináltatunk és a férjem nem tud mindig szabit kivenni, így ezt felváltva oldjuk meg :D Egyébként minden vizsgálat vagy beavatkozás alkalmával szabit vettem ki. Szerencsére az injekciókat reggel és este kellett beadjam, így munka elõtt és után megoldható volt. Elsõre sikerült. Mai napig is csak pár barátunk tudja, hogy lombikkezelésen voltunk, a családból senki. Egyébként utána spontán lettem terhes ;) Most várjuk a 3. babót.
A kérdező hozzászólása: Lehet, hogy valamiféleképpen vigasztalni próbálnak, csak fordítva sül el a dolog a "ráértek még" és "fiatalok vagytok" beszólásokkal. Ezeket én sem szeretem hallani. Egyébként én 30, a férjem 33. 28 évesen éreztem késznek magam, hogy anya legyek, korábban nem. De szerintem azért idõben el kell kezdeni, ha többet is szeretnénk. Nem? Amúgy tegnap azt hiszem ovulációs fájdalmat éreztem, mert szúrt a bal petefészkem. El is kaptam a párom. Tesztet már nem használok erre, mert engem becsapott. Úgy jelzett pozitívat, hogy a prolaktin szintem nem volt normális, ergo nem is repedt meg a tüszõ. Ezt egy cikluskövetés is alátámasztotta. Pl volt 2-3 tüszõm is, de egyik sem ért meg középidõre. Ti hol álltok a ciklusban, kedves próbálkozók? És milyen kezeléseket kaptok?
Amúgy nálunk is minden körülmény adott. Én 24 leszek a férjem 28.
Hát ilyen választ én is kaptam, ráadásul az anyósomtól. De engem nem érdekel, le sz..om hogy mit mond! Amúgy sem a szívem csücske. Akik nekem/nekünk számítanak azok mellettünk állnak és látják hogy min megyünk keresztül.
5.vagyok Jó lenne minél hamarabb eljutni dokihoz, remélem májusban sikerül. Ha már tudnám mi a baj pontosan, meg kapnék valami bogyót/kezelést könnyebb lenne reménykedni. Nekem nem is az az igazi mélypont amikor megjön, hanem inkább amikor kapok egy "kedves" megjegyzést. Pl. mióta tudják a szûk környezetünkben, hogy babát szeretnénk, próbál mindenki lebeszélni, és ez nagyon tud fájni.25/32 évesek vagyunk, házasok, minden körülmény adott, mégis azt kapjuk hogy hova sietünk, örüljünk hogy nincs. :( Hogy lehet ennek örülni, másfél év sikertelenség után??? Bár ne mondtuk volna senkinek...
Kedves Kérdezõ!!! Ahol én dolgozom, ott nem lehet semmit sem titokban tartani. Anyukám is ott dolgozik és elég hogy csak õ tudja hogy mi van, akkor már tudja más is. Meg a közvetlen munkatársaim is jó ha tudnak róla szerintem. Nem sajnálkozó embereket látok, hanem olyanokat akik szeretnének segíteni tanácsokkal, és hogy hova forduljak. Én még mindig úgy vagyok vele, hogy inkább tudják minthogy állandóan azt kérdezgessék, hogy mikor lesz baba. Nekem az sokkal jobban fájt az elején. De nem vagyunk egyformák...
A kérdező hozzászólása: 1/6: gratulálok a harmadik babához. Kiderült, hogy miért nem sikerült az elsõ simán? Azért durva lehetett ennyire titkolni, hogy lombik programon vesztek részt. De hogyhogy még mindig nem mondtátok el? 2/6: ez nagyon szomorú sztori, ami az elsõ terhességeddel történt. Lehet, hogy tdat alatt azért mégiscsak erõsebb a félelem, hogy elveszíted a másodikat, és ez alakított ki nálad valami blokkot. Próbáltál már kineziológust? Lelki síkon (és aztán testin is) sokat dob az emberen. 3/6: nem értem, a férjed miért nem akar elmenni vizsgálatokra. A gyereket közöse vállaljátok, tehát a felelõsség is közös, hogy mielõbb sikerüljön. Ahhoz meg nem elég, ha csak téged néznek meg. Endokrinológus látott már amúgy téged? Ez a napi együttlét amúgy nem hiszem, hogy akadály. Heni: én nem értek egyet azzal, hogy jó ha tudják. Én kilennék a sajnálkozó tekintetektõl. És akkor nem azt kérdeznék meg, mikor akarunk gyereket, hanem azt kérdeznék folyton, hogy hol tartunk. És szerintem az sem sokkal jobb. 5/6: ha alulmûködik a pajzsmirigyed, jó lenne kezeltetned. Az új helyen mikor tervezel felkeresni egy másik endokrinológust? A mélypont ismerõs. Egyre több a terhes kismami a környezetünkben, és ebben a korban (30) ez már normális. Csak nagyon nehéz kivárni türelemmel, hogy mi is már sorra kerüljünk. Az esküvõ után nem akartunk egybõl babát, elõbb lett lakás, aztán munka, és úgy kezdtünk próbálkozni. Egy év sikertelenség után elmentünk egy meddõségi centrumba. Itt vizsgálgattak minket, és inszemet javasoltak nekünk. Azt mondtuk, még hagyjuk - utána akartunk járni a pontos oknak. Ajánlottak egy endokrinológust, aki megállapította, hogy magas a prolaktin szintem és allmûködik a pajzsmirigyem, plusz van egy enyhe inzulin rezisztenciám. Szedek tiroxint a pajszmirigyre, ami nagyon hatásos, mert 6 hét után levitte 1re 4rõl. A prolaktinra egyelõre nem kaptam hormont, próbáljuk az étkezéssel, és a Merckforminnal beállítani. Májusban lesz újabb kontrollom. Az enyébként 833 volt, és 1 hónapja a kontrollon már 509 volt. Ennél 200-300 között kellene lenni. Amikor megjön, akkor elég rossz. Persze volt rosszabb is, mikor még nem tudtuk, mi a baj. A férjemnél sem rózsás a helyzet, mert kicsit lusták a katonák. De legalább elegen vannak. Õ vitaminokat szed (pl Ferulant). Nagyon jó lenne, ha magunk is összetudnánk hozni a babát, inszemináció nélkül. Ehhez persze rendben kell, hogy legyek 1 hónap múlvára. Gyakorlatilag nincs rendes peteérésem (nem nõ meg és nem reped meg a tüszõ). Viszont az LH teszt volt már többször pozitív. Ebben sem szabad megbízni, mert attól még nem biztos, hogy a tüszõ meg is reped.
Sziasztok! Másfél éve vágyunk babára. Voltam orvosnál, többnél is, mindenki mást mond, sajnos endokrinológusnál nem tudtuk befejezni a vizsgálatokat, költözés miatt, de valószínüleg a pajzsmirigyem alulmûködik. Tudja a család és barátok is hogy mi a helyzet, de jobb lenne ha nem tudnák... :( Szívesen beszélgetnék, sokszor vagyok mélyponton, fõleg hogy a páromon kívül senki nem támogat. :(
Mi is 2 éve próbálkozunk. Az én munkahelyemen tudják, mert én inkább úgy vagyok vele, hogy inkább elmondom, minthogy szekáljanak, hogy mikor lesz baba. Mert már olyat is kérdeztek tõlem, hogy mikorra vagyok kiírva, mert hasra szedtem fel egy kicsit. Elég rosszul esett. Meg azért szerintem jó ha tudják. Nekem pco miatt nem akar összejönni. Decemberben volt egy drilling mûtétem és ezt is el kellett mondanom, mert 2 hétig táppénzen voltam. Mi már meddõségibe járunk. És ti kedves kérdezõ, hol tartotok???
Szia! Mi gyakorlatilag 4 éve szeretnénk babát. 3 évvel ezelõtt nagyon korai császáros szülésem volt, ez a korai azt jelenti hogy nagyon-nagyon pici volt a kisfiúnk így szinte esélye sem volt az életbenmaradásra. Mégis 8 napig hõsiesen küzdött, de a legnagyobb fájdalmunkra elvesztettük õt. Ezek után kellett 1- másfél év mire helyrejöttünk lelkileg és elkezdõdtek a kivizsgálásaink. Az orvosom is és mi is ki akartuk deríteni az okát hogy mi történt, mi zajlott le a szervezetemben hogy szinte "kilökte" a babát. Mert 2 választási lehetõségünk volt akkor: 1. vagy órákon belül meghal a pocakomban. 2. vagy megadjuk neki az esélyt hogy idekint élhessen és az orvosok próbáljanak neki segíteni. Most már túl vagyunk mindenféle vizsgálaton, genetikaitól kezdve sokmindenen. Semmit nem találtak nálam. A párom is teljesen egészséges. Mégis az orvosom nagyon gyanakszik egy valamire, és azt mondta ha sikerülne teherbe esnem azonnal menjünk hozzá mert már a 4-5. héttõl el kell kezdenünk egy gyógyszeres-injekciós kúrát ami majd a terhességem végéig tart, amivel védjük a babát a szervezetem ellen. Viszont: nagyon el vagyok kenõdve, mert amióta csak kimondta a doki hogy próbálkozhatunk, azóta nem sikerül... Holott akkor a kisfiúnk 3 hónap alatt megfogant. Most meg... Állítólag blokkolódhatok lelki alapon is, mert hogy bennem van a félsz egy következõ terhességtõl, de a vágyam egy baba iránt már nagyobb mint a félelmem. Hiába próbálom bemagyarázni magamnak, valahogy akkor sem sikerül... Fizikai oka nincs hogy miért nem. Következõ ciklusom 5. napjától már clostilbegytet kell elkezdenem szedni. Nálad mi derült ki, miért nem sikerül?
Hát én ma vagyok a 7. napon. Ma veszem be az utolsó closty-t. Tegnap este fürdés után annyira érzékeny volt, és fájt a bal oldalamon, ahol a laparos drilling mûtétet csinálták. Remélem már azért a closty fejti ki a hatását. Pénteken megyek uh-ra 10. napon.

Ha már lassan 3 éve szültem (2008. dec. Végén), és most fogok 2 héten belül megint, a tgyás papírokat akkor is a munkahely tölti ki?

Azt mondta az ügyintéz?, nem a fizumból fogják számolni, hiszen már 2008. okt óta táppénzen voltam, majd dec-t?l tgyáson, majd gyeden, most gyesen...de akkor minek a foglalkoztatói igazolás stb?....mert erre viszont nem tudott válaszolni.

Legjobb válasz: Ha kifizetõhely a munkahelyed,akkor nekik kell ezt intézni! Neked egyedül a dokitól kell a papír,és ha megszülsz,akkor az anyakönyvi kivonat másolatát kell leadnod a munkahelyeden- hogy a taj kártyája kell e a kicsinek,arra nem emlékszem,de a többiben biztos vagyok! Könnyû szülést és egészséges kisbabát!! Üdv:2gyerkõcös,36hkm.

Ha kifizetõhely a munkahelyed, akkor nekik kell ezt intézni! Neked egyedül a dokitól kell a papír, és ha megszülsz, akkor az anyakönyvi kivonat másolatát kell leadnod a munkahelyeden- hogy a taj kártyája kell e a kicsinek, arra nem emlékszem, de a többiben biztos vagyok! Könnyû szülést és egészséges kisbabát!! Üdv:2gyerkõcös, 36hkm.
A kérdező hozzászólása: igen. de a munkahelyem nem kifizetõhely.
Idézem az Oep- tõl: Ha a foglalkoztatónál társadalombiztosítási kifizetõhely nincs, a foglalkoztató a terhességi- gyermekágyi segélyre vonatkozó kérelem elbírálásához "foglalkoztatói igazolás"-t állít ki, és azt a biztosított által benyújtott igazolásokkal együtt 5 napon belül a székhelye (telephelye) szerinti illetékes egészségbiztosítási szakigazgatási szervnek megküldi. A foglalkoztató a foglalkoztatói igazolást 2 példányban köteles kiállítani, és annak egy példányát 5 évig megõrizni. A foglalkoztató a kérelem, illetve igazolások átvételét (beérkezését) hitelt érdemlõ módon köteles igazolni. Ahogy értelmezem, Te töltöd ki a t.gyás igénylõ papírt, és beadod a munkahelyednek az orvosival együtt. Innentõl Õk intéznek mindent! Remélem tudtam segíteni!
Ja, és a gyes-rõl ne feledkezz el lemondani! Mert ha nincs meg a Mák-tól a papír, hogy nem jár a gyes, akkor nem adják meg a t.gyás-t! Mi ezzel majdnem megszívtuk! 2 éve amikor intéztük, akkor a mák csak nekem küldött határozatot, az oep-nek nem. Az oep addig nem adta meg a t.gyás-t amíg a kezükben nem volt az igazolás! 2 hónap után közölték, hogy amit én kaptam, annak a fénymásolata is elég! 2 hónapig nem kaptunk semmit a családin kívül! Könnyû szülést és egészséges kisbabát!!
A kérdező hozzászólása: köszönöm! :) ))

Második babát szeretnénk, de ezév végén felszámolják a munkahelymet, ahonnan most gyedre jöttem és azt hallottam, akkor még ebben az évben kellen teherbe esnem, hogy kapjak tgyást, gyedet? Ez így van? Mi az oka?

Most 7 hós a fiam és még várnék, de sajnos nem mindegy, hogy egy "megfelel?" gyedet kapok vagy csak gyest. Ebben az esetben mi ennek a szabályozása?

Legjobb válasz: Nem a munkaviszonyom, hanem az egész munkahely szûnik meg.

A kérdező hozzászólása: Nem a munkaviszonyom, hanem az egész munkahely szûnik meg.
Ez úgy lehetséges, hogy passzív táppénzre mész amint megszûnik a munkahelyed azonnal, ez 30 napra jár. Ha ennek vége, akkor azonnal álláskeresési járadékot kell igényelni, ez is biztosítási jogviszonynak számít és 270 napig folyósítható maximum. Tehát ha minden jól megy és idejében sikerül teherbe esni és az álláskeresési járadék folyósítása alatt szülsz (vagy max. a lejártától számított 42 napon belül), akkor járni fog a tgyás. Alapja a minimálbér kétszeresének 70 %-a lesz (tényleges jövedelem hiányában). Gyedre így nem leszel jogosult, szóval a tgyás lejárta után gyest igényelhetsz.
A kérdező hozzászólása: H a tgyást kapok, akkor nem leszek jogosult gyedre is? Hisz most is vonnak (lejobb tudomásom szerint) tb-t a gyedbõl.
A gyedbõl nem vonnak tb-t amúgy, csak szja-elõleget és nyugdíjjárulékot.
szia. nálam ugyan ez a helyzet, annyi különbséggel hogy szeptemberben szûnik meg a cég. 7 hós a lányom. Szeptembertõl passzív gyedet fogok kapni. ha még egy babát szeretnék, akkor csak az elsõ lányom 2 éves koráig kapnám a gyedet, utánna nem kapnám tovább, csak a gyes-t. Szóval inkább várd meg amíg 2 éves lesz apici, menj el dolgozni, és utánna vállalj második babát, sokkal jobban jársz anyagilag. azt megkérdezhetem, hogy irattak már veled papírt alá? Nekem közös megegyezéses szerzõdést ajánlottak fel + 1havi bért.
A kérdező hozzászólása: Utolsónak: nem írattak alá semmit, egyedül mikor a gyed lett igényelve, akkor írtam egy nyilatkozatot, hogy attól a dátumtól fizetetlen szabadságot kérek, mert gyedet veszek igénybe a gyermek 2. évéig. Ha a cég szûnik meg akkor is kell ilyet írni, hogy közös megegyezés vagy felmondás? Ez nem egyenes úti dolog, magából következõ? A többieknek köszönöm a válaszokat....bár sajnos elég elkeserítõ, mert 2-3 évet szerettem volna a babák között...
Szia.én pont ezen okból megyek vissza januárban, 1, 5 éves gyermekem mellõl dolgozni.Mikor õ megszületett lejárt a szerzõdésem, így passzív gyeden vagyok most.Januárba visszamegyek dolgozni (eddig azt hittem csak 1 évre kell, de ezek szerint nem:(((), dolgozok valameddig és utánna jön a tesó, így több mint 3 éve lesz közöttük és még õt is itt kell hagynom.de ez van, most egy véglegesített állást fogok kapni, szinte örök állásnak mondható.Nem hagyhatom ki, és csak gyesbõl enni sem tudnánk:(((Ez van, pénz beszél:((
A kérdező hozzászólása: Sajnos igen, számít a pénz is... Minden esetre köszönöm a válaszokat, még mérlegelem, hogy lenne a legjobb.

Ha valaki 3 évig úgy melózott, hogy nem volt bejelentve, azt a munkahelyet beírhatja az önéletrajzába?

Ha is illet? egy komolyabb céghez be akarja adni az életrajzát, beleírhatja, hogy 3 évig xy cégnél dolgozott, ha nem volt bejelentve? Mennyire néznek ennek utána a cégek?

Legjobb válasz: Ha rájönnek hogy nem voltál bejelentve akkor baja lehet az elõzõ munkáltatónak és rád se vet jó fényt. Hát elég rizikós... Nem tudni hogy utánanéznek-e vagy sem sajnos, ezért se jó feketén dolgozni mert utána vagy parázól hogy rájönnek-e vagy éveket lyukasan hagysz az önéletrajzodban...

Ha rájönnek hogy nem voltál bejelentve akkor baja lehet az elõzõ munkáltatónak és rád se vet jó fényt. Hát elég rizikós... Nem tudni hogy utánanéznek-e vagy sem sajnos, ezért se jó feketén dolgozni mert utána vagy parázól hogy rájönnek-e vagy éveket lyukasan hagysz az önéletrajzodban...
A kérdező hozzászólása: Köszi!
Hivatalosan nem hinném hogy megkeresnék. Én írtam a tanácsot hogy kérd meg elõre, hogy ne meglepetésként érje. Én külföldön dolgozom, itt kérnek referenciákat, de hivatalosan nem néznek utána, kétlem hogy Magyarországon ennél komolyabban vennék, fõleg hogy sokan azt írták nálunk nem is szoktak utánajárni a dolgoknak.
A kérdező hozzászólása: Erre megoldás???
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válaszokat, a fõnök azt mondta, hogy ha felhívják akkor jókat mond az illetõrõl, de ha hivatalosan keresik meg, akkor persze nem. Na most én pont attól félek, hogy a bérezési osztályon lesznek komoly gondjaim...
Szerintem is nyugodtan írd be. Elég ritka az, hogy telefonálnak az elõz munkahelyre. Ha mégis, akkor ezt elbuktad, de egy próbát megér.
Nyugodtan, senki nem fog utánanézni, az a fontos, hogy eddig milyen feladatokat végeztél.
De ez az, hogy le fogják tagadni nagy valószínûséggel. Ha jófej volt a fõnököd kérd meg hogy referenciaként esetleg felhívhatják, nem lesz nyoma, de a telefonba mondja már azt hogy ott dolgoztál, mivel nem dokumentálják hogy õ mit mondott nem lesz belõle baja ha mégis kiderül... Ismerõs foglalkoztatott így embert, de õ meg is mondja elõre hogy refernciát munkaügyben nem ad...
Akkor írd be, ha rákérdeznek, akkor el tudod mondani hihetõen, hogy mi volt a feladatod. Milyen munkakörben voltál? Az interjún a fõnök kérdezget, és nagyobb cégnél a bérügyeket nem õ intézi, tehát a bérosztályra adod le a papírokat, nem fognak utána nézni. A Tb kiskönyvben benne van elvileg. Az egyébként elõfordulhat, hogy felhívja a céget referenciáért. Bár akkor csak nem tagad le?
A kérdező hozzászólása: Amúgy nem rólam van szó, de köszi a segítséget
Nyilván annyira, hogy évi két alkalommal be kell küldened az adataidat. Leírtad a választ a kérdésedben...
A kérdező hozzászólása: A kérdés arra vonatkozott hogy elõvesznek e akkor ha nem küldöm el az adataimat? mert hallottam olyat h valaki kiment Angliába dolgozni ezen ösztöndíj felvétele után és kutya sem kérdezõsködött utána, nem ellenõrizték.. De lehet hogy ez csak kamu, ezt akarom kideríteni...

A munkahelyen belül két 60-év feletti ember miért nem érti meg hogy nem kell egy 36-éves nõnek?

Miért jön oda amikor netán olyannal beszélgetünk akivel vonzódunk egymáshoz.és miért kell minden nap menekülnöm elõlük?Nehéz az ilyet megérteni hogy hagyjon békén?

Legjobb válasz: Miért vagy biztos benne, hogy a közeledés nem pusztán baráti, egy kis hecceléssel. Amúgy meg ha a munkahelyeden van olyan, akivel vonzódtok egymáshoz, errõl nekik nem kell feltétlenül tudniuk, így lehet, hogy csak beszélgetni, és nem zavarni mennek. Szimplán húzzák a fejedet, mert 60 fölött ezt megtehetik, aztán jót röhögnek a hisztijeiden. Legalábbis szerintem komolyabb dolog, tényleges érdeklõdés nincs a háttérbe.

Miért vagy biztos benne, hogy a közeledés nem pusztán baráti, egy kis hecceléssel. Amúgy meg ha a munkahelyeden van olyan, akivel vonzódtok egymáshoz, errõl nekik nem kell feltétlenül tudniuk, így lehet, hogy csak beszélgetni, és nem zavarni mennek. Szimplán húzzák a fejedet, mert 60 fölött ezt megtehetik, aztán jót röhögnek a hisztijeiden. Legalábbis szerintem komolyabb dolog, tényleges érdeklõdés nincs a háttérbe.
Miért nem mondod meg a 60 évesnek a szemébe, hogy nem jön be neked, szálljon le rólad?
A kérdező hozzászólása: Szóltam már nem egyszer hogy hagyjanak.és hidd el tudom ha valaki akar tõlem valamit hogy hogy viselkedik.
Szerintem a munkahely az munkahely, ott nem kell(ene) kimutatni nyíltan a privát érzelmeket. A flörtölgetést meg tartsátok meg a munka végeztével egy bárra, étteremre, vagy szimplán az otthoni kanapéra - bármelyikõtöknél. Amúgy lehet együttdolgozni. A volt fõnököm és a felesége is ugyanott dolgoztak egy munkahelyen(ott, ahol én), de õk ezt tudják kezelni, munkahelyen nincs nyali-fali, persze, azért érzõdik náluk is valamelyest, hogy nemcsak kollégák, hanem egy család(gyerek is van, 3 éves), de nem csókolóznak nyíltan, mást -ennél többet- meg egyáltalán nem csinálnak munkahelyen. De szerintem ez így is van rendjén.
A kérdező hozzászólása: Nem hisztizem. de nagyon zavaró mikor tátott szájjal bámul.
Érdekes munkahely lehet... Van lehetõség flörtölni. Hmmm. KÉT (!) 60 éven felüli "vénember" is csorgatja a nyálát Rád. Vagy nagyon szép vagy, vagy kihívó, vagy látják, flörtölsz másokkal is, talán õk is beszállnának egy-két esélyre. Nem biztos, hogy az "öregembereknek" van rossz modoruk. Nem öregek, és nem hülyék.
A kérdező hozzászólása: Azért nem lehet flörtölni, de beszélgetni csak szabad. Rongyosan meg csak nem fogok dolgozni. Amugy szerintem minden munkahelyen jönnek össze emberek.nálunk pl olyanok akikrõl nem s gondoltam volna.....
(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Az én munkahelyemen is alakultak ki párkapcsolatok, van, amelyik már évek óta tart. Manapság már nehezebb ismerkedni, nem járnak már az emberek annyifelé, mert nincs elég idejük, talán pénzük sem, így a munkahely jó lehetõség a flörtre. Más dolog, hogy bizony rosdszul is elsülhet. Más munkatársnak kéne szólni, vagy a legvégsõ esetben a fõnöködnek, hogy hagyjanak békén, maradjatok csak kollégák. Én is belefutottam már hasonló szituációba: egy külsõs kolléga / számomra alapból únszimpatikus / bámult folyton engem, meg szólogatott be nekem. Meg hogy õ látott engem itt, meg ott, Én hiába szóltam rá, hogy hanyagoljon, ráadásul a fõnöknõm szerint "aranyos" volt. Marhára! Inkább a felesével foglalkozzon...Végül egy másik kolléganõm beszélt a hapsival, hogy nem vagyok vevõ se rá, se a "poénjaira". Végül aztán bocsit kért / legalább annyi / és ennyi. Sõt, tovább megyek: egyismerõsnõmet még halálosan meg is fenyegette késsel egy kollégája, mert az nem akart vele járni! Hiába próbálták a többiek is leállítani. Végül szerencsére kirúgták. Szóval, látható, még zaklatásba is átmehet a dolog. De ez ritka.
Tulzott egoizmus, azt hiszik, hogy ennyi évvel már bármit megtehetnek. Szólj be nekik: Ugyan már papesz! Kettõnk közt nem lehet semmi. Mind a ketten belehalnánk, maga az erõlködésbe, én a röhögésbe:)

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!