Találatok a következő kifejezésre: A munkaerőpiacon ér egy (4 db)

A munkaerőpiacon kevesebbet ér egy esti képzésen megszerzett diploma, mint egy nappalin?

Konkrétan a BMF mérnök informatikus képzésen gondolkozom (estin), de persze általánosságban is érdekelne.

Legjobb válasz: Ha mondjuk egy olyan cégnél dolgozol,akinek kell egy mérnökinfrmatikus,és te ezt bevállalod estin munka mellett akkor te jártál jobban.De ha mindenféle szakmai gyakorlat nélkül csak egy estin szerzett diplomád van,és amúgy megtehetnéd,hogy nappalis legyél,inkább válaszd azt.Az elõadások látogatása nem kötelezõ(bár erõsen ajánlott). Minden tanárom azt mondja,hogy a nappalis diplomával hamarabb felvesznek szakmai gyakorlat nélkl,mint egy levelezõst vagy egy estist. Szintén BMFes vagyok.

Ha mondjuk egy olyan cégnél dolgozol, akinek kell egy mérnökinfrmatikus, és te ezt bevállalod estin munka mellett akkor te jártál jobban.De ha mindenféle szakmai gyakorlat nélkül csak egy estin szerzett diplomád van, és amúgy megtehetnéd, hogy nappalis legyél, inkább válaszd azt.Az elõadások látogatása nem kötelezõ(bár erõsen ajánlott). Minden tanárom azt mondja, hogy a nappalis diplomával hamarabb felvesznek szakmai gyakorlat nélkl, mint egy levelezõst vagy egy estist. Szintén BMFes vagyok.
Tapasztalatból: csak maga a diploma semmit nem számít. A gyakorlat igen. A legjobb (és legnehezebb), meló mellett csinálni a sulit, amit témába is vág ráadásul.
Nincs konkrét tapasztalatom, de több embertõl is hallottam, hogy így van. Ráadásul az itteni újságban van egy hirdetés, hogy "Nappalin végzett személyt" felvesz vki munkatársnak. Amikor az egyik estin végzett ismerõsöm felhívta, simán elküldték...
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válaszokat, bár egy kicsit elszomorítottatok (nem a ti hibátokból). Sajnos nappalira nem igazán tudok menni a munka miatt. (Mondjuk jártam már nappali tagozatra 2 évet [meg a BMF-en is lehúztam 0, 5-öt], de aztán sajnos abba kellett hagynom, most nappalira esély nélkül jelentkezek, úgy se tudok bent lenni :( )Még egyszer köszi.
Lehet h most lavinat inditok el de nem baj... Szerintem ha nincs gyakorlatod a nappalis a jobb nem tudom miert Mo-n jobban kedvelik. De nezzuk egy kicsit tagabban a dolgot. De ha estin csinalod es mellette dolgozol raadasul ami meg a szakteruletbe is vag nem baj ha alacsonyabb a pozicio (valahol el kell kezdeni) akkor SOKKAL de sokkal tobbet nyersz mint nappali tagozat zero gyakorlat. Ha netan meg kulfoldi letelepedesen gondolkodol akkor esti + szakmai gyakisval sokkal nagyobb nyert ugyed van. Tapasztaltbol mondom. en vezetokent dolgozom embereket alkalmazok igaz most mar kulfoldon, de en szemely szerint nem alkalmazok zold fulueket tehat diploma (nalam tok mindegy nappali vagy esti) es zero gyakorlat. Baromi nehez a tapasztalatlanokat betanitani nagyon sok ido es aldozat, raadasul nagyon sok frissen kikerult diplomasnak az az elkepzelese h mindent tud mert van egy papir amin meg a pecset meg sem szarad. (tisztelet a kivetelnek) es mikor gyakrolatra kerul a sor akkor a tudomany megallt. Pl en asszisztensnek diploma plusz min 3 eves gyaksival alkalmazok vkit es meg igy is nagy melo betanitani. Jonnek hozzank auditorok es hozzak magukkal a tanoncokat bar ne tennek mert neha akkora de akkora hulye kerdeseket tesznek fel... es mindez a gyakorlat hianya. Mellette tanitok konyvelest ismerosoknek es mentor is vagyok az egyik leghiresebb Melbourne- egyetemen es latom h olyan dolgokat kell elmagyaraznom ami elemi es el sem kene magyaraznom. Pl itt nalunk a gyakorlatot elonyben reszesitik. Igaz itt egyetemen heti 20 oraban tanulnak a diakok mert celiranyosan tanulnak, nem ugy mint odahaza, es emellett sokan dolgoznak h mire kikerulnek az egyetemrol addigra van diploma es gyakorlat is es ezek jobban el is tudnak helyezkedni. A magyar piac ilyen teren elegge beszukult... En dolgoztam otthon is es tudom a kulonbsegeket. Ha tovabbi infor erdekel irj privit.
A nappalis diploma többet ér, ha nincs gyakorlatod! Viszont ha levelezõre jársz és van a szakmába vágó gyakorlatod, kb. ugyanott vagy! Azt mondják a nappalisok nagyobb tudással rendelkeznek mint egy levelezõs ami természetesen igaz is, hisz az óraszámunk is kb. 1/3-a az övéiknek, a leadott anyag kb. 2/3-a a nappalisoknak.....

Mennyit ér csak egy OKJ-s (vagy hasonló) lakberendező tanfolyam elvégzése a munkaerőpiacon?

Elég lehet ahhoz,hogy utána boldoguljak az életben? Vagy inkább menjek el egyetemre, tanuljak valami ehhez közelit, és utána csináljam meg a tanfolyamot? Esetleg van vlmi amit ajánlotok, hogy érdemes mellé tanulni? 17 vagyok, és keresem az utamat.A lakberendező végre egy olyan szakma amit úgy érzem szívesen csinálnék és talán érzékem is lenne hozzá! :)köszönöm a válaszokat!

Legjobb válasz: Sajnos, nem sokat ér.. sokaknak van ilyen tanfolyama, és munkája semmi. Ha menne egy belsõépítész a MOME-n Iparmûvészetin, az jó lenne. Nagyon-nagyon nehéz bejutni, elõkészítõre kell járni. Sokat rajzolni.

Sajnos, nem sokat ér.. sokaknak van ilyen tanfolyama, és munkája semmi. Ha menne egy belsõépítész a MOME-n Iparmûvészetin, az jó lenne. Nagyon-nagyon nehéz bejutni, elõkészítõre kell járni. Sokat rajzolni.
Hát igazából az OKJ, vagy nevezzük szakmai képzésnek feltétele, hogy lakberendezõ lehess. Persze ha vállalkozásban tolnád akkor talán nem kell, mert te vagy a magad fõnöket, de biztos van rá valami törvény is, ami alapján nem lehetnél. Egyetemet ezért a munkáért nem érdemes végezni, egy grafikusi diplomával már többre mennél, de grafikusból annyi van, mint a szemét. Tanulj nyelvet inkább meg az OKJ-t csináld meg. Ha csak "talán" lenne hozzá érzéked bele se vágj, mert valaki vagy úgy születik, hogy tudja mi a szép és trendi, vagy nem. Tanulni ezt nem lehet, csak próbálják, de milyen lakberendezõ az, aki csak az iskolában tanult 5 sablon alapján rendez be minden házat? :-)
Az ilyen mûvészeti egyetemekkel az a gond hogy csak akkor vesznek fel ha van valami térlátásod stb. amibõl ugye látszik hogy értesz hozzá és nem hiába jelentkeztél hozzájuk. Szóval nem lenne nagy hülyeség ha elõbb okj-t végeznél és utána egyetemet.
A kérdező hozzászólása: Azért írtam, hogy talán, mert viszonylag szépen tudok rajzolni, van térlátásom is, csak nem tudom, hogy mennyire vagyok jó benne, mert eddig nem a rajzzal foglalkoztam.És én (és a környezetemben levõknek is) az a véleményünk, hogy van stílus- és esztétikaérzékem.Általánosban a rajztanárom azt akarta, hogy rajzra menjek tovább, csak hát én nem arra mentem.Most már bánom. A belsõépítészeten gondolkodom még (mome? azt hallottam oda nagyon nehéz bejutni protekció vagy óriási tehetség nélkül bár máshol is lehet). Viszont szerintem elõbb kell az egyetemet, és utáni a többi képzést, mert sokat felejt az ember abból, amit középiskolában tanult, ha kihagy pár évet, pedig az a tudás jól jön az egyetemen.Vagy ez nem számít?

Egy humán beállítottságú/ végzettségű ember a munkaerőpiacon semmit sem ér?

Bölcsész diplomám van. Valamit viszont még tanulnom kell, ahhoz, hogy ne az árokparton végezzem éhen dögölve. Sajnos annyira össze vagyok zavarodva, és el vagyok keseredve, hogy ami ma jó ötletnek t?nik, az holnap már hülyeség. Tehát még azt sem tudom, hogy újabb diplomát szerezzek vagy szakmát tanuljak, mert ahogy olvastam SEM a diploma, SEM a szakma nem jelent garanciát.

Legjobb válasz: Már nem azért, de tudsz mondani egy munkahely-lehetõséget, ahova bölcsészt kereshetnek? Leszámítva az egyetem bölcsész karát ahol még több bölcsészt képeznek... Ha mérnöknek mész akkor már a diplomaosztó elõtt van állásod. Ez ilyen.

Már nem azért, de tudsz mondani egy munkahely-lehetõséget, ahova bölcsészt kereshetnek? Leszámítva az egyetem bölcsész karát ahol még több bölcsészt képeznek... Ha mérnöknek mész akkor már a diplomaosztó elõtt van állásod. Ez ilyen.
Egy csomó dolgot lehet kezdeni a bölcsész diplomával. Lehetsz telemarketinges call centerben, biztosítási ügynök, esetleg irodai adminisztrátor valamelyik multinál. A lehetõségek egész sora... :-D
A természettudományos diplomákkal ugyanaz a helyzet, én majdnem kitûnõvel végeztem, majd utána több, mint egy évig munkanélküli voltam, aztán kínomban kimentem babysitternek külföldre, mert ott ingyen volt a kaja és a szállás, ..... és most újra itthon, mert közben kinn nagyon beteg lettem, haza kellett jönnöm, kiderült, lisztérzékeny lettem, szigorú diéta kell, vége az olcsó zsíros kenyér - fõtt tészta idõszaknak..... most a rokonaim cégénél dolgozom, mondani se kell, nem a kitûnõ diplomám miatt vettek föl, de más munkát egyszerûen nem találtam..... Most mennék vissza külföldre, de a betegségem miatt ez kérdéses, hova? a kaja mondani se kell, sokkal többe kerülne így, kinn is, idehaza is, így azt csinálom, egy nap csak kétszer eszem kis adagot...így kijön a kaja havi 30.000 Ft-ból... na szóval ne hidd, csak te vagy szar helyzetben, te legalább még jóllakhatsz az olcsó zsíros kenyérrel, nekem ha nincs pénzem a drága gluténmentes kenyérre (1200 Ft/kg) akkor éhezem vagy zöldségen vegetálok, esetleg fél kg gyümölcs, a hús ugye megint csak drága......
A válasz írója 69%-ban hasznos válaszokat ad. A válasz megírásának idõpontja: ma 20:05 Japán szakos bölcsészként, tudok mondani munkalehetõséget, fordítóként, tolmácsként simán el lehet helyezkedni, de ugyanúgy angol és német, vagy bármely nyelvszakkal stb. Amúgy kedves kérdezõ milyen szakon végeztél? Mert a Károlin egyedülállóan indul most a terminológia mesterképzés, ami azt jelenti, hogy itthon egyáltalán nincsenek terminológusok, ez egy nagyon jó lehetõség sztem, és tuti elhelyezkedés.
Sztem menj el innen. Én is bölcsész vagyok( bár jövõre végzek csak), de teljesen kilátástalannak tartom az itthoni helyzetet. Annak is örülök, ha lediplomázok addig amíg állambácsi be nem záratja az összes normális egyetemet, aztán meg mehetek ruhatárosnak. Szóval én csak azt tudom tanácsolni, hogy menj külföldre, itthon a bölcsész ember már [email protected] lapátolni sem kell.


Miért ciki és szégyelnivaló jóformán és rossz benyomást keltő anyának lenni és gyesen lenni? Miért nem ér semmit egy anya a munkaerőpiacon, holott van tizensokév tapasztalata?

Érettségi óta dolgoztam. Bejelentve. Közben jártam iskolákba.Nagy nehezen összejött az önrészre-és a költségekrevaló diákhitelb?l és személyi kölcsönb?l és megtakarításból és jóval 30 felett vettünk ketten egy lakást hitelre. Otthonról nem kaptunk, ezért is csak ilyen kés?n. Született két gyerekünk, akikkel otthon voltam. A bölcsibe se vették fel ?ket és nem is tudtam visszamenni a régi helyemre. Most azt érzem, hogy ingyenél?nek, lustának tartanak és szart se érek a munkaer?piacon. Nem olyan munkám volt, ami igényli a nagy szaktudást, nem orvos voltam vagy pilóta...egyszer? lányka.

Legjobb válasz: Mondjuk lustának nem érzem magam de úgy fogom fel most a háztartásban az a dolgom hogy jól jöjjünk ki és a neten keresek rá lehetõségeket. egészséges ételek olcsón spórolok ahol csak tudok és netes -angol- oldalakon pl. www.etsy.com-on nézelõdök és sok szépséget készitek a kislányomnak. szóval nem érzem magam megszégyenitve csak reménytelenül. már nem vág olyan jól az agyam igy nem szándékozom egyetemre / fõsulira menni sose tanultam könnyen ... csak az biztat hogy pályaválasztáskor orvos szerettem volna lenni de lebeszéltek róla igy most se lennék jobb helyzetben ha dr...xy lennék. várom hogy visszaálljon a szakma becsülete és ne csak a diploma legyen a mindenható. de lehet sose jön el. a férjem jól keres nincs okunk panaszra de muszáj lefoglalnom magam pl. a spórolással mert különben meghülyülnék és végképp haszontalannak érezném magam.

Mondjuk lustának nem érzem magam de úgy fogom fel most a háztartásban az a dolgom hogy jól jöjjünk ki és a neten keresek rá lehetõségeket. egészséges ételek olcsón spórolok ahol csak tudok és netes -angol- oldalakon pl. http://www.etsy.com-on nézelõdök és sok szépséget készitek a kislányomnak. szóval nem érzem magam megszégyenitve csak reménytelenül. már nem vág olyan jól az agyam igy nem szándékozom egyetemre / fõsulira menni sose tanultam könnyen ... csak az biztat hogy pályaválasztáskor orvos szerettem volna lenni de lebeszéltek róla igy most se lennék jobb helyzetben ha dr...xy lennék. várom hogy visszaálljon a szakma becsülete és ne csak a diploma legyen a mindenható. de lehet sose jön el. a férjem jól keres nincs okunk panaszra de muszáj lefoglalnom magam pl. a spórolással mert különben meghülyülnék és végképp haszontalannak érezném magam.
A férjem holland, nekem a hollandoknak kell folyton magyarázkodnom, hogy Magyarországon teljesen normális otthon maradni LEGALÁBB a gyerek két éves koráig. Az anyósomék folyton azt kérdezik, nem unatkozom-e otthon, és azzal zárják a témát, hogy hát késõbb majd biztosan fogok.
én is dolgoztam 4 évig 8 órában az egyetem mellett, pedig azt is nappalin csináltam. de mivel az csak diákmunka volt, nem kapok gyedet, csak gyest... ami azért nagy különbség lássuk be! persze nekem senki nem mondta, hogy érdemes lenne inkább rendes dolgozóként dolgoznom, nem diákként, hiszen így a cégnek olcsóbb volt:( most meg mindenki azzal jön, hogy minek szültem 23 évesen, miért nem építettem karriert és utána baba? mindenki sajnálkozik, hogy biztos csak becsúszott, pedig nagyon is tervezett baba. szerintem tudok dolgozni 40 évesen is, szülni már nehézkesebb lenne akkor. és különben is elégedett vagyok az életemmel, örülök, hogy nem egy naphosszat irodában ülõ idegbeteg szipirtyó vagyok ennyi idõsen.
hát, az biztos, hgy valami nagyon nincsen rendben a fejekben. Még itt, a kisgyerekes anyukás fórumon is naponta többször is kiosztják egymást az anyák (!), ahogy írod, ingyenélõznek, semmirekellõznek, stb. Akkor nem kell csodálkozni, hogy "kint" a nagyvilágban még inkább semmi becsülete az anyaságnak. Mindenki azzal imád példálózni, hogy bezzeg Nyugaton nincs Gyed, és 6 hét után mennek vissza dolgozni a nõk. Csak épp azt felejtik el, hogy csak a nõk egy (kisebb) része megy vissza, a többség simán otthon van a gyerekkel iskolás koráig, vagy még tovább, mert vidáman megélnek a férj egy fizetésébõl. És ott nem nézik le szerintem ennyire a háztartásbeli nõket, mint itthon. És ott azzal sincs ilyen gond szerintem, ha egy nõ akár a negyvenes éveiben, mikor már nagyobbak a gyerekei, visszaállhasson dolgozni.


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!