Találatok a következő kifejezésre: A munkáltatónak a magánnyugdíjpénztár (9 db)

Hogyan lehet, hogy a magánnyugdíjpénztárhoz nem érkezett befizetés, viszont a bérelszámolás szerint a munkáltató elküldte?

Most kaptam meg a 2008-as magánnyugdíjpénztári elszámolást. Szezonális munkáltatómtól egy fillér se érkezett, holott a bérelszámolási lapon 6 hónapon keresztül szerepelt az átutalás. 2 hónap munkanélküli után se érkezett jóváírás.

Legjobb válasz: Sajnos az nem jelent semmit, ha a bérelszámoláson szerepel. 2008-ban a nyugdíjpénztári befizetéseket is APEH számlára utalja a munkáltató. Szerintem az adóazonosítod feltüntetésével kérd le az apehtõl milyen jogcímen, milyen befizetéseket eszközölt a munkáltatód 2008-ban. De a nyugdíjpénztáradnak is jelezheted a problémát (sõt ezzel kezd inkább!) hátha náluk van valami probléma. Õk hivatalosan felszólíthatják a munkáltatót a befizetésre, illetve az egyeztetésre. Lehet, hogy csak valamilyen adminisztrációs gebasz van, jobb ennek most utánajárni.

Sajnos az nem jelent semmit, ha a bérelszámoláson szerepel. 2008-ban a nyugdíjpénztári befizetéseket is APEH számlára utalja a munkáltató. Szerintem az adóazonosítod feltüntetésével kérd le az apehtõl milyen jogcímen, milyen befizetéseket eszközölt a munkáltatód 2008-ban. De a nyugdíjpénztáradnak is jelezheted a problémát (sõt ezzel kezd inkább!) hátha náluk van valami probléma. Õk hivatalosan felszólíthatják a munkáltatót a befizetésre, illetve az egyeztetésre. Lehet, hogy csak valamilyen adminisztrációs gebasz van, jobb ennek most utánajárni.

Melyik magánnyugdíjpénztárba lépjek? Alkalmilag dolgozok, mivel még tanuló vagyok. Ha belépek egy magánnyugdíjpénztárba azt a munkáltató fizeti gondolom? Ha nem dolgozok ott tovább akkor mi a helyzet? Melyiket válasszam?

Legjobb válasz: Allianzba lépj be. Gyorsak, és hamar beléptetnek, max 15 perc. Ha dolgozol csak akkor fizetnek rá járulékot, ha nem akkor persze nem. Ha nem dolgozol, az semmiben sem befolyásolja. Lényeg hogy ajánlatos belépni.

Allianzba lépj be. Gyorsak, és hamar beléptetnek, max 15 perc. Ha dolgozol csak akkor fizetnek rá járulékot, ha nem akkor persze nem. Ha nem dolgozol, az semmiben sem befolyásolja. Lényeg hogy ajánlatos belépni.
az ügyintézésre értettem a 15 percet:)
Az MKB Nyugdíjpénztárban most jó belépési akció van. Én most ott nyitnék. Ha gondolod, akkor meg is tudom Neked nyitni. Írj privit, de elõtte nézd meg az akciójukat!
Az lehet, hogy most jó belépési akció van valamelyik pénztárnál. Viszont szerintem fontosabb azt nézni, hogy milyen hozamokkal dolgozik egy-egy pénztár, hisz egyáltalán nem mindegy, hogy az a pénz, ami így is úgy is befizetésre kerül, az majd x év múlva lesz! Hogy hova, az a korodtól, stb is függ. Szívesen segítek, ha írsz üzenetet! :)
nem mindegy a hozam, de egy év alatt nem lesz számot tevõ a különbség... most megkapja az ajándékot, amjd átvált olyanra, ami jobb. Egyébként nem garancia, hogy ami ma a legjobb, az 5 év múlva is a legjobb lesz...


vedd elõ a munkáltatód és mond meg neki a magadét!!!és válts nyugdíjpénztárat mert az otp nem tul jó:(
az elsõ fizudból már utalni kell a munkáltatónak, ezt pótolnia kell, különben hova a bánatba küldte a kötelezõ 8%-ot? Ne sajnáld h az otp-nél vagy erõs középmezõnybe vannak, mögöttük több nagy pénztár kullog
A munkáltatódnak kötelessége fizetni minden hónapban a béred után a 8%-ot úgyhogy tõle kérdezd meg mi lett vele. Váltsd Aegon-ra 2009-ben a legjobban hozamolt. Az Otp-t meg felejtsd el!
A kérdező hozzászólása: köszönöm a válaszokat, képzeljétek irtam az OTP-nek levelet hogy hol van a pénzem és mondták hogy az apeh felé se érkezett kérelem, tehát nem tudom hogy hol van a pénzem:S rohadt jó:)
A munláltatódnál érdeklõdj (ha mersz). Váltásnál pedig a 10 éves összehasonlítás alpján dönts, mert az mutatja, hogy melyik MNyP kezeli "jól" az ügyfele pénzét. Felesleges csak a tavalyi év adatait nézned, mert minnkinek lehet egyszer szerencséje...

A magánnyugdíjpénztárt ha nem fizeti a munkáltató én fizethetem, mint magánszemély?

Legjobb válasz: Akkor ha amunkáltató papiron sem fizetni. Vagy is ha bejelentett munkád van akkor te nem fizetheted, mert csak egyszer lehet befizetni. De ha nála nem vagy bejelentve akkor szerintem igen.

Akkor ha amunkáltató papiron sem fizetni. Vagy is ha bejelentett munkád van akkor te nem fizetheted, mert csak egyszer lehet befizetni. De ha nála nem vagy bejelentve akkor szerintem igen.
elõttem szólónak igaza van. Ha be vagy jelentve akkor nem. Csak tagdíjkiegészítést fizethetsz és magad utána kötelezõt Ha nem vagy bejelentve akkor fizethetsz:)

Hogyan lehet ellenőrizni, hogy a munkáltatóm fizeti e utánam a magánnyugdijpénztári?

A pénztárban azt mondják, hogy nem látnak befizetést.

Legjobb válasz: tagdijat. (bocsi)

A kérdező hozzászólása: tagdijat. (bocsi)
A kérdező hozzászólása: Fizetni fizették, de nem a megfelelõ helyre. 1hóval pénztárat váltottam és a régi pénztárhoz ment még az utalás. Aztán, hogy most hogyan tovább. 4hót valahogy vissza kell utaltatni.
na és fizetik?
A kérdező hozzászólása: Elnézést, tévedtem. Tényleg le lehet kérdezni.
Magyarorszag.hu-n az Ebev-szolgáltatásokon belül tudsz járulékadat-kivonatot lekérni. Azon fel van tüntetve milyen járulékokat vontak tõled, többek közt a magánnyugdíjpénztári tagdíj is. Ez a kivonat az alapján a bevallás alapján, amit a munkáltatód nyújt be az Apeh-hoz. A befizetést ugyan nem látod, de ha bevallják, azt be is kell fizetniük. A
A kérdező hozzászólása: A bérlapot nézegetheti a munkavállaló ha a munkáltató által át van verve!! A munkáltató szemrebbenés nélkül megveregeti az ember vállát, hogy ne aggódj minden ok, fizetjük stb... Ügyfélkapum van, de ott nincsenek feltüntetve a magánnyugdijpénztári befizetések. Sõt mégcsak azt se tudhatja meg az ember, hogy fizetik e az e.b. járulékot. Csupán annyit, hogy be van jelentve. Én az ez évi befizetésekre vagyok kiváncsi azt pedig még nem tudják kiküldeni. Azért köszönöm a válaszokat.
kiegészítés: minden évben kapsz a magánnyugdíjpénztártól egy elszámolást, több oldalon át részletesen leírják, ki mikor mit fizetett be a számládra. Ha írsz a magánnyugdíjpénztárnak (a legtöbbhöz elég betelefonálni vagy mailt írni), akkor soron kívüli listát fognak küldeni neked.
Szia! Ha van ügyfélkapud, ezen a linken https://ugyfelkapu.oep.hu/oepu/keret.jsp (bejelentkezés után) mindent látsz a bejelentésekkel, stb. kapcsolatban.
A bérlapodon szerepelnie kellene egy olyan sornak, ami a magánnyugdíj pénztári befizetést tartalmazza. ezt nézd meg. Valamint nézzétek meg a munkáltatódnál, hogy jó számlára utalják-e a pénzedet...
A munkáltatódnak kell szólni és õ majd helyesbíti a bevallást(mert gondolom akkor az is téves) és átvezetési kérelmet nyújt be az Apeh részére, hogy átvezesse egyik helyrõl a másikra a befizetést. Ugyanis 2007 óta az Apeh kezeli a magánnyugdípénztári bevallásokat és befizetéseket. Tehát neked nincs más teendõd, csak szólni és vinni az új belépõ nyilatkozatodat a munkáltatódnak.
Igen kell hogy adjanak.
A neve: "Igazolás a munkáltató által levont és befizett járulékokról és kötelezettségekrõl." Amikor az M30-ast megkaptad év elején, akkor kellett volna odaadják. (Az M30 az adóbevalláshoz az adatlap).
Január 31-ig köteles a foglalkoztató az elõzõ évben kifizetett járulékköteles jövedelmekrõl, valamint a levont járulékokról, magánnyugdíjpénztári tagdíjak összegérõl a kötelezõen elõírt formátumban igazolást küldeni/kiadni a munkavállalónak. Kötelezõ adatszolgáltatás! Ezek az összegek meg kell, hogy egyezzenek az APEH részére megküldött havi bevallás összegeive. Amennyiben a foglalkoztató nem ad ki ilyen igazolást, megkérdezném, hogy biztosítottként be vagyok jelentve?
A kérdező hozzászólása: Köszönöm mindenkinek a válaszokat, de azt hiszem, nem voltam pontos: úgy értettem, hogy a magánnyugdíjpénztárnak kell-e számlaegyenleg-értesítõt küldenie? (évekkel ezelõtt egyszer kaptam, utána soha többé).
Szerintem ez attól függ melyik pénztárban vagy tag, de elvileg szerintem ez mindegyiktõl elvárható lenne. Biztosat csak az ING-rõl tudok (mivel itt dolgozom). Itt ingyen éves értesítõt küldenek, az interneten folyamatosan nyomon követheted, hogy mi a helyzet a számláddal + személyes kapcsolattartód van, akit bármikor megkereshetsz, ha problémád van. Ha átlépésen gondolkozol, írj, hogy bõvebben is tájékoztathassalak a lehetõségekrõl!

Ha a magánnyugdíjpénztári tagság fenntartásáról szóló nyilatkozat másolatát nem adom le a munkáltatómnak, mi a gyakorlati és a jogkövetkezménye?

azaz:

Legjobb válasz: Hát most keresgetni nincs idõm, de a fizetésed 10%-át neked akkor ezentõl is a magánba kell utalni. Most azt nem tudom 1000%-ra, hogy a céged utalja, vagy az államnak utalja és õ küldi tovább, de ez benne lehet a pakliban, nem?

Hát most keresgetni nincs idõm, de a fizetésed 10%-át neked akkor ezentõl is a magánba kell utalni. Most azt nem tudom 1000%-ra, hogy a céged utalja, vagy az államnak utalja és õ küldi tovább, de ez benne lehet a pakliban, nem?
A mnyp-i pénzeket a munkáltató az apeh-nak utalja, ugyanúgy, ahogyan az állami nyugdíjat is, csak épp más címszóval. Ezért kell tudnia a munkáltatónak, hogy mnyp-i tag maradsz vagy állami. Szankcióról nem tudok, csak éppen te futhatsz majd a pénzed után és valószínûtlennek tarom, hogy a két szép szemedért fognak tucatnyi papírmunkát elvégezni. A munkáltatód csak tõled értesülhet, "központilag" egyik munkáltatót sem értesítik, hogy XY munkavállalója maradt mnyp-i tag.

A munkáltatónak kötelessége a magánnyugdíjpénztár felé utalni a havi tagdíjat?

Most kaptam meg a nyugdíjpénztártól az éves számlaértesít?t és most láttam, hogy a munkáltatóm semnmit sem utalt nekik, pedig annak idején a belépési nyilatkozatot is kérték és tuti be vagyok jelentve..., ilyenkor mi van?

Legjobb válasz: nem a céged utalja a pénztárnak, hanem a cég az apehnak utal és az apeh utal a pénztárnak. ha biztos vagy benne, hogy a céged mindent rendesen csinált, akkor az apehnál kell érdeklõdni.

nem a céged utalja a pénztárnak, hanem a cég az apehnak utal és az apeh utal a pénztárnak. ha biztos vagy benne, hogy a céged mindent rendesen csinált, akkor az apehnál kell érdeklõdni.


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!