Találatok a következő kifejezésre: A munkáltatómat a cégtől, (3 db)

A munkáltatómat elküldték a cégtől, ezért a munkaviszonyom megszünt! Mikor kell hogy a fizetésemet odaadja?

A munka viszony megszünésekor vagy a szokásos 10.-ig?

Legjobb válasz: Az utolsó munkában töltött napon köteles a munkáltató kifizetni a járandóságot, és az ilyenkor szokásos igazolásokat kiadni.

Az utolsó munkában töltött napon köteles a munkáltató kifizetni a járandóságot, és az ilyenkor szokásos igazolásokat kiadni.
Az utolsó munkában töltött napon! Szerintem egyértelmû volt a kérdésed!!!!!!
Itt azért "több probléma is felmerül". Elõször is a munkáltatódat elküldték a cégtõl... Itt most már kicsit képzavarban vagyok. Kit küldtek el milyen cégtõl? Nem a cég volt a munkáltatód? Vagy elküldték a fõnöködet és ezért szûnt meg a te munkaviszonyod is? Mert nem teljesen tiszta az ügy... A másik dolog: a munkaviszonyot nem szûnik meg, csak akkor, ha közös megegyezéssel megszüntetiket. Egyéb esetben felmondanak vagy te mondasz fel (akár rendes, akár rendkívüli felmondással) Ennek eredményeképpen megszûnik ugyan a munkaviszonyod, de nem "egyik napról a másikra". Tehát nálad valami nem teljesen kerek... Ha elmondod a teljes dolgot, talán még az is kiderül, hogy jogtalan volt a munkaviszonyod megszüntetése... Amúgy - ahogy az elõttem szóló is mondta - az utolsó munkában töltött napon számoltok el.
Ha a munkáltatódat elküldik a cégétõl, attól még a TE munkaviszonyod NEM szûnik meg. Ha NEKED szûnik meg a munkaviszonyod (erre is szabályok vannak, hogyan szûnhet meg: pl. felmondási idõ) - akkor AZNAP ki kell fizetnie. Ha viszont feketén foglalkoztatott, akkor imádkozz! Azért, hogy legalább valami pénzt kapj!

Munkáltatói Igazolás beszerzése a felszámolás alatt lévő cégtől? Hogyan? "Ki" tudja a Munkáltatón kívül nekem leigazolni, hogy a munkaviszonyom még fennáll?

Legjobb válasz: felszámolás alatt álló cég igazolásával semmire nem mész, nem kapsz hitelt, megnézik a cégjegyzékben

felszámolás alatt álló cég igazolásával semmire nem mész, nem kapsz hitelt, megnézik a cégjegyzékben
A kérdező hozzászólása: Nem hiteligényléshez kell!
akkor meg a felszámolóbiztoshoz menj!
A kérdező hozzászólása: Az e-cegjegyzek.hu-n néztem az adatokat. Lehet Neked ez most borzasztó hülye kérdésnek fog tûnni, de nem tudom: A végrehajtást elrendelõ megnevezése: Apeh.... - ide kell "mennem" (írnom)?
nem, a felszámolóbiztos nevét kell kiderítsed... amúgy minek ilyen papír? nem értem, hogy mire mennél vele bárhol is viszont ha megírnád mire kell, akkor tudná esetleg valaki, mit adhatnál be helyette
A kérdező hozzászólása: Azt hogy tudom kideríteni? Ezt a papírt helyettesíteni nem lehet! A gyed-em elbírálásához kell, hogy 3 gyermekemmel, egyedül, ne kelljen megint hosszú hónapokat várni, mire elbírálják...


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!