Találatok a következő kifejezésre: A multkor sok sok (63 db)

Lehetséges, hogy a fénysebesség a múltban sokkal gyorsabb volt?

Illetve biztos, hogy a fény a világegyetem minden korszakában akkora sebességgel terjedt, mint most?

Legjobb válasz: 2 verzió van a mostani tudomány szerint. 1.: A fénysebesség állandó, állandó lesz, és állandó is volt. 2.: A fénysebesség a múltban gyorsabb volt, mivel az õsrobbanáskor felszabaduló energia óriási sebességgel kezdett terjedni, és a fokozatos tágulás során (milliárd évek alatt) lelassult. Ha érdekel a téma, nézz utána a neutrínóknak. Ezek olyan részecskék, amikrõl nemrég derült ki h gyorsabban mozognak a fénynél (CERN). Ha ezek a szubatomikus részecskék tényleg gyorsabbak, akkor van esély arra is, h régen a fény is lehetett gyorsabb a ma ismertnél.

2 verzió van a mostani tudomány szerint. 1.: A fénysebesség állandó, állandó lesz, és állandó is volt. 2.: A fénysebesség a múltban gyorsabb volt, mivel az õsrobbanáskor felszabaduló energia óriási sebességgel kezdett terjedni, és a fokozatos tágulás során (milliárd évek alatt) lelassult. Ha érdekel a téma, nézz utána a neutrínóknak. Ezek olyan részecskék, amikrõl nemrég derült ki h gyorsabban mozognak a fénynél (CERN). Ha ezek a szubatomikus részecskék tényleg gyorsabbak, akkor van esély arra is, h régen a fény is lehetett gyorsabb a ma ismertnél.
Az elõzõ válaszolónak majdnem igaza van. Pontos számításuk után kiderült hogy hiba csúszott a kísérletbe, és a neutrinok a megadott idõben értek be. Persze ezt nem teszik nyilvánosságra, hadd fantáziáljanak az emberek a fény sebességével való utazásról, ás a kutatóállomás hírnevét is rontaná ez a baki, így csak azok tudják, akik voltak a CERN-ben a kutatások után.
Ha a fénysebesség nagyobb lenne, akkor az idõ is gyorsabban telne, tehát tök mindegy, hogy régen mennyi volt, ugyanannyinak mértük volna, mint ma.

A multkor lett sok sok kishalam, miutan kb. 2 ora mulva raneztem, mar nem voltak meg es csak az anya volt az akvariumban meg a kicsik. Vajon hova tuntek?

Legjobb válasz: Talán az annyuk megette.Hogyha már le van rakva az ikra ki kell venni a tenyészpárt.

Talán az annyuk megette.Hogyha már le van rakva az ikra ki kell venni a tenyészpárt.
Amennyiben a szülõk nem utódgondozó fajta, l akkor bizony felfalták a piciket...
Sajnos nem írtad milyen fajta, de az írásodból elevenszülõre tippelek. Ellés alatt nem, de utánna az anya ugyanúgy felfalja az utódokat.
Ilyenkor mindig halászd ki és különítsd el a kicsiket mert különben az anya megeszi õket.

Barátommal másfél éve vagyunk együtt, fél éve kezdõdtek a gondok, leginkább bizalomhiány õfelé, pedig velem súlyos dolgot nem tett, csak a múltja. Sokat bántottam ezzel, fél éven keresztül folyamatosan. H tehetném jóvá?

már jó vagyok hozzá, és szerencsére ugyanúgy szeret, de nagyon bûntudatom van az elmúlt fél év miatt, csoda h kitartott mellettem. sose bocsátom meg magamnak amikkel bántottam. h tehetném jóvá nemcsak az õ szemébe, hanem magamnak is ,h tudnék elszámolni? azóta is gyötör 24/N

Legjobb válasz: Velem is ugyanez volt mostanság.Én megkérdeztem tõle hogyan tehetném jóvá,amire az volt a válasz,hogy sehogyan.Majd az idõ elfeledteti.

Velem is ugyanez volt mostanság.Én megkérdeztem tõle hogyan tehetném jóvá, amire az volt a válasz, hogy sehogyan.Majd az idõ elfeledteti.
A kérdező hozzászólása: és tényleg elfeledteti szerinted?
A kérdező hozzászólása: õt nagyon sokszor megbántottam, volt h sírt is, pedig férfi...de már annyira kiakasztottam :/ hihetetlen, h tudtam ilyen lenni
O.O Jézusom. Miért bántottad? Ha szeretsz valakit, miért bántod? Bocs, de ez számomra magas. Én és a barátom is vétettünk hibákat, de csak azért, mert éppen még nem ismertük eléggé egymást. Viszont amint megbántódott, megbeszéltük, hogy miért esett neki rosszul amit mondtam és többet nem hozom fel újra, mert tudom milyen rosszul esne neki.
A kérdező hozzászólása: :(
Igen, én sem értem, hogy alapból hogy jött ez. Mert szerintem ha szeretsz valakit, akkor úgy szereted, ahogy van. Nem számít a múltja, meg ilyenek. Gondolkozz el rajta, hogy miért lehettél vele ilyen. Mert szerintem nem véletlen. Aztán meg szerintem annyi, hogy ne legyél többet ilyen.


A fidesz visszavisz minket a multba? Olyan sok mindent hogy lehet fizetni egyre kevesebb pénzből?

Itt az unijo ami nem is annyira jo, azon gondolkodom hogy lehet ki kell lassan köttetni a gázt és gázpalackrol kell főzni ugy mint a 90 es években.

Legjobb válasz: Vármegyét meg minden lo*aszt akar de amit kellene csinálni azt nem vagy az elennkezuje megy.

A kérdező hozzászólása: Vármegyét meg minden lo*aszt akar de amit kellene csinálni azt nem vagy az elennkezuje megy.
Nyugi mi már lassan fél éve palackról fõzünk és villanyról megy a fûtés.
Megemelte a minimálbért szóval nem kevesebb pénzbõl. Amugy vegyesek az erzelmeim, mert van sok h.lyeseg a politikajukban mint ez az új rendszám. Na meg azt bírom hogy minden politikus mindig új autót vesz az állam pénzen elég gyakran, meg a másik hogy nem lenne elég max egy 3-4 milliós? Vagy egy Skoda Octavia na az is 4-5 körül van. Bõven elég lenne mert az is egy jó autó sok extrával... Meg az lmp meg minden láttatja a száját azt ok sem csinálnak semmit, csak a népet h.lyitettek hogy beszavazzak õket a parlamentbe h jó pénzt kapjanak.
Minden ingyen :D:D... ettõl a dumától tudok kikészülni. MEg attól amiket azoktól hallok akiknek amúgy mindig jól megy a szekér de jajjgatnak hogy milyen éhhalál küszöbén tengõdnek. Nálunk soha nem volt opció hogy bevezessük például a gázt. A beköttetésre nem tudnánk pénzt adni. És hülyék lennénk hitelt felvenni miközben tudjuk hogy nincs jövedelmünk amibõl visszafizessük. Közmunka az egyetlen ami nekünk jut és az is csak rövid idõre utána segélybõl "dõzsölünk". Tudod te mennyibõl dõzsölünk? kb 25600 .- és egy két ezer forintokról vitatkoznak rajta, ha emelni vagy csökkenteni kell. Ebbõl a pénzbõl természetesen nem lehet megélni. Az agyonszapult cigányok se tudnak belõle megélni. De a közalkalmazotti bér se egy Kánaán mivel nem 8 órába vagyunk alkalmazva. 32000 ft teszünk zsebre úgy hogy mellé marha sokat dolgozunk (mivel például nincs elég ember mert nem tudnak elég embert alkalmazni erre sem) Most takarítok! 9 ember munkáját végezzük ketten! Persze mondjátok mert iskolakerülõ senkiházi vagyok. Igaz diplomám nincs de 2 felsõfokú végzettségem van és három szakmám. Kellek valahová? Itt a környéken már biztos nem. És jön az újabb okos válasz: Költözz el! :D:D Ezen tudok besírni. Oké! Hogyan? Kezdjük azzal ha valamilyen csoda folytán el tudnám adni a házunkat az árából nem kapnék egy pincét se a városban, mindamellett nem tudom (most az ingatlanokat eladni amúgy sem valami jó). Utazgatni a munkahelyre? Mivel a havi dõzsinkbõl nem tudok fenntartani egy autót (és a jogsira se volt soha pénzem hogy letegyem. Nincs az sem ingyen) marad a kiváló tömegközlekedésünk. Körülbelül havi 60-70ezer forintot költhetnék utazásra hogy a minimálbérem meglegyen :D. Juhé meg vagyok mentve! Nincs ez sem ingyen. Ha igényelem a térítést akkor pedig nincs munka. Miért? Szerintetek hány helyi áll sorba arra a helyre?
És mielõtt valaki jön azzal hogy csak a kifogásokat tudjuk keresni elárulom neki 30 éve élek ebben és próbálom jókedvvel fenntartani magunk. "Az a baj, hogy már megint nem volt semmi esélyünk". Meg kellene érteni, hogy aki ilyen helyzetben van mint mi azt egy újabb megvonás nem ösztönzi semmire. Nem az a baj, hogy nem akarunk jobban állni. Hogy nekünk kényelmes segélybõl meg éhbéren élni.
A szüleim fiatalon haltak meg 45 és 55 évesen. Nem attól , hogy agyon pihenték magukat.Attól , hogy munkások lévén házépítés kalandba kezdtek és ezt anyagilag csak úgy lehetett , hogy reggeltõl estig dolgoztak mint állat egyszerre több helyen.13 évesen amikor kikaptam a nyári vakációt két hét után már nem esett jól az étel nekem amit elém tettek.Lelkiismeret furdalást éreztem és rágtam a fülüket , hogy vigyenek magukkal dolgozni , vagy intézzenek nekem is bármi munkát, hogy kivegyem a részem én is mint egy embereke.Hát volt részem ganéhordásban , bálacipelésben , sírkeret készítésben , betonkeverésben lapáttal és mindenféle kuli munkákban olyan közegekben ahol a "dicksum more" meg a "kvaannya" volt a kötõszó. Ám a hasznos munka jólesõ érzésével és annak holtfáradtságával feküdtem le minden este azután, míg a suli el nem kezdõdött.14 évesen olyan gépeken dolgoztam aminek a sok nyafibajnok már csak a zaj miatt se menne közelébe.20 évesen 2 szakmában már elég jól kapisgáltam a dolgokat és alig volt olyan amit ne lehett volna rám bízni.A katonaságnál 6 nap alatt tanultam meg a Morse abc-t , így az elsõ nap még 130 indulóból maradtam akközt a 6 egyén közt akik azzal foglakozhattak a katonaság végéig igen fontos helyen , komoly feladattal. Amikor a kilencvenes évek derekán csak copatott a gyár ahol egy évtizedet lehúztam tudtam váltani és külföldön egy 3. szakmában lehúzni majdnem 3 évet miutánn itthon is hazajövvén ebbena harmadikban elhelyezkedvén az elsõ szakmám termékeire lett egyre nagyobb igény . így aztán visszavátottam arra és azóta is abból próbálom eltartani a családom és az adómból fentartani a franc se tudja mit mert gyakorlatilag nyugdíjam már nem lesz a dr-nál pedig ha nincs jatt olyan is az ellátás, rend az nincs csak a rémtörténetek mennek, az oktatás pedig olyan , hogy félanalfabéta egyetemistáink vannak. Tudnék mesélni...
Lõdd fejbe magd, vagy simán ugorj le valahonnan miközben arra gondolsz amire akarsz.

Assassin'S creed revelations-t érdemes megvenni? (PC) ; illetve sokan játszanak a multival majd vajon?

Legjobb válasz: Én meg fogom venni,mert nagyon tetszett az elõzõ.De attól függ,hogy neked menyire tetszett a brotherhood (ha egyáltalán játszottál azzal. Meg szinpatikus is volt a trailer-e megy a demó videó is jó volt . A multi dolgot nem tudom. =D

Én meg fogom venni, mert nagyon tetszett az elõzõ.De attól függ, hogy neked menyire tetszett a brotherhood (ha egyáltalán játszottál azzal. Meg szinpatikus is volt a trailer-e megy a demó videó is jó volt . A multi dolgot nem tudom. =D
én meg veszem a pc-s revelations-t méghozzá a collectors edition-t a multi meg tuti hogy megéri én sajnos a brotherhood multijával nem játszottam de videókat láttam róla és nagyon bejött.szóval megéri megvenni.
A kérdező hozzászólása: játszottam az összes ac-vel ; szerintem most a legjobb franchise ; és a trailerek nagyon tetszettek fõleg a revelationsé csak gondoltam megkérdezem hogy megéri -e a multiért is megvenni, mert ami videókat néztem róla nagyon hasonlít a codokra de ez lényegtelen mert az is jó meg ez is, szóval szerintem megveszem
jól teszed! :D
ha az elõzõ részeket végigjátszottad (fõleg a 2-õt és brotherhoodot ) aakor érdemes mert amúgy ha nem tudod Ezio történetét akkor nem magyon fogod érteni ÉS ÉRDEMES MEGVENNI :DDD

Mit tegyek? Van egy fiú az osztályomban aki nagyon helyes, szóval az a tipikus Don Huan^^. A múltkor felvett msnre, bár nem sokat beszéltünk, vagyis én nem mertem írni neki.

Nem tudom, hogy most akar e t?lem valamit, mert érzem, hogy próbál "közeledni".Néha megmasszíroz, szemezni is szokott velem meg ilyenekS: Szóval -remélem- nem vagyok közömbös a számára. De az a baj, hogy más lányokkal is ilyen közvetlen...és úgy érzem, hogy ?k sokkal szebbek nálam. Félek, túl gyereknek tart vagy valójában nem is érdeklem. Mit tegyek?

Legjobb válasz: Túl gyereknek nem tarthat hisz õ is legalább olyan gyerek mint te ha osztálytársak vagytok :) Merj neki írni, merj vele beszélgetni, meglátod ha egy vidám, önbizalommal teli lány mosolyog rá, nem szürke egérként bújsz el elõle, õ is sokkal jobban felfigyel rád. :)

Túl gyereknek nem tarthat hisz õ is legalább olyan gyerek mint te ha osztálytársak vagytok :) Merj neki írni, merj vele beszélgetni, meglátod ha egy vidám, önbizalommal teli lány mosolyog rá, nem szürke egérként bújsz el elõle, õ is sokkal jobban felfigyel rád. :)
hogy hogy mit tegyél ez.ha neked teccik akkor és ha szereted akkor mond meg neki.bátran.
A kérdező hozzászólása: köszönöm a válaszokat!!! :) ):)
Ha valóban Don Juan, ahogy írod, akkor maximum egy skalpot szeretne a gyûjteménybe...
A kérdező hozzászólása: mondjuk ez igaz... én is ettõl tartok....:S

6hetesek vagyunk. A múltkor már írtam hogy sokat lóg a cicin. Normális ez?

Legjobb válasz: Szia!Bocs, hogy ezt írom, de ababák nem esznek 1-2 órán keresztül,csak a szopás igénye miatt cumizzák a mellet.Lehet hallani,hogy az elején még gyakran nyelnek, késõbb már csak alig-alig.Az én lányomnak is nagy volt a szopásigénye, de mellel kielégíteni ezt nem lehetett, mert folyton sebes lett volna-ha hagyom.Pláne, ha már van foga-vagy fogzik!!!Én adtam neki cumit-nem lett semmi baja, elégedetten aludt.Mikor kiejtette,vagy már csak lógott a szájában, elvettem.Nem befolyásolt semmit,csak a mellem lett megkímélve a sok fájdalom után.Szerintem semmi értelme azért szenvedni, hogy cumikázhasson a picur.Az enyém 8,5 hónapos,szopizik még, de már veszélyes a 4 foga miatt.Szóval ha már nem szívja rendesen,csak cumizgatna, megszakítom, cumi, összebújás, és alszik szépen.Sok sikert!

Szia!Bocs, hogy ezt írom, de ababák nem esznek 1-2 órán keresztül, csak a szopás igénye miatt cumizzák a mellet.Lehet hallani, hogy az elején még gyakran nyelnek, késõbb már csak alig-alig.Az én lányomnak is nagy volt a szopásigénye, de mellel kielégíteni ezt nem lehetett, mert folyton sebes lett volna-ha hagyom.Pláne, ha már van foga-vagy fogzik!!!Én adtam neki cumit-nem lett semmi baja, elégedetten aludt.Mikor kiejtette, vagy már csak lógott a szájában, elvettem.Nem befolyásolt semmit, csak a mellem lett megkímélve a sok fájdalom után.Szerintem semmi értelme azért szenvedni, hogy cumikázhasson a picur.Az enyém 8, 5 hónapos, szopizik még, de már veszélyes a 4 foga miatt.Szóval ha már nem szívja rendesen, csak cumizgatna, megszakítom, cumi, összebújás, és alszik szépen.Sok sikert!
Ha éhes, adjál neki enni, õ tudja, hogy mikor és mennyit eszik. Nem szabad megfosztani ettõl. Mi is hasonlóképpen ettünk, most már 4 és fél hónapos a kislányom és szépen beállt az evészet. Soha nem vettem el tõle a cicit.
A kérdező hozzászólása: este sokat cicizik a lányom!Egész nap 15-30perc alatt végez és jól lakik!eljön az este, fürdés, utána szopi de 2óra de van hogy több is mire jól lakik!mit tudtok tanácsolni?
A kérdező hozzászólása: ha elõbb elveszem a cicit addig sír míg nem kap
A kérdező hozzászólása: A cumit már próbáltam és kiköpte.Én is figyelem hogy nyeli -e a tejet és Én úgy hallom hogy nyeli.Ha látom hogy cumizik rajta akkor elveszem tõle.Ha felébred miközben elveszem a cicit újból szopizik és erõteljesen nyel.
Milyen cumit adtál neki? Mert olyan kis huncutok tudnak lenni, nem mindegy, milyet adsz ám:) )) Nekünk csak a Mam jött be, a többi nem volt ízletes. Szerintem próbálj ki több fajtát, a melled hálás lesz érte:)
A kérdező hozzászólása: Mam-ot adtam neki az egyik csomagba volt amit kaptam a legkisebb méret úgy hiszem!Egyébként bimbóvédõt használok mert olyan a mellbimbóm hogy nem tudja bekapni az elején ha már megszívta akkor már megy anélkül is!
Szia! Nálunk is ez volt az elején. Állandóan cicizett a kisfiam. Szerencsére megtaláltuk a megfelelõ cumit és azóta már nem "eszik" órákat. Félóránál tovább ne hagyd a cicin azután már csak komfortcumizik. Próbáljátok megtalálni a megfelelõ cumit. Nálunk is cumiboltot lehetne nyitni, annyit kipróbáltunk. Most sem tud igazán cumizni, mert fogni kell a cumit, hogy bent maradjon a szájában. Arra viszont jó, hogy megnyugodjon aztán ki is eshet a szájából már nem keresi. Kitartást neked és jó babázást!
A kérdező hozzászólása: köszi, próbálkozom!Kipróbálok mindent!

A GTA San andreasban Multiban mikor nagy a füst vagy sok minden történik, de leginkább a füstnél, egérlaggom van, és ez eléggé zavaró! Videókair: AMD Radeon HD6530D Proci: AMD A6-3500 Fm1 2.1 ghz X3 azaz 3 magos.4 giga ram. Miért laggol?

Legjobb válasz: A játékon belûl a videó vagy megjelenités menûben vedd lentebb a texturákat meg minden ilyet, ne jelenitsen meg egyszerre sok kinézetett ,stb.

A játékon belûl a videó vagy megjelenités menûben vedd lentebb a texturákat meg minden ilyet, ne jelenitsen meg egyszerre sok kinézetett , stb.
mert tesztek szerint a gta , és a street fighter játék ezsi a legjobban a procit meg a vga kártyát It ez a videó, nézd végig, itt a 7:10mp-nél mondja a gta4rõl hogy eszi a vga http://www.hardver-teszt.hu/test.php?tID=500
szerintem a legtöbbjük elszégyellné magát és bocsánatot kérne
Azt megértem h kint nem felejted el és persze ez megváltozni nemfog. Ahogy én sem felejtem amit velem tettek sõt engem még az apám is rendszeren vert. Lévén egy beteg lelkû neonáci pszichopata állat volt. De ha nem lépsz túl ezen akkor bele fogsz betegedni. Vagy öngyilkos leszel. 25 F
(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Szia! Az elõzõ válaszolóknak igazuk van, ezen túl kell lépni, de azért elmondanám, hogy én nagyon megértelek. Ma már 24 vagyok, de amikor 10 éve gimibe kerültem, volt ott egy srác, aki állandóan bántott (szavakkal) és minden napomat pokollá tette. Bármit viseltem, bármit tettem, a tudtomra adta a maga kedves módján, milyen szánalmas, értéktelen vagyok. Sok mindenkitõl kértem tanácsot, de valahogy képtelen voltam megvédeni magam vele szemben. Ezek után volt pofája elhívni egy randira, amire persze nemet mondtam és ezután elszabadult a pokol. Minden nap zokogva mentem haza, gyûlöltem bemenni a suliba, mert minden rosszabb lett, és már mindent nyilvánosan csinált. Mindig úgy alázott meg, hogy a lehetõ legtöbben lássák, hallják, hazudott rólam, gyomorgörcs, stb, gondolom, érted. Egyéb okok miatt iskolát váltottam, a másik sulinak életem legszebb éveit köszönhetem. Aztán ez a rohadvány szembe jött velem az egyetemen 21 éves koromban, majdnem nekimentem, amikor jöttem ki a tanulmányi osztályról. Amikor ránéztem, ugyanaz a biológiai reakció játszódott le bennem, mintha belöktek volna egy oroszlán ketrecébe, pont ugyanolyan.:((( Azonnal felismertük egymást, õ végigmért és ugyanúgy vigyorgott, mint régen, én meg oldalaztam pár lépést, aztán kirohantam az épületbõl. (Tudom, szégyen a futás, de hasznosnak éreztem) Hála az égnek soha többé nem láttam. Ha valakinek ilyen intenzív rossz élménye volt, azon nem kell agyalni egyáltalán. A sok megaláztatás miatti fájdalom és gyûlölet magától is elõtör, ha meglátjuk a kiváltó okot, akár úgy is, hogy hónapokig, évekig eszünkbe sem jutott az adott ember. Ha elkezdenéd nekik felhozni ezeket a dolgokat, hogyha tudatosan csinálták ezeket annak idején, õk is emlékeznének rá, ez biztos. Nem tudom, mennyi idõnek kell eltelnie, hogy ezek kiessenek az ember fejébõl. Ha esetleg õk nem is tudtak arról, mennyire bántanak valamivel, akkor valószínûleg értetlenül néznének, vagy még õk háborodnának fel, hogy milyen sértõdékeny vagy. Bár ha meg is vertek, azt nehéz nem rossz szándékkal tenni... Nekem nincs osztálytalálkozóm azzal a csapattal, ahová ez a pasi járt, de ha velük érettségiztem volna, biztosan nem mennék el egy találkozóra sem. Ha neked lesz mostanában osztálytalálkozód, akkor sok sikert és türelmet!:) 24/N
tedd meg , mondd meg nekik, közülük 1 biztos érzéketlen pszichopata õ most sem fog érezni semmit, de a többiek nagyon fogják szégyellni.lényeg, hogy lássák mennyire szánalmasnak tartod õket, amiatt amit tettek.
Téged tényleg nagyon bánthattak, ha ezen rágódsz 32 éves fejjel :( Próbálj meg tovább lépni, lehet segíteni fog, ha beszélsz velük.
Szerintem kiröhögnének. :/
Ha valaki 32 évesen se heverte ki, ott azért komolyabb megaláztatások lehettek!Miért kell rögtön letámadni a kérdezõt?! Van akire én is haragszom az iskolából, bár engem nem vertek meg.Egyszerûen levegõnek nézem õket, de ha belõled ennyire kikívánkozik, igenis mondd el a magadét!Ne emésszen tovább a dolog!
Elég valószínû, hogy õk már nem is emlékeznek rá. Ha mégis visszaemlékeznek, akkor sem biztos, hogy bevallják. És gondolom, akadna olyan is, aki megbánta és bocsánatot kérne.
Szerintem tök felesleges, ráadásul pont azt mutatnád vele, hogy mennyire bánt a mai napig a dolog = milyen hatással voltak rád. Az ilyeneknek a legrosszabb, ha azt látják, hogy a kutya nem foglalkozik velük. Jobban idegesíteni õket ennél nem lehet. De ott a másik (amúgy szerintem valószínû) lehetõség is: kinõtték azt a korszakukat, és mára normális felnõttek lettek. Ez esetben meg pláne semmi értelme felhozni a dolgot, nyilván tudják és sajnálják õk is. Az idõt visszaforgatni meg nem lehet már.
32 evesen meg ezen ragodsz? akkor a te keszulekedben van a hiba. ok valoszinuleg mar nem is emlekeznek ra, vagy nem ugy ahogy te.
Légy tökös! Vagy felejds el vagy verd meg õket, a fele már nem is emlékszik rá.
Minek? Lépj túl rajta, már itt az ideje. Mit vársz, hogy elmondod nekik, és õk majd bocsánatodért könyörögnek? Velem sem bántak kesztyûs kézzel, de mára pont lesz.rom. Rég volt, nem mindegy ma már?
(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Mintha csak magamról olvasnèk, kivève hogy lány vagyok ès jóval fiatalabb Nálad, kedves kèrdezõ. Igazuk van az elõttem szólóknak, tekintve az elmúlt idõt, lènyegtelen elõhuzakodnod a múlt sèrelmeivel. Tudom, milyen lehetett Neked, hiszen pár ève ugyanebben a szituációban voltam, mint akkor Te. Azóta már megbírkóztam vele, de elfelejteni igazán sosem tudom. Nem kevès társammal együtt endszeresen bántottak, fizikailag ès verbálisan egyaránt. A "Maffia" magyarokból ugyanannyira, mint romagyerekekbõl állt. A tanári munkaközössèg fülèt- farkát behúzta, ès úgy tettek, mintha "gyerekcsínytevèsek" lennènek az ott törtènt tragèdiák. Rettegtek a renites gyerekek befolyásos szüleitõl, ezèrt nem mertek beavatkozni. A verekedèseket is inkább hagyták elfajulni, minthogy csírájában elfojtották volna a konfliktusokat. Sok szörnyûsèg ellenère, idõvel mègis normalizálódott az áldozatok èlete. Volt aki messze elköltözött a környèkrõl, iskolát váltott, pszichológusi segítsèggel rendbehozta a lelkèt... De, mègis legtöbbünk továbbállt ès továbblèpett a múlton. Hidd el, nem lehetetlen, fogadd el, hogy akkor jóval gyengèbb voltál, mint most ès kezdj el cèlokat kitûzni magad elè; jó vagy jobb állás, èlettárs keresèse, családalapítás, ès keress egy ingyenes pszichológust, aki segít feldolgozni a múltodat. Az idõ tènyleg gyógyít, de csak ha Te magad is akarod. 15/L


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!