Találatok a következő kifejezésre: A multkor sok sok (57 db)

Lehetséges, hogy a fénysebesség a múltban sokkal gyorsabb volt?

Illetve biztos, hogy a fény a világegyetem minden korszakában akkora sebességgel terjedt, mint most?

Legjobb válasz: 2 verzió van a mostani tudomány szerint. 1.: A fénysebesség állandó, állandó lesz, és állandó is volt. 2.: A fénysebesség a múltban gyorsabb volt, mivel az õsrobbanáskor felszabaduló energia óriási sebességgel kezdett terjedni, és a fokozatos tágulás során (milliárd évek alatt) lelassult. Ha érdekel a téma, nézz utána a neutrínóknak. Ezek olyan részecskék, amikrõl nemrég derült ki h gyorsabban mozognak a fénynél (CERN). Ha ezek a szubatomikus részecskék tényleg gyorsabbak, akkor van esély arra is, h régen a fény is lehetett gyorsabb a ma ismertnél.

2 verzió van a mostani tudomány szerint. 1.: A fénysebesség állandó, állandó lesz, és állandó is volt. 2.: A fénysebesség a múltban gyorsabb volt, mivel az õsrobbanáskor felszabaduló energia óriási sebességgel kezdett terjedni, és a fokozatos tágulás során (milliárd évek alatt) lelassult. Ha érdekel a téma, nézz utána a neutrínóknak. Ezek olyan részecskék, amikrõl nemrég derült ki h gyorsabban mozognak a fénynél (CERN). Ha ezek a szubatomikus részecskék tényleg gyorsabbak, akkor van esély arra is, h régen a fény is lehetett gyorsabb a ma ismertnél.
Az elõzõ válaszolónak majdnem igaza van. Pontos számításuk után kiderült hogy hiba csúszott a kísérletbe, és a neutrinok a megadott idõben értek be. Persze ezt nem teszik nyilvánosságra, hadd fantáziáljanak az emberek a fény sebességével való utazásról, ás a kutatóállomás hírnevét is rontaná ez a baki, így csak azok tudják, akik voltak a CERN-ben a kutatások után.
Ha a fénysebesség nagyobb lenne, akkor az idõ is gyorsabban telne, tehát tök mindegy, hogy régen mennyi volt, ugyanannyinak mértük volna, mint ma.

A multkor lett sok sok kishalam, miutan kb. 2 ora mulva raneztem, mar nem voltak meg es csak az anya volt az akvariumban meg a kicsik. Vajon hova tuntek?

Legjobb válasz: Talán az annyuk megette.Hogyha már le van rakva az ikra ki kell venni a tenyészpárt.

Talán az annyuk megette.Hogyha már le van rakva az ikra ki kell venni a tenyészpárt.
Amennyiben a szülõk nem utódgondozó fajta, l akkor bizony felfalták a piciket...
Sajnos nem írtad milyen fajta, de az írásodból elevenszülõre tippelek. Ellés alatt nem, de utánna az anya ugyanúgy felfalja az utódokat.
Ilyenkor mindig halászd ki és különítsd el a kicsiket mert különben az anya megeszi õket.

A fidesz visszavisz minket a multba? Olyan sok mindent hogy lehet fizetni egyre kevesebb pénzből?

Itt az unijo ami nem is annyira jo, azon gondolkodom hogy lehet ki kell lassan köttetni a gázt és gázpalackrol kell főzni ugy mint a 90 es években.

Legjobb válasz: Vármegyét meg minden lo*aszt akar de amit kellene csinálni azt nem vagy az elennkezuje megy.

A kérdező hozzászólása: Vármegyét meg minden lo*aszt akar de amit kellene csinálni azt nem vagy az elennkezuje megy.
Nyugi mi már lassan fél éve palackról fõzünk és villanyról megy a fûtés.
Megemelte a minimálbért szóval nem kevesebb pénzbõl. Amugy vegyesek az erzelmeim, mert van sok h.lyeseg a politikajukban mint ez az új rendszám. Na meg azt bírom hogy minden politikus mindig új autót vesz az állam pénzen elég gyakran, meg a másik hogy nem lenne elég max egy 3-4 milliós? Vagy egy Skoda Octavia na az is 4-5 körül van. Bõven elég lenne mert az is egy jó autó sok extrával... Meg az lmp meg minden láttatja a száját azt ok sem csinálnak semmit, csak a népet h.lyitettek hogy beszavazzak õket a parlamentbe h jó pénzt kapjanak.
Minden ingyen :D:D... ettõl a dumától tudok kikészülni. MEg attól amiket azoktól hallok akiknek amúgy mindig jól megy a szekér de jajjgatnak hogy milyen éhhalál küszöbén tengõdnek. Nálunk soha nem volt opció hogy bevezessük például a gázt. A beköttetésre nem tudnánk pénzt adni. És hülyék lennénk hitelt felvenni miközben tudjuk hogy nincs jövedelmünk amibõl visszafizessük. Közmunka az egyetlen ami nekünk jut és az is csak rövid idõre utána segélybõl "dõzsölünk". Tudod te mennyibõl dõzsölünk? kb 25600 .- és egy két ezer forintokról vitatkoznak rajta, ha emelni vagy csökkenteni kell. Ebbõl a pénzbõl természetesen nem lehet megélni. Az agyonszapult cigányok se tudnak belõle megélni. De a közalkalmazotti bér se egy Kánaán mivel nem 8 órába vagyunk alkalmazva. 32000 ft teszünk zsebre úgy hogy mellé marha sokat dolgozunk (mivel például nincs elég ember mert nem tudnak elég embert alkalmazni erre sem) Most takarítok! 9 ember munkáját végezzük ketten! Persze mondjátok mert iskolakerülõ senkiházi vagyok. Igaz diplomám nincs de 2 felsõfokú végzettségem van és három szakmám. Kellek valahová? Itt a környéken már biztos nem. És jön az újabb okos válasz: Költözz el! :D:D Ezen tudok besírni. Oké! Hogyan? Kezdjük azzal ha valamilyen csoda folytán el tudnám adni a házunkat az árából nem kapnék egy pincét se a városban, mindamellett nem tudom (most az ingatlanokat eladni amúgy sem valami jó). Utazgatni a munkahelyre? Mivel a havi dõzsinkbõl nem tudok fenntartani egy autót (és a jogsira se volt soha pénzem hogy letegyem. Nincs az sem ingyen) marad a kiváló tömegközlekedésünk. Körülbelül havi 60-70ezer forintot költhetnék utazásra hogy a minimálbérem meglegyen :D. Juhé meg vagyok mentve! Nincs ez sem ingyen. Ha igényelem a térítést akkor pedig nincs munka. Miért? Szerintetek hány helyi áll sorba arra a helyre?
És mielõtt valaki jön azzal hogy csak a kifogásokat tudjuk keresni elárulom neki 30 éve élek ebben és próbálom jókedvvel fenntartani magunk. "Az a baj, hogy már megint nem volt semmi esélyünk". Meg kellene érteni, hogy aki ilyen helyzetben van mint mi azt egy újabb megvonás nem ösztönzi semmire. Nem az a baj, hogy nem akarunk jobban állni. Hogy nekünk kényelmes segélybõl meg éhbéren élni.
A szüleim fiatalon haltak meg 45 és 55 évesen. Nem attól , hogy agyon pihenték magukat.Attól , hogy munkások lévén házépítés kalandba kezdtek és ezt anyagilag csak úgy lehetett , hogy reggeltõl estig dolgoztak mint állat egyszerre több helyen.13 évesen amikor kikaptam a nyári vakációt két hét után már nem esett jól az étel nekem amit elém tettek.Lelkiismeret furdalást éreztem és rágtam a fülüket , hogy vigyenek magukkal dolgozni , vagy intézzenek nekem is bármi munkát, hogy kivegyem a részem én is mint egy embereke.Hát volt részem ganéhordásban , bálacipelésben , sírkeret készítésben , betonkeverésben lapáttal és mindenféle kuli munkákban olyan közegekben ahol a "dicksum more" meg a "kvaannya" volt a kötõszó. Ám a hasznos munka jólesõ érzésével és annak holtfáradtságával feküdtem le minden este azután, míg a suli el nem kezdõdött.14 évesen olyan gépeken dolgoztam aminek a sok nyafibajnok már csak a zaj miatt se menne közelébe.20 évesen 2 szakmában már elég jól kapisgáltam a dolgokat és alig volt olyan amit ne lehett volna rám bízni.A katonaságnál 6 nap alatt tanultam meg a Morse abc-t , így az elsõ nap még 130 indulóból maradtam akközt a 6 egyén közt akik azzal foglakozhattak a katonaság végéig igen fontos helyen , komoly feladattal. Amikor a kilencvenes évek derekán csak copatott a gyár ahol egy évtizedet lehúztam tudtam váltani és külföldön egy 3. szakmában lehúzni majdnem 3 évet miutánn itthon is hazajövvén ebbena harmadikban elhelyezkedvén az elsõ szakmám termékeire lett egyre nagyobb igény . így aztán visszavátottam arra és azóta is abból próbálom eltartani a családom és az adómból fentartani a franc se tudja mit mert gyakorlatilag nyugdíjam már nem lesz a dr-nál pedig ha nincs jatt olyan is az ellátás, rend az nincs csak a rémtörténetek mennek, az oktatás pedig olyan , hogy félanalfabéta egyetemistáink vannak. Tudnék mesélni...
Lõdd fejbe magd, vagy simán ugorj le valahonnan miközben arra gondolsz amire akarsz.

Assassin'S creed revelations-t érdemes megvenni? (PC) ; illetve sokan játszanak a multival majd vajon?

Legjobb válasz: Én meg fogom venni,mert nagyon tetszett az elõzõ.De attól függ,hogy neked menyire tetszett a brotherhood (ha egyáltalán játszottál azzal. Meg szinpatikus is volt a trailer-e megy a demó videó is jó volt . A multi dolgot nem tudom. =D

Én meg fogom venni, mert nagyon tetszett az elõzõ.De attól függ, hogy neked menyire tetszett a brotherhood (ha egyáltalán játszottál azzal. Meg szinpatikus is volt a trailer-e megy a demó videó is jó volt . A multi dolgot nem tudom. =D
én meg veszem a pc-s revelations-t méghozzá a collectors edition-t a multi meg tuti hogy megéri én sajnos a brotherhood multijával nem játszottam de videókat láttam róla és nagyon bejött.szóval megéri megvenni.
A kérdező hozzászólása: játszottam az összes ac-vel ; szerintem most a legjobb franchise ; és a trailerek nagyon tetszettek fõleg a revelationsé csak gondoltam megkérdezem hogy megéri -e a multiért is megvenni, mert ami videókat néztem róla nagyon hasonlít a codokra de ez lényegtelen mert az is jó meg ez is, szóval szerintem megveszem
jól teszed! :D
ha az elõzõ részeket végigjátszottad (fõleg a 2-õt és brotherhoodot ) aakor érdemes mert amúgy ha nem tudod Ezio történetét akkor nem magyon fogod érteni ÉS ÉRDEMES MEGVENNI :DDD

Mit tegyek? Van egy fiú az osztályomban aki nagyon helyes, szóval az a tipikus Don Huan^^. A múltkor felvett msnre, bár nem sokat beszéltünk, vagyis én nem mertem írni neki.

Nem tudom, hogy most akar e t?lem valamit, mert érzem, hogy próbál "közeledni".Néha megmasszíroz, szemezni is szokott velem meg ilyenekS: Szóval -remélem- nem vagyok közömbös a számára. De az a baj, hogy más lányokkal is ilyen közvetlen...és úgy érzem, hogy ?k sokkal szebbek nálam. Félek, túl gyereknek tart vagy valójában nem is érdeklem. Mit tegyek?

Legjobb válasz: Túl gyereknek nem tarthat hisz õ is legalább olyan gyerek mint te ha osztálytársak vagytok :) Merj neki írni, merj vele beszélgetni, meglátod ha egy vidám, önbizalommal teli lány mosolyog rá, nem szürke egérként bújsz el elõle, õ is sokkal jobban felfigyel rád. :)

Túl gyereknek nem tarthat hisz õ is legalább olyan gyerek mint te ha osztálytársak vagytok :) Merj neki írni, merj vele beszélgetni, meglátod ha egy vidám, önbizalommal teli lány mosolyog rá, nem szürke egérként bújsz el elõle, õ is sokkal jobban felfigyel rád. :)
hogy hogy mit tegyél ez.ha neked teccik akkor és ha szereted akkor mond meg neki.bátran.
A kérdező hozzászólása: köszönöm a válaszokat!!! :) ):)
Ha valóban Don Juan, ahogy írod, akkor maximum egy skalpot szeretne a gyûjteménybe...
A kérdező hozzászólása: mondjuk ez igaz... én is ettõl tartok....:S

6hetesek vagyunk. A múltkor már írtam hogy sokat lóg a cicin. Normális ez?

Legjobb válasz: Szia!Bocs, hogy ezt írom, de ababák nem esznek 1-2 órán keresztül,csak a szopás igénye miatt cumizzák a mellet.Lehet hallani,hogy az elején még gyakran nyelnek, késõbb már csak alig-alig.Az én lányomnak is nagy volt a szopásigénye, de mellel kielégíteni ezt nem lehetett, mert folyton sebes lett volna-ha hagyom.Pláne, ha már van foga-vagy fogzik!!!Én adtam neki cumit-nem lett semmi baja, elégedetten aludt.Mikor kiejtette,vagy már csak lógott a szájában, elvettem.Nem befolyásolt semmit,csak a mellem lett megkímélve a sok fájdalom után.Szerintem semmi értelme azért szenvedni, hogy cumikázhasson a picur.Az enyém 8,5 hónapos,szopizik még, de már veszélyes a 4 foga miatt.Szóval ha már nem szívja rendesen,csak cumizgatna, megszakítom, cumi, összebújás, és alszik szépen.Sok sikert!

Szia!Bocs, hogy ezt írom, de ababák nem esznek 1-2 órán keresztül, csak a szopás igénye miatt cumizzák a mellet.Lehet hallani, hogy az elején még gyakran nyelnek, késõbb már csak alig-alig.Az én lányomnak is nagy volt a szopásigénye, de mellel kielégíteni ezt nem lehetett, mert folyton sebes lett volna-ha hagyom.Pláne, ha már van foga-vagy fogzik!!!Én adtam neki cumit-nem lett semmi baja, elégedetten aludt.Mikor kiejtette, vagy már csak lógott a szájában, elvettem.Nem befolyásolt semmit, csak a mellem lett megkímélve a sok fájdalom után.Szerintem semmi értelme azért szenvedni, hogy cumikázhasson a picur.Az enyém 8, 5 hónapos, szopizik még, de már veszélyes a 4 foga miatt.Szóval ha már nem szívja rendesen, csak cumizgatna, megszakítom, cumi, összebújás, és alszik szépen.Sok sikert!
Ha éhes, adjál neki enni, õ tudja, hogy mikor és mennyit eszik. Nem szabad megfosztani ettõl. Mi is hasonlóképpen ettünk, most már 4 és fél hónapos a kislányom és szépen beállt az evészet. Soha nem vettem el tõle a cicit.
A kérdező hozzászólása: este sokat cicizik a lányom!Egész nap 15-30perc alatt végez és jól lakik!eljön az este, fürdés, utána szopi de 2óra de van hogy több is mire jól lakik!mit tudtok tanácsolni?
A kérdező hozzászólása: ha elõbb elveszem a cicit addig sír míg nem kap
A kérdező hozzászólása: A cumit már próbáltam és kiköpte.Én is figyelem hogy nyeli -e a tejet és Én úgy hallom hogy nyeli.Ha látom hogy cumizik rajta akkor elveszem tõle.Ha felébred miközben elveszem a cicit újból szopizik és erõteljesen nyel.
Milyen cumit adtál neki? Mert olyan kis huncutok tudnak lenni, nem mindegy, milyet adsz ám:) )) Nekünk csak a Mam jött be, a többi nem volt ízletes. Szerintem próbálj ki több fajtát, a melled hálás lesz érte:)
A kérdező hozzászólása: Mam-ot adtam neki az egyik csomagba volt amit kaptam a legkisebb méret úgy hiszem!Egyébként bimbóvédõt használok mert olyan a mellbimbóm hogy nem tudja bekapni az elején ha már megszívta akkor már megy anélkül is!
Szia! Nálunk is ez volt az elején. Állandóan cicizett a kisfiam. Szerencsére megtaláltuk a megfelelõ cumit és azóta már nem "eszik" órákat. Félóránál tovább ne hagyd a cicin azután már csak komfortcumizik. Próbáljátok megtalálni a megfelelõ cumit. Nálunk is cumiboltot lehetne nyitni, annyit kipróbáltunk. Most sem tud igazán cumizni, mert fogni kell a cumit, hogy bent maradjon a szájában. Arra viszont jó, hogy megnyugodjon aztán ki is eshet a szájából már nem keresi. Kitartást neked és jó babázást!
A kérdező hozzászólása: köszi, próbálkozom!Kipróbálok mindent!

A GTA San andreasban Multiban mikor nagy a füst vagy sok minden történik, de leginkább a füstnél, egérlaggom van, és ez eléggé zavaró! Videókair: AMD Radeon HD6530D Proci: AMD A6-3500 Fm1 2.1 ghz X3 azaz 3 magos.4 giga ram. Miért laggol?

Legjobb válasz: A játékon belûl a videó vagy megjelenités menûben vedd lentebb a texturákat meg minden ilyet, ne jelenitsen meg egyszerre sok kinézetett ,stb.

A játékon belûl a videó vagy megjelenités menûben vedd lentebb a texturákat meg minden ilyet, ne jelenitsen meg egyszerre sok kinézetett , stb.
mert tesztek szerint a gta , és a street fighter játék ezsi a legjobban a procit meg a vga kártyát It ez a videó, nézd végig, itt a 7:10mp-nél mondja a gta4rõl hogy eszi a vga http://www.hardver-teszt.hu/test.php?tID=500

Sok vallás esetében a múltban miért kellett embereket, állatokat vagy egyéb dolgokat feláldozni az istenségeknek?

Miért kellett ártatlan embereket, szűz lányokat, állatokat meggyilkolni egy egy istenség "kedvéért"? Nem lehetett volna ehhez hasonló pusztítás nélkül is hinni valamiben? Esetleg féltek hogy "Az elégedetlen" istenségek bosszút fognak állni ezért? Szerintem nem kell senkit sem bántani ahhoz, hogy higgyünk valamiben! Nektek mi a véleményetek erről?

Legjobb válasz: Mert aki kitalálta a szabályokat az így találta ki ma meg nem. Ennyi õk ugyanúgy hittek abba,hogy kell áldozni te meg abba,hogy nem.

Mert aki kitalálta a szabályokat az így találta ki ma meg nem. Ennyi õk ugyanúgy hittek abba, hogy kell áldozni te meg abba, hogy nem.
Ha elolvasod Kain és Ábel történetét a Bibliában (1Mózes 4. fejezt), akkor talán választ kapsz a kérdésedre. Persze sokféle magyarázatot lehetne adni, de mivel kedvesen "mi a véleményetek errõl" formában tetted fel a kérdésedet, ezt fogom neked kifejteni. :) Az én hitem a Biblián alapul, és a Biblia szerint az összes "áldozat" eredete közös. A Bibliában azt látjuk, hogy az ember gond nélkül, személyes viszonyban tudott lenni Istennel, "beszélgettek" az Édenkertben stb. A bûnbeesés után viszont az ember szégyellni kezdte magát Isten elõtt, lelkiismeret-furdalása és bûntudata volt amiatt, hogy megszegte Isten parancsát. Annak ellenére, hogy Isten megbüntette az embert a bûne miatt, kifejezte, hogy a célja az, hogy megmentse és helyreállítsa: azt ígérte neki, hogy az egyik utódja le fogja gyõzni a "kígyót" (Sátánt), aki becsapta - ezt hívják "õsevangéliumnak". Ezután már az Ádám utáni 1. generációtól (Kain és Ábel) kezdve szétváltak az istentiszteleti, áldozati formák. A bibliai nézõpont szerint Ábel helyesen cselekedett, amikor állatáldozattal kereste Istent, Kain pedig helytelenül, amikor a föld termésébõl, növényekbõl vitt áldozatot, ezért Isten Ábel közeledését elfogadta, Kainét pedig elutasította (emiatti irigysége és haragja miatt ölte meg Kain a testvérét). A magyarázat arra, hogy miért volt szükség egy ártatlan állat megölésére, "feláldozására" ahhoz, hogy Ábel (az ember) elfogadható módon közeledhessen Istenhez, az, hogy "minden vérrel tisztíttatik meg", mert "vérontás nélkül nincs bûnbocsánat" (az Újszövetségben, a Zsidókhoz írt levélben találhatjuk ezt a magyarázatot). Ugyanis az ember Ádámtól fogva nem közeledhet "csak úgy" az Istenhez, mert a bûn elválasztja az embert Istentõl (Isten nem tud a bûnnel közösséget vállalni). A bûn igazságos, szükségszerû büntetése a halál, ahogy Isten ezt kezdettõl fogva meg is mondta Ádámnak, mielõtt bûnbeesett volna: amikor bûnt követsz el, meghalsz. Ez nem "kegyetlen", szigorú büntetés, hanem az egyetlen lehetséges következmény, mert - a bûn elválaszt Istentõl - Isten = Élet --> A bûn következménye csak a halál lehet. Viszont Isten könyörületessége miatt az Õ igazságosságát nem csak úgy lehet "kielégíteni" (azaz Istennel nem csak úgy lehet "kibékülni"), hogy maga a bûnös hal meg, hanem lehetõség van az ún. "helyettesítõ áldozatra", ami azt jelenti, hogy igazságos büntetés a bûnért egy ártatlan, tiszta, vérrel rendelkezõ élõlény halála is. Mint ahogy az Újszövetségbõl ez kiderült, az egyetlen lény, aki az emberek bûnéért tökéletes áldozatot tudott bemutatni, csak a bûntelen, tiszta, tökéletes ember, a Megváltó, a "hibátlan és szeplõtlen Bárány", Jézus Krisztus lehetett (ahogy ez már Ádámnak kezdettõl fogva meg is lett ígérve). Így az ószövetségi (és még korábbi) állatáldozatok úgy nyernek értelmet, hogy mindezek az áldozatok is már mint a Krisztusra, a Megváltóra "elõremutató" áldozatok kerültek bemutatásra. Vagyis amikor Ábel (majd késõbb a mózesi törvény szerint a pap) megölt, "feláldozott" egy ártatlan, tiszta kis bárányt, azzal azt a hitét fejezte ki, hogy - elismeri, hogy bûnei miatt bûnbocsánatra van szüksége, amit csak vér által szerezhet magának, mert a bûnnek igazságos büntetése a halál; - hiszi, hogy Isten el fogja küldeni a Megváltót, aki egyszeri áldozatával, vérével örökre el fogja törölni az egész emberiség bûneit. Vagyis valójában nekünk is, akik az Újszövetség szerint közeledünk Istenhez, a bûnbocsánathoz szintén szükségünk van egy "gyilkosságra" és egy ártatlan áldozat kiontott vérére, de azért nem kell már állatáldozatot bemutatnunk, mert már megtörtént az egyszeri, megismételhetetlen, tökéletes helyettesítõ áldozat, amit Jézus Krisztus maga mint egyszerre pap és áldozati Bárány mutatott be. Az ószövetségi áldozatok pedig erre az eseményre mutattak elõre, tehát amikor még nem történt meg az egyszeri, tökéletes áldozat, akkor a bárányok, bakok, tulkok stb. mint helyettesítõ áldozatok vére jelképezte a leendõ Krisztus vérét. Visszatérve a kérdéshez, miért lettek ebbõl a cselekdetbõl késõbb emberáldozatok, miért áldoztak szûzeket stb.? Az én válaszom az, hogy mint ahogy már kezdettõl fogva, Kainnál és Ábelnél elkezdõdött az "helyes" (Isten által rendelt) és a "helytelen" (az emberek magaválasztotta) istentiszteleti formák elválása, úgy késõbb ez még súlyosabb és egyenesen tragikus lett. Az emberek mindig újabb és újabb istentiszteleti formákat találtak ki, melyek közül sok nagyon brutális formát öltött, pl. a Bibliában is találhatunk sok leírást olyan népekrõl, akik tûzben égették meg a csecsemõket, így áldozva "istenüknek", Moloknak. Máshol szûzlányokat, a legkülönfélébb alapon kiválasztott embereket és állatokat áldoztak fel. A Biblia az összes ilyen gyakorlatot helyteleníti, mert egyrészt nem Istennek, hanem bálványoknak áldoztak, másrészt nem úgy, ahogy Isten rendelte, hanem a saját elképzeléseik, a saját gonosz indulataik szerint. Valóban, jól érzed, hogy a tetteikben nagy szerepet játszott a félelem az "istenségektõl". Míg a bibliai, Isten által meghatározott áldozatokat nem a félelem motiválja, hanem a hit, addig a pogány bálványimádó szokásokat döntõen az istenségek haragjától való félelem motiválta. Nem hinném, hogy egyszerûen "primitívebbek" és "butábbak" lettek volna azok az emberek, mint a maiak. Ma hála Istennek olyan kultúrában élünk (de nem mindenütt!), ahol nem elfogadható a gyilkossággal járó bálványimádás és egyéb vallási ünnepek, de meggyõzõdésem, hogy ebben kiemelkedõ történelmi szerepe van a kereszténységnek. Ugyanis emberáldozatokat még a rómaiak is gyakoroltak, mivel a különféle viadalokban (ahol pl. sok keresztény és rabszolga lelte halálát) nagy szerepe volt a vallásnak. Mindezeknek az vetett véget, hogy a keresztény kultúra széleskörûen elterjedt a Római Birodalomban. Hasonlóképpen a kora középkorban Európát benépesítõ "barbár" népek (pl. germánok, vikingek, kelták) is gyakoroltak különféle brutális kultuszokat, míg (sajnos erõszakkal...) keresztény hitre térítették õket, és kényszerítõ eszközökkel leszoktatták õket ezekrõl. De az áldozatok a világ legkülönbözõbb pontjain is megtalálhatók voltak, melyek meggyõzõdésem szerint mind annak köszönhetõek, hogy volt egyetlen kezdeti, Isten által bemutatott áldozati forma, melyet késõbb a világ minden tájára elszéledõ emberek nagyon sokféleképpen variáltak, átértelmeztek, "megrontottak", ahogy fokozatosan eltávolodtak Istentõl. A történettudományi megközelítések pedig a vallásokat az "õsemberek" vadászati és termékenységi ceremóniáihoz vezetik vissza, melyek célja a "természetet irányító" különféle szellemek "jóindulatának" megnyerése volt, pl. a vadászathoz a vadászszerencse fölött uralkodó szellemekét, a növénytermesztéshez az idõjárást uraló szellemekét, a gyermekszüléshez az asszonyok termékenységét, családot stb. uraló szellemekét stb. Véleményem szerint ezek a megközelítések igazából nem adnak kellõ magyarázatot arra, hogy miért létezik/létezett annyiféle kultúrában a "helyettesítõ", "engesztelõ" áldozat valamilyen (általában torz, sokszor embergyilkos) formája.
Azt elfelejtettem írni az emberi áldozatok általában rabok, hadifoglyok voltak. Tehát kvázi nem zártan (mint manapság), hanem nyilvánosan végezték ki õket. Tehát ez ma is van, csak mi a keresztény Isten "igazságának" nevében csináljuk, a muszlimok meg Allah nevében, de egy kutya. Az állati áldozat "primitívsége" is a mai napig fenn maradt nálunk is: disznótorok. Ez összehozta az embereket és egybekapcsolták valamilyen ünnepséggel is. Egyik se nagyobb marhaság, mint amiket ma csinálunk. Igazából ugyanazon a szinten vagyunk, mint õk, még mindig a vallásokat tekintve, csak az istenek száma változik mindig.
"primitív, tudatlan emberek voltak." Vicces... na inkább hagyjuk. A jövõben pontosan ugyanezt fogják gondolni rólunk, szóval nyugi." Valószínûleg, de ez nem változtat a tényen, hogy azok voltak. A jövõbeliek szemében más okok miatt leszünk primitívek.
Két klasszikust ajánlanék neked: 1. Legyek ura 2. József és testvérei
Ezek olyan "dolgok" amik sokat érnek akár érzelmileg akár anyagilag, s jó hogy olyat áldozol fel az isteneknek, ami sokat ér. Régen úgy gondolták minél értékesebb az áldozat, annál kedvesebb az istennek, és annál jobban fog segíteni.
A kérdező hozzászólása: 16:33 Említsük csak meg példaként a 3000 éve fennmaradt piramisokat, az egyiptomiak tökéletes matematikai pontosságát, számításaikat a görögöknek, a filozófiai elmélkedéseiket stb Egyetértek veled, nem voltak "buták és primitívek", de az állatáldozással, emberáldozással és hasonlókkal én magam sem értek egyet
"primitív, tudatlan emberek voltak." Vicces... na inkább hagyjuk. A jövõben pontosan ugyanezt fogják gondolni rólunk, szóval nyugi.
Állatokat tudatlanságból öltek. Szûz lányokat szerintem perverzió vagy politikai okok miatt. Természetesen ez nem mentség, ugyanúgy primitív cselekedet volt.
Akik ilyesmit tettek, primitív, tudatlan emberek voltak.
Azt mondjuk, mennyire primitívek, mennyire tudatlanok voltak, akik állatokat áldoztak föl. Közben jelenleg vágóhidakon "termesszük" az állatokat csak azért, hogy a saját érzékünket elégítsük ki. Bagoly mondja verébnek, hogy nagyfejû.

40 hetes múltam és a sex sem indította be a szülést. Így sokáig túl fogom hordani?

Éjjel 3kor egy hatalmasat szeretkeztünk a férjemmel, mintha nem is lennék várandós, mindketten elélveztünk, minden nap lépcsőzök, mert emeleten élünk és nem is akármilyen lépcső, mert még egy egészséges ember is kifullad mire felér rajta, minden másnap veszek egy meleg fürdőt, egész nap aktív vagyok, de semmi. Ja és még teljesen zárt is vagyok, jóslóim sincsenek. Már félek, hogy így még akár 2héttel is túlvihetem, amit már nem szeretnék... Szerintetek?

Legjobb válasz: Ettõl még beindulhat akármikor, nekem semmi elõjele nem volt és én is zárt voltam, jóslók se voltak... Remélem hamarosan megszületik! :)

Ettõl még beindulhat akármikor, nekem semmi elõjele nem volt és én is zárt voltam, jóslók se voltak... Remélem hamarosan megszületik! :)
A kérdező hozzászólása: Sziasztok! Bocs, hogy most írok, de eddig nagyon nem volt ídõm. Hát megtörtént, aminek történnie kellet. Január 11.-én bementem a korházba, mert már jóval túlhordtam a babámat. Éjszaka fél 1-kor felhelyeztek 1 oxitocint, mivel sem fájások, meg semmi nem jelentkezett és reggel 5órától indúltak a 2percesek. 11kor felfeküdtem a szülõágyra, mert akkor már seperces fájásaim voltak és ctg-n követték a fájásokat, meg néztek alúl, de sehogysem akartam kinyílni, meg a gyerek sem indúlt lefelé. 1-ig így szenvedtem, mikor felfogták, hogy ebbõl nem lesz semmi és sürgõsségi császárral fél 2-kor megszületett a kislányom 3215g és 50cm, makk egészséges. Persze a korházban elkaptunk egy kis megfázést az 5.-ik napon és csak 24.-én jöttünk haza. Hát így volt. Ha nem megyünk be a korházba, ki tudja milesz, mert magától nem indult volna be a szülés.
Mi újság?
A kérdező hozzászólása: Sziasztok! Még mindig semmi:-(
Mi újság?
Én is így voltam mint Te, még a forró fürdõt és a szexet is összekötöttük, de semmi. Nem hordtam túl 2 héttel, csak 13 nappal. Akkor volt sürgõsségi császárom.
Bármikor megindulhat.Ne félj, ha akar megindul a babád:) Tudja õ, hogy mikor kell jönni:) Nem fog bent maradni:) Könnyû szülést!Írj mindenképp!!E.
Ezt nem lehet megjósolni, akármelyik percben meg is indulhat. Én is teljesen jól éreztem magam végig. 2 ujjnyira kinyíltam és a 41. héten megindították a szülést burokrepesztéssel. Kaptam oxitocint is. De szerintem így is minden jól ment. Nem egészen öt óra alatt megszületett a fiam és csak az utolsó 1-2 óra volt rossz. A többi teljesen kibírható. Bár én is el voltam kenõdve, mert a kiírás napja elõtt is mindig azt hittem, hogy eljött a mi napunk. De nem így volt. Élvezd ki, hogy még egyben vagytok. Nekem nagyon hiányzott utána a pocakos állapot. Ha eljön az idõ úgyis megindul a baba, vagy megindítják a szülést. Gondolom kontrollra jársz minden nap.
na, és ha két héttel túlhordod akkor mi van??? inkább, mint hogy 2 hónappal korábban szülessen....
Estére akár meg is kezdõdhet, ilyenkor nem lehet ezt megmondani :) kitartást!
GRATULÀLOK!

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!