Találatok a következő kifejezésre: A multkor napot (81 db)

Folyásra ananászlé? Erős folyásom van, szokott viszketni is, már 2 éve járok nődokihoz, de nem tud kigyógyítani, és a múltkor volt pár nap amikor cappys ananászlevet ittam, és mintha jobb lett vna. Lehetséges h ettől?

Legjobb válasz: Cickafarkfu es csalantea. Ehgyomorra igyad az elsot, s aztan lehet napi 4 cseszevel meginni. Az ananasznak is van tisztito hatasa is, de vitamin tartalma is van. Etkezz vitamindusan.

Cickafarkfu es csalantea. Ehgyomorra igyad az elsot, s aztan lehet napi 4 cseszevel meginni. Az ananasznak is van tisztito hatasa is, de vitamin tartalma is van. Etkezz vitamindusan.
Kizárt. A cappys ananászlé csak fényképrõl látott gyümölcsöt. De még a valódi lenne, akkor se lenne összefüggés. Valószínûleg valamivel visszafertõzõd magad. Candidát, vércukrot néztek? Családtag nem fertõz vissza a wc-n? Nem ül rá egy tünetmentes családtag idegen wc-re, amivel áthurcolja a sajátra a fertõzést? Illatosított wc-papír kilõve? Lemosók, kendõk, tisztasági betétek szintén mellõzve? Penészes sajt? Sok cukor? Párodat kezelték? Mûszálas fehérnemû?
A kérdező hozzászólása: az elõbb felsoroltakra mind próbálok ügyelni, hiszen elég durva h ennyi idõ után sem múlik el rendesen..teljesen elvagyok keseredve!

Unja még valaki rajtam kívül ezt a múltba révedést ´56 kapcsán? Ha nem oltották volna bele az emberekbe, senkit sem érdekelne. Ez a "dicsö"múltba tekintkedés kinek jó? Csak azoknak, akik a napi gondokról terelnék el a figyelmet. No meg a jövöröl.

Legjobb válasz: Én nem csak unom, ami megy, de undorodom is tõle. Egyrészt az állandó siránkozás ("Jajj, mennyit szenvedtünk!"), másrészt és fõleg meg, hogy a politika ráült erre is, mint mindenre, és ezt felhasználva egymást túlharsogva kampányolnak a pártok. Egyszer már a karácsonnyal is ez lesz???

Én nem csak unom, ami megy, de undorodom is tõle. Egyrészt az állandó siránkozás ("Jajj, mennyit szenvedtünk!"), másrészt és fõleg meg, hogy a politika ráült erre is, mint mindenre, és ezt felhasználva egymást túlharsogva kampányolnak a pártok. Egyszer már a karácsonnyal is ez lesz???
Ha csak múltba révedés, emlékezés lenne, az még nem lenne baj. De ez csak politikai csatározás, mint minden nemzeti ünnepünkön.
Aki nem a jelenben él, hogy tudhatja a jelen problémáit megválaszolni hatásosan!? Ez elég jellemzõ a mostani kormányra. Az ember elõször a jelenben és a közeljövõben gondolkodik, majd elkezdi a távoli jövõre helyezni a figyelmét, ez az álmodozások kora, ezután meg a multba réved és saját sikerein majd kudarcain jár az esze. Ha így lett volna jaj ha úgy... és megoldást nem talál így a most problémáira. Ez az ország a Mohácsi vészen, Trianonon, az elvesztett berni foci döntõn, és 56-on van leragadva, ehhez jön még a kommunista 40év, amibe a Fidesz ragasztja bele az emberek figyelmét. Úgy! hogy gazdaságilag egy posztkádárista politikát folytatnak. Nehéz a magyar népnek átlépni árnyékát!
" Ha nem oltották volna bele az emberekbe, senkit sem érdekelne." Ha senkit nem érdekelne, akkor senkit nem érdekelne. 56 a múltban volt. A 2245-ös forradalomról a téridõ sajátos szerkezetébõl adódóan, nem tudunk megemlékezni. Köszönjük, Captain Obvious! Az egyik utolsó alkalom volt a magyar történelemben, amikor úgy tûnt, hogy az ország lakóit komolyan érdekli mi zajlik a fejük fölött. A tanulságai fontosak a jelennek és a jövõnek is.
Szerintem március 15. és október 23. pozitív ünnep, a nemzet "dicsõ" múltjára emlékezünk. Évente kétszer ilyen is kell. Inkább június 4-e és a holokauszt megemlékezések szólnak a sajnáltatásról, a veszteségekrõl.
Aki a múltat nem tiszteli, az a jövõt nem érdemli!
Szerintem a holokauszttal kapcsolatos siránkozás szánalmasabb.
A kérdező hozzászólása: Pont ettöl féltem , hogy valaki a jövöre utaló tanulságot hozza fel. Szánalmas. A jövö az más mint a múlt volt. Másképp gondolkodnak (remélem) az emberek. ONekem ez olyan mint a biblia szerint élni. Lépjünk már egyet elöre!( vagy kettöt) :-)

Négy napja nem jött meg, és megőrülök annyira fáj a mellem, és a mellbimbóm nagyon érzékeny. A reggeli hőm 37. Párom megjegyezte, hogy nőttek a melleim. Nem merek még tesztelni, mert a múltkor 2 hetet késett, és nagyon vártam a babát. Meddig várjak?

Legjobb válasz: Te magad írtad,hogy múltkor 2 hét kimaradás után teszteltél.Akkor ha gondolod várd meg most is a két hetet.Amúgy két hetet késett és nem volt baba,most megint késik,lehet most sincs baba viszont hormonális probléma igen.Lehet peteérésed sem volt,vagy tüszõrepedésed!Nagyon eltolódnak így a ciklusaid ha heteket csak úgy késik.Én megnézetném magam dokival.De egyébként ha úgy érzed tesztelj holnap reggeli elsõ pisibõl hogy megnyugodj.

Te magad írtad, hogy múltkor 2 hét kimaradás után teszteltél.Akkor ha gondolod várd meg most is a két hetet.Amúgy két hetet késett és nem volt baba, most megint késik, lehet most sincs baba viszont hormonális probléma igen.Lehet peteérésed sem volt, vagy tüszõrepedésed!Nagyon eltolódnak így a ciklusaid ha heteket csak úgy késik.Én megnézetném magam dokival.De egyébként ha úgy érzed tesztelj holnap reggeli elsõ pisibõl hogy megnyugodj.
Szia! Én is amikor mindig Babát vártam a tesztnél mindig - lett. Amikor már "nem érdekelt" és letettem róla akkor jött a + teszt. Amit el sem akartam hinni. Nekem betegség miatt volt ez az egész a babáról meg letettem mert rohadt drága volt a gyógyszer! De pont akkor döntött úgy hogy jön! Én 5. héten tesztelte + az elötte való kettõ még - volt pedig a két utolsó közt nem volt csak 3-4 nap. Te tudod ha biztos akarsz lenni az eredményben akkor holnap tesztelj de Én még biztos várnék.
Nekem 4 nap kesessel mar + lett a teszt, raadasul delutani vizeletbol, hugom viszont 1 honap keses utan csinalt tesztet es - lett. Mindketten terhesek vagyunk. Miert ez a kulonbseg, ne kerdezd. Szerintem nyugodtan csinalhatsz tesztet, bar inkabb a reggeli vizeletet ajanlom, abban tobb a terhessegi hormon. Ha viszont rendszertelen a menstruaciod, akkor ott lehet hormon problema is a hatterben. A legfontosabb, hogy ne gorcsolj azon, hogy lesz-e baba vagy sem. En lassan 7 honapja azert mentem nogyogyaszhoz, hogy megbeszeljunk egy esetleges inszeminaciot, vagy egyeb modszert, illetve az esedekes rakszurest. Ma 6 es fel honapos terhes vagyok. Mint kiderult akkor, amikor a dokinal voltam a termeszet akkor ugykodott, a doki meg biztos mutatta az utat, hogy merre van az erett petesejt -:) ))) A sikertelensegnek sokszor psziches oka is van. Csinalj most egy tesztet, de ha - lesz es tovabbra sem jon meg, akkor menj dokihoz. Dragabb, mint a teszt, de biztosabb.
A kérdező hozzászólása: Köszi mindenkinek, tegnap pozitívat teszteltem.

Hogyan tudnék túl lenni a múlton? Hogy felejtsek? Ennyi sírógörcs nap mint nap egy 13 évesnek?

Az a problémám, hogy nem tudok felejteni.Nem tudom elfelejteni a régi barátokat,amiket velük hülyültünk,beszélgettünk.A fiúkat...akikbe "szerelmes" voltam.(Azért raktam idéz? jelbe,mert gondolom néhány ember jött volna azzal, hogy 13 évesen, hogy lehet szerelmes egy gyerek.Amikor még azt se tudja mi az, hogy szerelem.)Én szerintem már tudom.Vagyis már éreztem.A srác után 7 hónapig semmihez nem volt kedvem.Nagyon padlón voltam.És még mindig szeretem pedig már 1.5 éve történt az egész.

Legjobb válasz: Milyen változás történt, hogy "múlt" lett sokminden és sokmindenki? Én azt javaslom, mindenképp beszélgess Anyukáddal, nem baj, ha fél óra nagy sírással kezdõdik! Te megkönnyebbülsz, és nem leszel egyedül a bajban!

Milyen változás történt, hogy "múlt" lett sokminden és sokmindenki? Én azt javaslom, mindenképp beszélgess Anyukáddal, nem baj, ha fél óra nagy sírással kezdõdik! Te megkönnyebbülsz, és nem leszel egyedül a bajban!
Sportolj, nem tudom jarsz-e valahova csapatba modjuk, esetleg tancolni, vagy amihez kedved van. Es a zenehallgatas is csodakra kepes, jobb mint a gep elott ulni! Itt a jo ido, menjel ki a szabadba, es ne otthon mergelodjel, hidd el ettol csak rosszabb lesz a helyzet! Menjel el estenkent futni, bicilizzel es tollasozz a barataiddal, aztan este is konnyebben elalszol a faradsagtol, nem lesz idod es energiad gondolkodni. Fel a fejjel, most jon a legjobb idoszak az eletedben tedd tartalmassa, elj, elj, elj!!!:) )
szia! Most egy felnõtt(ebb) lány, nõ tanácsát olvasod, ami nem kioktatás vagy kritika lesz , nyugi!:) )))) Ha jól értelmezem , most Te 14, és fél éves lehetsz kb? :) Hát ilyenkor én is ilyen voltam , mint Te , sõt még késõbb is. Ha nagyon jól elvoltam valakivel , -netán esetleg másoknak be se vallva , csak magamnak , hogy nagyon tetszett- ha nem láttam õt, nagyon tudott hiányozni. Hetekig , hónapokig emésztettem magamat Érte. Aztán valami változott, kezdtem máshogy látni a dolgokat. Tudom , tudom "fiatal lelkednek" ez most olyan felnõttesen hangzik , de ez a kamaszkor vége , közepe nálad , ami egyszer majd véget ér! Na, és igen , akkor már más lesz minden. De ez a szép , ábrándozós, "visszasírós" korszak kell és szükséges , ettõl jó! :) ))
ez elõzõ vok. Na , átod annyira felnõtt vagyok , hogy tudok ám életkort is számolni:) De 13 évesen akkor még inkább érvényes , amit írtam. Egyébként ilyenkor tényleg jó szolgálatot tesz , ha "lekötöd" a figyelmed valamivel. Pl. sport , valami hobbi... én még naplót is kezdtem írni. nem tudom , anyukáddal milyen a kapcsolatod, nyugodtan beszélhetsz neki is ezekrõl a dolgokról , de a kamaszkort egyedül kell"átvészelned" !:)
Én 35 éves férfi vagyok és az a véleményem, hogy pont ilyen korban lehet õszintén szerelmesnek lenni. Ami késõbb, felnõttként ez alatt a címszó alatt fut, az egy sokkal romlottabb és jelentéktelenebb dolog.
Engem is az érdekelne, hogy mi történt hogy ennyi minden és mindenki múlt lett az életedben ilyen fiatalon? Talán elköltöztetek vagy csak elmaradtak a régi barátok? Mi történt?
Szia! Teljesen normális amiken átmész, de hidd el ki fogsz belõle lábalni! Én is átmentem, átmegyek gyakran hasonló érzéseken. Beszéld meg az anyukáddal, biztosan meg fog érteni, vagy esetleg egy barátnõddel. Viszont azt nem értem, hogy miért "zárod le" a múltat és miért nem folytatod. Bár nem ismerem a helyzetet, de nem lehetne ismét felvenni a kapcsolatot a régi barátaiddal? Miért nem tartod velük a kapcsolatot? -Tündérlány(17)-
Szerintem ezeket a hormonok okozzák, most kerülsz a tinédzser korba. Én is ilyen voltam. Katasztrófa érzés, de elmúlik. Szerintem jó dolog lenne, ha anyukáddal mégis megosztanád valahogy ezeket a gondolataidat. Lehet, hogy elbõgöd magad, de lassan meg tudsz majd szólalni, talán szóról-szóra, de menni fog. Ezenkívül foglalkozz jó dolgokkal, használd ki a fiatalságod, érezd jól magad a bõrödben, erre törekedj!!! Kitartás! (35L)

A pasim a multkor megkért hogy kapjam be 2 napja járunk nem korai ez egy kicsit?

Legjobb válasz: A pasid eléggé elsieti... kis kanos... nos, kezdetlegesen ha te is kész vagy, akkor pontosan 5 nap múlva verd ki neki.

A pasid eléggé elsieti... kis kanos... nos, kezdetlegesen ha te is kész vagy, akkor pontosan 5 nap múlva verd ki neki.
Mit a legyet?:) ) Miért lenne korai, nincs olyan hogy korai!:)
Jahh.. én kérek elnézést, mert már látom is, hogy te ezt egy egyszerû szolgáltatás-jellegû dolognak tartod, mint pl.: "csinálj már egy szendvicset, majd éhen halok" - mondat után, kiszaladsz és kensz egy vajas kenyeret. Mivel szüksége van rá hát fogod és megteszed. (gyanítom már túl vagy a dolgon...) Nos... mi férfiak azért nem haragszunk ám az ilyen csajokra, sõt szeretnénk egyet a közelünkbe, de olyan hosszútávra nem tervezünk velük. Tévedek uraim?? ;)
A kérdező hozzászólása: Hát nem tom kanos volt álliutólag meg azt mondta hogy már 3 hónapja nem volt csajjalaz ágyban pedig mindíg volt neki nõje
mar elnezest de ezt miert tolunk kerded? remellem a "pasidtol" is ugyanezt kerdezted!
Kedves Adrien: Ha itt kérdezel, akkor meg akarod tenni. Ha megakarod tenni, akkor a srác a mennybe megy, mert jó lesz neki, akkor és ott amikor lenyeled neki. S jó lesz neki, amikor a haveroknak elmeséli, hogy két nap alatt eljutott a cumiig. Valójában nem az a kérdésed hogy: "Be akarom kapni neki, de hogy csináljam, hogy ne pofázza el a haverjainak, hogy két nap után engem erre rá lehet venni, mert attól tartok, hogy minden haverja rám nyomul és én azt is akarni fogom???" :D:D
Eléggé korai még. Gondolom te sem úgy kapod be neki, mint valami robot, parancsszóra...Ha eljön az ideje, hogy lefeküdjetek egymással, akkor lehet róla szó. Ha túl korán megadod magad, hamar elhagyhat...Gondolom még nagyon fiatal vagy, ne hagyd, hogy ennyire irányítsanak.
én azt nem értem, ezt miért kell külön kérni.
Nem mondod, Adrienn, hogy már két napja jártok, de még nem kaptad be neki?
hát 2 nap egy kicsit enyhén szólva korai...csak kihasznál.....hidd el :S
Amikor ezt kérdezte, nem épp kajáltatok? :D
Azért remélem, hogy lesz annyi eszed, hogy 2 nap után nem kapod be neki :D :S
igen korai. csak ki akar használni
Már két napja jártok?:D
Ne haragudj, de hány éves vagy? Szerintem nem elég idõs semmiféle szexhez a leírásod alapján.... Még várhatsz vele.

Bezavarhat a következős ciklusba, ha a múltkor 12 nap késéssel jött meg?

Legjobb válasz: nekem is volt ilyen, utána rendesen jött meg, szóval a megjövetel +29 nap :)

nekem is volt ilyen, utána rendesen jött meg, szóval a megjövetel +29 nap :)
nem zavar be
A kérdező hozzászólása: köszönöm.

Olyan oldal ahol minden nap meglehet nézni hogy mi tortént a múltban ezen a napon? (foci)

Pl híres focimeccsek, híres focisták szuletésnapja, híres dontések azon a napon stb...

Legjobb válasz: http://www.mult-kor.hu/kereses.php?target=event_today

A kérdező hozzászólása: itt van focival kapcsolatban is? :)

A multkor pár napot késett és mikor megjött egy hatalmas alvadt vérdarab volt . vetélés lehetett?

na szoval régebben történt hogy késett pár napot,és amikor elkezdtem vérezni akkor iszonyatosan begörcsöltem és egy alvadt vérdarab jött ki és utánna apro kicsi.Soha nemvolt ilyen még velem. baba lehetett?

Legjobb válasz: Nem kell feltétlen erre gondolni,de lehetett az is.Ezt így utólag már nem lehet megmondani,azt mondják,h ilyenkor még pár napig pozítív a teszt utána mert nem ürül ki egybõl a hcg.Egyébként alvadt vérdarab sima mensinél is lehet.

Nem kell feltétlen erre gondolni, de lehetett az is.Ezt így utólag már nem lehet megmondani, azt mondják, h ilyenkor még pár napig pozítív a teszt utána mert nem ürül ki egybõl a hcg.Egyébként alvadt vérdarab sima mensinél is lehet.
Szia!Nekem sajnos volt egy vetélésem.Az elsõ menzesz kimaradt majd a másiknak mikkor megkellet jönni meg is jött, pár óra elteltével olyan erõs vérzésem lett hogy korházba kellet bemennem.Amugy nagyon-nagy görcseim voltak, és a vérzés 9-11 napig tartott akkor.Szerintem lehet nálad csak egy felfázás volt, mert ilyen velem is elõfordul hogy 4 napot késik aztán jó nagy vérdarabok távoznak.Nemkell mindjárt rosszra gondolni.

Hova menjek? Anyám kirakott a mai napon! 18 éves múltam, mekiben üldögélek. Kétségbe esett vagyok.

Semmilyen előzmény nélkül,ma nem főztem (számára) finomat,felcseszte az agyát és kirakott,hogy ilyen mihaszna kölyköt ő nem tart el,neki nem kellek stb.Csúnya veszekedés volt,de egyoldalú.Azt mondta pakoljak és menjek.Azt hittem viccel! Bementem a szobámba leültem rajzolni,bejött 5 perc múlva hogy sipirc vagy rendőrt hív,hát elmentem egy hátizsákkal (laptop,telefon,kevés pénz,zsepi,ruha).És most mitévő legyek?Egyetemre járok(BME) holnap 8kor már gyakorlatom van.Nincs olyan barátom,akihez el tudnék menni.Kolin gondolkodom vendégkártyán és bekérezkedek valakihez:( De ez nem csinálhatom mindig,miiiit tegyek segítsetek!

Legjobb válasz: Semmi barátnõ? Nagymama? Vmi családtag?

Semmi barátnõ? Nagymama? Vmi családtag?
Sõt. Caplass be szépen a rendõrségre, és mondd el, mi történt. Hadd nyaljon vissza a fagyi.
végülis van kulcsod otthonra is! Utcán nehogy maradj!
van egy barátod, vagy csopoerttársad! Ki van a telefonodban? Ilyennel nem csak barátot lehet hívni! A kolesz jó ötlet. Majd rendezõdnek adolgok! Ma csak a mai szállást kell megoldanod, és lehetõleg ne költs rá pénzt! Majd találsz megoldást, bemégy a diákönkormányzathoz, kérsz rendkívüli segélyt, és koleszt.Kivételes eset vagy, segítenek. Megõrült anyukád? Kitesz ilyenkor, mikor a hajléktalanokat is begyûjtik??Hívj fel bárkit! Segíteni fog. Nagyanyád, nagynénéd? Régi osztálytársad? Aki legközelebb van , leghamarabb odaérsz, azt hívd, és aki nem fog egész éjjel faggatni. Jó éjt ügyes legyél!
elõször is nagyon sajnálom. Nemtudnál rokonokhoz, ismerõsökhöz menni?
És ha rendõrt hív, mi történik? Nem értem... A gyereke vagy, nem fog a rendõr sem kirakni a házból. Max ha látja RAJTA, hogy be van kattanva akkor õt próbálja lecsillapítani. Nem tudsz visszamenni este? Hátha már alszik vagy lecsillapodik addigra és végül maradhatsz.
Nagyon sajnálom hogy ilyen helyzetbe kerültél. Ha gondolod akkor ad meg anyud telefonszámát, és elbeszélgetek vele, hiszen ok nélkül senkit nem szabadna így kidobni..Hátha tudok rá hatni.. Voltaképpen mi történt?? Mert csak így minden ok nélkül még a lökött sem tesz ilyen lépést(már elnézést)
Baptisták esetleg lehet tudnak segíteni.
Egész véletlenül árvaellátást nem kapsz apukád után? Mert azt is kérheted a saját nevedre, hogy ne az anyád kapja.
Látod, vannak olyan emberek körülötted, akik segítenek! Szerencsére még nem haltak ki a jó emberek, csak rejtve maradnak. Nagyon rendes a csoporttársad édesanyja. (ha jól értelmezem, õ az, aki elkísér, bocsi, ha félreolvastam) Meg fognak oldódni a dolgok, hidd el! A te utánad még járó pénzeket magadhoz utaltasd, nehogy az anyád kapja! Úgy tudom, aki nappali tagozaton tanul, az után jár családi pótlék, nem? Utánaolvastam, hacsak idéntõl nem módosult, 20 éves korodig nappali tagozaton jár. Ezt mindenképp érdeklõdd meg, és ha jár, neked küldjék!
Szia! Utolsó vagyok! Találtam egy oldalt, http://szivesseg.net/ itt szívességet lehet kérni az emberektõl. Szállást, bármit! Egy próbát megér! Kitartás!!
Szia! Én sulival kapcsolatban tudok neked segíteni, ha kell :) Bár ahogy olvastam, nagyon ügyes vagy:) Én is építõs vagyok, szólj ha van valami kérdés..tudom OFF és nem témába vágó, de hátha ez is segít picit:) üdv M.
Nagyon sajnálom, hogy ezt kell átélned.Nem is értem valaki, hogy lehet ilyen.Itt van a kisfiam õ még pici (1, 5 éves múlt) el nem tudnám képzelni, hogy kizavarjam az utcára és menjen ahova akar.Nem tudom valaki, hogy képes erre a saját gyerekével.Érettebb vagy a korodnál!!!
sajnállak nagyon, majd írj nekünk, hogy hogyan vészelted át a napokat és milyen lépésekre szántad magad? én szurkolok
A kérdező hozzászólása: Rokonokról meg annyit, hogy nagyszüleim utóbbi pár évben sajnos mind meghaltak. Más rokonaim anyámat utálják így én sem tartottam velük sosem a kapcsolatot. Kéne valami lelki támasz, olyan elkeseredett vagyok:( De leginkább magányos.Úgy érzem magam, mint egy kutya az autópálya szélén. Jajj, azt nem is mondtam, hogy a kutyámat nem vihettem el:'( Van egy kutyám, de nem engedte, hogy elvigyem, mondjuk nem jártam volna vele jól, hogy még egy kutyám is van, de nem szereti õt, félek hogy nem fogja sem etetni sem sétáltatni, aztán mivel kénytelen lesz otthon piszkítani kidobja és én nem fogok tudni róla. Hogy dolgozzam fel a magányt?Annyira nyomasztó.
Esetleg vannak panziók.Ismertem egy csajt, akit ugyanígy kitettek az utcára, õ panziókban aludt, amikor nem volt hova mennie.
Nem dobhat ki. Apár után nem örököltél? A lakás tulajdonrészét? Biztos van benne tulajdonrészed, lehet ezért zavart el.És az árvaellátás?
öröm olvasni a soraidat!:) nagyon örülök, hogy így alakult írj még, szívesen olvassuk!!
Nagyon örülök, hogy ilyen kedves emberek közé kerültél! Jó olvasni ezeket a sorokat! Kitartás, légy erõs:)
Igen, hogy alakult a sorsod utána? Remélem, jól vagy, és minden jól alakult.
Hogy vagy, kedves kérdezõ? Miként alakult a sorod azóta?
Mi újság? hogy vagy ? Suli?
tényleg jó volt olvasnia soraidat! kiváncsi lennék anyád milyen fejet vágott mikor nem kapta eg az utánnad járó pénzeket!
Örülök neked, az "édesanyád" pedig pszochiopata sajnos.
Ezigen! Tényleg mint egy tündérmese :) Gratulálok és sok sikert az életben :) Én anyám is hasonlóképpen bánt velem, ez már megszünt.Elkerültem tõle 220km-re van egy gyönyörû kisfiam és párom aki szeret :) Örülök hogy alakul az életed így ismeretlenül is :) Kitartás
nagyon örülök, hogy így alakul a sorsod ! (mindig mondom, Isten útjai kifürkészhetetlenek)
Jaj, annyira örülök olvasva a két hosszabb terjedelmû beszámolódat! Komolyan, mintha a borzalomból tündérmesébe léptél volna át, de gondolom, te is így érzed, ezt veszem ki a szavaidból. :) Ez a család hihetetlen rendes! Nagy szerencséd lett a szerencsétlenség közepette! Elképesztõ, hogy még vannak ilyen rendes emberek. Mert a pár napi szállás, meg a segítség, de hogy még be is fogadnak állandóra és hozhattad a kutyád... Nagyon örülök neked. :) Minden tiszteletem a családé! Olyan aranyos volt az a rész, hogy hazaértek és mindenki dicsérte a fõztöd! :) Ez volt a kedvencem! Olyan harmonikus, idilli... gyönyörû. :) Látod, minden rendbe jön, most már anyád sem árthat neked! Kérlek, a késõbbiekben is írj magadról, mi itt mind veled vagyunk! :)
Nabanyek. Én is ugrottam egy évet! Mire iskolába kerültem írtam, olvastam folyékonyan, és fejben három számjegyik összeadtam, kivontam. Szociálisan is megfeletem így a harmadikat átugorhattam, de szintfelmérõt kellett írnom, hogy megbizonyosodjanak arról, hogy megfelelek!
Nagyon sajnálom, ami történt! Édesapád sincs? Nagynéni, nagybácsi? Menj be valamelyik egyházhoz, hátha tudnak segíteni!
A kérdező hozzászólása: Igen normális:) Idáig õ írta alá a papírjaimat!:) Már hála a jó égnek nem.Ugrottam egy évet általánosban (2.osztályt). Beszéltem egy csoporttársammal, nagyon szégyenlem, de akkor most elmegyek hozzá.:( Ha van valami hosszabb távú ötletetek szívesen fogadom. Most utazok hozzá, aztán késõbb olvasok! Köszönöm a válaszokat!
Menj be a rendõrségre, meséld el mi történt! Ha nincs senki aki befogadna... én gondolkodom rajta, ide jöhetnél, csak férjem nem biztos, hogy örülne mikor hazaér...
A kérdező hozzászólása: Lány.Nem tudok bejutni, mert belülrõl is bezárta a 3 zárunkat.És van köztük olyan, ha benne van a kulcs, akkor kívülrõl sajnos nem tudom kinyitni. Nem merek bemenni nem egyszer voltam verve és ha tényleg bántalmaz?Értem én hogy védekezhetek meg perelhetek meg minden, de hallottam már olyat hogy le fog forró vizezni!Ettõl nem lesz nekem jobb, ha elcsúfít.
Az egyetem második félévében töltötted be a 18-at? Az õõ durva. Csak nekem nem fér össze ez a két dolog? Hívd fel a csoporttársadat, aki a koleszban lakik. Kérj egy vendégkártyát. Illetve van még vendégszoba is a koleszban.. egy éjszaka talán 2000 ft.
Hát azok alapján, amit írsz, veled nem lehet gond. El tudom hinni, hogy van ilyen anya, mert sajnos hallottam már ilyenrõl. Bár anyának nem is igen nevezhetõ... Nem tudom, mit vár tõled, a korodbeli lányokhoz képest rengeteget segítesz. Most erre az estére valakihez kérezkedj be. Csak ismersz olyat, aki ha nem is jó barátod, de tudod, hogy normális és segítene. Egy koliszobában elalszol a földön is, nem zavarsz senkit pár éjszakára, de legalább egyre, nyugi! Az utcán nem maradhatsz.
Aztán majd holnap átgondolod. Jobb lenne neked is ma anyád nélkül. Miattad jött pestre, nem gondolja komolyan, nem is teheti, köteles eltartani, míg nappalis vagy.
akárkit felhívsz, akinek meg van a száma, be fog fogadni ma estére. Vagy a facebookon beszéltek. Akikkel egyetemre jársz. Aki albérletben lakik. Az egyszerûbb, a koleszban bonyolultabb idegent alattani. Szólj a csoporttársaidnak, ha nála nem is alhatsz, szerez neked helyet. Krízisben szívesen segít mindenki! Bátran hívd bármelyiket, vagy jobb , ha eléred interneten! N evelünk beszélj, írj annak, aki elérhetõ facebook.
ha rendõrt hív, még õt küldik el a francba menj vissza szerintem teljesen megkattant nem tudsz átjelentkezni levelezõre vagy halasztani és dolgozni? ez borzalmas... lány vagy?
tényleg... 17 évesen felvettek egyetemre? én 6 évesen kezdtem a sulit, de ígyis 18 és fél voltam mikor felvettem az egyetemre ezt én sem értem boccs hogy kötöszködünk, de itt van valami bibi
hát ha ugrottál akkor rendben akkor ne vedd figyelembe, bár ilyet se hallottam még :O rendõrségre menj be szerintem mindenképp ezt közölni így nem lehet élni
Ha ezek az alvóhelyek is valamiért nem elérhetõ még próbálkozhatasz kórházaknál a nõvér szállókon. Nálunk (sajnos nem pest) van ilyen lehetõség olcsón aludni, pl ismerõs is használta mikor kicsi babája több hónapra kórházba került s õk meg másik megyében laktak s nem tudott volna ingázni vagy közös szobát bérelni bent a kicsivel.
Amíg oda vagy bejelentve, addig NEM TEHET KI! Az a TE lakásod is. Menj be a rendõrségre, õk majd helyre teszik anyádat!
Mondjuk ez jogos...hogyha engem kitennének itthonról, én nem a GYIK-on lógnék, eszembe se jutna.Ha tévedek, bocs.
Engem is az lep meg, hogy most töltötted a 18-at de egyetemista vagy..Ráadásul a megfojt szót "LY" írod...:) Na mesélj..mi az igaz ebbõl?? Mert én kezdem úgy érezni, hogy megint egy élénk fantáziájú gyerek szórakozik velünk, aki a történetet már jól kigondolta, de az évszámokkal nem számolt..
Menj be a rendõrségre és mondd el nekik, mi történt! Bejelentett lakcímrõl nem lehet senkit sem csak így kidobni. Légy erõs, és tedd meg! Hiába az anyád, te meg a lánya vagy, mégsem bánt úgy veled. Egyébként hosszú távra kérvényezhetsz kolit, addig pedig ha kitart a pénzed, szállj meg valahol, de a rendõröknek mindenképp szólj, ne hagyd ennyiben!
Szerintem mindenféleképpen menj majd el a rendõrségre.Anyád bolond, ez nem normális dolog. Amúgy ha dolgozol, ki tudtok többen is bérelni egy albérletet, ez a hosszútávú megoldás.Voltak ismerõseim, akik 5en laktak egy lakásban.Az is több, mint a semmi.
akik kötözködik: most harmadéves vagyok, nekem is van olyan szaktársam, aki elsõben, második szemeszter közepén töltötte a 18at! :) szóval nem lehetetlen! :) Kérdezõ, Te meg írd meg, mi lett! Nem vagyok pesti, így segíteni nem tudok neked sajnos, de szociális munkás hallgatóként valamit csak ki tudunk találni, hogy megoldható legyen a helyzet! Egyébként, amíg oda vagy bejelentve (lakcímkártya), olyan nincs, hogy nem engednek be! Nem tudom, hova jársz egyetemre, de nincs ott szocmunka szak? Érdemes lenne megkeresni egy ottani, esetleg gyermekvédelmis oktatót, biztos, hogy tudna segíteni! És lehet kérni rendkívüli szociális támogatást, biztosan segítenének! És ami még eszembe jutott! Menj be az államkincstárba, és kérd saját számlára a családi pótlékot, ha most töltötted a 18at, az év végéig még kapod! Nehogy már azt meg anyádnak utalják!
Nem vágom ezt a 18 éves dolgot, de nem baj. Nem számít. Ha jó fej a koli igazgató, beszélj vele. Õszintén mond el mi történt, avasd be nyugodtan. Nálunk is van hasonló helyzetû, õ nem tud hol lakni, mert az anyja nagyon keveset keres, nem tudnának fenntartani akkora lakást, hogy mindketten ott lakjanak, még albit sem. Ezért a srác anyja egy egy szobás albiban lakik, a srác meg a koleszban, pedig "helyi". Sima államisként van a koliban.
A kérdező hozzászólása: Kirakott hátizsákkal!Azt mondta, ha vissza merek menni akkor megfolyt.Látni sem akar.És gyûlöl engem.Várta ezt a pillanatot 18 évig. Arra már nem mondok semmit, hogy a 18 szülinapomra nem az hogysemmit sem kaptam, hanem meg sem említette..:(

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!