Találatok a következő kifejezésre: A mostani nagyon magányosnak érzem (1 db)

A mostani osztályomban nagyon magányosnak érzem magam. Mit tegyek?

Szóval. Most lesz a most lesz a 4. évem a mostani sulimban és csak els?ben volt padtársam. De akkor is változott elég sokat a helyzet. Azóta 3 éven keresztül nincs padtársam. Biztos velem van a baj. De nem tudom mit tegyek. Egyik oszttársammal elég jóban vagyok csak szerintem ? már mással ül. és valahogy. Nem tudom miért. De nem merem megkérdezni t?le.

Legjobb válasz: Nyugodtan megkérdezheted attól az osztálytársadtól, akivel jóban vagy. Biztos nem fog lekezelõen viselkedni veled. Azt is megkérdezheted tõle, hogy miért nem kedvelnek a többiek... ha tudja, akkor el fogja mondani, csak kérned kell. Lehet, hogy ez meg is változtatna mindent, és minden jóra fordulna, mert ez az osztálytársad biztos elmondja a többeiknek, és akkor valószínûleg többet fognak veled beszélgetni. Nem mindenki, de egy pár ember biztosan. Vagy tényleg azt mondaj, hogy veled van a probléma, akkor próbálj meg változtatni, közeledni a többiekhez.

Nyugodtan megkérdezheted attól az osztálytársadtól, akivel jóban vagy. Biztos nem fog lekezelõen viselkedni veled. Azt is megkérdezheted tõle, hogy miért nem kedvelnek a többiek... ha tudja, akkor el fogja mondani, csak kérned kell. Lehet, hogy ez meg is változtatna mindent, és minden jóra fordulna, mert ez az osztálytársad biztos elmondja a többeiknek, és akkor valószínûleg többet fognak veled beszélgetni. Nem mindenki, de egy pár ember biztosan. Vagy tényleg azt mondaj, hogy veled van a probléma, akkor próbálj meg változtatni, közeledni a többiekhez.
Év elején kérdezd meg, hogy most nincs e kedve melléd ülni. Ha be akarsz illeszkedni, annak jó módja a szünetekben a közös leckeirás, másolás (nem csak padtársakkal), mert ilyenkor segitetek egymásnak. Ha abba a kategóriába tartozol, akinek mindig kész a házija, ajánld fel a többieknek (de ne rendszeresen, mert visszaélnek ezzel), és segits nekik, ha nem értenek valamit, ha valamit nem értesz te kérj segitséget. Próbálj résztvenni az osztály életében, jó módszer, hogy segitesz pl a terem dekorálásánál, vagy azt osztály kirándulásnál a közös programok megszervezésében. Ha van az iskolában valamilyen sportkör, vagy tábor (nyáron, évközben) oda is jelentkezz, mert biztos megy több osztálytársad is. Esetleg azzal, akivel jóban vagy beszéld meg a problémádat, hogy kirekesztetnek érzed magad. Kérd meg, hogy segitsen beilleszkedni, menjetek közösen strandra, bulizni...
A kérdező hozzászólása: tavaly meg is kérdeztem tõle h lenne-e kedve mellém ülni de akkor visszautasított mert már másnak ígérte...és a közös leckeírással és házi írással is próbálkoztam de nem jött be...
Nekem sincs sok barátom az osztályomból és még 2 év! De szerencsére már kezd kialakulni a sulin kívûli baráti köröm, igy kicsit jobb.
A kérdező hozzászólása: hát..nekem még 3 évem van...


Hasonló válaszok

A kérdés szövege Válaszok száma

Ki lehetett Carolin Hunyady?

3

Nagyon idegesítő az új szobatársam a kollégiumban?

Két személyes szobába kerültem és nagyon idegesítő a gyerek. Az egyik jó barátom is ide jár és már ő is ki van készülve. Mit csináljak hogy ne legyen idegesítő? Azt majdnem elfelejtettem hogy a csávó még nagyon bunkó is. Mit tegyek?

5

Hogyan illeszkedjek be az új osztályomba?

Most kerültem egy új suliba csakhogy egy tök rossz osztályba ahol mindenki kb beképzelt( najó van kivétel) és olyan furák nem tudok velük mit kezdeni az előző osztályom annyival másabb volt ott mindenkivel jóba voltam de itt ebben az osztályban ez nem megy..:/ valami tanács?

4

úúútálom magyarországot. Szerintetek ha kimegyek lakni tényleg meg fognak vetni ezért? H a szülőföldem utálom? Ezt mondogatja az apám.

25

Szerintetek ez normális?

Én egy nagyon szabadlelkű, szabályok nélkül, általában a napnak, a pillanatnak élő ember vagyok, a nyár fantasztikus volt, egy csomót voltam bulizni, stb. Most hogy elkezdődött a suli és meg van adva mit hol hogy csináljak, úgy érzem nem kapok levegőt és hogy megfosztottak a személyiségemtől. Nyilván nem élvezem annyira az életet és nem tudom úgy magam adni mert szimplán egész nap fáradt vagyok és kimerült. Egy csomó szakkörre fogok járni, remélem majd feldobják, meg a hétvégi bulik...
Meg kezdek azonosulni azzal a társasággal, akivel vagyok az osztályban, a suliban. Õk nem bulizósok, nekem is csak néhány olyan ember van akivel el tudok menni (de ha elmegyek, akkor azért durvák szoktak lenni..). Mellesleg meg is fogadtam, hogy a fontos tantárgyakra rá fogok koncentrálni, de úgy érzem magam mint egy stréber, hogy tanulok meg minden... Próbáljak úgy hozzáállni, hogy mindenkinek ilyen, jó ha tanulok, emellett bulizhatok is, jó fejek a barátaim vagy váltsak sulit (ez megoldaná-e) hogy legalább a társaságban jól érezzem magam?
16L

4

Ma feltévedtem az index oldalára, és meglepődve vettem észre a rövid hírek közötti mókás címeket. Mik lehetnek ezek?

Ezekre nem lehet kattintani.


3

Most olvastam el a Szent Johanna Gimit. Ez után elkezdtem olvasni Marosi Edittől a Hűvösvölgyi sulit. Szerintem ugyan az! Szerintetek? Többi lent!

Szerintem a két könyv majdnem teljesen ugyan az, csak az egyik 8, a másik 2 kötetes. Van még visszatérő név is. Igazából (szerintem) semmi vagy csak minimális a különbség. Ti mit gondoltok erről? Szerintetek is hasonlít? Vagy szerintetek nem is hasonlít? Válaszokat szeretnék minél hamarabb! Köszönöm!

20

Nagyon érdekel a Szibériában, illetve Kelet-Ázsiában élő népek kultúrája, hitvilága (de nem a "nagy" népeké, mint pl. a japánok, hanem a "természeti" népeké), szerintetek hol tudnék utánanézni?

Angol oldalakat ne ajánljatok, mert angolul nem értek, de magyarul, németül, oroszul bármi lehet. Magyarul eddig nem sok mindent találtam.

2

Mik voltak az elmult het fontosabb esemenyei? (az egesz vilagon, sport, politika, muveszet. )

1

Melyik a legéletképesebb és legintelligensebb rassz?

Én a kelet-ázsiaiakat mondanám, ott is Kínát a több ezer éves múltja miatt, valamint Japánt.

4

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!