Találatok a következő kifejezésre: A mosógépemmel a baj ha a (7 db)

Miért baj, ha a mosógépbe 5 kiló ruhát teszek, ha a programleírásban max 2, 5 kiló szerepel? Mi történik?

A mosógépem (Whirlpoor, de mindegy) tud vagy 10 féle programot, de a rövidebb programokhoz max 2-3 kiló ruhát ír a használati utasítás. Miért? A hosszabb programoknál 5,5 kiló a legtöbb belepakolható ruha, tehát egy teli mosógép. Meg ennyi a mosógép max teherbírása is. Mi van, ha én telerakom a 45 perces progin is a gépet?

Legjobb válasz: Koszos marad a ruha -a rövid programok azért müködnek annyi idö alatt, mert kevesebb ruhát jobb hatásfokkal lehet kimosni, ha telepakolod, akkor nem tudja tisztára mosni a gép.

Koszos marad a ruha -a rövid programok azért müködnek annyi idö alatt, mert kevesebb ruhát jobb hatásfokkal lehet kimosni, ha telepakolod, akkor nem tudja tisztára mosni a gép.
Centrifugálásnál nem fogja bírni a motor, vagy kinyomja a vizet a dob mellett.
A kérdező hozzászólása: tehát a rövideknél úgy kalkulál a gép, hogy kevés ruhát tettem be, több vizet enged, ha meg nem tartom ezt be...akkor második válasz :) köszi, értem, logikus :)
Leégeted a motort és nem mossa ki rendesen a ruhát.

Whirlpool AWT 2050 mosógépem mellett újabban kis víztócsa van, ha lejár a program. Szerelőt kell hívnom? Mi lehet a baj? Kb.10 éves, eddig nem volt baj vele.

Legjobb válasz: Valahol kikopott a szimmering és szivárog a víz. Pld a szívattyúnál az van legalacsonyabban.Ha kevés víz van akkor nem csõ elrepedés van vagy nem az üst szimmeringje rossz.10éves gépnél ez nem rendkívüli.

Valahol kikopott a szimmering és szivárog a víz. Pld a szívattyúnál az van legalacsonyabban.Ha kevés víz van akkor nem csõ elrepedés van vagy nem az üst szimmeringje rossz.10éves gépnél ez nem rendkívüli.
".Kis tócsa van elõtte, mire lejár" Nem a szûrõ van kilazulva?
Hogy mi a szimering? Tulajdonképpen egy gumigyûrû, amit tömítésre használnak. Általában olyan forgó tengelyeken alkalmazzák, melyek folyadékkal töltött berendezésekbe, alkatrészekbe vannak beépítve. És ne feledd: A Goodle a jó barátod! :)
Igen, tipikus wh betegség. Nem biztos, hogy gazdaságos a javítása, mert pl megjavítja, és fél év múlva újra folyik. WH terméket csak, és kizárólag beépíthetõt szabad venni. A többi a kukába való:( Ugyanilyen wh gépünk volt, csak nekünk a dob szakadt ki mosás közbe. Kijött a wh hivatalos szerelõje, és õ annyit mondott, hogy ha mosógépet akarunk, akkor a wh-t elfelejtjük.
A kérdező hozzászólása: Bármelyik lehet, nagyon köszönöm az ötleteket. Mivel én végképp nem értek hozzá (alapból sem a mûszaki dolgokhoz), mindenképpen hívnom kell egy szerelõt.Nem lakik valamelyikõtök Szolnok környékén?
Én is hasonlóra gondoltam..hogy kinyúlt az "o" gyûrûje és becsavarásnál mellément. Öreg wh-nak "szokása", hogy a dobbelsõ és a tetõ/betöltõnyílás közti csatlakozó gumi/mûanyagnál ereszt. Én a réginken kilazítottam azt a nagy drót-bilincset, jól bekentem alatta szilikonos tömítõvel.és úgy visszaraktam, és nem ereszt.
A kérdező hozzászólása: Még nem figyeltem meg, hogy mikor ereszt, ha beindítom a gépet, magára hagyom.Kis tócsa van elõtte, mire lejár a program.Majd megfigyelem.S keresek egy szerelõt.Remélem, javítható.S hátha nem kerül olyan sokba. Köszönöm a segítséget.
Javíttatsd, ha lehet ! Ez még nem elektronikus vezérlésû.Ha a mai gépet nézed, mára-10év-már 2-t elfogyasztottál volna. Be kelene határolnod, hol ereszt, és mikor.Mikor tölti a vizet, amikor mos, vagy mikor centriz? Esetleg mindig?
Ha nem javítható, akkor sajnos venned kell másikat. De semmiképp ne wh-t.
A kérdező hozzászólása: Bocs, mi az a "szimmering" ? (Magyar szakos vagyok:) )
A kérdező hozzászólása: Nagyon köszönöm, bár nem vidítottatok fel...Kis víz van, igen, és mûködik is normálisan a gép, azzal nincs baj.Most nem tudok újat venni, úgyhogy tovább kell használnom.Van ennek veszélye?Ha nem érdemes javíttatni, mit tehetnék egyebet..
Sajna.... "sz"-nek sz, csak Szeged.

A mosógépemmel lehet a baj ha a ruháknak nem tiszta illatuk lesz hanem állott víz szagúak? Mit tegyek?

Legjobb válasz: Nálam is ez volt a baj. Sajnos hosszú távú megoldást nem tudok, de ha gyakran csinálod (hetente-kéthetente), ez is beválhat: teszel a gépbe egy adag mosószert, kb. 1,5 dl Domestost (vagy hypot), üresen elindítod a gépet (teljes töltet), fõzõmosásra állítod és a programot végigviszed így. Aztán utána még egy üres, csak öblítõs öblítõprogramot megcsinálsz vele. Nálam bevált, de csak röbvid idõre. A gond nekem az, hogy elég hosszú a kivezetõcsöve a gépnek, azért megáll benne a kifolyó víz.

Nálam is ez volt a baj. Sajnos hosszú távú megoldást nem tudok, de ha gyakran csinálod (hetente-kéthetente), ez is beválhat: teszel a gépbe egy adag mosószert, kb. 1, 5 dl Domestost (vagy hypot), üresen elindítod a gépet (teljes töltet), fõzõmosásra állítod és a programot végigviszed így. Aztán utána még egy üres, csak öblítõs öblítõprogramot megcsinálsz vele. Nálam bevált, de csak röbvid idõre. A gond nekem az, hogy elég hosszú a kivezetõcsöve a gépnek, azért megáll benne a kifolyó víz.
Uhh köszönöm a kérdést és a választ is, nagyon sokat segítettetek, mert én is ezzel a problémával szembesülök minden mosásnál.
Az ecet is hatásos lehet ám! Anyu azzal oldotta meg az említett problémát.
am lehet h 1szerûen az a baja h valahol megakad 1 kis vízmennyiség és az úgymond bebüdösödik szal nemárt ha leengeded belõle a vizet v a szûrõt kitakarítani v a mosószeres tartályt kitakarítani ( én már csak tuom mer fater vízvezetékszerelõ) de azér láány létemre sokat tok !!
és az ajtaját is hagyd nyitva mikor nem használod.meg a mosószer adagolót is mosd ki rendszeresen.és vízkõoldóval szoktam mert a vízkövön megtapad a mosószer/öblítõ és az is be tud büdösödni.
És ne hayd állni a ruhákat a gépben. Amint kimos, teregess ki. Nálunk ez segített.
Próbáld úgy beosztani, hogy minden nap moss ki legalább egy adag ruhát. Így nem lesz ideje bebüdösödni. Egyszemélyes háztartásnál ez persze nehezen kivitelezhetõ (hacsak nem kéred el a szomszédok szennyesét is :) )))
Szia.Én már eceteztem, hetente 2*mosok fehérítõvel 90fokon (munkámból kifolyólag)Mégis állott szag jön a gépbõl.Szerintem nincs megoldás.Én már feladtam!
Nálam is volt ilyen, a centrifugálást kellett erõsebbre venni, már hogyha állítható a gépeden, a régi gépem csak 400 fordulatos volt, állandó problémát jelentett, mostmár csak 1000 fordulatosat használok, és megszünt a probléma.


Whirlpool fl 243-5oo mosógépem centrifugázás közben nagyon hangos, ha üresen megforgatom a dobot, akkor is furcsa hangot ad ki, mintha hozzá súrlódna valamihez. Mi lehet a baj?

Legjobb válasz: Milyen jellegû a súrlódás fémes,vagy másmilyen? Csak mert a dob gumi ékszíjjal kapcsolódik a motorhoz aminek súrlódó hangja van ami normális (+ a csapágyak hangja),ha fémes,akkor valami súlyosabb baja van.

Milyen jellegû a súrlódás fémes, vagy másmilyen? Csak mert a dob gumi ékszíjjal kapcsolódik a motorhoz aminek súrlódó hangja van ami normális (+ a csapágyak hangja), ha fémes, akkor valami súlyosabb baja van.

A mosogepem alapbol nem indul el, nem szivja a vizet, nem csinal semmit. Ha eloviszem a programot a centrifugara onnan eindul. Mi lehet a baj?

Legjobb válasz: Nézd meg a vízbevezetõ csatlakozásait. Elképzelhetõ, hogy kosz, vagy vízkõ van rajta.

Nézd meg a vízbevezetõ csatlakozásait. Elképzelhetõ, hogy kosz, vagy vízkõ van rajta.

Mi baj lehet, ha olyan konektorból működtetem a hűtőt, mosógépet, olajradiátort. , amely nincs földelve?

Legjobb válasz: Szakembert kell megkerdezni! En amit tudok errol, hogy veszelyes. Teged is megrazhat az aram, leeghet az otthonod stb..

Szakembert kell megkerdezni! En amit tudok errol, hogy veszelyes. Teged is megrazhat az aram, leeghet az otthonod stb..
Bármelyik készülék meghibásodása esetén fennáll az áramütés veszélye!
Ha testzárlat (a készülék burkolata áram alá kerül) lép fel, akkor semmi sem véd meg az áramütéstõl.

Ha kimosom mosógéppel amin nem jelentek meg a foltok csak dohos a szaguk utána lehet valami baj ellehet kapni valamilyen fertõzést?

Vizesek maradtak a törölközõk és polók és legalább 1hónapot álltak az üres lakásban. Dohos szaguk lett és penészesek, megjelentek rajta a foltok is.

Legjobb válasz: Akkor fogod, és kimosod õket újra, és a helyet ahol ki voltak rakva lefújod Savo-val :)

Akkor fogod, és kimosod õket újra, és a helyet ahol ki voltak rakva lefújod Savo-val :)


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!