Találatok a következő kifejezésre: A mosógépemmel a baj (28 db)

Megbolondít a mosógép, az baj?

Megállás nélkül ugrál a mosógép centrifugálás közben! Hiába állítom le helyezem el rendesen a ruhát...semmi eredménye!! :( Már 2 hónapja csinálja ezt. Szerelő kellene ide?? 2 éves a mosógép! Megoldásokat várok! :)

Legjobb válasz: rakj alá gumi szõnyeget,csillapítja a zajt és talán egy helyben is marad. nem tudom baja van e a gépnek mert a miénk is ezt csinálja már régóta.

rakj alá gumi szõnyeget, csillapítja a zajt és talán egy helyben is marad. nem tudom baja van e a gépnek mert a miénk is ezt csinálja már régóta.
Nekünk is elég ugrálós centrinél, bár nem mai példány, de úgy oldjuk meg, hogy a követ nem szedje szét, hogy egy tipikusan fürdõszobába való mûanyagos szõnyeget alárakunk és mikor kezdi a centrit kicsit megfogjuk.
Szia! Ha nem billeg, biztosan vízszintben van, kevés(nagyon kevés)ruhával is ugrál... akkor valóban szerelõnek kell látnia.Dob, felfüggesztés probléma lehet.
A kérdező hozzászólása: Hol lehet vásárolni ilyen gumiszõnyeget?? Ma felhívtam a mosógépszerelõt ès mondta hogy lehet lengéscsillapító probléma. Igen vízszintbe van! Nem szoktam 2-4 daragokat elindítani...de meg se tömöm a gépet!! :)
Biztos beszorult a ruha.
A kérdező hozzászólása: De a dobot nem lehet elforgatni.Valaki tud valami megoldást?
Mindenképpen szét kell kapni. Lehet valami megakasztja a dobot, vagy egyszerûen csak a csapágyas lett.
A kérdező hozzászólása: Miután megoldottuk a dob problémát utána két led világít és egy perc után befejezõdik a mosás és a piros szervízjel világít...Nem tudjátok mi lehet ez?
Mi volt a dob problémàja? Szerintem ez a vilàgìtàs panel hibàra utal!!

Ki kellett tisztítanunk a mosógépünk szivattyúját mert eldugult, kitisztítottuk, a víz átfolyik rajta, de a centrifuga programban a dob meg sem mozdul, a mosógép egy Candy, mi lehet a baj?

Legjobb válasz: Valami miatt be szorult, szerintem jobb ha szóltok szerelõnek,ne hogy nagyobb bajt okozzatok. Lehet hogy nem kerül sokba, de ha nagyobb baja lesz többe kerül.

Valami miatt be szorult, szerintem jobb ha szóltok szerelõnek, ne hogy nagyobb bajt okozzatok. Lehet hogy nem kerül sokba, de ha nagyobb baja lesz többe kerül.
Mivel a legtöbb mosógép programja úgy szól hogy: vizet szivattyúz, és ha a víz szint eléri a megfelelõ szintet akkor kezd el centrifugázni és persze közben szívja a vizet is. Nézd meg nem e rosszul raktad be a szûrõt és az lefogja a lapátot, vagy hálózatról leválasztott gépnél vedd ki a szûrõt és próbáld meg megforgatni a szivattyú lapátját. Lecsúszhatott még a szint érzékelõ gumi csöve is bár kétlem. Ha végképp nem megy :szerelõ. Remélem segítettem.
Hú...szóval...szétszedtétek a gépet, csöveket le a szivattyúról, és kitakarít...majd összerak, ha jól értem? És azóta a mosógép dobja nem mozdul? A szivattyúhoz több saru is csatlakozik, nem lehet, hogy egyet nem raktatok vissza? Esetleg a vezezék másik vége lejött valamelyik csatlakozóról?


Samsung mosógépünk van, ezt a hibakódot írja ki DE (nyitva az ajtó). De rendesen be van csukva. Mi lehet a baj?

El sem kezdi szivattyúzni a vizet. A szűrőket megnéztük, tiszták, nincs dugulás sehol.

Legjobb válasz: Nekem a Whirlpool-om nem centrifugált többször (csak nekem nem írt ki semmi hibajelzést). Rájöttem, emberesen be kell vágni az ajtót, akkor nincs vele ilyen baj. :) Az ajtó tényleg nem záródik be teljesen (nem tudja biztosítani az ajtót kinyílás ellen), vagy rossz (rosszul beállított) az ajtó zárásának szenzora.

Nekem a Whirlpool-om nem centrifugált többször (csak nekem nem írt ki semmi hibajelzést). Rájöttem, emberesen be kell vágni az ajtót, akkor nincs vele ilyen baj. :) Az ajtó tényleg nem záródik be teljesen (nem tudja biztosítani az ajtót kinyílás ellen), vagy rossz (rosszul beállított) az ajtó zárásának szenzora.
A kérdező hozzászólása: Az ajtó zárása után hallani lehet, ahogy a mágneszár kattan, mégsem indul el a mosás. Köszönöm a választ, megy a zöld kéz.
próbáld bejjeb nyomni a ruhákat nekünk azért szokott hisztizni
A kérdező hozzászólása: Köszi, de sajnos 1 db ruhával is ezt csinálja...

Whirlpool AWT 2050 mosógépem mellett újabban kis víztócsa van, ha lejár a program. Szerelőt kell hívnom? Mi lehet a baj? Kb.10 éves, eddig nem volt baj vele.

Legjobb válasz: Valahol kikopott a szimmering és szivárog a víz. Pld a szívattyúnál az van legalacsonyabban.Ha kevés víz van akkor nem csõ elrepedés van vagy nem az üst szimmeringje rossz.10éves gépnél ez nem rendkívüli.

Valahol kikopott a szimmering és szivárog a víz. Pld a szívattyúnál az van legalacsonyabban.Ha kevés víz van akkor nem csõ elrepedés van vagy nem az üst szimmeringje rossz.10éves gépnél ez nem rendkívüli.
".Kis tócsa van elõtte, mire lejár" Nem a szûrõ van kilazulva?
Hogy mi a szimering? Tulajdonképpen egy gumigyûrû, amit tömítésre használnak. Általában olyan forgó tengelyeken alkalmazzák, melyek folyadékkal töltött berendezésekbe, alkatrészekbe vannak beépítve. És ne feledd: A Goodle a jó barátod! :)
Igen, tipikus wh betegség. Nem biztos, hogy gazdaságos a javítása, mert pl megjavítja, és fél év múlva újra folyik. WH terméket csak, és kizárólag beépíthetõt szabad venni. A többi a kukába való:( Ugyanilyen wh gépünk volt, csak nekünk a dob szakadt ki mosás közbe. Kijött a wh hivatalos szerelõje, és õ annyit mondott, hogy ha mosógépet akarunk, akkor a wh-t elfelejtjük.
A kérdező hozzászólása: Bármelyik lehet, nagyon köszönöm az ötleteket. Mivel én végképp nem értek hozzá (alapból sem a mûszaki dolgokhoz), mindenképpen hívnom kell egy szerelõt.Nem lakik valamelyikõtök Szolnok környékén?
Én is hasonlóra gondoltam..hogy kinyúlt az "o" gyûrûje és becsavarásnál mellément. Öreg wh-nak "szokása", hogy a dobbelsõ és a tetõ/betöltõnyílás közti csatlakozó gumi/mûanyagnál ereszt. Én a réginken kilazítottam azt a nagy drót-bilincset, jól bekentem alatta szilikonos tömítõvel.és úgy visszaraktam, és nem ereszt.
A kérdező hozzászólása: Még nem figyeltem meg, hogy mikor ereszt, ha beindítom a gépet, magára hagyom.Kis tócsa van elõtte, mire lejár a program.Majd megfigyelem.S keresek egy szerelõt.Remélem, javítható.S hátha nem kerül olyan sokba. Köszönöm a segítséget.
Javíttatsd, ha lehet ! Ez még nem elektronikus vezérlésû.Ha a mai gépet nézed, mára-10év-már 2-t elfogyasztottál volna. Be kelene határolnod, hol ereszt, és mikor.Mikor tölti a vizet, amikor mos, vagy mikor centriz? Esetleg mindig?
Ha nem javítható, akkor sajnos venned kell másikat. De semmiképp ne wh-t.
A kérdező hozzászólása: Bocs, mi az a "szimmering" ? (Magyar szakos vagyok:) )
A kérdező hozzászólása: Nagyon köszönöm, bár nem vidítottatok fel...Kis víz van, igen, és mûködik is normálisan a gép, azzal nincs baj.Most nem tudok újat venni, úgyhogy tovább kell használnom.Van ennek veszélye?Ha nem érdemes javíttatni, mit tehetnék egyebet..
Sajna.... "sz"-nek sz, csak Szeged.

Segítség! Nagy bajban vagyok. Nem nyílik a mosógépem ajtaja. Képek lent! Mit csináljak?

tegnap feltettem egy kérdést

Legjobb válasz: biztos rá talpaltam volna kettõt,de ezért mos az asszony :)

biztos rá talpaltam volna kettõt, de ezért mos az asszony :)
A kérdező hozzászólása: és nem tört le belõle semmi
húzd ki a konnektorból
A kérdező hozzászólása: kihúztam áramtalanítottam, de semmii
Ott az ajtónyitó beragadt szerintem. Szerelõt hívd ki.
A kérdező hozzászólása: SIKERÜLT!!! Az ajtajánál megnyomta egy kis mûanyagot és hirtelen kattant az ajtó, majd kinyílott!:)
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válaszokat:)

Zajos mosógép a dob forgása közben. Talán csapágy baj?

Centrifugálás vagy gyors forgás közben morgó hang hallatszik Indesit mosógépünkb?l. Olyan, mintha esetleg hozzáérne valami, de szétszedtem, nem látszik, nincs semmi vizuális jel (melegedést nem néztem). Lehet a tengelyénél a csapágyazás? Ha kézzel tekerem nem halaltszik semmi, nem különösebben nehéz. 6 éves, hetente átlag 2x használjuk. Ha csapágy akkor csapágyboltból pótoljam vagy muszáj alkatrészboltot keresni?

Legjobb válasz: Megkellene nézni lehet beleszorult valami...Melltartó merevítö,csavar,gomb....Ès attól zörög.Ha csapágyas lenne akkor nyikorogna.

Megkellene nézni lehet beleszorult valami...Melltartó merevítö, csavar, gomb....Ès attól zörög.Ha csapágyas lenne akkor nyikorogna.
A kérdező hozzászólása: w104t a típus
A kérdező hozzászólása: Köszi, néztük: Nincs benne semmi és ha kézzel megtekerem nem hallatszik a zaj. Határozottan morgás-zúgás és nem nyikorgás. Erõsebb a hangja, mint amilyen eddig volt, be kell rá csukni a fürdõszoba ajtót. Gondoltam arra is, hogy esetleg horpadás, kiegyensúlyozatlanság lenne benne és ezért üt, illetve a teleszkópjainál van valami, de amennyire megmozgattam jónak tûnt, persze ettõl még lehet ez a baj.. volt valakinek hasonló problémája?
hat az en mosogepem is zorgott egy eve es a csapagy volt a baki
Ugyanez a tipus van nekünk is, kb. egy éve kellet csapágyat cserélni benne, mert a jelenség ilyen volt. Éjszaka felébredtünk ha centrifugázott. Jó barkács ügyességgel otthon is megcsinálható, bár nem túl egyszerû, a csapágyak és a szimering szabványméret, tehát csapágyboltban kapható.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm szépen a válaszokat! Azt hiszem meglépem a csapágycserét, mielõtt a motor menne tönkre. De biztos ami biztos úgy, hogy ha nagyon nem megy, akkor a szerelõ még hozzáférjen :)

Véletlenül Domestost és ecetet tettem a mosógépbe, hogy kitisztítsam, nagy bajt csináltam?

El?ször Domestost tettem a gumiba, mert semmi mással nem tudtam kipucolni a penészt, aztán elmentem tenni-venni. Mikor visszamentem, eszembe jutott, hogy ki akarom az egész gépet takarítani, így a dobba beleöntöttem egy üveg 10%-os ecetet is, amivel elindítottam egy mosást. Pár perc után jutott eszembe, hogy elfelejtettem kitörölni a Domestost. Még mos a gép, büdös nincs, de nagyon aggódom, hogy bajt csináltam.

Legjobb válasz: nem lesz baja de ne szagolgasd túl sokat

nem lesz baja de ne szagolgasd túl sokat
Semmi baj nem lesz. Esetleg indíts el még egyszer ruhák nélkül, esetleg kis öblítõvel, ha büdös lesz.
A Domestos biztonsági adatlapján ez szerepel: "Ne keverje savas anyaggal, mert klórgáz fejlõdik a reakció hatására." Szóval nyisd ki a helyiség ablakát, csukd be az ajtaját, és hagyd úgy végigmenni a mosást. Ne menj be, mert a klórgáz mérgezõ. Esetleg ha lejárt a mosás, engedj rá még egy öblítést, hogy az esetelegesen gumiban maradt Domestost és ecetet minél jobban távolítsd el. És legközelebb ha ilyen eset történik, olvasd el a dobozt, mi van ráírva. Igenis veszélyes ezeket keverni függetlenül attól, hogy valaki azt hiszi, hogy nem.
Ja és a plusz öblítésbe már ne tegyél semmilyen szert, öblítõt sem, az öblítõ is savas kémhatású. Csak akkor tegyél bele, ha majd mosol.
A kérdező hozzászólása: Tudom, hogy veszélyes, el is olvastam-utólag, amikor eszembe jutott, hogy a Domestost benne felejtettem. Most szellõztetem a lakást, csináltam kereszthuzatot és kimentem a gyerekekkel. Már nincs annyira büdi, amúgy inkább az ecet szagát lehetett érezni.

Vettem egy használt miele mosógépet minden ok, csak az öblítő mindig benne marad. Mi lehet a baj?

Legjobb válasz: Nézd meg, hogy nincs e eldugulva az adagoló. Vedd ki, és mosd át forró vízzel.

Nézd meg, hogy nincs e eldugulva az adagoló. Vedd ki, és mosd át forró vízzel.
Öblítõ helyett használj inkább ecetet. Az nem fogja eldugítani, és a géped sem lesz vízköves. A ruhák pedig szebbek lesznek. A törülközõid sem fognak sprõddé, víztaszítóvá válni. Nem lesz ecetszaga a ruháidnak.
"hasznalt" gondolom, hogy ezert lett lecserelve. Ezt csak egy szakember tudja megjavitani, mivel a rendszerben van a baj. Ezt En a sajat gepemnel tapasztaltam.

A mosógépemmel lehet a baj ha a ruháknak nem tiszta illatuk lesz hanem állott víz szagúak? Mit tegyek?

Legjobb válasz: Nálam is ez volt a baj. Sajnos hosszú távú megoldást nem tudok, de ha gyakran csinálod (hetente-kéthetente), ez is beválhat: teszel a gépbe egy adag mosószert, kb. 1,5 dl Domestost (vagy hypot), üresen elindítod a gépet (teljes töltet), fõzõmosásra állítod és a programot végigviszed így. Aztán utána még egy üres, csak öblítõs öblítõprogramot megcsinálsz vele. Nálam bevált, de csak röbvid idõre. A gond nekem az, hogy elég hosszú a kivezetõcsöve a gépnek, azért megáll benne a kifolyó víz.

Nálam is ez volt a baj. Sajnos hosszú távú megoldást nem tudok, de ha gyakran csinálod (hetente-kéthetente), ez is beválhat: teszel a gépbe egy adag mosószert, kb. 1, 5 dl Domestost (vagy hypot), üresen elindítod a gépet (teljes töltet), fõzõmosásra állítod és a programot végigviszed így. Aztán utána még egy üres, csak öblítõs öblítõprogramot megcsinálsz vele. Nálam bevált, de csak röbvid idõre. A gond nekem az, hogy elég hosszú a kivezetõcsöve a gépnek, azért megáll benne a kifolyó víz.
Uhh köszönöm a kérdést és a választ is, nagyon sokat segítettetek, mert én is ezzel a problémával szembesülök minden mosásnál.
Az ecet is hatásos lehet ám! Anyu azzal oldotta meg az említett problémát.
am lehet h 1szerûen az a baja h valahol megakad 1 kis vízmennyiség és az úgymond bebüdösödik szal nemárt ha leengeded belõle a vizet v a szûrõt kitakarítani v a mosószeres tartályt kitakarítani ( én már csak tuom mer fater vízvezetékszerelõ) de azér láány létemre sokat tok !!
és az ajtaját is hagyd nyitva mikor nem használod.meg a mosószer adagolót is mosd ki rendszeresen.és vízkõoldóval szoktam mert a vízkövön megtapad a mosószer/öblítõ és az is be tud büdösödni.
És ne hayd állni a ruhákat a gépben. Amint kimos, teregess ki. Nálunk ez segített.
Próbáld úgy beosztani, hogy minden nap moss ki legalább egy adag ruhát. Így nem lesz ideje bebüdösödni. Egyszemélyes háztartásnál ez persze nehezen kivitelezhetõ (hacsak nem kéred el a szomszédok szennyesét is :) )))
Szia.Én már eceteztem, hetente 2*mosok fehérítõvel 90fokon (munkámból kifolyólag)Mégis állott szag jön a gépbõl.Szerintem nincs megoldás.Én már feladtam!
Nálam is volt ilyen, a centrifugálást kellett erõsebbre venni, már hogyha állítható a gépeden, a régi gépem csak 400 fordulatos volt, állandó problémát jelentett, mostmár csak 1000 fordulatosat használok, és megszünt a probléma.


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!