Találatok a következő kifejezésre: A mosógép közben (52 db)

Mi a gond a mosógéppel (felültöltős Zanussi TL 1003 V), ha a dob forgása közben súrlódó hangot ad, és egyéb más szerintem fura hangokat?

Nem a miénk a gép, tulajé, mi béreljük a lakást. Most mosok vele harmadjára, és eddig mindig ez volt vele, de mosni és centrifugázni sikerül neki. Csak ezek a hangok. Aggódom, hogy egyszer csak bekattan és kárt okoz valamiben.

Legjobb válasz: Szerintem lehetséges, hogy becsúszott egy ruhadarab a dob és a mosógép háza közé.

Szerintem lehetséges, hogy becsúszott egy ruhadarab a dob és a mosógép háza közé.
Valamilyen apró tárgy pl. toll, pénz érme stb. Van a dob mellé csúszva. Ajánlatos kiszedetni míg nagyobb kárt nem okoz!
Így jártam egyszer én is, de alaposabb átnézéskor megtaláltam, hogy a dob perforációjába be volt akadva a melltartó fém merevítõje. Szinte nem is látszott, mert a hosszabb fele átlógott és az súrlódott. Nehéz volt kiszedni, így szerencsére nem lett komolyabb sérülés.
Bár régi a kérdés, de egyszer én is így jártam. Azóta mosom mosózsákban a melltartókat. Épp csak a merevítõ fél centis kis bütyke látszódott az egyik lyukban, a többi része átlógott a dob másik oldalára és végigkaristolta a gép belsejét. Szerencsére baja nem lett, de biztos lett volna, ha sokáig úgy hagyom.

Mi a neve annak a műanyagnak amit a mosógép és a szárítógép közé kell tenni?

A mosógépre akarom rakni a szárítógépet,és kell közé egy m?anyag csak a boltban nem volt és az interneten meg szeretném nézni hol mennyi.

Legjobb válasz: Amire te gondolsz, annak a neve: "mosógép és szárítógép közé való mûanyag szar" Ha így keresed a boltban tudni fogják, hogy mit adjanak.

Amire te gondolsz, annak a neve: "mosógép és szárítógép közé való mûanyag szar" Ha így keresed a boltban tudni fogják, hogy mit adjanak.
Mi a neve? Úgy emléxem Bea, de a legbiztosabb ha megnézed a telefonkönyvben.
Villámhárító?

Bosch és Electrolux mosógépek közül melyik szerintetek a jobb?

Úgy tudom ilyen téren ez a kettõ a legjobb gyártó. Tudom már a szerelõk is azt mondják, hogy felesleges ultra drága mosógépeket venni, mert a mostaniak már úgy vannak tervezve, hogy mihamarabb elromoljanak, de azért ez a két márka még mindig kitûnik a többi közül – szerintem. Szintén nem a legdrágább termékükre, hanem úgy 95-120 ezer körülire gondoltam.

Legjobb válasz: Bosch mosógépet semmiképp! Csapágyas lesz 1-2-3 éven belül, és csak dobbal együtt lehet cserélni 40-50 ezer

Bosch mosógépet semmiképp! Csapágyas lesz 1-2-3 éven belül, és csak dobbal együtt lehet cserélni 40-50 ezer
[link]
Nekem azt mondta a mosógépszerelõ, hogy az LG mosógépek a legtartósabbak. a legeslegjobb a MIELE, de az megfizethetetlen
Vedd meg azt, amelyiket jobbnak érzed! Minél több fórumot olvasol, annál nehezebb lesz a döntés! (SAJÁT TAPASZTALAT)
[link]
Szia kedves tupaccc! Mit vettél végül? Bevált? Szépen mos? Már lassan megõrülök, annyi fórumot elolvastam. Most egy Electrolux EWT 1376 HLW mosógép van tervben, de annyira elbizonytalanodtam, mikor láttam, hogy még senki nem véleményezte...
Én is az Electrolux EWT1376hlw-t néztem ki!Megvetted, milyen??


A mosógép mosás közben rozsdaszínű foltsorozatokat "varázsol" a ruhákra, főleg a pamutruhákra, ezzel kukára ítélve őket (a foltok ugyanis még hypoval sem jönnek ki). Tehetek valamit? Mitől van ez? Dobhatom ki a mosógépet?

Legjobb válasz: nekem is csinál ilyet néha a mosógépem, nem tudom hova tenni a dolgot, átvizsgáltam a dobot, nincs benne semmi olyan ami ezt elõidézhetné:S

nekem is csinál ilyet néha a mosógépem, nem tudom hova tenni a dolgot, átvizsgáltam a dobot, nincs benne semmi olyan ami ezt elõidézhetné:S
Azt kérdezte a kérdezõ, hogy neked is rozsdás lesz-e a ruhád mosás után? Nem kell kidobni, át kell nézni figyelmesen. Szimmering probléma lehet nagy valószínüséggel.
ecettel tisztítsd ki a gépet vagy nézesd meg szerelõvel
Igen, ecet, en is ezt csinalom, kb havonta. Ontss ket liter ecetet, legmagasabb vizmagassaghoz, es moss ruha nelkul a leghosszabb cikluson. Kimossa a gepet, nem lesznek rozsda, piszkos foltok a ruhan.
A Calgon reklámban nem azt mondja a nõ, hogy épp az ecet okoz rozsdásodást?Amúgy én is ecetet használok...
kit érdekel mit mond a nõ? az reklám... az ecet pont hogy nem tesz kárt a gépben ha 1x-1x mosol vele
Nekem Whirlpool-om van. A hasznalati utasitas ajanlja az ecettel valo atmosasat a gepnek. A masik, hogy eladok, javitok, mindig mondjak, hogy csak a fele mososzert adjuk hozza, mint a konyv ir. A sok mososzer is tonkre teszi a gepet.
A kérdező hozzászólása: Ha ecettel átmosom a gépet, mielõtt ruhákat teszek újra bele, ruha nélkül ajánlatos egy mosást elindítani? Amit az ecet leold, az nem fog utána még egy ideig megjelenni mosás közben tönkretéve a ruhákat?
Én a legmagasabb hõfokon, leghosszabb programon szoktam ecetes "üresjáratot" indítani és a késõbbi mosásoknál nincs nyoma vízkõnek!

Megrázhat a mosógép fürdés közben?

A kád mellett van a mosógép, hozzá sem érek de apa nem enged fürdeni úgy, ha megy a mosógép...

Legjobb válasz: Ha az elektromos hálózat vagy a mosógép hibás, akkor rázhat.

Ha az elektromos hálózat vagy a mosógép hibás, akkor rázhat.
Ha a hálózatot rosszul építették ki, akkor rázhat, de akkor sürgõsen villanyszerelõt kell hívni, mivel ugyanúgy megvághat a radiátor, fémkorlát, vagy bármi más, ami a védõföldre van kötve. Ha normális az elektromos rendszer, akkor no para...

Mitől nyikoroghat a mosógépem mosás közben?

Eddig nem csinált ilyet, csak hogy most beleraktunk egy 200X220as plüss pokrócot...Akkor most már mindig nyikorogni fog ezentúl?

Legjobb válasz: csapágy...túl lett terhelve a mosógép....

csapágy...túl lett terhelve a mosógép....
A kérdező hozzászólása: Mennyibe kerülhet a csapágy probléma megoldása kb?
Attól is függ, hol laksz! A kiszállási költség kb. 1500-4500, maga a csapágy 1000-1500, erre jön a javítási díj+áfa...A díj szakemberenként változik, 4000-5000. Továbbá a csapágyhoz elég nehéz hozzáférni, a teljes javítás legalább 2 órát igénybe vesz. Garanciális automata gépeket lakáson köteles javítani a kijelölt szerviz, de garancián túl általában csak beszállítva vállalják. De ezek a dolgok erõsen változhatnak szakemberenként, cégenként, településenként. Nem mindegy ugyanis, hogy nagyvárosban laksz-e, ahol több cég is van, vagy Kakaskiáltspusztán, ahol 40 kilométeres körzetben nincs semmi.
csúszik az ékszíj. Vagy meglazult, vagy víz csöpög rá!
Nekem is nyikorgott. Csapágyas lett, de megcsináltam magam, csak a csapágyakat vettem meg. Így kijött 3000-bõl.
A kérdező hozzászólása: 1 hete vettük ezt a gépet, fagor a fajtája, de használtan vettük egy mosógépszerelõtõl aki saját maga külön alkatrészekbõl rakta össze. 25 ezer ft-ba került és azt mondta ad rá fél év garanciát. Akkor gondolom köteles megcsinálni ingyen.
Természetesen! Gondolom, nagypecsétes írást is adott róla... Ha tisztességes és ad a hírnevére, akkor meg fogja csinálni ingyen. Ha nem...
Szólj a szerelõnek, biztos megcsinálja.Egyébként a nyikorgás nem csapágyhiba, mert akkor zörögne cefetül.Vagy az ékszíj keményedett be, vagy a szerelõ nem tett a szimering két válla közé az összerakásnál zsírt és ez probléma, mert hamar elkopik a szimering és attól lesz csapágyas.Ha egy mosógép csapágyas lesz az mindíg a szimering hibája, sosem a csapágyé.Úgyhogy a házilagos javításoknál nagyon nem mindegy milyen minõségû és fajtájú szimeringet és azt hogyan rakják be.

Most akkor milyen mosógépet vegyek? A kettő közül: zanussi zwg 5100 p vagy electrolux elc ewp 106200 w nagyon kellene a segítség

Legjobb válasz: Én is most állok mosógép vásárlás elõtt, és utána néztem az említett gépeknek. Tényleg hasonlóak, de engem a zanussi jobban meggyõzött, és nem olyan nagy az árkülönbség, úgyhogy szerintem azt vedd meg. Tapasztalatom sajnos egyikkel sincs.

Én is most állok mosógép vásárlás elõtt, és utána néztem az említett gépeknek. Tényleg hasonlóak, de engem a zanussi jobban meggyõzött, és nem olyan nagy az árkülönbség, úgyhogy szerintem azt vedd meg. Tapasztalatom sajnos egyikkel sincs.
Elektronika magyar(mi gyártjuk), a többi szinte ugyanaz a belsejében! Ne agyalj, hanem járj utána a szervizháttérnek.Amelyik jobb, azt vedd meg.
A kérdező hozzászólása: köszönöm szépen mindenki segítségét már meg van a gép és nagyon jól üzemel :)
Azért, azt jó lett volna megtudni, hogy melyik, az a mosógép, amelyik kiválóan üzemel, és jó szervizháttérrel bír? Röviden: Milyen mosógépet vettél?
Automata mosógépet vett, tuti...valószínûleg fehér színût.

Mi az oka ha a mosógépem nem melegíti a vizet és mosás közben meg-megáll?

Márka Bauknecht, jó kis gép, de már legalább 20 éves. 2 hónapja párom "megpiszkálta", persze szakszerűtlenül (egyáltalán nem ért hozzá), azóta azt csinálja, hogy mosás közben megáll, olyankor rásegítek, szóval egy picit tekerek rajta, aztán elindul. De egy program alatt megáll kb.4-szer leáll. Nem tudom a vizet mióta nem melegíti, én csak ma vettem észre. Mi lehet ezeknek az oka?

Legjobb válasz: Hát tudom hogy ezzel sajnos nem sokat segítek de két oka van: 1, 20 éve (ezeket a gépeket, még a régieket is max 10 évre tervezték, csoda hogy egyálltalán elindul) 2. Párod hozzá nyúlt úgy hogy nem ért hozzá Tenni is 2 dolgot tudsz: 1 veszel egy új gépet 2 elviszed szerelõhöz, bár megmondom õszintén sztem kb annyiért fogja megcsinálni (ha egyáltalán megtudja) hogy egy keveset hozzá teszel és megvan egy olcsóbb de új, jó mosógép ára

Hát tudom hogy ezzel sajnos nem sokat segítek de két oka van: 1, 20 éve (ezeket a gépeket, még a régieket is max 10 évre tervezték, csoda hogy egyálltalán elindul) 2. Párod hozzá nyúlt úgy hogy nem ért hozzá Tenni is 2 dolgot tudsz: 1 veszel egy új gépet 2 elviszed szerelõhöz, bár megmondom õszintén sztem kb annyiért fogja megcsinálni (ha egyáltalán megtudja) hogy egy keveset hozzá teszel és megvan egy olcsóbb de új, jó mosógép ára
A kérdező hozzászólása: Szinte tökéletes állapotban van! Régebben látta szerelõ ( nem volt semmi baja, csak a dugattyúnál lévõ dugót nem tudtam kicsavarni), azt mondta egyik legjobb gép és ez így is van, most már volt. Jó, lehet túloztam, nincs 20 éves, de 12 biztos. Anno 10 éve használtan vettem Németországban. És most figyelj, a gépnek eredeti gyári garanciája 8 év! Tehát butaság ami írsz, hogy 10 évre tervezték, ezt biztosan nem. Viszont abban is biztos vagyok, hogy a pàrom rontotta el, mert fémpénz ment bele és emiatt jól meg buherálta. Lehet, csak a szálak szakadtak el, de lehet hûlyeséget beszélek. Ragaszkodom ehez a géphez, mert nagyon szépen mod, stb.
A kérdező hozzászólása: *mos.
Szerlõhöz kéne vinni. Lehet fûtõszál is sõt az szinte biztos, azért is megállhat mert érzékeli hogy még nem elég meleg és vár-vár...Tehát kinyitod és meprobálod forgatni, ha arra megindul akkor még a motorral is lehet gond. De akár az elektronika is lehet.

Beleesett az ecetes üveg kupakja a mosógépbe a dob és a mosógép fala közé! Hogy lehet kiszedni?

Legjobb válasz: A dob simán forog körbe, lehetne akár így használni?

A kérdező hozzászólása: A dob simán forog körbe, lehetne akár így használni?
Ha felültöltõs, akkor alul kell legyen egy leszedhetõ mûanyag. Meg kell forgatni a dobot, hogy az alja legyen fönt. Van egy kis pöcök amit be kell nyomni, és el kell csúsztatni a mûanyagot, ami így beleesek a dobba. Ha megfordítod, a lyukon keresztül kiszedheted (elvileg odakerült a kupak).

Hajdú energomat mosogépbe, a dob, és a háta közé beesett egy olló. Hogy lehet kiszedni?

Legjobb válasz: Alul van egy bontható burkolati elem ilyen esetre, de ha elfejteted a mosógépet, akkor a dobot forgatva ki tudod piszkálni. Az alján szokott víz maradni. azt leengeni a szûrõ kitekerésével lehet. Aláterítesz két felmosórongyot az elég.

Alul van egy bontható burkolati elem ilyen esetre, de ha elfejteted a mosógépet, akkor a dobot forgatva ki tudod piszkálni. Az alján szokott víz maradni. azt leengeni a szûrõ kitekerésével lehet. Aláterítesz két felmosórongyot az elég.
A kérdező hozzászólása: "elfejteted" ez nem értem
elfekteted
A kérdező hozzászólása: na kihalásztam vhogy h elfordítottam, köszi
elfekteted A válasz írója 88%-ban hasznos válaszokat ad. A válasz megírásának idõpontja: tegnap 13:24 Köszi, észre sem vettem a hibát. :)


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!