Találatok a következő kifejezésre: A more mellett (5 db)

A more milk mellett lehet inni laktoherb teát és ha igen akkor mennyit, hogy a baba pocakját ne bántsa?

Legjobb válasz: Én naponta kétszer veszek be More Milket, reggel és este. Napi 3x iszok szoptatós teát. A lényeg, hogy a bogyó és a tea kozott legyeb legalább 1 óra.

Én naponta kétszer veszek be More Milket, reggel és este. Napi 3x iszok szoptatós teát. A lényeg, hogy a bogyó és a tea kozott legyeb legalább 1 óra.

Ha januárban lesz 2 éves a jogosítványom, és az Mo-on 136-al mentem 80 helyett, pénzbírság mellett számíthatok arra is, hogy bevonják?

Legjobb válasz: Elvileg nem. De ha bevonnák, megérdemelnéd, nem véletlenül az M0-s a legveszélyesebb útszakasz Mo-n, nem véletlenül van kirakva a 80-as tábla.

Elvileg nem. De ha bevonnák, megérdemelnéd, nem véletlenül az M0-s a legveszélyesebb útszakasz Mo-n, nem véletlenül van kirakva a 80-as tábla.
Az új M0-s 110, néhol 100, illetve 90. Melyik részen mentél ennyivel? Ettõl ois függ, de ha a régin 80 helyett, akkor sok lesz. Be már nem vonnak jogsit ilyenért (kivéve, ha sok a büntipont).
Ez a legnagyobb baj hogy bevonják e? Miért görcsölsz ezen? Nem értem. Az életedre, vagy még inkább MÁS életére nem gondoltál, azért nem idegeskedtél, akkor ezen miért kell? Az életed a legértékesebb dolog amid csak van. Ezzel a másik ember életét veszed semmibe, ugyanis bármikor történhet egy "véletlen" és te már nem érsz haza. Vagy a másik ember. A szeretteid meg kapják majd a telefont.. Mehetnek azonosítani. Érdekes, hogy emberek pillanatokért feladják az életüket. Szerintem ne aggódj a jogosítványod miatt. Tényleg ne.
Akkor hadd vegyem én is a bátorságot hogy ne a kérdésre válaszoljak: Mi ez a sok demagóg mellébeszélés? Hol árthatott volna a kérdezõ a 136 km/h sebességével mondjuk hajnalban, egymaga a nulláson?
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a hasznos, és értékes válaszokat. Azoknak, akik az életemért, illetve más életéért aggódtak...azt hiszem elég idõs vagyok ahhoz, hogy ne másoktól kérjek tanácsot ahhoz, hogy melyik helyzetben engedhetem meg magamnak azt, hogy a megengedett sebesség helyett gyorsabban menjek.Máskülönben pedig elõször mindenki a saját háza táján söpörjön.
Tudtommal még mindig a 100%os túllépésért vonják be a jogsit, ami nálad nem áll fenn, emiatt nem félnék. Azonban... akármennyi idõs is vagy, az +56km/h-s túllépés az sok. Akármennyire is szabad akarat, ezzel veszélyezteted a mások életét is. És ahhoz senkinek sincsen joga.
Elvileg igen! 100km/h alatti útszakaszokon másfélszeres túllépésért bevonhatják a jogsit! 100km/h fölötti szakaszokon 1, 333X-os túllépésért elvehetik! Ez nem változott évek óta! 80km/h-s szakaszon 120 fölött elvehetik, DE ez NEM feltétlenül azt jelenti, hogy el is veszik. Sok mindenen múlik, elmúlt években volt-e szabálysértésed (közlekedési), az eljáró szerv jóindulatán stb-stb.

MO-on milyen munkakörnél szükséges a belépéskrt a kötelező orvosi vizsgálat mellett a tüdőszűrés?

Javító - szerel? m?helyben karbantartó esetleg segédmunkásnak ez kötelez?? ha tudtok törvényt is linkelhettek be nekem.

Legjobb válasz: javító szerelõ mûhelyben nem szükséges...csak pl szakács pincér boltos egészségügy..ahol fontos a higénia

javító szerelõ mûhelyben nem szükséges...csak pl szakács pincér boltos egészségügy..ahol fontos a higénia
Én az oktatásban dolgozom és kötelezõ a tüdõszûrés két évente, alkalmassági vizsgálattal együtt.
Törvényileg csak ez egészségügyben és az élelmiszeriparban dolgozókat kötelezik tüdõszûrésre!! Más: mivel én is rákbeteg vagyok (urológia) sok infót összeszedtem errõl a betegségcsoportról. 1. Olyan rákbetegség nincs, ami a kialakulástól számítva 1 hónap alatt elviszi a beteget. Még a legagresszívabb sem! 2. Mivel egy hónap alatt meghalt a munkábaállás után, akkor már látszódni kellett rajta, hogy végstádiumos rákbeteg. Ha nem a fentebb említett munkakörökben dolgozott, NEM VOLT KÖTELEZÕ a tüdõszûrés. Általában a cégek évente 1x el szokták küldeni a dolgozókat orvosi vizsgálatra amiben cége válogatja, de benne szokott lenni a röntgen is (tüdõ).
A kérdező hozzászólása: de igen, csak sajnos már nem kérdezhetjük meg... az összes lehetõ verziót átbeszéltük, az alapkérdést hangsúlyoznám mégegyszer: kinek kötelezõ törvénybõl adódóan felvételkor a tüdõszûrés?
Eszedbe sem jut, hogy tudott a betegségérõl?
A kérdező hozzászólása: rátapintottatok a lényegre! az biztos, hogy volt vizsgálaton, de azt nem tudjuk kellett-e mennie tüdõszûrésre és ha igen akkor: 1/ volt és nem vették észre, 2/ volt és észrevették, ennek ellenére felvették dolgozni, 3/ kellett volna mennie és lepapírozták... aki tud segíteni nyugodtan kérdezhettek priviben még részleteket, itt nem akarok már több konkrétumot megadni. Köszi
Igen, nem is fûznék az elõzõ válaszhoz semmit.
Mire akarsz hivatkozni? Ha nem volt tüdõszûrésen, akkor a doki bukik. Ha nem volt dokinál, akkor a munkáltató a gáz. Ha volt szûrésen, ott már jele kellett legyen a betegségének, ha ilyen gyorsan elhalálozott.
A kérdező hozzászólása: ok, köszi, rosszul fogalmaztam... a lényeg, hogy kötelezõ volt-e neki elmennie? mire lehet hivatkozni? ebben kérek még segítséget légyszi. Esetleg ha valami lista lenne, hogy kinek kötelezõ?
Munkáltatónál nincs lelet. Jól írja az elõzõ!! Viszont, ha volt vizsgálaton, annak nyoma van a munkahelyen.
A leleteket nem a munkáltatónál kell keresni, hanem az üzemorvosnál. A munkáltató az alkalmazottól csak egy igazolást kap, hogy részt vett a vizsgálaton meg a szûrésen és az üzemorvos alkalmasnak találta!
A kérdező hozzászólása: 4-es valami hasonlóról szól sajnos. 1 hónapja állt munkába, a múlt héten meghalt az említett betegségben... állítólag volt szûrésen, de senki sem tudja biztosan, most azért akarom megtudni, hogy jogosan keressük-e a munkáltatónál a leleteket...
Nekem sima irodai munkához is kellett.
Minden munkábaállás elõtt megcsinálják, mert ha már valami bajod van belépéskor, nem tudod a céget perelni, hogy ott lett tüdõrákod például.
Közalkalmazottaknál például kötelezõ az orvosi vizsgálat mellett a tüdõszûrés, amit két évente meg kell ismételni.
Én simán takarítónak mentem és kellett tüdõszûrés.
A kérdező hozzászólása: Köszönom a válaszokat és mindenkinek a segítõ szándékot. A betegségrõl inkább privát üzenetben, de nem is ez a lényeg... elment és maradt 2 fiatal felnõtt szülõk nélkül... és ma temettük a születésnapján... biztos érthetõ a tehetetlen dühöm, hogy nem tudok többet tenni és semmiképpen nem akarom a munkaadót sem vádolni, nehogy félreértse valaki. Csak a megengedett törvényes eszközökkel próbálnék a gyerekein segíteni ha van rá mód, de úgy tûnik nincs és marad a fõnök jóindulatán a tartozás elismerése és kifizetése. Mégegyszer köszönöm a válaszaitokat.


Milyen Mo. -i helyeket ajanlanal megtekintesre/ nyaralasra a kovetkezo feltetelek mellett? Miert?

Szoval kulfoldi baratommal megyunk (vagy Aprilisban, vagy Juliusban) Magyarorszagra kb. 1 honapra. Szeretnem ot elvinni jo helyekre. Nem az anyagi oldala erdekel a dolognak, hanem, hogy miket lehet ott csinalni, es van-e valamilyen szemelyes tapasztalatod a helyrol? 25-30 evesek vagyunk, es ami erdekelne: massziv kirandulas (erdos-dombos), hegymaszas (lightosabb), aktiv idotoltes (pl kajakozas,lovaglas,evezes), nepszokasok-folklor (tehenfejes, stb :), il. festeszet-muveszetek. Magyarorszag szep termeszeti-kulturalis oldalat szeretnem neki megmutatni.

Legjobb válasz: Túrázáshoz a Visegrádi várba felmehetnétek, történelmi aspektusból is kiemelkedõ fontosságú hely, és nem utolsó sorban a Dunakanyar pedig a világörökség része is. Nem tudom, hogy mikor szokott lenni pontosan a visegrádi palotajátékok rendezvény, de ha pont akkor van, akkor még egy kis hagyomány is kerül a kirándulásba. Szerintem kihagyhatatlan.

Túrázáshoz a Visegrádi várba felmehetnétek, történelmi aspektusból is kiemelkedõ fontosságú hely, és nem utolsó sorban a Dunakanyar pedig a világörökség része is. Nem tudom, hogy mikor szokott lenni pontosan a visegrádi palotajátékok rendezvény, de ha pont akkor van, akkor még egy kis hagyomány is kerül a kirándulásba. Szerintem kihagyhatatlan.
A kérdező hozzászólása: Ilyenekre gondoltam, koszi! :)
Júl.10-e körül kezdõdnek a Palotajátékok Visegrádon. Azután felmehettek Esztergomba is, a Bazilika nagyon szép, és van egy élményfürdõje is a városnak. A Duna másik oldalán van Zebegény, ott a Szõnyi István múzeumot ajánlanám, lejebb Nagymaros. Az is szép kirándulóhely.Van egy 1772-ben épült temploma, amit érdemes megnézni.
Balaton környéke, Dunakanyar, észak-keleti hegységek közül vmelyik mindenképpen, Budapest, Tisza-tó, Hajdúszoboszló egy kis wellness-es pihenésre a sok túrázás után...
Békés megye, Gyula. Gyulai vár, Várfürdõ, Gyulai várszínház, Százéves cukrászda. Erkel szülõháza, stb. Élõvíz csatornán lehet kajakozni(kis folyónak látszik, tiszta vizû), lovagolni is lehet, város szélén van egy lovarda. Pálinka fesztivál(április környéke) Kolbász fesztivál (nyár eleje) Tarhonya fesztivál (nyár eleje) Végváry esték (július 20 körül) Augusztus 20. és stb hasonló fesztiválok, programok, utcabálok. Népi fesztivál is (vagy mi?) is szokott lenni de annak nem tudom se a nevét se az idejét. A fesztiválok a várkertben vannak általában megtartva, az utcabálok a városközpontban.

Ki az a színész, aki Bella Swan mellett állt a New Moon-ban, amikor Félixet szólítja Aro, hogy ölje meg Bellát?

Egy fiatal srác,aki fogja Bella karját...azt hiszem.Olyan ismer?s,de nem tudom,hogy honnan...

Legjobb válasz: Hát ha Félixre gondolsz akkor õ a te embered. http://www.imdb.com/name/nm1214436/ Amúgy fogalmam sincs kire gondolsz. :)

Hát ha Félixre gondolsz akkor õ a te embered. http://www.imdb.com/name/nm1214436/ Amúgy fogalmam sincs kire gondolsz. :)
A kérdező hozzászólása: Nos köszi, de nem rá gondoltam...


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!