Találatok a következő kifejezésre: A miskolci kórház szülészetén (9 db)

Miskolcon a megyei kórház szülészetére kell vinni hálóinget vagy adnak szülés után?

2009-ben szültem ott és akkor adtak.érdekelne azóta mi a helyzet,mert 32 hetes vagyok és pakolnám össze a pakkomat.

Legjobb válasz: adnak, a sajátodat nem veheted fel.

adnak, a sajátodat nem veheted fel.

Miskolcon mikor költözik vissza a Semmelweis kórház szülészete?

Az els? babámat ott szültem 9 hónapja, s tervezzük a második babócát is. Jobb szeretném ott szülni ?t is, nem a Vasgyáriban.

Legjobb válasz: Szia! Ha jól emlékszem 2010 v 2012-t olvastam. Miért idegenkedsz a vasgyártól? Én ott szültem szeptemberben,de az egyetlen negatív dolog az ágy volt. Szörnyen kényelmetlen...

Szia! Ha jól emlékszem 2010 v 2012-t olvastam. Miért idegenkedsz a vasgyártól? Én ott szültem szeptemberben, de az egyetlen negatív dolog az ágy volt. Szörnyen kényelmetlen...
A kérdező hozzászólása: Annyi rosszat hallottam róla, meg már a másikat ismerem...
Az "eredeti" vasgyári szülészetrõl én is csak rosszakat hallottam. Be is voltam tojva, hogy ott kell szülnöm. De tényleg kellemes csalódás volt. 1-2 csecsemõstõl eltekintve rendesek, segítõkészek mind. Na persze nem akarlak rábeszélni! :) )) De nekem ez a tapasztalatom. :)


Milyen látogatási rendszer van a Miskolci Megyei Kórház Szülészetén?

Úgy értem, hogyha megszületik a kisbabám jöhetnek majd látogatni a szüleim? És a férjem tényleg nem foghatja majd meg a babát? Köszi!

Legjobb válasz: Van látogatási idõ és akkor jöhetnek hozzátok. A babát csak a szobából lehet megmutatni.És a látogatókat a folyosón lehet fogadni. Ott vannak asztalok meg székek.Egyébként ne hidd hogy ez rossz módszer, mert én szültem olyan kórházban is,ahol boldog boldogtalan bejöhetett a szobába és addig maradt ameddig nem szégyelt. És az én szobatársam férje és a torokgyulladás miatt oviba nem mehetõ kislánya napi 8 órát csücsültek benn. Én meg szoptathattam úgy a babát, hogy egy idegen pasi bámul. MOndhatni kellemes volt. Arról nem beszélve, hogy rettegtem, hogy az oviba orvos által nem engedett lánykától mit kap el az újszülött.

Van látogatási idõ és akkor jöhetnek hozzátok. A babát csak a szobából lehet megmutatni.És a látogatókat a folyosón lehet fogadni. Ott vannak asztalok meg székek.Egyébként ne hidd hogy ez rossz módszer, mert én szültem olyan kórházban is, ahol boldog boldogtalan bejöhetett a szobába és addig maradt ameddig nem szégyelt. És az én szobatársam férje és a torokgyulladás miatt oviba nem mehetõ kislánya napi 8 órát csücsültek benn. Én meg szoptathattam úgy a babát, hogy egy idegen pasi bámul. MOndhatni kellemes volt. Arról nem beszélve, hogy rettegtem, hogy az oviba orvos által nem engedett lánykától mit kap el az újszülött.
Látogatnimehetnek minden nap 15-17-ig.Viszont a szobába nem mehet senki.Csak az ablakon keresztül láthatják a picit.A férjed sem foghatja meg a babát.

Mit kell vinni a babának a miskolci megyei kórház szülészetére?

Legjobb válasz: Szia. Én is ott fogok szülni, úgy tudom, adnak mindent, csak pelenkát vigyél, mert abból csak négyet adnak egy napra és az kevés lesz. Üdv 24 hetes kismama

Szia. Én is ott fogok szülni, úgy tudom, adnak mindent, csak pelenkát vigyél, mert abból csak négyet adnak egy napra és az kevés lesz. Üdv 24 hetes kismama
3 hete szültünk és mindennel meg voltunk elégedve. A babának tényleg csak pelus kell. Azonban ha papás szülés lesz a steril ruha a leendõ papának egy ezres lesz. A férjemnek egy ötezresbõl nem tudtak visszaadni és hajnaltájt nehéz felváltani. Érdemes elõre készülni! Sok erõt és kitartás!
A kérdező hozzászólása: Köszi a válaszokat. Remélem nálunk is minden rendben lesz.

Mi a helyzet most a miskolci Semmelweis Kórház szülészetével?

Legjobb válasz: Ez engem is érdekel. Szeretném a következõ babámat újra ott szülni. Valaki valamit tud errõl?

Ez engem is érdekel. Szeretném a következõ babámat újra ott szülni. Valaki valamit tud errõl?
Bár én nem ott fogok szülni amit kicsit sajnálok , de már nincs idõm orvost és kórházat váltani! Én csak jókat hallottam róla és még azt is, hogy pl Eda csak ott van és nincsen sem sátoraljaújhelyben sem a megyeiben amit nem igazán értek mi az oka.
Csúszik az új épület átadása, egy orvos májust mondott :( Én nemrég szültem a Vasgyárban. A körülmények elég borzasztóak, bár a szülõszoba szerintem mindegy, amikor annyira fáj, hogy milyen! A szülésznõk aranyosak! Most nincs látogatási tilalom, de még várható a télen. A szobák sajnos vegyes nemzetiségûek voltak :( A wc, zuhanyzó hányinger, az 5 újszülött a kórteremben felváltva sír egész nap és egész éjjel, tehát aludni nem lehet, ha mégis sikerül, akkor jönnek vért venni, vagy lázat mérni, vagy takarítani, stb. A nõvérek kedvesek, ha Te is az vagy, és kérdezel. Segítenek. 4 napot ki lehet bírni. Minden reggel tiszta lepedõ, tiszta hálóing. A kaja ehetõ, teát is lehet kérni sokat, egész nap. Kérdezz nyugodtan :)
A kérdező hozzászólása: Én 2007ben szültem ott és tavaly nyáron itt olvastam, hogy felújítás miatt átköltöztek a vasgyáriba.Most pedig a párom mondta, hogy Õ úgy hallotta nem is költöztek vissza azóta sem.A dokimhoz(aki errõl biztos többet tud) pedig sztem csak 1-2 hónap múlva fogok eljutni.
Szia! Elvileg csak 2010 környékén költöznek vissza. Én már a Vasgyárban szültem, a költözés után. Nagyon szuper volt!!! :D A csecsemõsök közül volt 1-2 aki nem volt a legkedvesebb, de a többiek tényleg nagyon segítõ készek voltak. Én 1 ágyas szülõszobában voltam, de van több ágyas is, függönyökkel elválasztva.Én nem kértem edát hanem gázt kaptam , ami nekem nagyon sokat segített. Itt annyi a kényelmetlen, hogy a folyosón van a zuhany. Ha jól tudom a Semmelweisben volt szobák mellett is. Az ágyak szörnyen kényelmetlenek. Azt a 4 napot valahogy túl kell élni. Elsõ éjszaka a babákat nem hagyják az anyukával, a többin viszont igen. Reggel 6tól 9ig elviszik, ilyenkor van vizit, takarítás, szellõztetés. Nagyjából ennyi jutott eszembe. :)
A kérdező hozzászólása: Köszi a választ.Én a Vasgyáriban 2* voltam missed.ab miatt és akkor nagyon lepukkant volt, de nem volt választás.A Semmelweisben amikor bent voltam 2007-ben a fürdõ új volt, bár 2db 4 ágyas szobának jutott 1.A dokik nagyon rendesek voltak, de a csecsemõsõk nem törõdtek velünk.A nõvérek közül is csak 1 volt segítõkész, de Õ elõtte a Vasgyáriban volt.Így legalább tudom mi a helyzet.
A legfrissebb információim szerint, 2009. októberben költözik a szülészet-nõgyógyászat vissza a semmelweisbe. A védõnõm mondta, hogy már augusztusban át kellett volna adni, de csúsznak a munkálatok. Októberben itt lesz már szülõszoba látogatás is. Üdv. 16 hetes km
Köszi az új infót, de jó! Örülök, hogy még ez évben rendben lesz a szülészet, ugyanis februárban ott fogok szülni. Köszi még egyszer!
Kösz az infót. 6 hetes vagyok, és még nem döntöttem, hol fogok szûlni. Márciusra vagyok kiírva, és az eddigi vélemények szerint a Semmelweis az jó lesz mindkettõnknek.

A miskolci Vasgyári kórházban normálisak a szülészeten? Alá kell írni ahoz valamit hogy a papa bejöhessen a szüléshez?

Legjobb válasz: Szia. Én ott szültem augusztusban,velem rendesek voltak,habár van 1-2 különc szülésznõ is. Nekem bent volt a férjem,és nem kellett semmit aláírnia. Van fogadott orvosod? Mert azzal megbeszélheted hogy apás szülést akarsz.

Szia. Én ott szültem augusztusban, velem rendesek voltak, habár van 1-2 különc szülésznõ is. Nekem bent volt a férjem, és nem kellett semmit aláírnia. Van fogadott orvosod? Mert azzal megbeszélheted hogy apás szülést akarsz.
Ha kérdésed van, írj nyugodtan e-mailt.
A kérdező hozzászólása: Köszi a választ, egyébként nincs fogadott orvosom.Akkor kinek szóljak?
A szülésznõnek jelezd, meg az ott lévõ orvosnak akinél aktuálisan szülni fogsz.

A miskolci megyei kórház szülészetén milyen a szülés? Van ott szülésfelkészítő?

milyenek a szülészn?k? milyen érzéstelenítést alkalmaznak? lehet sétálgatni vajúdás közben? mindig van gátmetszés, beöntés?

Legjobb válasz: Szia! Köszi szépen a választ. Sokat segítettél.

A kérdező hozzászólása: Szia! Köszi szépen a választ. Sokat segítettél.
Szivesen
Az elöttem írónak igaza van szülõszobán NST vizsgálat órákig is eltart nekem 10 órán át nézték közben nem lehet csak feküdni.Oxitocint is adtak mivel meginditiották a szülést.Érzéstelenítést nem tudom biztosra.Gátmetszést a term.szülõk mondták hogy van.Beöntést én nem kaptam szerencse.Szülésznõk fiatalok voltak nagyon nem ismertem meg õket mivel müteni vittek 10-11óra fekvés után.Többször is figyeltek rám.

Milyen a szülészeti ellátás Miskolcon? (megyei kórház)

Legjobb válasz: Szia. Sajnos ez elkeserít, mert nekem a dokim ott van, aki nagyon jó orvos, és nem szivesen válnék meg tõle. De ha mégis megtenném (a kórház miatt), 26 hetesen nem késõ?

A kérdező hozzászólása: Szia. Sajnos ez elkeserít, mert nekem a dokim ott van, aki nagyon jó orvos, és nem szivesen válnék meg tõle. De ha mégis megtenném (a kórház miatt), 26 hetesen nem késõ?
Szia! A megyeiben is veled lehet a baba. Az, hogy miért volt egyedül a szülõszobán, és utána miért nem segítettek neki, nem tudom. Én is a megyeiben fogok szülni, az orvosom nagyon rendes, az is bababarát kórház, mint a Semmelweis. Én egyedül a csecsemõsökrõl hallottam rosszat, de azt mondták, ha kérdezel, azért segítenek.
1. válaszoló vagyok. Megtörtént a barátnõmmel tuti...egyébként van, aki a Semmelweisrõl mond rosszat, és a Megyeit dícséri :-) amúgy ha ott lenne az orvosom, én sem váltanék kórházat, és azt a jó esetben 5 napot ki lehet bírni, úgy gondolom.Jó szülést, sok sikert!
2. hozzászóló vagyok: Én is így próbálok hozzáállni, hogy valahogy csak kibírjuk azt a néhány napot, nehogy már holmi nemtörõdöm, durcásképû orvosok meg nõvérek elrontsák a legnagyobb boldogságunkat! Nekem sok ismerõsöm szült a Diósgyõriben és semmi problémájuk nem volt, szerintem minden kórházról lehet jót és rosszat is mondani, egyéni tapasztalat alapján. A lényeg, hogy csal pár nap és utána lehet menni haza boldogan és dög fáradtan csemetét nevelni. 23 heteske
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válaszokat! Mint ahogy már írtam, nem szivesen hagynám ott a dokimat, mert nagyon meg vagyok vele elégedve.


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!