Találatok a következő kifejezésre: A miskolci kórház (157 db)

Miért akarnak pánikot kelteni azzal, hogy 8 koraszülött halt meg a miskolci kórházban?

Mikor néztem a híradót nagy megrendüléssel közli,hogy 8 újszülött halt meg, aztán később hozzáteszi,hogy koraszülött. Kiderült,hogy az eddig vizsgált 4 gyerekből 3 életéért már régóta küzdöttek, tehát nem olyan meglepő. Valami biztos nincs rendben abban a kórházban ha így hirtelen 8 gyerek is meghalt, de kérem, ezek koraszülöttek, régen meg mind meghalt, így is nagy dolog hogy manapság több marad életben mint amennyi meghal. Ha egészséges gyerekek lettek volna akkor tényleg félni kéne, de szerintem ez csak pánikkeltésre jó, csak azoknak van félnivalójuk akiknek korábban fog születni a gyerekük, de nekik amúgy is van félnivalójuk, akkor is ha mondjuk Budapesten szülnek, viszont ezzel minden leendő anyukában félelmet keltenek, mert az csak a kisbetűs rész,hogy koraszülöttek voltak, azt nem hangoztatják. Félreértések elkerülése végett, nem azt mondom,hogy le van sz*rva az a 8 gyerek, sajnálom őket és a szüleiket is, de túlzás az amit a sajtó csinál.

Legjobb válasz: Jaja mind a 8 gyerek beteg volt és ugye sokszor fordul ez elõ, hogy hirtelen meghal ennyi újszülöt. Te kérdezõ baram vagy! Hogy lehet egyáltalán ilyeneket írni????

Jaja mind a 8 gyerek beteg volt és ugye sokszor fordul ez elõ, hogy hirtelen meghal ennyi újszülöt. Te kérdezõ baram vagy! Hogy lehet egyáltalán ilyeneket írni????
Kérdezõ, a koraszülött osztályon van a probléma, ott halt meg 9 baba, így mindenki tudja, hogy nem idõre született kicsikrõl van szó...Szerinted normális 6 nap alatt ennyi haláleset?? Mert nem az. Nincs felfújva a dolog, valamilyen fertõzést szedtek össze ezek a babák, mindenki érdeke az, hogy ezt alaposan kivizsgálják.
A kérdező hozzászólása: Ez a lényeg: "A szerdán életét vesztett csecsemõt TÖBB HÓNAPJA KEZELTÉK.A kórház közleménye szerint nem volt kapcsolatban a múlt héten elhunyt másik nyolc újszülöttel. " Ha most meghal Gyõrben egy koraszülött azt is ide fogják majd kapcsolni.
Az újságíróknak, és a médiának az a fontos, olyan híreket írjanak, amirõl sokáig lehet írni, beszélni. Ráadásul, ha nem teljesen valós állításokat írnak le, azzal sem kell törõdniük, mert nincs semmi következménye számukra.
A kérdező hozzászólása: Igen, megszoktak halni, csak arról nem nagyon adnak hírt ha 1-2 gyerek meghal, és itt nem 1 nap halt meg 8 gyerek hanem olyanok akikért hónapok óta küzdöttek. Az nem tetszik, hogy pánikkeltésre használják az egészet, mikor bemondta hogy 8 újszülött halt meg akkor én is azt gondoltam hogy úristen mi történhetett, aztán kiderült hogy a nagy részük olyan koraszülött akikért már nagyon régóta küzdöttek.
A kérdező hozzászólása: Aláírom, hogy nincs minden rendben abban a kórházban, ezt le is írtam, és igen mindenkinek az érdeke, hogy kiderüljön, de ha te most várnál gyereket, bárhol az országban, egészségeset vagy koraszülöttet nem félnél, hogy mi lesz?! El kell mondani mi történt és szakértõket megkérdezni és hangoztatni, hogy nem kell félni azoknak akik mostanában várnak gyereket, de ehelyett nekik minél nagyobb pánik kell.
Mi történt? meleg van kánikula és ezt persze a babák sem bírják és mivel gondolom már rég küzdöttek értük így eleve kissé gyengébb újszülöttek lehettek.Lehet máshol is meghalt 1-2 de azt nem közlik sehol mert az megeshetz...
"de túlzás az amit a sajtó csinál." Na figyelj... van egy küszöb, ami felett már gyanúsan nem véletlenül történtek az események. Neked most azzal van bajod, hogy szerinted rossz helyen van ez a küszöb? Haljon meg minden koraszülött egy éven át folyamatosan, és akkor már megér egy vizsgálatot? A rövid idõn belüli 8 koraszülött bõven ebbe a kategóriába tartozik, az errõl nyilatkozó orvosok mind ezen a véleményen vannak! Nálunk jobban értenek hozzá.
Egyébként ez a fajta "hisztériakeltés", ha már annak mondjuk, elég ártalmatlan ahhoz képest, amilyenek léteznek a médiában. Ennél a "médiahisztinél" még konkrétan 8 újszülött élete is fajsúlyosabb probléma. Mégis milyen üzenete lehet a történetnek? Koraszülésre ne menj a miskolci korházba?

Mikor költözik a miskolci kórház?

Tud valaki már pontos id?pontot?

Legjobb válasz: szia ugytudom december vége de szerintem nem lesz belöle semmi!!én feb.8ra vagyok kiirva de remélem addigra végkép átköltözik nemszeretnék a vasgyárba szülni!!!!

szia ugytudom december vége de szerintem nem lesz belöle semmi!!én feb.8ra vagyok kiirva de remélem addigra végkép átköltözik nemszeretnék a vasgyárba szülni!!!!
Nem tudják még az ott dolgozók sem! Legkorábban december végén, de õk is inkább csak reménykednek, hogy nem tolódik tovább januárra.
Az én nõgyógyászom azt mondta, hogy senki nem vehet ki szabadságot dec. 8-15 között, mert akkor lesz a költözés. Remélem én is, hogy minél hamarabb átköltözik, február végére várjuk a második babánkat, s nagyon szeretnék már ott szülni.
Hû, ez igazán jó hír! Remélem tényleg átköltöznek még az idén :)
Csak most olvasom a kérdésed. Én most pénteken úgy hallottam, hogy csak január... Elvileg belül már kész van minden, csak elfogyott a pénz a berendezésre... De szurkolok, hogy már ott tudjatok szülni. Kívülrõl jól néz ki az épület :)

Mi volt a Miskolci kórház koraszülött osztályán?

Én csak annyit hallottam eddig,hogy mi történt! De mitől lehet hallott már valaki valamit róla?

Legjobb válasz: Azért nem feltétlen a higiénia az oka. Mint megírták, az összes elhunyt koraszülött extrém korán, nagyon kis súllyal született. A koraszülött intenzívek halálozása nagyon magas, 50% fölötti. Elég egy nagyobb idõjárás-változás (pl. a napokban bekövetkezett lehûlés, hidegfront), és sajnos megnõ a halálozások száma (felnõtt intenzíven is). Szörnyû, de sajnos sokszor elõfordul, és errõl senki sem tehet. Hiába a fejlõdõ orvostudomány, a 24-27. hétre született koraszülöttek többsége még mindig menthetetlen. Én inkább valami politikai problémát sejtek az ügy mögött (fõleg, hogy az igazgatót is felfüggesztették), mert ekkora mértékû halálozás más NIC-en is elõfordul, minden hiba nélkül. Üdv: egy NIC-es

Azért nem feltétlen a higiénia az oka. Mint megírták, az összes elhunyt koraszülött extrém korán, nagyon kis súllyal született. A koraszülött intenzívek halálozása nagyon magas, 50% fölötti. Elég egy nagyobb idõjárás-változás (pl. a napokban bekövetkezett lehûlés, hidegfront), és sajnos megnõ a halálozások száma (felnõtt intenzíven is). Szörnyû, de sajnos sokszor elõfordul, és errõl senki sem tehet. Hiába a fejlõdõ orvostudomány, a 24-27. hétre született koraszülöttek többsége még mindig menthetetlen. Én inkább valami politikai problémát sejtek az ügy mögött (fõleg, hogy az igazgatót is felfüggesztették), mert ekkora mértékû halálozás más NIC-en is elõfordul, minden hiba nélkül. Üdv: egy NIC-es
Pedig elõfordulhat. Ha jól emlékszem 10 éve ugyanez volt Kecskeméten! Sajnos még a legszigorúbb higénés szabályok betartásával is elõfordul olyan, hogy egy agresszív fertõzés kerül be, amit nagyon nehéz "kiírtani"!
Szerintem valami putris mocskos cigány asszony bevitt valami parazitát a gyerekére, a nõvérek meg végigfogdosták etetési idõbe az összeg babát és ennyi.... Csodálom, hogy eddig nem történt ilyen eset.
Jav. egyszerre Az igazgatót fel is függesztették Gondolom kivizsgálják a dolgokat
A higiéniával lehetett valami probléma. Mert ennyi csecsemõ egysterre hogyan halhatott meg ilyen rövid idõ alatt-
Egy ilyen vizsgálat hónapokig eltart. Ami eddig napvilágra került, az az, hogy 8/4 babánál nem találtak összefüggést, és hogy csak az emberi szervezetben természetes baktériumok voltak bennük... Így sokáig fog még tartani, mire eredmény lesz!
A kérdező hozzászólása: Nem is lesz publikus! Pedug már egy jó ideje tudják mi volt a gond! De ezt nem fogják negosztani!
Hol késik már a jelentés? Valaki nem tud esetleg valami még nem publikált eredményt?
Lehet, nálunk a PIC, a koraszülött, a NIC pedig az idõre, de ellátást igénylõ babák osztálya.
6-os, elvileg a PIC és a NIC ugyanaz az osztálytípus :) Nálunk a PIC-et pár éve nevezték át NIC-re, pedig ugyanazokat a típusú újszülötteket látjuk el. Aztán a mai egészségügyi katyvaszban lehet, hogy mégis másnak szánták...
Pedig gyanús, hogy valami véletlen fertõzés lehetett, remélem kiderül, igaz ez a szülõkön már nem fog segíteni. Ettõl még biztos lelkiismeretes orvosok-nõvérek dolgoznak ott, õket is sajnálom. Amúgy a koraosztályok rövidítése PIC, ha a NIC-n fordulna elõ ily` mértékû halálozás, az még gyanúsabb lenne. Részvétem a szülõknek.
Esetleg ismertek érintett édesanyát vagy édesapát, aki elmondaná az õ történetüket (akár arc nélkül is)?
A kérdező hozzászólása: Esetleg ha az elõzõ nem volt világos már tudjk! Csak ezt senki nem fogja a nagyközönsègnek elárulni!


A miskolci Semmelweis Kórházba mit kell vinni a babának, milyen cuccokat? És magamnak? És a miskolci Megyeibe mit kell vinni? Mit ad a kórház és mit nem?

Legjobb válasz: Semmelweis: Popsitörlõt vigyél, meg pár db pelust. Minden nap adnak tiszta hálóinget, habár gomb az nem sok van rajta. :D

Semmelweis: Popsitörlõt vigyél, meg pár db pelust. Minden nap adnak tiszta hálóinget, habár gomb az nem sok van rajta. :D
A Semmelweisbe ruhát csak azt kell vinni, amiben hazaviszed. Magadnak vihetsz hálóinget, de adnak is ha kell.
A kérdező hozzászólása: Nagyon szépen köszönöm csajok, nagyon aranyosak vagytok!!! És nekem tetszik, hogy humort is vittetek a témába :) ) :D :D
Semmelweisbe mindenképp vigyél popsitörlõt, meg pelenkát. A szülõszobalátogatáson is mondták, hogy vigyünk, mert csak napi 2 pelust adnak. A váróban egy kismama azt mondta, hogy õ ott szült, még napi kettõt sem adnak, csak egyet. A Felicitas csomagban kapott pici tégely Sudokrémet is beviheted, mert elvileg van a szobákban kitéve pár termékminta (amit mindenki közösen használhat), de van amikor elfogy/ellopják. Magadnak vigyél be poharat, étkészletet.
hehe kell egy kis szín vinni a témákba :P :D Dr Szabó Zsolt a dokim. TE kihez jártál?
Akár hiszed, akár nem, megfordult a fejemben a gomb-tû cérna dolod. :D Na jó, befejezem, mert teljesen szétOFFolom a témát. :) Amúgy ki a dokid?
ha vkit meg zavar ennek tudatában vigyen magával tût, cérnát és néhány gombot :D :D :D de mit várunk minden nem lehet :P am meg miért is zavarna bárkit is úgyis egymás elõtt szoptat az ember... :)
Örülök. :) De ez az igazság. Na mondjuk engem annyira nem izgatott. (mást sem) :D
A kérdező hozzászólása: Ez tényleg jó volt :D :D :D
Kedves utolsó olyan jót kacagtam az utolsó mondatodon :D :D :D "bár gomb nem sok van rajta" :D :D :D nem ide tartozik de gondoltam leírom h én olyan jó nevettem :D :D :D 26hkm
A kérdező hozzászólása: Köszönöm szépen a válaszokat :)
A Megyeibe nem lehetsz saját hálóingbe szülés után. Minden nap tisztát adnak, ha kell. A babának érdemes pelust és popsitörlõt vinni. Pelusból napi 3-at adnak, ami kevés. Adnak popsikrémet és köldökhintõport. A baba is a kórház ruháit viseli bent.
A kérdező hozzászólása: Értem Nincs fogadott orvosom, majd az ügyeletes orvosnál fogok szülni.Sajnos fogadott orvost nem engedhetünk meg magunknak anyagilag!!
Ha jól emlékszem törlõkendõt nem árt vinni, mert azt nem adnak, csak vizes vatta van, illetve pelust is vihetsz be, mert napi x-et adnak (nem emlékszem pontosan), és lehet hogy az nem lesz elég nektek... Kinél szülsz?
A kérdező hozzászólása: Tehát akkor adnak ott mindent??Amíg bent vagyunk adnak ruhát is, meg pelust is adnak minden napra??
Én Hardonyihoz járok. :-D A lányomat is nála szültem. Én kifejezetten csípem, szerintem nagyon jó fej!

Sürgős! A miskolci Semmelweis Kórházban tudnátok ajánlani szülész-nőgyógyászt?

29 hetes terhes vagyok a második babával, az els?t császárral szültem 2,5 éve, s tartok a sima szülést?l. Senkit nem ismerek onnan, de oda szeretnék menni. Tudomásom szerint Vrecenár doktor úr ott dolgozik, ha valaki ismeri, kérem írjon nekem róla.

Legjobb válasz: Szia. Én 27 hetes kismama vagyok és Dr. Szemán Györgyhöz járok. Nagyon meg vagyok vele elégedve, csak ajánlani tudom (bár nekem elsõ baba), ráadásul úgy tudom, hogy utolsó cseppig támogatja a természetes szülést és segít felkészíteni. Én a magánrendelésére járok a Bató házba, de az sztk-ban is rendel. Amúgy legtöbbször a kórházba rendel be uh-ra, és akkor nem is kér pénzt. Én eddig 2x voltam nála úgy, hogy fizettem is. Körültekintõ, és mindenre odafigyel. Mondjuk én most költöztem Miskolcra, nem is nagyon ismerek mást, de vele úy néz ki, nem jártam rosszul.

Szia. Én 27 hetes kismama vagyok és Dr. Szemán Györgyhöz járok. Nagyon meg vagyok vele elégedve, csak ajánlani tudom (bár nekem elsõ baba), ráadásul úgy tudom, hogy utolsó cseppig támogatja a természetes szülést és segít felkészíteni. Én a magánrendelésére járok a Bató házba, de az sztk-ban is rendel. Amúgy legtöbbször a kórházba rendel be uh-ra, és akkor nem is kér pénzt. Én eddig 2x voltam nála úgy, hogy fizettem is. Körültekintõ, és mindenre odafigyel. Mondjuk én most költöztem Miskolcra, nem is nagyon ismerek mást, de vele úy néz ki, nem jártam rosszul.
Bocsi az off-ért! én is Szemán Doktor Úr-hoz jártam, amíg kövesden volt, de sajna elment az itteni sztkból. Akkor továbbra is vállal szülést? gondolom attól hogy nem miskolci vagyok, járhatok hozzá a magánrendelésére és után meg szülhetek nála a Semmelweis-be? vagy nem lehet ha valaki nem oda tartozik? köszi ha tudsz segíteni :) (még most tervezzük a babát :)
Szia. A magánrendelésre bárki járhat, mert én is most költöztem Miskolcra szeptemberben, de már májusban hozzá kezdtem el járni, amikor még Pestre voltam bejelentve. Amúgy tényleg nagyon korrekt a magánrendelésen is...mármint nem pénzéhes, inkább a kórházba rendel be uh-ra (ahol nem kell fizetni). Amúgy 7000 Ft egy alkalom, de mondom, eddig a 6 hónap alatt 3x volt ilyen. Vedd fel vele a kapcsolatot. Amúgy kedd délutánonként rendel a Bató házban.
Köszönöm a választ! én 3 évig jártam hozzá mint nõdokihoz, csak elment a mi városunkból az sztk-ból. most úgy vagyok vele, hogy amíg nem jön össze a baba ide járok a sztkba az új dokihoz, akihez csak rutin vizsgálatokra megyek, ha meg összejön a baba akkor felkeresem Szemán dokit és majd megkérem hogy a szülést is vezesse le. Szerintem emlékezni is fog még rám :) én is mindig bírtam, szerintem is jó fej :)
Nincs mit! Akkor sok szerencsét a próbálkozáshoz, remélem minél hamarabb összejön nektek!
Köszi :)

Aki a miskolci Szent Péteri kórházban vagy a miskolci Semmelweis kórházban szült írja már le milyenek voltak a nővérek és a szülészek? ! Odafigyelnek a kismamára vajúdás közben? És a szülést is normálisan levezetik?

Legjobb válasz: Én azt hallottam, hogy a Semmelweisben normálisak a nõvérek. Én is majd ott fogok szülni. Van fogadott dokid? és szülésznõt fogadsz? Én nekem a Mézes Erzsébet szülésznõt ajánlották, valamint a Gróf Magdolnát is mondták hogy aranyos. De állítólag mind azok. Én úgy tervezem, hogy fogadok szülésznõt hisz õ lesz végig bent velem és azért nem mindegy hogy végig ott van valaki aki csak rád figyel :)

Én azt hallottam, hogy a Semmelweisben normálisak a nõvérek. Én is majd ott fogok szülni. Van fogadott dokid? és szülésznõt fogadsz? Én nekem a Mézes Erzsébet szülésznõt ajánlották, valamint a Gróf Magdolnát is mondták hogy aranyos. De állítólag mind azok. Én úgy tervezem, hogy fogadok szülésznõt hisz õ lesz végig bent velem és azért nem mindegy hogy végig ott van valaki aki csak rád figyel :)
http://www.youtube.com/watch?v=sH5TSKsEMqY ezen a miskolci semmelweis szülészetét mutatják be. http://www.youtube.com/watch?v=1F5QUKa_D8w itt is a semmelweis szülészeti osztályát mutatják be.

Most, hogy Bababarát kórház lett, a miskolci Semmelweisben saját ruhában vannak a babák vagy adnak kórházit?

Legjobb válasz: Én tavaly szültem és akkor is bababarát volt. Kórházi ruha volt rajtuk. Miért írod,hogy most?

Én tavaly szültem és akkor is bababarát volt. Kórházi ruha volt rajtuk. Miért írod, hogy most?
Szia!7 hete szültem ott és, akkor is bababarát volt a kórház, de kórházi ruha volt a babán.

Szül valaki február közepe környékén a miskolci vasgyári kórházban? Kinél szültök?

Legjobb válasz: Szia! Nem miskolcon szülök,de azért írok.Én is február közepén elején szülök.Pontosabban febr.13-ra vagyok kiírva.Ha van kedved akkor írogathatunk privibe?. Boldog Baba várást és Könnyû szülést kivánok! 38 hetes pocis

Szia! Nem miskolcon szülök, de azért írok.Én is február közepén elején szülök.Pontosabban febr.13-ra vagyok kiírva.Ha van kedved akkor írogathatunk privibe?. Boldog Baba várást és Könnyû szülést kivánok! 38 hetes pocis
Február 23-ra vagyok kiírva és a miskolci vasgyári kórházba..remélem minden rendben lesz. Könnyû szülést!
Miskolci anyukáknak ajánlom kölcsönzõmet ahol angelcare légzésfigyelõt, digitális babamérleget, bébiõrt, avent mellszívót, sterilizálót lehet kölcsönözni.És egy pár hasznos tanácsal is szolgálhatok.Tel:30 910-5626.7 hónapos baba anyukája
A kérdező hozzászólása: Utolsó válaszoló köszi a tippet, a légzésfigyelõ lehet hogy érdekelne. Ha nem akarod itt megírni, megírod priviben hogy mennyi a kölcsönzési díja? Utolsó elõtti válaszoló, én 19-re vagyok kiírva, lehet hogy találkozunk :) , kinél szülsz? Ha gondolod írhatsz privit.
Nincs fogadott orvosom, feleslegesnek tartom...
Angelcare AC 300-as márkájú légzésfigyelõ.Havi díja 2500Ft/hó. Megbízható.Én csak ajánlani tudom mindenkinek.Ha esetleg a vásárlás mellett döntenétek akkor csak ilyen márkájút vegyél .Nem szokotak panaszkodni rá. És van olyan légzésfigyelõ és bébiõr egyben annak meg 3000 Ft/hó a költsége.
Ja, elfelejtettem írni én Hardonyinál szültem.

A miskolci vasgyöri kórhazba szeretnék menni majd 4d-s uh-ra Januárba. Szeretnék idöpontot kérni mi a szamuk? Milyen az uh? Tapasztalatok?

Legjobb válasz: Szia! Én oda járok genetikai ultrahangokra kéthetente és az ottani szonográfus Biri Zsuzsanna, aki nagyon rendes és érti a dolgát csinál 4D-t is, de nem a kórházban, hanem a diósgyõri SZTK-ban. Mi jõvõhét csütörtökön megyünk. Egy írható CD-t kell vinni, és ha jól tudom 9000 Ft lesz. A mobilját tudom: 06 30 531-0222. Délutánonként 14 órától lehet menni, csak idõpontot kell kérni. Amúgy bent a kórházban nem tudom csinálnak e 4D-t.

Szia! Én oda járok genetikai ultrahangokra kéthetente és az ottani szonográfus Biri Zsuzsanna, aki nagyon rendes és érti a dolgát csinál 4D-t is, de nem a kórházban, hanem a diósgyõri SZTK-ban. Mi jõvõhét csütörtökön megyünk. Egy írható CD-t kell vinni, és ha jól tudom 9000 Ft lesz. A mobilját tudom: 06 30 531-0222. Délutánonként 14 órától lehet menni, csak idõpontot kell kérni. Amúgy bent a kórházban nem tudom csinálnak e 4D-t.

A miskolci Kaáli intézetben, vagy a miskolci Semmelweis kórházban végzett Inseminátiókkal kinek milyen tapasztalata van?

Endometriozisom van ezért a dokim szerint most már Insemmel kell próbálkozni. Nem tudom melyik helyet válasszam.

Legjobb válasz: Szia! Szerintem írj inkább a teherbeeséshez. Ott biztos többen tudnak majd segíteni.

Szia! Szerintem írj inkább a teherbeeséshez. Ott biztos többen tudnak majd segíteni.


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!