Találatok a következő kifejezésre: A minimálbér mennyi (208 db)

Próbaidő esetén a munkahelyen ugye ugyanúgy, ugyanannyi fizetés jár, mint utána? Tehát ugye próbaidő alatt is megkapom a minimálbért? Mennyi is most a próbaidő?

Legjobb válasz: A szerzõdésedben szerepel, hogy mennyi az alapbéred. Ez vonatkozik próbaidõre is. Jelenleg még 3 hónap a próbaidõ (júliustól változik majd).

A szerzõdésedben szerepel, hogy mennyi az alapbéred. Ez vonatkozik próbaidõre is. Jelenleg még 3 hónap a próbaidõ (júliustól változik majd).
A próbaidõ maximális isõtartama 3 hónap, de ennél lehet kevesebb is. Az is szerepelhet a munkaszerzõdésedben, hogy próbaidõ után emelik a fizetésedet.

Ha megszünne a minimálbér, mennyivel jelentene be a vállalkozó?

Legjobb válasz: Ez fõnök függõ. Ha van gerince és magyar akkor úgy jelentbe hogy mind a ketten jól járjatok. Ha valami köcsög kis 20éves friss diplomás [email protected] aki próbál benyalni a külföldi fõnöknek akkor 100 Ft-al.

Ez fõnök függõ. Ha van gerince és magyar akkor úgy jelentbe hogy mind a ketten jól járjatok. Ha valami köcsög kis 20éves friss diplomás [email protected] aki próbál benyalni a külföldi fõnöknek akkor 100 Ft-al.
""Ha pedig nincs gerince és "magyar", akkor még belépõt is szed tõled. A külföldi mennyivel jobb? Ö sem fizet csak minimált vagy ahoz közelit, nem úgy mint a Tesco pénztárosnak otton angliában a maga átszámolva 6-700, 000- es fizuja. Pedig õ igazán megtehetné, men úgy mint a magyar vállakozók 80% a.
Ha pedig nincs gerince és "magyar", akkor még belépõt is szed tõled.
Nem írtam, hogy a külföli (akár külföldön is) jobb lenne.
Ha megszûnne a minimálbér akkor annyira jelentene be amennyit ténylegesen fizet. Ez megközelítõleg úgy 20 ezer forint körül lenne.
"Ö sem fizet csak minimált vagy ahoz közelit, nem úgy mint a Tesco pénztárosnak otton angliában a maga átszámolva 6-700, 000- es fizuja." Ez átszámolva nagyjából 2000 font havonta. Jóval az átlagfizetés alatt van, csak egy nagyon kicsivel jobb életszínvonalra elég, mint a magyar pénztárosoké. Ráadásul szerintem eléggé túlbecsülöd ezt a fizetést, én úgy tudom a pénztárosok alig kapnak többet Angliában, mint a minimumbér.

Mennyi a minimálbér utáni táppénz összege? (van külön diplomás minimálbér utáni vagy csak a mindenkori minimálbér számít? )

Lejárt nyáron a gyed-em most az összegy?lt szabadságomat töltöm ami november végén lejár. Eredeti tervek szerint csak január közepén álltam volna munkába ám úgy alakult, hogy vissza kell mennem a szabi lejárta után. Mennyi lenne a táppénz, ha maradnék az eredeti tervnél?

Legjobb válasz: 40-43ezer körül.

40-43ezer körül.


Egy átlagos német család mennyit keres havonta? Mennyi a minimálbér?

Legjobb válasz: Pont hétvégén voltam kint németországban unokatestvéremnél. Õ azt mondta, hogy a minimálbér úgy 1700 euro, és hogy egy takarítónõ havonta kb. 1900-2000 eurot keres... Számolj utána, mennyi is ez :) Azonban kint minden drágább. Egy doboz cigi került 10.59 euroba...

Pont hétvégén voltam kint németországban unokatestvéremnél. Õ azt mondta, hogy a minimálbér úgy 1700 euro, és hogy egy takarítónõ havonta kb. 1900-2000 eurot keres... Számolj utána, mennyi is ez :) Azonban kint minden drágább. Egy doboz cigi került 10.59 euroba...
Nemtudom, de legalább a 2×, mint itthon.. sõt.. talán még 4× is megvan.
A kérdező hozzászólása: 10 euro egy cigi? annak idején 4-5 euroért vettem :) viszont a kenyér megvan 1 euróból, ásványvíz meg 25 centtõl :)
Átlagbér 1500.-Eu, minimálbér nincs, munkanélküli segély 336 Eu. 1 szobás apartman 3-500 Eu + rezsi 700-800 Eu/2 szobás lakás. Egy személynek hetente, ha spórol és olcsó kaját vesz, akkor 50 Eu.A benzin drágább, mint nálunk.( 1, 40 Eu) Német vendégem van, õ diktálta az adatokat. Ott sem olyan arany az élet, ahogy nálunk hiszik.
nem tudom, az unokatesóm segélyt kap, havi 900 Euro, az apartman 350, a rezsi közel 400.

Jelenleg mennyi a minimalber ausztriaban?

A brutto illetve a netto?

Legjobb válasz: Nincs egységes minimálbér! Szakmánként változó a minimálbér, melyet a kollektív szerzõdés tartalmaz.

Nincs egységes minimálbér! Szakmánként változó a minimálbér, melyet a kollektív szerzõdés tartalmaz.

Ausztriában és Németorszgában kb. mennyi a fizetése egy irodai munkásnak? Pl. Titkárnőnek vagy manager-nek? Mennyi a minimálbér?

Legjobb válasz: Szia! En eltem Nemetorszagban es Ausztriaban! Egyik orszagban sincs minimalber de en azt tudom mondani neked hogy egy atlagember keres minimum 1000 eurot ami ft ra atszamolva kb 270 300 000 ft

Szia! En eltem Nemetorszagban es Ausztriaban! Egyik orszagban sincs minimalber de en azt tudom mondani neked hogy egy atlagember keres minimum 1000 eurot ami ft ra atszamolva kb 270 300 000 ft
Bocs a 270 es a 300 000 ft koze kotojelet akartam irni igy: 270 - 300 000 ft

Svájcban mennyi a minimálbér?

Legjobb válasz: ezt már egyszer kiírtad. van egyáltalán minimálbér? németeknél pl nincsen. van egy minijob ami félnapos munkára havi 400€, ezt szokták adni kisegítö személyzetnek, de persze ennél lehet kevesebb is. szerintem minimálbér olyan országokban van ahol nagy a munkanélküliség és a munkáltatók rengeteg embert tudnának foglalkoztatni, így éhbérért is sokan elmennének, így azért kell egy limitet húzni, hogy az emberek ne legyenek még szegényebbek.

ezt már egyszer kiírtad. van egyáltalán minimálbér? németeknél pl nincsen. van egy minijob ami félnapos munkára havi 400€, ezt szokták adni kisegítö személyzetnek, de persze ennél lehet kevesebb is. szerintem minimálbér olyan országokban van ahol nagy a munkanélküliség és a munkáltatók rengeteg embert tudnának foglalkoztatni, így éhbérért is sokan elmennének, így azért kell egy limitet húzni, hogy az emberek ne legyenek még szegényebbek.
Nincs minimálbér, de nyelvtudás és végzettség nélkül még aljamelót sem kapsz ott.

Mennyi lesz a minimálbér összege 2009-ben? (a szakképzettséghez kötött minimálbér is érdekelne)

Legjobb válasz: Havibér esetén bruttó 71 500 forint lett. Középfokú iskolai végzettség esetén, illetve középfokú szakképzettséget igénylõ munkakör esetén bruttó 87 000 Ft a havi minimálbér.

Havibér esetén bruttó 71 500 forint lett. Középfokú iskolai végzettség esetén, illetve középfokú szakképzettséget igénylõ munkakör esetén bruttó 87 000 Ft a havi minimálbér.
Szia! Egyenlõre még nem lehet tudni, hogy mennyi lesz a minimálbér jövõre. Én is folymatosan figyelem, de egyenlõre még azt sem tudni, hogy mikor hirdetik ki õket...

Mennyi ma Magyarországon a minimálbér? Nettó vagy bruttó összeg elérése esetén adózok? És mit jelent az, hogy (óránként 400HUF-ot keresek, és mondták) ha elérem a minimálbért akkor onnantól adóznom kell?

Szerintem át kellene írni az oldal doménjét lustavagyokguglizni.hu-ra :)

Legjobb válasz: A 400 Ft-os (bruttó) béreddel pont a minimálbéren vagy, ami 2008.01.01-tõl 69000 Ft. bruttó! Ennél az összegnél még nem vonnak adóelõleget! Ha máshonnan is lesz bevételed, akkor az e feletti részt kell leadózni!

A 400 Ft-os (bruttó) béreddel pont a minimálbéren vagy, ami 2008.01.01-tõl 69000 Ft. bruttó! Ennél az összegnél még nem vonnak adóelõleget! Ha máshonnan is lesz bevételed, akkor az e feletti részt kell leadózni!
Azt elfelejtettem, hogy "természetesen" vonnak azért mindenfélét! Valahogy így fog kinézni a bérpapírod: Bruttó havi munkabér:69.000 Ft Éves bruttó jövedelem:828.000 Ft Gyermekek száma:0 Munkaadói járulék (3%):2.070 Ft Munkaadói TB járulék (29%):20.010 Ft Eü-i hozzájárulás:1.950 Ft Szakképzési alap hozzájárulás (1, 5%):1.035 Ft Munkavállalói járulék (1, 5%):1.035 Ft Munkavállalói eü-i járulék (6%): 4.140 Ft Állami nyugdíjjárulék (1, 5%):1.035 Ft Magánnyugdíjpénztári befizetés (8%):5.520 Ft GYES:0 Ft Családi adókedvezmény:0 Ft Számított SZJA:12.420 Ft Családi adókedvezménnyel csökkentett SZJA:12.420 Ft Különadó:0 Ft Összes adó:1.080 Ft Adójóváírás:11.340 Ft Nyugdjíjárulék utáni kedvezmény:0 Ft Összes kedvezmény:11.340 Ft Havi összes levonás a bruttó bérbõl:12.810 Ft Havi összes munkaadói járulék:25.065 Ft Összesen havonta az államnak fizetendõ:37.875 Ft Munkaadó összes havi költsége:94.065 Ft Nettó havi munkabér:56.190 Ft Családi pótlék:0 Ft Havi összes nettó jövedelem:56.190 Ft
A kérdező hozzászólása: Hol/hogy lehet ilyen bérszámítást csinálni? :)
http://www.hrportal.hu/index.phtml?page=berkalkulator Ezen az oldalon, beírod az adatod amit kér és kiad egy ilyen szép hosszú bérszámítást. Szerintem tök jó! Sok ilyen van a neten! Tudod: http://www.google.hu :)
http://www.nettober.hu Nem is gondolnád, milyen elmés elnevezés! :)

Emeltethetem-e a gyerektartást a minimálbérrel arányos mértékben? Mennyi lehet a legkevesebb gyermektarási dij 3gyerekre? 2006ban itélték nekem a gyerekeimet.

Legjobb válasz: 7.10.-nek.Nem biztos,hogy minimálbérbõl él az apa,de a feltevés nem nevetséges.Felénk nagyon sokan csak minimálbért kapnak,és igen kevés az,aki zsebbõl kap még hozzá 10-20.000.- Ft-ot.Ezért hihetõ,hogy valaki valóban minimálbérrel kénytelen beérni.

7.10.-nek.Nem biztos, hogy minimálbérbõl él az apa, de a feltevés nem nevetséges.Felénk nagyon sokan csak minimálbért kapnak, és igen kevés az, aki zsebbõl kap még hozzá 10-20.000.- Ft-ot.Ezért hihetõ, hogy valaki valóban minimálbérrel kénytelen beérni.
Gyerektartást a megállapítás után 2 év után lehet megint emeltetni, újbóli gyerektartásdíj megállapítás címén bírósági úton.3 gyerek esetén max a fizetés 50%-a lehet.
A gyerektartás megállapítását követõen két év elteltével lehet módosítás iránt a bírósághoz fordulni. Kedves elsõ! teljesen mindegy, hogy az apa mibõl él, a kiskorú gyerekeirõl a saját tartása rovására is köteles gondoskodni. Ez benne van a törvényben.
Te magadtól nem emelheted a gyerektartást, legfeljebb a biróságtól kérheted az újbóli megállapitását. Vagy jobb esetben megbeszélheted a másik féllel, hogy fizessen többet.
A Bíróság mindig az anyának ítéli a gyereket, ezért nem csoda, hogy neked ítélték õket.Nem írod, hogy most mennyi tartásdíjat kapsz, és te mennyi keresel havonta? Max.a bér 50 %-át ítélik meg.Te kb.10.000, - kaphatsz többet.De ha az apjuk minimálbérbõl él, akkor neki havi 40-50.000.--bõl kellene megélnie? Szerinted ez mire elég? A helyedben meggondolnám, hogy valóban olyan nagy szükséged van-e a különbözetre ?
Szia! Nos a fizetés 50%-át vihetik el maximum, ha 10 gyerek lenne, akkoris 50%-ot vihetnek el. Ha valóban minimálbért keres, akkor ez hatalmas szemétség, elnézést, hogy ezt írom, de így van. Még ha valaki 100 000 Ft-ot keres, akkor is odaad belõle 50 000-et. Ez a rezsit nem futja...ne mondja már senki, hogy ez így igazságos. Na mindegy a lényeg, hogy próbáljatok emberségesen megegyezni.
Nekem is gyanús, hogy apuka írt. Hajajaj, de jó lenne nekem is legalább pár ezer FT gyerektartás, de egy fillért sem kapok, nem hogy emeltessek.:-(
Elsõnek: mert apa biztos a minimálbérbõl él, aha. Kac-kac... Másodiknak: azt kérdezte: emelTETheti-e a gyerektartást. Kérdezõ: én úgy tudom, 5 évig a megállapítástól számítva nem. Utána viszont bátran. A legjobb, ha a bíróságon megkérdezed (pl. panasznapon). Ha igaz is az 5 év emelési tilalom, akkoris letelik lassan...
Nevelt gyerekei vannak apának az új családban, nem sajátok...
Nem írta, ezért kérdeztem rá. Akkor viszont jó lenne tudni, hogy a nevelt gyerekek után fizetnek egy gyerektartást. Ha nem, akkor õk is ugyanúgy eltartottnak számítanak, hiába nem a vér szerinti gyerekei. Csak óvatosan, ennyi a lényeg, nehogy fordítva süljön el.
Kérdezõ, arról nem beszélsz, hogy mennyit kapsz, csak arról, hogy apuka ilyen meg olyan és, hogy az "új" családjával meg másmilyen. Mindenesetre nálam nem objektív a hozzáállásod, hanem kicsit bosszú szagú. Elnézést ha tévedtem. Jó lenne tudni, mennyi fizetésbõl mennyi gyerektartást fizet és akkor lehet válaszolni a kérdésedre. A lényeg az, hogy a bírósági végzéstõl számított 2 év letelte után lehet a gyerektartás összegét felülvizsgáltatni. Ez már letelt, vagyis kérheted, csak nehogy fordítva süljön el. Ha van már az "új" kedvesével közös gyereke is, még az is lehet, hogy csökkentenék a tartsádíj mértékét. Ha pl. 100ezret keres az a következõ képpen alakul: - 3 gyerek esetén: 100ezer 50%-a = 50ezer/3gyerek vagyis 16600/gyerek - 4 gyerek esetén: 100ezer 50%-a = 50ezer/4gyerek vagyis 12500/gyerek Ebbõl a Te 3gyereked kap 3*12500-at, mivel a közös gyereket is eltartottnak számolják. Számolj utána a példa alapján, hogy megéri e "belemásznod" a témába.
A kérdező hozzászólása: Igazad van hogy a rezsit sem futja. De a gyerekek erröl mit sem tehetnek valamiböl fel kell nöniük. Egyébbként is más gyerekeit neveli és megad nekik mindent, még a tvben is arrol tanuskodik, csak azt feleji el elmondani hogy a saját gyerekeire nem kiváncsi. Joshi bharat Kemény számonkérés. cim alatt. Gyerekeknek is azt mondja kérjen ek töle karácsonyi ajándékot, nevelteknek meg 25000ft-ért vett telefont karácsonyra.
Na, akkor ez a kérdezõnek jó hír, ezek alapján kérheti az emelést.
mibõl gondoljátok, hogy az anya tette fel a kérdést?
Szerintem ami a gyereknek jár, az jár.A gyerek a jogai ne sérüljenek.Kérd ki egy ingyenes ügyvéd tanácsát.(biztos van a ti közeletekben is ilyen)


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!