Találatok a következő kifejezésre: A mikulást a (437 db)

A Mikulás a Mikulásnak a kereszt- vagy a vezetékneve?

Legjobb válasz: A Mikulás a Miklós-ból ered Szent Miklós , aki a szegényenek karácsonykor kalácsot osztott

A Mikulás a Miklós-ból ered Szent Miklós , aki a szegényenek karácsonykor kalácsot osztott
mikulásnak mikulás a neve és kész. Nem kereszt, és nem is vezetéknév. :P
http://www.katolikus.hu/szentek/1206.html Szóval Szent Miklós püspök.

Mit szokott írni a Mikulás a leveleiben?

Szeretnék küldeni két kisgyereknek levelet meg egy is meglepit a Mikulás nevében.Pár sort írnék csak,de nem tudom mit szoktak ilyenkor.Nem saját gyerekek,így nem ismerem a vágyaikat.Írnátok valami tippet?Vagy ha rendelt már valaki ilyet abban mi volt a szöveg?

Legjobb válasz: Kedves xy! Remélem, nagyon örülsz az ajándékaidnak. Tudnod kell, hogy itt, Lappföldön a Föld össze gyerekét figyelem, így téged is. Örömmel tapasztaltam, hogy ebben az évben nagyon jó gyerek voltál, segítettél szüleidnek és pajtásaidnak. Maradj mindig is ilyen jó. Lassan itt a Karácsony, viselkedj addig is így, hogy gyönyörû ajándékokat kapj az angyalkáktól/ Jézuskától. Üdvözlettel: Mikulás Esetleg valami ilyesmi? :)

Kedves xy! Remélem, nagyon örülsz az ajándékaidnak. Tudnod kell, hogy itt, Lappföldön a Föld össze gyerekét figyelem, így téged is. Örömmel tapasztaltam, hogy ebben az évben nagyon jó gyerek voltál, segítettél szüleidnek és pajtásaidnak. Maradj mindig is ilyen jó. Lassan itt a Karácsony, viselkedj addig is így, hogy gyönyörû ajándékokat kapj az angyalkáktól/ Jézuskától. Üdvözlettel: Mikulás Esetleg valami ilyesmi? :)
A kérdező hozzászólása: Köszönöm!Ilyenre gondoltam csak megfogalmazni nem tudtam.

Itt van a Mikulás a nyakamon, és nem tudom, h h írjak csasztuskát!? Segítség!

Csak abban segítsetek, h h kezdjek neki!!!

Legjobb válasz: Válassz egy dallamot meg egy témát. Magyarul repelned kell a mikulás témádban a kedvenc dalod ritmusára/dallamára. Itt van már a mi-ku-lás/bekopog az ab-la-kon Hosszú neki az út-ja/ nem segít a bé-ká-vé!

Válassz egy dallamot meg egy témát. Magyarul repelned kell a mikulás témádban a kedvenc dalod ritmusára/dallamára. Itt van már a mi-ku-lás/bekopog az ab-la-kon Hosszú neki az út-ja/ nem segít a bé-ká-vé!


Vannak itt szekuláris ortodoxok, volt Szovjetunióból származók? Ti is egyszerre ünneplitek a Mikulást, a Karácsonyt és az Újévet?

Tehát, hogy a Karácsonyfát december 31.-én állítjátok, van buli meg minden, a gyerekeknek este Gyed Maroz (fagyapó) hozza az ajándékokat és december 24, 25, 26-án, illetve 5-6.-án semmit sem ünnepeltek?
Jack Frost, Santa...
Father Christmas
Fat drunk bastard

Mit írjunk a Mikulásnak a levélbe?

Segítenétek?Nem vagyok ebben valami jó,lányom 3.5 éves a tesója 1 éves és idén levelet "írunk" a Mikulásnak hogy mit szeretne kérni. Addig eljutottam hogy leírom ki Õ,mit szeretne de a befejezésre semmi ötletem. Valakinek valami ötlet?!Köszönöm elõre is!

Legjobb válasz: Írjátok le, hogy milyenek a csizmák, amikbe pakolnia kell az ajándékot,és hogy sok szeretettel várjátok :)

Írjátok le, hogy milyenek a csizmák, amikbe pakolnia kell az ajándékot, és hogy sok szeretettel várjátok :)

Ki volt a Mikulás a Barátok köztben?

nem tudok rájönni o.O

Legjobb válasz: miklós nem lehetett, mert õ ott álldogált stellával a tömegben

miklós nem lehetett, mert õ ott álldogált stellával a tömegben
ki az a szabi? ki az a kinga? hova süllyed még ez az ország?
értem
Nem nyitottak be, õk nyitották ki a hálószoba ajtaját.
szerintem a gizike játszotta el a mikulást. persze ez csak egy tipp. :D
2.-dik vagyok! gondolkodtam....Attila ott volt a "tömegben"?
...de késõbb értek oda! már énekeltek! 2.-dik voltam
Hát én se :D
2.-dik vagyok! lehet hogy rosszul hallottam....
kedves utolsó....
Na második, most még ezzel is "idegesíts" :D Én nem hallottam semmit, de elgondolkodtat :D
Miklós volt szerintem, mert õ nem volt lent a többiekkel a gangon. De rtlmoston este visszanézem, és ki silabizálom.
..én sem! kíváncsi lennék rá! meg úgy hallatszott hogy mikor Szabi megcsókolta Kingát ajtó nyitódott! csak én hallottam ezt vagy tényleg benyitott valaki csak nem mutatták...?
szerintem ez volt a poén, mert a fókuszban vagy mi a rákban elmondta az öreg bácsi, a vili vagy ki akinek a magdi anyusa volt, hogy 2mikulás is lesz deaztán csoda fog történni.. szóval szerintem õ az igazi mikulás volt aki adta az ajándékot az ismeretlen gyereknek, emrt mondták hogy nem is vettek többet neki meg semmi. szóval nah így kifejeztem amgam... Õ AZ IGAZI MIKU VOOLT. szerintem :D
Die Rute. Így nevezik a virgácsot.
megtakarítási célból, a mikulás a német gyerekeknek szánt virgácsokat eltüzelte, ugyanis csokival nem lehet befûteni...
A kérdező hozzászólása: köszönöm...(az akadémiai szótárba nincs benne...)

Ma én voltam a Mikulás. A saját fiam és a barátja nem ismertek fel.5 évesek. Ilyen jó színész vagyok? Nem akarom elhinni!

Legjobb válasz: Hát azt nem tudom, hogy jó színész vagy-e.... :) A 2,5 és 6 éves lányomnak ma a húgom barátja volt a miki, és õk sem ismerték fel. Lehet, hogy csak annyira hinni akarnak benne, hogy azért nem ismerik fel, nem?

Hát azt nem tudom, hogy jó színész vagy-e.... :) A 2, 5 és 6 éves lányomnak ma a húgom barátja volt a miki, és õk sem ismerték fel. Lehet, hogy csak annyira hinni akarnak benne, hogy azért nem ismerik fel, nem?
Mi például az óvodában annakidején felismertük a karbantartót a bakancsáról, szóval a kicsik is látják a részleteket. De biztosan jól játszottad a szereped, ha nem ismertek fel.
Gratulalok a szereplesedhez, igazi apuka vagy! Remelem jovore is sikerul a szerepet eljatszanod! Talan mar vallalhatsz plusz munkat is, jo penzert, ha ennyire jol csinalod! Ugyes vagy, szia!
A kisgyerek 5-6, ritkán akár 7 éves korig nem képes a részleteket látni, hanem az egészet csak. Vagyis nem figyel arra, hogy milyen a hangja, ismerõs a szeme, vagy épp apa cipõjében van. Õ a mikulást látta, õ jött hozzá.
Mivel a 7 éves unokahugom sem ismerte fel (pedig egy ismerõsük volt), én úgy gondolom, hogy a Mikulásban való hite még olyannyira erõs, hogy nem akarja elhinni, ha a kortársai mást mondanak. De volt olyan kiscsoportos ovisom, aki felismerte az apukáját a piros ruhában. Persze jó színész kell legyen a Miki, és gyermekszeretõ, mert másképp nem ér semmit.
Szia. Nekem egyszer anyukám bátyja volt a Mikulás :) ) Én felismertem, de nem mertem rákérdezni !!! Akkor nem is tudom miért nem kérdeztem meg, hülyének éreztem volna magam, hogy ha nem õ. Máig nem tudom biztosra, mert sosem kérdeztem meg. de szerintem õ volt, csak annyira mondták h nem hanem a mikulás h meg se mertem kérdezni. :DDD De lehet jó színész vagy és õk még hinni akarnak benne:) Azért ne bízd el magad, jézuskának szerintem még nem vagy elég jó :DDDD
Engem tegnap este megijesztett egy mikulás az úton, úgyh többé nem hiszek bennetek :) ) komolyra forditva szerintem lehetséges hogy jó szinész vagy:D
én mikor ovis voltam az unokatestvérem volt a Mikulás , én észrevettem és magamban azon gondolkodtam, h. tépjem-e le a szakállát :D :D végül nem téptem le, de tudtam, h. õ az :D és végig mosolyogtam xD
Dehogy gondolkodtál rajta, hogy letépd. Egy zabszem, annyi se ment volna fel a popsiba, úgy féltél tõle... Én is emlékszem, milyenek voltak ezek a Mikulásos sztorik, ott én csak sok sírást hallottam, hogy "Neee, neeeem akajoooook! Féjeeeek!" Remélem, mikor (talán jövõre) eljõ az idõ, hogy én is a szülõk oldalán álljak, akkor ott fogok röhögni magamban, és emlékezem, mikor ott álltam a kis béna kockás nadrágomban, és be voltam szarva, hogy oda kell mennem, és most mit mondjak neki? Hogy csókolom, vagy mi?... Na, ezt az érzést kell a gyerekekben megtartani, nem megmondani neki (mert az én gyerekem orvos lesz, ezért mi két babatorna között gyakoroljuk a feng-shuit és a racionalitást) hogy nincs Mikulás...
A kérdező hozzászólása: Teljesen atöltöztem, csizmam is volt. A fiam csak annyit mondott, hogy ez nem igazi Mikulas, mert müszakalla van.
5 éves kislányaimhoz tavaly is, idén is a kisebbik öcsém jött, mint Mikulás :) sajnos tavaly is, és idén is felismerték a fehér cipõjérõl.hiába mondtam hogy a Télapónak is olyan van, nem hitték el.Apa nem öltözhet be, mert annyira ráismernének az alkatára, hangjára, tehát szerintem jó színész vagy :)


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!