Találatok a következő kifejezésre: A mikróba lehet tenni (10 db)

Avent-es tárolópoharat be lehet tenni a mikróba?

Legjobb válasz: Én be szoktam tenni, és avent mikrós sterilizálóban is beteszem. De ha a fõzeléket megmelegítem akkor is mikróba teszem be, vagy ha kevés vizet melegítek a tejpépnek (már egyszer forralt víz természetesen). Az kb 20-30 másodperc, ennyitõl nem fog eldeformálódni!

Én be szoktam tenni, és avent mikrós sterilizálóban is beteszem. De ha a fõzeléket megmelegítem akkor is mikróba teszem be, vagy ha kevés vizet melegítek a tejpépnek (már egyszer forralt víz természetesen). Az kb 20-30 másodperc, ennyitõl nem fog eldeformálódni!
Igen, semmi baja nem lesz:)
Én be szoktam tenni, eddig semmi baja nem volt.
Be. Sõt, Aventes mikrós sterilizálóba is. Az anyatejet azonban nem szabad mikróban melegíteni. Nem tudom, miért.
Nem, mert eldeformálódik

Mennyi ideig lehet a hűtőben tárolni az anyatejet? És 2 fejésnyit egybe lehet önteni? És ha utána oda akarom neki adni akkor be lehet tenni a mikróba vagy tegyem csak meleg vízbe?

Egy 6 napos baba anyukája

Legjobb válasz: egybe nemkéne és mindig a legrégebbit add neki. Kb 2-3 napig eláll , de ha lefagyasztod akkor több hónapig is. Mikroba lehet és a csuklodon nézd nem -e túl meleg.

egybe nemkéne és mindig a legrégebbit add neki. Kb 2-3 napig eláll , de ha lefagyasztod akkor több hónapig is. Mikroba lehet és a csuklodon nézd nem -e túl meleg.
Két fejésnyit nyugodtan összeönthetsz, de csak ha aznapi, és másnap legkésõbb add neki oda. Mikrózhatod, de vigyázz, nem szabad forralni az anyatejet! Lehet, hogy eláll 2-3 napig, de én legkésõbb másnap odaadtam neki az elõzõ napról lefejtet, ha meg több maradt, ment a mélyhûtõbe, biztos, ami biztos. Gyógyszertárakban is lehet direkt erre való zacsit kapni.
A kérdező hozzászólása: Nagyon szépen köszönöm a válaszokat sokat segítettetek.
Nem jó a mikró, mert egyes részek jobban melegszenek, így ha nem is forr, lehet, hogy egy részében már túlmelegedett, és tönkremennek a vitaminok stb. Hamar megmelegszik meleg vízbe állítva is, vagy bébiételmelegítõben. Úgy lehet összeönteni, ha elõbb lehûtöd a friss tejet is, és ha azonos hõmérsékletû (hideg). Tapasztalatom az, hogy fagyasztani jobb kis adagokban (30-50 ml), késõbb így jobban fel tudod használni.

Miért nem lehet fémet tenni a mikróba, ha az is fém?

Legjobb válasz: Nem tudom! DE én beteszem a mikróba és nem lessz semmi baj!

Nem tudom! DE én beteszem a mikróba és nem lessz semmi baj!
Mert az paradoxon !!! és felborulna a téridõ kontinuum !!
13:08 - Akkor te egy Jedi vagy!!!
Lehet tenni. Csak mivel pár dologra oda kell figyelni, egyszerûbb megtiltani, mint a sok hülyének megmagyarázni, aztán tartani a hátat, ha mégis elcseszték, és perelnek. Nos. Közel (<2cm) nem kerülhet egymáshoz két fém benne, mert a mikrohullámú térerõ miatt köztük lévõ feszültségkülönbség átütést hozhat létre. (Szikrázik.) Ez igaz a szerkezet belsõ falára is, tehát ha a kakaót a fém kiskanállal együtt teszed be, ne kifelé álljon a kanál, nehogy valahol közel menjen a sütõ falához. (Itt jegyzem meg, hogy nem középre érdemes tenni, hanem a szélére, hogy ahogy forog a tányér, változzon a bele jutó energia eloszlása.) Vékony fém (tányérfémezés, CD, tükör stb.) NEM mehet bele, mert az örvényáramú veszteségek miatt annyira felmelegszik a fémréteg, hogy elpárolog itt-ott. És ekkor az elõbbi "közel van egymáshoz két fém" jelenség alakul ki, csúf nagy szikrázást eredményezve. (Egyébként lehet használni CD/DVD megsemmisítésre a mikrót: beteszed, bekapcsolod, és amint megláttad a látványos fény- és hangjelenséget, nagyon gyorsan kikapcsolod. Garantált, hogy senki nem nézi meg többet az expasis házi pornót. (A DVD-k rendszerint szét is esnek.)) Kés, villa nem tanácsos, mert az éle ill. a hegye elég vékony ahhoz, hogy jelentõsen felmelegedjen, és megégesse az ételt. (A kés tönkre is mehet.)

Miért nem lehet fémtárgyat tenni a mikróba?

Legjobb válasz: Megfelelõ használattal lehet fámtárgyat is berakni a mikróba,elsõsorban folyadékba téve, csak mivel nagy a kockázata, a gyártók inkább egységesen nem ajánlják. Egy pohár kávéban például a kiskanál még gyorsabban is megegíti a kávét.

Én is kanállal együtt (is) szoktam pl. levest melegíteni évek óta, amióta tudom, hogy lehet. Hallottam olyan balesetrõl, hogy a folyadék szinte felrobbant az ember kezében, amikor a mikró után belerakta a kanalat.
Megfelelõ használattal lehet fámtárgyat is berakni a mikróba, elsõsorban folyadékba téve, csak mivel nagy a kockázata, a gyártók inkább egységesen nem ajánlják. Egy pohár kávéban például a kiskanál még gyorsabban is megegíti a kávét.
kiuti az ellenallast, magyaran fel is robbanhat.
Bele teheted, csak ne indítsd el! Tudod, mint a skót gyerek, nélzheti a tévét, csak na kapcsolja be! :)
"jó pár éve használunk mikrót, és a használati utasításában le volt írva ez a figyelmeztetés, nekem egyáltalán nem új dolog. Sõt! Javasolják, hogy fém kanállal együtt melegítsünk folyadékot, ami elvezeti a túl sok hõt. Persze mi is értetlenül néztünk a papírra akkoriban, hisz a mikróba semmilyen fémet nem szabadott tenni akkoriban még. Viszont mi azóta is fém kanállal együtt melegítünk minden folyadékot, és semmi baja nem lett semminek..." http://www.computerworld.hu/mikrohullamu-suto-veszelyei.html..
Nekem grillezõs van és inox az egész belseje.Ezért bátorkodtam fém dolgokat berakni, de idáig még nem vettem észre semmi problémát emiatt.Sõt ha folyadékot melegitek kevésbé fut ki ha van benne egy kiskanál, mert az elvezeti a hõt.De lehet hogy ez függ a micró tipusától is.
Egyaltalan nem grilles a mikrom!!!! Teljesen hetkoznapi, csak tudni kell hasznalni!
Ha grilles a mikró és csak a grill funkciót használod, akkor akár fémedényt is lehet beletenni, mert akkor nincsenek hullámok, csak a fûtõszál melegszik.
En eleg surun hasznalok femtargyakat a mikroban(mar jo nehany eve), foleg labast es inox tanyert is! De az valoban igaz, aranyozott szelu tanyert, cseszet stb., nem szabad betenni, sem olyan edenyt ami serult!!!
A valóság: Mivel a fém tárgyak visszaverik a mikrohullámú sugárzást így a magnetron is sugárzást kap => Tönkre megy. Azért megy tönkre mert a magnetron is precízen megmunkált fém lemezekbõl áll és mivel a sugárzás elektronvándorlást okoz így deformáldhat az anyag.
mert visza veri a mikró hullámokat, és tönkre megy a gép.:D
"Fémtárgyat tehetünk a mikrosütõbe, csak elég kellemetlen élményben lesz részünk. A fémekben ugyanis az idõben változó (örvényes) mágneses tér hatására örvényáramok keletkeznek, amelyek felhevítik az anyagot. A fémszélû tányérok ezért sercegnek és szikráznak: a karcolások, vagy a forróság következtében kis helyen elpárolgott fém helyén átüt az áram a részek között. Nagyobb fémdarabok behelyezése annyira megcsapolja az elektromágneses teret, hogy többnyire leég a trafó, de legalábbis levág a biztosíték. (Egy "mikró" amúgy is a lakásokba szerelt biztosítékok/kismegszakítók áramának 30-50%-át megeszi egyedül, normálisan.)" A válasz forrása: http://www.kfki.hu/chemonet/hun/teazo/miert/mikro.html Válaszadó
és ha már beletettem egy fém tárgyat és oda égett szikrázott mit tegyek a leégett részt a mikró tányéráról hogy távolíthatom el

Be lehet tenni a halat a mikróba, hogy gyorsabban felolvadjon?

Lehet hülye kérdés,de már nem bírom kivárni hogy szobahõmérsékleten szép lassan felengedjen a halacska,mert lemegy a nap addigra. Hülyeség lenne berakni a mikróba és kicsit rásegíteni? :D köszi

Legjobb válasz: hát ha meg akarod fõzni.. Sózd le és csöpögtess rá citromlevet.hamarabb felolvad és nem esik szét egy szakács

hát ha meg akarod fõzni.. Sózd le és csöpögtess rá citromlevet.hamarabb felolvad és nem esik szét egy szakács
Igen, hülyeség lenne. De mit akarsz belõle készíteni? Általában fagyottan is el lehet kezdeni fõzni/sütni.
Pecek alatt megfõne és szétesne. Ha dupla zacskóba egy kis langyosvízbe teszed, akkor pár perc alatt enged annyira, hogy dolgozni tudj vele. Ha egyedileg fagyasztott-jégpáncélos- akkor óvatosan fejtsd le a jeget róla, kicsit szárítsd meg papírtörlõ között.
** ... Percek alatt...
Legalacsonyabb fokozaton ki lehet olvasztani.
Tapasztalataim szerint, ha akármit is olvasztottam mikróban (pedig van rajta olvasztó program), a széle mindig megfõtt. Én is vízzel szoktam csinálni.
Inkább sózd le vagy meleg vízben áztasd! A mikróban a széle már elkezdene sülni, mikor a közepe még fagyos.
rákérdezel, hogy miért nincs...
A kérdező hozzászólása: Vili. Igaz, a kérdést kissé hiányosan tettem fel. Például: el lehet kezdeni követelni a mikró pár órán belüli pótlását?
Követelni bármit lehet, max. nem teljesítik...
lehetni lehet, csak nem biztos hogy tudják teljesíteni... pl. ha nincs a raktárban nyilván nem fognak a kedvedért venni egyet.
Követelni?? Igazi magyaros hozzá állás! Amúgy biztosan volt, hiszen minden konyhában van, de lehet, hogy az elõtted nyaraló ellopta. (Nálunk pl. az összes villanykörtét kilopta az elõttünk nyaraló magyar család!!)
Nem ajánlom!
A cumisüveget igen, de a cumit inkább ne.Bár nem olvad meg, nem lesz semmi baja, én pl ott fõztem ki a cumikat mikrótálba.
Tetõ(cumi nélkül)szabad csak betenni, mert szétrobbanhat az egész cumisüveg!
SZIA!Nem szabad cumistól betenni!!
Ha csak melegiteni akarsz persze, de 20masodpercnel tovabb nem szabad.Nyugodtan berakhatod melegites celjabol.Kupakkal egyutt, vagy cumi nelkul.En es az egesz kornyezetemben levo anyukak is igy tesznek.Minden kisbaba egszseges.
A mikró nem emberért van. Minden élõt kiöl az ételbõl. Nekem nincs is. Egy 26 hetes kismama

A papír muffinformát be lehet tenni a mikróba?

Mikrohullámú sütőben is elkészíthető cupcake van tervben. Szilikonossal jó, de most csak papírom van.

Legjobb válasz: szerintem be mert papírból van a sima papírt is berakod úgy h igen

szerintem be mert papírból van a sima papírt is berakod úgy h igen

Pár másodpercre be lehet tenni mikróba a tápszert? Ti beteszitek vagy szigorúan csak a tápszermelegítőbe?

Amikor sír a kisfiam, akkor borzalmas 10 perc telik el amíg a tápszermelegít? felmelegíti...

Legjobb válasz: Én a 150-180 ml 10 mp-re teszem be,utána jól összerázom,hogy egyenletesen langyos legyen.

Én a 150-180 ml 10 mp-re teszem be, utána jól összerázom, hogy egyenletesen langyos legyen.
A kórházban beteszik én láttam a koraszülött osztályon.
Nyugodtan tedd be! Én hónapok óta a kezdetektõl igy adom a kisfiamnak. Csak rázd össze, és mindenképp nézd a hõmérsékletét mielött odaadod :)
Én a fiamnál is betettem, és most a lányomnak is kell a kiegészítés, én neki is beteszem, én nem babrálok a bébiételmelegítõvel..szerintem csak felesleges pénzkidobás, így nincs is.Nyugodtan tedd be semmi baja nem lesz tõle... 4 éves kisfiú, és egy 1 hetes kislány anyukája
csak csatlakozni tudok az elöttem szólókhoz
Én mindig frissen készítem a kislányomnak, de a teát és a többi ételét mikrózom.8 hónapos baba anyukája
Tápszermelegitõ????Én tudatlan, még nem is hallottam ilyenrõl, kezdetektõl mikrózom, összerázom, és hõmérõzök.

Be lehet tenni a margarint a mikróba felhasználás előtt, hogy puha legyen a süti kikeveréséhez?

Legjobb válasz: én már volt hogy tettem be. annyi lett a végeredmény hogy az alja folyékony lett a többi pedig puha.

én már volt hogy tettem be. annyi lett a végeredmény hogy az alja folyékony lett a többi pedig puha.
Persze tedd be nyugodtan ..
Én is úgy jártam, ahogy az elsõ kedves válaszoló, az oldala folyott, a közepe jó lett. inkább azt csinálom, hogy az egész margarint minden oldaláról bevágom és kb egy centis kis kockákra esik szét, ezt szétterítem és elég hamar megpuhul magától.
Be lehet, de tényleg olyan lesz, mint az elsõ írja. Én nyáron a napra rakom puhulni, télen pedig a radiátorra.
A kérdező hozzászólása: oké, akkor lényeg az, hogy nem árt neki, se a sütinek, hogy a margarin esetleg langyos, ahogy összekeverem a hozzávalókkal, ugye?
Nem árt neki :)
A kérdező hozzászólása: köszi! :)
Be lehet tenni, persze!
persze, de nem kell annyira megolvasztani hogy folyjon csak elég annyira hogy lágy legyen. Hidd el sokkal könnyebb lesz így összegyúrni a tésztát vagy nem tom mit szeretnél. :) sok sikert

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!