Találatok a következő kifejezésre: A mikor van a városban, (102 db)

Télen hova érdemes menni wellnesselni ahol van mit nézni a városban?

Legjobb válasz: Szerencsére elég sok ilyen hely van Magyarországon, ahol én voltam így télen pár napra szállodában és úgy jó volt, azok: Szeged,Keszthely,Gyõr,Debrecen.

Szerencsére elég sok ilyen hely van Magyarországon, ahol én voltam így télen pár napra szállodában és úgy jó volt, azok: Szeged, Keszthely, Gyõr, Debrecen.

Taxis vagyok. Pár napja leordított egy fiatal srác, hogy mimiattunk van ez az egész, mert mi telefüstöljük a várost és különben is, ő ezt tanulja! Igaza van?

Én megértem, ha lenne más lehet?ségem, azt választanám!

Legjobb válasz: Naponta több millió ember megy autóval munkába csak Magyarországon. A taxik száma és hatása ehhez képest elenyészõ.

Naponta több millió ember megy autóval munkába csak Magyarországon. A taxik száma és hatása ehhez képest elenyészõ.
A kérdező hozzászólása: Hát több millió Mo-n azért nem! Ez túlzás!
Tudja fene, Barcelonában államilag támogatott a taxi pont azért, hogy az emberek lehetõleg csakis X számú taxit használjanak és ne járkáljanak a saját kocsijukkal. Persze nagyobb részt a dugók megelõzése érdekében van ez, de amit írtál az sem utolsó. Hát ettõl mi még messze vagyunk, egyébként túlzott a cirkusz, egy rohadt BKV buszt nézz meg az mit nyom ki magából ..... azokat elõbb be kellene tiltani.
Nem egészen értem, hogy mi van a taxisok miatt? Ès mit tanul ö? Csukja be a szemét.
Szerintem a srác mentaliásában van egy kis zavar, ilyen erövel be lehetne tiltani a bkv-s buszokat is (többsége már nem mai gyártmány).
Szerintem sem a taxik a problémák elsõdleges forrásai.
Egy nagy marhaság az egész. Divat lett "zöldnek" lenni, és minden gondunkat, bajunkat a technikalizációban keresni. A fiatalság fogékony. Mit hall, és lát nap, mint nap a TV-ben, újságokban, iskolában, úton-útfélen? Hogy így a kipufogógázok, úgy a globális felmelegedés, így az ózonlyuk, úgy a tengerek olajszennyezése. Még hosszasan sorolhatnám, amivel bombáz bennünket a média, és mivel tanulékonyak vagyunk, bombázzuk vele egymást is. Nem mondom, hogy nincs igazságtartalma ezeknek a kijelentéseknek, de a mód, és a mögötte érzékelhetõ türelmetlenség, hiányos tájékozottság, súlytalanná teszi õket. A kényelemrõl senki nem szokik le szívesen. Ezért érdemben, egyénileg nem sokat teszünk a problémák megoldása érdekében. Maradnak tehát az érzemi alapú kirohanások a vélt, (vagy valós?) ellenséggel szemben. Összességében: nincs igaza.
Nem értem, hogy mi van miattatok, nincs semmi szükség megérteni, vagy részeg volt, vagy csak egy agyatlan semmirekellõ greenpeace-es tag. Szerintem sehol nem tanítják, hogy az autók miatt van bármi is, a gyárak sokkal inkább hibásak, dehát gondolom az õ ruháit, cipõjét, mobilját, és a lakás-felszerelését is gyárakban állították elõ, tehát ha csak nem sátorban lakik és meztelenül jár, akkor egy szava se lehet.
Lehet, hogy én nem vagyok elég felvilágosult gondolkodású, de nekem ez olyannak tûnik, mint az az állítás, hogy a Földön kialakult üvegházhatás legfõbb oka a tehenektõl származó bélgázok...

Mikor van elsőbbsége városban a busznak?

Városon belül egy menetredszerinti busz ált ki a buszmegállóból és rámhuzta a kormányt csunyán kijött elém! A következő megállóba megkérdeztem hogy ez mi volt és azt a választ kaptam hogy nyugodtan kijöhet elém,mert a kressz engedi!

Legjobb válasz: Elsõbbségem indig annak van , akinek megadják, a buszosoknál meg mindenre fel kell készülni, még anno az oktatóm mondta :D Egyébként már megválaszolták, de akkor vagy köteles elsõbbséget adni ha kifele indexel és biztonságosan ki tudod engedni. Amúgy a tököm szórakozna egy 4x akkora géppel, hadd menjen, majd megelõzöm. :D

Elsõbbségem indig annak van , akinek megadják, a buszosoknál meg mindenre fel kell készülni, még anno az oktatóm mondta :D Egyébként már megválaszolták, de akkor vagy köteles elsõbbséget adni ha kifele indexel és biztonságosan ki tudod engedni. Amúgy a tököm szórakozna egy 4x akkora géppel, hadd menjen, majd megelõzöm. :D
Nem egészen úgy van, ahogy a buszos tudja: KRESZ 24§ (3)176 Lakott területen belül a jármûvek vezetõi kötelesek az elindulási szándékot jelzõ, menetrend szerint közlekedõ autóbusznak és trolibusznak a megállóhelyrõl való elindulását (a jobb szélsõ forgalmi sávba való besorolását) - ha ez hirtelen fékezés nélkül megtehetõ - lassítással, szükség esetén megállással is lehetõvé tenni. Az autóbusz, illetõleg a trolibusz vezetõje azonban ilyen esetben is csak akkor indulhat el, ha meggyõzõdött annak veszélytelenségérõl. http://net.jogtar.hu/jr/gen/hjegy_doc.cgi?docid=97500001.KPM
Lefordítom magyarra: Ha látod, hogy indexel a busz induláshoz, akkor köteles vagy kiengedni (kivéve a hirtelen fékezést), de õ csak akkor indulhat, ha téged nem veszélyeztet. Szóval az esetedben kölcsönös [email protected]ás volt! :D
"Persze, majd magam elé engedek egy buszt, ami tötyörészik 30-40-nel és meg se lehet elõzni, ha sûrû a szembe forgalom. Mindjárt kiengedem, várjatok!!" Hát ja igazad van... Szörnyû... Nehogy már magam elé engedjek egy buszt, jézusom. Elvégre a buszon utazik 70 ember akik szintén szeretnének odaérni, ahová te, de hát ki nem szarja le õket, a lényeg, hogy te odaérje és lehetõleg ne 30-40-vel tötyörögve. Magyar mentalitás.
Persze, majd magam elé engedek egy buszt, ami tötyörészik 30-40-nel és meg se lehet elõzni, ha sûrû a szembe forgalom. Mindjárt kiengedem, várjatok!!
A buszosnak volt igaza....
Hát igen, evvel egyetértek :D
Hmm... Én csak azért szoktam magam elé engedni, hogy nehogy megbüntessenek, ha netán észrevenné valami köcsög rendõr, de amúgy les.zarnám. Az meg, hogy hányan utaznak a buszon, az kit érdekel? A többi autósnak is ki kell várniuk, hogy betudjonak sorolni, és õk is ugyan úgy a munkába, vagy valahová máshová sietnk.
Igaz, hogy Nyugat-Európából írok, de a Kresz, gondolom, ma már egységesített. Legalábbis ami az alapvetõ közlekedési szabályokat illeti. Itt így van: A busznak ott van elsõbbsége, ahol a megengedett max. sebesség 60 vagy kisebb. Gyakorlatilag a városban mindenhol. A törvény, a maga kacifántos jogi értelemben mindenkinek megfelelni igyekvõ bikkfa-nyelvén való fogalmazása tkp. a peres ügyeket eldöntõ ügyvédeknek szól. Hogy megjegyezhetõ legyen, egy sofõr mindig leegyszerûsíti magának: a városban a busznak van elsõbbsége. Punktum. Ha akar, neked jöhet. Ügyvéd legyen a talpán, aki bizonyítani tudja, hogy a busz nem jelzett... Mindenki mondja a magáét, végül aki dönt, az azt mondja: mennyi is volt ott a megengedett max. sebesség ? 60 km/h ? Akkor a busznak van igaza.
A kérdező hozzászólása: mr.flash :-) Igazad van! fölösleges idegeskedni!:-)
A kérdező hozzászólása: Persze, csak a kressz is úgy mondja, hogy ha veszélytelen, tehát, ha biztonságosan meg tudok állni/fékezni tudok. Ez egy nagyobb csuklós busz volt (volán) és már a végénél voltam (teát egyáltalán nem volt biztonságos) amikor elindult kifele...
Utolso hozzaszolonak. Alacsony az iq-d. A logika szerint a busznak azert van elsobbsege hogy segitse a kozlekedest te idiota. Ha senki nem adja meg az elsobbseget akkor nem lenne busz nem lenne tomegk. es mindenki autoval jarna. Kvazi hatszor kevesebb ido alatt ernel be a munkaba. Es ha megadnad az elsobbseget akkor most is gyorsabban ernel be a szaros autoddal a munkaba mert tobben buszoznanak. Idiota vagy es ennyi. Iq semmi.


Én ugyan így jártam ilyen jég darabbal amit rámlõttek de egy idõ után eltünt.
Ez egy bug, de szerencsére van rá megoldás. Játék közben nyomd meg a nullát, amire meg fog jelenni egy konzol. Írd be hogy "sexchange", majd nyomj entert. Ezután csináld ezt meg mégegyszer és minden a régi lesz. Van egy másik megoldás is, változz át farkasemberré és szintén el fognak tûnni a nyilak.
A kérdező hozzászólása: 1. neked mennyi idõ után tûnt el kb a jégdarab? 2. xbox-on játszom és farkasemberré nemtudom hogy lehet valtozni :SS Köszi mindkettõtöknek a választ!
Farkasemberré úgy változhatsz, ha beállsz a Companions-ba. (Whiterun, fordított hajó alakú épület) Miután megcsinálsz nekik néhány küldetést, felajánlják, hogy legyét te is farkasember. Ezután kapsz egy új varázslatot, ami átváltoztat egy idõre farkassá. Miután visszaváltozol, eltûnnek majd a nyilak. Ez tuti.
A kérdező hozzászólása: köszi, ezt jó tudni, bár most eltûntek :)

Kérdés? Az első vezetésitanfolyamon (kocsi) nehéz? A vizsgákon mik vannak a rutin vizsgán meg a városin nehezek?

Legjobb válasz: nincs rutin vizsga már, a nehézség attól függ, hogy elõtte volt-e dolgod autóval. a forgalmi vizsgán mindenre kell figyelni, sokan elég nehéznek tartják.

nincs rutin vizsga már, a nehézség attól függ, hogy elõtte volt-e dolgod autóval. a forgalmi vizsgán mindenre kell figyelni, sokan elég nehéznek tartják.
A kérdező hozzászólása: Nincsen rutin vizsga? :O nehéz lesz akkor a vezetés?
Ha akkor vezetsz elõször, akkor kicsit nehéz lehet, de könnyen bele lehet jönni. Én egybõl egy tuskó parkolóban kezdtem, és 5 percen belül városon kívül voltam 80-90-el egy másik falu felé. Én már vezettem elõtte, szóval elég könnyû volt.
A kérdező hozzászólása: én minden nyáron vezettem kb 20 percet de nem városban csak faluban ott is csak házaknál szval ahol nem volt senkisem . de hh nicnsen rutin? :O biztos h nincsen?
biztos, nekem se volt, én is most vizsgáztam 2012/2013-as évben
pályán fogsz gyakorolni elõször, aztán városban. Pályán nem kell már vizsgázni, az nincs, csak városban. Ha kifogsz egy jó oktatót akkor könnyû lesz, de ha egy olyan idegbeteg [email protected] mint én akkor elég nehéz...az a jó, ha az oktató nem rág mindent a szádba, mert akkor várni fogsz rá, és nem magadtól fogod nyomni, próbálj meg kicsit önállósodni, amit 1x elmond azt rögzítsed és kész. Egyedül talán a párhuzamosan tolatás forgalomban lesz idegesítõ, mert mögötted állnak az autók, rád várnak, te meg szépen nyugodtan tolatgatsz :D
A kérdező hozzászólása: akkor csak a pályán csak gykorlok és akkor nem lesz rutinom? cak városi vizsgám? :D
Elõször is nem az a jó sofõr aki gyorsan tud menni, hanem az aki ha kell meg is tud állni ! A kérdésre válaszolva ne félj attól hogy úgy van mint régen hogy nincs rutin vizsga attól nem fog az oktató egybõl kivinni a forgalomba, ha még soha nem vezettél.elõször ugyan úgy gyakorolgattok majd a placcon és mikor már tudod hellyel közel kezelni az autót akkor mentek csak ki a forgalomba. Az az oktató amúgy is egy ökör aki a mai forgalom mellet egybõl kivisz egy tanulót a forgalomba aki még soha életében nem vezetett , de még ilyen oktatóról még nem hallottam.

Esztergomi fiatalok, milyen szórakozási lehetőségek vannak a városban? Mik a főbb látnivalók?

Legjobb válasz: Menj át Párkányba a Delfinbe :D vagy a CCX-be :D

Menj át Párkányba a Delfinbe :D vagy a CCX-be :D

"Eger városa, papok városa" kezdetű/című nótáról kérdeznék? Mit jelent benne a "totót asszonynak, totót a lánynak" rész? Nem hisszük, a szerencsejátékhoz van köze, sztek? :D

Legjobb válasz: 1. Én nem tudok ilyen részrõl ebben a dalban. 2. Ha mégis van akkor valószínüleg "tótot" van benne, tehát egy tót származású embert

1. Én nem tudok ilyen részrõl ebben a dalban. 2. Ha mégis van akkor valószínüleg "tótot" van benne, tehát egy tót származású embert
A kérdező hozzászólása: A 3. versszak, kevesen ismerik :) erre gondoltunk mi is, de rövid "totót"- nak éneklik nem "tótot"- nak :)
Én egy másik változatban úgy hallottam, hogy "toszós asszonynak toszós a lánya" :p De tényleg! http://www.zeneszoveg.hu/lyrics.php?lc=16716&showcomments=0

Ha a városban nincs olyan iskola ahol van esti érettségi, de jelentkeznék, ilyen esetben mit kell tenni?

Legjobb válasz: Nem tudom hol laksz de próbáld meg a környékeden pl:szomszéd városban . szerintem :)

Nem tudom hol laksz de próbáld meg a környékeden pl:szomszéd városban . szerintem :)

Menetlevél kérdés? Férjem céges autóval jár. A cég székhelye nem a mi városunkban van, hanem tőlünk 15 km-re.

Parkoltatni az autót este a telephelyen kellene.

Legjobb válasz: hát sajnos az csak ugy megoldhato hogy ahol laktok azt a város/falu nevet irja be, máskülönben mint irtad ha pl a telephely nevét irja be és ugy kapják el akkor bizony bünti lesz...

hát sajnos az csak ugy megoldhato hogy ahol laktok azt a város/falu nevet irja be, máskülönben mint irtad ha pl a telephely nevét irja be és ugy kapják el akkor bizony bünti lesz...


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!