Találatok a következő kifejezésre: A mi hagyomány volt a (2 db)

A mi családunkban hagyomány volt a 14-18 éves kor közötti szülés. Vékony testalkatú vagyok (15 éves) 48 kg és 165 cm. Lehet egészséges babám, hogy nekem se legyen bajom?

Legjobb válasz: Lehet.ez nem alkati kérdés.Régen a nõk ilyen korban már anyák voltak.A mai civilizáció azért fél az ilyen korai babázástól,mert iskola,meg nincs szakmád.Tény,h a régiek nem voltak 18éves korukig tankötelesek.Szerintem csak akkor vállalj babát,ha van egy biztos kapcsolatod,egy keresõ apával.Mindenesetre én mindenképpen korainak tartanám.Én 20évesen vagyok babás,és nekem is korainak tartják.Szerintem élethelyzete válogatja,de direktbe semmi képpen sem vállalnék babát!

Lehet.ez nem alkati kérdés.Régen a nõk ilyen korban már anyák voltak.A mai civilizáció azért fél az ilyen korai babázástól, mert iskola, meg nincs szakmád.Tény, h a régiek nem voltak 18éves korukig tankötelesek.Szerintem csak akkor vállalj babát, ha van egy biztos kapcsolatod, egy keresõ apával.Mindenesetre én mindenképpen korainak tartanám.Én 20évesen vagyok babás, és nekem is korainak tartják.Szerintem élethelyzete válogatja, de direktbe semmi képpen sem vállalnék babát!
15 évesen valóban korai lenne babát vállalni, dehát nem is azt írtad, hogy most szeretnél... A testalkatod miatt egyáltalán nem kell aggódnod, örülj neki, hogy nem vagy hízásra hajlamos. Azok a nõk számíthatnak arra, hogy az átlagosnál kisebb babájuk fog születni, akik a terhesség elõtt 45 kg-nál könnyebbek voltak és 150 cm-nél alacsonyabbak. Persze ezek a babák is többnyire egészségesek, csak kisebbek. Meg aztán az, hogy 15 évesen 48 kg vagy, nem biztos hogy így is fog maradni, kevés nõ õrzi meg leánykori testsúlyát.
A testalakat nem befolyásolja a babát. A barátnõm 17 évesen 41 kg-al esett teherbe, és gyönyörû egészséges 3 kg-os babát szült. dE azért neked nem feltétlen kell követned a hagyományt, jobb kicsit késõbb, de biztos háttérbe szülni, Inkább tanulj, szerezz érettségi, diplomát, még dologzhatnál is 2 évet, hogy legyen az "élethez" tapasztalatod, és akkor zsülj , ha tökéletesen biztos vagy a dologban.

Mennyire volt fontos, hogy szép, fehér ruhában vigyed haza a kórházból az újszülött babádat? Vagy esetleg nálatok mi a hagyomány ilyenkor?

Legjobb válasz: Én csupa rózsaszínbe vittem,csak a sapija volt fehér.Ez is azért volt mert sok fiú ruhát kaptunk ajándékba és ,így csak azért is rózsaszínt vettem neki,pedig utálom a rozsaszínt:)

Én csupa rózsaszínbe vittem, csak a sapija volt fehér.Ez is azért volt mert sok fiú ruhát kaptunk ajándékba és , így csak azért is rózsaszínt vettem neki, pedig utálom a rozsaszínt:)
2009. július 23-án sétáltunk ki a kórházból 40 fokban, egy szál fehér alapon szívecskés body-ban.
Nem fontos a fehér. Bár én abban hoztam haza a kislányomat, de csak azért vettem fehéret, mert elég sokáig nem tudtunk a nemét, ezt a kis együttest meg nem tudtam otthagyni a boltban. rugdalózó, kis kardigán és sapka volt hozz, mindegyik macis hímzéssel. Nagyon ki tudtam használni neki.
Én errõl a fehérbe öltöztetõs hagyományról itt olvastam a gyakorin, amikor már rég itthon voltunk :) Az elsõ lányom amúgy teljesen véletlenül fehérben jött haza a kórházból, de csak azért, mert nem tudtuk a nemét, ezért inkább fehér és sárga ruhákat vásároltunk. A második lányom rózsaszínûben jött haza. Semmi extra, sima body és rugdalózó.... Nem vettem emiatt különlegesen csinos ruhát...
Szerintem ez ma már nem kérdés, mindenki abban viszi amiben jónak látja!Ki kérné számon tõle?A nõvérek biztos nem.Én a lányomat egy almazöld rugiban vittem haza, mert az találtam a legaranyosabb ruhácskának.
Egy aranyos, vajszínû Micimackós rugiban hoztuk haza a kisfiamat. :)
Hát, a pólya fehér volt (nem is nagyon láttam még másszínût), a többi ruhája színes.
Én rózsaszín ruhába hoztam haza a lányomat. Feleslegesnek tartottam arra az 1 órára kiöltöztetni.
a lányomat rózsaszín-sárga rugiban és hozzá tartózó felsõben hoztuk haza. nem volt szín megkötve, annyit akartunk csak hogy új legyen az elsõ kis ruhácskája. s mivel õ korababként 42cm-el született és olyan 45 cm-el hoztuk haza, hát elég korlátolt volt a ruha választása. mondhatni nem kaptunk, így még az 50-es is nagy volt rá :)
Fehér body-micimackós fehér pántos rugi. Ez szettbe volt. Még egy kapucnis vagány cipzáros felsõ volt rajta.
A felsõ szürke és fehér volt, a rugi sem tiszte fehér volt
Nem is hallottam még róla, szóval nem lehet valami nagy "hagyomány". A kórházból hazajönni nem keresztelõ, hogy muszáj legyen fehérbe öltöztetni. Az idõjárásnak megfelelõen öltöztettem, és kész.
Az, hogy nem hallottál róla, nem a hagyományt minõsíti, hanem téged. Korábban ez fontos dolog volt. Ettõl függetlenül a fiamat zöld csíkos cuccban és sárga anorákban hoztuk haza egy éve, térdig érõ hóban.


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!