Találatok a következő kifejezésre: A menzim pontos (17 db)

Milyen árban mozognak a fog. Tabletták? Cukorbetegeknek fellehet iratni? Tapasztalatotok alapján, akiknek rendszertelen volt a menziük azoknak beállitotta napra pontosan?

Mert Nálam ez van, és nemsokára megyek dokihoz, de el?tte kíváncsi vagyok mások válaszaira.

Legjobb válasz: A tabletták ára általában olyan 5-6 ezernél kezdõdnek. (Háromhavi adag esetén.) Cukorbetegeknek szerintem lehet szedni, de azt az orvos mondja majd meg a vérvétel és az eddigi állapotod alapján, hogy melyik fajta tabi lehet számodra a megfelelõ. A cukrosoknak tudtommal szûkülnek az ereik, náluk a tabletta komolyan növeli a trombózis veszélyét, érdemes erre figyelni. A menstruációt pedig igen, beállítja teljesen pontosan, hisz az nem is menstruáció, hanem egy mesterséges dolog, amit a tabletta állít elõ neked, szóval igen, pontosan fog érkezni minden hónapban.

A tabletták ára általában olyan 5-6 ezernél kezdõdnek. (Háromhavi adag esetén.) Cukorbetegeknek szerintem lehet szedni, de azt az orvos mondja majd meg a vérvétel és az eddigi állapotod alapján, hogy melyik fajta tabi lehet számodra a megfelelõ. A cukrosoknak tudtommal szûkülnek az ereik, náluk a tabletta komolyan növeli a trombózis veszélyét, érdemes erre figyelni. A menstruációt pedig igen, beállítja teljesen pontosan, hisz az nem is menstruáció, hanem egy mesterséges dolog, amit a tabletta állít elõ neked, szóval igen, pontosan fog érkezni minden hónapban.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm szépen a választ!
Ahogy elõttem leírták 5-6 ezer Ft három havi adag. DE! Rendszertelen menszeszre eszedbe ne jusson tablettát szedni!!! Ha abbahagyod mert mondjuk majd babát szeretnél, lehet, hogy oltári nagyon megszívod...És majd örülsz neki, hogy ha csak olyan rendszertelen lesz, mint most. Tablettát csak rendszeres menstruációjú és peteérésû nõknek szabadna szedniük. Lehet, hogy az abbahagyás után a mostani labilis ciklusod nemfog visszaállni, lehet hogy a peteérésed is csak hosszú gyógyszeres kezelés után indul majd újra. Inkább menj el egy endokrinológushoz és vizsgáltasd ki magad, hog milyen hormonprobléma okozhatja a rendszertelenséget. A tabletta nem beállítja majd a menszeszed, hanem kikapcsolja és csinál helyette egy mesterséges ciklust.
szia!Egyetértek az elõttemszólóval! Rendszertelen ciklust beállítja, viszont a beállítás az egy álmenzesz gyakorlatilag.Minden hónapban nagyjából ugyanabban az idõpontban egy álvérzést fog produkálni a szervezeted és védett leszel a terhességgel szemben.Viszont ha abba kell hagynod, nem fog megmaradni a rendszeresség, és totál felborítja a hormonháztartást.Nem mindenki tapasztalja a mellékhatásokat, de sokan igen. Nekem nem volt sose menzim, hát meghozta, évek óta tömnek fog.gátlóval és ha nem szedném, akkor oltári idegbajos lennék, mert tudom és érzem, hogy nekem is menstruálnom kéne, mégsem jön meg tabletta nélkül:( (illetve eddig kb 5x fordult elõ a 8év alatt..)Nekem azt mondta a doki, ha akarok majd babát abbahagyhatom a gyógyszert és majd gyógyszerrel lesz peteérésem és beágyazódás is....hát ez van.Sajnálom, hogy kamaszkoromban még nem hallottam más megoldásokról. Azért írom le neked, hogy vannak tornák és más megoldások is a rendszerezésre.PL Aviva torna-keress rá!és gyógynövények, teák is. Na és vannak más fog.gátló módszerek is...
Szia! Én cukorbeteg vagyok, én szedhetek, de ez változó. Viszont szakorvosi engedélyt kell vinni nõdokihoz, hogy szedheted, anélkül nem adja ki. Általában a feltétel, hogy járj rendszeresen cukorbeteg kontrollra, rendbe legyen a leleteid és ne legyenek szövõdményeid.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válaszokat! Utolsó írónak: rendszeresen járok kontrollra, vagyis fél évente kell mennem, mert jók az eredményeim, szövõdmények hála Istennek nincsenek!
Akkor nyugodtan szedhetsz :) .

Ha terhesség előtt a menzim mindig pontosan jött meg akkor a baba is pontosan a 40 hétre születik meg?

Tapasztalatokat várok.

Legjobb válasz: Semmi koze a kettonek egymashoz szerintem.

Semmi koze a kettonek egymashoz szerintem.
Abszolút nincs köze egymáshoz ennek a két dolognak :) A baba jobb esetben akkor jön ki, amikor akar, rosszabb esetben van a programozott császár vagy az oxitocin...
Semmi köze hozzá! Nekem mindig pontos volt a mensim, 28 napos volt a ciklusom. Mégis mind a 4 gyerekem kicsit hamarabb született. A fiaim a 39. a lányaim a 38. héten. A szülést a babából felszabaduló hormonok indítják be normális esetben. Ezek akkor jutnak a vérkeringésbe, amikor a baba készen áll a megszületésre. Persze, ez alatt azt értem, ha minden rendben és nem valami fertõzés miatt idõ elõtt reped meg a burok, hanem normál vajúdással indul a szülés.
erre kíváncsi vagyok, de kis % születik kiirt napra.
Nem, ennek semmi köze ehhez! Amúgy nekem is pontos volt, és a 36. héten szültem.
A kérdező hozzászólása: Köszi a válaszokat! Akkor nincs mit tenni, türelmesen várok tovább:)
Szerintem sem függ össze. Nekem mindig 28 napra jött meg, abszolút pontosan, mindig szerdán:) A fiam 4 nappal a kiírt idõpont után született.
Óramû pontosságú menzesz, pont a kiírt napon szültem. De ez nem függ össze.
Szerintem sincs összefüggés a két dolog között. Nekem mindig napra pontosan 28 napos ciklusom volt. Órát lehetett volna hozzá igazítani. A szülésem mégis beindult a 35. héten...
Akkor jön, amikor Õ ugy gondolja-nem akkor amikor anyának jólenne!! :-) türelem!

Mindig pontos (28 napra jött meg) volt eddig a menzim! 2 hónapja próbálkozunk babásodni! Az előző hónapban már 32 napra, a mostaniban pedig 34-re jött meg! Mi lehet a probléma?

Nem tudom mi okozhatja a problémámat, hiszen 13 éve menstruálok és sosem volt ilyen! Nem szedek semmilyen gyógyszert! Ebben a hónapban még az is probléma hogy menszi el?tt és után is barnázok. Lehet ez attól, hogy nagyon rágörcsöltem a témára, vagy menjek inkább dokihoz? Van tapasztalatotok e téren?

Legjobb válasz: egy anyuka járt igy akivel együtt szültem. Amint elhatározták jöhet a baba az addig pontos ciklusa azonnal megborult. össze viszza jött meg neki. 8 hónap után faldták és leszálltak a témáról. Azonnal terhes lett.

egy anyuka járt igy akivel együtt szültem. Amint elhatározták jöhet a baba az addig pontos ciklusa azonnal megborult. össze viszza jött meg neki. 8 hónap után faldták és leszálltak a témáról. Azonnal terhes lett.
Lehet, hogy megtermékenyült a petesejt, de valami miatt nem fejlõdött tovább, Te pedig annyit érzékelsz ebbõl, hogy késett a menstruációd. Még próbálkozzatok pár hónapig, és ha még akkor sem jött össze, ráérsz akkor dokihoz menni. Minden jót!
A kérdező hozzászólása: Köszönöm! Remélem tényleg nincs semmi baj! Nekem is eszembe jutott, hogy valami próbálkozás volt a megtermékenyülésre! Azt hallottam sokszor van olyan, hogy megtermékenyül a petesejt, de nem tud beágyazódni és spontán elmegy! Lehet, hogy nálam is ez volt! Próbálkozunk tovább és szedem az elevitet, folsavat és iszom a cickafark teát! Kellemes ünnepeket!

Mit tegyek hogy pontosan megjöjjön a menzim?

15 éves vagyok és szinte mindig késik. Eleinte 28 naposak voltak a ciklusaim aztán 3 hónapig 33 napos és a múlt hónapban meg a 40. napra jött meg. Ennyit még talán soha nem késett. Hogy tudom szabályozni ?? Baj ha 15 évesen ezt csinálja velem ?? Kérlek segítsetek !! El?re is köszönöm !!

Legjobb válasz: Még nem állt be. Eltelhet 3 év is mire beáll. Nem tudsz mit tenni, ezt nem lehet irányítani

Még nem állt be. Eltelhet 3 év is mire beáll. Nem tudsz mit tenni, ezt nem lehet irányítani
Am. 16 éves vagyok, az lemaradt
Szia! tudom milyen rossz..én már 3 hete stresszelek folyamatosan. Nekem már négy éve, hogy elõször megjött. Majd 2 , 2és fél év után egy évre beállt, 27-28 naponta jött meg mindig. Erre májusban 3 hetet késett, most meg már 2 és fél hete késik. Nagyon félek. Lefeküdtünk a a barátommal, de védekeztünk (óvszerrel). Nagyon remélem, hogy semmi gond (már ami a terhességet illeti) Szörnyû ez a várakozás. Minden reggel ( mióta késik) futok a Wc-re ahogy felébredek, hogy remélem megjött, de semmi, sírni tudnék:( Terhességi tesztet még nem vettem.
A kérdező hozzászólása: Ja értem. Hát nagyon szörnyû ez a várakozás. :( Mindig azon gondolkodom h biztos vmi bajom van, már nagyon kikészítt ez az egész.
Hát igen szerintem sem tudsz ellene mit tenni!Én 16 éves vagyok és volt már ugy hogy 4 hónapig nem jött meg!
A kérdező hozzászólása: Mert szerintem mindeinki ideges (vagyis én az vagyok) hogy nincs e valami gond. :) )
nem tudom miért várja mindenki hogy napra, percre pontosan jöjjön meg... teljesen normális hogy ilyen.
A kérdező hozzászólása: Bocsi még a harmadik válaszolónak írom hogy a késésen kívül nincs semmi gond a vérzéssel. Bár elég rosszul szoktam lenni az elsõ 2 napokban.
A kérdező hozzászólása: Köszi a válaszokat, hát reméllem semmi gond nincs a háttérben .. Egyépként meg a második válaszolónak írom hogy mifelénk mindenki így hívja köztük én is. De nem értem hogy egy betû eltérése miatt miért ne gondolnánk egy dologra.
a menzesz(menses) szóból jön a menzi... sok minden okozhatja. ha a vérzésed ezt leszámítva normális, akkor valószínû semmilyen nõgyógyászati oka nincs. tájékozódj, h anyukádnak, nõvérednek stb van- e hasonló problémája. ha nagyon zavar keress fel orvost.
Semmit, elmész dokihoz, ír gyógyszert, ami szabályozza.Nekem nyolc év után sem szabályos. Egyébként nem menzi, hanem ha egyre gondolunk, akkor mensi=menstruáció.Sosem hallottam még "menzinek" :D:D:D:D:D:D
A kérdező hozzászólása: Jaja hát tényleg nagyon rossz ez a várakozás. Együtt tudok érezni veled. De szerintem ami a terhességet illeti attól nem kell félned hisz ha védekeztetek és nem volt semmi gond akkor nincs esélye h terhes lennél. Szerintem nyugodj meg. Én azt a tanácsot kaptam h ha nagyon idegesítt hogy ennyit késik akk mennyek el nõdokihoz de bevallom h én még nem voltam és nagyon félek tõle. :((

Ez terhesség is lehet? A menzi-ig van még kb.1 hetem. Pontosan nem tudom, mert mostanában rendszertelenül jön meg.

Sziasztok!

Legjobb válasz: Nincs arra semmilyen garancia, hogy egy semmi panaszt nem okozó terhesség után a második is ugyanolyan lehet. Akár errõl is lehet szó, de ennél biztosabbat majd csak egy hét múlva lehet tudni.

Nincs arra semmilyen garancia, hogy egy semmi panaszt nem okozó terhesség után a második is ugyanolyan lehet. Akár errõl is lehet szó, de ennél biztosabbat majd csak egy hét múlva lehet tudni.
Szia, lehet hogy terhes vagy. Vegyél egy tesztet, és akkor megbizonyosodhatsz. Biztos nem lesz egyforma a két terhesség. Nekem is vanmár egy 8 éves gyermekem, és most szeretnénk kistesót. Én is minden hónapban izgulok, de eddíg csak megjött mindíg. És tök nem tudom, hogy az elsõvel hogy is jöttem rá, pedíg volt hányingerem, szagokra rosszul voltam, de hogy pontosan mikortól azt nem tudom már. .. Szóval a vérzés elmaradása illetve egy teszt ami biztosabb jel. Utána lehet menni orvoshoz.. :)
A kérdező hozzászólása: Sziasztok! Köszönöm a választ:) Nos a kérdést most írtam és úgy 2 perce meg is jött.Ezt éreztem.Kicsit lehangoló, hogy a nõi szervezet alig képes külömbséget tenni terhesség és menstruáció között.Sok nõ dolgát könnyítené pedig, ha nagyobb lenne az eltérés.

Ha rendszeresen és pontosan megjön mindig a menzim, akkor peteérésem is volt minden hónapban?

Vagyos menzi = volt peteérés?

Legjobb válasz: Hát elviekben ha a 25-35 nap közötti idõsávban jön meg, akkor igen, de ezt hõmérõzéssel lehet egyértelmûen ellenõrizni.

Hát elviekben ha a 25-35 nap közötti idõsávban jön meg, akkor igen, de ezt hõmérõzéssel lehet egyértelmûen ellenõrizni.
Sajnos a kettõ nem feltétlen jár együtt. Csak azt lehet általánosságban kijelenteni, hogy akinek szabályosak a ciklusai nagy valószínûséggel van peteérése, illetve szabályos mensi esetén is elõfordulhat olyan, hogy nincs minden hónapban.
Engem vizsgáltak emiatt, és tudom, hogy 28 napos ciklusaim voltak, és közben volt olyan hónap, mikor nem volt PÉ-m, mert ovu-teszt is nega volt, a hõm is lent maradt, és UH-n sem láttak érett tüszõt.Pedig a mensim utána pontosan megjött, egy napot sem késett. 6 heteske
Nem feltétlen.Nekem volt rendszeres vérzésen, de peteérésem nem volt minden hónapban.

Késik a menzim, bár csak pontosan akkor mondhatom ezt, ha ma sem jön meg, mikor merjek tesztet csinálni?

Félve kérdezem,mert a 27.napon pontosan megszokott jönni,de az tegnap volt(fél éve mindig ekkor jön meg,a fogamzásgátló elhagyása után így állt be)el?tte is 28 napra megjött.

Legjobb válasz: Ha biztosra akarsz menni, akkor várj 1-2 napot és reggeli elsõ vizeletbõl tesztelj, ha addig nem jön meg. Én nem biztos, hogy bírnám... :) Szóval irány a patika és holnap reggel lehet próbálkozni. A Gravi hcg tesztet tudom ajánlani. Írd meg mi lett az eredmény!!! Nagyon szorítok, hogy baba legyen!!!!

Ha biztosra akarsz menni, akkor várj 1-2 napot és reggeli elsõ vizeletbõl tesztelj, ha addig nem jön meg. Én nem biztos, hogy bírnám... :) Szóval irány a patika és holnap reggel lehet próbálkozni. A Gravi hcg tesztet tudom ajánlani. Írd meg mi lett az eredmény!!! Nagyon szorítok, hogy baba legyen!!!!
A kérdező hozzászólása: Mindenképpen megírom!Van itthon egy 10-es érzékenységû tesztem és ha holnapig nem jön meg úgy gondoltam holnap reggel megcsinálom!
hát én nem bírnám ki reggelig. nekem a nemvárt napján 25-ös teszt igencsak kimutatta!! hajrá, csináldd meg és megnyugszol. jobb a biztos, mint a bizonytalan. én szerettem tesztelni, 2x szültem :) én nagyon szorítok neked!! majd írd meg mi lett!
Szerintem minél késõbb tesztelsz, annál biztosabb eredményt kapsz. Én azért várnék még vagy 5 napot a teszteléssel és azt is reggeli elsõ vizelettel csinálnám meg. Nem szeretek csalódni, ezért inkább minél késõbb csinálnám. Addig amíg nem jön meg, meg jó arra gondolni, hogy lehet, hogy baba van. Sok nõnek nem mutatja ki a hcg-t túl korán a teszt, ezért érdemes az elmaradt mensi után 1 héttel tesztelni a biztos eredmény érdekében!
Nekem a nemvárt elõtt 1 nappal már 10es erõsségû kimutatta. Igaz halványan, de ott volt a második csík!
A kérdező hozzászólása: Mindenképpen kivárom a holnap reggelt, mert amióta próbálkozunk volt már gyanús jel meg minden, bár késés a menziben még nem.Köszönöm, hogy válaszoltok!
A kérdező hozzászólása: Sajnos megjött!Mindig olyan van ami még nem volt!Köszi a válaszokat!
Félidõben lehetséges barnázás. Én azt mondom, mától kezdve akciózzatok másfél-kétnaponta! Drukkolok!
A kérdező hozzászólása: Köszönöm. igyekszünk :)

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!