Találatok a következő kifejezésre: A menzeszi miert olyan (4 db)

A menzeszi ver miert olyan irtozatosan budos? olyan mint vmi doglott rohtado allat v vmi. miert budos?

Legjobb válasz: Minden vér büdös, ha nem friss, fõleg nagy mennyiségben. (és a mensinek idõ kell, mire eljut "kívülre") Amugy elkerülheted a kellemetlen szagokat, ha tampont használsz.

Minden vér büdös, ha nem friss, fõleg nagy mennyiségben. (és a mensinek idõ kell, mire eljut "kívülre") Amugy elkerülheted a kellemetlen szagokat, ha tampont használsz.
Ha tényleg ennyire büdös, tisztálkodj jobban menstruáció közben, cserélj idõben betétet, tampont. Nem kéne olyan irtózatosan büdösnek lennie, csak akkor büdös, ha hagyják állni. Ha pedig ilyenekkel nincs problémád, keress fel egy nõgyógyászt, mert ez nem normális.
én nekem pont most van meg és kicsit sem büdi. tamponnal semmi szaga. betéttel meg a betétnek van szaga ha pl nem cserélem 3-4 óránként de a vérnek nincs. menj dokihoz.
A kérdező hozzászólása: koszi a valaszokat, egyebkent nekem is most van meg
A kifolyó vérnek még nincs rossz szaga. De egy idõ elteltével bomlani kezd, és akkor rossz szaga lesz. Tanácsos a tampont a betétet mindig cserélni, és könnyû jól szellõzõ fehérnemût viselni. Aki rendszeresen zuhanyozik, mindig tiszta fehérnemûben jár, és rendszeresen cserél tampont vagy betétet annak nem kellene, hogy ilyen szagúnak lennie a menstruációs vérnek. Jobb lenne ha elmennél orvoshoz!
A kérdező hozzászólása: koxi a valaxokat...

Anyukám ma megkérdezte mikor jött meg utoljára a menzeszem. De miért kérdezte meg? Olyan ciki ha erről kérdez.15/L

Legjobb válasz: Utolsó jól írja, de az is lehet,hogy az egészséged miatt. Ilyenkor még nem mindenkinek van meg rendszeresen és érdekli,hogy minden rendben van-e,mert bár nem kell aggódni,ha kimarad vagy hosszabb ideig van meg,de ha a probléma huzamosabb ideig fennáll akkor érdemes felkeresni az orvost.

Utolsó jól írja, de az is lehet, hogy az egészséged miatt. Ilyenkor még nem mindenkinek van meg rendszeresen és érdekli, hogy minden rendben van-e, mert bár nem kell aggódni, ha kimarad vagy hosszabb ideig van meg, de ha a probléma huzamosabb ideig fennáll akkor érdemes felkeresni az orvost.
Vagy épp lát rajtad hízást, hirtelen mellnövekedést, akármit, amibõl arra gyanakszik, hogy terhes vagy. Fõleg, ha van barátod és tud róla. Ilyen a felelõs szülõ, aki foglalkozik a gyerekével, odafigyel rá, még akkor is, ha ez néha kicsit kínos.
Mióta kínos a menzesz? A világ legtermészetesebb dolga minden nõnek van.
nyugi kérdezõ, én is eléggé cikinek érzem/éreztem amikor anyum ilyet kérdez/kérdezett. nekem ezt anyum kb. 1, 5 éve kérdezte meg , szerintem azért mert látta, hogy nem vezetek róla naptárt , aztán õ adott egyet. (tudom, hogy hülyeség nem vezetni, de nagyon feledékeny vagyok) 15/L
Miért ciki? Neki is megjön. Szerintem is a betétellátottság miatt kérdezte, meg mert szeretné, ha számon tartanád, sokan félvállról veszik és nem vezetik, aztán fogalmuk sincs, hány napos a ciklusuk, és késik-e, van-e gond. Figyel rád. Akár bajod is lehetne, sokaknak rendszertelen ebben a korban, lehetnek vele gondok is. Az anyukád csak jót akar. Az pedig, hogy 15 évesen az élet 90%-a "ciki", majd elmúlik.
Legalább foglalkozik veled:) Elég sok oka lehet, hogy miért kérdezte meg. Én se szeretek túlzottam anyukámmal errõl beszélni, sõt mással se, de azért cikinek nem ciki. Szimplán vannak ennél 'élvezetesebb' témák is:D De nem kell ilyesmit szégyelned anyud elõtt. Kérdezd meg tõle, hogy miért kérdezte meg.
Kifolyót otthon a betét vagy a tampon és elgondolkozott, hogy vegyen vagy várja meg a fizetést, vagy mit tudom én. Ha nem vagy terhes vagy nincs okod félni nem tök mindegy. még Miért ciki, õ pelenkázott évekig, és törölte a s....et évekig
Talán mert az anyád, és tudni szeretné.
Nem az a ciki, hogy Anyukád megkérdezte, hanem az, hogy Te ezt cikinek gondolod, mikor a világ legtermészetesebb dolga!
Ne érezd cikinek. :) Az én anyum is kérdezgeti, nyilván egészségügyi okokból, mert ugye akkor is késhet, ha összeszedsz valamit (akár nyilvános wc-rõl is, ahogy én jártam). Aggódik érted, ez olyan, mintha azt kérdezné, hogy jól vagy-e. :) 17/L
Én meg majdnem annyi vagyok mint a kérdezõ, még sem kínos ez a téma, sõt, van hogy én kezdeményezem az efféle beszélgetéseket. :) Lányok vagyunk, természetesen nem kürtölöm világgá az összes rokonnak, mindig köztünk marad. Ebbe nincs semmi szégyellnivaló szerintem. Minden egészséges nõnek van. Nem értem, miért tabutéma manapság sok helyen... Elvégre tök természetes jelenség! Mondjuk, ezt a dolgot nagyban befolyásolja az is, milyen a kapcsolatod az anyukáddal. Én mind vele, mind a nõvéremmel vagyok olyan jóba, hogy ez ne legyen ciki. :) Van köztünk egyfajta barátság is.
A kérdező hozzászólása: Köszi!
en 20 vagyok, de a mai napig kinos errol beszelni... persze tudom, hogy ez a vilag legtermeszetesebb dolga, de akkor is legyunk diszkretek ezzel kapcsolatban. en tudom, hogy mikor kell megjonni, ha gond van, szolok... sok kamasz erzi kinosnak, szerintem ez rendben van
B*zdmeg 15 éves mit nem lehet megérteni azon, hogy valaki kamasz? Kamaszként éli meg a dolgokat? Ha cikinek érzi a korán megfelelõ nem??? 15 évesen ti sem úgy éltétek meg a dolgokat mint felnõtt fejjel amikor 10-20 éve már megvan és nem csak esetleg pár hónapja... Nem tudhatjátok milyen kapcsolatban van az anyjával és 15 évesen többségben olyan téma van amit nem szivesen oszt meg az ember lánya/fia mással fõleg nem felnõttel aki idiótának nézi a gyerekét csak, mert cikinek érzi szegény a témát(kat).... Istenem és az ilyenek nevezik magukat érett felnõttnek. Empátia nuku. Amúgy biztos azért kérdezte meg, hogy megnyugtassa a lelkét, hogy minden rendben veled, és vagy mikor jön majd meg neked (kb hány napos lehet a ciklusod)
A kérdező hozzászólása: Köszi a válaszokat!!!
Kedves elõzõ válaszoló! Abban sem lett volna semmi ciki, ha a keresztlányod az unokatesói elõtt mondja, hogy menstruál.
Én már a 14 éves keresztlányomtól, is volt, hogy megkérdeztem. Strandara akartam hívni, nekem csak fiaim vannak, és elõre tapogatóztam egy kicsit, hogy ne az unokatesók elõtt kelljen szegénynek magyarázkodnia, ha esetleg nem jöhet, meg hogy úgy idõzítsek, hogy neki is jó legyen. Nincs ebben semmi ciki.
Legközelebb ha kérdezi, miután válaszolsz, te is kérdezd meg tõle, hogy neki mikor volt utoljára. Ha beszélgetést csinálsz a faggatásból kevésbé kellemetlen a téma :)
Valószínûleg azért, mert érdekli a lánya egészsége! Szerintem ez a normális. Figyeli, hogy minden rendben van-e veled, vagy akár a betét miatt is lehetett. Itt most csak találgatunk, de tõle is megkérdezheted, hogy hogy érthette. Nagyon egyetértek a legtöbb elõttem szólóval. Nem ciki ilyenrõl beszélni! Hiszen az anyukád! Ha õ nem kérdezi meg az ilyesmiket, akkor ki fogja? Örülj neki, hogy törõdik veled. Ez a világ legtermészetesebb dolga. Neki is van, ahogy minden nagyobb lány rokonodnak. Persze vannak témák, amit felnõttek elõtt a kamaszok cikinek éreznek, de ez a dolog, fõleg ANYUKÁD ELÕTT egyáltalán nem az. Valaki már írta, ilyenkor minden "ciki". Majd elmúlik... :)
A kérdező hozzászólása: Terhes nem lehetnék, még szûz vagyok. Nekem olyan ciki errõl beszélni anyukámmal , másokkal nem is beszéltem még errõl , csak a barátnõimmel nem kínos, de a felnõtekkel igen.
Mi ebbe a ciki? :D 19 éves vagyok és még az enyém is meg szokta kérdezni. Amúgy ez semmi az enyém ilyeneket szokott mondani ha nálam alszik a barátom pl mielõtt ideérne hogy vettem a biztonság kedvvért nektek gumit, nem akarok még nagyi lenni. :D Ez már egy fokkal gázabb bár engem nagyon nem izgat nevetek rajta

Olyan a menzeszem hogy ha megjön tart 3 hétig, nehezen jön meg és nehezen múlik is el. Miért van ez így már több mint fél éve?

Voltam dokinál,vérvétel stb... csak most épp szabin van.

Legjobb válasz: Csak egy volt osztálytársam tapasztalatávaél tudok segíteni. Pár éve a középiskolában volt egy osztálytársnõm, akinek állandóan menstruációja volt, szó szerint, hónapokig. Nem merte mondani az anyujának, orvoshoz sem ment. Végül sikerült rábeszélnünk, de nem tudom mi volt a baja, csak annyit hogy kapott gyógyszert, ami beállította, és megszûnt minden problémája. Ne izgulj!

Csak egy volt osztálytársam tapasztalatávaél tudok segíteni. Pár éve a középiskolában volt egy osztálytársnõm, akinek állandóan menstruációja volt, szó szerint, hónapokig. Nem merte mondani az anyujának, orvoshoz sem ment. Végül sikerült rábeszélnünk, de nem tudom mi volt a baja, csak annyit hogy kapott gyógyszert, ami beállította, és megszûnt minden problémája. Ne izgulj!
Lehet hogy majd kapsz fog.gátlót, mert hormonzavarra fel szokták írni és attól majd beáll rendesen!
valamilyen hormonzavar lehet, egy jó fogamzásgátló helyre fog mindent hozni:)

4 hete lefeküdtem a barátommal, de nem történt semmi olyan, legalábbis nem vettünk észre semmit, amitől teherbe eshetnék. Akkor miért nem jött meg a menzeszem?

Vagy lehet, hogy csak késik?( Most 2 napja kellett volna, hogy megjöjjön.)

Legjobb válasz: akkor feküdtünk le.

A kérdező hozzászólása: akkor feküdtünk le.
1.válaszadó vagyok: jó, hogy válaszoltál a kérdésekre, ez alapján nem olyan nagy a lehetõsége, hogy terhes lehetsz. Majd írj, hogy hogy alakult :-)
Védekeztetek?Ovulációs napod mikor volt a szeretkezésetekhez viszonyítva?(az elõzõ menstruációdtól számítva kb.14.nap-ekkor eshetsz legkönnyebben teherbe) Normális, ha késik, lehet, hogy 1 hetet is. Ha meg akartok nyugodni, akkor a vegyetek 1 terhességi tesztet.
A kérdező hozzászólása: Igen védekeztünk. És júni 30. azaz 5 nappal a mensim után.
Vegyél egy tesztet, és akkor megnyugodtok. Bár ha védekeztetek, és nem volt probléma, akkor kevés az esélye a terhességnek. A menstruáció amúgyis késhet.
Attól is késhet, hogy izgulsz. Nekem is volt már ilyen, hogy több, mint egy hetet csúszott, pedig amúgy rendszeres szokott lenni. Egyenlõre szerintem ne izgulj, ha még egy hét múlva sem jön meg, akkor vegyél egy tesztet!
Ha most kezdted a szexualis eleted, attol is keshet! de ha egy hetnel tobbet kesik vegyel tesztet!

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!