Találatok a következő kifejezésre: A menzeszem napos (53 db)

Amikor az első nuvaringet teszem fel életemben a ciklus első napján (előtte nem használtam semmit), akkor ennek a menzesznek kb mikor lesz vége, ha amúgy 7 napos szokott lenni?

Legjobb válasz: Nekem is 7 napos volt mindig, az eslõ nuvaringnál is. Már több hónapja van gyûrûm, és a menzeszem már cska 4 napos és sokkal kevesebbet vérzek, nem olyna erõs már 2. nap sem.

Nekem is 7 napos volt mindig, az eslõ nuvaringnál is. Már több hónapja van gyûrûm, és a menzeszem már cska 4 napos és sokkal kevesebbet vérzek, nem olyna erõs már 2. nap sem.
számold ki.:) 3 hétig lesz fent..

Tolódhat e a menstruáció váltakozása és a peteérés időpontja, ha nekem az átlagos 5 napos menstruáció helyett évek óta 8 napig tart a menzeszem?

Egy általános menstruáció 28 naponként váltakozik, és 5 nap az időtartama. Viszont nekem már évek óta minden menstruációm 8 napos. Megszeretném kérdezni, hogy ebből kifolyólag azzal a +3 nappal, ami fennmarad lehetséges, hogy tolódik a peteérés időpontja, tehát 14. nap helyett 17. napon lenne a peteérésem... És még tolódik e a 28 napos ciklus 31 naposra? Nekem még egyszer sem jött meg rá 28 napra a menstruációm, szóval ezért lennék kíváncsi.

Legjobb válasz: Honnan számolod a 28 napot? Mert a mensi elsõ napja a ciklusod elsö napja! Egyáltalán nem kötelezõ 5 naposnak kell lennie sok nõnek 3 nap pl nekem is! Vérzése online naptárban és akkor automatikusan írja hány napos volt a ciklusod!

Honnan számolod a 28 napot? Mert a mensi elsõ napja a ciklusod elsö napja! Egyáltalán nem kötelezõ 5 naposnak kell lennie sok nõnek 3 nap pl nekem is! Vérzése online naptárban és akkor automatikusan írja hány napos volt a ciklusod!
A vérzés nem feltétlenül 5 napos, ez tök egyéni. Vkinek 3, vkinek 8. A ciklus hossza is változó. A 28 csak egy átlag, vkinek 21, vkinek meg 35 napos. Egyikkel sincsen gond. Az ovuláció meg ált. a következõ vérzés elõtt 14 nappal van.
Ez teljesen egyéni, hogy kinek hány napos a vérzése, nekem is 7-8 napig tart. Az ovuláció idõpontját nem a vérzés hossza határozza meg. A lényeg az, hogy a két menstruáció között eltelt idõ között nagyjából a közepén. A két menzesz közötti idõt meg úgy számoljuk, hogy menstruáció elsõ napjától a következõ menstruáció elsõ napja között hány nap telik el. Ha a két vérzés között 30 nap telik el akkor a 15. vagy 16. nap tájékán van az ovuláció normális esetben. 35 napos ciklus még normális, ez fölött érdemes nõgyógyászhoz menni vele.

A menzeszem 28 napos szünetekkel jön meg mindig, szóval nekem egy ciklus kb 34-35 napos.12 éves korom óta így van, most 18 vagyok. Normális ez vagy forduljak orvoshoz?

Legjobb válasz: 23-35 nap között normális szoval ne aggódj .. legalább rendszeres.. nekem meg kiszámithatatlan szinte és 20 vagyok ..

23-35 nap között normális szoval ne aggódj .. legalább rendszeres.. nekem meg kiszámithatatlan szinte és 20 vagyok ..
A kérdező hozzászólása: Ohh nekem napra pontos pedig még fogamzásgátlót sem szedek, ennyibõl tényleg szerencsém van. köszi a választ

Szerintetek az nagy baj hogy 29-33 naposak a ciklusaim és hogy csak 2-3 napos a menzeszem?

Régebben mindig 4-5 napos volt a menzeszem,kb 1 éve meg beállt hogy 2-3 napos,de inkább 2 napos.Most hogy babát szeretnénk elkezdtem aggódni hogy ez baj lehet e.Szerintetek baj vagy ez még normális?

Legjobb válasz: a 3 nap a legidálisabb de 5-6 napig még normális. Ez tuti nem gond, remélhetõleg a picit hosszabb ciklus sem. ne agódj feleslegesen elõre.

a 3 nap a legidálisabb de 5-6 napig még normális. Ez tuti nem gond, remélhetõleg a picit hosszabb ciklus sem. ne agódj feleslegesen elõre.
A kérdező hozzászólása: Köszi a választ! :)
Szia! 32-26 naposak a ciklusaim és 3 napig tart a menszeszem általában, ritkán 4 napig. Üdv, 4 gyermekes :)
Semmit nem befolyásol.Ha "fogékony" vagy akkor sikerülni fog.:) Ha már babás leszel és számolják a terminust akkor mindenképp mondd meg, hogy neked 33 napos a ciklusod, mert könnyen elszámolhatják ha a szokásos 28 napra számolnak..

Ha a tabi a 7 napos szünetben is véd, de akkor nem véd, mikor meg jön a menzesz, ugye?

Legjobb válasz: Mikor megjön a mensid, akkor az azt jelenti, hogy a 7 napos szünetben vagy! Ergó véd! (hülye kérdésre hülye válasz)

Mikor megjön a mensid, akkor az azt jelenti, hogy a 7 napos szünetben vagy! Ergó véd! (hülye kérdésre hülye válasz)
Nem kell, hogy védjen a menzesz alatt, mivel amikor megvan akkor nem lehetsz terhes!
igen véd, folyamatosan menzesz alatt is mindig amíg szeded...
Mindenki kap betegtájékoztatót, aki nem annyira idióta, hogy a barátnõ, tesó gyogyiját szedi, így te is kellett, hogy kapjál. Amúgy a google csodákra képes, fenn van a betegtájékoztató a neten is.
A kérdező hozzászólása: Nem, akkor tudom, hogy véd, csak akkor nem tudtam véd e, mikor menzim van. Én nem kapok betegtájékoztatot.
Szerintem arra gondolt, hogy amikor kezdõdik a 7 napos szünet akkor nem rögtön jön meg hanem két-három nap múlva és hogy abban a pár napban véd-e!Vagy nem?
Mondjuk el kéne olvasni a betegtájékoztatót. Vagy nem 1000x feltenni ugyanazt a kérdést.
A kérdező hozzászólása: * vagyis azt tudtam, hogy akkor jön meg :D
A kérdező hozzászólása: Igen, tudom hogy véd, de sok mindent hallottam már.
Ennyire ne legyél már butácska! A kérdésedben benne van a válasz! Mikor jön meg a mensid?A 7 napos szünetben! Véd a tabletta a 7 napos szünetben?Igen! AKKOR MI A KÉRDÉS???
a fogamzásgátló mindig véd, menzeszkor is, a 7 napos szünetben is (egyébként a menzeszed a 7 napos szünetben jön meg, tudtad?) éjjel nappal véd, minden percben, másodpercben, egészen addig amíg elnem felejtesz bevenni egy szemet.
Mensi ALATT is teherbe lehet esni, kivéve, ha fogamzásgátlót szedsz, mert azok a szünetben is védenek.
A kérdező hozzászólása: Lehet hülye kérdés, de jobb biztosra tudni !!! Mert már sok mindent hallottam. Az uncsim egyik barátnõje menzesz közbe esett teherbe.
én ezt még felvilágosito orán 8adikba meg kérdeztem de be is égtem mert azt mondták hogy nem lehet teherbe esni menszesznél!meg hogy ki az aki olyankor csinálja amikor meg van neki?
A kérdező hozzászólása: Igen?? Én ugy hallottam, hogy akkor is teherbe lehet esni.
A kérdező hozzászólása: Elolvastam a neten a tájékoztatot, de nem irja közvetelen menzi alatt véd e.. csak ezt akartam tudni. Nem kapok tájékoztatot, mert csak havonta veszem.

Aki szedett bromocriptint mennyi idő alatt esett teherbe a szedés kezdésétől számítva? Mennyire állt be a menzesz? Pár napos eltérés 31-34 nap beállt ciklusnak számít?

Legjobb válasz: Szia! Én is most szedem. Molt májusban gy missed ab.-em, és utána nem volt kielégítõ a pé-m. Ezért kaptam. Egyébként kb. 35 naposak a ciklusaim, de most vagyok a 38. napomon és még nem jött meg. A hõm eddig sem volt tökéletes, de most ramaty. kb. 10 napig nagyon alacsony volt, utána emelkedett, most meg hol 36,8, hol 36,4, másnap 36,9... Teszteltem vasárnap, de semmi:( Én most nem tudom mi lehet velem... Azt hittem beáll, nem pedig összezavar:( Hát remélem valaki okosat is tud neked írni:)

Szia! Én is most szedem. Molt májusban gy missed ab.-em, és utána nem volt kielégítõ a pé-m. Ezért kaptam. Egyébként kb. 35 naposak a ciklusaim, de most vagyok a 38. napomon és még nem jött meg. A hõm eddig sem volt tökéletes, de most ramaty. kb. 10 napig nagyon alacsony volt, utána emelkedett, most meg hol 36, 8, hol 36, 4, másnap 36, 9... Teszteltem vasárnap, de semmi:( Én most nem tudom mi lehet velem... Azt hittem beáll, nem pedig összezavar:( Hát remélem valaki okosat is tud neked írni:)
Én is most szedem, a 2. doboz vége felé járok. Nekem még csak 1x volt mensim, az pontosan 28 napra jött meg és holnap lenne idõszerû a második mensi, mióta szedem (eddig Norcolutot szedtem, így 28 napos ciklusaim voltak). Egyedül azt vettem észre, hogy a kezdeti állapothoz képest 1 méretet nõttek a melleim és állandóan aludnék, nagyon leviszi a vérnyomásomat. Nekem nagyon ingadozó volt a prolaktinom (740 és 350 között), ezért kaptam, napi 1x1 szemet kell bevennem.

Méhen kívüli terhesség lenne? Már a 23. napom pozitívat teszteltem és nem maradt még ki a menzeszem, mert 28 napos.

Sziasztok!

Legjobb válasz: Nekem a 22. napomon lett erõs pozitív a tesztem. Én is megijedtem, de nincs semmi gond, 5 hét 3 naposan már dobogott a szivecskéje:)

Nekem a 22. napomon lett erõs pozitív a tesztem. Én is megijedtem, de nincs semmi gond, 5 hét 3 naposan már dobogott a szivecskéje:)
A kérdező hozzászólása: Jajj, köszönöm! :o) ez most jól esett. Igaziból most minden bíztató szó jól esik :o)
Nekem is hamarabb kimutatta(meszi elött 4 nappal) és nem volt méhen kívûl, hanem a lehetõ legjobb helyen a méhen belül. Legtöbbször fájdalommal és vérzéssel jár a méhen kívüli. Szerintem minden normális és rendben van.Ha meg késõn mutatja ki a teszt akkor nem elég életképes a magzat és nem termel elég Hcg-t.A legtöbb ilyen meg se marad. Úgyhogy fel a fejjel és ne aggódj.Milyen tesztet csináltál?Vannak érzékenyebb tesztek is. Lehetett az ovulációd is hamarabb.
A kérdező hozzászólása: Mülleres teszteket csináltam...(külföldön élek, de magyarországi gyártással és magyar szöveggel volt a használati útmutató:o)))) ) A peteérésem pont a 13. napomon volt, beletrafáltunk a közepébe :o) Köszönöm a nyugtatgatást! A következõ félelmem úgyis, az ha jó helyen van, csak el ne menjen!!!!!!
13:22-es vagyok.Bocsi valahogy úgy jegyeztem meg , h 7.nap is együtt voltatok, de most látom, h az a dátum.Így 13 nap kellett h megtermékenyüljön a sejted.10 napra rá pozitiv teszt nincs túl korán.
Iker terhessegnel gyorsabban termelodik a hcg. Ketszer annyi mint normal tehessegenel. :) Beagyazodas utan a 2-diknapon mar annyi a hcg iker terhessegnel mint normal terhessegnel a beagyazodas utanni a 4-dik napon. Persze nem biztos, hogy nallad ez a helyzet, de biztosan nem mehen kivuli ne felj.
Szia.nekem is elég hamar pozitív volt a tesztem, annyira, hogy az orvos vissza is rendelt 2 hét múlva, mert nem mert biztosra mondani a terhességet.Amit én nem akartam elhinni, tudtam, hogy terhes vagyok, Hisz 4 tesztem is pozitív volt.Két hét múlva már kimerte jelenteni igen itt terhesség van:) 15hetes km.:)

Augusztusban kétszer jött meg a menzeszem, viszont azóta meg se jött. Okozhatja ezt a 90 napos diéta, amit szeptemberben kezdtem?

.-(OK- stresszes idöszak) Viszont azóta meg je jött... terhesség kizárva(hacsak nem a szentlélek ügyködött:) Lehetséges, hogy a 90napos diéta okozhatja, amit szeptemberben kezdtem, vagy az ki van zárva?

Legjobb válasz: Teljesen biztos, hogy lehet a fogyókúrától! Én eddig életemben kétszer csináltam nagyobb fogyókúrát, és mind a kétszer hasonlóan összezavardotak a hormonjaim, mint ahogy leírod. Elõször 5 éve fogytam le kb. 20 kg-t, akkor a hirtelen életmódváltástól elõször két hónapig nem jött meg egyáltalán, aztán pedig megvolt kb. egy hétig intenzíven, és csak utána kerültem vissza a normális kerékvágásba. Akkor a doki azt mondte, hogy ettõl van. Idén nyáron egy 90 napost csináltam, és szintén voltak kiesebb "zavarodások" a ciklusomban. Tehát ne ilyedj meg, mert ey többé-kevésbé "természetes" velejárója lehet egy komolyabb fogyókúrának, de beszélj azért a nõgyógyászoddal feltétlenül!

Teljesen biztos, hogy lehet a fogyókúrától! Én eddig életemben kétszer csináltam nagyobb fogyókúrát, és mind a kétszer hasonlóan összezavardotak a hormonjaim, mint ahogy leírod. Elõször 5 éve fogytam le kb. 20 kg-t, akkor a hirtelen életmódváltástól elõször két hónapig nem jött meg egyáltalán, aztán pedig megvolt kb. egy hétig intenzíven, és csak utána kerültem vissza a normális kerékvágásba. Akkor a doki azt mondte, hogy ettõl van. Idén nyáron egy 90 napost csináltam, és szintén voltak kiesebb "zavarodások" a ciklusomban. Tehát ne ilyedj meg, mert ey többé-kevésbé "természetes" velejárója lehet egy komolyabb fogyókúrának, de beszélj azért a nõgyógyászoddal feltétlenül!
Egyáltalán nincs kizárva!A fogyókúra is megborithatja a hormonháztartást.Lehet hogy nagyon drasztikus a diétád igy elmarad a peteérés és a tûszõrepedés is. Azért én elmennék dokihoz a helyedben.
igen.
Jéééézus :D
Késik már a menstruációd? Mert ez nem derül ki a leírtakból. Tedztet csináltál már. Amúgy van akinek abszolút semmilyen terhességi tünete nincsen (pl nekem sem volt) mégis terhes, szóval bármi elõfordulhat.
A kérdező hozzászólása: Még nem késiik, de ilyenkor màr szokott fájni a mellem, enni egyeltalán nem bírok.10-12.én kellene megjönnie..mikor csináljak teszet?
12-én. Korábban nicsen értelme. Egyébként ha nem volt extra korai pé-d akkor kizárt hogy terhes legyél. Ha meg csak 10-12-én kellene hogy megjöjjön akkor még ahhoz is korai lenne ez az idõpont (2 héttel elõtte), hogy premenstruációs tüneteket érezd.
Ha tizedike körül kell megjönnie, akkor nagy eséllyel az ovulációt érzed éppen, és azért fáj a hasad. Nekem is szokott. Ha bizonytalan vagy, akkor tesztelj, ha már késik.
Akkor mèg a megtermèkenyitès se törtènt meg valszeg...
Az elõttem szólóknak igaza van..de amugy sincs kimaradás elõtt terhestünet..te nem vagy terhes.

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!