Találatok a következő kifejezésre: A menye az embernek (11 db)

A menyét mennyire veszélyes az emberre? Bemegy a lakásba?

Bp., társasház, sok fa az udvaron és a környéken. Valószín?leg a padláson tanyáznak. Az a konkrét kérdésem, hogy pl. éjjel nyitott ablaknál merjünk-e aludni, vagy simán bejöhetnek?

Legjobb válasz: Nálunk a faluban egy menyét halálra rágcsált egy magára hagyott kisbabát.

Nálunk a faluban egy menyét halálra rágcsált egy magára hagyott kisbabát.
A kérdező hozzászólása: Ez most komoly? Éjjel? Vagy mi az , hogy magára hagyott?
Az anyuka elment a boltba és addig valami állat valószínûleg menyét szétrágta a babát.
Az, hogy miért nem vitte magával a babát senki sem tudja.
nem megy be sajnálom, de inkább a egerekre, galambokra, tojásra meg ilyenekre bukik, nem rátok
Nálunk is vannak, simán nyitott ablaknál alszunk. Ezek nagyon félénk állatok, nem fognak belopózni és megrágni. De ha aggódsz, léteznek különbözõ menyétriasztó cuccok (bántani nem szabad õket, mert védettek!) Ha valami meg is rágta a babát (jajj, ezek a falusi legendák...), az tuti nem menyét volt, még a macska is sokkal valószínûbb. "Az, hogy miért nem vitte magával a babát senki sem tudja." Miért nem...? Még, ha esetleg be is ment volna egy menyét, könyörgöm, az egy 20 centis, 20 dekás állat!
Érdekes, a hírekben még sosem hallottam menyét által megrágott babáról, pedig szerintem ez garantáltan fõmûsoridõs botrány lett volna. A menyét által leggyakrabban elkövetett galádság, hogy szeret feltûnõ helyekre piszkítani. A szigetelõanyagokat is szétcincálhatja, ha van olyan a padláson. Esetleg még lophat tyúkot, de az inkább már nagyobb rokonaira jellemzõ(nyest, görény). Embert nem eszik, de még ha meg is próbálná, fél kézzel agyon tudnád csapni. Nincs akkora, mint egy patkány. Így néz ki a veszélyes szörnyeteg: http://www.flickr.com/photos/[email protected]/2051234448/lightbox/

A menye rokona-e az embernek?

Egy politikus sztárügyvédünk mondta, amikor a fia feleségét kinevezték valahova: "a menyem nem rokonom". Ez teljesen elbizonytalanított. Valóban így van ez?

Legjobb válasz: A meny a fiad felesége. Rokon, de nem vérszerinti, hanem "benõsült" a családba. Van, aki nem fogadja el rokonnak...

A meny a fiad felesége. Rokon, de nem vérszerinti, hanem "benõsült" a családba. Van, aki nem fogadja el rokonnak...
A meny nem rokon.Rokon csak az lehet, akivel valamilyen vérségi kapcsolatban vagyunk.Mindegy milyen távoli, a vérségi kapcsolatnak lenni kell.Az unoka már rokon, mert a fiúnk, lányunk által a kapcsolat megvan.
No nézzük egy kicsit a jogszabályokat: A Büntetõ Törvénykönyv érelmezõ rendelkezések 137. § 6. pontja szerint hozzátartozó: az egyeneságbeli rokon és ennek házastársa, az örökbefogadó és a nevelõszülõ, az örökbe fogadott és a nevelt gyermek, a testvér, a házastárs, az élettárs és a jegyes, a házastárs egyeneságbeli rokona és testvére, valamint a testvér házastársa. Polgári Törvénykönyv záró rendelkezések, 685. § b) pont: b) közeli hozzátartozók: a házastárs, az egyeneságbeli rokon, az örökbefogadott, a mostoha- és neveltgyermek, az örökbefogadó-, a mostoha- és a nevelõszülõ, valamint a testvér; hozzátartozó továbbá: az élettárs, az egyeneságbeli rokon házastársa, a jegyes, a házastárs egyeneságbeli rokona és testvére, valamint a testvér házastársa. Két fontos jogszabályból idéztem, amelyek szetint a meny (egyeneságbeli rokon házastársa) "hozzátartozó". Tehát jogi értelemben a meny hozzátartozó, amely szerintem megfeleltehetõ a "rokon" fogalomnak. Kérdés, hogy ki mit ért "rokon" alatt, errõl lehet vitatkozni, ezt elismerem. A politikus esetében viszont nyilvánvalóan a konkrét ügy bagatellizálásról van szó, mely nem fogadható el, azaz a meny igenis rokonnak minõsül! Szerintem.
A menye szerintem nem rokon, hanem csaladtag az az unokaid edesannya !Az unokaid az a sajat vered ami nagy orom!! szerntem !en mar alig varom!!!!!!AZ UNOKAKAT!!
Rokon, csak nem vérségi alapon.

Ti hisztek Istenben? Honnan tudjuk mi emberek hogy Ádám és Éva volt az első 2-ember? Akkor hogy lettek feketék, cigányok, kínaiak és még sorolhatnám. Hol van a meny?

Ti hisztek Istenben? Honnan tudjuk mi emberek hogy Ádám és Éva volt az első 2-ember? Akkor hogy lettek feketék, cigányok, kínaiak és még sorolhatnám. Hol van a meny? Mert a felhők fölött biztos nem mert a repülőgépek akkor már rég felfedezték volna, nem? Az univerzumban? Biztos nem mert nem találtunk más életet a földön . Nem értem . Szerintetek? Csak normális válaszokat !

Legjobb válasz: Részemrõl ez a kérdés nyitott. Nem hiszek Istenben, de abban sem hiszek, hogy nem létezik. Ha van Mennyország, akkor valószínûleg nem fizikai hely, hanem egy tudatállapot - kérdezhetném, hogy az álmok világát merre kellene keresni - nyilván semerre, mert az is egyfajta tudatállapot.

Részemrõl ez a kérdés nyitott. Nem hiszek Istenben, de abban sem hiszek, hogy nem létezik. Ha van Mennyország, akkor valószínûleg nem fizikai hely, hanem egy tudatállapot - kérdezhetném, hogy az álmok világát merre kellene keresni - nyilván semerre, mert az is egyfajta tudatállapot.
Nagyon jó kérdés! Végre valaki megkérdezi. Ez az amire az egyház sem gondolt, és nem tudja megmagyarázni. Csak akkor tudná ha a saját elképzelésébe beleillesztené az evolúciót és egyéb tényeket... Igazából a Biblia szerintem egy gyönyörû szép mese, egy ókori remekmû, minden irodalom és sok vallás alapköve(fõleg az Ószövetség). A "tényeket" amiket a Biblia leír nem kell feltétlenül komolyan venni, elhinni. Azok a történetek csak (részben) tükrözik az akkori emberek tudását, gondolkodását a világról, erkölcsrõl stb.
Hiszek abban, amit leír a Biblia, mert valóságos dolgokról ír. A kérdésed természetesen megválaszolható, és semmi köze az evolúcióhoz. Én, mint hívõ ember, elhiszem, hogy van természetes kiválasztódás. De nem hiszem el, hogy a fajok átalakulnának egyikbõl a másikba. Kutyából is van ezerféle, mégis mind egy fajhoz tartoznak, mindegyik kutya. Egy 5 éves gyerek sem keverne össze egy kutyát egy macskával, pedig nyilvánvalóan nem ismerheti az összes kutyafajtát. Tehát, a fehér, a fekete, sárga, stb. rasszok ugyanahhoz a fajhoz tartoznak. Nem is értem, hogy miért égeti magát valaki azzal, hogy egy ennyire- tudományos értelemben is!- egyértelmû kérdésbe belekeveri az evolúciót. A menny és a pokol valóságos, létezõ hely. De nem fizikai hely, hanem szellemi valóság. Ez látszólagos ellentmondás sokak szemében. De gondold végig: egy vaknak hogyan meséled el a színeket? Attól, hogy nem látja, még nem valóságos? A szellemvilág láthatatlan, de valóságos. Megtapasztalható, de nem szellem látható. Isten ugyanilyen valóságos, és Jézus Krisztus is. Az apostolok és az elsõ tanítványok a saját szemeikkel láthatták, de mi látjuk. Mégis tudom, hogy él, mert tapasztalom azt a munkát, amit az életemben elvégez. Ha megkérdezel egy hívõt, hogyan kezdett el hinni, nem fogja tudni megmondani. De meg tudja mondani világosan, hogy mikor kezdett el hinni. Az életnek egy új dimenziója nyílt meg a számára, egy olyan valóság, amit addig lehet, hogy el sem hitt. Istennel pedig lehet valóságosan találkozni, de ehhez nem kell látni. Van, aki látta Jézust, vagy álmában megjelent neki. Mások a "bõrükön" érezték Isten valóságát. Én magam azt éltem át, mintha leesett volna a szememrõl egy kötés, ami addig nem engedte, hogy lássak. Rögtön értettem, hogy Isten gyermeke vagyok és óriási békesség töltött be. Az addigi üresség helyett annyira megtelt a szívem ettõl az élménytõl, hogy hetekig a föld felett jártam. Addig bûntudatom volt sok mindenért, amitõl nem tudtam szabadulni, de mintha egy hurrikán kifújta volna az életembõl, könnyûnek éreztem a szívemet. Azóta is sokak életében láttam már Istennek a munkáját. Többek fizikailag is majd összeestek - bár ez ritka. Maga az újjászületés- a Biblia így hívja- eltérõ élményt ad, az eredmény viszont minden esetben látható! Ismerek olyan cigány asszonyt, aki részegeskedett, cigizett és volt több abortusza is. Összetört asszony volt. A Jézussal való találkozása óta nem iszik, nem dohányzik, és boldog, békés. Dolgozik, rendesen bejelentett állása van. Bár lehet, hogy sokak szerint ez nem létezik, mégiscsak az eredmény bizonyítja, hogy Istennel találkozott és ez megváltoztatta! Nekem, hívõnek, aki tudja, hogy Isten él, nem esik nehezemre elfogadni a mennyet és poklot. Hiszen tudom, hogy ezek éppolyan valóságosak, mint a tapasztalataim. Bár nem szemmel láthatóak.
Szia. Igen, hiszek Istenben. Ádám és Éva története jelképes az egész emberiség által elkövetett bûnrõl szól. Sok keresztény elfogadja az evolúciót, a pápa is, de nem csak katolikusok, hanem a keresztény tudósok is. De mi ezt intelligens tervezésnek hívjuk. A menny nem hely hanem lelki állapot, ahogyan a pokol is az. A test nélkül való léleknek nincs szüksége fizikai helyre. Sem Isten, sem a menny nem a felhõk fölött van, hanem itt van bennünk, vagy nincs bennünk, attól függõen, hogy megnyitjuk-e magunkat neki vagy sem.
Remélem nem vagy 10 évnél idõsebb... Ugye nem? Keress rá google-n, hogy evolúció.
[email protected] *facepalm*
"Ti hisztek Istenben?" Én igen de a többiek közül sajnos sokan nem :) "Honnan tudjuk mi emberek hogy Ádám és Éva volt az elsõ 2-ember?" Onnan hogy le van írva a Bibliában, amirõl pedig tudjuk hogy Isten kinyilatkoztatása az embereknek. "Akkor hogy lettek feketék, cigányok, kínaiak és még sorolhatnám." Én az evolúcióban nem hiszek, de az emberekkel valóban valami hasonló történt, az évek során a génkészlet megváltozott és ez lett az eredmény. "Hol van a meny?" Az hogy mi hol van az csak itt a földön fontos. A mennyben az idõ és a tér már nem fog számítani. Ha Istennek úgy tetszik akkor akár sok új világot is tud teremteni az üdvözültek kedvéért. De jelenleg Isten és a menny el van rejtve. Ez azért is szükséges mert az eredendõ bûn miatt az emberek már nem bírják elviselni Isten mennyei jelenlétét. Olvasd el a Bibliát ott ez le van írva a teremtéstörténetben. "Mert a felhõk fölött biztos nem mert a repülõgépek akkor már rég felfedezték volna, nem?" Isten mindenható, ha úgy akarja akkor a legszuperebb repülõvel se találják meg soha az emberek a mennyet. "Az univerzumban? Biztos nem mert nem találtunk más életet a földön ." Azért tegyük hozzá hogy az emberiség által feltérképezett rész a világmindenség egészéhez képest szinte semmi. De a Földön kívül máshol nincs élet. Az a sok élettelen csillag és bolygó csak azért van hogy ráébressze az embert hogy milyen jelentéktelen kis pont õ maga a világban. Nézd meg ezt: http://scaleofuniverse.com/
Hiszek Istenben. Azt nem tudom a szo szoros ertelmeben, hogy adam es ega volt az elso ember, de elhiszem Istennek. A Menny pedig nem dizikai valosag, nem lathato, muszerekkel nem mutathato ki.
Ez csak a bibliában van leírva. A biblia=hazugság. Nem kell mindent elhinni ami ott van. Mert a bibliát hazug csuhások írták.Ha igaz a biblia akkor miért van rengeteg dolog benne amire képtelenség válaszolni . Pl. Noé bárkája is egy idióta történet ? Mibõl esett a rengeteg esõ ? És hogy tûnt el ?:) Na látod erre te se tud senki adni választ. Azt kell elhinni amit látsz. Mert nincs bizonyíték arra , hogy biblia igaz :)
Ha van isten és õ teremtett minket, ki teremtette a dinókat?
A bizonyítékok alapján tudjuk, hogy a Biblia az igaz, mivel egyértelmûen Isten Szava
De honnan tudjuk, hogy a Biblia igaz?
A kérdező hozzászólása: Hmm... Érdekes Válaszok ! Látom mindenkinek más az elképzelése ezzel kapcsolatban Aki kérdezte hogy hány éves vagyok ( annak elárulóm 24 ) Remélem örülsz ! Hát mit is mondjak köszönöm a NORMÁLIS válaszokat!
Igen hiszek Istenben. Onnan tudjuk, hogy a Biblia azt írja, hogy õk voltak az elsõ emberek. Nagy valószínûséggel a génjeinkbe volt táplálva az, hogy ilyen változásokra legyünk képesek. A Bibliából is kiderül, hogy Noé egyik fia Sém már valószínûleg sötétebb borszínû volt, mint az akkor megszokott. A mennyország nem tudhatjuk, hogy hol van, akár közel is lehet a Földhöz, de akár a világegyetem egy nagyon messzi pontján, ha közel is van, mi nem láthatjuk, mivel az nem fizikai.
Szerintem amit a vallás istennek tart, az egy másik dimenzió, ami nem fizikai, hanem szellemi.És mindenkiben ott lakozik.
"Onnan hogy le van írva a Bibliában, amirõl pedig tudjuk hogy Isten kinyilatkoztatása az embereknek" Azért az a "tudjuk" valójában csak "hisszük", bevallhatnátok már végre.
Hát elõszöris régen az ókorban az emberek valszeg nem full extrás házakban éltek és a gyerekek várható életkora sem volt több 40 évnél. szóval szerintem az egész arról szól hogy az embereket valami osszefogja és lelki erõt adjon nekik és ha sanyarú is a sorsuk amire régen nagy valószínûség volt despotikus önkényuralmi rendszerek alatt akkor is élje az életét és remélje a jobba. és amint láthatod régen több vallásos ember volt és radikálisabbak is voltak. de ahogy szerintem javult a közjólét világszerte egyre elhalványultabb. pl ma a fiataloknak sokkal kisebb része vallásos és nem is követ semmi ilyen önmegtartóztató életmódot amit gondolom te is tudsz. szóval szerintem a biblia egy nyelvi emlék amit valami okos ember írt vagy több ember vagy idõrõl idõre hozzátoldottak. a vallás világ szerte sem azonos vannak több isten hívõk egyistenhívõk. a világ szinte minden részén amik egymástól el is voltak zárva kialakult valami isteni dolog. ez szerintem az ember az elmúlás utáni kíváncsiságával magyarázható. egy idõ után mindenki lát halottat vagy szembesül valami formán a halállal és tudni szeretné milyen. ugye az ismeretlentõl mindig tartunk
Szerintem ez nem így van, sokszor a szûz emberek érettebben tudnak viselkedni.
"Amelyik srác még nem volt nõvel, annál nagyon esélyes, hogy így áll be nõkkel pózolni." Ezek a képek elég viccesek. Valami külföldi blikk féle photoshoppolta ezeket a képeket. Ilyen nincs! Én 30 évesen szûz vagyok. Nem vagyok sem ronda, sem kövér. Még az idegen csajokat is leszólítottam fiatal koromban, és dumáltam velük.(nem az idõjárásról) Nem kell ilyen amerikai pite féle emberekre gondolni, amikor 20+ évesen szûz valaki. Hogy ennek ellenére miért vagyok még mindig szûz? Azért, mert féltem a komoly kapcsolattal járó elvárásoktól és teljesítési kényszertõl. Szexkapcsolatot meg sokkal nehezebb szerezni, mint heroint. Valószínû azért nem sikerült, mert én õszintén megmondtam, hogy csak szexet akarok.
De le lettem pontozva :D fáj a nyers valóság? Nyissátok már ki a szemeteket emberek!
Annyiban segít hogy nem ezen gondolkodsz egyfolytában
"fáj a nyers valóság?" a valóság az fáj. de amit leírtál az nem igaz. "aberrált állat"
jó az egy kicsit még erõs kifejezés 20körül, de ismerek 1 50es szuzet rá igaz!
és õ 50 évesen miért szûz?
Ez egy jó kérdés
Az a legrosszabb, amikor a 20 feletti szüzek azt hazudják (elsõ sorban a környezetüknek, másod sorban maguknak is néha), hogy õk azért szüzek még, mert nem érdekli õket az egész. Közben meg azért, mert ku-.rvára bénák a nõknél és ku-.rvára nem értenek a nõkhöz, ráadásul tanulni, változni sem hajlandóak. 10-bõl 1-2 húsz év feletti szûz férfi az, aki valóban mondjuk aszexuális, vagy nem érdekli az egész. A többi csak simán béna.
Szerintem semmi köze a kettõnek egymáshoz. Amit a 10-es válaszoló linkelt képeket, az baromság. Én 21 éves vagyok, szûz. Ettõl még rá merem tenni egy lány vállára, derekára a kezem...Nyilván van aki annyira gátlásos, de az nem feltétlen a szüzességgel függ össze, sõt! Inkább neveltetés, családi háttér stb. Rólam nem mondaná meg senki, hogy szûz vagyok vagy nem, vagy volt-e már barátnõm vagy nem. 21/F
1, 3, 6: Ti voltatok már 20 év körüli vagy feletti szûz férfiak? Ha igen, akkor gyakoroltatok már önkritikát? Kérdezõ: Bár kicsit most eltérek a témától e bekezdésben, de van egy nagyon jó szüzességmérõ. Az, hogy egy srác mennyire fog meg egy csajt normálisan egy képhez. Angolul ennek a neve hover hand. Amelyik srác még nem volt nõvel, annál nagyon esélyes, hogy így áll be nõkkel pózolni. A férfiak kezeit figyeljétek: [link] [link] [link] Már ebbõl is látszik, hogy a szûz férfiak milyen gátlásokkal rendelkeznek. Vicces, de rólam is van egy ilyen kép még kamasz koromból, amikor még szûz voltam. Önkritika gyakorlás: Én 21 éves koromig voltam szûz. És igen, nagy befolyással volt a személyiségemre, viselkedésemre. Nem éreztem férfinak magam miatta és sokáig utáltam magam, szégyenkeztem miatta. És igen, szerintem egy férfi nem képes a valódi férfivá válásra személyiségében, amíg a pénisze nem hatolt be egy vaginába (amennyiben heteró). Nem valami külsõ fizikai tényezõ miatt, hogy mondjuk csak a szüzesség elvesztése után indulnak meg bizonyos hormonok termelései. Hanem egyszerûen csak a tudat miatt, hogy még szûz, ami nagyon sok téren visszaveti a szellemi elõrehaladását.
20 felett egy frusztrált gátlásokkal teli aberrált állat leszel szûzkénz
Semennyire. Neked tényleg megfordult a fejedben hogy a kettõ között bárminemû kapcsolatot keress? Mindjárt ki is tekerek a cigánysora aztán veszek pár illemórát az ottani 10 évesektõl.
2, Meghiszem. És borzasztó érzés...
elsõ mondatod nem igaz. Egy nem szûz is lehet gyerekes. Ez az adott személyre szabott dolog, nem a szexualitásáé. Szerintem nem a legkisebb de nem is a legnagyobb dolog, ami hozzájárul szellemi érésünkhöz. Attól, hogy valaki szûz nem lesz éretlen és attól, hogy valaki nem szûz, nem lesz érett. Bár utóbbit a média elég erõteljesen próbálja nyomatékosítani az emberekben, de szerencsére nem sok ember hiszi el neki.
Semmiben sem függ össze a szüzesség a gyerekességgel, illetve a már nemi életet élõk az érettséggel.
Nem gyerekesebbek. A szellemi éréshez semmi köze a szexuális élet elkezdésének.
Nem hinném, hogy gyerekesebbek lennének. Nincs ilyen összefüggés.
Egyáltalán semmi összefüggés nincs a kettõ között. A szex nem változtat meg egy embert.
nem igaz. én pl csak féltem az elvárásoktól.

A dohányzás menyire jön be az embereknek?

Régebben cigarettáztam de pár hete (3) leszoktam róla. Ez menyire befojásolja az ismerkedési és más emberek szimpátijáját felém? Szóval ha nem cigizek azt jobban tisztelik a nõk vagy nem foglalkoztatja õket.Természetesen nem emiatt szoktam le csak kíváncsi vagyok rá.

Legjobb válasz: Nálam például kizáró ok, ha valaki dohányzik, de mindenki más.

Nálam például kizáró ok, ha valaki dohányzik, de mindenki más.
dohányzóval úgyis csak doháynzó fog járni, mert ha az egyik fél nem dohányzik õt zavarja ha a másik rendszeresen füstöl...Gratulálok egyébként a leszokáshoz!! szóval szerintem erre még büszke is lehetsz, hogy igen, Te leszoktál!! szimpatikus!!
Csak a magam nevében tudok nyilatkozni. Nálam kizáró ok, ha egy férfi dohányzik, hiába tetszik, nem adok neki esélyt emiatt. Gratulálok a leszokásodhoz. :)
Ha a suli nagymenõje randira hív egy csajt, a lány nem azt fogja nèzni hogy cigizik vagy nem cigizik a manusz. Hanem örulni fog neki hogy a meno csavo randira hivta.
A kérdező hozzászólása: ezaz nagyon drága 950 egy doboz piros marlboro ez volt az 1. indok hogy leszoktam heti elvitt jópár ezret
Hát én 16éves korban kezdtem el cigizni haverok miatt. Akkor még menõnek tartották a csajok. De már nagyon bánom. Most már kifejezetten hátrány úgy vettem észre. Le kell szokjak, mert káros nagyon, és elmegy az összes pénzem. Ma se értem hogy lehettem ilyen hülye, hogy menõségbõl szoktam rá. Dehát fiatal voltam na.:D
A kérdező hozzászólása: 4es igen igen ismerem mucsi best :D a többieknek meg köszi a válaszokat
én nem azért dohányzom, hogy bárkinek is bejöjjek. ha meg azért nem kellek valakinek, mert cigizek, akkor így jártam. pár randi kedvéért nem fogok leszokni. volt olyan pasim, aki rinyált, hogy õ neki nem tetszik (nem a füst zavarta, mert lakásban sosem dohányzom), elmondtam neki, hogy nem igazán érdekel, hogy kinek tetszik és kinek nem :D amúgy meg: http://www.youtube.com/watch?v=stB4Q738taM :D
Nekem ebbõl nem adódott még sem hátrányom, sem elõnyöm. Gondolom, nincs olyan ember, akinek ez "bejönne", ha a másik fél is dohányzik, neki úgymond természetes, ha meg nem, akkor jobb esetben megtûri. Persze sok olyan srácról/lányról hallani, akiket taszít, nem kezdene dohányos emberrel, ezért tudok csak a saját magam nevében beszélni. Szóval nekem ebbõl még nem volt párkapcsolati problémám. Volt arra példa, hogy egy fiú megkért, hogy kevesebbet dohányozzam (õ csak akkor cigizik, ha iszik), de ennyi.
Hát attól függ. Ha a lány is cigizik, akkor nem nagyon fogja érdekelni, mivel meg van szokva neki is . Viszont ha csak az egyik fél, akkor a másiknak elég zavaró lehet az állandó füst. Én életemben nem dohányoztam, nem ítélem el, de zavar, fõleg mikor nagy tömegben mindenfelõl fújják a fejembe a füstöt, és annyit sem bír megtenni, hogy visszatartja, amíg elmegy mellettem, vagy másik irányba fújja .. Szerintem az emberek nagy része emiatt nem szereti esetleg õket, de senki sem jobb a másiknál :) Másrészt sajnálom is azokat, akik rászoktak, mert ez egy nehéz függõség + káros + nagyon sok pénz. Grat a leszokáshoz, jól döntöttél :)

Ha egy embernek, le zuhan a életszínvonala, azt meg szokja? Menyi idő alatt? Eszébe jutnak a régi szép idők?

Nem magamról kérdezem, mert én lenn vagyok a béka feneke alatt,születésem óta. Csak ismerek ilyen embert, és kíváncsi vagyok az érzéseire.

Legjobb válasz: Nálunk az egész családé zuhant. Nem lehet megszokni. Konkrétan az a helyzet, hogy van egy hatalmas vidéki házunk, amit nem bírunk fenntartani. De eladni se, mert nincs rá vevõ. Az udvaron áll a kocsi, 200-300 ezret rá kéne költeni, hogy újra menni tudjon. Még anno úgy kezdtem az egyetemet, hogy a szüleim állják, csak tanuljak. Aztán hirtelen történt a váltás, akkortól nekem kellett elõteremteni az anyagiakat a megélhetésemre, most meg már ott tartunk, hogy nekik kell segíteni. Persze így az egyetem csúszik... húgomnak dettó. A szüleim meg vannak fogva a hülye házzal. Nem tudnak oda költözni, ahol munka van, és normális kereset, nem tudják eladni (bár az amúgy is macerás lenne, mert a nagymamám haszonélvezete rajta van és azt megváltani egy vagyon, ráadásul nem is akarja engedni). Jön a tél, 18 fokban fognak ücsörögni, és kb. fõtt krumplit esznek. Elég nagy könyvtárunk volt, 10-12 ezer kötettel, köztük nagyon értékes régiségek és ritkaságok is voltak. Most ezeket teszi fel apukám vérzõ szívvel, sokszor áron alul a vaterára. Így jönnek ki. Ha jól sejtem, lassan a zongora is sorra kerül :( A zuhanást kb. úgy kell elképzelni, hogy apukám jövedelme 2000 körül lépte át a negyedmilliót, onnan még emelkedett, de a válság után visszazuhant, 180 körülre. Ami önmagában még úgy se lenne veszélyesen kevés, ha nem jönne mellé anyukám fizuja, így összesen megvan most is a 250 (bár régebben anyukámnak nem kellett dolgoznia, háztartást vezetett és minket nevelt,különórára vitt ésatöbbi, mint egy klasszikus polgári családban) - de vannak hitelek, amiket még a biztosnak hitt magas fizetésére vettek fel. Szerencsére ahhoz képest ésszel, ezért nem buktak még bele. De nagyon rossz. Fõleg egyébként az, hogy erre annyira nem számítottunk. Apukám jogász-közgazdász, ez nagyon sokáig szuper kombó volt. Csak most nem.. de ötvenéves fejjel mihez kezdjen az ember?

Nálunk az egész családé zuhant. Nem lehet megszokni. Konkrétan az a helyzet, hogy van egy hatalmas vidéki házunk, amit nem bírunk fenntartani. De eladni se, mert nincs rá vevõ. Az udvaron áll a kocsi, 200-300 ezret rá kéne költeni, hogy újra menni tudjon. Még anno úgy kezdtem az egyetemet, hogy a szüleim állják, csak tanuljak. Aztán hirtelen történt a váltás, akkortól nekem kellett elõteremteni az anyagiakat a megélhetésemre, most meg már ott tartunk, hogy nekik kell segíteni. Persze így az egyetem csúszik... húgomnak dettó. A szüleim meg vannak fogva a hülye házzal. Nem tudnak oda költözni, ahol munka van, és normális kereset, nem tudják eladni (bár az amúgy is macerás lenne, mert a nagymamám haszonélvezete rajta van és azt megváltani egy vagyon, ráadásul nem is akarja engedni). Jön a tél, 18 fokban fognak ücsörögni, és kb. fõtt krumplit esznek. Elég nagy könyvtárunk volt, 10-12 ezer kötettel, köztük nagyon értékes régiségek és ritkaságok is voltak. Most ezeket teszi fel apukám vérzõ szívvel, sokszor áron alul a vaterára. Így jönnek ki. Ha jól sejtem, lassan a zongora is sorra kerül :( A zuhanást kb. úgy kell elképzelni, hogy apukám jövedelme 2000 körül lépte át a negyedmilliót, onnan még emelkedett, de a válság után visszazuhant, 180 körülre. Ami önmagában még úgy se lenne veszélyesen kevés, ha nem jönne mellé anyukám fizuja, így összesen megvan most is a 250 (bár régebben anyukámnak nem kellett dolgoznia, háztartást vezetett és minket nevelt, különórára vitt ésatöbbi, mint egy klasszikus polgári családban) - de vannak hitelek, amiket még a biztosnak hitt magas fizetésére vettek fel. Szerencsére ahhoz képest ésszel, ezért nem buktak még bele. De nagyon rossz. Fõleg egyébként az, hogy erre annyira nem számítottunk. Apukám jogász-közgazdász, ez nagyon sokáig szuper kombó volt. Csak most nem.. de ötvenéves fejjel mihez kezdjen az ember?
Utolsó, így elolvasva, amit írtál, szerintem ott valamit nagyon sürgõsen változtatni kéne. Valami jó feltételes hitelbõl nagyit kivásárolni, házat, kocsit eladni, Pesten lakást venni, stb... persze nem látom át az egészet, de ez tényleg nem lesz így jó, ahogy leírtad.....
Ha nincs más lehetösége hozzászokik, ha akar ha nem, viszont belülrõl emészteni fogja magát. Attól is függ, hogy miért csuszott le?
Második vagyok, persze sok mindent nem írtam le. Tudom, hogy ez a jövedelem sokaknak szinte "álom", de itt nem csak az összegek számítanak. A pontos számokkal én se vagyok tisztában náluk, de olyasmit kell elképzelni, hogy mittudomén 800 ezres jövedelemre, biztos, elõléptetéssel kecsegtetõ állásra felveszel hitelt, amit havi 100-150 ezerrel törlesztesz. Alapvetõen reális gondolat, hiszen könnyedén ki tudod fizetni. Aztán hirtelen a negyedére esik a fizetésed. Onnantól van szívás. De mégis ki számít arra, hogy hirtelen negyedére csökken a fizetése? Persze, azzal lehet számolni, hogy nem mindig megy jól a szekér, de legyünk õszinték. Valamennyi csökkenést még a legtöbb ember tud kompenzálni, de ilyen mértékût már senki. Még szerencse, hogy annyi esze volt apukámnak, hogy nem frankban vette fel, az lenne csak az igazán szívás. :D Utolsó: nem csak jogi oldala van a dolognak sajna. De egyébként egy haszonélvezet jogilag is kb. lehetetlenné teszi, hogy eladd a házat, vagy legalábbis drasztikusan csökkenti az értékét. Igazából nem azzal van gond, hogy az embernek mekkora a jövedelme. 250 ezerbõl is meg lehet élni, 100 ezerbõl is. Csak az ember a környezetét, az igényeit és a kiadásait tipikusan a jövedelmi helyzetéhez igazítja. Esetünkben ez azt jelentette, hogy mivel öten voltunk, vettünk egy hatszobás házat. Így mindenkinek van szobája, plusz nappali, öt embernek így kényelmes. És nem okozott gondot a fenntartása, volt havi 100-150 ezer a rezsire. Csak most nincs. A váltás meg tényleg nem olyan egyszerû. Azon a környéken egy ilyen házat ma 10 millióért lehet eladni. De 25 millióra becsülik. A haszonélvezet megváltása így 5 millió lenne. Marad 5 millió. Ebbõl lejön a hitel (nem tudom, mennyi), és akkor a maradékból kellene egy házat vagy lakást venni olyan környéken, ahol van munka és élet. Hát nem lehet. És így bezárul a kör. Hangsúlyozom, nem panaszkodni akarok, csak ez tényleg olyan helyzet, amit szerencsére a legtöbben nem élnek át és érdekes lehet. Meg tanulságos is. Egyrészt amikor amid van, az megköt anyagilag (ezért nem gondolkozom én szinte egyáltalán saját házban, majd csak nyugdíjas koromban), másrészt van egy nagyon erõs lelki oldala. Mert egy ilyen helyzet hihetetlen módon romba tudja dönteni az ember, különösen egy férfi önbecsülését. Amikor évekig, évtizedekig azért dolgozol, hogy a családodnak jó élete legyen, ez adja az önbizalmat, erre vagy büszke, erre teszed fel az életed, aztán belebuksz. Nehéz belõle felállni, sokaknak soha nem is sikerül. Az ember annyit tehet, hogy tanul az ilyenekbõl. És megpróbálja õ okosabban csinálni. Egyébként érdekes, kicsit olyan Rokonok-feelingje van az elmúlt évek történéseinek. Mondhatni, nincs új a nap alatt :)
Hohó, az a negyedmillió úgy folyhat el egy hónapban, mint nekem az a 80 ezer. Mert ameddig nekem egy 1 szobás panelt kell fenntartani, kocsi nélkül, nagy hûtõ nélkül, minimális fogyasztással, addig egy tízszer akkora családi ház, kocsi, egyetemista gyerekek, mûszaki cikkek, stb arányaiban pont ugyanannyit vesznek el abból a fizetésbõl, mint mondjuk én az enyémbõl. Tudom, mert rokonomék is így jártak, jól ment nekik, jött a nagy kétszintes ház, a kocsi, aztán most potyog le a vakolat, a kocsi meg a garázsban áll, mert épp hogy ki tudják fûteni azt a piszoknagy házat. Se javításokra, se autóhasználatra nem marad, így a szép új ház már kb. rohad, már épp fel készülnek hívni a kivitelezõt, hogy miért esik szét 5 év után a szigetelés, meg hasonlók. Szóval szegények példája nekem nagyon jót tett: SOHA nem fogom túlvállalni magam! Sõt, lehet hogy életem végéig ebben a pici lakásban (vagy hasonlóban) maradok, maximum több jut rám és a majdani családomra.
Szombat
Az R betûs napokon: hétfõ, szerda, préntek.
Tegnap.
A szex világnapján. Olyankor mindenki legalább 3-szor csinálja.
nem naphoz és napszakhoz kötött a szex mindennap

A zöld teával menyit fogyhat az ember 1 hónap alatt?

Főleg olyan írjon akinek van tapasztalata de aki hallota vagy más mesélte azt is szívesen várom!

Legjobb válasz: Én mindig iszok zöldteát. De nem ettõl fogsz fogyni. Fogyni normális étrendtõl és megfelelõ mozgással fogsz tudni. Ne ettõl reméld a változást, idd azért, mert finom!

Én mindig iszok zöldteát. De nem ettõl fogsz fogyni. Fogyni normális étrendtõl és megfelelõ mozgással fogsz tudni. Ne ettõl reméld a változást, idd azért, mert finom!
A zöld tea zsírégetõ, ami annyit tesz, hogy valamenyi zsírsavat kiküld a raktárból. Ha nem sportolsz, akkor az egész visszamegy.
Semennyit.
Ha a zöldtea zsírégetõ lenne, csak sovány emberek lennének. -.- zsírt csak diéta éget, fogjátok már fel, könyörgöm
Akkor is napi szinten ittam zöldteát, amikor 100 kg voltam, meg akkor is, amikor 120 és most is, amikor 90 körül vagyok. Biztosan állítom, hogy semennyit sem lehet tõle fogyni.
Az attól függ, h hogyan alkalmazod....ha mondjuk naponta kb 1 óra hosszáig pakolgatod a zöld teát 5O kg-os zsákokban akkor elég sokat, viszont ha csak iszod, akkor semennyit sem,
Én úgy csináltam h reggeli mellé megittam fél liter, sokáig nem voltam éhes utána. + Vacsinál is. Meg sok vizet ittam, néha citromosan. Rendes kajákat ettem csak kevesebbet. Még sütit is, csak nem egy tálcával. Ezzel 20kilót fogytam. lehet h valamennyit számított a tea, de szerintem rendes étkezés kell hozzá.
A zöld tea valóban mobilizál (egy kevés) zsírsavat, de nem "égeti" el. Elégetned neked kell. Tehát zöld tea + fotel= semmi. Zöld tea + kocogás = kicsit több zsír ég, mint tea nélkül.
Szia.én 1 év alatt 22 kgt fogytam zöld tea kapszulával.:) ) elején havi 2-3 kg megvolt:)
Jézusom.
Te elbuksz a teszteken.
nem akarlak elkeseríteni, de nem lehetsz katona! van egy ilyen papír, amit akkor adnak, ha bemész jelentkezni, rajta vannak a kizáró okok, ez is köztük van.
Mondd, hogy nem született magyar vagy. Más mentséget nem lehet elfogadni erre a nyomokban helyes szavakat is tartalmazó kérdésre.
Szerintem e miatt senkit sem zavarnak haza. Vagyis a sorkatonaságból emiatt senkit sem engedtek futni, csak akkor, ha az illetõ annyira ferde volt, hogy az orrával súrolta a földet.
TÉVES utolsó. Úgy hazazavarnak a gerincferdüléssel hogy csak na. Kb 70%-al szigorúbb elõirások vannak mint a sorkatonáságnál voltak. De szerintem Az IQ teszten sem igazán mennél át kedves kérdezõ. Nem árt ha helyesen ki tudsz tölteni 1 lapot helyesírási hibák nélkül.
Ha nem olyan vészes a gerincferdülésed azt még meg lehet "javítani" nekem is az volt mondta is mindig az iskolaorvos hogy menjek orvoshoz meg blablabla.Elkezdtem edzeni és szinte teljesen rendbe jött.Tanulság eddzél és tanulj meg írni, olvasni.

Menyire van értelme az embereknek megtiltani a dohányzást?

Aki nem gyújt rá, az idővel agresszív és depressziós lesz. Mert hiányzik neki a cigi. De elveszik előle. (Mint egy kisgyerek elől a játékot, és direkt nem adják oda neki.) Van egy ismerősöm, aki leszokott, és azóta depressziós. Szerintem azért, mert hiányzik neki a cigi. Írjatok minél többen, mert ezt még fel is lehet a kormány ellen használni, az emberkínzó tevékenységük ellen.

Legjobb válasz: Nem tudom a leszokás alatt mit értesz, az igazi leszokás az egy év dohánymentesség után indul, egy éven belül csak tart a leszokás felé, de még bármikor visszaeshet. Am nem értem a logikát, csomó jövedéki adótól fosztja meg magát a kormány plusz borsodba is kevesebb lesz a meló a dohányföldeken.

Nem tudom a leszokás alatt mit értesz, az igazi leszokás az egy év dohánymentesség után indul, egy éven belül csak tart a leszokás felé, de még bármikor visszaeshet. Am nem értem a logikát, csomó jövedéki adótól fosztja meg magát a kormány plusz borsodba is kevesebb lesz a meló a dohányföldeken.
Nekem az a véleményem, hogy ha cigizni akar hagy cigizzen a dohányos. Az õ élete, azt csinál vele amit akar, mínusz 10-20 év neki nem számít, OKÉ. De az, hogy a környezetében is szívni kell a füstöt, na az már felháborító. Úgyhogy nagyon örülök annak, hogy nem lehet cigizni szórakozóhelyek területén (bent), meg sok egyéb más helyen sem.
A kérdező hozzászólása: Mert hiába szokik le valaki a cigirõl, drogról, italról, mindig hiányozni fog neki. Ez olyan, mint amikor szakítasz a szerelmeddel, esetleg meghal egyik családtagod. Mindig hiányozni fog, mert az "életed része" volt. Vagy, mint amikor megmûtenek valakit, az már sosem lesz a régi.
A kérdező hozzászólása: A médiában csak ez a téma: A nemdohányosok jogai. Mit kurutyol össze-vissza a jogokról? Pont azt csinálja, mintha a dohányosok nem is léteznének a földön. Már akkor minket észre sem kell venni? És ezt nevezik kirekesztésnek. Ha engem megkérdezne egy riporter, megmondanám a magamét: Nem a cigivel kellene foglalkozni, ugyanis sokkal nagyobb baj van az országban: Éhezés, munkanélküliség, fizetés csökkenések. /A faxomat nyomjam Orbiba meg az EU-ba, amelyik kitalálta ezt a gyûlöletkeltést./ Én a Jobbikkal vagyok, mert õk ki akarnak lépni az EU-ból. És ha ide is bevezetik az Euro-t, akkor se-perc alatt úgy járunk, mint görögország. Ugyanis, már így is régóta a szakadék szélén állunk. Nekünk már csak egy kis löket kell, és végünk.
A kérdező hozzászólása: Egyébként tiporják a dohányosok magánéletét. Hadd döntsem már el, hogy mikor gyujtok rá, és hol. Nekem egy rakás illuminátus nem dirigál brüsszelbõl, pláne nem egy legyengült király onnan fentrõl, aki hagyja magát az orránál fogva vezetni az EU által. Tolerancia! Ez, ami hiányzik minden magyarból! Köszönhetjük a gyûlöletkeltést a szabadkõmûves EU-nak. Sajnállak Orbán Viktor, hogy úgy veszekedsz az EU tagokkal, mint a kisgyerekek a játszótéren. Közben meg sohasem lesz javulás. Még inkább lejjebb csúszunk.
A kérdező hozzászólása: 1. Dohánybetiltás: Ha rajtakap a rendõr, megbüntet. (Az új AVH?) 2. Csak dráma és romantikus filmek (állandóan). 3. A reklámban a gyerekeket lebeszélik a számítógépezésrõl: Inkább olvassanak. 4. Szigorúbb büntetés: a "3 csapás" és az autósok+már a gyalogosok büntetése is. 5. Egyháztörvény: (Kiket is akarnak még bevonni?) És ez mind a "rossz" mellõzése. Új Magyarország!- Új Világrend!?
"Egyébként tiporják a dohányosok magánéletét. Hadd döntsem már el, hogy mikor gyujtok rá, és hol." Amikor elkezdtem dolgozni, akkor még nem volt divat a külön dohányos helység. Egész nap ülhettem a büdös helységben a terhes vagy asztmás kollégámmal, mert a többieknek JOGUK VOLT dohányozni. De ugyanúgy mindenhol. A magánéleted addig tart, amíg nem mászol bele a másikéba.
Ja, és még az a nõ volt felháborodva aki belehamuzott a gyerekem babakocsijába.
A kérdező hozzászólása: Látom ez már harc. Már elegem van a dohányosok b*ogatásaiból. Ki*ott EU miatt van az egész. Ha azok a tet*ek nem hozták volna be a törvényt, még mindig békében élhetnénk egymás mellett.
A kérdező hozzászólása: Mi sem hagyjuk ám magunkat, mi dohányosok. Ha minket cs*egetnek állandóan mink is viszavágunk ezután.
A kérdező hozzászólása: Igazad van.
Tiltani szerintem semmi értelme nincs, aki akar, az ígyis-úgyis rá fog gyújtani (mondom ezt dohányosként). Az a baj a törvénnyel, hogy átestek a ló túloldalára. Abban van igazság, hogy ne mérgezzük a nemdohányosokat, de azért én mégiscsak szeretnék beülni valahová és meginni egy kávét/sört, mellé pedig rá akarok gyújtani. Ezt már sehol sem tehetem meg... eddig volt nálunk a városban 20 dohányzó szórakozóhely, most van 20 nemdohányzó, aki meg cigizni akar, az menjen ki a hóba, fagyjon meg. Miért ne lehetne mondjuk 10 kimondottan dohányzó és 10 kimondottan nemdohányzó hely? És akkor mindenki eldönthetné, hogy melyikbe akar menni, és mindenki olyan levegõt szívhatna amilyet akar. Nem egy bonyolult ötlet, mégse jutott senkinek eszébe "odafönn".
A kérdező hozzászólása: Maximum aki le sem akar szokni, csak erõlteti a nemdohányzást lesz depressziós, mert olyan dolgot folytat ami önmagával ellentétben van.Viszont aki kicsit is észreveszi a dolog pozitív oldalát, az nem lesz depis. Épp ezt akarja elérni a kormány. Hogy elveszi a dohányt az emberektõl, mint gyerek elõl a játékot. És én pont ezért nem szokok le, mert amit csinálnak, az kínzás és megalázás. Régen a dohányzás magánügy volt, ma már rejtõzködni kell, hogy a mostani AVH el ne kapjon.
Leszoktam a cigirõl, és nem vagyok depressziós, nem is hiányzik, sõt élvezem a friss levegõt, és hogy napról napra tágul a tüdõm, és energiával töltõdöm fel általa. Maximum aki le sem akar szokni, csak erõlteti a nemdohányzást lesz depressziós, mert olyan dolgot folytat ami önmagával ellentétben van.Viszont aki kicsit is észreveszi a dolog pozitív oldalát, az nem lesz depis. És a depresszió sem összekeverendõ az ideiglenes elvonási tünetekkel, mert az minden leszokni szándékozónál jelentkezik.
A kérdező hozzászólása: Már arra is gondoltam, hogy (rendes)dohányt kellene a kertben termeszteni. (Tehát nem drog). Ez legális lenne? Vagy megjelennének a rendõrök emiatt? Pláne, ha a szomszéd észrevenné.
a felsorolt narkotikumokról nem lehet leszokni, csak nem használni, vagy élni vele...az emberben élete végéig bennemarad a vágy a cigi, stb élvezete iránt, csak erõs akarata nem engedi... a gyengébb jellem nem tud leszokni soha... a kommentjeidbõl itélve most is be vagy tépve?...
"Eddig csak tûrték a nemdohányzók a dohányosokat, míg nem jött az EU törvény, és itt a csattanás" Az átlag ember sajnos nem tud törvényeket kreálni és betartatni. Erre jók azok akik képviselnek minket ott fent valahol...
A kérdező hozzászólása: Nekem az a véleményem, hogy ha cigizni akar hagy cigizzen a dohányos. Az õ élete, azt csinál vele amit akar, mínusz 10-20 év neki nem számít, OKÉ. Nekem ez egy kicsit Nelson Mandela-s ügynek bizonyul. Mint régen a négerek. Tûrték a rabszolgaságot, míg nem jött egy felszabadító, és fellázadtak. Most is így van: Eddig csak tûrték a nemdohányzók a dohányosokat, míg nem jött az EU törvény, és itt a csattanás. Most már a dohányosok ellen is vannak lázadók.
A kérdező hozzászólása: Am nem értem a logikát, csomó jövedéki adótól fosztja meg magát a kormány plusz borsodba is kevesebb lesz a meló a dohányföldeken. Direkt az a céljuk. A Nokiától is elküldtek 2400 embert. (Ezért nem megyek én soha gyárba dolgozni), hogy 2 hét múlva elbocsájtsanak 300 embert?
"még mindig békében élhetnénk egymás mellett." Kik éltek békésen egymás mellett??? Fújtátok ránk a füstöt, nekünk meg kuss volt, nem lehetett panaszkodni. Ez nem békés együttélés.

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!