Találatok a következő kifejezésre: A menyasszonyi mennyire előre (4 db)

A menyasszonyi ruhát mennyire előre érdemes lefoglalni?

Legjobb válasz: Általában 2-3 hónappal korábban már nézegetnek a menyasszonyok, kb. 2-3 héttel az esemény elõtt érdmes már próbát tartani az esetleges átalakításokhoz, de ha sürgõs meg lehet oldani az egészet 2 nap alatt is:)) Nézz be:www.vickyszalon.atw.hu

Általában 2-3 hónappal korábban már nézegetnek a menyasszonyok, kb. 2-3 héttel az esemény elõtt érdmes már próbát tartani az esetleges átalakításokhoz, de ha sürgõs meg lehet oldani az egészet 2 nap alatt is:) ) Nézz be:www.vickyszalon.atw.hu
Szia! Szerintem attól is függ, hogy mikor akarod a lagzit, mert ha nyári hónapokban, akkor érdemes odatelefonálni, mert nagyon pörögnek a ruhák. Nekem augusztusban lesz, és két hét múlva megyek foglalni.

Hivatalos eljegyzésnél mennyire szokás ajándékot adni a menyasszonynak és a vőlegénynek? Milyen szokások vannak? Kis városban élünk!

Köszönöm a válaszokat!

Legjobb válasz: Az eljegyzést nem mindenki tartja nagy rokoni, baráti körben, csak szûk családban. Ilyenkor nem kell ajándékot vinni, csupán annyit, mint ha egyébként a vendégségbe szokás vinni: egy csokor virág a ház asszonyának, egy üveg bor a családfõnek.

Az eljegyzést nem mindenki tartja nagy rokoni, baráti körben, csak szûk családban. Ilyenkor nem kell ajándékot vinni, csupán annyit, mint ha egyébként a vendégségbe szokás vinni: egy csokor virág a ház asszonyának, egy üveg bor a családfõnek.
A fiú megkéri a lány kezét vagy tõle magától, vagy a családi körben az apától. Egy (pár) gyûrû kell, semmi más.
Szia! Mit jelent, hogy "hivatalos"?
A kérdező hozzászólása: Nekünk már megvan a karika és kísérõ gyûrû is, de most azzal vagyunk gondban, hogy a kísérõt is húzza fel a párom? Vagy az már rajtam lehet?
Nálunk úgy volt hogy én kaptam anyósoméktól egy aranykarkötõt, a feleségem anyáméktól egy aranyláncot. A võlegény megveszi a karikagyûrûket, és a kisérõgyûrût a menyasszonynak...
Ez inkább családfüggõ szerintem...
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válaszokat! Utolsó igen, mi hozzánk jönnek majd. Persze mi állunk mindent ital, étel stb.... párom anyukája fog majd egy tortát sütni nekünk és annyi.
Ha jól értelmezem, akkor a párod szülei mennek hozzátok. Akkor anyukád, meg te biztos kaptok egy-egy szál/csokor virágot. Apukádnak biztos visznek egy üveg italt. Vihetnek egy kis sütit az ebédhez, amit valószínû ti álltok. De más ajándékot -én - nem tartanék fontosnak.Mondjuk felajánlhatják, hogy beszállnak az ebéd/vacsora költségeibe, de én ezt nem fogadnám el. Feltételezhetõ, hogy ti is elmentek hozzájuk egy ebédre, vagy a majdani esküvõ részleteinek a megbeszélésére, és akkor kvittek vagytok. Nektek meg elég ajándék a gyûrû, meg az, hogy szándékoztok összekötni az életeteket:)
A kérdező hozzászólása: A hivatalos, hogy a szülõk elõtt is felhúzzuk a gyûrût, hogy azzal jelezzük komolyak a szándékaink, és, hogy össze akarjuk kötni az életünket. Csak a szûk család lenne ott, vagyis az én szüleim, illetve a párom (ffi) szülei lennének ott, és a párom testvérének a családja, vagyis csak a felesége és a 2 gyerek.
A kísérõt azt hagyhatod...a gyûrût egymás ujjára Ti húzzátok fel..ez a lényeg!:)

Szerintetek joga van egy jövendőbeli anyósnak, (akivel egy háztartásba élek) elszámoltatni, hogy mikor kapok pénzt és hogy mennyit? A párom menyasszonya vagyok már.

Legjobb válasz: Dehogy van hozza joga! Felhaborito hozzaallas! Beszeljetek meg, hogy havonta mennyivel kell beszalnotok a haztartasba, rezsibe. Azt minden honapban adjatok oda kozosen a paroddal az anyosnak, es kesz. Mindenki rendezze az eletet. Elmondodo neki, hogy mennyit keresel, masnap pedig mar az osszes ismerose tudni fogja.

Dehogy van hozza joga! Felhaborito hozzaallas! Beszeljetek meg, hogy havonta mennyivel kell beszalnotok a haztartasba, rezsibe. Azt minden honapban adjatok oda kozosen a paroddal az anyosnak, es kesz. Mindenki rendezze az eletet. Elmondodo neki, hogy mennyit keresel, masnap pedig mar az osszes ismerose tudni fogja.
nincs joga, de ha az õ háztartásában élsz, joga van kérni tõled hozzájárulást.
Nem, nincs joga elszámoltatni. De nagyon remélem, hogy beszállsz a költségekbe (rezsi, lakhatás, kaja), mert neked meg az a kötelességed. Ha jót akarsz magadnak, akkor elköltöztök onnan, mert amint összeházasodtok, nagyon el fognak durvulni a dolgok köztetek anyóssal.
Ha megkapja rendesen a megbeszélt összeget akkor nincs joga "kotorászni"a pénztárcádban.
kapja be :S
Nálunk is ez vvolt, elköltöztünk. Én anyósomnak meg az nem tetszett, h nem nagyon ettem meg a fõztjét, mert én inkább zöldségeket, meg könnyû kajákat eszek, nem húst hússal, tocsogó zsírba:S De hozzáteszem, h vettem magamnak és azonkivül amit kért pénzt odaadtam neki. 2-en havi 60ezret...
nincs
Pont annyi "joga" van, mint neked más lakásában lakni, amihez semmi közöd... Hogy illik-e az már más kérdés, de amíg õ van otthon nem igazán szólhatsz be neki... El kell költözni, és akkor nincs beleszólás. Ha meg nem megy, akkor ez van.
Ha minden hónapban a megbeszélt összeget odaadjátok, akkor tényleg nincs joga elszámoltatni, hogy a megmaradt pénzetekkel mit kezdtek. Amikor mi laktunk a szülõkkel, ketten összesen 60ezret adtunk haza, ebbõl megvolt az ottlakás, rezsi, kaja, minden, az egyéb igényeinket természetesen mi finanszíroztuk, ez így van rendjén. Próbáljatok leülni vele beszélni, ha ezen kívül segítségre van szüksége, és éppen abban a hónapban tudtok segíteni, akkor persze, hogy tegyétek, de ha nektek sincs mibõl, akkor nem várhatja el.
Ahogy válaszolsz egyeseknek, úgy látom téged sem ejtettek szájra.
Tudom, hogy faj az igazsag, de nehogy mar anyos miatt ne tudjatok felkoltozni Budapestre!!! Mondjatok meg neki, hogy most gyujtenetek kell egy pesti alberletre, es kb. 2-3 honapon keresztul csak minimalisat tudtok neki odaadni. # Eloskodok vagytok, nagyon sajnalom, hogy ezt kell irnom, hogy itt tart ma Magyarorszag. A masok hibaztatasa, anyos lehurrogasa, es mindig a masban valo hiba keresese nem konnyit a sorsotokon! Felnottek vagytok, alljatok meg a talpatokon! Ha otthon nem megy, irany kulfold, vagy Budapest is jo ugy irod! Eloskodok vagytok most, sajnalom. Attol, hogy en is elkezdem azt a ronda ven anyosodat szidni, neked nem lesz munkad es penz a bankszamladon! Szoritsd ossze a fogadat, es koltozz Pestre, ott van munka. Anyost meg hagyd elni, neki sem konnyu!!!
A kérdező hozzászólása: és csak amik nagyon kellenek...pl kezdetnek elég 2 tányér meg két kanál...egy 10.000 forintos hûtõ, mosógép..mikró nem is kell.elég gázon melegíteni...szóval, nagyon keveset osztottam..
A kérdező hozzászólása: jah és a boltos dologra meg csak annyit, hogy saját pénzbõl járunk boltba és azzal is elszámoltat..szokszor fûzünk saját pénzbõl..jah és az alkoholista pjának fontosabb volt a kocsmára a pénz, mit hogy a beteg fiának adjon 2000-et gyógyszerre...a párom meg van hogy 10.000-ret tankol nekik és vissza se kéri, ez meg még azt a 2000-is visszakéri , már megy a kocsmába...
"Minden folt megtalálja a maga zsákját" Jobb ha ott maradsz az anyósodnál, legalább valaki foglalkozik veletek.Ilyen modorral nem lehet Pesten megélni. Csak gyûlölet árad belõled, hogy várhatsz érte szeretetet? "Szegény ember vízzel fõz"-de méltóságos!!!!!!
Kedves kérdezõ, ez elég szar ügy...a párod mit szól ehhez? Szó nélkül eltûri?
> Csak gyûlölet árad belõled, hogy várhatsz érte szeretetet? Persze, hiszen 2 éve nincs egy perc nyugta sem a kérdezõnek. Akkor képest nagyon-nagyon türelmes és békés. Szerintem lécelj le, a pároddal, vagy nélküle, egy életed van, éld azt nyugalomban. Ne hagyd, hogy tönkretegyenek teljesen, ráadásul a párod még asszisztál is ebben. Nem hiszem, hogy te vagy neki a legfontosabb...
A kérdező hozzászólása: nem tudom egyesek hogy várják hogy szeressek olyan embert, aki csak gyûlöletet ad...de õ szeretetet kap vissza...emiatt lehet kétszínû vagyok...de nem tudok mit tenni...nála lakunk, ...és be kell fogni a szám amíg nem megyünk külön....a párom azt mondta h õ már megszokta h ilyenek és h õk már nem fognak változni...és hogy valahogy csak kibírjuk, amíg el nem költözünk...a múltkor lehúztuk az eljegyzési gyûrût emiatt a cirkusz miatt...azóta visszahúztuk, de elég gázos a helyzet...õ meg úgy tesz, mintha õ nem is mondott volna meg nem is csinálna semmit...
Ezért nem szabad soha valamelyik szülöhöz költözni amig nincs pénz albérletre nem kell felnötesdit játszani vagy az ember duplán perkál. Téged se értelek 2 éve türöd ezt költöz a párod meg ha szeret utánad megy.
Nem kötelezõ az anyóssal éléni.Ne haragudj de ha havi 150 ezret odatudtok neki adni akor akár albérletben is lakhatnátok..amig meg az õ házában laksz az õ szabályaihoz alkalmazkodsz, d elátom ez nem mindenkinek evidens...
Na, az ilyenekbõl csinálják a farmernadrágot :)
A kérdező hozzászólása: köszi a normális válaszokat, a téma lezárva!!majd lesz valahogy
A kérdező hozzászólása: minden hónapba megkapja azt az összeget ami megbeszéltük..
A kérdező hozzászólása: 2-en havi 50.000-ret rajunk le nekik...az elköltözés pont a lehúzgálások miatt nem megy...vagy hogy egy hónapba 3-szor annyit húz le....emellett nem lehet lemenni se moziba se sehova, mert veri magát..már azért is ha elvisszük a kocsit é tankolunk bele azért is....
Rá fog menni a kapcsolatotok, valahogy költözzetek el onnan!!
Felnõtt emberek ennyire nem tudják kezelni az életüket... eszméletlen. Lehúzni azt lehet, aki hagyja magát!!!!!
Ne viccelj már! Ha havi 50ezret tesztek le és sokszor ennek a háromszorosát is elkéri, akkor jó hülyék vagytok, hogy ott laktok mert ebbõl már egy albérlet is futná. Amúgy meg, jelenleg anyós pajtás tesz nektek szívességet azzal, hogy ott lakhattok. Ha nem tetszik, akkor el lehet költözni. Lehet fizetni az albérleti díjat, el lehet felejteni az autót és akkor nem fog baszogatni senki. Ilyen egyszerû a képlet, nem rinyálni kell, hogy anyósom ilyen meg olyan szemét.
Havi 150.000-et is lenyúl? Hát ez komoly. Nagyon fontos: A párod mit szól ehhez?
A kérdező hozzászólása: nem miden hónapba ugyanannyi a fizetésünk...sajnos most lettem állástalan..és a párom mindig megsajnálja, mert sosincs semmi a hûtõbe....enni meg kell...meg szó szerint sír a páromnak..õ meg azt mondja h csak a szülei és segítenie kel..megpróbáltuk az elköltözést, de anyagi gondok miatt még nem sikerült összehoznunk.
Ha anyagi gondok miatt huzzatok meg anyosodnal magatokat, akkor szerintem fogd be a szadat, es szallj magadba! Keress munkat, es menjetek kulon. Ilyen egyszeru! Ne anyosra legyel merges, keresd mashol a hibat! Vagy koltozzetek a te szuleidhez, ott jobb lenne talan. Ott jobban tudnatok eloskodni.
A kérdező hozzászólása: utolsó hozzászóló..meg nézném te mit tennél ilyen helyzetbe..ha nem látod át a dolgokat, akoor miek írsz..miatta nem tudunk felköltözni pestre mert lehúz...itt meg nincs egy tetves munka se..utca sarokra menjek pénzért..te meg tudod hova menjél...
A kérdező hozzászólása: jah és mi tartjuk õket, mert felvett egy olyan hitelt magának hogy a pénzrõl senki e tudott, így a fizuja 15 ezer havonta, akkor ki tart kit és ki az élõsködõ???
Annyira nem fogod fel... Menj onnan, majd aki akar, megy veled.


Kb mennyit költötök menyasszonyi ruhára? A kedvező ára a fontosabb, vagy hogy elit szalonból legyen?

Legjobb válasz: 180.000 Ft volt a ruhám,ebbe benne volt 1 fõ ruha,és egy táncolós ruha. A menyecske ruhám pedig 60.000 ft volt. És ez mind bérelve. Nem az árát néztem csak,hogy jól álljon.

180.000 Ft volt a ruhám, ebbe benne volt 1 fõ ruha, és egy táncolós ruha. A menyecske ruhám pedig 60.000 ft volt. És ez mind bérelve. Nem az árát néztem csak, hogy jól álljon.
Nekem 90 ezer volt. Az volt a lényeg hogy nagyon jól álljon.Meg kb 100 at gondoltam rá, van akinek ez sok másnak kevés. Egy olyan ruhát ami nem áll jól még 20 ezerért sem fogadtam volna el, illetve akkor sem ha elit szalonból van.Volt egy elképzelésem és azt hoztam össze az árral.
Hiába van elit szalonból, ha nem áll jól. Szóval ez a legfontosabb, hogy hogyan áll rajtam. Több helyen körbe kell nézni, mert lehet az elit szalonban 2×-3× többet elkérnek egy szinte uo. ruháért, mint egy kisebb szalonban.
nekem 110.000 ft volt bérelve, akciósan, ebben benne volt a ruha, menyecske ruha, fátyol, kesztyû, bolero. Nekem fontos volt az ára, mert véges volt a költségvetésünk sajnos. Ha lett volna rá mondjuk kétszer ennyi pénzünk, mármint a lagzira, nem lett volna nagyobb lagzi, és a ruha sem feltétlenül lett volna elit helyrõl. Akkor sem a márka lett volna a lényeg, mert nem feltétlenül azok tetszenek, de akkor nem kellett volna behatárolni az összeghatárt, hanem lett volna egy ruha, ami mondjuk 200.000, de tetszik, miért ne? De ha mondjuk hiába 50.000, vagy márkás szalonban 500.000, ha nem tetszik.
Megvolt az elképzelés, nem érdekelt, hogy milyen elit szalonból vagy falusi turkálóból, de nekem olyan kellett. Szerencsére meg is találtam 60 ezerért meg is vehettem (csak a ruha, se fátyol, se kesztyû, se boleró), mert állítólag már tavalyi darab és kiment a divatból... Néha megéri az elit szalonokban is utána kérdezni a tavalyi árukból, mert lehet, hogy már nem hiper-szuper-extra divatos, de tökéletesen áll rajtad és töredék árért meg lehet venni, az enyém 98 ezer volt tavaly, amikor még trendi volt :D
Volt elképzelésem, hogy milyet szeretnék, ebbõl többet is próbáltam, azt választottam, amelyik a legjobban állt. Egyetlen kikötésem volt, hogy csak és kizárólag Mori Lee ruhám lehet. Ez mondjuk magában foglalja azt is, hogy elit szalon, mivel kis mezei boltocskák nem igen tartanak Mori Lee teljes kollekciókat. Nem is itthon szereztem be amúgy. Az ár nem számított.
Én még csak most fogok próbákra menni, de számomra nagyon sokat számít az ár és, hogy jól álljon rajtam, kényelmes legyen, igazi hercegnõnek érezzem magam a nagy napon! Hiába vagy egy ruha elit szalonból, ha nem áll jól a viselõjén, kényelmetlen számára és csak feszeng benne, ez eltudja rontani azt a napot is ami a legboldogabbnak kellene lenni! Sajnos nekem csak rossz tapasztalataim vannak az elit szalonokról, barátnõm próbáján ott voltam és ott az eladók csak ráakarták tukmálni a ruhát hiába úgy érezte magát, mint, ahogy fentebb is írtam!
50 ezerért volt kölcsönözve. Nekem a kinézete számított, hogy hogy mutat rajtam.
Megszabatam magamban egy 150ezres határt. Neten nézelõdtem, apródon találtam meg végül, amit kerestem 50ezerért megvettem. A kinézete számitott, nem érdekelt hogy szalon vagy sem, környéken egyébként is csak drága szalonok vannak, ahol még a próbáért is fizetni kell.
Nekem a ruha számított, az Esküvõ Kiállításon láttam meg egy "elit szalon" kínálatában, mintha nekem tervezték volna, a méret is tökéletes volt, mindennel együtt 210 ezer kölcsönözve (és szinte biztos, hogy nem én viseltem volna elõször). A hölgy határozottan állította, hogy olasz ruha, ott varrják, Olaszo-ból jön. Címke szerint Made is China, a típus és a méret is benne volt, megnéztem. A neten megtaláltam az Ázsia Centerben ugyanazt a ruhát, tokkal-vonóval 150-ért, és biztosan én viseltem elõször. Ez 3 éve volt. Nagyon meg voltam elégedve.
40.000 ft-ért vettem egy szalon tavalyi darabját.Mivel jött az idei kollekció így nagyon jó áron árulták az addigi kollekciójukat.Megláttam a babán a kirakatban és beleszerettem.Felpróbáltam, nagyon tetszett úgy is és megvettem.Más ruha nem is volt rajtam, kb. fél óra alatt megtaláltam az álomruhámat.
Szia! Én internetröl rendeltem.1 hete volt az esküvöm.170euro volt a ruha..rám szabva... Ha gondolod küldök képet hogy nézett ki és linket hogy honnan vettem. Nekem nagyon tetszett. :) és a másoknak is.
Én még csak menyasszony vagyok, most készülünk elkezdeni tervezni az esküvõt. Megmondom õszintén, a ruha márkáját meg az elit szalont úgy tojom le, ahogy van. Amíg nem néz ki nagyon kínaisan/bazárian/olcsón, addig mindegy, milyen márkájú ruha van rajtam. Egyébként valószínû, hogy varratom majd, mert van ismerõsöm, aki anyagárban készítené el.


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!