Találatok a következő kifejezésre: A menszeszem 1-2 nappal (15 db)

Már 4 napja késik a menszeszem (1-2 nap elő szokott fordulni), meddig várjak még mielőtt elmegyek orvoshoz? Nem akarok tesztet csinálni, fogja kérni? Muszáj?

Legjobb válasz: Nem muszály a teszt,viszont az orvosi vizsgálat még korai! 5-6 hetes kor elõtt nem igazán látható semmi az UH-n.

Nem muszály a teszt, viszont az orvosi vizsgálat még korai! 5-6 hetes kor elõtt nem igazán látható semmi az UH-n.
Miért nem akarsz tetzste csinálni? Szerintem jobb úgy elmenni, hogy a gyanú megalapozottnak látszik, mint úgy hogy elmész feleslegesen, és furcsán néznek rád:) legalábbis én úgy gondolom.
Esetleg nem mersz venni tesztet, vagy miért nem akarsz csinálni. Tescoba is lehet kapni.

1 hónapja késik a menszeszem. Csináltam 2 tesztet negatív lett min2. Ami aggaszt hogy vannak tüneteim is:álmos vagyok egész nap, a fejem is fáj, meg hát ugye a kimaradt menszeszem is. Szerintetek lehetek terhes?

Legjobb válasz: Ha a teszt negatív is, akkor is szerintem ideje lehet felkeresni egy nõgyógyászt. Ezen még nem gondolkoztál? Bármi más probléma is lehet, nem csak terhesség miatt késhet egy menses.

Ha a teszt negatív is, akkor is szerintem ideje lehet felkeresni egy nõgyógyászt. Ezen még nem gondolkoztál? Bármi más probléma is lehet, nem csak terhesség miatt késhet egy menses.
A kérdező hozzászólása: Az én menszeszem mindig is rendszertelen volt.A nõgyógyászt már felhívtam de azt mondta a recepciós nõ hogy most nem tudnak fogadni mert sok a beteg, a másik helyen meg folyton az üzenetrögzítõ szólal csak meg.
A "mindig is rendszertelen" menses nem normális, egészséges dolog! Hormonprobléma állhat a késés mögött! Nekem a PCOS-m így derült ki. Nem hiszem, hogy ne találnál olyan orvost, ahol nem küldenek haza, ha problémád van! Keress másikat!
Hát, én SZTK-ba szoktam menni, általában fogadnak, csak zárás elõtt fél órával nem adnak nekem sorszámot. Elsõ vizsgálatnak tökéletes, legalább képben vagyok, hogy mi a helyzet. Telefonon az SZTK-ban is el szoktak hajtani engem, de amikor lementem, akkor láttam, hogy hazudtak.
A kérdező hozzászólása: 15:58nak képzeld a mi környékünkön nincs ilyen ha az egyik nem fogad akkor keresel másik dokit, mert sajnos nálunk pénztárca alapján vannak a nõgyógyászati vizsgálatok ami tegyem hozzá nemmagán rendelõben zajlik.Ráadásul azt vizsgálja meg akit a kedve tartja.
A kérdező hozzászólása: Am délután megpróbáltam megint idõpontot kérni és elkezdi a csaj hogy junius 25-re tudnak csak adni elõbb semmi kepp sem.
Kedves kérdezõ! Érdeklõdnék, hogy mi van veled???
A kérdező hozzászólása: kössz megvagyok...a menzeszem azóta megjött, voltam dokinál, de az meg vizsgálat nélkül elküldött vérvételre. Egy hónapot vártunk az eredményre de semmit sem mondott a doki csak annyit hogy terhes nem vagyok az 100%

Mi ez? Megjön a menszeszem tart pár napig elmúlik, majd 1-2 nap múlva észreveszem h véreztem egy picit, majd utána pici ronda barna váladék is folyik. Ez pár napig igy van aztán megszünik.

Legjobb válasz: Terhes semmi esetre sem lehetek de 2 éve szültem és azóta van ez igy.holnap elmegyek a nödokihoz vizsgálatra.

A kérdező hozzászólása: Terhes semmi esetre sem lehetek de 2 éve szültem és azóta van ez igy.holnap elmegyek a nödokihoz vizsgálatra.
Nem terhes vagy te?
Nem valószínû...én 3 éve szültem azóta nem találnak választ erre, én is így menstruálok, 1-3nap van aztán 2 nap nincs, aztán megint, van h csak pecsétel, van mikor "elönt" ez van , jártam dokinál többször aztmondja van ilyen...volt UH nem találtak semmit, se a cytológián , minden rendben van.
Majd írd meg hogy mit mondott neked a doki. Én is hasonló gondokkal küzdök bár én még nem szültem. Nekem az utóbbi pár hónapba csak két napos a mensim az is elég kevés.Fogamzásgátlót nem szedek. Két napig megvan aztán 1-2 napig semmi és utána kb 2 hetet barnázok. A doki szerint ha nem változik akkor gyógyszerrel kell beállítani.

A menszeszem elött 1-2 nappal lefekeküdtem a barátommal és belém élvezett, viszont a menszeszem után már nem szedem a gyógyszert. Terhes leszek?

Milligest tabláttát szedtem...

Legjobb válasz: Nem sok esélyt látok terhességre hiszen terméketlen idõszakban voltatok együtt.(De azért ne feledkezz meg róla,hogy nagyon-nagyon ritkán de van redkivüli peteérés!)Ha újból akarsz gyógyszert szedni, meg kell várnod a köv. mensi elsõ napját.Addig is védekezzetek másképp ha nem akarsz babát!

Nem sok esélyt látok terhességre hiszen terméketlen idõszakban voltatok együtt.(De azért ne feledkezz meg róla, hogy nagyon-nagyon ritkán de van redkivüli peteérés!)Ha újból akarsz gyógyszert szedni, meg kell várnod a köv. mensi elsõ napját.Addig is védekezzetek másképp ha nem akarsz babát!
Terhes nem valüószínû, hogy vagy, de el kéne dönteni, mit akarsz. Ha babát, akkor miért kezded el szedni megint, ha meg nem akarsz babát, miért hagytad abba? A menses elsõ napjától számított 5 nap kell elkezdeni szedni, de utána akkor megint egy hónapig nem vagy védett.Nem értem, miért nem szedted rendesen... Védekezzetek más módon még legalább 2 hónapig !
Az elõttem lévõ válasz nem teljesen valós! Ha újra el akarod kezdeni szedni, akkor várd meg a köv. mensit és rögtön az 1 NAPON vedd be az elsõ szemet! Ha az 5. napon kezded el szedni, akkor nem leszel védett! Ha a mensid elsõ napjától szeded, akkor már védettséget ad!Ez minden fog.gátlónál így van!!!

A menszesz 1 napot késett, csináltam gyorstesztet, aminek az eredménye nem túl biztató. A 2. csík halvány. Lehetek terhes?

Legjobb válasz: Valószinû!!:)))Pár nap múlva azért csinálj még egyett!gratulálok!!!

Valószinû!!:) ))Pár nap múlva azért csinálj még egyett!gratulálok!!!
Baba a láthatáron! Gratulálok!
Már egy nap késéssel teszteltél?Minek? Tessék szépen várni még néhány napot, és utána tesztelni.(Van az a vizeletseppentõs okosság a patikákban, a legolcsóbb terhességi tesztek közé tertozik.Édesanyámnak 3napos csúszással adott egyértelmû jelzést hugiról, nekem 2 hét késés után 5mp alatt pozitívat, és a teszt 3 perces.) De jót jelent.Hiszen ha egy nap után mutat valamit a teszt, akkor valószínûleg van baba.
Szia! Nekem mensi elõtt egy nappal már pozitív lett a teszt. Ha elég magas a hcg-d akkor már kimutatja. 1-2 nap múlva ismételd meg. A halvány csík is csík! Nagyon jó teszt a DM ben kapható narancssárga Corax teszt, 799, ft. Nagyon megbízható, sok lánynak segített a pozítivitásban! Drukkolok!

A menszesz utolsó 1-2 napjában használtok tampont?

Én az utolsó napokon, amikor már nagyon enyhe a vérzés, akkor betétet szoktam használni, mert elég kellemetlen olyankor tampont + nem telik meg és alig bírom kivenni, szóval nem tartom túl jó ötletnek. Csak az a baj, hogy hétvégén Balatonon leszünk és akkor lesz az utolsó 2 nap, és nem tudom, hogy akkor hogy fürödjek. Ti mit szoktatok ilyenkor tenni? Attól még használjak tampont, hogy szinte már alig van vérzésem? Vagy hogy menjek így a Balcsiba? :(

Legjobb válasz: Tampon

Tampon
Nyugodtan használj, fürdés közben úgy is megduzzad a víztõl, szóval nem lesz nehéz kiszedni.
Tampont hasznalj szerintem ha a vizbe leszel kicsit megszivja majd magat szoval konnyen ki tudod majd venni :)
Régebben használtam, de mióta addig tökéletesítgették az ob-t, hogy szálak lógnak ki belõle eltávolításkor, már csak nagyon ritkán használom és csak ha sok a vér. Elég veszélyes, ha benned marad a fele. De az igaz, hogy megszívja magát vízzel, és könnyen kijön.
Pffff......
Elsõ pár hónapban elõfordulhat köztivérzés. Ha
Te tudod. Mindenesetre egy vérvétel kellett volna. Attól, hogy külsõleg semmi bajod, még simán lehet, hogy hajlamos vagy trombózisra pl. Mindegy, a te életed, én nem szólok bele, de mást azért ne biztass rá:)
Voltam nõgyógyásznál, õ akkor nem írta fel, mert nem kértem, és indok sem volt rá.Megvizsgált, de vérvétel nem volt.Nem volt semmi bajom.És késõbb mentem háziorvoshoz és felírattam.
De az elsõt is háziorvos írta fel? Ki sem lettél vizsgálva? Mert ha egyszer a doki megvizsgált és felírta, és csak utána a háziorvos, akkor okés. De ha nem vizsgált meg a nõgyógyász (illetve nem volt vérvizsgálat) úgy elég necces gyógyszert szedni...
Nem nõgyógyásszal, hanem háziorvossal.Tudom most az jön hogy ahoz hogy felírja a háziorvos, kell szakorvosi ajánlás, de mivel jóban vagyok az orvos melletti asszisztenssel, így egyszerû.De ha kellene elmennék nõgyógyászhoz.
Mégis kivel írattok ti gyógyszert, ha nem orvossal?..
Na az már tényleg durva:D Menjetek el együtt megkérdezni egy orvost:D
A kérdező hozzászólása: Anyum már azzal jön, hogy az orvosok 3 hónapot írnak fel :D Egyébként meg köszönöm :)
Ismét az elõzõ vagyok.Hülyeség hogy nem lesz jó ha nem orvos íratja fel.Attól nem lesz más a hatása ha az orvos írja fel.Nekem sem orvos írta fel, mégis szedtem, csak mikor mentem nõdokihoz nem említettem hogy szedem nehogy azt mondja hogy miért nem vele írattattam fel.Mi is két hét után már gumi nélkül csináltuk a párommal, és semmi gond.De ha parázol, várjátok meg a második levél elkezdését, és akkor már biztosan véd!
A kérdező hozzászólása: félek csak 2 hét után gumi nélkül csinálni...nem orvossal irattuk fel és barátnõm folyton azzal jön, hogy azt mindenféleképpen az orvosnak kell felírnia, mert így nem lesz jó meg úgy nem lesz jó...
9:24-es vagyok.De az sok, vagyis sok nem lehet, de a két hét, max egy hónap bõven elegendõ:) Anyukád biztosra akar menni:D
A kérdező hozzászólása: Egyébként gumival csináltuk szóval persze kivárjuk azt az idõt, mondjuk anyu azt mondta 2 hónapot ...de az nem sok egy kicsit?
8 napja?Nem kellene kivárni a 2hetet?(nem kötekedésbõl) Különben én is most szedtem be az elsõ levéllel, énis menstru elsõ napján kezdtem, és két nap után elmúlt teljesen a vérzés.Nem kell aggódni, én kérdeztem orvost is, ez a gyógyszer hatása.
-Ha:D
Anyukámnak felírta vérvétel nélkül, nemtudom, lehet az orvossal van a baj.Õ simán rutinvizsgálatot végez, semmi vérvétel.

A menszesz elmulása 1-2 nap után teherbe lehet esni?

Legjobb válasz: Nagyon kicsi rá az esély, de semmi sem lehetetlen! :)

Nagyon kicsi rá az esély, de semmi sem lehetetlen! :)
Nekem sajnos nem sikerûlt de remélem Neked igen!Drukkolok!!!
Én úgy tudom, hogy már akkor is teherbe lehet esni (korai pé...stb), volt már rá példa, nem is egy.

A menszesz előtti, vagy az utáni 1-2 napban nagyobb terhesség esélye?

a neten több mindent olvastam ,ezért gondoltam, hogy kiírom...

Legjobb válasz: Szerintem ugyanannyira kevés. Menses elõtt már a vérzésre készül a szervezet, menses után meg még nagyon vékony a nyálkahártya, akkor meg peteérésre készül. De az biztos, hogy a legnagyobb esélye peteéréskor van.

Szerintem ugyanannyira kevés. Menses elõtt már a vérzésre készül a szervezet, menses után meg még nagyon vékony a nyálkahártya, akkor meg peteérésre készül. De az biztos, hogy a legnagyobb esélye peteéréskor van.
A kérdező hozzászólása: Köszi. :) De még várom a válaszokat.
Mindkét intervallumban kevés az esélye a teherbeesésnek. Peteéréskor van a legnegyobb esély a babára. Ez, ha tankönyviek a ciklusaid, akkor a 14. napon van.

Terhes lehet a barátnőm ha fogamzásgátlót szed és gumi nélkül csináltuk menszesz megjövetele előtt 1-2 nappal? Nem mentem el benne, mert attól messzevoltam amikor abbahagytuk.

Asszem 1 nappal tovább szedte a fogamzásgátlót, és úgy feküdtünk le másnap. 2 hete volt a dolog és tegnap érettségi előtt elájult és rosszul volt. Fejfájás, szédülés. Ugye jól sejtem h nem terhesség miatt van? Hozzáértő választ kérnék.

Legjobb válasz: Na most. A fogamzásgátló tabletták esetében NINCS rendelkezésre álló petesejt, ami megtermékenyülhetne. NINCS. Tehát ha rendesen szedte folyamatosan a barátnõd, akkor akár el is mehettél volna benne, hisz ez a lényege. (Szerinted pornókban hogy lehet az, hogy egy csajba akár 20 pasi is belemegy? Rohangál utána abortuszra?) Olvassátok el a betegtájékoztatót.

Na most. A fogamzásgátló tabletták esetében NINCS rendelkezésre álló petesejt, ami megtermékenyülhetne. NINCS. Tehát ha rendesen szedte folyamatosan a barátnõd, akkor akár el is mehettél volna benne, hisz ez a lényege. (Szerinted pornókban hogy lehet az, hogy egy csajba akár 20 pasi is belemegy? Rohangál utána abortuszra?) Olvassátok el a betegtájékoztatót.
1000 nõbõl egy év alatt 1-5 nõ esik teherbe fogamzásgátló tabletta szedése mellett. Ha nem szedi rendesen a tablettát, akkor növeli az esélyt. Minek szedte egy nappal tovább?
100%osan nem lehet kijelenteni, hogy nem terhes (az egyedüli 100%os fogamzásgátlás az, ha nem fekszel le senkivel), ellenben minimális az esély rá szerintem. Egyrészt spontán peteérés abban az idõben nem reális, még akkor sem, ha olyan iszonyat jó volt az együttlétetek (az önmagában nem kizáró ok, hogy nem mentél el benne), meg akkor szerintem be sem ágyazódna, másfelõl az ájulás és a rosszullét sokkal inkább az érettségi vizsgák miatti stressznek tudható be. Elmúlik, jobban lesz :)
Ha nem mentél el benne és szedi a gyógyszert is akkor...na jó......
A kérdező hozzászólása: kösznöm a válaszokat, én sem tartottam valószínûleg hogy teherbe esett, de mivel nem értek az ilyesmihez ezért tettem fel a kérdést

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!