Találatok a következő kifejezésre: A menszesz hatással (6 db)

A menszesz milyen hatással lehet a szoptatásra?

Nagyon meglep?dtem, amikor azt tapasztaltam, hogy két és fél hónappal a szülést követ?en szoptatás alatt megjött a menszeszem. Én teljesen abban a hitben voltam, hogy amíg szoptatok ez elmarad, ezért is mondják, hogy szoptatás alatt kicsi az esélye annak, hogy teherbe essünk. Most akkor mi van? Ugye nem fog elmenni néhány nap múlva a tejem? Néhány napja jelent?sen esett a tej mennyisége, de elkezdtem fejni, meg teát inni, meg igyekszem nem stresszelni magam a vizsgáim miatt. Lehet, hogy a két dolognak köze van egymáshoz? Szóval a kérdésem az, hogy van-e esélyem arra, hogy még hónapokig szoptassak?

Legjobb válasz: Lesz tejed bõven ,ne félj.Nekem az elsõ babámnál megjött a bajom azonnal gyermekágy után(gondolhatod hogy örültem!)és rendszeressen ,havonta jött ahogy kell,8 hónapig szoptattam,menszesz elött,meg az elsõ napokban kevesebb volt a tejem ,de aztán ujra volt rendesen.A második babánál másfél évig nem betegettem meg!Õt is ugyanúgy szoptattam...

Lesz tejed bõven , ne félj.Nekem az elsõ babámnál megjött a bajom azonnal gyermekágy után(gondolhatod hogy örültem!)és rendszeressen , havonta jött ahogy kell, 8 hónapig szoptattam, menszesz elött, meg az elsõ napokban kevesebb volt a tejem , de aztán ujra volt rendesen.A második babánál másfél évig nem betegettem meg!Õt is ugyanúgy szoptattam...
Szia! én feb. 20án szültem, és egy mensi se maradt ki, sajnos. Tegnap jött meg... Nekem is kevesebb a tejem, én is megijedtem mint te. Nagyon remélem, hogy visszaáll tényleg. Csak azért írtam, hogy ne érezd magad egyedül:)
A kérdező hozzászólása: Nagyon köszönöm a választ, ez megnyugtatott. Akkor lehet, hogy a menszesz miatt lett kevesebb a tejem, és ez csak néhány napig fog tartani. Akkor azt már kibirjuk. Remélem nálam is úgy fog alakulni, mint nálad. Köszönöm a megnyugtató szavakat :-)
A szervezet tartalékol a mensi miatti vérveszteségre, ezért valóban elhet picit kevesebb a tejcsi, de ettõl még sokáig szoptathatsz :) Sajnos alkati kérdés is, hogy mikor jön meg, én szerencsés vagyok, mert csak 10 hónap után, de még mi is szopizunk, most leszünk 1 évesek!
A kérdező hozzászólása: tényleg jó érzés, hogy tudom, hogy másoknak is hasonló gondjaik vannak és hogyáltalában van mogoldás
nincs rá hatással, bár én ha szoptattam, mindig úgy éreztem, hogy erõsebb a menszesz, mivel, ha szoptatsz hamarabb húzodik össze a méhed.

Milyen hatással van az antibiotikum a menszeszre, fogamzásgátló tabletta mellett?

Két hete, nagyon felfáztam, konkrétan 5 percenként jártam wc-re és csípet is a vizelet. A háziorvosom antibiotikumot írt fel amit másfél hétig kellett szednem. Az antibiotikumot pont az nap hagytam abba mikor a fogamzásgátló tablettát is.. Ma kellett volna megjönnie a menszeszemnek, de sehol semmi. Ez lehet az antibiotikumtól? Szerdán kell elkezdenem a következő levél tablettáját, ha addig se jön meg elkezdhetem simán szedni? Előre is köszönöm a válaszokat!

Legjobb válasz: Azzal ugye tisztában vagy, hogy az antibiotikum gyengíti a fogamzásgátló tabletta hatását? Nekem is hasonló volt, felfáztam, semmi sem segített. 5 napig szedtem antibiotikumot, azt hiszem 1-2 napot csúszott nekem is. Viszont mellette kiegészítõ védekezést alkalmazni kell! Legalább egy hétig a nemkívánatos terhesség miatt. Lehet kellene egy terhességi tesztet venned, ha van partnered. Ha nincs, akkor pedig vársz még egy-két napot és nõgyógyászhoz mész, mert az erõs gyógyszer miatt kimaradhat teljesen is a menzeszed és a gyógyszert is újra be kell vele állítatnod.

Azzal ugye tisztában vagy, hogy az antibiotikum gyengíti a fogamzásgátló tabletta hatását? Nekem is hasonló volt, felfáztam, semmi sem segített. 5 napig szedtem antibiotikumot, azt hiszem 1-2 napot csúszott nekem is. Viszont mellette kiegészítõ védekezést alkalmazni kell! Legalább egy hétig a nemkívánatos terhesség miatt. Lehet kellene egy terhességi tesztet venned, ha van partnered. Ha nincs, akkor pedig vársz még egy-két napot és nõgyógyászhoz mész, mert az erõs gyógyszer miatt kimaradhat teljesen is a menzeszed és a gyógyszert is újra be kell vele állítatnod.
A kérdező hozzászólása: Igen, azzal tisztában vagyok hogy a hatás nem 100%-os, de nem voltuk együtt a párommal, hiszen örültem hogy feküdni tudtam...
Én sem úgy értettem, hanem miután meggyógyultál és elhagytad az antibiotikumot. Ne izgulj az a lényeg, lehet kicsit felborult a testedben pár dolog, de egy nõgyógyászati vizsgálat mindenen segít, ha most ki is maradna :)
Antibiotikum mellett nem megfelelõ a fogamzásgátló tabletta felszívódása, ezért kell védekezni mellette és mivel csökken a tablettából felszívódó hormon mennyisége, a tabletta által szabályozott ciklus felborul, ezért a megvonásos vérzés nem akkor történik, amikor szokott. Ha késõbb is jön most a menzeszed, a tablettát akkor is a 7 nap szünet után kezdd el szedni.
A kérdező hozzászólása: Rendben, köszönöm szépen :) Sokat segítettél

A fogamzásgátlótól mennyi esély van rá hogy megzavarodik a menszeszem? Milyen hatásai lehetnek rám nézve, egy fiatal szervezetre?

pl; fogadott nővéremnek volt hogy 2 hétig folyamat megvolt neki. 18(leszek decemberbe)/L

Legjobb válasz: Nem a szedéskor szokott megzavarodni, hanem az abbahagyáskor.

Nem a szedéskor szokott megzavarodni, hanem az abbahagyáskor.
A kérdező hozzászólása: Miért?
Mert a tabletta úgy mûködik, hogy kikapcsolja a ciklusod. Nem lesz sem peteérésed, sem menzeszed. A tabletta megvonása a 7 napos szünetben hozza létre a vérzést. Csak a gyógyszer szabályozza, így az elsõ 3 hónapon kívül nem nagyon szokott vérzészavar elõfordulni. Viszont mikor abbahagyod, akkor a szervezetednek újra kell indulnia, újra hormont kell termelnie, peteérést csinálnia...és ez sokaknál nem megy egyik napról a másikra. Sokaknak több hónap, míg helyreáll a vérzésük. De inkább ki szokott maradni, nem sûrûbben megjönni. A tabletta szedés elsõ 3 hónapjában fordulhat elõ pecsételõ vagy áttöréses vagy ilyenolyan hosszabb vérzés.
A kérdező hozzászólása: óúw :S ezek nemjó hírek! de köszönöm !

A palástfü tea lehet olyan hatással rám hogy joval kevesebb a menszeszem mennyisége mint amilyen szokott lenni? Vagy lehet baba van a dologban?

most 2 nappal hamarabb is jött meg mint szokott a 3.nap is szinte alig volt meg ma meg már semmi pedig nekem mindig 5 napig szokott tartani. a derekam majd le szakad.a 3. nap szokott a legerösebb lenni a menszeszemnek.

Legjobb válasz: Szia! Én a múlt hónapban kezdtem a palástfüvet. A mensim 1 napos volt és utána 2 nap min. barna. Nem volt baba. Én sem értettem. A doki azt mondta ez most ilyen ciklus volt. Egyébként pontosan jött.

Szia! Én a múlt hónapban kezdtem a palástfüvet. A mensim 1 napos volt és utána 2 nap min. barna. Nem volt baba. Én sem értettem. A doki azt mondta ez most ilyen ciklus volt. Egyébként pontosan jött.
nekem ez volt az elsõ hónapom, mikor cickafarkot és palástfüvet ittam, de nekem 2 nappal késõbb jött meg, minden barnázás nélkül és tovább is tartott.
Szia! Nekem 2 nappal korábban jött meg, 1 nappal hamarabb lett vége, mint szokott. Mennyisége az elsõ napon több volt, mint szokott.

Szoptatás alatt menszesz? Van ennek hatása a szoptatásra?

Megfog jönni a menszim mert tegnap fura volt a hasam alja,mára meg már pecsételõ vérzésem volt,ma pontosan 8 hete szültem. Befolyásolja ez a szoptatást?

Legjobb válasz: Nem feltétlen, de sok baba nem fogadja el utána a tejet. Az okosok szerint másabb lesz az íze.

Nem feltétlen, de sok baba nem fogadja el utána a tejet. Az okosok szerint másabb lesz az íze.
Nekem szülés után pontosan 6, majd 10 hétre is volt ilyen, a baba szopik, észre sem vette, már 4 hónapos, azóta viszont nem jött meg. Nem tudom, mi volt az, a doki akkor azt mondta, valószínûleg menzesz.
Nálam nem volt. Nem is hallottam mástól se...
Nekem szülés után pontosan 8 hónappal jött meg, a kisfiam ezután is ugyanúgy szopizott még 4 hónapig. Közben megtudtuk, hogy jön a kistesó és 6 hetes terhes voltam, amikor egyszer csak nem kellett neki a cici.
nekem 7hónapos volt a babám amikor megjött, most 10 hónapos de ugyanolyan "elánnal"szopizik, kis cicifüggõ:)
Nálam a másodiknál igen, õ megérezte, és csak az elsõ nap, mikor megjött (2 hós volt) nem akart szopni, csak sírt. Szerencsére volt fagyasztott tejünk, és már másnap nem volt gond. Most a 3 babámnál szintén megjött 2 hósan, észre sem vette.
Nekem sajnos apad a tejem menstruáció alatt, eddig kétszer jött meg, mindkét alkalom közben/után felére csökkent a tejem:(

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!