Találatok a következő kifejezésre: A menstruaciómnak korul (123 db)

korai terhességed van amibõl még bármi lehet. gratula!
De az uh-n semmi nem látszott...szerintetek érdemes elmenni egy huvelyire?!
nekem van már 2 kisfiunk, a múltkor késett 6 napot, elmentem nõgyógyászhoz hogy megnézzen mi újság, 10 mm endometrium és nem voltam terhes. másnap megjött :( Bár nem próbálkozunk, csak kíváncsi voltam miért nem jön meg.
Terhes vagy! Gratulálok:) !! Szerintem még kevés a szervezetedben a hcg nekem is kellett 4 hét mire ki mutatta bár én nekem a clearblue terhességi teszt mutatott elõször halvány pozitívat más teszt nekem is nega volt egy héttel késõbb viszont már teljesen látszódott a két csík!
Annyit h korai grav.7mmes endometrium.
Szia! Nekem is így derült ki hogy terhes vagyok! A kérdésem az lenne hogy a papírodra rá írták hogy korai grav pozitív?
Na mi volt?Van baba?
A kérdező hozzászólása: ma csináltam egy tesztet ami negatívat jelzett. 3 napos teszt volt. Tesztben meg lehet bízni ?
A kérdező hozzászólása: Köszönöm szépen a választ, várom a többi választ :) de már kb 2hónapja van folyásom. Akkor is terheség lehet ?
a cystitis az húgyhólyaggyulladás .
Korai graviditás= koraterhesség ut. = uterus, méh szab.körny. = szabad környezet Gratula!!!!!
Szerintem minden kép menj el egy hüvelyire is!

Hány éves korban múlik el a menstruáció?

Legjobb válasz: A változókor általában 50 éves kor körül kezdõdik és akár el is múlhat a menstruáció. Plusz minusz 5 év szokott lenni az átlagnál.

A változókor általában 50 éves kor körül kezdõdik és akár el is múlhat a menstruáció. Plusz minusz 5 év szokott lenni az átlagnál.
40 és 65 év között. Ki mit hozot a batyújûban.
45-55 közötti a hivatalos átlag, persze lefelé és felfelé is eltérhet ritkábban.

Ti mit szoktatok mondani, a menstruációnak megfelelő kort, vagy a baba méreteinek megfelelő kort?

Vagyis, ha megkérdezik hány hetes vagy, melyiket mondod?

Legjobb válasz: a menstruáció szerintit, az fix - a méretei szerinti egyfolytában változik

a menstruáció szerintit, az fix - a méretei szerinti egyfolytában változik
A mensim szerintit mondom. Egyszer a dokim a baba méretei alapján számolta a heteimet, jól le is késtem a 18. heti genetikai ultrahangot... A babák mérete változó lehet, ezért biztosabb ha a menstruáció szerintit mondod. :-)
igen nekem az orvosom a menstruáció szerint számolja így azt mondom én is a többivel nem nagyon foglalkoznak tapasztalataim szerint üdv 26 hkm
A szülés kiírt dátumához viszonyítva. Jelen helyzetben nálam ez egy héttel nagyobb babát jelent, mint a menstruáció szerint, de mivel az összes UH-n ennek felelt meg, az orvosom módosította is a méret alapján a kiírt dátumot. Korai peteérés volt, és nem volt bonyolult, mert abban a hónapban beteg voltam, így a ciklus 7. és 23. napján voltunk csak együtt. Mondtam a dokinak, hogy válasszon. :D
Menstruáció szerintit.
Félidõ körül is fájhat, feszülhet a mell.
terhesség kizárva?? :)
A kérdező hozzászólása: Sajnos nem...! Óvszerrel védekezem a párommal, néha megszakításos módszerrel is!:S

12 éves vagyok és már vannak jelei a menstruációnak úgy értem h lassan meg fog jönni tapasztalom has fájás, szőrösödés, cici nőlés XD nem korai még? Bár azt mondják az ismerőseim h nekik is ilyen korba jött meg. Szóval nem korai még?

Legjobb válasz: Nem korai. Ki korábban, ki pedig késõbben ér. Mindenkinél eltérõ. Ismerek olyan lányt, aki már 10 évesen menstruált, és egy másikat is, akinek 18 éves korában jött meg elõször. Úgyhogy majd neked is eljön az idõd, addig is örülj, hogy nem szenvedsz a menzesz miatt. :)

Nem korai. Ki korábban, ki pedig késõbben ér. Mindenkinél eltérõ. Ismerek olyan lányt, aki már 10 évesen menstruált, és egy másikat is, akinek 18 éves korában jött meg elõször. Úgyhogy majd neked is eljön az idõd, addig is örülj, hogy nem szenvedsz a menzesz miatt. :)
Egyáltalán nem korai. Ahogy változik, fejlõdik a világ, a nemi érés is egyre korábban jelentkezik. Átlagosnak számít, ha 12 évesen jelentkezik az elsõ menstruációd. Nekem anno a 12-ik szülinapomon jelentkezett a barnás váladékozás. Így indult az elsõ, onnantól havonta jelentkezett, de már rendes vér. Nagyon büszke voltam, hogy nagylány lettem! A fejlõdésed teljesen normális ütemben zajlik!
nem, egyáltalán nem korai. viszont az sem gond, ha csak 16 éves korodban jön meg.
nem korai :) viszont nem biztos hogy megfog jönni mert ez attól is függ hogy van-e folyásod és ha van is akkor mióta? nekem 1 év folyás után jött meg a mensim :) és ismétlem: egyátalán nem korai, nálunk már majdnem az összes lánynak megjött az osztályból (6. -os vagyok) és én nekem is májusban jött meg :) 12/L
ohh elõzõ vok :) ha van már barna folyásod akkor sztem megfog hamarosan jönni :) remélem hogy nem fog fájni neked! :-) 12/L
Szia! :) Egyáltalán nem korai, hiszen sok kislány már 9 évesen menstruál. Viszont lehet, hogy Te sem mostanában fogsz menstruálni, de 16 éves korodig nem is kell aggódnod.
A kérdező hozzászólása: hát valószínû de :(( mert ilyenkor is szokott néha fájni a hasam.. :/
igen hamarosan meg fog jönni.Remélem nem leszel nagyon hasfájos!:)
A kérdező hozzászólása: sziaa :) ) sztem is ;)) köszi mindnekineeek :) 12/L
A kérdező hozzászólása: már barnás sárgás folyásom van :) ) amúgy már egy féléve van meg ez :) )
megjött azóta?

Ha lejárt a menstruációm és új levéllel kezdek szedni a fogamzásgátlóból, fontos, hogy az első szem abban az órában legyen mint az előző hónapban? Vagy pl. lehet egyik hónapban délelőtt 10 kor szedem és következőben este 9 kor?

Legjobb válasz: Én úgy tudom, hogy mindegy. Vagyis, ha az elsõ hónapban reggel 10-kor vetted be, beveheted a következõ hónapban este 9-kor is, csak akkor abban a hónapban végig este 9-kor kell. A következõ után meg mondjuk hajnali 7-kor. Komoly, én is így szedtem, nem lett semmi bajom.

Én úgy tudom, hogy mindegy. Vagyis, ha az elsõ hónapban reggel 10-kor vetted be, beveheted a következõ hónapban este 9-kor is, csak akkor abban a hónapban végig este 9-kor kell. A következõ után meg mondjuk hajnali 7-kor. Komoly, én is így szedtem, nem lett semmi bajom.

Baj ha 14 éves korban nem jön meg a menstruáció?

Az a helyzet hogy az osztálytársaimnak mind megvan jőve.Valamelyikőlyüknem már 12 évesen megjött.Valami baj lehet vagy mi???Segítsetekk!!!

Legjobb válasz: 16 éves korodig még megjöhet.

16 éves korodig még megjöhet.
Nincs semmi baj! Ha 16 éves korodig nem jön meg, menj el nõgyógyászhoz, de egyébként ez tök természetes! Nem mindenki ugyanakkor érik!
kérdezõnek: szívesen :) #7.nek: gondolom hogy már várod :) és igen, sokaknak a "legrosszabbkor" jön. én is ezek közé tartozom. nekem biciklizés elõtt jött, eh :P csodás volt, mit ne mondjak. fel se fogtam. a barátnõmnek elmondtam hogy megjött, de nem tudta hogy az volt az elsõ. neki is megvolt akkor a havija! :D vicces volt. és ezért egész úton kérdezgettük: "nem áztam át? :o". xD az elsõ elég parás, mert akármikor megjöhet. és a lányok 90%-nak akkor jön, amikor már nem számít rá. és még ez is megtörtént velem. egyszer anya apának mondta hogy nem érti, nekem miért van kicsi mellem és miért nem jött még meg, amikor neki már 13 évesen megjött és már nagy mellei voltak. apám erre annyit válaszolt hogy majd megjön neki 15 évesen. én meg ott magyaráztam hogy nem lehet fél vállról venni ezt a dolgot! aztán annyit mondtam: nem érdekel, az se ha gyógyszerrel kell meghozni 16 évesen! megsúgom: megjött 4 hét múlva... eljön a te idõd is egyszer, senki sem marad gyerek. talán még elõbb is mint gondolnád!!
16 éves korodig bõven ráér megjonni. Az osztálytársaid nagy része is csak kamuzik, hogy "nagylánynak" látszódjék.
Én is 14 vagyok, nálunk is már megjött mindenkinek, van olyan is akinek már 4.-ben, de nekem még nem. Pedig én is ugyanakkor kezdtem el 'fejlõdni', mint mások, de mégse jött még meg...kicsit már várom, mert kíváncsi vagyok milyen, tudom hogy valaki görcsös és lehet én is az leszek, de nem szeretném, hogyha váratlanul kopogtatna a mikulás, pedig tuti akkor fog..:| Úgyhogy várakozom türelemmel, és próbálok türelmes maradni. Neked, mint sorstársamnak hasonlókat javaslok. Amúgy pontosabban mennyi idõs vagy? Mert azért nem mindegy hogy tegnap vagy 10 hónapja volt a 14. szülinapod. Hamarosan biztos neked is megjön és nekem is. Minden jót, 14/L ('99 március)
A kérdező hozzászólása: Nagyon köszönöm a válaszolóknak fõleg az elõttem lévõ komentelõnek nagyon köszi megnyugtattál.!!
nálunk a legtöbb lánynak 12 évesen jött meg. én 14 múltam. de ez nem azért van mert késõn érõ voltam, nem, egyáltalán nem voltam az, sõt ugyanakkor és ugyanolyan ütemben kezdtem el érni, mint a többiek. lehet hogy hülyeségnek hangzik, de én cikinek éreztem hogy 14 voltam az elsõnél. miért? mert ez olyannak hangzik, mintha "lemaradottabb" lennék. pedig nem vagyok az! az igazság az, hogy az orvos szerint is már megjöhetett volna korábban, de "valami" gátolta. szerintem a súlyom, szinte anorexiás voltam, amikor felhíztam jó pár kilót rövid idõ alatt, 6 hét és meg is jött... nem tudsz mit tenni. tudom milyen érzés, de ez nem akarat kérdése. lehet hogy te is úgy vagy, mint én anno voltam, hogy a fejlõdéssel semmi baj, csak valamiért "nem akar" jönni. de nyugi, lehet hogy egy csomóan is csak kamuzzák hogy megvan. lehet hogy még ez sem nyugtat, de tudd, hogy te sem vagy/voltál egyedül. lehet hogy neked megjön 3 hónapon belül, viszont vannak olyanok is, akiknek még 16 évesen sem. 15L :)
Ne azt nézd, hogy a többi lány már menstruál, mert ez nem érdem, hanem állapot! Mindenki más ütemben fejlõdik, de 16 éves korig nem baj ha nem menstruálsz!
A kérdező hozzászólása: Huu köszi szépen mindenkinek.!
Nincs baj.16 éves korodig kell megjönnie.
A nõi nemi mûködés ciklikus jellegû. Ez a mûködés a lányoknál a serdülõkor végén, a fiatal felnõttkor elején 10-16 éves korban az elsõ menstruációs vérzéssel kezdõdik, és a változó korban a menstruációs vérzések elmaradásával, fejezõdik be. Ettõl eltérõen természetesen elõfordulhat menstruáció elsõ alkalommal 9, de 17 éves korban is, ezeket a szélsõséges eseteket azonban ajánlatos kivizsgáltatni, hiszen megeshet, hogy valamilyen hormonális betegség okozza, vagy a többek közt a nemi érésért is felelõs hipotalamusz nem mûködik megfelelõen. De ne aggódj, neked még bõven van idõd, nincs semmi probléma!

15 éves korom óta rendszeres a menstruációm, majdnem órát lehet igazítani hozzá.2 hónappal ezelőtt késett 6 napot, majd megjött. Az előző menstruációm 25 napra jött meg. Most megint késik. Mi okozhatja az eddig normális ciklus ilyesfajta kilengéseit?

2 éve próbálkozunk babával, eddig sikertelenül. Teljesen egészségesek vagyunk, a környezeti tényez?k - stressz stb. - sem változtak az eddigiekhez képest. Tehát tanácstalan vagyok. Mit gondoltok, volt valakinek hasonló tapasztalata?

Legjobb válasz: 2 éve próbálkoztok? Megkérdezhetem, hogy az, hogy egészségesek vagytok az azt jelenti, hogy mindketten voltatok már alapos kivizsgáláson? (nõgyógyászati, urológiai stb.) Lehet, hogy ezekben a hónapokban jobban rástresszeltél arra, hogy szeretnéd a babót és ezért?! Ezt el tudom képzelni, más nem jut eszembe sajna... :-S

2 éve próbálkoztok? Megkérdezhetem, hogy az, hogy egészségesek vagytok az azt jelenti, hogy mindketten voltatok már alapos kivizsgáláson? (nõgyógyászati, urológiai stb.) Lehet, hogy ezekben a hónapokban jobban rástresszeltél arra, hogy szeretnéd a babót és ezért?! Ezt el tudom képzelni, más nem jut eszembe sajna... :-S

36 évesen létezhet, hogy a kor miatt kezd el rendszertelenné válni a menstruáció?

Soha nem volt probléma a menstruációmmal. Mindig akkor jött meg mikor ott volt az id?. Most pedig késik. Már több mint egy hete. Csináltam tesztet, negatív. Viszont néhány pecsét el?fordult az utóbbi három napban. A menstruációt el?rejelz? tünetek is megvannak egy-egy nap kihagyással. Édesanyámnak nagyon korán elmúlt a vérzése, azt nem tudom hány évesen. Lehet, hogy nálam is err?l van szó, hogy korán beköszönt a klímax?

Legjobb válasz: ennyire korán nem köszönthet be,valamilyen hormonális problémád van valószinüleg.Vizsgáltasd ki magad,elsõ körben nõgyógyász.

ennyire korán nem köszönthet be, valamilyen hormonális problémád van valószinüleg.Vizsgáltasd ki magad, elsõ körben nõgyógyász.
Ma az átlagos klimax kezdet már 50 év felett van, tehát nem valószínû. Lehet hormonprobléma, de ciszta, mióma is. Menj orvoshoz.
Tényleg van akiknél korábban kezdõdik el a menopauza, bármly életkorban, de ez nagyon ritka, sokkal nagyobb a valószínûsége, hogy valamilyen nõgyógyászati vagy horminális zavar lépett életbe.

Már lassan 2 éve menstruálok, kb az 1. évig mindig 23.-a körül jött meg, aztán vhogy lassan átállt 6.-ára. Általában rendszeres volt, de most nem jött meg. Normális a menstruációm?

Létszi segítsetek,kicsit aggódok. Lehet hogy most kimarad,vagy pedig csak ismét átáll egy másik id?pontra?...de szerintetek ez normális, vagy van okom aggódni? Köszönöm. :)

Legjobb válasz: Helló Normális a menstruációd. Nincsen semmi baj nem kell aggódnod megfog majd jönni,ha stresszelsz akkor még késõbb fog megjönni.Lehet hogy most kimarad vagy hogy át fog állni egy másik idõpontra.

Helló Normális a menstruációd. Nincsen semmi baj nem kell aggódnod megfog majd jönni, ha stresszelsz akkor még késõbb fog megjönni.Lehet hogy most kimarad vagy hogy át fog állni egy másik idõpontra.

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!