Találatok a következő kifejezésre: A menstruáciom napján kezdem el majd (2 db)

1 hónap után én úgy tudom...
A kérdező hozzászólása: 1hónap ok köcike:) mer ahogy itt olvasgatam voltam rövidebb idök is csak ök az 1.naptol szedik én+az 5.töl :S
Ebben az eseben sajnos várnod kell 1 hónapot a teljes védettség kialakulásához!
A kérdező hozzászólása: Tehát akkor a köv.menstruáciom után lexek védett igaz?tehát most elkezdtem az 5.napon végig beszedem a gyógyszert és utána megjön a menstruáciom és utána védet vok igaz????
igen:) !bár a tajékoztatóban úgy van írva h.az 5.napon kezded el szedni akkor már rá egy 8 nap után védett vagy, de hát sztem az nem elég biztonságos úgy.inkább várd ki azt az 1 hónapot sztem:) , jobb elõvigyázatosabb lenni:) !
Ha nem használt hormontartalmú fogamzásgátlót az elõzõ hónapban: A Yasminelle szedését a ciklus elsõ napján (azaz a menstruáció elsõ napján) kezdje el. Ha a Yasminelle szedését a menstruáció elsõ napján kezdi el, már azonnal védett a terhességgel szemben. Elkezdheti a szedést a ciklus 2-5. napján is, de ilyenkor az elsõ 7 napban további védekezést (például óvszert) kell alkalmaznia. Ez van a betegtájékoztatójában!
A kérdező hozzászólása: oké köszönöm szépen a segitséget:) akkor kivárom az egy hónapot és akkor 99, 9999%védett lexek köszi szépen pux

Most kezdek el fogamzásgátlót szedni, azt mondták, hogy a menstruáció 5. napján kezdjem el szedni, akkor valószínűleg nem lesz pecsételő vérzés. Viszont akkor ebben a hónapban védekezzünk mással is. De akkor, hogy alakul majd a ciklus?

Mert ugye elkezdem szedni 5.napon,akkor utána 21 napig szedem,de akkor korábban meg fog jönni vagy a gyógyszer miatt csak a 21 nap+7nap szünet után?Ezt nem értem,légyszíí válaszoljatok

Legjobb válasz: Elkezded szedni az elõírt napon... végigszeded a 21 napot aztán eltelik a 7 nap majd újra kezded szedni 21 napig aztán megint 7 nap szünet etc.... tablettától függ h mikortól nyújt védelmet! olvasd el a tájékoztatót h mit ír, de elsõ hónapban mindenképp ajánlott még a másfajta védekezés!

Elkezded szedni az elõírt napon... végigszeded a 21 napot aztán eltelik a 7 nap majd újra kezded szedni 21 napig aztán megint 7 nap szünet etc.... tablettától függ h mikortól nyújt védelmet! olvasd el a tájékoztatót h mit ír, de elsõ hónapban mindenképp ajánlott még a másfajta védekezés!
Az eddigi menstruációs ciklust felejtsd el.Most elkezded szedni a 5.napon, aztán szeded 21 napig.Akkor tartasz 7 nap szünetet.EBBEN a 7 napban valamikor megjön, de te elkezded szedni a következõ levelet a 8.napon, akkor is, ha még mindig vérzel.Ennyi a történet, ez most már mindig így lesz, a 7 napos szünetben fog megjönni 21 szem bevétele után.
A kérdező hozzászólása: jó, én is így gondoltam!:) Jangee-t fogok szedni, remélem beválik.És a napokkal se foglalkozzak, ugye?Ha megjön hétfõn, akkor várjak 5 napot és kezdjem el szedni pénteken a legelsõ szemet, mindegy, hogy arra hétfõ van írva, ugye?:D:D
Mivel a Jangee egyfázisú, így minden szem ugyanolyan.A napokat azért érdemes figyelni, hogy tudd, hol tartasz.Vagyis, ha most szerdán kell elkezdened szedni, akkor a szerdai szemet vedd be és így tovább.Így mindig látni fogod, hogy bevetted-e már az aznapit.A lényeg úgy is az lesz, hogy az egész levél elfoggyon.
Hogy honnan szedtem a szerdát azt nem tudom. :) Szóval, igen, pénteken kezd el, ha az orvos utásításait akarod követni és akkor a pénteki szemet vedd be.

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!