Találatok a következő kifejezésre: A menstruáciom napján kezdem el (19 db)

Mi történik, ha a fogamzásgátló tablettát nem a menstruációm első napján kezdem el szedni?

Nem biztos, hogy addig meg tudom szerezni a teblettát, miel?tt megjön. Viszont jó lenne most elkezdeni szedni. Az érdekelne, hogy mikortól leszek védett, ha nem az els? napon kezdem szedni? Vagy lehet bel?le egyéb problémám? (Természetesen ezt meg fogom kérdezni a n?gyógyászomtól is, csak szeretnék mihamarabb informálódni)

Legjobb válasz: elkezdheted szedni a mensid késõbbi napján is de akkor nem kezd el rögtön védeni.

elkezdheted szedni a mensid késõbbi napján is de akkor nem kezd el rögtön védeni.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm :) És az ugye a tabletta típusától/márkájától függ, hogy hány nap után kezd védeni?
persze, de ez benne van a betegtájékoztatóban :)
A kérdező hozzászólása: Nagyon szépen köszönöm :)

S. O. S! Ha a menstruációm 3. napján kezdem el szedni a Norcolut tablettát, az elmúlasztja a vérzést?

Ma este indulunk nyaralni, autóval, tengerpartra. Most még jobban megvan, mint általában. Tegnap lettem 17 éves, szedhetek ilyen tablettát? Szabad a 3. napon elkezdeni (tegnap előtt jött meg)? Vagy mi mást tehetnék, hogy elmúljon?

Legjobb válasz: Nem fog attól elmúlni. Menstruáció elõtt kelett volna szedni.

Nem fog attól elmúlni. Menstruáció elõtt kelett volna szedni.
Amúgy meg vényköteles...

Mi van, ha nem a menstruáció 1. napján kezdem el szedni a fogamzásgátlót?

2hónapja nem jött meg a menzeszem. Voltam orvosál,de csak annyit mondott,h meg fog jönni. Írt fel fog.gátlót,amit ugye az 1.napján kell elkezdeni. De ha nem jön meg mit csináljak? Ha most elkezdeném szedni,akkor megjönne rendesen a szünetbe,nem?

Legjobb válasz: Elkezdheted az az elsõ 1-5 napban, de csak úgy találomra ne kezdd el szedni!

Elkezdheted az az elsõ 1-5 napban, de csak úgy találomra ne kezdd el szedni!
Szia! Hasonlo helyzetben vagyok. Aprilis vegen voltam nogyogyasznal eloszor. Amiatt mentem el, mert nekem is honapokat kesett, teljesen rendszertelen volt. Azt mondta, hogy polycisztas a petefeszkem, emiatt rendszertelen. Valoszinuleg Nalad is ez az oka. Nekem is azt mondta akkor, hogy ugy latja hamarosan meg fog jonni. 1 hetre ra megjott. Viszont azota 1x sem... :D Epp ma voltam Nala megint es irattam fel gyogyszert. Egy Symicia nevut kaptam. Es most en is varom, hogy egyszer talan megjon ... :D Itt egy link: http://www.informed.hu/betegsegek/betegsegek_reszletesen/ob_.. 20/L
A szervezet néha csinál ilyet, nekem is volt 2 hónapig nem jött meg. Terhes nem voltam, semmi. Adott egy tablettát, 5 napig kellett szedni, rá 2 napra menstruáltam. Azt mondta a doki néha van ilyen.
A kérdező hozzászólása: De mitõl lehet ez? Az orvos nem tévedhet, ugye?
Menj másik dokihoz. Van egy hormontabletta, valami 5 napos kúrából áll, az meghozza a menstruációt.
A kérdező hozzászólása: De már megvizsgált az orvos, nem vagyok terhes, és csak annyit mondott, h meg fog jönni. Semmi mást!
Sztem is menj orvoshoz, az nem normális, hogy nem menstruálsz, lehet komoly hormonális gondod is, vizsgáltasd ki sürgõsen, vagy nem vagy terhes esetleg?
Mi az, hogy nem tudsz elmenni?
A kérdező hozzászólása: Még mindig nem jött meg, és már nagyon aggódok. :S Orvoshoz nem tudok elmenni. :(
én nem tudom... szerintem keress másik orvost, hogy kiderítsék miért nem menstruálsz. erre nem megoldás a tabi, mert az mesterséges ciklust csinál, csak elodázod a probléma megoldását. szóval keress fel egy másik orvost, a tablettát meg ne kezdd el szedni. szerintem:) 23N
A kérdező hozzászólása: De ha egyszer 3 hónapja menstruáltam utoljára? Nem hiszem, hogy mostanába meg fog jönni...
A kérdező hozzászólása: Nekem is ezt a gyógyszert írta fel, de nem tudom elkezdeni szedni... :(

Milyen következménye lehet ha nem a menstruáció első napján kezdem el szedni a fogamzásgátlót (lyndinette20)? Ha a második napon veszem be az elsőt mikortól leszek védett? Már az első levél után vagy elpazarlok egy levelet?

Rajtam kívülálló okok miatt nem tudom ma bevenni! Mi van ha holnap kezdem el? Szeretném már ebben a hónapban elkezdeni de ha muszáj akkor várok!

Legjobb válasz: Én is Lindynette20-at szedtem,ha elsõ nap kezded el szedni akkor 15.nap után véd!!így hogy 2.nap kezdted el szedni sztem eltolodik a védettség de csak pár nappal.

Én is Lindynette20-at szedtem, ha elsõ nap kezded el szedni akkor 15.nap után véd!!így hogy 2.nap kezdted el szedni sztem eltolodik a védettség de csak pár nappal.
Rajta van a tájékoztatón, hogy hogyan kell szedni. Én Belarát szedek, és nekem az 5. napon kellett elkezdenem, de abban a hónapban így még nem adott védettséget. Általában akkor véd az elsõ tablettától, ha a menszeszed elsõ napján veszed be az elsõt. De ez függhet a tablettától, szóval olvasd el a betegtájékoztatót, azon hátha rajta van.
Én nem ilyen gyógyszert szedek, de azt gondolom, hogyha nem az elsõ napon veszed be, hanem utána valamelyiken akkor ebben a hónapban végig kell kiegészítõ védekezést alkalmaznotok, és teljesen védett csak a következõ levél megkezdésekor leszel (tehát még a szünetet is ki kell várni). Ha úgy gondolod hogy ez így pazarlás akkor várhatsz még egy cilust és kezdheted az elsõ naptól szedni. Egyébként a tabletta tájékoztatójában errõl nincs szó?
Sajnos a tájékoztatójában nincs benne, hogy mikortól leszel védett, ha biztosra akartok menni várjátok ki az 1 hónapot!
Én is ezt szedek, én ugy tudom ahogy elmulik a menzesz már védett vagy (ha elsõ nap szeded be)
1 hónap után én úgy tudom...
A kérdező hozzászólása: 1hónap ok köcike:) mer ahogy itt olvasgatam voltam rövidebb idök is csak ök az 1.naptol szedik én+az 5.töl :S
Ebben az eseben sajnos várnod kell 1 hónapot a teljes védettség kialakulásához!
A kérdező hozzászólása: Tehát akkor a köv.menstruáciom után lexek védett igaz?tehát most elkezdtem az 5.napon végig beszedem a gyógyszert és utána megjön a menstruáciom és utána védet vok igaz????
igen:) !bár a tajékoztatóban úgy van írva h.az 5.napon kezded el szedni akkor már rá egy 8 nap után védett vagy, de hát sztem az nem elég biztonságos úgy.inkább várd ki azt az 1 hónapot sztem:) , jobb elõvigyázatosabb lenni:) !
Ha nem használt hormontartalmú fogamzásgátlót az elõzõ hónapban: A Yasminelle szedését a ciklus elsõ napján (azaz a menstruáció elsõ napján) kezdje el. Ha a Yasminelle szedését a menstruáció elsõ napján kezdi el, már azonnal védett a terhességgel szemben. Elkezdheti a szedést a ciklus 2-5. napján is, de ilyenkor az elsõ 7 napban további védekezést (például óvszert) kell alkalmaznia. Ez van a betegtájékoztatójában!
A kérdező hozzászólása: oké köszönöm szépen a segitséget:) akkor kivárom az egy hónapot és akkor 99, 9999%védett lexek köszi szépen pux
2. levéltõl vagy védett.
abban a hónapban semmiképp, csak kidobott pénz a menzesz elsõ napján vagy 2-5. napján kell elkezdeni szedni miért nem vártad meg a következõ menzeszt? így teljesen felesleges szeded egy hónapig, nem ér semmit
A kérdező hozzászólása: Az 5. Napon akartam elkezdeni de elfelejtettem.... Ezért érdekelt hogy hat e igy is vagy nem
az összesre igaz.
A kérdező hozzászólása: Nem védekeztünk, elkezdtem szedni és utána héten lefeküdtünk, és nem lettem terhes...szóval 1. naptól hat
nekem is azt mondta a doki. hogy elsõ naptól hat. végül is mi lett, védekeztetek még?
egybõl hat.
a dokid nem normális ha ilyet mond, de te tudod. én nem kockáztatnék
A kérdező hozzászólása: kezdem el szedni/
A kérdező hozzászólása: Elolvastam a betegtájékoztatót, de a dokim is azt mondta, hogy ha a menstruáció elsõ napján kezdem el hatni, akkor egybõl hat.
ne írjatok már neki hülyeséget h rögtön hat!!! ne higgy nekik nem igaz!!!! elsõ hónapban gumi is legyen!!!
minden fogamzásgátlót a ciklus 1. napján kell elkezdeni. és nem, nem hat rögtön, csak a második ciklustól.
de miért nem olvasod el a betegtájékoztatót?
1, naptól hat, azért, mert ha az 1. napon szeded be, abban a hónapban már megakadályozza a peteérést.

Mi van akkor ha nem a menstruáció 1. napján kezdem el szedni a fogamzásgátlót?

Legjobb válasz: az h elrontod az egészet. várd meg az 1. ciklusnapot. ezt így kell,ne akarj variálni

az h elrontod az egészet. várd meg az 1. ciklusnapot. ezt így kell, ne akarj variálni
az van h ne legy turelmetlen.....szedd ugy ahogy az elo van irva.....
nekem nem az elsõ napon kellett elkezdenem szedni, amikor elõször szedtem, hanem a harmadikon. azóta persze adja magát.
Elkezdheted a 2-5 ik napon is szedni a tabit, ezzel nem rontasz el mindent. Általában nõdokik szokták javasolni annak érdekében, hogy ne vérezgess egész hónapban, de ilyenkor változó, hogy mikor hat a gyógyszer. Nekem is azt javasolta a nõdoki, hogy 2. napon kezdjem el szedni, de én úgy voltam vele, hogy inkább hallgatok a betegtájékoztatóra.

Nagy baj, ha csak a menstruáció második napján kezdem el szedni a fogamzásgátlót?

Sziasztok! Szombaton kellett volna megjönni a menstruációmnak, de persze ma hajnalban sikerült neki megérkeznie a tablettát, pedig a párom vette meg, így nála van, de csak holnap jön haza. Nagy baj, ha csak a menstruáció 2. napján kezdem el szedni? Illetve egy olyan kérdésem lenne még, hogy kinek milyen tapasztalatai vannak a Lindynette 20 nevű tabival kapcsolatban? Előre is köszönöm szépen a válaszokat!

Legjobb válasz: Nem baj. Ha éjjel 3kor jött volna meg,akkor egybõl rohansz tabit bekapni? :D Ne csináldd! Gyûlöltem az a fog.gátlót,híztam tõle, libidó 0 volt,de terhes nem lettem. Ma már nem azt szedem.

Nem baj. Ha éjjel 3kor jött volna meg, akkor egybõl rohansz tabit bekapni? :D Ne csináldd! Gyûlöltem az a fog.gátlót, híztam tõle, libidó 0 volt, de terhes nem lettem. Ma már nem azt szedem.
Én sohasem szednék fogamzásgátlót.
2 hétrõl tudok :)
Szerintem gyógyszertõl függ, h hány hétig kell más fogamzásgátló módszert IS alkalmazni, valamelyik már azonnal véd, ha beveszed a menstruáció elsõ napján. Olvasd el nagyon figyelmesen a betegtájékoztatót!!! Ha a 3. nap vetted be és az van ráírva h 1 hétig más fg is ajánlott, akk nyilván az elsõ hónap elsõ hetérõl van szó, mert ez alatt az idõ alatt alakul ki a védettség. De az igaz h 2 hét a biztos. Én nem alkalmaztam mást csak 1 hétig. De mondom gyógyszerfüggõ is! Gondolom most elõször szedsz fg-t. Ne aggódj!

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!