Találatok a következő kifejezésre: A menstruáci 1 (547 db)

Hány napig tart a menstruáció? 1 hét?

Legjobb válasz: MIdenkinel maskepp van. Van, akinek 1 hetet van, akinek 3-4 napot tart. Altalaban az elso par menstruacio szokott ilyen hosszu lenni, majd majd lassan csokken 3-4 napra.

MIdenkinel maskepp van. Van, akinek 1 hetet van, akinek 3-4 napot tart. Altalaban az elso par menstruacio szokott ilyen hosszu lenni, majd majd lassan csokken 3-4 napra.
Ez egyéntõl függ:) A fiataloknál több napig van meg ahogy öregszel úgy minél kevesebb:)
Az enyém 5 nap szokott lenni.
Persze. Ez teljesen természetes. Nekem az elsõ 11 napig tartott. Nagyon sok :S Akkor voltam 14 éves. Most 19 vagyok és 6-7 naposak.
Szia.12 éves vagyok és nekem most jött meg életemben másodjára.Az elsõ 6 napig tartott ami meg most van meg úgynéz ki h 8 napig fog.Most vagyok a 7. napon.Ez természetes? Én úgytudom h igen de azért válaszolnátok nekem is majd? Elõre is köszi a válaszokat
nekem sajna 5 nap:S
nekem mindig 1 hét
nekem 3 nap...és a 3. napon már alig van.
A kérdező hozzászólása: köszi szépen :D
És nekem? én 13 vagyok, 2 hónapja jött meg elõször, és akkor 1 napig tartott, és nagyon gyenge volt. most megint megjött, és erõsebb, de még mindig nem érzek fájdalmat. 2 nap múlva lesz úszás, akkor ne menjek?

Március 1. jött először meg a menstruációm 1 napig tartott és azóta nem volt. Ez normális?

Legjobb válasz: Igen normális. Ha esetleg fél évvel késõbb se jön meg a következõ menstruációd, akkor érdemes orvoshoz menni. Addig viszont nem kell aggódnod. :)

Igen normális. Ha esetleg fél évvel késõbb se jön meg a következõ menstruációd, akkor érdemes orvoshoz menni. Addig viszont nem kell aggódnod. :)
1 nap? az szép, nekem az elsõ már 8 napos volt, erõs görcsökkel. hány éves vagy?
Igen ez teljesen normális. 17 éves korodig akár hónapokra is kimaradhat. Általában az elsõk kevés vérzéssel járnak.
Nekem január vége óta nem volt... 14L
A kérdező hozzászólása: 13

Teherbe eshetek akkor is ha már szedek a menstruációm 1. napja óta fogamzásgátlót? /nincs rajta konkrétan a papíron, hogy védettséget ad ha a menstruációm 1. napja óta szedem/

Tegnap vettem be az utolsó szem f.gátlót( minerva ) az els? levélb?l, tehát holnap reggel kellene megjönnie a menstruációmnak, de pont ma szexeltem a barátommal és belém élvezett .. és ugye a sperma élettartalma 2 nap vagy több tehát így lehetek terhes ?

Legjobb válasz: Nem fogsz teherbe esni, nyugalom :) A fogamzásgátló a gyógyszermentes napokban is védelmet nyújt. Én is voltam már így nagyon sokszor...:) Persze elvileg ez sem 100%, mármint a gyógyszerszedés, de ezt csak azért írom le, hogy a sok nagyokos ne kössön belém.

Nem fogsz teherbe esni, nyugalom :) A fogamzásgátló a gyógyszermentes napokban is védelmet nyújt. Én is voltam már így nagyon sokszor...:) Persze elvileg ez sem 100%, mármint a gyógyszerszedés, de ezt csak azért írom le, hogy a sok nagyokos ne kössön belém.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válaszod :) !
Attól, hogy tegnap szedted be az utolsó szemet, nem holnap kell megjönnie, hanem a szünet hetében (konkrétan az van írva, hogy 2. vagy 3. napon, de ez nem feltétlenül lesz így. függ attól, hogy reggel vagy este szeded a gyógyszert...). De ez le van írva a kis betegtájékoztatódban, ugyan úgy, mint hogy védve vagy, ha az elsõ naptól szeded rendszeresen. Csak olvasni kellene.
Ja igen a 3. válaszolónak igaza van, ne ijedj meg, ha nem jön meg holnap, általában 2-3 nap. (1.)

Megjött a menstruációm 1 hétig volt az lehet hogy 2 hét telt el megint megfog jönni?

Ma barna folyadékot észleltem és pont olyan mint amikor elõször megjött lehet hogy már megint jönni fog?

Legjobb válasz: Lehetséges. A menstruációt sok minden befolyásolja, idõjárás, stressz, bármi. Én 23 vagyok, már szültem, múlt hónapban mégis 2 napos menzeszem volt, de már ebben a hónapban normálisan megjött. Hány éves vagy?

Lehetséges. A menstruációt sok minden befolyásolja, idõjárás, stressz, bármi. Én 23 vagyok, már szültem, múlt hónapban mégis 2 napos menzeszem volt, de már ebben a hónapban normálisan megjött. Hány éves vagy?
A kérdező hozzászólása: 12
Ne aggódj! Még nagyon fiatal vagy, gondolom nem menstruálsz még azért olyan régóta... Még nem állt be a ciklusod rendesen, ilyenkor megjöhet gyakrabban, vagy ritkábban is. Ha nagyon aggódsz, elmehetsz nõgyógyászhoz, de ebben a korban még teljesen normális, hogy kiszámíthatatlan a vérzésed :)
A kérdező hozzászólása: Az volt az elsõ mensim

Melyik utalhat inkább terhességre? Ha késik a menstruáció 1 hetet vagy ha elõbb jön meg 1 héttel mint kéne?

Olyan problémám van, hogy most már másodjára is 1 héttel elõbb jelentkezik a menstruációm mint kéne. Az elsõnél szokásos mennyiség volt, nem volt semmi gond, pici hasfájás, de ennyi. A következõ szintén 1héttel elõbb megjött, de most valamennyivel kevesebb, de erõs piros. Nem mondható pecsételõ foltoknak, azoknál jòval több, de mégsem annyi amennyi szokott lenni. Más tünet nem jelentkezik, maximum elõtte has és mellfájdalom. Ugye nem terhesség?

Legjobb válasz: Ha megjön nem vagy terhes.

Ha megjön nem vagy terhes.
Ez nem terhesség, hanem csak hormonzavar.
A kérdező hozzászólása: Köszi a válaszokat :-)
Mihez képest elõbb? Átlagolod a ciklushosszaidat és azzal számolsz? Egyébként a terhesség szempontjából édes mindegy, hogy mikor tapasztalsz vérzést (persze olyan értelemben nem, hogy ha megtartanád, akkor az elsõ szokatlan vérzésre menned kellene az orvoshoz). A mennyiségébõl és a színébõl sokkal inkább lehet következtetni. Mennyiség kevesebb ÉS NEM élénk piros -> ez adhat gyanúra okot. Ettõl függetlenül: ha már kétszer megjött, akkor még 3 héttel számolva is legalább a 10. héten kellene járnod. Egy 10 hetes terhességnek már NEM csak a kimaradó (megváltozott) vérzés az egyedüli jele! Ráadásul 2 héttel az aktus után már a teszt is kimutatná, nem értem, hogy miért inkább találgatsz.
A kérdező hozzászólása: Januar 2-an volt a dolog. Most van januar vege... Masodszorra jott meg azota...azert!:)

Minden fogamzásgátló tabletta 1. szemét a menstruáció 1. napján kell bevenni?

Nem sokára el szeretném kezdeni szedni, de nem tudom, hogy ez hogyan működik. Máskor is el lehet kezdeni?

Legjobb válasz: mé lenne szemét? azé mer az elsõ nap kell bevenni?

mé lenne szemét? azé mer az elsõ nap kell bevenni?
A kérdező hozzászólása: Viccesek vagyunk. ;)
Igen ajánlatos. Igy véd onnantól ami le van irva a tájékoztatóban. (ez gyógyszertõl függ)
Minden tablettát a menzesz 1-5. napja között lehet elkezdeni. Ha elsõ napon kezded, akkor azonnal véd, ha késõbb (2-5. napon), akkor 1 hétig kiegészítõ védekezés (ÓVSZER) kell. A menzesz 1-5. napján kívül NEM lehet elkezdeni. Értelme sem lenne, mert úgy sem védene abban a ciklusban.
A kérdező hozzászólása: Értem, köszönöm! :)

Ha facsart citromlevet iszok tényleg letudom rövidíteni a menstruációm 1-2 nappal?

7 napig tart általában, nem megszüntetni szeretném csak lerövidíteni, hogy mondjuk ez a ciklusom csak 5napos legyen.. tegnap pecsétel?en, ma rendesen megjött és szerda/csütörtökre kéne, hogy elmúljon..

Legjobb válasz: Ezt a hülyeséget honnan veszed? Mi köze a menstruációdnak a citromléhez?

Ezt a hülyeséget honnan veszed? Mi köze a menstruációdnak a citromléhez?
Ezt mondjuk én sem értem, hogy mi köze a citromlének a menstruációhoz. Pedig ezen a fórumon már sokszor leírták. Én nem hiszem.
A kérdező hozzászólása: énis csak úgy hallottam, fogalmam sincs mi a köze hozzá csak érdeklõdök
A menstruációt a nemi hormonok irányítják, és semmivel nem lehet befolyásolni.
Ez a citromlé dolog csak legenda, nem befolyásol semmit.
A kérdező hozzászólása: mind1 akkormajd valahogy kibirom mostis mint eddigmár számtalanszor.. köszi a korrekt válaszokat
Velem is ez volt, olvastam, így gondoltam kipróbálom, és hát nekem 2 héttel eltolta a menstruációm:) :)

Lehetek terhes, ha a menstruációm 1. napján feküdtünk le, de gumival védekeztünk? Már 5 napja késik és parázok hogy valami probléma akadt a védekezésben!

Legjobb válasz: Szia, ne aggódj egyes nõknél gyakorta elõfordul hogy a menstruáció elõtti szex késlelteti a vérzést. Nálam a leghosszabb késés 7 nap volt. Mindenesetre ha már 2 hetet is késett vagy fordulj orvoshoz vagy végezz el egy gyors tesztet.

Szia, ne aggódj egyes nõknél gyakorta elõfordul hogy a menstruáció elõtti szex késlelteti a vérzést. Nálam a leghosszabb késés 7 nap volt. Mindenesetre ha már 2 hetet is késett vagy fordulj orvoshoz vagy végezz el egy gyors tesztet.
Nem. Nugodj meg, ha csak ez az egy alkalom volt, akkor biztos, hogy nem terhesség miatt késik.

Honnan tudom hogy a menstruációm 1 hónapban 2-szer fog megjönni? Mármint belelógni a köv. Hónapba

A menstruációm 1-2 napja ért véget 14/ l

Legjobb válasz: Nem tudom jól értelmezem-e a kérdésed, de hnagyjából 27-32 naponta szokott megjönni a menstruáció. Ezt az elõzõ elsõ napjától kell számolni. Bár nem tudom neked mióta van meg, de gondolom még nincs beállva rendszeresre. Ha régóta megvan, akkor azért nagyjából azért tudod, hogy hány naponta szokott neked megjönni.

Nem tudom jól értelmezem-e a kérdésed, de hnagyjából 27-32 naponta szokott megjönni a menstruáció. Ezt az elõzõ elsõ napjától kell számolni. Bár nem tudom neked mióta van meg, de gondolom még nincs beállva rendszeresre. Ha régóta megvan, akkor azért nagyjából azért tudod, hogy hány naponta szokott neked megjönni.
Ha nagyon a hónap elején jön meg, akkor lehet rá esély, de úgyis érezni fogod az elõtte levõ napokban, és egy idõ után magad is rájössz: több pattanás, feszülõ mellek, esetleg elõtte kb két héttel nagyobb mennyiségû folyás, mindenkinél más...
A kérdező hozzászólása: Nekem 14-19 ig volt. Nincs folyásom (jelenleg) semmilyen mennyiségben... köszönöm a válaszokat
Mióta menstruálsz?
A kérdező hozzászólása: 5 hónapja
sziasztok...lenne egy kérdésem nekem 5-én megjött de akkor is késet már pár napot egy hétig tartott majd 20-án megjött és már 3 napja tart..de csak enyhén!!...nem szedek gyógyszert..és nem értem h ez mitõl lehet...kérlek válaszoljatok

Ha nem a menstruációm 1. vagy 5. dik napján kezdem el szedni a fogamzásgátlót hanem mondjuk rá másfél hétre, és beszedem mind a 21-et akkor ugyanolyan védettségem lesz?

Legjobb válasz: hát én yasminellet szedek és a tájékoztatóban az van benne h a mensi 1.-5.napig kell bevenni.nekem doki is azt mondta h így kell.de csak akkor vagy védve az 1. naptól ha a mensid 1.naapján veszed be a tabit.ha késõbb akkor 1 hét vagy 2.tájékoztató azt írja hogy 1 hétig kiegészítõ védekezés kell.de miért nem kérdezted meg a dokidtól mikor felírattad a gyógyszert?

hát én yasminellet szedek és a tájékoztatóban az van benne h a mensi 1.-5.napig kell bevenni.nekem doki is azt mondta h így kell.de csak akkor vagy védve az 1. naptól ha a mensid 1.naapján veszed be a tabit.ha késõbb akkor 1 hét vagy 2.tájékoztató azt írja hogy 1 hétig kiegészítõ védekezés kell.de miért nem kérdezted meg a dokidtól mikor felírattad a gyógyszert?
Szia. Várd ki a következõ mensidet (ha annak az elsõ napján kezded szedni, attól a naptól védett vagy), mert nem leszel így védett. Csak a pénzedet szórod, mert nincs védettség, ha nem az 1. v 5. napon kezded. Ekkor csak a 2. levél megkezdésétõl leszel védett, ergo majdnem 1 havi tabit feleslegesen szedtél be

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!