Találatok a következő kifejezésre: A menstruációs mennyire fontos (2 db)

A menstruációs naptár mennyire fontos?

Én 22 éves vagyok, gógyszert szedek, s majd még kicsit kés?bb szeretnénk babát. De néha, mikor n?gyógyásznál vagyok, ? megkérdezi mikor volt az utolsó, amit kapásból nem tudok megmondani, de ha visszaszámolok igen, hisz a gyógyszer véget max 1-2 nap eltéréssel de pontosan megjön.Ciki, hogy nem írok, legyek rendesebb s írjam? De akkor olyan természetes, hogy megjön mikor ideje van, s nincs a fejembe feljegyezni. De talán ez csak akkor lenne majd hasznos, mikor eldöntjük, hogy legyen baba, s akkor jobban kell figyelni a napokat, nem, vagy?

Legjobb válasz: Szia! Elvileg fontos, tény, hogy én sem vezetem...mindig eltüntetem meg elfelejtem..de azért jobb, ha van, úgyhogy regisztráltam a ciklus.hu -n. Nagyon meg vagyok vele elégedve. Tárolhatod a menstruációd napjait, így az átlagos ciklushosszodat kiszámítva a rendszer jelez, hogy mikor jön meg a következõ, de van peteérést jelzõ funkciója is, ami babavárásnál nagyon hasznos. Szerintem próbáld ki.

Szia! Elvileg fontos, tény, hogy én sem vezetem...mindig eltüntetem meg elfelejtem..de azért jobb, ha van, úgyhogy regisztráltam a ciklus.hu -n. Nagyon meg vagyok vele elégedve. Tárolhatod a menstruációd napjait, így az átlagos ciklushosszodat kiszámítva a rendszer jelez, hogy mikor jön meg a következõ, de van peteérést jelzõ funkciója is, ami babavárásnál nagyon hasznos. Szerintem próbáld ki.
Bõven elég, ha pl. egy gyakran nézett naptárba bejegyzést teszel, akár egy kis x-et, akármit, hogy mikor jött meg. Amikor mész dokihoz, csak vissza lapozol, és már tudod is. Ha meg gyereket szeretnétek majd, akkor úgyis jegyezni fogod magadnak, mi mikor történt. Majd jön magától.
Én soha nem vezettem menstruációs naptárat, és nem is hiányzott.A lényeg az, hogy az elsõ mensid idõpontját meg tudd mondani évre pontosan.A másik meg hogy teherbeeséskor az utolsó mensid elsõ napját tudd napra pontosan.
Én le szoktam írni a dátumot, meg akkor könnyen látom, hogy mikor fog megjönni legközelebb.Nekem ez így felel meg jobban, nem is tudom megjegyezni fejben a napot.Nem a cikiség miatt kell írni, egyébként sok ismerõsöm nem írja.
Vezesdd folyamatosan, mert a késöbbiek folyamásn, amikor majd babaát szeretnél, vagy ha csak nõgyógyászhoz mész, elviheted és megmutathatod neki, így nem kell számolgatnod.

A menstruációs görcsök enyhülnek a korral? Hormonoknak mennyire van fontos szerepe a fájdalomnál?

25 éves vagyok, szóval már elég régen menstruálok (14 éves korom óta). Általában erõs görcseim voltak, az utóbbi 2-3 hónapban viszont gyógyszer nélkül is elviselhetõ a fájdalom. Arra tudok gondolni, hogy valamilyen hormonális változás lehet a háttérben..de igazából ez csak tipp.

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!