Találatok a következő kifejezésre: A menstruációm napot (1979 db)

Te így menstruálsz. Mindenki másképp csinálja, a variációk száma végtelen.
Mindenkinek másként mûködik a szervezete. Nincs Veled semmi baj.
Elmondom nálam mi a felállás: mens. elõtt egy héttel nagyon enyhe görcs mens elsõ két napig iszonyatosan fájdalmas görcs harmadik nap szünet 4., 5., 6. nap barna Erre azt mondta az orvos, hogy normális. Szerintem a tiéddel sincs probléma. Ha mész legközelebb nõgyógyászhoz említsd meg neki.
korod?
A kérdező hozzászólása: 14, 5
Bár valószínûleg semmi komoly, de lehet, nem ártana egy váladékvizsgálat.
Ne fázz fel! Mosakodj hipermangánnal egy darabig..amíg szaga nem kellemetlen addig nem indokolt orvos....ne ülj közös wc deszkára el lehet kapni is...el is múlik...
Az nem ártana, ha megvizsgálnák a hüvelyváladékod.
mit jelent az, hogy nagy mennyiségben? tisztasági betéttel is "kényelmetlenül" sok?
Nálam is ez van 14 lány
nálam is ugyanez olyan szar :S:S 15/L
amíg nem kezditek el a szexuális életet addíg lesz is, nekem is volt, és azóta nincs... addíg nem kell orvoshoz menni, amíg nem viszket és nem büdi

Holnap lenne a menstruációm napja és olyan mensiszerűen görcsölget a hasam. Lehet, hogy csak még nem állt át a szervezetem?

11 hetes vagyok. Ugye ez nem baj???

Legjobb válasz: Ez nem baj,ne aggódj.Ha ehhez párosulna barnázás,na az már orvosi szemet igényelne.Nekem is van rendszeresen.Meg has szurkám is van.Minden rendben ne aggódj!Boldog babavárást!13 heteske.

Ez nem baj, ne aggódj.Ha ehhez párosulna barnázás, na az már orvosi szemet igényelne.Nekem is van rendszeresen.Meg has szurkám is van.Minden rendben ne aggódj!Boldog babavárást!13 heteske.
mindenki szervezete másképp reagál.szerintem semmi baj hiszen sokan írták már hogy a következõ menszi napját megérzik.nekem szerencsére nem volt ilyen de ha lett volna sem aggódnék mert amíg vér nincs belõle addig minden oké.
Én is nagyon sokáig, kb. 5 hónapig megéreztem, mikor kellene mensiznem, ne aggódj, minden ok! 30 hetes kismama
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a megnyugtató válaszokat! Mindenkinek sok boldogságot!

Lányok! Nem "féltek", hogy "átáztok" a menstruáció napjain?

Hogy lehet egy ilyen helyzetet kezelni? Történt már valakivel hasonló?

Legjobb válasz: Sajnos velem elõfordult párszor, mert elég bõ vérzésem van. gyakran kell tampont cserélni, és a biztonság kedvéért eü betétet is tegyél be, így nem lehet baj. Ha pedig már megtörtént a baj, kösd a derekadra a pulcsidat, én így oldottam meg anno.

Sajnos velem elõfordult párszor, mert elég bõ vérzésem van. gyakran kell tampont cserélni, és a biztonság kedvéért eü betétet is tegyél be, így nem lehet baj. Ha pedig már megtörtént a baj, kösd a derekadra a pulcsidat, én így oldottam meg anno.
nekem éppen a buszon jött meg, hát nagyon rossz volt, az volt a szerencsém, h hosszu, vastag fehér kabátom volt, és nem látszodott, nem ázott át a kabátom, mire haza értem a kabátom belseje meg én tiszta vér voltam, azota nagyon vigyázok...
Igen, unokatesómmal ált. iskolában, nagyon rossz helyzet volt, haza is ment átöltözni. Velem még szerencsére nem, és mióta fogamzásgátlót szedek a mennyiség is csökkent, szóval mostmár teljsen nyugodt vagyok.
nem ugy jön meg, de azért erössen vérzek, és azt elfelejtettem oda irni, h nem 10perces buszozás volt, sajnos
Nekem az esküvõm elõtti napon jött meg (sietett egy picit), és végig attól rettegtem hogy biztos átüt a fehér ruhán, és mindenki látja, de nem foroghattam hátra megnézni... De egyébként még soha nem áztam át csak éjszaka..
szerencsére én már érzem 3-4 nappal elõtte, hogy mikor jön meg, úgyhogy nem fordult nyilvánosan elõ, hogy átáztam, hála Istennek itthon történt csak ilyen apró baleset, de senki nem vette észre. mindig van nálam egy "segélycsomag" egyébként ilyen esetekre. amúgy tampont használok betéttel együtt, úgyhogy hála az égnek elég jól elvagyok menzeszkor. :D
Persze hogy volt, sztem mindenkivel történt már ilyen:S Elég kellemetlen. Egyszer még az elején, olyan butácska voltam, h kicsi betétet tettem be, és mikor kiszálltam a kocsiból 2 órás út után..hát...tócsa:S Aztán suliban egyszer nagyon, még jó h utolsó óra volt, és fekete farmer volt rajtam, rohantam fel a koliba:S ÍÍÍ ezekre nem jó visszaemlékezni:S Hogy hogy lehet kezelni??? Nem igazán tudom..Mert ha valaki meglátja, akkor nem hinném, hogy sajnálna, inkább szánalmasnak tartja:S Mert miaz már meg hogy nem lehet odafigyelni...:S Elég cinikus a társadalom. Úgy tudod kezelni, hogy megfelelõ méretû tampont használj, idõben cserélj. Ha meg már megtörtént a baj, akkor próbálj diszkrét lenni, és mielõbb elbújni :)
Még a gimiben volt néhány kellemetlen helyzet, amíg még rendszertelenül, váratlanul érkezett, hiába volt a táskámban mindig betét, a csengetést meg kellett várni, így elõfordult, hogy addigra foltos lett a nadrágom is. Pulcsi a derékra és epedve várni az utolsó kicsengetést, amikor végre hazamehettem zuhanyozni+átöltözni. Egyszer pedig már felnõttként, a munkahelyemen hirtelen elöntött a vér, persze átáztam. Elkéredzkedtem, de csak átöltözni engedett haza (nem laktam messze), a - nõ!!! - fõnököm, így amikor nemsokára más színû nadrágban visszatértem az irodába, csak a vak nem tudta, hogy mi volt a baj :=(. Roppant megalázónak éreztem a helyzetet, de aztán igyekeztem poénnal elütni, jót nevettünk - azért az enyém kicsit keserédes nevetés volt.
bizony, nem is egyszer...ha átázott a nacid, akkor köss (van nálad) egy pulcsit a derekadra.de nekem már tamponnal is történt, úgy, hogy vízben voltam...szerencsére nem látták meg, de azért elég kínos volt...
A kérdező hozzászólása: Akkor a legkínosabb, ha nincs nálad egy pulcsi. Nem tudom mit tennék, ha olyankor történne.
történt már velem sajnos, mig betétet használtam most csak is tampont használok, és ilyen sosem fordult vagy fordulhat elõ ha rendesen cseréled
12:06-os Neked úgy jön meg hogy rögtön ömlik?Ez érdekes. Kérdésre: Nagyon bõ vérzésem van, rengetegszer átáztam.Ilyenkor pulcsit a derékra.Mióta tampont+eü.betétet használok egyszerre azóta nincs ilyen gondom.
De, volt is már ilyen, pont buszon, és csak itthon vettem észre... Nyakigérõ betét, sûrûn cserélgetni, gáz esetére nem árt egy pulcsi vagy egy kardigán, amit a derekad köré tudsz kötni, hogy eltakard a balesetet.
elõtte sem volt sok, de mióta fogamzásgátlót szedek, egy egyszerû tisztasági betét is elég, azt is csak azért cserélem 3-4 óránként, mert összegyûrödik, de össze nem kenem, ami kevés vérzésem van, az kijön pisiléssel együtt:) de amig nem szedtem fogamzásgátlót, addig is elég volt egy kisfajta betét tampont orvosi javaslatra nem használok, bár nem is szeretem, maximum ha uszoda és pont akkor van meg
Ha hajtós napom van a munkahelyen, és tudom elõre, hogy nem tudok óránként cserélni, akkor tampont, és betétet is teszek be, biztos, ami biztos.
Amióta szárnyas betétet használok, ez velem soha nem történt meg. De azért a biztonság kedvéért mindig sötét farit hordok azokon a napokon, így aztán nem is kell aggódnom :-) Ha mégis megtörténne, a derekamra kötném a pulcsimat. Elég "átlátszó" dolog lenne, de még mindig jobb, mint a semmi.
Mióta gyógyszert szedek épp, hogy van valami vérzésem.Régebben, ha tudtam elõre, hogy necces a tampon csere ha átázik, tettem be inkább egy kissebb nedvszívós betétet is.
Velem csak eleinte történt, az elsõ évben mondjuk, 1-2 alkalommal, mikor még nem tudtam, hogy nagyjából mennyi idõnként kellene cserélni. Mivel nem járok túl gyakran wc-zni (van hogy csak kelés után és fekvés elõtt megyek el), nem tudtam milyen hamar telik meg a betét. Aztán azóta már az elsõ napon mindig leellenõrzöm 2-3 óránként, és ha kell, cserélek, így nem ázok át és nem is félek tõle.
én állandoan nézegetem magam tükörbe, én ilyenkor veszek bady-t hordok, és elég szorossan tart, nekem eddig ez segitett.
Még az elsõ években, nagyon bõ vérzésem volt, elõször az extra betétekkel próbálkoztam, de sikertelenül, aztán jött az extra tampon+betét, hogy minden jól menjen. Utána ez idõvel csökkent, most már végig bír egy éjszakát is.

A legutóbbi menstruációm helyett kb.5 napig erős barna folyásom volt, hatodik nap jött meg "rendesen" a menstruációm, de a vérzés már csak egy napig tartott. Ez most rendes menstruációnak számított, vagy lehetek terhes?

A barna folyás pontosan akkor jött meg, amikor a menstruációmnak kellett, ugyanaddig is tartott és ugyanúgy fájt a hasam is.

Legjobb válasz: Szia! Én pont ilyennel voltam most orvosnál! De azt mondták,h ez nem baj és nem jelent semmit....pedig nekem már 2 hónapja így van.....és az 5 napból csak 2-2,5 napig van/volt meg.... De sztem csinálj 1 tesztet és ha akkor se nyugocc meg akkor menj el orvoshoz!

Szia! Én pont ilyennel voltam most orvosnál! De azt mondták, h ez nem baj és nem jelent semmit....pedig nekem már 2 hónapja így van.....és az 5 napból csak 2-2, 5 napig van/volt meg.... De sztem csinálj 1 tesztet és ha akkor se nyugocc meg akkor menj el orvoshoz!

Elkezdtem szedni a fogamzásgátló tablettát, de csak 21 napig szedtem most abbahagytam. A tabletta miatt egy hónapban kétszer jött meg a menstruációm és most nem tudom, hogy melyiktől számítva kell várnom, hogy mikor lesz megint menstruációm?

Ha úgy számolom akkor a rendes id?pont szerint késik, ha meg amúgy akkor még nap van hátra. Lehetséges hogy terhes vagyok?

Legjobb válasz: A menstruációd elsõ napján bevetted, majd rá 21 napra abbahagytad, és így megjött. Ez a 7napos szünet. A 8. napon kell bevenned az új levél elsõ tablettáját, és ezután 21 nap múlva abbahagyni.

A menstruációd elsõ napján bevetted, majd rá 21 napra abbahagytad, és így megjött. Ez a 7napos szünet. A 8. napon kell bevenned az új levél elsõ tablettáját, és ezután 21 nap múlva abbahagyni.

A menstruáció utáni három napban lehet biztonságosan védekezés nélkül szeretkezni?

Igaz, hogy akkor nem fontos gumit használni, mert nem lehet teherbe esni?

Legjobb válasz: Egy nõnél nincs olyan nap vagy óra vagy perc,amikor 1000%-ig biztos lehet benne,hogy nem esik teherbe.Még menstruáció alatt is.Nyilván az esélyek nem ugyanakkorák,de olyan,hogy nem lehet terhes,olyan nap nincs!

Egy nõnél nincs olyan nap vagy óra vagy perc, amikor 1000%-ig biztos lehet benne, hogy nem esik teherbe.Még menstruáció alatt is.Nyilván az esélyek nem ugyanakkorák, de olyan, hogy nem lehet terhes, olyan nap nincs!
Egy nõ akármikor terhes lehet, nincs olyan h na most nincs rá esély... A védekezés mindig fontos, már csak a fertõzések elkerülése végett is!
még a mentruáció alatt is teherbe eshetsz...
akármikor teherbe eshetsz, nemvagy robot, amit elõre programoztak. az élõ szervezet pedig kiszámíthatatlan.
már bocsi de biológia vagy felvilágósító óra nemvolt?? bármikor teherbe lehet esni...még menszesz alatt is. sõt ha nem is benned élveznek el akkor is van rá esély.
Háát elvileg nem lehet teherbe esni, de én ajánlom azért a gumit. A sperma azért nem pusztul el 1-2 órán belül.
max 4-5 napig el benne a sperma. nah szamold ki. ha a ciklusod 5 napot tart (tegyuk fel) akkor + meg 3 nap es + meg 4 nap(amig meg elnek a spermak) az mar 12. Nah hat kb akkor ovulalsz. szoval vigyazz hogy szamolod a dolgokat:) . De szentem nem

Hány napig tart a menstruáció? 1 hét?

Legjobb válasz: MIdenkinel maskepp van. Van, akinek 1 hetet van, akinek 3-4 napot tart. Altalaban az elso par menstruacio szokott ilyen hosszu lenni, majd majd lassan csokken 3-4 napra.

MIdenkinel maskepp van. Van, akinek 1 hetet van, akinek 3-4 napot tart. Altalaban az elso par menstruacio szokott ilyen hosszu lenni, majd majd lassan csokken 3-4 napra.
Ez egyéntõl függ:) A fiataloknál több napig van meg ahogy öregszel úgy minél kevesebb:)
Az enyém 5 nap szokott lenni.
Persze. Ez teljesen természetes. Nekem az elsõ 11 napig tartott. Nagyon sok :S Akkor voltam 14 éves. Most 19 vagyok és 6-7 naposak.
Szia.12 éves vagyok és nekem most jött meg életemben másodjára.Az elsõ 6 napig tartott ami meg most van meg úgynéz ki h 8 napig fog.Most vagyok a 7. napon.Ez természetes? Én úgytudom h igen de azért válaszolnátok nekem is majd? Elõre is köszi a válaszokat
nekem sajna 5 nap:S
nekem mindig 1 hét
nekem 3 nap...és a 3. napon már alig van.
A kérdező hozzászólása: köszi szépen :D
És nekem? én 13 vagyok, 2 hónapja jött meg elõször, és akkor 1 napig tartott, és nagyon gyenge volt. most megint megjött, és erõsebb, de még mindig nem érzek fájdalmat. 2 nap múlva lesz úszás, akkor ne menjek?

Ha a menstruáció előtt 3 nappal voltunk együtt, és mondjuk sikerült teherbe esnem, akkor annak a mensesnek még megkell jönnie, vagy már kimarad?

Legjobb válasz: Hát menstruáció elõtt 3 nappal nem jellemzõ a peteérés, rendkívüli esetben elõfordulhat, de nem jellemzõ. A peteérés (amikor teherbe tudsz esni) a menstruáció elõtt kb. 14 nappal van. De ha rendkívüli peteérésed volt akkor én úgy tudom, hogy igen az a menstruációs még rendesen megjön.

Hát menstruáció elõtt 3 nappal nem jellemzõ a peteérés, rendkívüli esetben elõfordulhat, de nem jellemzõ. A peteérés (amikor teherbe tudsz esni) a menstruáció elõtt kb. 14 nappal van. De ha rendkívüli peteérésed volt akkor én úgy tudom, hogy igen az a menstruációs még rendesen megjön.
Nem nem jött meg, teszteltem, és halvány, de látható pozitív lett! Tudom hogy csak akkor voltunk együtt, mert a férjem vidéken dolgozott, és minden ultrahangon 10-11 nappal kisebb a baba mint lennie kellene!

A menstruációm alatt szeretkeztünk, a 2. napot kivéve minden nap. Megszakítással védekeztünk, és első nap nem a legtökéletesebben. Azóta 15 nap telt el, a menstruációmig még van 13 nap, de 3 napja elkezdtem vérezni. Mennyi az esélye a terhességnek?

Nagyon gyenge, nem is igazi vérzés, de megijedtem, mert még soha nem volt ilyen. Utánaolvastam, írtak ovulációs vérzésr?l és beágyazódásiról is.

Legjobb válasz: Nagyon minimális az esélye. De ha nagyon parázol, csinálj egy tesztet.

Nagyon minimális az esélye. De ha nagyon parázol, csinálj egy tesztet.
Nem valószínû a terhesség. Vszínû ovulációs vérzés, és ha nem voltatok együtt a vérzés elõtti 4-5 napban, akkor jó eséllyel nem esel teherbe. Viszont a kérdésed arról árulkodik, hogy k.vára nem akarsz gyereket. Ebben az esetben miért kockáztatsz? Miért nem védekezel normálisan? Nem lenne egyszerûbb, mint parázni, aztán meg esetleg sírni, hogy terhes vagy?
Védekezzetek normálisan, és akkor nem lesz ilyen probléma :) amúgy nem sok esély van rá...
Annak a vérzésnek ezer oka lehet. Ezek közül egyik a beágyazódást kísérõ vérzés.
A kérdező hozzászólása: Igen, felelõtlenek voltunk... Igazság szerint azért ijedtem meg, mert bár sokat olvastam az ovulációs vérzésrõl, eddig még soha nem volt ilyen. 31 éves vagyok, még nincs gyerekem, és kicsit furcsállom, hogy mindeddig nem volt ovulációs vérzésem, most meg igen. van ilyen? Az elmúlt napokban egy tóparton voltam, ahol elég sokat ültem hideg vízben. Lehet, hogy butaság, de esetleg annak is lehet köze ehhez az egészhez?
szerintem beágyazódás, ha eddig nem volt ilyened. Csinálj egy tesztet.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm az eddigi válaszokat! Ez a vérzés már 4 napja tart, és egyre erõsebb, eddig csak reggel volt néhány csepp, ma már délután is és mára már elõjött egy enyhe alhasi fájdalom is. Persze , közel sem jár a menstruációs vérzéshez, fájdalomhoz. Azt olvastam mindenhol. hogy a beágyazódási vérzés nem tart ilyen sokáig, a menstruációm viszont még messze van. Holnap csinálok egy tesztet.
A kérdező hozzászólása: Idõközben menstruáció lett belõle.Mi oka lehet, hogy 2 héttel hamarabb jött meg? Várhatom vajon a normál idõben is?

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!