Találatok a következő kifejezésre: A menstruációm naponként (7 db)

Fogamzásgátló végleges befejezése után a menstruáció (szervezetem ezt szokta meg) 29-30 naponként fog megjönni?

csak egy hónapig szedtem csak, egészségügyi okokból. Április 11.-én lett vége az utolsónak. Azóta nincs semmi... 2 naponként enyhén görcsölök, de nem erősen. Volt már valakivel ilyen?

Legjobb válasz: barátnõmnek minden gond nélkül folytatódott

barátnõmnek minden gond nélkül folytatódott
Én nem használtam még fog.gátlót, de szerintem az abbahagyás után hosszabb késés is lehet, és idõvel majd beáll megint rendszeresre.
A kérdező hozzászólása: ui.: párommal minden aktusnál óvszerrel védekezünk, a gyógyszer nem vált be nekem.
Én évekig szedtem, kb. 3 hónapig össze-vissza véreztem, utána beállt 28 napra.
Kicsi az esélye, bármitõl késhet.Meleg, idegesség stb.
Így van. Tesztelj. ha terhes vagy, akkor már ki kell mutatnia; a teszteléssel megnyugodnál.
Csak akkor lehetsz terhes, ha kiszakadt a gumi. Mástól is késhet a menses, szerintem egyenlõre ne izgulj.
szerintem sem lehet baj, nekem az elõzõ két hetet késett, pedig nem vagyok már tini korban :) ha nagyon aggódsz, csinálj egy tesztet. már rég pozitívnak kellene lennie, de nem lesz! szóval az talán megnyugtatna.
Nyugi terhes tuti nem vagy.Lehet pont azért késik mert stresszelsz! De ha nagyon izgulsz nézesd meg magad orvossal. Nyugi nem lesz semmi gond!
14-16. körül van pé-d, elõtt -utána is esélyes a fogamzás.
Ha a petesejt kilökõdik, csak 24 órán át megtermékenyíthetõ. Így utána 2 nappal már veszett fejsze nyele.
Nekem is 28 naposak a ciklusaim, a kalkuátorok szerint mindig középidõben van az ovum, ehhez képest nekem mindig a 11.-ik napomom van.. Minden nõ más és más, neked sem biztos hogy pont középidõben van.. Nekem az ovuteszt segített, meg ha ismered a tested akkor tudni fogod a jeleket...

A menstruációm 12 naponként jön meg. Mitől van ez?

A menstruációm eléggé rendszertelen.Volt mikor tavaj kimaradt 2 hónap meg volt amikor 31 napra jött meg meg teljesen kiszámíthatatlan.Most májustól 12 naponkét jött meg.Csak ebben a hónapban most jött meg harmadszorra. :(

Legjobb válasz: Jajj ez elég kellemetlen, fõleg így strandszezonban :-( Szerintem menj el nõgyógyászhoz, és ad valamit, amivel be tudja állítani a ciklusod, mert az a baj, hogy a hormonjaid össze-vissza vannak. Ne félj a dokitól, annyira nem vészes. Még mindig jobb orvoshoz menni, mint két hetente mensizni.

Jajj ez elég kellemetlen, fõleg így strandszezonban :-( Szerintem menj el nõgyógyászhoz, és ad valamit, amivel be tudja állítani a ciklusod, mert az a baj, hogy a hormonjaid össze-vissza vannak. Ne félj a dokitól, annyira nem vészes. Még mindig jobb orvoshoz menni, mint két hetente mensizni.
Én fiú vagyok, de azt mondom, haladéktalanul fordulj szakemberhez!!!!
Csatlakozom az elõttem szólóhoz mert ha csak egy pár nappal jönne hamarabb v késõbb akkor oké de ha ilyen hamar az kicsit furcsa!!!! Szarintem elõször beszéld meg a szüleiddel aztán forduljatok szakemberhez!!!!

Fontos! 21 naponként jön meg, kb.8-9 napig tart a menstruációm. Premens-el kapcsolatos kérdés (többi lent. )?

Mostanában (vagyis augusztusban is (el?tte valamelyik hónapban szintén), és most októberben is) megvolt rendesen, majd rá pár napra (most pl. 3. napra) újra megjött, de csak néhány napig tartott (kb. 3-4).

Legjobb válasz: Pedig én akkor is azt tanácsolom neked, hogy fordulj nõgyógyászhoz ahelyett, hogy otthon kezelgetnéd magad. Sok olyan szert lehet a patikában recept nélkül kapni, ami nem megfelelõen alkalmazva nagy galibát okozhat a szervezetben. Ha annyira ártalmatlan lenne, akkor a benzinkúton és a hipermarketek polcain is ott lenne (bár ez sem igaz, gondolj csak bele, pl. hányféle zsírban oldódó vitamint lehet ezeken a helyeken kapni...). Van, aki ezt felfogja és van, aki ütre-fõre szed be mindent, csak mert a sarki zöldségesnek is segített. 19 éves vagy, már meg kell értened, hogy mennyire fontos az egészséged. A nõgyógyásztól pedig nem kell félni, azért tanult annyit, hogy segíteni tudjon a problémáinkon.

Pedig én akkor is azt tanácsolom neked, hogy fordulj nõgyógyászhoz ahelyett, hogy otthon kezelgetnéd magad. Sok olyan szert lehet a patikában recept nélkül kapni, ami nem megfelelõen alkalmazva nagy galibát okozhat a szervezetben. Ha annyira ártalmatlan lenne, akkor a benzinkúton és a hipermarketek polcain is ott lenne (bár ez sem igaz, gondolj csak bele, pl. hányféle zsírban oldódó vitamint lehet ezeken a helyeken kapni...). Van, aki ezt felfogja és van, aki ütre-fõre szed be mindent, csak mert a sarki zöldségesnek is segített. 19 éves vagy, már meg kell értened, hogy mennyire fontos az egészséged. A nõgyógyásztól pedig nem kell félni, azért tanult annyit, hogy segíteni tudjon a problémáinkon.
Én sem tudok mást mondani, mint a dokit. Épeszû nõ nem kísérletezget magán, nem kockáztat sem vérszegénységet (a gyakori vérzéstõl), sem meddõséget (elhanyagolt nõgyógyászati problémák), sem a hormonháztartását nem zavarja össze még jobban. Ha eddig normális volt a menzeszed, majd hirtelen megváltozott, az nem véletlen. Sajnos ennek oka van, lehet "egyszerû" hormonzavar (de ezt neten senki nem tudja neked garantálni, sem gyógyítani), de lehet súlyosabb is, pl. ciszta. Ne várd meg, amíg nagyobb bajod lesz, ezerrel teperjél el egy nõgyógyászhoz és hagy a kuruzslást. Tudod egyáltalán, mi az a prolaktinszint? És honnan veszed, hogy neked azzal van baj? Egyébként ha 21 naposak a ciklusaid, az már önmagában is kezelés igényel 19 évesen, mert az se normális. A szüzességednek semmi baja nem lesz a nõgyógyásznál.

48 éves vagyok. 12 éves koromtól menstruálok 28 naponként 6-7 napig. Kb 2 éve 23 naponként. Az elmúlt fél évben 2-szer volt, hogy 2 hetente. Menstruáció utáni napokban alhasi fájdalmat és folyást tapasztalok 3-4 napig. Ez már a változó kor lenne? Köszönöm

48 éves vagyok. 12 éves koromtól menstruálok 28 naponként 6-7 napig. Kb 2 éve 23 naponként. Az elmúlt fél évben 2-szer volt,hogy 2 hetente. Menstruáció utáni napokban alhasi fájdalmat és folyást tapasztalok 3-4 napig. Ez már a változó kor lenne? Köszönöm válaszát! Gitta

Legjobb válasz: Tisztelt Hölgyem! A tünetei és az életkora alapján igen valószínű, hogy a változókorba lépett. Egyelőre ezzel kapcsolatban nincsen teendője. Amennyiben egyéb panasza (hőhullámok, hüvelyszárazság) is jelentkezne, készséggel állok rendelkezésére a továbbiakban is. Üdvözlettel: Dr. Langmár Zoltán

Tisztelt Hölgyem! A tünetei és az életkora alapján igen valószínű, hogy a változókorba lépett. Egyelőre ezzel kapcsolatban nincsen teendője. Amennyiben egyéb panasza (hőhullámok, hüvelyszárazság) is jelentkezne, készséggel állok rendelkezésére a továbbiakban is. Üdvözlettel: Dr. Langmár Zoltán

Az első menstruáció után hónaponként ugyanazon a naponként jön meg?

Legjobb válasz: nem nem éppen szinte minden hónapban más napon jön meg ezért jo a menzesz naptár és kb a 2. évben a mensi után áll be a folyamat normálisra hogy nem össze vissza jön meg többször 1 hónapban

nem nem éppen szinte minden hónapban más napon jön meg ezért jo a menzesz naptár és kb a 2. évben a mensi után áll be a folyamat normálisra hogy nem össze vissza jön meg többször 1 hónapban
Az elsõ idõkben általában rendszertelen, tök összevissza jön meg, van, hogy hónapok kimaradnak. De amúgy sem mindig ugyanazon a napon jön meg... A menzesz és a következõ menzesz elsõ napja között 21-35 nap telik el.
Nekem mindig 2-3 nappal elõbb, mint az elõzõ hónap napja. Soha sem szedtem fogamzásgátlót és tök pontos. Állítólag a normális határ a 22-35 nap között, de igazából a hold 28 napos ciklusához igazodik. Pl. november 17., december 15., január 13. kb.
Nem, de ezt kitudod számitani, meg van h mondjuk ezen a napon megkapod akkor ezt a napot számitot egy napnak és akkor igy elszámolsz 25-28 ig és akkor körülbelül tudni fogod, hogy mikor kell megjöjjön megint, de az is megesik, hogy 30nap is van.
Hihihihi mi van februarban a mensi tudja hogy az csak 28-29 napos honap

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!