Találatok a következő kifejezésre: A menstruációm napján mindig (27 db)

Jangee fogamzásgátlót írtak fel. Az orvosom szerint minden hónap, a menstruáció 5. napján kell elkezdenem szedni. Más is van aki így szedi?

Túl vagyok az 1. 21 szemes levelen, utána kb. 2 napra meg is jött és ùgy ahogy az orvos mondta elkezdtem a 2. levéllel is szedni a menstruációm 5.napján. Ezért kérdezném, van-e valaki aki így szedi? Védettséget így is biztosan nyújt a teherbe esés ellen? N/21

Legjobb válasz: Az orvosod van hülye, vagy te értettél valamit nagyon félre!!! A fogamzásgátlót nem a menzesz 5. napján kell elkezdeni szedni, persze, akkor is lehet, viszont ajánlott a vérzés elsõ napján, ugyanis akkor már ha olyan típusú a fog. gátló, akkor az elsõ szemtõl kezdve egybõl kialakul a védettség. Az meg, hogy utána mi van, azt nem menstruációnak hívják! Ugyanis ha te fogamzásgátlót szedsz, akkor nem menstruálsz!!! Ugyanis olyankor a rendes ciklus le van állva a gyógyszer hatására és amid lesz, mármint vérzés, azt megvonásos vérzésnek hívják, amit a gyógyszer szünetre történõ abbahagyása vált ki. És a fog. gátlót mindenképpen úgy kell szedni, ahogy a betegtájékoztatóban le van írva! Tehát ha egyfázisú gyógyszert szedsz, amiben 21 db egyforma szem van, akkor a vérzésed elsõ napján elkezded szedni, elfogy a levél, majd jön 7 nap szünet és vérzéstõl függetlenül a 8. napon kezdeni kell a következõ levéllel. Amennyiben te nem így szeded, hanem össze-vissza, abban az esetben a szervezetedet teljesen felborítja, a védettségtõl pedig úgymond el is búcsúzhatsz!

Az orvosod van hülye, vagy te értettél valamit nagyon félre!!! A fogamzásgátlót nem a menzesz 5. napján kell elkezdeni szedni, persze, akkor is lehet, viszont ajánlott a vérzés elsõ napján, ugyanis akkor már ha olyan típusú a fog. gátló, akkor az elsõ szemtõl kezdve egybõl kialakul a védettség. Az meg, hogy utána mi van, azt nem menstruációnak hívják! Ugyanis ha te fogamzásgátlót szedsz, akkor nem menstruálsz!!! Ugyanis olyankor a rendes ciklus le van állva a gyógyszer hatására és amid lesz, mármint vérzés, azt megvonásos vérzésnek hívják, amit a gyógyszer szünetre történõ abbahagyása vált ki. És a fog. gátlót mindenképpen úgy kell szedni, ahogy a betegtájékoztatóban le van írva! Tehát ha egyfázisú gyógyszert szedsz, amiben 21 db egyforma szem van, akkor a vérzésed elsõ napján elkezded szedni, elfogy a levél, majd jön 7 nap szünet és vérzéstõl függetlenül a 8. napon kezdeni kell a következõ levéllel. Amennyiben te nem így szeded, hanem össze-vissza, abban az esetben a szervezetedet teljesen felborítja, a védettségtõl pedig úgymond el is búcsúzhatsz!
Valamit nagyon csúnyán félreértettél. (Bár erre magad is rájöttél volna, ha veszed a fáradtságot arra, hogy elolvasd a betegtájékoztatót...) Ha 21 szemes gyógyszert szedsz, akkor a VÉRZÉSTÕL FÜGGETLENÜL mindig 7 nap szünet után, a 8. napon kell elkezdeni. Ha 7 napnál kevesebb szünetet tartottál, akkor a védettség megmaradt, de ha többet, akkor bizony baromira nem.
a legelsõ szemet kell bevenni az 5.napon. azután nemkell figyelembe venni, csak a 21 szem gyógyszer beszedését, majd a 7 napos szünetet, ami után(8.nap) beveszed a következõ levél elsõ szemét, s ez ismétlõdik. jó esetben nincs is mentruáció 5.napod, mert lecsökken az idõ akár 3 napra is( legalább is nekem lecsökkent) ha nem így szeded(betartod, hogy 5.nap veszed be s 7 nap szünet heleyett többet hagysz ki, ami nem helyes!!!!!!) jó eséjed van rá, hogy terhesen maradsz.
A kérdező hozzászólása: Elolvastam a betegtájékoztatót :) és ezért is kérdeztem hogy lehet-e máshogy szedni mint a papíron, azaz úgy szedni ahogy az orvos mondta. Hogy most melyikre hallgassak. A 2. levéllel is elkezdtem szedni ugye a vérzés 5. napján (a tablettamentes hét 2.napján jött meg) ami azt jelenti hogy a tablettamentes hét 7.napján kezdtem el szedni. Úgy olvastam hogy ez nem gáz, mert pl. ha elõrébb akarom hozni akkor úgy írja, hogy lerövidítem a tablettamentes hetet. Akkor végül így is védett vagyok? Kicsit összezavarodtam azért gondoltam hogy felteszem kérdésnek, most szedek életemben elõször fogamzásgátlót és mindenki mást mondd hátha itt több a tapasztalat. Köszönöm a válaszokat! :)
Elolvastam a neten ennek a fog. gátlónak a szedését és nem tudom, hogy hol van ilyen benne, hogy ezt a vérzés 5. napján kéne elkezdeni szedni, meg utána a megvonásos vérzés 5. napján??? Ennek a fog. gátlónak a betegtájékoztatója pontosan azt írja, hogy a menstruáció elsõ napján kell bevenni az elsõ szemet, ilyenkor már az elsõ szemtõl kezdve védettséget nyújt a gyógyszer terhesség ellen, de lehet akár 2-5. napon is, csak akkor nem alakul ki egybõl a védelem. És amikor elfogyott a 21 szem, akkor jön 7 napos szünet és a szünet utáni 8. napon lehet a következõ levéllel elkezdeni szedni. Szóval kérdezõ én nem tudom, te mit olvastál, te ezt így kell szedni. Szóval már az elsõ szemet sem a vérzésed 5. napján lett volna kötelezõ elkezdeni szedni, hanem már az elsõ vérzéses napon. És utána 21 napig szedet, tartasz 7 nap szünetet, a szünetben valamikor megjön a megvonásos vérzésed és vérzéstõl függetlenül a szünet után folytatod a gyógyszert a következõ levéllel. Tehát ha mondjuk valakinek kedden elfogy a levél, a 21. szem és mondjuk neki a vérzése a szünet 5. napján, azaz vasárnap jön meg, akkor a gyógyszert nem csütörtökön a vérzése 5. napján kell folytatni, hanem szerdán! Mert amennyiben az illetõ itt csütörtökön szedi a következõ levél elsõ szemét, úgy a szerda kimaradt nem és abban az esetben már a szünet alatt sem nyújt teljes védelmet a gyógyszer, mert a gyógyszerszedés elsõ hetén történt kimaradás. Szóval fuss neki még egyszer a betegtájékoztatónak kérdezõ, mert nem úgy van, ahogy leírtad!

Miért van az, hogy a menstruációm minden egyes napján erősen görcsöl a hasam? Mit tehetnék?

Elviselhetetlen, hogy minden nap elkezd fájni a hasam :( Nem akarok mindig gyógyszert bevenni. Régebben ittam a cickafarkf? teát, de attól még rosszabb volt az egész. :(

Legjobb válasz: Van olyan gyógyszer amit reggel és este kell bevenni, a menstruáció elõtt 1-2 nappal már el lehet kezdeni szedni.Ebbe c vitamin van.A gyógyszer maga 2cm körülbelül és sárgás bogyók vannak benne.Gyógyszertárba érdemes megkérdezni nekem használt,még úgyis hogy csak párszor szedtem be.

Van olyan gyógyszer amit reggel és este kell bevenni, a menstruáció elõtt 1-2 nappal már el lehet kezdeni szedni.Ebbe c vitamin van.A gyógyszer maga 2cm körülbelül és sárgás bogyók vannak benne.Gyógyszertárba érdemes megkérdezni nekem használt, még úgyis hogy csak párszor szedtem be.
Pár okosság: http://www.csakmiketten.hu/index.php?option=com_content&task.. Melegvizes palack A meleg minden formában jó hatással van a görcsökre – mivel serkenti a vérkeringést, és ellazítja az izmokat. Épp ezért igen hatékony módszer a fájdalom enyhítésére a meleg vízzel töltött palack vagy az elektromos melegítõpárna. http://www.femina.hu/egeszseg/menstruacios_gorcs_enyhites
Állítólag ha melegen tartod attól csökken a fájdalom. Nekem legtöbbször a gyógyszer sem használ, de a fájdalomcsillapító kúpok nem károsítják feleslegesen a szervezetedet.

A jobb mellem a menstruációm első napján eléggé megdagadt, jóval nagyobb mint a másik és nagyon fáj (feszül, érintésre érzékeny. ). Ez csak menstruációs tünet, vagy lehet, hogy baj van?

ui.:még sosem volt ilyen, terhes pedig biztos nem vagyok. :)

Legjobb válasz: Ha a menstruáció utolsó napjáig elmúlik,akkor nincs semmi baj.

Ha a menstruáció utolsó napjáig elmúlik, akkor nincs semmi baj.
A kérdező hozzászólása: rendben, köszönöm a választ!

Tisztelt Doktor Úr! Szeretnék érdeklődni, hogy gestomix 20 fogamzásgátló elkezdése eseten (a menstruáció 2.napján kezdtem el), abba kell-e maradni a vérzésnek? Csökkent a mennyisége a normálishoz képest, de már a 4. gyógyszer szedem és még mindig van egy

Tisztelt Doktor Úr! Szeretnék érdeklődni, hogy gestomix 20 fogamzásgátló elkezdése eseten (a menstruáció 2.napján kezdtem el), abba kell-e maradni a vérzésnek? Csökkent a mennyisége a normálishoz képest, de már a 4. gyógyszer szedem és még mindig van egy kicsi.

Legjobb válasz: Tisztelt Hölgyem! A fogamzásgátló tabletta szedés kapcsán is minden hónapban lesz vérzése, de az általában kevesebb, mint anélkül. Üdvözlettel: dr. Langmár Zoltán

Tisztelt Hölgyem! A fogamzásgátló tabletta szedés kapcsán is minden hónapban lesz vérzése, de az általában kevesebb, mint anélkül. Üdvözlettel: dr. Langmár Zoltán

Tisztelt Doktor Úr! Szeretnék érdeklődni, hogy gestomix 20 fogamzásgátló elkezdése eseten (a menstruáció 2.napján kezdtem el), abba kell-e maradni a vérzésnek? Csökkent a mennyisége a normálishoz képest, de már a 4. gyógyszer szedem és még mindig van egy

Tisztelt Doktor Úr! Szeretnék érdeklődni, hogy gestomix 20 fogamzásgátló elkezdése eseten (a menstruáció 2.napján kezdtem el), abba kell-e maradni a vérzésnek? Csökkent a mennyisége a normálishoz képest, de már a 4. gyógyszer szedem és még mindig van egy kicsi.

Legjobb válasz: Tisztelt Hölgyem! A fogamzásgátló tabletta szedés kapcsán is minden hónapban lesz vérzése, de az általában kevesebb, mint anélkül. Üdvözlettel: dr. Langmár Zoltán

Tisztelt Hölgyem! A fogamzásgátló tabletta szedés kapcsán is minden hónapban lesz vérzése, de az általában kevesebb, mint anélkül. Üdvözlettel: dr. Langmár Zoltán

Minden fogamzásgátló tabletta 1. szemét a menstruáció 1. napján kell bevenni?

Nem sokára el szeretném kezdeni szedni, de nem tudom, hogy ez hogyan működik. Máskor is el lehet kezdeni?

Legjobb válasz: mé lenne szemét? azé mer az elsõ nap kell bevenni?

mé lenne szemét? azé mer az elsõ nap kell bevenni?
A kérdező hozzászólása: Viccesek vagyunk. ;)
Igen ajánlatos. Igy véd onnantól ami le van irva a tájékoztatóban. (ez gyógyszertõl függ)
Minden tablettát a menzesz 1-5. napja között lehet elkezdeni. Ha elsõ napon kezded, akkor azonnal véd, ha késõbb (2-5. napon), akkor 1 hétig kiegészítõ védekezés (ÓVSZER) kell. A menzesz 1-5. napján kívül NEM lehet elkezdeni. Értelme sem lenne, mert úgy sem védene abban a ciklusban.
A kérdező hozzászólása: Értem, köszönöm! :)

Hogy lehet, hogy a nőgyógyászom azt mondta, hogy miután bevettem az első szem fogamzásgátlómat a menstruációm 1. napján, több mint egy hónapig nincs védelem, az online válaszoló nőgyógyászok, illetve a betegtájékoztató mást írnak?

Az online válaszoló n?gyógyászok szerint már két hét után se kell védekezni, vagy az els? naptól hat, valamit a betegtájékoztatóban is az van, hogy 1. naptól való szedést?l védettséget ad. Mirabelláról van szó.

Legjobb válasz: Minden fogamzásgátló azonnali vagy 1 hetes védelmet ír, de minden nõgyógyász 1 hónapot javasol mert unja a "lehetek terhes?" illetve "belém élvezett a barátom, de szedek 1 hete fogamzásgátlót, mennyi az esélye?" kérdéseket..

Minden fogamzásgátló azonnali vagy 1 hetes védelmet ír, de minden nõgyógyász 1 hónapot javasol mert unja a "lehetek terhes?" illetve "belém élvezett a barátom, de szedek 1 hete fogamzásgátlót, mennyi az esélye?" kérdéseket..
Szerintem a doki, ugy volt vele, inkabb mond 1 honapot, addigra mar minden fele-fajta tabletta vedettseget ad. Igy kizarta a sajat hibalehetoseget.
A kérdező hozzászólása: Tehát akkor gyakorlatilag véd már? 21 napja szedem.
elsõ levél végezetével véd
A kérdező hozzászólása: Ma vettem be az utolsó szemet a levélbõl :)
de holnap meg ne lássuk a lehetek terhes? kérdést stimt?
A kérdező hozzászólása: Nem szoktam ilyesmit kiírni. Egyedûl az bosszant, hogy mindenhonnan mást hallok, és már nem tudom, hogy mikortól lehetek nyugodt..
Van olyan orvos, aki inkább azt javasolja, hogy a második levél megkezdéséig használjunk kieg.védekezést, ez csak a biztonság kedvéért van, mivel vannak olyan nõk, akiknek többet kell várni, hogy hasson, és van olyan, akinek az elsõ szemtõl kezdve hat. Minden ember más. Barátnõm szed mirabellát, õ 2 hetet várt, és már hatott.

Az normalis ha a menstruaciom 6-7 napjan mar barnas folyasom van? Nekem mindig igy volt soha nem volt semmi betegsegem

azt melletennem hogy nagyon keves jon mar a 6-7 nap, eleg 1 tisztasagi betet is, aztan mikor vege a menstruaciomnak onnantol minden rendben.

Legjobb válasz: Szia! Ne aggódj,ez teljesen normális!

Szia! Ne aggódj, ez teljesen normális!
Igen, ez így van rendjén.

Nemrég kezdtem el szedni fogamzásgátlót, azt írta, hogy a menstruáció első napján kell elkezdeni szedni, normális hogy u. annyira van meg mint máskor szokott és ugyanúgy is görcsölök?

Volt akit?l azt hallottam, hogy hamarabb elmúlt neki, nem fájt stb. Ezen kívül semmi mellékhatást nem tapasztaltam eddig, így majd ha elmúlik, nem merek még óvszer nélkül a barátommal lenni, mert nem tudom mennyire hatékony.

Legjobb válasz: Hát nem rögtön az a menzesz lesz rövidebb, amikor elkezded szedni...hanem majd az utána lévõ vérzések, mert azok nem menzeszek lesznek, csak megvonásos vérzések... De az sem törvényszerû, hogy gyengébb és rövidebb lesz.

Hát nem rögtön az a menzesz lesz rövidebb, amikor elkezded szedni...hanem majd az utána lévõ vérzések, mert azok nem menzeszek lesznek, csak megvonásos vérzések... De az sem törvényszerû, hogy gyengébb és rövidebb lesz.
Így van, ahogy az elõzõ írja. Nekem kb 3-4-tõl lett rövidebb és megszûntek a görcsök, de most 4 évnyi szedés után ugyanolyan hosszú, csak a mennyisége kevesebb és enyhe görcseim is vannak.....

A menstruációm első 2. -3. napján mindig hasmenésem van. Normális ez? Mitől van?

Legjobb válasz: Gyermekkoromban sokat voltam egy pesti neves klinikán, ott az egyik ápolónõ a menstruációja idején, hányt, hasmenõs volt és még be is lázasodott. Szegényt rosz volt nézni ahogy szenvedett.

Gyermekkoromban sokat voltam egy pesti neves klinikán, ott az egyik ápolónõ a menstruációja idején, hányt, hasmenõs volt és még be is lázasodott. Szegényt rosz volt nézni ahogy szenvedett.
Igen, normális! Nekem elsõ nap volt régen minden bajom: hasmenés, de úgy, hogy 2 óráig nem bírtam szó szerint felkelni a wc-rõl, hányinger, durva hasi görcs, fejfájás, derék, és végtagfájdalom, hõemelkedés. Mivel a wc-s dolog elég kellemetlen volt suli idõben, egész korán elkezdtem fogamzásgátlót szedni. Hogyha téged is korlátoz, konzultálj az orvosoddal, hogy írjon fel valami gyógyszert...
Nekem ugyanez van. Nyilván a menstruációs görcsök okozzák. Nagyon pocsék, mert ilyenkor a komfortérzetem egyenlõ a 0-val. Az elõzõ válaszhoz írnám, hogy nálam a tabletta szedése sem oldotta meg ezt a gondot.
uhh, szegény, sajnálom :S nekem mióta szedem tényleg úri dolgom van :)
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válaszokat! Nekem hasi görcs a menstruáció elött pár nappal van és a menstuáció 2.3. napjában van hasmenés. 17 éves vagyok, régebben nem volt, az utóbbi fél évben kezdett el így lenni. Azt hittem nem normális dolog. Engem csak akkor zavar amikor megyek valahova amúgy nem.

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!