Találatok a következő kifejezésre: A menstruációm első napon (213 db)

elsõ nap után már megvan. ez milyen hülye kérdés?
beveszed amikor megjött, és szeded szeded...a vérzés nem múlik el, hanem tart, amíg tart. kiszeded a 21 bogyót, majd tartasz 7 nap szünetet. amikor már a második levélben jársz, ne várd meg, míg megjön. 7 nap után vedd be. természetesen a betegtájékoztatót is olvasd el

Hány óráig számít a menstruáció 'első napnak' a gyógyszer beszedésénél?

Lehet nem a legjobban fogalmaztam,de arra szeretnék konkrétan választ kapni,hogy most kezdem el a fogamzásgátló tabletta szedését,- úgy tervezem minden nap este 7 óra tájban venném be,viszont abban az esetben ha a menstruációm este 9-10-11 körül jön meg,akkor másnap este 7kor az még az els? napnak számít? Persze tudom,hogy 24 órán belül van,de azért szeretnék ebben a kérdésben is biztosra menni.

Legjobb válasz: Lehet, hogy elsõ nap, de én nem venném annak. Az elsõ levelet akkor beszeded este 10kor, a következõt meg elõrébb csúsztatod majd 7re, ha az elsõ levélnél nem akarsz a 12 óra csúszás beleférre apellálni.

Lehet, hogy elsõ nap, de én nem venném annak. Az elsõ levelet akkor beszeded este 10kor, a következõt meg elõrébb csúsztatod majd 7re, ha az elsõ levélnél nem akarsz a 12 óra csúszás beleférre apellálni.
Ha ma 0-24 órán belül megjön, az az elsõ nap! Ha mától számítód a 21 napot, majd a 7 nap szünetet akkor 8 nap kell szedned a következõ adag tablettát, függetlenül attól hogy megjön vagy nem!

Milyen gyakran cseréltek tampont a menstruáció első napjaiban, és milyen típusút használtok ilyenkor?

Legjobb válasz: Naturellát használok, és az elsõ nap kb 2-3 óránként cserélem.

Naturellát használok, és az elsõ nap kb 2-3 óránként cserélem.
Nekem a fogigátló miatt nagyon gyenge a vérzésem (2-3napig tart), igy Ob.minit használok és azt is 6-7 óránként cserélem ki, este meg 10órát is hogy bent van.nekem van hogy meg sem telik, tudom hogy nem egészséges ennyi ideig fetn hagyni, de most mit tegyek, hogyha még igy sem telik meg?
Én is O.B-t használok, mert azt szeretem, de abból is a pro comfortot, mert könnyebb felhelyezni. Amióta foggátlót szedek, azóta 5 napos lett a menzeszem, és nem olyan vészes. Van, h 2 óránként cserélem, de inkább 3-4 óránként. Az utolsó nap alig van, akkor tisztaságit használok.
Szia! Nekem elég gáz a menstruáció elsõ 2napja... Nagyon sok jön, supert használok (o.b-t), de így is szinte óránként, másfél óránként kell cserélnem... és nagyon fáj a hasam, meg a derekam mellette, annyira, h ha nem fexem le, ugy érzem elájulok... képtelen vagyok ilyenkor suliban, padban ülni...:S Meg az a problémám, hogy sokan azt mondják, h teljesen fel kell nyomni, de nekem úgy átszivárog, szóval csak a "bejáratig" nyomom fel és úgy tovább bírja... bár így is elõfordul, hogy átszivárog...:S Tettem is fel anno egy kérdést, hogy mi lehet a baj a tamponhasználatommal, de nem nagyon kaptam kielégítõ választ...:S Miért Te? Hogyan cseréled? Vagy mi a problémád, h feltetted ezt a kérdést?
Az elsõ napokban úgyszintén 2 óránként, az utolsó napokban csak betétet teszek, meg éjjelre is. Jah és OB-t :)
OB Comfort normált használok, és 2 óránként cserélek.
Attól függ hogy milyen erõs a vérzés. Nekem az elsõ napokban nagyon erõs szokott lenni ezért 2 óránként cserélek, de éjszakára mindíg betétet teszek. Általában ob-t használok abból is a normált. Ha az elsõ napokban neked enyhébb a vérzésed akkor elég a mini tampon, kb. 4 óránként lehet cserélni.
A vérzés erõsségétõl függ, hogy milyen legyen a mérete! Ha megtelik akkor úgy is érzed! DE CSAK akkor vedd ki, ha teli van, mert különben sérülést okozhatsz vele!!! Szerintem az o.b. a legjobb márka!!!
Én OB supert vagy más tipusú supert használok.Nekem az elsõ 2-3 napon ez is szinte 1-1.5 ránként átázik. Betéttel együtt sem bír 1.5 óránál többet. A 4-5. napolon a super 3-4 órát bír, a 6-7. napokon a normál 4 órát. Nekem ezek szerint nagyon erõs a vérzésem.
Szerintem, ha olyan ritkán jutsz mosdó közelbe, akkor nem árt egy vékony betétet is beraknod. Biztos ami biztos. Én lagalábbis így szoktam, és soha nem kerültem kellemetlen helyzetbe, de betét nélkül bizony néha gáz lett volna. A Libress normál betét jó és nem túl vastag. Nem látszik!!!
Én Jessát használok, fel ennyi mint az OB, és szerintem jó. Elsõ nap nekem kevés barna folyás van, második nap lesz erõs egy normál kb 2-3 óráig bírja.
A kérdező hozzászólása: utolsónak: hát akkor te nagyon szerencsés vagy :-). szerintem este használj tisztasági betét, ha tényleg ennyire kevés.
A kérdező hozzászólása: már "rutinos" tamponosnak számítok ;) ob pro comfort normált használok, de az elsõ (néha második) napon van, h. másfél óra alatt átázik, ekkor cserélem, és minden megy tovább, utána mer nem annyira vészes... csak azért kérdeztem másnál is így van-e, mert a "téli-nyaralásunkkal" egybe esnek a pirosbetûs napok, és sajnos csak 4 óránként jutok mosdóba (legkorábban) az elsõ napon használjak inkább szupert?? de az annyira vastag... 16 éves vagyok, használhatom az ob supert??
A kérdező hozzászólása: másodiknak: igen, tudom, hogy hogy kell használni, mit és mikor, de igazán a ti véleményetekre vagyok most kiváncsi... :-) te milyet használsz, hányszor cseréled?
Supert és super plust használok, Ob-t és Naturella-t. Nekem a normal nem lenne elég, de azért az is van itthon, hogyha gyengébb lenne, de nekem utolsó napokban is olyan erõs, hogy megtelik a super.

2008. 09. 07 a menstruáciom első napja ugye ahonnan számolják a terhességet. Az egy vasárnapi nap. Akkor ma töltöm a 24hetet? Csak azért mert a kiskönyvem szerint 23 a baba méretei is 24hetesnek felelnek meg.

Legjobb válasz: Nekem július 13., vasárnap volt az utsó elsõ napja, de valami miatt hétfõnként töltöm az aktuális heteket. Persze 1 nap nem nagy eltérés. Szerintem holnap töltöd a 24-et. Legalábbis, amikor a védõnõt kérdeztem anno, hogy hol is tartok, akkor csütörtökön mondta, hogy 20hét+4nap. :-) 32 hetes kismama

Nekem július 13., vasárnap volt az utsó elsõ napja, de valami miatt hétfõnként töltöm az aktuális heteket. Persze 1 nap nem nagy eltérés. Szerintem holnap töltöd a 24-et. Legalábbis, amikor a védõnõt kérdeztem anno, hogy hol is tartok, akkor csütörtökön mondta, hogy 20hét+4nap. :-) 32 hetes kismama
Szia!Igen 24 hetes vagy ma.De a kis könyvbe mindig a betöltött heteket irják.Tehát ha te pénteken voltál akkor még nem töltötted be a 24.hetet csak a 23.-at.
http://www.naptarak.com/naptarak_terhesseg.html Itt a naptár. Eszerint ma töltöd pont a 24. hetet. A kiskönyvbe a szülés várható idejét írják be. Emlékeim szerint a doki vizsgálatkor mindig a betöltött heteket írta be. (Pl. 23 hét 5 naposan is 23 hetet írt)
Szia! Hát igen érdekesen számolnak. Leírom a magam példáját, hátha segít. Az én utolsó mensim elsõ napja 2008.09.01.(hétfõ). Az én fordulónapom pedig csütörtök. Most töltöttük a 23.hetet, tehát ma vagyunk 23+3. A szülés várható ideje június 18.Nálad?
A kérdező hozzászólása: köszönöm a válaszokat. én júni 14.-re vagyok kiírva.
szia!nekem is szept.7az utolso mensim ideje, es juni 14-re vagyok kiirva :) nekem a kiskönyvembe ha pl a heten mennek vizsgälatra, akkor azt irnäk, hogy pl. 24+3.szoval vasärnap voltunk 14hetesek, a "honaposok" kedveert pedig 6 honaposak... :)

Mi számít a menstruáció első napjának az én esetemben?

Péntek: barnás folyás. Szombat: barnás folyás. Vasárnap: semmi. Hétfő: semmi. Kedd: rendes vérzés beindulása. Mióta szültem (2 éve), így jön meg a vérzésem. Azelőtt soha nem volt ilyen, ha megjött, megjött rendesen. A peteérés kiszámítása miatt szeretném tudni, hogy akkor mi is az első nap?

Legjobb válasz: kedd. A rendes vér az elsõ nap, viszpont annak lehet utána kéne járni mitõl van ez a barnázás, sokszor progeszteron hiány okozza.

kedd. A rendes vér az elsõ nap, viszpont annak lehet utána kéne járni mitõl van ez a barnázás, sokszor progeszteron hiány okozza.

Más nőnek is van erős hányingere a menstruáció első napjaiban? Nekem mostanában jött elő és nagyon tudok tőle szenvedni:SSőt olyankor étvágyam sincs.

Legjobb válasz: Ha csak az lenne :D Ezenkívül van még ilyenkor hasi görcsöm (de olyan, hogy néha alig bírok felegyenesedni), hasmenésem (ilyenkor elsõ nap 2-3 órán át nem állhatok fel a wc-rõl, mert 2 percenként rám jön a szapora), plusz fej- és derékfájás, de az már mellékes a hasmenés és a hányinger mellett XD Amúgy mióta fogamzásgátlót szedek, azóta szerencsére semmi tünetem nincs ilyenkor :D

Ha csak az lenne :D Ezenkívül van még ilyenkor hasi görcsöm (de olyan, hogy néha alig bírok felegyenesedni), hasmenésem (ilyenkor elsõ nap 2-3 órán át nem állhatok fel a wc-rõl, mert 2 percenként rám jön a szapora), plusz fej- és derékfájás, de az már mellékes a hasmenés és a hányinger mellett XD Amúgy mióta fogamzásgátlót szedek, azóta szerencsére semmi tünetem nincs ilyenkor :D
Igen, lehet/van. Nekem anno nemcsak hányingerem volt, hanem hánytam is elsõ nap és feküdtem mint egy darab fa. :/
40 éves vagyok, de az elsõ - esetleg a második - napon még mindig hányok és hasmenésem is van az erõs görcsöktõl. Régebben még el is ájultam az elsõ napon néhányszor, így abszolút a négy fal közé szorultam. Ebbõl szerencsére "kinõttem" már, de az erõs görcsök, a hasmenés és a hányás maradt.

A menstruációm első napja után 15 nappal pecsételő vérzés jelentkezett. Mi lehet az oka?

Soha nem tapasztaltam még ilyent, nagyon aggódom. Lehet, hogy csak ovulációs vérzés?

Legjobb válasz: Lehet, szerintem az. Bár az orvos sosem árt. ;)

Lehet, szerintem az. Bár az orvos sosem árt. ;)

27 napos ciklus esetén mennyi esélyem van a teherbeesésre, ha a menstruáció első napjához számítva a 9. napon voltunk együtt?

Legjobb válasz: Attól függ,mikor volt pé-d. Ha a többségbe esel,akinek a ciklus közepén van pé-je,akkor kb a 12-13. napon lehetett peteérésed. Talán egy kislány összejött. Biztosra nem mondanám. A spermák ugyanis akár 5 napig is életképesek-de csak a lányok,a fiúk bár gyorsan odaérnek,de hamar kipurcannak.

Attól függ, mikor volt pé-d. Ha a többségbe esel, akinek a ciklus közepén van pé-je, akkor kb a 12-13. napon lehetett peteérésed. Talán egy kislány összejött. Biztosra nem mondanám. A spermák ugyanis akár 5 napig is életképesek-de csak a lányok, a fiúk bár gyorsan odaérnek, de hamar kipurcannak.
Nekem is 26-28 napos a ciklusom általában. Meg is érzem a peteérést, fáj a hasam, nyúlós váladék, igaz a hõmet nem mérem. Szóval nekem a peteérésem a ciklus 12. és 13. napján van 90%-ban. Igaz baba még nincs, nem is azért követem nyomon a dolgokat, csak kíváncsiságból. Próbáld te is figyelni a jeleket és akkor lépjetek akcióba.
25-27 napos ciklusokkal, 9. napi együttléttel fogant meg a kislányom, aki nemsokára megszületik. Van esély :) Az utolsó ovulációm kb a 11. napon lehetett, vagyis 2 nappal az aktus után (utána nem tudtunk együtt lenni egy hétig, ezért tudom ilyen pontosan) Drukkolok :)
A kérdező hozzászólása: Köszi a válaszokat! Várom még a további észrevételeket!
Nekem 30-32 naposak a ciklusaim, s a 11. napon estem teherbe , szóval lehetséges igen, szurkolok! :) 14 hetes kismama

Január 1-én volt a menstruációm első napja a ciklusom 25-26 napos, a naptár szerint a pé-sem 13-án volt. De már 8-ától termékeny napok voltak.3-szor voltunk együtt a férjemmel. Lehet ebből baba?

Több nap óta megjön érzésem van és görcsöl a hasam is. Keddre nagyon nem várom, lehetek babás?

Legjobb válasz: ezt nem értem kétszer volt pete érésed? vagy hogyan lehetett ez? egy termékeny napod van csak max ha elötte 2 nappal csináltátok akkor volt még a peteérésre élö sperma benned. akár mi is lehet, majd a teszt megmondja.

ezt nem értem kétszer volt pete érésed? vagy hogyan lehetett ez? egy termékeny napod van csak max ha elötte 2 nappal csináltátok akkor volt még a peteérésre élö sperma benned. akár mi is lehet, majd a teszt megmondja.
Várd már ki a végét. Persze, hogy megvan az esély rá.

Mi számít a menstruáció elsõ napjának? a pecsételõ barnás vérzés vagy a rendes piros vérzés?

Legjobb válasz: A piros. De ha nõgyógyász kérdezi mondd el neki mind 2 elsõ napját.

A piros. De ha nõgyógyász kérdezi mondd el neki mind 2 elsõ napját.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válaszodat!

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!