Találatok a következő kifejezésre: A menstruációm első (609 db)

Muszáj a menstruáció első napján elkezdeni a fogamzásgátlót?

A menstruációm júni 15-én jött meg, utána mentem egy n?gyógyászhoz gyógyszer felíratni (el?ször!). Azt mondta, hogy a következ? menstruációm els? napján vegyem be az els?t tablettát. Nekem kb. 30 naponta szokott megjönni, viszont most (nem tudom miért) 21-22 nap után jött meg. Illetve nem tudom, hogy megjött-e, mert nem is fájt a hasam (pedig NAGYON szokott), és nem is az az igazi vérzés (nagyon kevés vér meg barnaság is). De olyan csekély ez is, hogy nem tudom, hogy menstruációnak vegyem-e. Ma van a 3. napja, hogy ez az állapot tart (lehet, hogy már el is múlt), és nem tudom, hogy elkezdhetem-e szedni.

Legjobb válasz: A menstruáció indítja el a peteérés folyamatát, ezért számolják a ciklust a menstruáció elsö napjátol. Ezért kell az elsö napon beszedni a gyógyszert legelöször. 2-3 nap nem baj. Ha úgy gondolod tudsz még egy hónapot várni akkor várj, hátha csak köztes vérzés volt. Ha elakarod kezdeni most nem lesz nagy baj, de sex ne legyen minimum egy hónapig, mert lehet még volt vagy lesz peteérésed. Szóval ha nem sürgös várj egy hónapot, vagy ha megjön rendesen akkor kezd el szedni, ha meg most kezded el akkor sexxel várj minimum egy hónapot.

A menstruáció indítja el a peteérés folyamatát, ezért számolják a ciklust a menstruáció elsö napjátol. Ezért kell az elsö napon beszedni a gyógyszert legelöször. 2-3 nap nem baj. Ha úgy gondolod tudsz még egy hónapot várni akkor várj, hátha csak köztes vérzés volt. Ha elakarod kezdeni most nem lesz nagy baj, de sex ne legyen minimum egy hónapig, mert lehet még volt vagy lesz peteérésed. Szóval ha nem sürgös várj egy hónapot, vagy ha megjön rendesen akkor kezd el szedni, ha meg most kezded el akkor sexxel várj minimum egy hónapot.

Most kezdenék el fogamzásgátlót szedni. Ma jött meg, és a menstruáció első napján kell bevenni az első szemet. Viszont csak holnap tudnám bevenni az elsőt. Ez nagy baj szerintetek? Várjam meg a következő menstruációt?

Legjobb válasz: Nem. Nem kötelezõ az elsõ nap bevenni, beveheted a második napon is, csak így még 1 hétig kiegészítõ védekezést kell (gumi). De nem lesz gáz, holnap beveszed, elmúlik és még 1 hétig óvszer. :)

Nem. Nem kötelezõ az elsõ nap bevenni, beveheted a második napon is, csak így még 1 hétig kiegészítõ védekezést kell (gumi). De nem lesz gáz, holnap beveszed, elmúlik és még 1 hétig óvszer. :)
Nyugi, nem vagy terhes
ahogy az utolsó mondta.. akkor nem leszel rögtön védett, de egy hetet csak kibirtok valahogy:D
A kérdező hozzászólása: Köszönöm szépen :)
elsõ nap után már megvan. ez milyen hülye kérdés?
beveszed amikor megjött, és szeded szeded...a vérzés nem múlik el, hanem tart, amíg tart. kiszeded a 21 bogyót, majd tartasz 7 nap szünetet. amikor már a második levélben jársz, ne várd meg, míg megjön. 7 nap után vedd be. természetesen a betegtájékoztatót is olvasd el
A menstruáció elsõ napjától.
az elsõ napjától. Magát a ciklust is az elsõ naptól számítjuk.
Amikor elkezdessz vérezni.Az az elsõ nap (tuttom szerint).
Szia! Az elsõ naptól számítandó. De én javasolnám hogy menj el nõgyógyászhoz ultrahangra. Nem feltételn olyan normális a pecsételés. Jobb egy vizsgálat, ami elestleg utólag kiderül hogy felesleges volt, mint egy elkésett!
Én az elsõ naptól.1-3. nap barnázás, 4-5. nap ázás:) utána 1-2-nap ismét barnázás-ált.igy szokott lenni.De egy hétnél tovább nem szokott tartani.
Ez teljesen normális, semmi kórós nincs benne. Nekem szokott olyan lenni hogy csak barnázós pecsételés az egész! 1-2 nap és kifújt. Sõt ki is szokott maradni egyszer-egyszer! Máskor meg mint a vízcsap... De én nem mentem el vele orvoshoz, nem foglalkozom vele! Azt sem tartom számon mikor jön meg mennyi ideig tart. Valahogy se idõm se energiám erre és szerintem tök mellékes is! Szexuális életet nem élek, majd ha gyereket akarok ráérek akkor nézegetni a vérzésemet. Tudnék cifrákat mondani én olyan bajokkal maradtam itthon amikkel más már az intenzivre utaltatta volna magát és hülyének néztek h nem vizsgáltatom ki de még mindig itt vagyok! És nem tudok róla h bármi bajom lenne a szokásos PCO, candida, hirsutizmus, irritális bélszindróma stb.. szarokon kivül! Bár az endometriózisra gyanakszom! De nem fogom minden apró vélt problémáimmal is a dokit zaklatni. EZért olyan fásultak a dokik mert a sok hülye hisztis p*csa(elnézést a kifejezésért és tisztelet a kivételnek) jaj istenem egy napot késik tipusu siralmait kell hallgatniuk egész életükben! Az igazán fontos ügyekre meg komoly betegségekre pedig emiatt nem tudnak odafigyelni mert teljesen lefáradnak a sok holtkórostól
Kedves felettem szóló! Akkor én csak annyit mondanék, hogy nem biztos hogy a legjobb stratégiát választod. Ezt saját példámból tanultam meg. Nem nagyon jártam dokihoz. Elkezdett jobban fájni a hasam és jobban vérezni...de gondoltam biztos csak képzelõdöm. Továbbra se mentem el dokihoz. Volt hogy sokat izzadtam éjszaka, utánaolvastam mi lehet /betegség, klimax stb/, de gondoltam továbbra is csak képzelõdöm és nem mentem dokihoz. Folyton afftás volt a szám /uténaolvastam, betegség jele lehet/, de gondoltam biztos nem nálam. Majd elmentem, de a doki csak legyintett. Ilyen a menstruáció. Én érzetem továbbra is hogy baj lehet és nem kéne erre a dokira hallgatnom ÉS TOVÁBBRA SEM MENTEM EL DOKIHOZ. Majd már egy év múlva akkor lettem ideges, mikor olyan erõsen jött meg, hogy minden nap új gyatyát kellett felvennem, mert átáztam. Az orvosi látogatás végeredmánye egy mûtét lett ezzel az eredménnyel: - 2 db mióma a méhemben /10 cenits volt az egyik azt ki is vették/ - teratoma adulti = a petefészkem átalakult csont-szõr-agycsomóvá /ment a petefészek kukába - endometriózis Ezek után úgy gondolom, hogy irtó hülye voltam, hogy annak ellenére, hogy az volt a benyomásom hogy valami nem stimmel nem mentem dokihoz, mert biztos csak képzelõdöm, kemény csaj vagyok nem lehet bajom. Jobb elmenni, hogy kiderüljön semmi baj, mint túl késõn menni. Korábban még azt is mefigyeltem a hasamon, ha háton fekszem, hogy jééé kiáll ott egy pukli...biztos rákos vagyok, aztán meg röhögtem rajta, hogy milyen vicces lenne, de olyan nem lehet. Hát rákos nem voltam, de miómám volt és baj is volt bõven, pont ahogy éreztem, csak épp nem hallgattam a megérzéseimre. Szóval lehet, hogy kedves felettem szóló lehet hogy kicsit késõ lesz akkor utánanézni, ha májd gyereket akarsz... Nem mondom, hogy biztos baj van akérdezõvel, de egy nõgyógyász /Fletételn ULTRAHANGOS/ vizsgálat sosem árt.
Te jó ég! Létezik ilyen betegség, hogy a petefészek átalakuljon ilyesmivé? Mi lehet az oka? Nekem ez elég horrorisztikusnak tûnik, nehezen tudom elhinni. LÉtezik pontos neve ennek a betegségnek? Sok mindenrõl hallottam már, de errõl még soha. Nagyon ritka egyedi dolog lehet. Nekem is fájt egy idõben mindkét alhasam, a dokik egymásnak passzolgattak a nõgyógyász szerint vakbélgyulladás a sebész szerint meg petefészekgyulladás. Ez ment hetekig, nem tudták eldönteni és közben senki nem kezelt! Aztán kifogtam egy jó dokit, aki a nõgyógyászati vizsgálat után egybõl kijelentette hogy proktológiai probléma! Nem mentem vele tovább, hanem elkezdtem kezelni magamat természetes szerekkel, természetgyógyászhoz is jártam. És szép lassan elmúltak a panaszok. Én az orvosokban már nem bizok, nem is nagyon megyek a panaszaimmal hanem amit lehet azt itthon kezelek ki. Hiszek abban, hogy maga az ember tudja legjobban mi baja. Õ érzi. Leirhatom a problémát a tüneteket a lehetõ legvalósabban de az orvos sokszor még utána is csak tapogatózik!
Szia! Hát igazából nem a petefészek maga alakul át, hanem bizonyos magzati létbõl ottmaradt sejtek kezdenek "fejlõdni" és egész odáig fejlõdhet, hogy pl haj, köröm, csont, fog, agyvelõ, mirígyek fejlõdnek. Úgy hívják, hogy teratoma adulti...régen én is olvstam róla kicsit többet, mert tök érdekesnek találtam, de álmaimban sem gondoltam, hoyg bennem is van ilyen :-D. De ne úgy képzeld el, hogy egy emberke fejlõdik, hanem összevisszaszövetek. Aztán nekem ez pont a petefészkemben volt és meg is nyomorította...de akkor tüneteket nekem nem okozott :-D, pedig 7 centis volt.

Mindenhol azt olvasom, hogy a fogamzásgátlót a menstruáció első napjától kell szedni. Miért mondhatta a nőgyógyász nekem, hogy a 3. naptól kezdjem el szedni?

Legjobb válasz: menstruáció alatt kell elkezdeni valamikor. mert akkor hamar hat. én is úgy tudom hogy elsõ napnál kell te mind1. amugy ha nem menstruáció alatt kezded el szedni akkoris hat de akkor vagy 2-3 hét után. Amugy a gyógyszer használati utasításában levan írva pontosan minden :) és szerintem ha el is kezded szedni igyis ugyis érdemes várni 2-3 hetet a durr bele akciókkal. inkább most 2 hét várás mint késöbb egy nagyobb gebasz:)

menstruáció alatt kell elkezdeni valamikor. mert akkor hamar hat. én is úgy tudom hogy elsõ napnál kell te mind1. amugy ha nem menstruáció alatt kezded el szedni akkoris hat de akkor vagy 2-3 hét után. Amugy a gyógyszer használati utasításában levan írva pontosan minden :) és szerintem ha el is kezded szedni igyis ugyis érdemes várni 2-3 hetet a durr bele akciókkal. inkább most 2 hét várás mint késöbb egy nagyobb gebasz:)
Mert õ így szokta ajánlani.Orvos, volt rá oka az biztos.
Azért a 3. napon kell beszedni az elsõt, mert akkor a legerõsebb általában a vérzés!!

Elsőnek szedek fogamzásgátlót (Milligest).1hete vettem be az elsőt a menstruációm első napján, majd folyamatosan szedtem, de a menstr 2nap után megszűnt. A tablettát azóta is szedem, nem hagytam abba! Ez normális? Vagy menjek orvoshoz?

Legjobb válasz: a fogamzásgátlók lerövidítik a menstruációt, ez teljesen normális. amúgy meg ha még fiatal vagy, akkor teljesen normális a rendszertelen vérzés, fogamzásgátlótól függetlenül is. Egy biztos, nem vagy terhes.

a fogamzásgátlók lerövidítik a menstruációt, ez teljesen normális. amúgy meg ha még fiatal vagy, akkor teljesen normális a rendszertelen vérzés, fogamzásgátlótól függetlenül is. Egy biztos, nem vagy terhes.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm! :)
No para, belekavarhat a tabi, ha esetleg a 7 napos szünetben sem lesz olyan erõs a vérzés mint korábban ( a 3.-4. napon várható, nekem pl.: 4. napon szokott) , még akkor se kell kiakadni, de ha a második levél után se az igazi, érdemes visszamenni a dokihoz és jelezni, lehet nem ez a te gyógyszered ( amúgy én is ezt szedem és nagyon elégedett vagyok vele ;) )
A kérdező hozzászólása: Akkor megnyugodtam! Aranyos vagy, Köszi! :)

Nemrég szültem irattam is már ki fogamzásgátlót de nemtudom, hogy hogyan is kell elkezdeni szedni? A menstruáció első napján vegyem be az első gyógyszert?

Utána pedig hogy van mikor elfogy az összes 7 nap szünet?

Legjobb válasz: Milyen fogamzásgátlót írtak? Szoptatsz? Nekem Cerazette volt, és azt bármikor el lehetett kezdeni szedni mert ugye nincs rendes menstruáció még. És nem volt 7 napos szünet sem. Olvasd el a bet.tájékoztatót és sztem oda le van írva. Amúgy én kb. 1 hónapig szedtem aztán abbahagytam mert 2 hétig megvolt olyan épphogy módon (volt hogy normálisan is), nagyon idegesített és így ugye semmi értelme nem volt.

Milyen fogamzásgátlót írtak? Szoptatsz? Nekem Cerazette volt, és azt bármikor el lehetett kezdeni szedni mert ugye nincs rendes menstruáció még. És nem volt 7 napos szünet sem. Olvasd el a bet.tájékoztatót és sztem oda le van írva. Amúgy én kb. 1 hónapig szedtem aztán abbahagytam mert 2 hétig megvolt olyan épphogy módon (volt hogy normálisan is), nagyon idegesített és így ugye semmi értelme nem volt.
én is cerazettet szedtem/szedek. kiváltottam és elkezdtem. nem kell tartani szünetet, szedni kell folyamatosan, de ez csak szoptatás alatt jó. nekem szerencsére nem volt gondom vele, nem votlak köztes vérzések, sõt, semmilyen nem volt!

Miért pont a menstruáció első első napján kell kezdeni szedni a tablettát? Talán a hatékonyság miatt?

Van még egy kérdésem: Most kezdtem el a Mercilon szedését.El?tte Nuvaringet használtam,de nem a 8.napon vettem be a tablettát,hanem el?tte...Mit gondoltok,így is ok?

Legjobb válasz: Azért kell a menstruáció elsõ napján elkezdeni szedni, mert már akkor abban a ciklusban megakadályozza a peteérést!

Azért kell a menstruáció elsõ napján elkezdeni szedni, mert már akkor abban a ciklusban megakadályozza a peteérést!

Pár napja kezdtem el fogamzásgátló tabletta szedését. Nem olvastam el rendesen a tájékoztatót, most vettem észre, hogy az első tablettát a menstruáció első napján kell bevenni.A menstruációm pedig kb.1 hét múlva fog jelentkezni. Mi ilyenkor a teendő?

Legjobb válasz: Mostmár ne hagyd abba. De az elsõ hónapban kiegészítõ védekezésre van szükséged. Lehet, hogy pecsételõ vérzés jelentkezik közben, de lehet, hogy nem. A 7 napos szünetben fog jelentkezni a megvonásos vérzés utána szedd tovább a második levéllel. És máskor ha elkezdessz egy hosszabb ideig szedett gyógyszert, akkor egyrészt rendesen beszéld meg az orvosddal, másrészt gondosan olvasd el a tájékoztatót.

Mostmár ne hagyd abba. De az elsõ hónapban kiegészítõ védekezésre van szükséged. Lehet, hogy pecsételõ vérzés jelentkezik közben, de lehet, hogy nem. A 7 napos szünetben fog jelentkezni a megvonásos vérzés utána szedd tovább a második levéllel. És máskor ha elkezdessz egy hosszabb ideig szedett gyógyszert, akkor egyrészt rendesen beszéld meg az orvosddal, másrészt gondosan olvasd el a tájékoztatót.
Egyetértek az elõttem szólókkal. Az orvosod nem mondta el, hogy mit csinálj? Legalább megvizsgált rendesen? Laborvizsgálat volt? Májfunkció?
Hát pedig az orvos feladata egy pácienst felvilágosítani, fõleg tizenéves lányokat a fogamzásgátlóról. Akkor is, ha az adott páciens kiolvasta a teljes szakirodalmat, és kívülrõl fújja latinul a betegségeket. Az orvos NEM ráadás, könyörgöm. Neki kell kikérdeznie és megvizsgálnia a pácienst, elküldeni laborra, értékelni a labort, és annak alapján kiírni (vagy nem kiírni) a gyógyszert. Mert ugye egy átlagember nem tudhatja, hogy hajlamos-e mondjuk trombózisra. Magyarán: az az orvos, aki ránézésre, mindenféle vizsgálat nélkül felír egy gyógyszert (akár egy nyamvadt aszpirint is), elég felelõtlen fajta, ahhoz többet nem mennék. Mert a közönséges aszpirin is okozhat nagy kellemetlenségeket.
Gratulálok...Hajrá felelõsség, érettség, komolyság...Nem is tudom, miért lepõdök meg, hogy ennyien esnek teherbe tabi mellett, amikor az agyi színvonal még addig sem terjed ki, hogy legalább ezt az 1. legfontosabb dolgot megkérdezze a dokitól vagy elolvassa rendesen a betegtájékoztatót, amiben le van írva világosan.... Most elérted, hogy kidobtad az ablakon 1 levél fog.gátló árát, mivel nem leszel védett az 1. hónapban, emellett bekavartál a ciklusodba. Ha ilyen figyelmesen szeded a tabit a továbbiakban is, hamarosan várandós leszel. Erre készülj fel. Tovább kell szedned a tabit, de menj vissza a dokidhoz és kérdezd meg tõle, mit tettél a szervezeteddel, mire számíthatsz, mikor leszel védett. Köszi a lepontozást. Sajnálom, hogy fáj az igazság...
csak gratulálni tudok az eszedhez...én mikor kiváltottam a gyógyszerem az volt az elsõ h alaposan átrágtam a tájékoztatót (pedig csak rá 2 hétre kezdtem el szedni a gyógyszert)
De nem mindig csak az orvost kell hibáztatni h "nem mondta el" Mert valószínû ha valaki komolyan tablettát szeretne szedni az már elõre tudja h mit hogyan kell csinálni! És az orvos az meg már csak a ráadás.+Még a betegtájékoztató is. Szal innentõl egyéni szocproblem -.-

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!