Találatok a következő kifejezésre: A menstruációm 5 (362 db)

Fogamzásgátlótól meghosszabbodhat a menstruációm 5-6 nap folyamatosra? Elég rendszertelen, 1-2-3 napos (majd még egy két napig kiszámíthatatlan) "néha picit ujra megjön" majd sokáig barna folyás, nagyon picit de kb a 9. napig

Nem szeretném, hogy meghosszabbodjon, örülök nagyon, hogy ilyen rövid, viszont sok baj van ezzel, hogy iylen kiszámíthatatlan, másrészt biztonságosabb lenne, de a barátommal egy évben csak 5 hónapot töltök együtt (hosszú ideig külön, van hogy 1-2 hónapig nem találkozunk, majd 1 hétre együtt vagyunk, majd 1 hónapig megint nem találkozunk utána 2 hónapra ujra együtt). Érdemes lenne terhelni a suervezetem ezzel? Amikor együtt vagyunk akkor viszont sokkal jobb lenne ha szedném, csak sokan mondják, hogy nem lenne jó. Lány/17

Legjobb válasz: Az 1-2-3 napos néha picit újra megjön menstruációt amúgy is rendezni kell. Úgyhogy szerintem kezdd azzal, hogy elmész a nõgyógyászhoz, és elmeséled neki ezt a vérzést, mert simán lehet, hogy fejletlen a szervrendszered és kicsit rá kell segíteni neki, vagy valami hormonális vagy más gond van. A fogamzásgátlótól rövid, enyhe, de normális (~4-5 napos) vérzésed lesz, de lehet, hogy elõbb mást kapsz, amitõl rendezõdnek a dolgaid.

Az 1-2-3 napos néha picit újra megjön menstruációt amúgy is rendezni kell. Úgyhogy szerintem kezdd azzal, hogy elmész a nõgyógyászhoz, és elmeséled neki ezt a vérzést, mert simán lehet, hogy fejletlen a szervrendszered és kicsit rá kell segíteni neki, vagy valami hormonális vagy más gond van. A fogamzásgátlótól rövid, enyhe, de normális (~4-5 napos) vérzésed lesz, de lehet, hogy elõbb mást kapsz, amitõl rendezõdnek a dolgaid.

Jangee fogamzásgátlót írtak fel. Az orvosom szerint minden hónap, a menstruáció 5. napján kell elkezdenem szedni. Más is van aki így szedi?

Túl vagyok az 1. 21 szemes levelen, utána kb. 2 napra meg is jött és ùgy ahogy az orvos mondta elkezdtem a 2. levéllel is szedni a menstruációm 5.napján. Ezért kérdezném, van-e valaki aki így szedi? Védettséget így is biztosan nyújt a teherbe esés ellen? N/21

Legjobb válasz: Az orvosod van hülye, vagy te értettél valamit nagyon félre!!! A fogamzásgátlót nem a menzesz 5. napján kell elkezdeni szedni, persze, akkor is lehet, viszont ajánlott a vérzés elsõ napján, ugyanis akkor már ha olyan típusú a fog. gátló, akkor az elsõ szemtõl kezdve egybõl kialakul a védettség. Az meg, hogy utána mi van, azt nem menstruációnak hívják! Ugyanis ha te fogamzásgátlót szedsz, akkor nem menstruálsz!!! Ugyanis olyankor a rendes ciklus le van állva a gyógyszer hatására és amid lesz, mármint vérzés, azt megvonásos vérzésnek hívják, amit a gyógyszer szünetre történõ abbahagyása vált ki. És a fog. gátlót mindenképpen úgy kell szedni, ahogy a betegtájékoztatóban le van írva! Tehát ha egyfázisú gyógyszert szedsz, amiben 21 db egyforma szem van, akkor a vérzésed elsõ napján elkezded szedni, elfogy a levél, majd jön 7 nap szünet és vérzéstõl függetlenül a 8. napon kezdeni kell a következõ levéllel. Amennyiben te nem így szeded, hanem össze-vissza, abban az esetben a szervezetedet teljesen felborítja, a védettségtõl pedig úgymond el is búcsúzhatsz!

Az orvosod van hülye, vagy te értettél valamit nagyon félre!!! A fogamzásgátlót nem a menzesz 5. napján kell elkezdeni szedni, persze, akkor is lehet, viszont ajánlott a vérzés elsõ napján, ugyanis akkor már ha olyan típusú a fog. gátló, akkor az elsõ szemtõl kezdve egybõl kialakul a védettség. Az meg, hogy utána mi van, azt nem menstruációnak hívják! Ugyanis ha te fogamzásgátlót szedsz, akkor nem menstruálsz!!! Ugyanis olyankor a rendes ciklus le van állva a gyógyszer hatására és amid lesz, mármint vérzés, azt megvonásos vérzésnek hívják, amit a gyógyszer szünetre történõ abbahagyása vált ki. És a fog. gátlót mindenképpen úgy kell szedni, ahogy a betegtájékoztatóban le van írva! Tehát ha egyfázisú gyógyszert szedsz, amiben 21 db egyforma szem van, akkor a vérzésed elsõ napján elkezded szedni, elfogy a levél, majd jön 7 nap szünet és vérzéstõl függetlenül a 8. napon kezdeni kell a következõ levéllel. Amennyiben te nem így szeded, hanem össze-vissza, abban az esetben a szervezetedet teljesen felborítja, a védettségtõl pedig úgymond el is búcsúzhatsz!
Valamit nagyon csúnyán félreértettél. (Bár erre magad is rájöttél volna, ha veszed a fáradtságot arra, hogy elolvasd a betegtájékoztatót...) Ha 21 szemes gyógyszert szedsz, akkor a VÉRZÉSTÕL FÜGGETLENÜL mindig 7 nap szünet után, a 8. napon kell elkezdeni. Ha 7 napnál kevesebb szünetet tartottál, akkor a védettség megmaradt, de ha többet, akkor bizony baromira nem.
a legelsõ szemet kell bevenni az 5.napon. azután nemkell figyelembe venni, csak a 21 szem gyógyszer beszedését, majd a 7 napos szünetet, ami után(8.nap) beveszed a következõ levél elsõ szemét, s ez ismétlõdik. jó esetben nincs is mentruáció 5.napod, mert lecsökken az idõ akár 3 napra is( legalább is nekem lecsökkent) ha nem így szeded(betartod, hogy 5.nap veszed be s 7 nap szünet heleyett többet hagysz ki, ami nem helyes!!!!!!) jó eséjed van rá, hogy terhesen maradsz.
A kérdező hozzászólása: Elolvastam a betegtájékoztatót :) és ezért is kérdeztem hogy lehet-e máshogy szedni mint a papíron, azaz úgy szedni ahogy az orvos mondta. Hogy most melyikre hallgassak. A 2. levéllel is elkezdtem szedni ugye a vérzés 5. napján (a tablettamentes hét 2.napján jött meg) ami azt jelenti hogy a tablettamentes hét 7.napján kezdtem el szedni. Úgy olvastam hogy ez nem gáz, mert pl. ha elõrébb akarom hozni akkor úgy írja, hogy lerövidítem a tablettamentes hetet. Akkor végül így is védett vagyok? Kicsit összezavarodtam azért gondoltam hogy felteszem kérdésnek, most szedek életemben elõször fogamzásgátlót és mindenki mást mondd hátha itt több a tapasztalat. Köszönöm a válaszokat! :)
Elolvastam a neten ennek a fog. gátlónak a szedését és nem tudom, hogy hol van ilyen benne, hogy ezt a vérzés 5. napján kéne elkezdeni szedni, meg utána a megvonásos vérzés 5. napján??? Ennek a fog. gátlónak a betegtájékoztatója pontosan azt írja, hogy a menstruáció elsõ napján kell bevenni az elsõ szemet, ilyenkor már az elsõ szemtõl kezdve védettséget nyújt a gyógyszer terhesség ellen, de lehet akár 2-5. napon is, csak akkor nem alakul ki egybõl a védelem. És amikor elfogyott a 21 szem, akkor jön 7 napos szünet és a szünet utáni 8. napon lehet a következõ levéllel elkezdeni szedni. Szóval kérdezõ én nem tudom, te mit olvastál, te ezt így kell szedni. Szóval már az elsõ szemet sem a vérzésed 5. napján lett volna kötelezõ elkezdeni szedni, hanem már az elsõ vérzéses napon. És utána 21 napig szedet, tartasz 7 nap szünetet, a szünetben valamikor megjön a megvonásos vérzésed és vérzéstõl függetlenül a szünet után folytatod a gyógyszert a következõ levéllel. Tehát ha mondjuk valakinek kedden elfogy a levél, a 21. szem és mondjuk neki a vérzése a szünet 5. napján, azaz vasárnap jön meg, akkor a gyógyszert nem csütörtökön a vérzése 5. napján kell folytatni, hanem szerdán! Mert amennyiben az illetõ itt csütörtökön szedi a következõ levél elsõ szemét, úgy a szerda kimaradt nem és abban az esetben már a szünet alatt sem nyújt teljes védelmet a gyógyszer, mert a gyógyszerszedés elsõ hetén történt kimaradás. Szóval fuss neki még egyszer a betegtájékoztatónak kérdezõ, mert nem úgy van, ahogy leírtad!

Lányok! Ti hogy vagytok ott lennt a menstruáció 5. napján? Barátnõmnek tegnap, szombaton jött meg, pont mielõtt átjött hozzám. Legközelebb csütörtökön tudunk együtt lenni, utána elutazok egy kis idõre.

Szóval érdekelne, hogy szerintetek ha szombaton jött meg, akkor csütörtökön mennyire látszik, érzõdik még a dolog?

Legjobb válasz: van akinek 5 nap alatt elmúlik, van akinek nem (de neki se erõs már)

van akinek 5 nap alatt elmúlik, van akinek nem (de neki se erõs már)
Nekem ötödik nap már nem is szokott lenni, max. este egy kis barnás pecsételgetés. Ha nem fog napközben vérezni, akkor szabad az út!
Kis butus(már bocsi). De ezt ne tõlünk kérdezd, hanem tõle. Minden lány más...Általában a lányoknál 4-5 nap...és vagy az elsõ napokban az intenzívebb a vérzés vagy az utolsókban...az elsõ eset a valószínûbb...ne hasonlítgasd más lányokhoz, mert lehet neki nem így van...nekem pl. 9 napig tart...elsõ 2-3 nap sok a mennyiség, a többiben meg kevesebb, de azért van...ne viszonyíts, hanem kérdezz rá! :)
A kérdező hozzászólása: Köszönöm! Igen, tõle is megkérdeztem, azt mondta, akkor már nagyon enyhe, de nem kell becsókolnom ott alul. Nem csináltam még sosem menstruáció alatt, így ezért megkérdeztem itt, hogy mégis mit jelent az 5. napon a kis vérzés. Ha tényleg ilyen ritka pecsételgetõs, akkor az még belefér. Ez lesz az elsõ rendes aktusunk, így eléggé oda akarom tenni magamat, amihez hozzá tartozik az is, hogy szájjal is csinálom..
Ha ez lesz nektek az elsõ együttlét, akkor elhalasztanám, hogy ilyen dolgok miatt, mint a vérzése, ne legyen rosszabb, furább, mint amilyen alapból lehetne.
így, hogy az elsõ alkalom lesz nektek, hanyagold a menzesz alatt érzékenyebb lehet, lelkileg is, máshogy reagál..esetleg feszenghet amiatt, hogy ott lenn vérzik...

Az a bajom hogy nem jött meg a menstruációm 5 napja és csináltam tesztet de negatív lett nem tudom hogy terhes vagyok vagy nem? Vagy esetleg valami más bajom van?

Görcsölni szokott a hasam mintha meg akarna jönni,várjak még a tesztel vagy menjek el orvoshoz?

Legjobb válasz: Sok minden mástól is késhet(pl.:stressz)! Valószínû nem baba lesz, 5 nap késésnél általában már mutatja a teszt! Szerintem még várj 5 napot, nem jön meg tesztelj, ha negatív menj el dokihoz.

Sok minden mástól is késhet(pl.:stressz)! Valószínû nem baba lesz, 5 nap késésnél általában már mutatja a teszt! Szerintem még várj 5 napot, nem jön meg tesztelj, ha negatív menj el dokihoz.
Még lehetsz terhes. Tesztelj pár nap múlva újra reggeli elsõ vizeletbõl Ha negatív lesz az is, akkor szerintem is menj dokihoz. Cisztától is késhet a mensi...meg bármi mástól is.
A kérdező hozzászólása: Ma meg jött egy picit, és a cisztát a szûrésen nem venni észre?Az utóbbi idõbe nem voltam stresszes!Már nagyon szeretnék egy kisbabát!Mit csináljak hogy össze jöjjön?
Az UH-n látják, ha ciszta van. Hát ha én azt tudnám, hogy mit kéne csinálni hogy összejöjjön, akkor már 3 gyerekem lenne! Nekem se sikerül régóta és még nincs gyerekem. Ti mióta próbálkoztok?

Terhes lehetek hogyha 5 napja szedem a Milligest fog. Gátlót és a menstruáció 5. napján szeretkeztem a barátommal?

Legjobb válasz: Azt írtad 5 napja szeded, akkor milyen egy hónapról beszélsz drágám?

Azt írtad 5 napja szeded, akkor milyen egy hónapról beszélsz drágám?
Én is úgy tudom, hogy már az elsõ szemtõl véd. Én a 9. napon szeretkeztem a barátommal és nem lett semmi baj. Szerintem nem kell aggódnod.
11:32-es vagyok Rengeteg nõ teherbe tud esni az elsõ hónapban! Ezért rengetegen védekeznek is az 1. hónapban, óvszerrel...
Mert általánosságban véd. De van olyan akinél nem áll be... De tényleg nem tudom mért kell ráírni ha nem biztos :S
Az elsõ hónapban fontos a kiegészítõ védekezés, mert a szervezeted 5 nap alatt nem tud beállni a fogamzásgátló-tabira! Jobb lett volna betartani azt az 1 hónapot.. De ugye nem élvezett beléd?
IGEN terhes lehetsz, ez meggondolatlanság volt részetekrõl ha nem védekeztetek, fõleg ha most szedsz elõszõr fog.gátlót. A gyógyszer a második levél elsõ szemének bevételétõl biztonságos!!!!!! 21/lány
A kérdező hozzászólása: A 10:37 válaszolónak: az 5. nap nincs benne az elsõ hónapban DRÁGÁM?!!!?? Tudod az elsõ hónap az 1.-tõl 30.-áig tart!! Puszi neked is!
Kedves utolsó! Akkor ne haragudj, de nagyon buta az orvosod. A fogamzásgátló hatása is nem egy gyógyszertõl lesz 100%-os, hanem attól hogy több szemet veszel be egymás után, így fokozatosan alakul ki a védekezés.. a fogamzásgátló nem játék!!! nehéz várni vele még pár napot?mit hagytok ki vele, a párotok elvileg ugyanúgy ott lesz egy levél beszedése után is!hány évesek vagytok ti?13???...agyatlanok...
Nem azért nem lett terhes, mert kicsi az esélye a peteérésnek, hanem azért, mert ha a Milligestet a menstruáció elsõ napján veszik be, az elsõ naptól kezdve véd.Nekem doki mondta. Szerintem tudja.
09.11. SZIA UGYE NEM VOLTÁL TERHES?éN MONTAM.aT ELSÖ 10 NAPBAN KICSI AZ ESÉLYE A PETEÉRÉSNEK. KIVÁNCSI VAGYOK MI LETT VELED. ÜDV.
Te hol olvastad azt a tájékoztatón, hogy már az elsõ hónapban véd?? Itt tartom a kezemben a tájékoztatót, végig olvastam háromszor és esküszöm sehol sem látom ezt leírva. Nekem az orvosom is azt mondta hogy az elsõ levél beszedése után véd teljesen..és nem is értem miért nem tudjátok kivárni azt az egy hónapot. Hiszen aki fogamzásgátlót kezd szedni gondolom komoly párkapcsolatban él már tehát várt elég ideig ahoz hogy lefeküdjön az illetõvel, ebbõl kiindulva nem értem miért nem lehet kivárni még ezt a kicsi idõt..
A kérdező hozzászólása: Köszi a válaszokat! Vettem tesztet és negatív lett! Szerintem ilyen esetben nagyon kicsi az esélye a terhességenk, nincs kizárva de csak nagyon ritka esetben fordul elõ.
Szerinten NEM!Én is használtam már naptármodszert és a menszesz után az elsö 10 napban nincs peteérés és nem eshetsz teherbe .Bár ez nem 100%da szerintem nem vagy az.Vegyél 1 teszte azért.A legolcsobb 540 ft.Már a 3 napos terheséget is kimutatja.Ne agodj szerintem nem vagy terhes!!!
9:52-es vagyok, legelsõ válaszoló. A barátnõm Milligest szedett és terhes lett, a menstruációja elsõ napján kezdte el a gyógyszert, rá 18 napra feküdt le a barátjával, tehát még nem vette be a 21 szemet, nem védekezett és bekövetkezett a baj, elvetette és meddõvé vált, mert elrontottak a lányon vmit kaparás közben... nah ezek után is azt mondod hogy már az 5-ik napon biztonságban vagy?! Gondolkozzál már!!!! Na ilyen embereknek nem írnám fel a gyógyszert...meggondolatlan vagy!!! De te tudod... 21/lány
A kérdező hozzászólása: De akkor mért írja a tájékoztató hogy már az elsõ hónapban védve vagy? Meg sokan mások hogy a nõgyógyász azt mondja hogy már az elsõ szemtõl? hmmm?
A kérdező hozzászólása: Akkor most leírom hogy én hogyan olvastam a tájékoztatón:"Ha a menstruáció 1. napján kezdi el szedni akkor már az elsõ HÓNAPBAN biztosan véd!!
A kérdező hozzászólása: Én ezt mind értem, de akkor mért írja hogy az elsõ hónapban biztosan véd?
Nem tudom, egy szóval nem írtam, hogy rögtön az elsõ szem után lefeküdtem a pasimmal. Én tipikusan a parázós típus vagyok, 2 hónapot vártunk. De örülök, hogy megint 2 mndatból sikerült megítélni. Az agyatlan 13 éves. Jesszusom.

Igaz, ha a menstruáció 5. napján kezdem el szedni a fogamzásgátlót, akkor kevésbé gyakori mellékhatás az első hónapban a pecsételő vérzés?

Legjobb válasz: Elsõ: Ez nem igaz. A legtöbb gyógyszernek benne is van a papírjában, hogy 1-5. nap lehet elkezdeni. Kérdezõ: Igen, igaz. De legalább két hétig kiegészítõ védekezés kell.

Elsõ: Ez nem igaz. A legtöbb gyógyszernek benne is van a papírjában, hogy 1-5. nap lehet elkezdeni. Kérdezõ: Igen, igaz. De legalább két hétig kiegészítõ védekezés kell.
AZ ELSÕ NAPON !!!KELL!!! ELKEZDENI! Olvasd el talán a tájékoztatót...
A kérdező hozzászólása: olvassad el te a tájékoztatót! a filmtabletta szedését a ciklus elsõ napján (azaz a menstruáció elsõ napján) kezdje el. Ha a menstruáció elsõ napján kezdi el, már azonnal védett a terhességgel szemben. Elkezdheti a szedést a ciklus 2-5. napján is, de ilyenkor az elsõ 7 napban további védekezést (például óvszert) kell alkalmaznia.
Lol, uccsó te is hülye vagy :D Ott írja a betegtájékoztató idézet, hogy egy hétig kell kiegészítõ védekezés, akkor minek jössz itt a két héttel????
Miért lennék hülye? az én orvosom két hetet mond.

Lindynette 75/20. Az orvosom azt mondta, hogy az 1. szedésnél a menstruáció 5. napjától kezdjem el szedni. Na most a következő hónapokban is az 5. naptól szedjem?

Például hétf?n beszedem a levél 1. darabját, majd vasárnap beszedem az utolsó szemet. És pont úgy jön meg, hogy ha 5. naptól számolom, akkor kedden el kezdem beszedni a következ? levél 1. darabját, majd hétf?n hagyom abba, és így tovább. Szerintetek ez így jó?

Legjobb válasz: én is most ezdem el majd szedni, nekem nem lyndinett van, és az orvosom ugy mondta h az elsö szemet a mensi elsö napján szedjem ba, majd ha elfogyott 7 nap pihi, és mindentöl függetlenül a 8. nap ujra kezdjem a 2. levéllel. ez be fog állni elvileg, h abban a 7 napban amig szünetelek, addig lesz majd meg... nem tudom ez most orvos függö v gyogyszer függö... de nekem bnöim is igy szedték.

én is most ezdem el majd szedni, nekem nem lyndinett van, és az orvosom ugy mondta h az elsö szemet a mensi elsö napján szedjem ba, majd ha elfogyott 7 nap pihi, és mindentöl függetlenül a 8. nap ujra kezdjem a 2. levéllel. ez be fog állni elvileg, h abban a 7 napban amig szünetelek, addig lesz majd meg... nem tudom ez most orvos függö v gyogyszer függö... de nekem bnöim is igy szedték.
Nem, nem jó, olvasd már el a tájékoztatót, le van irva benne feketén fehéren. Elkezded szedni, majd ha elfogy a 21 szem, tartasz 7 nap szünetet. Ekkor megvonásos vérzés fog jelentkezni. Attól függetlenül, mikor jön vagy megy ez a vérzés, a 7 nap szünet után a 8. napon elkezded a következõt és igy tovább.
lehet, nem is kicsi.
vagymi.. xDD izé van. keress rá google, vagy gyógyszertár
A Jangee nevû tabletát, ha a 2-5. napon kezded szedni egy hét után védelmet nyújt, ez van a tájékoztatójában:)

Mikor kell megjönnie? A menstruációm 5-ik napján kezdtem el a fog. Gátlót szedni, most épp gyógyszerszünet 4. ik napján vagyok és még semmi.

Legjobb válasz: A 7 napos szünet alatt valamikor, ez lehet a 7. nap is. Ha mellévédekeztetek ebben a hónapban (mivel az 5. naptól kezdted nem védett ebben a hónapban), akkor nincs gáz ha meg sem jön akkor sem (ha viszont ez a köv hónapban is elõfordul, akkor irány vissza a doki, mert nem jó a tabletta). Ha nem védekeztetek mellé, akkor tesztelj egyet.

A 7 napos szünet alatt valamikor, ez lehet a 7. nap is. Ha mellévédekeztetek ebben a hónapban (mivel az 5. naptól kezdted nem védett ebben a hónapban), akkor nincs gáz ha meg sem jön akkor sem (ha viszont ez a köv hónapban is elõfordul, akkor irány vissza a doki, mert nem jó a tabletta). Ha nem védekeztetek mellé, akkor tesztelj egyet.
A kérdező hozzászólása: Ha nem jön meg most a szünetben akkor is szedhetem tovább a fog.gátlót.?
Ha nem jön meg most a szünetben és negatív a teszt, akkor elkezdheted a köv levéllel. Ha a következõ szünetben sem jön meg, akkor doki.
Ne szedj fogamzásgátlót! Van más védekezési módszer is.

A menstruáció 5 napján nagyon veszélyes és kockázatos szexelni?

21 nap van a menstruációk között és 7 napig tart....

Legjobb válasz: Menstruálás közben is teherbe lehet esni, ezért ha nem szedsz tabit, akkor védekezzetek gumival!

Menstruálás közben is teherbe lehet esni, ezért ha nem szedsz tabit, akkor védekezzetek gumival!
sógornõméknél pont akkor csúszott be a baba. mázli, hogy nekik nem volt baj, ha becsúszik.
Kisebb az esély, de attól még van. Szóval ha nem akarsz babát, akkor védekezz. Bár úgy mellékesen szólva nem ajánlott menzesz alatt szexelni.
jaa, hat ha hasznaltok gumit, akkor nem gond! ajanlom a durex arousert, az még sose szakadt ki nálam!
én úgy tudom, hogyha megvan mehet a cucc, mert olyankor nem eshetünk teherbe... utána is néztem rengeteg helyen, meg orvost is kérdeztem és mindenhol ez a válasz jött, hogy olyankor durr bele:D
Utolsó, ugyan már, ekkora marhaságot! Bármikor teherbe lehet esni, ez nem védekezés, amit a kérdezõ csinálni akar!
A kérdező hozzászólása: gumit használnánk az biztos csak ha kilyukad az mennyivel rosszabb ahhoz képest ha nem menstruálnék?

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!