Találatok a következő kifejezésre: A menstruációm 4 (394 db)

Április 4-én jött meg a menstruációm, 4 napig tartott (3-4. nap nagyon enyhe). Babát szeretnénk. Lehet peteérésem? Többi lent.

Szedem az Elevit terhességi vitamint és iszom a cickafarkfû peteérést serkentõ teát. 6-án, 8-án és 13-án voltunk együtt eddig. Átlag 28 naposak a ciklusaim. De 12-én bõ krémes folyást tapasztaltam, ami elmúlt. Lehet korai peteérés? Járt már így valaki?

Legjobb válasz: Lehet persze!De meg most is erdemes lenne ovu tesztet elkezdeni használnod,(elvileg a 10.napon vagy es a 13-14.nap szokott lenni 28nap mellett)siman kiderül hogy lesz e normal középidoben peteresed vagy tenyleg korábban megvolt..

Lehet persze!De meg most is erdemes lenne ovu tesztet elkezdeni használnod, (elvileg a 10.napon vagy es a 13-14.nap szokott lenni 28nap mellett)siman kiderül hogy lesz e normal középidoben peteresed vagy tenyleg korábban megvolt..

Ha előrébb szeretném hozni a menstruációmat 4 nappal, hogy érdemesebb: egy alkalommal 4 nappal, vagy 2x 2 nappal csúsztassam?

Melyik jobb módszer? Melyik terheli meg kevésbé a szervezetem? Ti hogy csinálnátok? Köszi a válaszokat előre is.

Legjobb válasz: Én a 2x2-t választanám, a 4 szerintem nagyobb kavart okozhat

Én a 2x2-t választanám, a 4 szerintem nagyobb kavart okozhat

Mikor kezdjem el szedni és mikor kezd el hatni ez a gyogyszer? Még sosem szedtem fogamzásgátlot . Orvos nekem a tri-regolt irta fel. De azt nem mondta hogyan kell szedjem . Most vagyok a menstruácio 4 napjában.

Legjobb válasz: Azt én is szedtem régen. Minden le van írva a tájékoztatóban. Elvileg a menstruáció elsõ napján kellett volna elkezdeni, és akkor rögtön véd. Ha az 5.(? vagy 7???) napján kezded el, akkor úgy tudom 2 hétig más módszer is kell. De rá van írva, nekem volt az már 3 éve is... Én elsõ hónapban máshogy is védekeztem, biztos, ami biztos alapon, szerintem tedd ezt te is.

Azt én is szedtem régen. Minden le van írva a tájékoztatóban. Elvileg a menstruáció elsõ napján kellett volna elkezdeni, és akkor rögtön véd. Ha az 5.(? vagy 7???) napján kezded el, akkor úgy tudom 2 hétig más módszer is kell. De rá van írva, nekem volt az már 3 éve is... Én elsõ hónapban máshogy is védekeztem, biztos, ami biztos alapon, szerintem tedd ezt te is.
Ez egy többfázisú gyógyszer, úgyhogy nagyon oda kell majd figyelni a szedésére. Sajnos nem tudom mikor kell elkezdeni, de nézd meg tüzetesen a tájékoztatót, esetleg egy barátnõd is segítsen az értelmezésében, vagy pedig egy tapasztaltabb nõ.

A menstruációm 4. napján mekkora a fertőzésveszély?

Uszodába szeretnénk menni,de ma jött meg. Az lenne a kérdésem,hogy ha csütörtökön elmegyünk,kisebb lesz a fert?zésveszély kockázata? Illetve ha óránként tampont cserélek nem lesz akkora a veszély? Teljes bizonytalan vagyok most :/ Köszönöm a válaszokat :)

Legjobb válasz: Szia! Ez ebbõl a szempontból mindegy, mert a méhszáj nyitott, ameddig a menstruáció tart. A tampont pedig a madzagon keresztül még elõ is segíti a kórokozók feljutását. Én nem mennék a helyedben csak akkor, amikor már elmúlt. Nem tudom hány napig szokott tartani, de várd ki.

Szia! Ez ebbõl a szempontból mindegy, mert a méhszáj nyitott, ameddig a menstruáció tart. A tampont pedig a madzagon keresztül még elõ is segíti a kórokozók feljutását. Én nem mennék a helyedben csak akkor, amikor már elmúlt. Nem tudom hány napig szokott tartani, de várd ki.
szerintem se menj.
Amíg a menzesz fennáll, ne menj. Jobb félni, mint megijedni.
Jaja, amíg menstruálsz a lakásból se menj ki, sõt lehetõleg egy orvosi izolációs szobában tengesd napjaidat.
A lakásból nyugodtan kimehet, de olyan vízbe, amibe mindenki belefürdik, egy része bele is pisil ne menjen bele úgy, hogy menstruál. Ha nem menstruálsz, akkor is elkaphatsz bármit a strandon, nemhogy ebben az idõszakban.

Lehetséges az, hogy terhesség alatt az első időszakban a menstruáció 4-5 napig tart, ugyanúgy mint normál esetben?

Legjobb válasz: Igen. Egyik barátnõm 4 hónapos terhes volt, amikor elment nõgyógyászhoz csak egy sima vizsgálatra és akkor tudta meg, hogy babát vár. Addig pedig ugyanúgy megvolt a mensije és semmi terhességi tünete nem volt.

Igen. Egyik barátnõm 4 hónapos terhes volt, amikor elment nõgyógyászhoz csak egy sima vizsgálatra és akkor tudta meg, hogy babát vár. Addig pedig ugyanúgy megvolt a mensije és semmi terhességi tünete nem volt.
Igen elõfordulhat, persze a legjellemzõbb, hogy azért valamiben más(mennyiség, szín)de azért elõfordulhat.

Ha a menstruációm 4. napján vettem be a tablettát, és rá a 4. napon feküdtem le a barátommal, de gumi nem volt, akkor is védett?

anyukám azt mondta, neki védett akkor is...

Legjobb válasz: Elvileg sem kell védenie: "Elkezdheti a szedést a ciklus 2-5. napján is, de ilyenkor az elsõ 7 napban további védekezést (például óvszert) kell alkalmaznia" Tuti,hogy a te tablettát tájékoztatója is ilyesmit ír.Ha a 4.napon kezdted el szedni,akkor még 7 napig kell az óvszer.Gondolom azért jöttél ide megkérdezni,mert mégsem bízol abban,amit anyud mondott és abban sem,hogy "elvileg" védenie kell.Elöbb olvasd el a tájékoztatót és csak utána csinálj hülyeséget.

Elvileg sem kell védenie: "Elkezdheti a szedést a ciklus 2-5. napján is, de ilyenkor az elsõ 7 napban további védekezést (például óvszert) kell alkalmaznia" Tuti, hogy a te tablettát tájékoztatója is ilyesmit ír.Ha a 4.napon kezdted el szedni, akkor még 7 napig kell az óvszer.Gondolom azért jöttél ide megkérdezni, mert mégsem bízol abban, amit anyud mondott és abban sem, hogy "elvileg" védenie kell.Elöbb olvasd el a tájékoztatót és csak utána csinálj hülyeséget.
netegtájékoztató mit ír? meg mit mondott az orvos mikortól véD?
A kérdező hozzászólása: nemtudom... de elv. védenie kell ilyenkor is... sensonette-t szedek.
A kérdező hozzászólása: +haltam
Azért még ne ugorj ki az ablakon, lehet szerencséd.De most már figyeljetek oda és csinálj majd tesztet!
Miért nem olvastad el a tabletta betegtájékoztatóját? Nem azzal kellene kezdeni, mielõtt beveszel vmit? Legyen már eszed. Amúgy nem, 7 nap kiegészítõ védekezés kellett volna. "A megelõzõ hónapban hormonális fogamzásgátlást nem használt nõk az elsõ bevont tablettát a menstruáció elsõ napján vegyék be. Amennyiben a Sensonette szedését a menstruáció elsõ napján kezdi el, Ön azonnali védettséget kap a teherbeesés ellen. A 2.-5. napon is elkezdheti a gyógyszerszedést, de ekkor kiegészítõ fogamzásgátlást (pl. óvszert) kell alkalmaznia az elsõ 7 napon. " Ezt konkrétan a Sensonette betegtájékoztatójából másoltam ki. "anyukám azt mondta, neki védett akkor is..." Ezt a baromságot meg gondold már végig. Attól, hogy õ már negyedik napon szexelt, és nem lett terhes, nem azt jelenti, hogy hatott a tabletta. Hány éves vagy?
A kérdező hozzászólása: igaz, hogy nem kellett volna... egyszerûen felelõtlen voltam és kész... az én hibám, én csak megkérdeztem :( :/
A kérdező hozzászólása: köszönöm mindenkinek a válaszokat, szerencsére nem lettem terhes, ezentúl jobban odafigyelek :)
Ha még 1 hétig meglesz akkor mindenképpen menj orvoshoz.
És még rendes, piros színû és erõs? Vagy már csak épphogy jön és az is barna?
A kérdező hozzászólása: újra piros színû és erõs
Nyugi! Megmaradsz!!! Nekem többször volt ilyen. Valószínû hormonzavarod van, kérj egy vérkép beutalót orvosodtol
A kérdező hozzászólása: muszálj kérnem vérkép utalót?

Mivel lehet "elcsúsztatni" a menstruációt 4-5 nappal?

Legjobb válasz: Terhességgel, csak az 9 hónapot csúsztat rajta.

Terhességgel, csak az 9 hónapot csúsztat rajta.
Fogamzásgátló tablettával.
A kérdező hozzászólása: :D terhes nem vagyok, az 100%. 14 éves vagyok (nem sokára 15), úgyhogy fogamzásgátlót nem szedek, és nem is tervezem. Barátnõm mondott egy olyan növényt, h árnika. Ez valakinek bevált? És a citrom?
Legális, hozzáférhetõ gyógynövények és gyümölcsök nem fogják a hormonális mûködésedet annyira felborítani, hogy csússzon a mensi. Az árnika, a cickafark és a pásztortáska teája jó hatással van a nõi ciklusra, mérsékeli a vérmennyiséget, csökkenti a kellemetlen tüneteket, de az idõpontján nem fog változtatni. A pásztortáska viszont elég hatékony vérzéscsillapító, így pl. nekem 7-rõl 4 napra tudta lerövidíteni.
nekem a citrom. limonádét ittam januárban(azt kaptam reggelire)és eltoltam 8 nappal. lehet hogy ez csak azoknál mûködik akiknek volt már ciklusa, mert a barátnõm 11 éves kora itta és ette a citromot minden nap és mégis megjött neki 1 héttel a 12. szülinapja elõtt. :D
A kérdező hozzászólása: nekem már lassan 3 éve van, de még mindig csúszkál magától. néha elõbb jön, néha késõbb.
A citromot már több embertõl hallottam.Én nem próbáltam, de lehet hogy jó ilyen célra. Ártani biztos nem árt!

Mennyi vér távozik a menstruáció 4. napján?

nekem 7 napos a menstruációm és nemrég jött meg

Legjobb válasz: a menzesz 4. napján már kevesebb a vérzés akinek beállt :PP még nekem sem állt be a napok száma nekem is 6-7 nap körüli sztem próbáld ki a tampont én is kipróbáltam és nagyon jó de én nagyon szeretem ezt a betétet is: always platinum super vagy javasolom a mikroszálas fedésûeket nekem ilyenkor az a kényelmesebb :) sok szerencsét és bocsi ha hosszu lett... :P

a menzesz 4. napján már kevesebb a vérzés akinek beállt :PP még nekem sem állt be a napok száma nekem is 6-7 nap körüli sztem próbáld ki a tampont én is kipróbáltam és nagyon jó de én nagyon szeretem ezt a betétet is: always platinum super vagy javasolom a mikroszálas fedésûeket nekem ilyenkor az a kényelmesebb :) sok szerencsét és bocsi ha hosszu lett... :P

Miért késik a menstruációm 4 napja?

ha valakinek volt már ilyen, vagy van tapasztalata ezekhez a dolgokhoz kérem írja le... Múlt hónapba együtt voltam barátommal 10-én védekezés nélkül, de nem ment el bennem.. utána meg kimostam magam forró vízzel..utána rendesen megjött 15-én (mindig 30.napra jön meg), és eléggé véreztem, 4nap helyett kb 6napig tartott.. de nem fordítottam rá nagyobb figyelmet(hisz néha van amikor több mint 4) .. Most is vártam hogy megjöjjön 15-én de semmi.. és már 4. napja..igaz ebbe a 4napja volt amikor elkezdtem úgy görcsölni egy picit mint amikor meg szokott lenni... mi lehet a probléma? mostanában elég sokat fogytam, meg elég stresszes id?t élek, meg ezen is folyamatosan gondolkozok hogy mikor jön már meg.. ha valaki tud valami módszert (torna, növény, tea) amit?l megjön minél hamarabb kérem írja le. köszönöm el?re is a válaszokat!

Legjobb válasz: magadnak meg is válaszoltad:) fogyás miatt is késhet, stressz miatt is lehet, h felfáztál!

magadnak meg is válaszoltad:) fogyás miatt is késhet, stressz miatt is lehet, h felfáztál!
teszt
ja és azzal felesleges pepecselned, hogy forró vízzel kimosd magad védekezés nélküli dugás után, mert annyit ér, mint halottnak a csók bár ha te ezt élvezed, akkor szíved joga persze...
A kérdező hozzászólása: én úgy olvastam utána hogy 7-14nap között van a beágyazódás, mert addig csak szabadon úszkálnak.. és ha már 5nap után megjött akkor a vérrel együtt távozott nem? ja és az elõváladéktól nem valószínû a terhesség nem? A válaszokat pedig köszönöm!

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!