Találatok a következő kifejezésre: A menstruáció vagy utolsó napjától (13 db)

A menstruációt honnan kell számolni? A ciklus első vagy utolsó napjától?

tehát ha pl. október 14.-én jött meg, akkor normál 28 napos ciklus esetén a következ?nek november 10.-én kellett volna megjönnie, vagy ha október 20.-án volt az utolsó napom, akkor október 17-én kellene megjönnie?

Legjobb válasz: 14.tõl kell számolni.

14.tõl kell számolni.
Mindig az elsõ naptól kell számolni.
A kérdező hozzászólása: értem, akkor késik. az utóbbi idõben diétáztam, lehet, hogy emiatt nem jön meg, vagy egy hetes késés még belefér, és megjöhet még?
Nekem volt hogy 9 napot késett.Be is voltam rezelve.De nem lesz gond, megjön :)
Mihez képest késik? A 28 nap egy átlag. 24-35 nap között normális a ciklus. Sokszor hallom azt, hogy "mindig késik pár napot a menzeszem". Aztán nagy nehezen kiderül, hogy nem késik, csak egyszerûen nem 28 napos a ciklusa, hanem mondjuk 32....

A menzeszt hogy kell számolni? A menzesz elsö napjátol 21-35 nap ugye? Vagy a menzesz utolso napjátol? és hány napig tart 1 normális menstruácio?

menzesz

Legjobb válasz: A menstruáció elsõ napjától számítva a 28. napon jön meg a következõ menstruációd. Ez egyénenként eltérhet, van akinek 28, 30, 33 nap egy ilyen ciklus. 5-7 napig tart egy normális menstruáció.

A menstruáció elsõ napjától számítva a 28. napon jön meg a következõ menstruációd. Ez egyénenként eltérhet, van akinek 28, 30, 33 nap egy ilyen ciklus. 5-7 napig tart egy normális menstruáció.
NEM a végétõl kell számolni! Ha a második válaszoló úgy számolja, akkor rosszul csinálja!!! A vérzés ELSÕ napja a ciklus elsõ napja. A következõ vérzés elõtti nap pedig a ciklus utolsó napja (hiszen a vérzés már a következõ ciklus kezdete). Egy normális menzesz ált. 3-6 nap, de lehet kicsit hosszabb is.
Szia.Én mindig az utolsó naptól számolom a 21 napot és mindig pontosan 21napra jön meg, ha nincs semmi probléma.Van egy kis naptáram ezen minden hónapban bejelölöm a mestruációm elsö és utolsó napját.így mindig kitudom számolni a 21napot.Nekem átlag5-6napig tart szerintem ez normális.Ha jársz nõgyógyásznál tedd fel a kérdésed õ biztosabb választ tud adni!
Én sem tudom kiszámolni ... :/
a menzesz elsõ napjátol kell számolni a következõ menzesz elötti napon bár már többen leirták. és igen jol tudod hogy 21-35 nap . 3-7 napig szokott tartani.nekem 2 és fél nap a 3.napon már csak egy két csepp

A menstruáció az előző menstruáció első napjától számítva 28 nap vagy az utolsó napjától?

Legjobb válasz: Az elõzõ menstruáció elsõ napjától számítva a következõ elsõ napig. De ha a másodiktól számítod a 2-ig, úgy is jó. :)

Az elõzõ menstruáció elsõ napjától számítva a következõ elsõ napig. De ha a másodiktól számítod a 2-ig, úgy is jó. :)
A menstruáció elsõ napjától.
az elsõ napjától. Magát a ciklust is az elsõ naptól számítjuk.

A Menstruáció első napjától, vagy az utolsó napjától jön meg 28-napra?

Hogy kell ki számolni hogy mikor lesz meg leg közelebb?

Legjobb válasz: Mármint hogy ÁTLAGBAN 28 napra, a legtöbbnek 21 és 35 nap között jön meg.

Mármint hogy ÁTLAGBAN 28 napra, a legtöbbnek 21 és 35 nap között jön meg.
az elsõ.
Igen, az elsõ naptól számítod.
Igen, az elsõ naphoz képest a 28-on.
A kérdező hozzászólása: Köszi a válaszokat

A menstruáció első vagy utolsó (a vérzés elmúlása) napjától számítjuk a kb.28 napot?

Tegyük fel: megjön vkinek 20-án, és 25-én múlik el, akkor huszadikától számítva lesz meg neki kb a köv hónap 20-án? vagy csak 25én? ha ugye az elmúlós naptól számolom

Legjobb válasz: ha 20-án megjött, akkor általában 2 napot kell visszaszámolni, tehát 18-án kell megjönnie legközelebb. amúgy az 1. naptól kell.

ha 20-án megjött, akkor általában 2 napot kell visszaszámolni, tehát 18-án kell megjönnie legközelebb. amúgy az 1. naptól kell.
A kérdező hozzászólása: Én is nagyjából arra tippeltem:P köszönöm!
Elsõtõl.

Ha többször van sárgás-fehéres folyásom, az baj? Most vagyok 6 hetes. Ja, és a heteket az utolsó élő menstruáció első napjától kell számolni?

Legjobb válasz: Nem baj,ha van folyásod,csak ha szaga van,akkor kell orvoshoz menni.Ilyenkor a baba miatt változik a hüvely kémhatása,alkalmazkodik a babához,teljesen normális dolog.Igen a heteket így számítják.

Nem baj, ha van folyásod, csak ha szaga van, akkor kell orvoshoz menni.Ilyenkor a baba miatt változik a hüvely kémhatása, alkalmazkodik a babához, teljesen normális dolog.Igen a heteket így számítják.
Igen, attól!Akkor most neked 2 hetet késik, igaz?Nrkem is volt ezzel gondom(a folyással)Kaptam rá a dokitól TANTUM ROSA hüvely öblitöt!Elmult-visszajött.Igy volt 40 héten át!
Szia! A sárgás folyás teljesen természetes a terhesség alatt, mondta a nõdokim, és olvastam is róla. Akkor van baj, ha viszket, ég mert akkor valamilyen gombás fertõzésrõl lehet szó. Gratulálok! 30 hetes kismami
Bocsi, hogy nem tudok segíteni, de erre én is kíváncsi lennék, mert én is tapasztaltam ilyet. Ja és 7 hetes vagyok.
A kérdező hozzászólása: 1 hete késik, mert 35 naposak a ciklusaim.

A terhesség tüneteit az utolsó menstruáció első napjától kell számítani? Vagy az elmaradt menzesztől számítva 4-5 hétre jelennek meg?

Legjobb válasz: Sehonnan sem kell számítani. A tünetek jelentkezése mindenkinél más. Van, akinél nincs, más meg a beágyazódástól érzi. Az utolsó menzihez 2 hétre van kb. a megtermékenyülés, ahhoz min. 1 hét a beágyazódás, amikor a hcg kezd termelõdni, ami a terhes-tüneteket okozza. Az utolsó menzi 1. napja egy tájékozódó érték, mert az biztos, a fogantatás napja meg nem az. Ehhez számolnak késõbb mindent a terhesség alatt.

Sehonnan sem kell számítani. A tünetek jelentkezése mindenkinél más. Van, akinél nincs, más meg a beágyazódástól érzi. Az utolsó menzihez 2 hétre van kb. a megtermékenyülés, ahhoz min. 1 hét a beágyazódás, amikor a hcg kezd termelõdni, ami a terhes-tüneteket okozza. Az utolsó menzi 1. napja egy tájékozódó érték, mert az biztos, a fogantatás napja meg nem az. Ehhez számolnak késõbb mindent a terhesség alatt.
A tünetek mindenkinél máskor jelentkeznek és nem is ugyan az mindenkinél! Nekem pl. pont olyan volt mintha meg akarna jönni.
A kérdező hozzászólása: Jó, csak úgy írják, hogy kb. a 4. héttõl jönnek elõ a tünetek. És, hogy akkor a 4 hetet honnan kell számolni.
Az utolsó menszesz elsõ napjától.
Elsõ vagyok. Nekem pl. már 4 nappal a nemvárt elõtt elkezdõdött.

Tudom, hogy az utolsó menstruáció első napjától kell számoni, ez eddig meg is van és akkor én szeptember 7-én szülnék, de az uh-szerint azt mondja a doki, hogy már a 33. hétben vagyok, akkor az azt jelenti 3héttel előbb jön a bébi?

még annyit hozzátennék, hogy a menstruációmat nem irogattam pontosan. Lehet, hogy hülye kérdés de melyik számít jobban amit a doki mond, vagy amit kiszámolnak?

Legjobb válasz: hááát, talán az számít, hogy az ultrahang milyen adatokat/méreteket mutat.és ez alapján jönnek ki a hetek. egyébként nekem az utolsó mensim, és a doki szerinti idõpont között 3hét van.a mensi szerint 1hetem van, az ultrahangok meg 36hetesre saccolják a babót.vagy nagyon pici, vagy nem akkor volt a beágyazódás amikor... én már nem is izgatom magam rajta.benn nem marad :D boldog babavárást

hááát, talán az számít, hogy az ultrahang milyen adatokat/méreteket mutat.és ez alapján jönnek ki a hetek. egyébként nekem az utolsó mensim, és a doki szerinti idõpont között 3hét van.a mensi szerint 1hetem van, az ultrahangok meg 36hetesre saccolják a babót.vagy nagyon pici, vagy nem akkor volt a beágyazódás amikor... én már nem is izgatom magam rajta.benn nem marad :D boldog babavárást
Elõzõ válaszolóval kell egyet értenem.Mi 1 hét lemaradásban voltunk a naptárhoz képest.Amikor megszületett a lányokm 3nap "túlhordással" akkor kiderült, h nyugodtan maradhatott volna még néhány napot, mert a fejlettsége olyan volt.Igaz idekint szépen behozta a lemaradást.
lehet hogy csak nagy a baba..az uh átlagadatokra van programozva, de nem mindenki átlagos!! Nem egyformán fejlõdik..ilyenkor nem lehet tudni mikor jön, de lehet szeptemberben, csak éppen közelebb lesz a 4 kilóhoz, mint a 2-höz.

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!