Találatok a következő kifejezésre: A menstruáció vagy (1637 db)

Szerintetek megjöhet a menstruációm? Vagy fehér folyás nélkül is megjöhet? 12/L

még nincsen fehér folyásom, de már nagyon sokszor görcsöl a hasam, gyors hangulat változásaim is vannak... és ilyesmik.el?re köszi a válaszokat!:)

Legjobb válasz: Az elsõ menstruáció elõjelei még korántsem hasonlóak az érett nõként tapasztalt vérzés elõtti tünetekhez, viszont enyhe hasfájás, görcsök már elsõ alkalommal is megelõzhetik a menzeszt. A tinédzserkorba való átlépéssel természetesen együtt járó hangulatingadozásról és hormonális zûrzavarról gyakran nehéz megállapítani, hogy az elsõ menstruáció elõjelei-e, vagy csupán élettani sajátosságok. Általában az elsõ menstruáció elõtt 6-18 hónappal megjelenik a hüvelyváladék, ami fehér vagy egy kicsit sárgás színû. Vannak lányok, akiknél mindenféle elõzetes testi tünet, görcs vagy fájdalom nélkül érkezik az elsõ vérzés. Gyakori az is, hogy csupán barnás, alvadt vér távozik az elsõ egy-két alkalommal. A fejfájás, esetleges hányinger, idõnként fellépõ erõs deréktáji fájdalom, hasmenés, alhasi görcsök sokszor csak a késõbbi ciklusok alkalmával jelennek meg.

Az elsõ menstruáció elõjelei még korántsem hasonlóak az érett nõként tapasztalt vérzés elõtti tünetekhez, viszont enyhe hasfájás, görcsök már elsõ alkalommal is megelõzhetik a menzeszt. A tinédzserkorba való átlépéssel természetesen együtt járó hangulatingadozásról és hormonális zûrzavarról gyakran nehéz megállapítani, hogy az elsõ menstruáció elõjelei-e, vagy csupán élettani sajátosságok. Általában az elsõ menstruáció elõtt 6-18 hónappal megjelenik a hüvelyváladék, ami fehér vagy egy kicsit sárgás színû. Vannak lányok, akiknél mindenféle elõzetes testi tünet, görcs vagy fájdalom nélkül érkezik az elsõ vérzés. Gyakori az is, hogy csupán barnás, alvadt vér távozik az elsõ egy-két alkalommal. A fejfájás, esetleges hányinger, idõnként fellépõ erõs deréktáji fájdalom, hasmenés, alhasi görcsök sokszor csak a késõbbi ciklusok alkalmával jelennek meg.
Szerintem az hogy görcsöl a hasad meg hogy hangulat változásaid vannak az nem biztos hogy a menstruáció jele.Egyébként kell hogy legyen fehér folyásod ha ez olyan 1-2 évig van meg testileg is érett vagy akkor utána már bármikor megjöhet a menstruációd.De ne aggódj ha mégsem jönne meg hidd el nekem nem olyan jó.16 éves korodig még van idõ, de ha akkor se jönne meg akkor menj nõ gyógyászhoz!!!A lehet legjobbakat kívánom neked!12/l
ha még nem nõ a melled, hova akarsz menstruálni? legalább 14-15 évesen fogsz! nekem 3 éve(!) nõ, 11 éves korom óta és csak most hétvégén jött meg elõször...mellesleg folyásom 2, 5 éve van. 14L
Más jele sincs a nemi érésnek rajtad?
Ne aggódj, 16 éves korodig nem kell de ha akkor nem jön meg akkor menj nõgyógyászhoz!De 12 évesen még rá érsz hidd el nem tul jó mindig nézni h em e ázol át, van aki olyan nehezen viseli h alig tud megmozdulni.Es a nemi éres jelei jelentkeztek már?Nem muszály fehérfolyásnak lenni a nõvéremnek meg nekem is fehérfolyás nélkül jott meg.persze ez ritkább.
A kérdező hozzászólása: szõrösödés.. de még a mellem sem nõ, pedig nem is a , hogy alacsony vagyok vagy ilyesmi, és ez eléggé zavar.. de köszönöm a válaszokat!

Ha menstruáció alatt van spontán peteérés, akkor leáll a menstruáció, vagy drasztikusan csökken a mennyisége?

Vagy abszolút semmi közük egymáshoz?

Legjobb válasz: ha már egyszer elkezdõdött a menstruáció, tehát a méh nyálkahártyájának leválása hormonális hatásra, akkor az nem lesz enyhébb, vagy múlik el a peteérés miatt. Persze attól még lehet peteérés, de annak a petének megtermékenyítve sincs sok esélye a beágyazódásra , hiszen a levált nyálkahártyával együtt távozik.

ha már egyszer elkezdõdött a menstruáció, tehát a méh nyálkahártyájának leválása hormonális hatásra, akkor az nem lesz enyhébb, vagy múlik el a peteérés miatt. Persze attól még lehet peteérés, de annak a petének megtermékenyítve sincs sok esélye a beágyazódásra , hiszen a levált nyálkahártyával együtt távozik.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm! De ha meg van termékenyítve még 7 nap a beágyazódás, akkor nem tud távozni a menstruációval még, vagy rosszul gondolom...?
A kérdező hozzászólása: Vagyis még nem ért a méhbe, még csak vándorol.
hát megeshet, valszeg mi már mindenbe kapaszkodnánk :)

A pornószínésznők késleltetik a menstruációt, vagy mit szednek? Vagy mit csinálnak a menstruáció, , ellen"? Mivel lehetne késleltetni? Vagy hogy párszor ki maradjon?

Legjobb válasz: A pornószínésznõk nem heti 5x8 órát dolgoznak, úgyhogy simán úgy intézik, hogy a forgatás napja olyan napra essen, amikor nincs meg nekik.

A pornószínésznõk nem heti 5x8 órát dolgoznak, úgyhogy simán úgy intézik, hogy a forgatás napja olyan napra essen, amikor nincs meg nekik.
Akkor ezen még nagyobbat röhöghetsz... http://shop.erotikacity.hu/termek/puha_tampon_-_10db.html
Kajákkal? Nem lehet. És igen, a citrommal sem lehet:)
A kérdező hozzászólása: értem.. :D
A kérdező hozzászólása: És azt a tamponszerûséget hogy teszik fel? Mi van, ha cserélni akar de még nem telt meg vérrel, vagy már a végfelé van és nem telik meg, akkor hogy veszik ki?
Felnyúl érte. 8-10 cm mély a hüvely, el lehet érni. Ráadásul ezek a nõk elég tágak ahhoz, hogy minden különösebb akadály nélkül meg tudják tenni.
A kérdező hozzászólása: És ha véletlenül feljebb nyomja? Vagy nem lehet?
Hát hova nyomja má az a szerencsétlen ?:)
A kérdező hozzászólása: nem tudom..xDD
A kérdező hozzászólása: De ha pl egy pénisz 16 cm.. akkor legalább 16 centi mélyen van fenn az a tampon vagy mi, nem?!
Valóban létezik ún. "kihúzószál nélküi tampon". Ez egy kis korong melyet mélyen a méhszájhoz felhelyezve képes 1-3 óráig felfogni a menstruációs vért. Annyi idõ alatt biztosan lemegy egy "könnyebb" forgatás Különbözõ boltokban kapható, ha jól tudom kb. 1, 5-2 ezer Ft egy boboz. Ami a legjobb benne, hogy a férfiak számára teljesen észrevehetetlen. :) S, mivel nincs kihúzószála, így meg kell várni míg megtelik, s a jó öreg gravitáció elintézi a többit. ;) monroe
ott a pont kipp kopp-nál
Mit mût ki? Nah, te se láttál nõt belülrõl....
Szivacs? Na ezen jót röhögtem, azt max az orvos mûti ki, ha magukbarakják.
Így van, szivacs tampont használnak. Nincs zsinór, nem tampon formájú, hanem egy kis puffancs, szivacsszerû anyag, amit felraknak.
A kérdező hozzászólása: :D de úgy hallottam, hogy vmi kajákkal is lehet késleltetni?!
szerinted mégis mit csinálnak? elmondom neked hogy ha pont olyan napra esik a forgatás akkor szivacsot vagy más hasonló anyagot dugnak fel, majd a forgatás végeztével ki mennek a klotyóba és kiszedik magukból ugyanúgy mintha a tampon ment volna kicsit mélyebbre. ugyan azt csinálják mint a ku..rvák. ( gondold csak el mennyi pénz ki esés lenne a lányoknak (inkább striciknek) mikor megjön nekik nem állnának kint, )
Sok olyan nõ áll pornószinésznõnek akik már nem tudnak menstruálni mert ki vannak pakolva tehát nincs mivel. Amúgy lehet késleltetni is fogamzásgátlókkal, egyéb gyógyszerekkel.
Nem forgatnak minden nap. Ebben nincs semmi varázslat ami csak a pornósok kiváltsága. A menstruáció ellen õk sem tehetnek semmit.
Nekem a citrom is használ max 20 napot lehet vele. (Legalább is nálam)

Ez a menstruáció vagy a terhesség jelei lehetnek?

fehérfolyás , hasfájás , pattanások (de keesebbek mint általába mensi el?tt) , néha fáradékonyság. barátommal kotonba csináltuk nem szakadt ki de lehet hogy kifolyt (ez a "nem" termékeny napokba volt)

Legjobb válasz: menstruáció hamarabb

menstruáció hamarabb
megfog jönni minden bizonnyal, nem tudom hány éves lehetsz , de ennyire nem ismered a tested, hogy nem tudod mi fog történni mielõtt megjön? Ez hányadik menstruációd? A második??
A kérdező hozzászólása: 17 vagyok 13éves korom óta menstruálok. csak beparáztam utána olvastam a terhesség tüneteinek és elég hasonlóak ezért gondoltam nem vesztek semmit ha megkérdezem:)

Lehet siettetni a menstruációt? Vagy hogy múljon el?

Furcsán jött meg, és kevés. nagyon. lehet hogy ennyi lenne? Arra van esély? Hogy csak 2 napig tart? Volt már valakinek ilyen? Vagy esetleg tudok csinálni valamit hogy gyorsabban múljon el?

Legjobb válasz: Egymillió kérdés és egymillió válasz,hogy nem a te szervezeted fog hozzád igazodni,hanem neked kell a szervezetedhez. Értsd. Nincs semmi módszer amivel siettetni vagy késleltetni tudnád a menstruációt. Ha meg kell jönnie akkor meg is fog jönni. A másik,hogy mi idegenek honnan a fenébõl tudjuk hogy neked milyen menzeted szokott lenni?? Te tudod,hogy nekem milyen van?? Nem..Akkor csak te tudod,hogy nálad a kevés normális vagy sem.

Egymillió kérdés és egymillió válasz, hogy nem a te szervezeted fog hozzád igazodni, hanem neked kell a szervezetedhez. Értsd. Nincs semmi módszer amivel siettetni vagy késleltetni tudnád a menstruációt. Ha meg kell jönnie akkor meg is fog jönni. A másik, hogy mi idegenek honnan a fenébõl tudjuk hogy neked milyen menzeted szokott lenni?? Te tudod, hogy nekem milyen van?? Nem..Akkor csak te tudod, hogy nálad a kevés normális vagy sem.
SP
Neked kell alkalmazkodni a menstruációhoz!
én arról hallottam hogy a citromlétõl ma megvan akkor attól gyorcabban elmúlik.

Most ez mi? Most akkor vége lesz a menstruáciomnak? Vagy hogy van ez?

Júl. 2.án kezdtem el fogamzásgátlót szedni [yasminelle] és megjött a 7 napos szünetben, de közbe átlátszó folyás is van és nem áznék át, ha nem lenne ez... Meddig fog ez igy tartani? kicsit idegesit, ugy érzem mint magam mint aki bepisilt, pedig valamiért ilyen is jön ki belölem:S

Legjobb válasz: Niki válasza=) Nem nem lesz vége a menstruációdnak nekem is ilyen volt hol elõjön hol elmúlik de az is lehet, hogy valamilyen fertõzésed van ( nem biztos nyugi)

Niki válasza=) Nem nem lesz vége a menstruációdnak nekem is ilyen volt hol elõjön hol elmúlik de az is lehet, hogy valamilyen fertõzésed van ( nem biztos nyugi)
A kérdező hozzászólása: hát nem hiszem, barátommal több mint egy honapja nem feküdtünk le. Meg fürdeni sem votlam sehol:S de akkor mi? Mert már lassan vége kéne h érjen , de nem akar elmulni:S meg ez is jön belölem:S
Niki válasza =) Menj el orvoshoz nem tudok mást mondani. Az orvos csak tud mondani valamit hogy a hüvely ph értéke változott vagy mi a bajod.
Szerintem a bizti kedvéért kérdezd meg a dokidat h lehet-e a gyógyszertõl ez a dolog, vagy más miatt van.
A kérdező hozzászólása: köszi a válaszokat!

Mikor erdemes vagyis mikor biztos a baba foganasa? Mikor elmult a menstruaciom vagy menstruacio elott?

Legjobb válasz: Szia.28 napos mensinél átlag a 11-18 nap között lehet teherbe esni,attól függ,mikor van PÉ-d.Ezt lehet nézni ovuteszttel,vagy csak szimplán reggeli hõméréssel.Ilyenkor tudsz teherbe esni,majd úgy 20.-25.napon beágyazódik és nem jön meg a mensi általában,bár van akinek igen,és mégis terhes.

Szia.28 napos mensinél átlag a 11-18 nap között lehet teherbe esni, attól függ, mikor van PÉ-d.Ezt lehet nézni ovuteszttel, vagy csak szimplán reggeli hõméréssel.Ilyenkor tudsz teherbe esni, majd úgy 20.-25.napon beágyazódik és nem jön meg a mensi általában, bár van akinek igen, és mégis terhes.
Középidõben van a peteérés, akkor a lehet teherbeesni.
De vannak kalkulátorok is, én régebben a ciklus.hu-n vezettem. De itt egy másik példa: http://www.timmermann.hu/index.php?m=fogamzas&PHPSESSID=af50..

Július 3. -án szültem. A gyerekágy kb 3 hétig tartott utána semmi. Ma pár csepp barnás vér távozott. Ez a menstruáció vagy pecsételő vérzés? Szoptatok

Legjobb válasz: Akár a menstruáció is lehet,nekem szülés után 4 héttel jött meg és azóta is minden hónapban jelentkezik pedig szoptatok.

Akár a menstruáció is lehet, nekem szülés után 4 héttel jött meg és azóta is minden hónapban jelentkezik pedig szoptatok.

Hogyan írjam meg neki sms-ben hogy azért nem tudok vele találkozni mert épp megjött a menstruációm? Vagy menjek és csak ott szóljak róla?

Van egy pasi akivel nem komoly annyira még a kapcsolatunk de most elhívott a hétvégi házába. Én szeretnék menni de az a baj hogy pont most jött meg. Õ meg azt hisz hogy nem akarok vele lenni azért nem megyek.

Legjobb válasz: Szia! Ha annyira nem komoly még a kapcsolatotok, hogy ezt meg tudd vele beszélni, mert cikinek tartod ezt elõtte, akkor miért akarsz vele lefeküdni? Azt gondolom arra sem érett még meg ez a kapcsolat, hisz az bensõségesebb dolog, mint egy menstruáció...... Judy

Szia! Ha annyira nem komoly még a kapcsolatotok, hogy ezt meg tudd vele beszélni, mert cikinek tartod ezt elõtte, akkor miért akarsz vele lefeküdni? Azt gondolom arra sem érett még meg ez a kapcsolat, hisz az bensõségesebb dolog, mint egy menstruáció...... Judy
Egyetértek!!!!! Szerintem gondold át, hogy mit szeretnél. A pasi meg egybõl hív a hétvégi házba... ehh... A kérdésre válaszolva: Bocsi, de nem fog összejönni, amit terveztetek a hétvégére, mert megjött a nõi gondod. De ettõl függetlenül szivesen töltenéd Vele a hétvégét. Ha erre lekoptat vagy vmi mást kitalál, egyértelmû, h a szexre kellesz neki.Ha így is szivesen veled van, akkor lehetséges, hogy szeret. De gondold át, ha nem elég õszinte a kapcsolatotok, hogy egy ilyen " semmiséget " nem tudsz neki elmondani, mert félsz, akkor minek akarsz máris lefeküdni vele?
"Szia, szívesen Veled töltöm a hétvégét, várom, hogy találkozzunk, bár sajnos a "bizonyos napok" miatt nem fog minden tervünk összejönni. De majd ezt is bepótoljuk! Most viszek filmeket/ inkább menjünk moziba/színházba/koncertre/sétálni/borozgatni stb. stb." Én valami ilyesmit írnék. Ha ettõl csalódott lesz, és el akarja odázni a találkozást, akkor ez nem tisztel Téged. Ahogy fogalmazol, FEL SE MERÜLJÖN, hogy ez ciki, vagy undorító, mittudomén. Ez természetes! És mit lenne ciki "elõtte intézni"? Becsukod a fürdõszoba ajtót, úgy cserész tampont, betétet, illetve úgy tusolsz. Csak akkor mondd le az egészet, ha mondjuk erõs görcsök kínoznak, mert akkor emberileg se tudod nagyon élvezni a hétvégét. De ezt is mondd meg neki. Nehogymár szégyeld magad emiatt!
Egyszerûen megmondod neki : Bocs, de MOST SAJNOS nem alkalmas. Jövõ héten, vagy utána szívesen. Ha van egy kis empatikus érzéke, akkor megérti. Ha ebbõl nem ért, akkor próbáld meg konkrétabban jelezni, mint a reklámokban. "azok a bizonyos napok jönnek" "a nehéz napok". Ez folyik a csapból is. Ha volt már kapcsolata vennie kell a lapot. Azért javasolhatsz egy sétát vagy más rövidebb programot amihez neked is kedved van, jelezve, hogy nem a személyével van a probléma.
Ez egy teljesen természetes dolog. Nem szabadna, hogy ciki legyen, se neki se neked. Ha fontosabb vagy neki annál, hogy csak sexeljetek, meg fogja érteni, és egyáltalán nem lesz ciki. Ha pedig kiakad, hát azt hiszem nem érdemel meg egy északát sem.
Én felajánlanám, hogy szivesen tölteném vele a hétvégét ettõl függetlenül. Persze nem kell szexelni, hanem elmehettek valahova, filmeznétek stb. stb... Azt írtad, h 1-2nap múlva elmúlik, szóval már gondolom nincs olyan sok, és nem is lenne olyan kellemetlen, ha valami más programot találnátok ki! :) De tényleg gondold meg, hogy szereted-e és hogy õ biztosan szeret-e Téged!!!!
szia!bocsi de el kell halasztanunk a talit, "nõi ügyek" miatt...de ígérem majd kárpótollak.puszi xy.." ez egy példa.ha ebbõl nem veszi az adást akkor baj van a sráccal...
az utolsõ válaszoló verziója sztem tökéletes, én azt támogatom!!:-)
A kérdező hozzászólása: Azt szeretném írni neki hogy ha elmúlik addig akkor szívesen megyek és erre õ így tudna reagálni(menjek vagy halasszuk el ?) Hogy " fogalmazzam meg" ?
A kérdező hozzászólása: Köszi a válaszokat! Igazából még abban segítsetek hogy mi legyen a "szöveg" amit írok / csak sms-t tudok írni neki/ ? Ma kéne írnom neki mert holnap indulnánk reggel. Ti elmennétek így is? 1-2 nap múlva elmúlik.
én is nagyon vágyom arra, hogy közösen töltsek veled egy hétvégét(ha errõl van szó, de piilanatnyilag egészségügyi problémáim vannak, ezért ilyenkor szívesebben vagyok otthon. a jövõ hét, viszont jó lenne
hívd fel... és mond el neki. Egy férfi is megérti az ilyen nõi dolgot.
az én volt barátnõmet mikor elhivtam akko eljött és akko megmondta hogy nemtudunk szexelni mer "ünnepel" és kész nem kell ezen témázni annyit mondassz hogy most épp nõi dolog miatt nem akarsz és kész

Most megakar jönni a menstruációm vagy nem? Mi lehet a baj?

Sziasztok! Már több,mint fél éve nem szedek fogamzásgátlót,nem is akarok többé. Most viszont a ciklusom 40. napján járok,már egy hete meg kellett volna jönnie,ráadásul elõtte mindig fájnak a melleim,leizzadok éjszaka stb.Ez most egyáltalán nincs meg.Tegnap úgy éreztem,hogy olyan görcseim voltak,gyorsan beraktam egy tampont.Amikor kivettem,láttam,hogy nagyon picike éppen hogy véres volt (nagyon halovány),azóta semmi sincs!Se görcs...se mellfájdalom még mindig se semmi. Csináltam tegnap egy terhességi tesztet (nem a reggeli elsõ vizeletbõl),de negatív lett...

Legjobb válasz: Csinálj még egy tesztet, de reggli elsõ vizeletbõl. Ha az is negatív, menj orvoshoz. Ha fél éve nincs ilyen panasz, akkor nem a rosszul kiürült hormonok miatt lesz, de elképzelhetõ, hogy valami megváltozott. (Nekem egy felfázásnál volt hasonló. A menstruáció harmatgyenge volt, három nap után elállt, két napig semmi, tünetek nélkül. Aztán mondjuk újrakezdte és kamatostúl bepótolt mindent.)

Csinálj még egy tesztet, de reggli elsõ vizeletbõl. Ha az is negatív, menj orvoshoz. Ha fél éve nincs ilyen panasz, akkor nem a rosszul kiürült hormonok miatt lesz, de elképzelhetõ, hogy valami megváltozott. (Nekem egy felfázásnál volt hasonló. A menstruáció harmatgyenge volt, három nap után elállt, két napig semmi, tünetek nélkül. Aztán mondjuk újrakezdte és kamatostúl bepótolt mindent.)

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!