Találatok a következő kifejezésre: A menstruáció v (25 db)

Tisztelt Doktor úr! Novemberben abbahagytam a Diane 35 szedését. Azóta kisebb-nagyobb késésekkel jelentkezett a menstruációm. Most szeretném elkezdeni a Yasminelle szedését, de rengeteget késik a menstruációm (2 hetet) és 3 napja kevéske barnás folyásom v

Tisztelt Doktor úr! Novemberben abbahagytam a Diane 35 szedését. Azóta kisebb-nagyobb késésekkel jelentkezett a menstruációm. Most szeretném elkezdeni a Yasminelle szedését, de rengeteget késik a menstruációm (2 hetet) és 3 napja kevéske barnás folyásom van. Elkezdhetem szedni a fogamzásgátlót vagy várjam ki, amíg rendesen megjön? (már ha lesz olyan) Előre is köszönöm válaszát!

Legjobb válasz: Tisztelt Hölgyem! A fogamzásgátló kezdését célszerű a menstruáció első napjához igazítani. Üdvözlettel: dr. Langmár Zoltán

Tisztelt Hölgyem! A fogamzásgátló kezdését célszerű a menstruáció első napjához igazítani. Üdvözlettel: dr. Langmár Zoltán

Tisztelt Doktor úr! Novemberben abbahagytam a Diane 35 szedését. Azóta kisebb-nagyobb késésekkel jelentkezett a menstruációm. Most szeretném elkezdeni a Yasminelle szedését, de rengeteget késik a menstruációm (2 hetet) és 3 napja kevéske barnás folyásom v

Tisztelt Doktor úr! Novemberben abbahagytam a Diane 35 szedését. Azóta kisebb-nagyobb késésekkel jelentkezett a menstruációm. Most szeretném elkezdeni a Yasminelle szedését, de rengeteget késik a menstruációm (2 hetet) és 3 napja kevéske barnás folyásom van. Elkezdhetem szedni a fogamzásgátlót vagy várjam ki, amíg rendesen megjön? (már ha lesz olyan) Előre is köszönöm válaszát!

Legjobb válasz: Tisztelt Hölgyem! A fogamzásgátló kezdését célszerű a menstruáció első napjához igazítani. Üdvözlettel: dr. Langmár Zoltán

Tisztelt Hölgyem! A fogamzásgátló kezdését célszerű a menstruáció első napjához igazítani. Üdvözlettel: dr. Langmár Zoltán

A menstruáció előtt v után lehet teherbe esni?

Ez nekem naon fontos lenne h választ kapjak rá.

Legjobb válasz: A menstruáció elõtt is, utána is, és alatta is teherbe lehet esni, ha nem védekezel. Ez egyén függõ. Mivel peteérésed a ciklusod kb. közepe táján van, akkor van a legnagyobb esélyed a teherbe esésre. A menstruáció elõtti 5. naptól a mentruáció utáni 5. napig a legkisebb az esély, de még ekkor is elõfordulhat! Védekezz!!!

A menstruáció elõtt is, utána is, és alatta is teherbe lehet esni, ha nem védekezel. Ez egyén függõ. Mivel peteérésed a ciklusod kb. közepe táján van, akkor van a legnagyobb esélyed a teherbe esésre. A menstruáció elõtti 5. naptól a mentruáció utáni 5. napig a legkisebb az esély, de még ekkor is elõfordulhat! Védekezz!!!
Csatlakoznék az elõttem szólóhoz. A Vatikáni Rulett (A naptár-módszer közkeletû neve) 50% hatékonyságú. Ez annyit jelent, hogy aki azon nõk fele, akik így védekeznek, egy éven belül teherbe esett.

Nekam most mult el a menstruáciom. Fáj a derekam émelygek a hasam fel van puffadva. Majd 13-án megyek orvoshoz. Lehet, hogy sikerült teherbeesnem v ez csak utohatás? Mensi mellet is lehet terhes az ember?

Legjobb válasz: A rendes menstruáció és a terhesség nem igazán összetartozó fogalmak, de mindenre és az ellenkezõjére is van példa. A dokinak nagy valószínûséggel látnia kell valamit, ha valóban terhességrõl van szó.

A rendes menstruáció és a terhesség nem igazán összetartozó fogalmak, de mindenre és az ellenkezõjére is van példa. A dokinak nagy valószínûséggel látnia kell valamit, ha valóban terhességrõl van szó.

Ha januàr 26-àn èrt vèget a menstruàciòm, ès 30-àn voltunk egyutt a fèrjemmel, vagyis "csak" 4 nappal a menstruacio utan, akkor mennyi a valoszinusege hogy teherbe estem?

Legjobb válasz: Attól függ mikor volt az elsõ napja, és attól, milyen hosszúak a ciklusaid. Pl. egy 7 napos menstruáció esetén ti a ciklus 11. napján voltatok együtt, és a spermiumok életképességét is figyelembe véve kb. ugyanúgy 30%, mintha célzottan a jó idõben csináltátok volna. Viszont ha a ciklusod 32 napos, akkor a 11. napon még sehol nincs pete (normál esetben, mert spontán peteérés, és korai peteérés is lehet), vagyis minimális esélyû a terhesség. Ha 26 napos a ciklusod, akkor meg a lehetõ legjobbkor voltatok együtt. De ha 3 napos a mensid, és normál 28 napos a ciklusod, akkor a 7. ciklusnapon voltatok együtt, szintén kicsi a valószínûsége a teherbeesésnek.

Attól függ mikor volt az elsõ napja, és attól, milyen hosszúak a ciklusaid. Pl. egy 7 napos menstruáció esetén ti a ciklus 11. napján voltatok együtt, és a spermiumok életképességét is figyelembe véve kb. ugyanúgy 30%, mintha célzottan a jó idõben csináltátok volna. Viszont ha a ciklusod 32 napos, akkor a 11. napon még sehol nincs pete (normál esetben, mert spontán peteérés, és korai peteérés is lehet), vagyis minimális esélyû a terhesség. Ha 26 napos a ciklusod, akkor meg a lehetõ legjobbkor voltatok együtt. De ha 3 napos a mensid, és normál 28 napos a ciklusod, akkor a 7. ciklusnapon voltatok együtt, szintén kicsi a valószínûsége a teherbeesésnek.
Akkor a 10. napon voltatok együtt, vagyis attól függ, hogy összejöhetett-e a baba, hogy a férjed "kiskatonái" mennyire masszívak, és vártak-e négy napot:) Elég gyakori, hogy a hímivarsejtek ennyi ideig életképesek, így összejöhetett, de azért ha tudtok, ma is legyetek együtt, mert a 30-i szerintem kb. 15%.
A kérdező hozzászólása: Utolsó menstruáció: Január 20. Következõ menstruáció: Február 18. Következõ ovuláció: Február 04. Legrövidebb ciklus: 25 nap Leghosszabb ciklus: 39 nap Átlagos ciklus hossza: 29 nap Tárolt menstruációk száma: 26
A kérdező hozzászólása: ciklus.hu
A kérdező hozzászólása: 6 napos a mensim
A kérdező hozzászólása: koszi szèpen!

Lanyok, nektek milyen a menstruacio elotti barna folyas? Tul sok v. keves esetleg sotetbana? .

En sokat es sotetbarnat tapasztaltam de csak az utolso mentruaciom elott. Elozoeknel meg sosem volt barnazas elotte. Az utolso verzesem is csak 1 napos volt. Talan sikerulhetett a teherbeeses? Annyira varom mar.

Legjobb válasz: talán sikerült. Nekem 2-3 napos barnázás szokott lenni, ami elõször csak sötétedõ folyás, aztán sötétbarna krémes cucc (tudom, fúj). De gyógyszert szedek rá, mert ez nem igazán normális dolog.

talán sikerült. Nekem 2-3 napos barnázás szokott lenni, ami elõször csak sötétedõ folyás, aztán sötétbarna krémes cucc (tudom, fúj). De gyógyszert szedek rá, mert ez nem igazán normális dolog.
Szia! Én évek óta barnázok a menzi elõtt. Nekem meg azt mondta a doki, hogy normális. Van úgy, hogy a menzeszem 1 napig tart, utána mondjuk 2 nap szünet, majd megint egy kicsi vérzés. :-( De én soha nem kaptam rá gyógyszert. Elsõ válaszoló, Te milyen gyógyszert szedsz?
Bromocriptint, de nekem tejcsorgás is van/volt
kor? ha 20 alatt még az is lehetséges, hogy kimarad 1 hónap.
A kérdező hozzászólása: 17
Ja, és egyébként csökkenti a fogamzásgátló hatását, ha pl. antibiotikumot szedsz mellette, vagy a gyógyszer bevétele után 4-5 óra elteltével hánysz/megy a hasad. Volt ilyen? És voltál együtt ilyen idõszakban a barátoddal? Mert kicsi az esély nagyon, de megtörténhet a "baj"..
Hát ez még belefér!!!Késhet annyit bõven!!
lehetséges hogy van egy kisebb felfázásod és azért, vagy mert idegeskedtél az elmúlt napokban.ne ilyedj meg.
Én is ennyi idõs vagyok, nekem volt, hogy 1-1 nappal elõbb, vagy késõbb jött meg. Nem tudom, hogy ez a három napos késés normális-e, de egy nõgyógyász biztos választ tudna adni! Vagy esetleg ha a gyógyszer betegtájékoztatóján írtak errõl..

A menstruáció első v utolsó napjától számoljuk az ovulációnkat és következő menst. Közti ciklus napunkat?

Szóval én mindig azt hittem h pontosak a ciklusaim m anyukám valamikor azt mondta h a menst.utolsó napjától kell számolgatni a 28 napot és én folyamatosan azt csináltam és e szerint pontosak is voltak az adataim,de rájöttem h alighanem h rosszul csinálom m igyesen ak az ovulációm napját is hiába számolgatnám m nem jó...szóval megállt a tudomány...

Legjobb válasz: Az elsõ naptól kell számolni mindent.

Az elsõ naptól kell számolni mindent.
Így már értem, elég furcsa számolási mód, nem igazán értem, hogy a mensi napjait miért nem számoltad bele.. Na mindegy, ez a te dolgod. Valóban így az ovu napok is csúsznak. De nem minden nõnél 14 nap a luteális fázis, ezért érdemes lenne ovutesztezni, hõmérõzni.
A kérdező hozzászólása: Nem, hanem az utolsó menst.-tol számoltam régen a 28 napot a köv.ments.elsõ napjáig és azt hittem h igy helyes de ugy látszik h nem...és ak már nem 28 naposak a ciklusaim hanem 32 és ak már az ovu.sem stimmel v?
Ha az egyi mensi utolsó napjától a következõ mensi utolsó elõtti napjáig számolsz, az ugyanannyi, mintha a mensi elsõ naptól a következõt megelõzõ napig számolnád a ciklust. Tehát nem igazán értem ezt a hossz eltérést. Vagy a menstruációs napokat egyáltalán nem számoltad bele?
Ha tegnap jött meg, akkor ahhoz képest min. 2 hét. Szerintem június elején érdemes belehúzni. De mondom, próbáld ki az ovutesztet.
A kérdező hozzászólása: Most ha tegnap jött meg nekem ak ugy számolgattam h a jövõ hétvégén érdemesebb menetelni a siker érdekében, azt hiszem, ugye?...köszi mindnek az eddigieket...
"Ugyanannyi"-bocs. Szóval nem félidõben van ovuláció.
Hát, ha 4 napig tart a vérzésed és onnantól számoltál +28-at, akkor igen, 32 napos a ciklusod..elméletileg ebbõl levonsz 14 napot, és akkor van a peteérés, szóval nálad a 18. napon. de ezek csak megközelítõ adatok. A peteéréstõl a köv. vérzésig ált. 14 nap telik el. ez a luteális szakasz. Remélem segítettem! :-)
A 16. naptól érdemes próbálkozni, vagy ovutesztet használni. Mert a köv. menzi 1. napjától vissza kb. 14 nap az ovu ideje. De ezt akkor tudod pontosan, ha tesztelsz, vagy méred a hõdet. A ciklus 2. (luteális) fázisa kb. fix 12-16 nap. Egy nõnél általában ugyannannyi mindig.
Menstruáció elsõ napja a ciklus elsõ napja.
A kérdező hozzászólása: Köszi az eddigieket és azt hiszem h én 5napot tévedek minden alkalommal szóval ak azt hiszem h 32napoak a ciklusaim és 16.napon van nekem az a bizonyos ovulációm, igaz?
a 28 nap bárhonnan kezded, 28 lesz. :) csak az ovu napja meg a többi nem stimmel. a menstruáció elsõ napja egyben a ciklus elsõ napja
Az elsõ naptól kell számolni mindent. Ez 100%.:)
http://www.babasmamas.hu/kalk.php Nekem ez segített...:)

Késhet a menstruációm hüvelyfertőzés/gomba v. esetleg az erre használt antibiotikumok miatt?

9hónapja van barátom.Óvszerrel védekezünk,mert a n?gyógyászom még nem javasolja a fogamzásgátlót.Miel?tt elmegy,mindig kihúzza,s úgy megy el.Az aktus végén pedig megszoktuk nézni,hogy lyukas-e?Eddig nem kellett csalódnunk az általunk használt óvszer márkában. Szombaton voltunk együtt utoljára.Hétf?n viszket?,éget? érzést érzek a hüvelyemnél,fehér,túrós váladékkel. Ráadásul ütközik a menstruációmmal is.. 1 napja késik.. Kérlek segítsetek.

Legjobb válasz: Antibiotikum bekavarhat. Nyugi. Ha nagyon ideges vagy vegyél egy tesztet.

Antibiotikum bekavarhat. Nyugi. Ha nagyon ideges vagy vegyél egy tesztet.
terhes vagy ez legalább 50%
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a segítséget! Már nyugodt vagyok.Az antibiotikum kavart be.S 3nap késéssel megjött.:)

Szerintetek miert van az h a menstruaciom mar 3 honapja 10 nappal hamarabb jon meg? Es mit kene tegyek h rendesen jojjon meg? V akinek mar volt ilyen, mijen gyogyszert szedet?

lehetseges h a tul sok stresz miat?

Legjobb válasz: es azt elfelejtettem irni h 12 honapja van kapcsim es mar parszor lefekudtunk.meglehet h terhes vagyok?

A kérdező hozzászólása: es azt elfelejtettem irni h 12 honapja van kapcsim es mar parszor lefekudtunk.meglehet h terhes vagyok?
pontosan hány naponta? igen lehet a stressztõl, de az is lehet, hogy még nem állt be rendesen. Nekem ennyi idõsen teljesen össze-vissza jött meg. Elmentem nõgyógyászhoz, kaptam a legkisebb hormon tartalmú fogamzásgátlót, azóta beállt , napra pontosan 21 naponta jön meg. Már nem kell szednem a gyógyszert.
20 km az nincs messze. Vonattal max. 20 perc és ott vagy. A jegy ára pedig szintén nem drága, 200-300ft között megveheted diákigazolvánnyal, de még a teljes árú sem sokkal drágább. Nem kell nekik megmondani hogy hová mész. Hívd el egy megbízható barátnõdet vagy a barátod magaddal, és mond, hogy átruccantok a szomszéd városba. Így még zsebpénzt is kapsz az utazásra. Ha sztk dokihoz mész vagyis nem magánrendelésre, akkor a vizsgálatért nem kell fizetni. Miután megkaptad a gyógyszert, azt meg mondhatod a szüleidnek, hogy mit szedsz, és azt mond, hogy a rendszertelen havi gond miatt kell szedned, nem azért mert már szexuális életet élsz. De ha nem akarod õket becsapni, akkor ezzel indíts, és ettõl õk még nem tudják meg, hogy már nem vagy szûz. Megmondhatod nekik nyugodtan, hogy gondok vannak a a havival, ezért mész dokihoz. Az orvos nem fogja õket értesíteni, hogy mit tapasztalt a vizsgálat során, orvosi titoktartás...ezzel õk nem foglalkoznak hidd el, egyik barátnõm is pont így volt mint te ennyi idõsen, csak õ alapból gyógyszert ment iratni.
A kérdező hozzászólása: 16 vagyok, es h tudnak ugy elmenni dokihoz h ha 20 km re van tolunk es h anyumek ne tudjanak rola?mert akar hany eves is lennek ok azt tartjak h adig nm szabad mig nm megyek ferjhez.
Hány éves vagy? 14 év alatt büntetendõ, ha valaki lefekszik egy kislánnyal. Vagyis ha még nem múltál el 14, akkor azt büntetik, aki ugye megrontott. Amúgy , ha elmúltál, akkor elmész egyedül a nõgyógyászatra, õ nem fogja értesíteni a szülõt, hogy a gyerkõc már nem szûz. Attól függ mennyi idõs vagy?
A kérdező hozzászólása: de van egy kis baj h csinaljam h anyum ne jojjon ra h nem vagyok szuz, a nodokinal??
ha védekeztek akkor nem. Ha megszakításos közülés van, akkor ennek mindig meg van az esélye. Nekem is kéthetente jött meg 14-15 éves koromig, aztán volt hogy elmúlt és 1 hét múlva újra megjött, és akár 2-3 hétig is megvolt. Menj el nõgyógyászhoz, õ majd segít.
A kérdező hozzászólása: es nagyon sokat is voltam felfazva.
A kérdező hozzászólása: es 15 naponta jon meg.
A kérdező hozzászólása: megfogadom a tanacsot.koszi szepen mindenkinek.

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!