Találatok a következő kifejezésre: A menstruáció utáni (322 db)

Ha a menstruációm utáni 4. napon lefeküdtem a barátommal és nem védekeztünk, akkor lehetek terhes?

Legjobb válasz: Ahhoz, hogy magzat foganjon nemi érintkezésre van szükség a peteérés várható idejében. A szabályos menstruációs ciklusban ez a termékeny idõszak kb. félidõben van két menstruáció között. Persze néhány esetben a peteérés egybe esik a menzesszel, vagy közvetlen utána, vagy elõtte van, de ez elég ritka. Tehát, ha felmerül a gyanú, hogy terhes lettél, akkor csinálj egy terhességi tesztet.

Ahhoz, hogy magzat foganjon nemi érintkezésre van szükség a peteérés várható idejében. A szabályos menstruációs ciklusban ez a termékeny idõszak kb. félidõben van két menstruáció között. Persze néhány esetben a peteérés egybe esik a menzesszel, vagy közvetlen utána, vagy elõtte van, de ez elég ritka. Tehát, ha felmerül a gyanú, hogy terhes lettél, akkor csinálj egy terhességi tesztet.
ha a menstruációd elsõ napjától számított 4.napon akkor nem viszont ha a vége utáni 4. napon akkor már igen.mert a menstruációd elsõ napjától a 7. napig nem vagy termékeny viszont utánna a 8naptól beindul a peteérés ami a teherbeesés kockázatát is növeli.
az elõttem lévõ nem írt helyeset már bocsi! az elsõ válaszadó írt jó! a menstruáció utánni hét a peteérés idõszaka ez nem változik

A menstruáció utáni 12. naptól kezdve milyen sűrűn érdemes együtt lenni, hogy sikerüljön egy terhesség?

Legjobb válasz: A menstruáció UTÁNI 12. napon már nagy valószínûség szerint rég túl vagy a tüszõrepedésen. A ciklust mindig a vérzés elsõ napjától kell számolni, az ami számít, semmilyen lényeges adatot nem hordoz, hogy mikor lett vége, számolni sem kell onnan semmit. Tehát kérdés az, hogy milyen hosszúak a ciklusaid. A tüszõrepedés kb. a következõ vérzés kezdete elõtt 14 nappal következik be. Tehát, ha 28 naposak a ciklusaid, akkor a 14. ciklusnap körül, ha mondjuk 32 naposak, akkor a 18. ciklusnap körül. http://www.femalelife.hu/scripts/starting_a_family/getting_p..

A menstruáció UTÁNI 12. napon már nagy valószínûség szerint rég túl vagy a tüszõrepedésen. A ciklust mindig a vérzés elsõ napjától kell számolni, az ami számít, semmilyen lényeges adatot nem hordoz, hogy mikor lett vége, számolni sem kell onnan semmit. Tehát kérdés az, hogy milyen hosszúak a ciklusaid. A tüszõrepedés kb. a következõ vérzés kezdete elõtt 14 nappal következik be. Tehát, ha 28 naposak a ciklusaid, akkor a 14. ciklusnap körül, ha mondjuk 32 naposak, akkor a 18. ciklusnap körül. http://www.femalelife.hu/scripts/starting_a_family/getting_p..
amennyit csak bírtok!
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a választ. A ciklusom 28 napos és a párommal együtt voltunk a 8. és a 9. napon is.
Egyetértek a 14.43-as válaszolóval + hogy a kérdésedre is válaszoljak csak akkor legyetek együtt ha kedvetek is van hozzá mert a muszáj szexbõl úgysem lesz baba...
Nekem 26 napos ciklusaim vannak, és a menses elsõ napjától számítva a 8. naptól kétnaponta, naponta voltunk együtt az egész ciklusban, amikor jólesett. Még így is csak a 8. fogamzásgátló mentes hónapban jött össze a baba, pedig mindketten egészségesek vagyunk, egészségesen élünk. Ki tudja, hogy mi befolyásol... Sok sikert! 14 hetes kismama

A menstruáció utáni három napban lehet biztonságosan védekezés nélkül szeretkezni?

Igaz, hogy akkor nem fontos gumit használni, mert nem lehet teherbe esni?

Legjobb válasz: Egy nõnél nincs olyan nap vagy óra vagy perc,amikor 1000%-ig biztos lehet benne,hogy nem esik teherbe.Még menstruáció alatt is.Nyilván az esélyek nem ugyanakkorák,de olyan,hogy nem lehet terhes,olyan nap nincs!

Egy nõnél nincs olyan nap vagy óra vagy perc, amikor 1000%-ig biztos lehet benne, hogy nem esik teherbe.Még menstruáció alatt is.Nyilván az esélyek nem ugyanakkorák, de olyan, hogy nem lehet terhes, olyan nap nincs!
Egy nõ akármikor terhes lehet, nincs olyan h na most nincs rá esély... A védekezés mindig fontos, már csak a fertõzések elkerülése végett is!
még a mentruáció alatt is teherbe eshetsz...
akármikor teherbe eshetsz, nemvagy robot, amit elõre programoztak. az élõ szervezet pedig kiszámíthatatlan.
már bocsi de biológia vagy felvilágósító óra nemvolt?? bármikor teherbe lehet esni...még menszesz alatt is. sõt ha nem is benned élveznek el akkor is van rá esély.
Háát elvileg nem lehet teherbe esni, de én ajánlom azért a gumit. A sperma azért nem pusztul el 1-2 órán belül.
max 4-5 napig el benne a sperma. nah szamold ki. ha a ciklusod 5 napot tart (tegyuk fel) akkor + meg 3 nap es + meg 4 nap(amig meg elnek a spermak) az mar 12. Nah hat kb akkor ovulalsz. szoval vigyazz hogy szamolod a dolgokat:) . De szentem nem

Az igaz, hogy ha elmúlt a menstruáció utána való 2-3 napba nem lehet teherbe esni?

Legjobb válasz: Szia! Ez így 100%-ban nem igaz. Valóban nagyobb rá az esély a ciklusod közepe felé,de voltak már olyanok,akik közvetlenül menstruáció elõtt vagy után,illetve közben estek teherbe. Ha tudok,még segítek.

Szia! Ez így 100%-ban nem igaz. Valóban nagyobb rá az esély a ciklusod közepe felé, de voltak már olyanok, akik közvetlenül menstruáció elõtt vagy után, illetve közben estek teherbe. Ha tudok, még segítek.

Tisztelt Doktor úr! Barátommal a menstruációm utáni 3. napon védekezés nélkül szeretkeztünk. A menstruációmnak a napokban kellene megjönnie. Teherbe eshettem?

Legjobb válasz: Tisztelt Hölgyem! Amennyiben a vérzése késne, mindenképpen javaslom a terhességi vizeletteszt elvégzését. Üdvözlettel: dr. Langmár Zoltán

Tisztelt Hölgyem! Amennyiben a vérzése késne, mindenképpen javaslom a terhességi vizeletteszt elvégzését. Üdvözlettel: dr. Langmár Zoltán

Tisztelt Doktor úr! Barátommal a menstruációm utáni 3. napon védekezés nélkül szeretkeztünk. A menstruációmnak a napokban kellene megjönnie. Teherbe eshettem?

Legjobb válasz: Tisztelt Hölgyem! Amennyiben a vérzése késne, mindenképpen javaslom a terhességi vizeletteszt elvégzését. Üdvözlettel: dr. Langmár Zoltán

Tisztelt Hölgyem! Amennyiben a vérzése késne, mindenképpen javaslom a terhességi vizeletteszt elvégzését. Üdvözlettel: dr. Langmár Zoltán
A menstruációd elsõ napján.
A kérdező hozzászólása: köszönöm a válaszokat! :)
Nekem azt mondta a nõgyógyászom, hogy a mensim vége felé, vagy végén vegyem be az elsõt annó, tehát 5. nap körül. Mégpedig azért, mert szokott csúnya mellékhatás lenni, aki a mensi elsõ napján veszi be, hogy pecsétel, vagy azonnal elmúlik a vérzés, ami ugye nem jó. Én januárban az 5. napon kezdtem el szedni, és így minden tökéletes volt, semmi mellékhatás, és a mensim is rendszeres.
én is ezt szedem, nemrég kezdtem. nekem azt mondta a doki h a mensi 1. napján vegyem be, de nem tudtam, mert mire hozzájutottam a gyógyszerhez, addigra megjött. így a 3. napon kezdtem, de nem volt gond, csak 2 hétig kiegészítõ védekezés kellett.
A kérdező hozzászólása: volt amikor sokat kimaradt de az idegesség leginkább az oka. de az minimális. inkább csúszni szokott.
Ja, és mostantól nem fog ingadozni, mindig ugyanazon a napon fog megjönni. Kimaradozni is szokott? Mert akkor nem túl egészséges a fogamzásgátló..
A kérdező hozzászólása: köszönöm szépen a választ! :) és segítséget!
De, itt csúszni fog. És onnantól "normális" lesz. Igazából beveheted a menstruációd 2-5. napján is, de akkor nem véd azonnal. Én is a menstruációm elsõ napján vettem be, meg mindenki, aki szedi. Így kell, nyugi!:)
A kérdező hozzászólása: de akkor nem fog csúszni az egész egy hetet? mert furcsa hogy a nõgyógyász azt mondta akkor kezdjem el. hogy fog akkor kijönni a 21 nap? (csak mert nagyon szokott ingadozni)
Én is meg erõsitem h a menszesz elsõ napján kell be szedni és nekem az orvos is ezt mondta

A női ciklus első napjának a menstruáció utáni első nap számít? És akkor kell elkezdeni szedni a fogamzásgátló tabit?

Legjobb válasz: Szia! Nem!!!!!Az elsõ nap az a nap, mikor megjön a menstruációd!

Szia! Nem!!!!!Az elsõ nap az a nap, mikor megjön a menstruációd!
A kérdező hozzászólása: Akkor mikor már rendszeresen szedem kell kihagynom a menstruáció alatt a gyógyszer szedést? (még nem szedek, csak érdeklõdöm...)
A mensid elsõ napja!mindenképp! vagy 5.-en veheted be ha már megjött(de ezt nézd meg a tájékozttón mert mindegyik más!)
elkezded a legelsõt a mensid elsõ napján 21 vagy 22 tabit beszedsz (változó gyógyszerenként!) elfogy 1 levél és 7 nap szünet az alatt az idõ alatt megjön a mensid és 7 nap után kezdheted szedni a második levelet
A kérdező hozzászólása: Akkor 2 havonta kell kb látogatni a nõgyógyászt, hogy újat felírjon?
Nem az én tabimat 3 hónapra írták fel!és kb 50000Ft volt
jajj bocs dehogy is 5000
A ciklus elsõ napja az a nap, amikor megjön a mensid! Ált. ezen a napon kell elkezdeni szedni a fog. gátló tabit, és gyógyszertõl függõen vagy az elsõ naptól vagy 7 nap után védettséget ad. Tehát 21 vagy 22 napon keresztül kell szedni és ha elfogy, akkor 7 (21 szemes)vagy 6 nap (22 szemes) szünetet kell tartani, ez idõ alatt megjön a mensid. Majd a köv. levelet a 8. napon (21 szemes) vagy a 7. napon (22 szemes) kell elkezdeni szedni és így tovább! Nem kell mindig a nõgyógyászhoz menni felíratni, elég ha a háziorvoshoz elmégy, õ is felírhatja!Persze ha van valami panaszod, akkor a nõdokihoz menj! Ha van még kérdésed, szívesen válaszolok!

A menstruációm utáni első napon közösültem a barátommal védekezés nélkül. Lehet ennek következménye, vagy menjek el 72 órás tablettáért míg van idő?

Legjobb válasz: Ha 28 napos a ciklusod, akkor a menstruáció elsõ napjától számítva a 14. napon van peteérésed, nagyon kicsi rá az esély, hogy teherbe estél, hacsak most nem volt ennyire korán peteérésed, de erre nagyon kicsi az esély. De ha megkönnyebbülsz, akkor menj el, és vedd be.

Ha 28 napos a ciklusod, akkor a menstruáció elsõ napjától számítva a 14. napon van peteérésed, nagyon kicsi rá az esély, hogy teherbe estél, hacsak most nem volt ennyire korán peteérésed, de erre nagyon kicsi az esély. De ha megkönnyebbülsz, akkor menj el, és vedd be.
Nagyon kicsi rá az esély, de sajna nem kizárt. TAlán védekeznetek kellett volna. Ha megnyugtat, vegyél be 72 órásat, bár abban hatalmas adag hormon van. Szerintem ha csak nem vagy kimondottan peches fajta, nem lettél terhes.

A menstruációm utáni első és második napon szerelmeskedtünk a barátommal. A baj az, hogy nem védekeztünk sőt egyszerre élveztünk el! Ez volt egy hete! 3 napja foyamatos hányingerem van! Eddig cigiztem most nem tudok rágyújtani! Teherbe eshettem?

Legjobb válasz: simán terhes lehetsz, de miért nem védekeztél, ha ez most aggaszt?? Az hogy te elélveztél-e tök mindegy,nem kell a gyerekhez, ahhoz csak spermium kell, meg peteérés, ami bármilyen meglepõ, de a mensi utáni napokon is elõfordul..a tüneteid alapján nem fog mejönni, akkor tesztelj, aztán hamar döntsd el mit szeretnél, de mindenképp doki!

simán terhes lehetsz, de miért nem védekeztél, ha ez most aggaszt?? Az hogy te elélveztél-e tök mindegy, nem kell a gyerekhez, ahhoz csak spermium kell, meg peteérés, ami bármilyen meglepõ, de a mensi utáni napokon is elõfordul..a tüneteid alapján nem fog mejönni, akkor tesztelj, aztán hamar döntsd el mit szeretnél, de mindenképp doki!
A kérdező hozzászólása: úgy gondoltuk hogy akkor még nem lehet peteérés
akkor egyszerre élvezzétek a gyereknevelést is.....
simán lehetsz terhes! A peteérés is lehet hamarabb, meg a spermiumok is élhetnek 3 napig is, simán találkozhattak! Nem akarlak elkeseríteni, de akik cigiznek, azoknál az elsõ jel szokott lenni, hogy nem bírnak rágyújtani! ha késik a mensid, másnap reggel 1.vizeletbõl tesztelj! Akkor esetleg már kimutatja, ha baba van! Kívánom, h ezt most megússzátok, de csakis a baba miatt, nem miattatok! Az érettséghez és a szexhez kell tudni elõre gondolkodni!!

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!