Találatok a következő kifejezésre: A menstruáció napjától kell (26 db)

A menstruációt honnan kell számolni? A ciklus első vagy utolsó napjától?

tehát ha pl. október 14.-én jött meg, akkor normál 28 napos ciklus esetén a következ?nek november 10.-én kellett volna megjönnie, vagy ha október 20.-án volt az utolsó napom, akkor október 17-én kellene megjönnie?

Legjobb válasz: 14.tõl kell számolni.

14.tõl kell számolni.
Mindig az elsõ naptól kell számolni.
A kérdező hozzászólása: értem, akkor késik. az utóbbi idõben diétáztam, lehet, hogy emiatt nem jön meg, vagy egy hetes késés még belefér, és megjöhet még?
Nekem volt hogy 9 napot késett.Be is voltam rezelve.De nem lesz gond, megjön :)
Mihez képest késik? A 28 nap egy átlag. 24-35 nap között normális a ciklus. Sokszor hallom azt, hogy "mindig késik pár napot a menzeszem". Aztán nagy nehezen kiderül, hogy nem késik, csak egyszerûen nem 28 napos a ciklusa, hanem mondjuk 32....

A menzeszt hogy kell számolni? A menzesz elsö napjátol 21-35 nap ugye? Vagy a menzesz utolso napjátol? és hány napig tart 1 normális menstruácio?

menzesz

Legjobb válasz: A menstruáció elsõ napjától számítva a 28. napon jön meg a következõ menstruációd. Ez egyénenként eltérhet, van akinek 28, 30, 33 nap egy ilyen ciklus. 5-7 napig tart egy normális menstruáció.

A menstruáció elsõ napjától számítva a 28. napon jön meg a következõ menstruációd. Ez egyénenként eltérhet, van akinek 28, 30, 33 nap egy ilyen ciklus. 5-7 napig tart egy normális menstruáció.
NEM a végétõl kell számolni! Ha a második válaszoló úgy számolja, akkor rosszul csinálja!!! A vérzés ELSÕ napja a ciklus elsõ napja. A következõ vérzés elõtti nap pedig a ciklus utolsó napja (hiszen a vérzés már a következõ ciklus kezdete). Egy normális menzesz ált. 3-6 nap, de lehet kicsit hosszabb is.
Szia.Én mindig az utolsó naptól számolom a 21 napot és mindig pontosan 21napra jön meg, ha nincs semmi probléma.Van egy kis naptáram ezen minden hónapban bejelölöm a mestruációm elsö és utolsó napját.így mindig kitudom számolni a 21napot.Nekem átlag5-6napig tart szerintem ez normális.Ha jársz nõgyógyásznál tedd fel a kérdésed õ biztosabb választ tud adni!
Én sem tudom kiszámolni ... :/
a menzesz elsõ napjátol kell számolni a következõ menzesz elötti napon bár már többen leirták. és igen jol tudod hogy 21-35 nap . 3-7 napig szokott tartani.nekem 2 és fél nap a 3.napon már csak egy két csepp
A menstruáció elsõ napjától.
az elsõ napjától. Magát a ciklust is az elsõ naptól számítjuk.

Mindenhol azt olvasom, hogy a fogamzásgátlót a menstruáció első napjától kell szedni. Miért mondhatta a nőgyógyász nekem, hogy a 3. naptól kezdjem el szedni?

Legjobb válasz: menstruáció alatt kell elkezdeni valamikor. mert akkor hamar hat. én is úgy tudom hogy elsõ napnál kell te mind1. amugy ha nem menstruáció alatt kezded el szedni akkoris hat de akkor vagy 2-3 hét után. Amugy a gyógyszer használati utasításában levan írva pontosan minden :) és szerintem ha el is kezded szedni igyis ugyis érdemes várni 2-3 hetet a durr bele akciókkal. inkább most 2 hét várás mint késöbb egy nagyobb gebasz:)

menstruáció alatt kell elkezdeni valamikor. mert akkor hamar hat. én is úgy tudom hogy elsõ napnál kell te mind1. amugy ha nem menstruáció alatt kezded el szedni akkoris hat de akkor vagy 2-3 hét után. Amugy a gyógyszer használati utasításában levan írva pontosan minden :) és szerintem ha el is kezded szedni igyis ugyis érdemes várni 2-3 hetet a durr bele akciókkal. inkább most 2 hét várás mint késöbb egy nagyobb gebasz:)
Mert õ így szokta ajánlani.Orvos, volt rá oka az biztos.
Azért a 3. napon kell beszedni az elsõt, mert akkor a legerõsebb általában a vérzés!!

Július 4-én (tehát ma két hete) adtam be magamnak az ovitrelle tüszőrepesztő injekciót. A "nem várt" menstruáció a beadás napjától számított 14. napra kell megjönnie, vagy a hatásának napjától számolva (24-36 óra) kell megjönnie?

Legjobb válasz: Szerintem számold bele azt a 24-36 órát is, mert az a biztos(a tüszõrepedéstõl számolt 14. napon jön meg)! Szóval én holnap után tesztelnék! Remélem sikerült! :) 35hkm

Szerintem számold bele azt a 24-36 órát is, mert az a biztos(a tüszõrepedéstõl számolt 14. napon jön meg)! Szóval én holnap után tesztelnék! Remélem sikerült! :) 35hkm
A kérdező hozzászólása: Már 4 tesztet csináltam....sajnos negatív lett. Baromi rossz ez a várakozás:(( Reménykedtem, hogy hátha ma van az ideje, hogy megjöjjön (szerencsére nem jött meg) és akkor már konstatálhatom magamban, hogy :éljen késik! De igazad lehet, sajnos valóban logikusabb holnaptól, vagy akár holnaputántól számolni.

3hete szedem a velgym tablettat a menstruaciom elso napjatol. A 3het alatt barna folyasom volt, es most a vartnal 5nappal elobb megjott . Hoyan fol tassam most a gyogyszer szedeset? Ugyanugy sorban, vagy most azt amit menzesz alatt kell szedni?

Legjobb válasz: BETEGTÁJÉKOZTATÓ A tabletta szedése okozhat pecsételõ vérzést, a menstruáció pedig a 7 napos szünetben jelentkezik, nem pedig az addigi ciklus alapján

BETEGTÁJÉKOZTATÓ A tabletta szedése okozhat pecsételõ vérzést, a menstruáció pedig a 7 napos szünetben jelentkezik, nem pedig az addigi ciklus alapján
ugyanúgy sorban..

Dienille fogamzásgátlót szedek 3 hete. Most kezdene hatni.2 hétig folyamatosan véreztem vele a menstruációm első napjától kezdve. Váltanom kell?

Múlthéten zsibbadtak a végtagjaim és erős hosszan tartó fejfájás mellett elment a látásom.Majd ugyan ez megismétlődött a mai napon is.A gyógyszerre rá van írva ezek a mellékhatások, a sürgősen hagyja abba a gyógyszer szedésért rovatban.Ez azt jelenti hogy más fogamzásgátló gyógyszerekre is így reagál a szervezetem?vagy egyszerűen gyógyszert kell hogy váltsak?

Legjobb válasz: Ez azt jelenti, hogy szigorúan tilos bármilyen kombinált tablettát szedned, mert az életedet veszélyezteted vele.

Ez azt jelenti, hogy szigorúan tilos bármilyen kombinált tablettát szedned, mert az életedet veszélyezteted vele.
És természetesen sürgõsen a szedését, ha eddig nem tetted meg.
A kérdező hozzászólása: természetesen abba hagytam :) köszönöm

Hogyan kell csinálni a hőmérőzést, és hol tudom a görbét vezetni? A menstruáció első napjától kell mérni a hőt?

Legjobb válasz: www.ciklus.hu - itt lehet vezetni Reggel, még ágyban fekve, az elsõ ébredéskor, nagyjából minden nap ugyanabban az idõben kell mérni ugyanolyan módon (hónalj vagy száj), akkor mutat reális értéket.

http://www.ciklus.hu - itt lehet vezetni Reggel, még ágyban fekve, az elsõ ébredéskor, nagyjából minden nap ugyanabban az idõben kell mérni ugyanolyan módon (hónalj vagy száj), akkor mutat reális értéket.
én úgy tudom, hogy a hüvelyben a legjobb mérni, vagy a nyelv alatt mert az belsõ hõ.. a hónaljat felejtsd el!!!!! a többi úgy van, ahogy az 1. írta..
A kérdező hozzászólása: köszönöm. nyelv alatt mérem

Ha néhány nap múlva kell megjönnie de minden jel arra mutat, hogy terhes vagyok, vegyek tesztet, vagy tényleg csak a várt menstruáció napjától számítva 4-5 nap mulva, ha nem jön meg?

Legjobb válasz: azt csak Te döntöd el, hogy tudsz-e várni addig vagy sem. Minden esetre ha nagyobb eséllyel mutatja meg, hogy lesz-e pocaklakó, ha vársz kicsit.:)

azt csak Te döntöd el, hogy tudsz-e várni addig vagy sem. Minden esetre ha nagyobb eséllyel mutatja meg, hogy lesz-e pocaklakó, ha vársz kicsit.:)
A nemvárt napján már nyugodtan tesztelhetsz, az érzékeny tesztek simán kimutatják a babát. Ha tudod, mikor volt peteérésésed, adj hozzá 14-15 napot és tesztelhetsz (olyan tesztet vegyél, ami a beágyazódást követõ 3. napon már eredményt mutat) Sok sikert!!! :)
Szia! Nekem a nem várt elõtt 3nappal esti vizeletbõl már gyönyörû pozitívat mutatott. Én nem bírtam várni!:-))) Csak arra vigyázz, ha csinálsz mostanában tesztet és negatív lesz, ne keseredj el azonnal! Lehet abból még pozitív. Szorítok Érted! 16hetes kismama
Én is várok vele!Ugyanis én mára-holnapra nem várom.Ilyenkor már rohangáltam a tesztekért , persze feleslegesen , mert nemsokra rá megjött:(Szerintem ha tudsz várni, akkor a kimaradt mensid után tesztelj csak.Sok sikert(magunknak) A kismamiknak gratulálok!!!
A kérdező hozzászólása: köszi a válaszokat, de, ha úgy érzem, még nem biztos, hogy terhes vagyok...ugye? bármi lehet, még az idegesség is...nem?

A MILLIGEST fogamzasgatlot a menstruacio elso vagy otodik napjatol kell szedni?

Legjobb válasz: mindegyiket az 1. nap kell szedni. de h h ezt nem mondták, vagy csak ugy a kezedbenyomták, és csõ, vagy mi?

mindegyiket az 1. nap kell szedni. de h h ezt nem mondták, vagy csak ugy a kezedbenyomták, és csõ, vagy mi?
-1
Én is azt szedek. A tájékoztató azt írja h az elsõ naptól
Beteg vagy. Olvassad el talán b...meg a tájékoztatót. Szerintem ne szedjed és ne dugj, mert még gyerek vagy.
utolsó elõtt vagyok. nekem az elsõ nap kellett elkezdeni.
akkor az 5. nap kezded. akkor nem hat az elsõ honapban. hanem majd csak a 2. tol.
A kérdező hozzászólása: a nogyogyasz azt mondta h az 5. naptol szedjem, es ezert vannak ketsegeim..most nem tudom h hogyan..
nekem is csak a kezembe adta a receptet és hali... a tájékoztatót olvastam el.
adtak hozzá betegtájékoztatót? ha igen akkor olvasd el ott.
Nekem is azt mondta a nõgyógyász, hogy az 5. napon kezdjem. De más orvost is megkérdeztem, õk azt mondták, az elsõ nap kell elkezdeni, és akkor a 15. szem tabitól kezdve már védett leszel.

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!