Találatok a következő kifejezésre: A menstruáció napján (368 db)

Hogyan lehetséges a peteérés a menstruáció napján? Biológiailag nem ellentmondásos ez?

Legjobb válasz: Nem, hiszen elõfordul, hogy egyszerre több petesejt is megérik, ám csak egy szakad ki, a többibõl - nem akarok hülyeséget mondani, de talán- sárgatest lesz.Ez egyáltalán nem biztos, de az tuti, hogy egyszerre nem egy érik meg, csak egy lökõdik ki, ez a menstruáció, tehát a többi még megtermékenyülhet függetlenül a menstruációtól.

Nem, hiszen elõfordul, hogy egyszerre több petesejt is megérik, ám csak egy szakad ki, a többibõl - nem akarok hülyeséget mondani, de talán- sárgatest lesz.Ez egyáltalán nem biztos, de az tuti, hogy egyszerre nem egy érik meg, csak egy lökõdik ki, ez a menstruáció, tehát a többi még megtermékenyülhet függetlenül a menstruációtól.
Nem! Ugyanis a peteérés nem abszolút feltétele a menstruációnak, rendszeres havivérzés peteérés nélkül is bekövetkezhet.
Letezik rendkivuli peteeres. Igenis elofordulhat, hogy a naiv no teherbe esik akkoris, ha menstrual - volt mar ra pelda.

Hogyan kell használni a hőmérőzést? Milyen hőmérővel kell csinálni? A menstruáció napján is kell használni?

A párommal most döntöttük el,hogy jöhet egy baby.Szóval elég kezd? vagyok, és nagyon izgatott.Várom a válaszokat.

Legjobb válasz: Szia! A hõmérsékletet reggel rögtön felkelés után kell mérni mielõtt még csinálnál valamit, vagy kiszálnál az ágyból, lehetõleg mindíg ugyanabban az idõben. Hétvégén azért engedek egy kis csúszást magamnak. Nyelv alatt kell mérni. Nekem digitális hõmérõm van ennek ellenére nem a csipogásig mérem hanem 5 percig, mert a csipogás után is mehet feljebb. A menstruáció elsõ napjától kell mérni, tehát mostantól minden nap amíg nem jön össze a baba. Az eredményt grafikonon kell ábrázolni ehhez vannak progik az inerneten pl:ciklus.hu vagy a babáttervezõk otthona oldalról is le lehet tölteni. A peteérés elõtt alacsonyabb lesz a hõd, a peteérés elõtt leesik utána emelkedni kezd és úgy kell maradnia mensiig.

Szia! A hõmérsékletet reggel rögtön felkelés után kell mérni mielõtt még csinálnál valamit, vagy kiszálnál az ágyból, lehetõleg mindíg ugyanabban az idõben. Hétvégén azért engedek egy kis csúszást magamnak. Nyelv alatt kell mérni. Nekem digitális hõmérõm van ennek ellenére nem a csipogásig mérem hanem 5 percig, mert a csipogás után is mehet feljebb. A menstruáció elsõ napjától kell mérni, tehát mostantól minden nap amíg nem jön össze a baba. Az eredményt grafikonon kell ábrázolni ehhez vannak progik az inerneten pl:ciklus.hu vagy a babáttervezõk otthona oldalról is le lehet tölteni. A peteérés elõtt alacsonyabb lesz a hõd, a peteérés elõtt leesik utána emelkedni kezd és úgy kell maradnia mensiig.
Szia! Az igaz, hogy nem szabad stresszelni magad miatta, de azért hasznos. Egyrészt a második, harmadik hónapban már látod hogy mikor szokott csökkeni és emelkedni a hõd és elõtte pár nappal és utána pár napig sûríteni tudjátok az együttlétet. Nem is beszélve, hogy azon hogy fogod stresszelni magad hogy volt-e peteérésed, mert pl:neked nem volt vagy nem sok nyákod volt és a fórumban olvastad hogy az jelzi a peteérést. Így meggyõzõdhetsz már most hogy van peteérésed, ha nincs akkor orvoshoz tudsz fordulni és nem megy el pár hónapod. Egyébként amikor én 1 hónap próbálkozás után kevés mensi miatt (a fórumban történõ olvasgatás után azt hittem baba) a doki azzal kezdte, hogy 3 hónapig mérjem a hõmet és vigyem vissza.
Ha csak most kezditek, ne stresszeld magad hõmérõzéssel. Ha majd 4-5 hónap múlva nem jön össze, akkor kezdd. Figyeld a naptárt és a hüvelyváladékot, és szeressétek egymást amikor jólesik! Mihamarabbi babásodást kívánok!
Szia! Nekem azt tanácsolták, hogy higanyos hõmérõvel mérjek és végbélben a legpontosabb. Az a lényeg, hogy belsõ hõmérsékletet kell mérni. Szokták ajánlani a hüvelyben mérést vagy szájban nyelv alatt. A hõmérõt még este rázd le és készitsd az ágyad mellék, hogy amikor reggel felébredsz már mérni is tudj. Mérd egy két hónapig a hõmérsékletedet igy megismered a saját tested. De igaza van a második hozzászolónak, hogy ezzel ne stresszeld magad. Akkor legyetek együtt amikor kivánjátok, ne akkor amikor épp leesik a hõmérsékleted. A peteérés ugyanis az utolsó legalacsonyabb hõmérsékletû napon szokott bekövetkezni. Az a baj a hõmérõzéssel, hogy utolag derül csak ki, hogy mikor volt a peteérés.
A kérdező hozzászólása: Nagyon köszi a válaszokat.

Ha a menstruációm napján csak két csepp vér jelentkezett aztán semmi, az késést jelent? Nem értem, mert ha már elkezdődött időbe, akkor miért nem jött meg rendesen? Már 5 napja semmi.

Legjobb válasz: Általában, ha napra pontosan is, de csak egy-két csepp vér van, az inkább valamilyen hormon problémára utal. Nekem is ez volt- azt hittem, hogy terhes vagyok, de elmentem dokihoz, írt fel closty-t.

Általában, ha napra pontosan is, de csak egy-két csepp vér van, az inkább valamilyen hormon problémára utal. Nekem is ez volt- azt hittem, hogy terhes vagyok, de elmentem dokihoz, írt fel closty-t.
Ha esély van rá, hogy terhes lehetsz, akkor vegyél egy tesztet. Két csepp vér bármit jelenthet, akár azt is, hogy baba van, csak esetleg késõbb fogant, lehet, hogy csak szimplán késik valamiért, vagy bekavart valami a menzidbe, és az is lehet, hogy baba volt, de mégsem maradt meg, csak nem indult meg a vetélés. Ha 5 napja semmi, akkor terhességet már simán kimutat a teszt!!! Kívánom, hogy az legyen, amit szeretnél!!!
Én terhes voltam, amikor így jártam. Mensi idejében három napig néhány csepp vér, aztán rendesen nem jött meg, nem tudtam mire vélni. De úgy gondoltam megjött, csak most ilyen volt, így vártam. Aztán néhány hét múlva gyanúsan kezdtem érezni magam, orvoshoz mentem, 6 hetes terhes voltam.
A kérdező hozzászólása: Köszi a válaszokat
Lehetett egy beágyazódásos vérzés is. Tesztelj szerintem ..és írd meg, hogy mi lett az eredménye. Drukkolok, hogy az legyen amit szeretnél.
Szia én is így voltam, 14 hét múlva meg már a kisfiamat fogom tartani a kezemben. 26 hetes kismama
A kérdező hozzászólása: Ma megjött, de olyan görcsösen, hogy alig bírtam a lábamon állni.Hát ennyi.Köszi a válaszokat.

Eltolhatja az antibiotikum a menstruáció napját?

az utóbbi 3 hétben sokat betegeskedtem. lázas is voltam, kemény gyógyszerek, egy hét szünet, és ismét betegeskedés, ismét láz.

Legjobb válasz: juteszembe a késés 2 napos

A kérdező hozzászólása: juteszembe a késés 2 napos
Szexeltetek mellévédekezés nélkül az antibiotikum kúra alatt vagy az utána következõ hét napban?
A kérdező hozzászólása: nem. használtunk gumit, és le is ellenõriztem. anélkül meg nemcsináltuk.
Akkor szerintem csak bekavart a betegség + az antibiotikum. Ha nem jön meg, azért sztem csinálj egy tesztet a biztonság kedvéért.
A kérdező hozzászólása: köszönöm. magam sem látom erre esélyét. de az aggaszt, hogy 3 napja görcsölgetek, és érzékenyebbek is a bimbóim, a hõmérsékletem meg 36.3-36.5 C° környékén mozog. de amúgy meg semmi egyébb. + a megfázás

A sárgatest vizsgálatot a menstruáció hanyadik napján vizsgálják?

Legjobb válasz: Nálam a menstruáció 3. napján vizsgálták, de többször is nézhetik a ciklusod alatt.

Nálam a menstruáció 3. napján vizsgálták, de többször is nézhetik a ciklusod alatt.

Miért pont a menstruáció első első napján kell kezdeni szedni a tablettát? Talán a hatékonyság miatt?

Van még egy kérdésem: Most kezdtem el a Mercilon szedését.El?tte Nuvaringet használtam,de nem a 8.napon vettem be a tablettát,hanem el?tte...Mit gondoltok,így is ok?

Legjobb válasz: Azért kell a menstruáció elsõ napján elkezdeni szedni, mert már akkor abban a ciklusban megakadályozza a peteérést!

Azért kell a menstruáció elsõ napján elkezdeni szedni, mert már akkor abban a ciklusban megakadályozza a peteérést!

A hormonvizsgálatos vérvételt a menstruáció 3. -5. napján csinálja a doki vagy a mensi utáni 3. -5. napon?

Mert nekem azt mondta, akkor menjek, ha elmúlt a mensim. (voltam terhes, csak sajnos elment a baba.)

Legjobb válasz: Nekem a menstruáció harmadik napján kellett mennem hormonvizsgálatra.

Nekem a menstruáció harmadik napján kellett mennem hormonvizsgálatra.
Nekem a 3.14. és 21. napon kellett menni hormon vizsgálatra.
A 3-5. nap az a ciklus 3-5. napját jelenti. Mivel a ciklus elsõ napja a mensi elsõ napja, ezért a mensi 3-5. napján kell menni. Én is megyek holnap.
nekem a 12. napon csinálta.

A menstruáció hanyadik napján jó már szeretkezni és hogyan?

Úgy értem ágyban törölköz?vel, vagy zuhanyban?

Legjobb válasz: Hát mi a menstruáció minden napján szoktunk szeretkezni, vagyis hogy nálunk nincs olyan hogy csak a 3. napon v ilyesmi. Barátom kicsit felhúzza az agyamat, kiveszem a tampont és rendesen az ágyon szoktunk, mindenféle törcsi ilyesmi nélkül, mondjuk néha jártunk már úgy hogy pár ici-pici csepp ott volt a lepedõn, de elvittem és beraktam mosásba. De rakhattok törcsit is. Utána egybõl zuhi, mi ezért is szoktunk este szexelni olyankor, mert akkor nem kell napközbe is fürdeni meg minden. Mondjuk ilyenkor csak egy féle pózba szexelünk, a barátom van felül, direkt azért ugye mert ha a lány lenne ilyenkor felül az gázosabb lenne. Különben ha te vagy alul, nem folyik ki a vér, nálunk is csak nagyon ritkán fordul elõ hogy picit foltos lesz a lepedõ.

Hát mi a menstruáció minden napján szoktunk szeretkezni, vagyis hogy nálunk nincs olyan hogy csak a 3. napon v ilyesmi. Barátom kicsit felhúzza az agyamat, kiveszem a tampont és rendesen az ágyon szoktunk, mindenféle törcsi ilyesmi nélkül, mondjuk néha jártunk már úgy hogy pár ici-pici csepp ott volt a lepedõn, de elvittem és beraktam mosásba. De rakhattok törcsit is. Utána egybõl zuhi, mi ezért is szoktunk este szexelni olyankor, mert akkor nem kell napközbe is fürdeni meg minden. Mondjuk ilyenkor csak egy féle pózba szexelünk, a barátom van felül, direkt azért ugye mert ha a lány lenne ilyenkor felül az gázosabb lenne. Különben ha te vagy alul, nem folyik ki a vér, nálunk is csak nagyon ritkán fordul elõ hogy picit foltos lesz a lepedõ.
Amikor márcsak nagyon kevés van, vagy csak barna akkor szerintem már simán lehet óvszerrel. Mi szoktunk, és ha már tényleg kb alig vérzel.. aki simán.
*akkor simán Amúgy zuhanyban ne, mert túl nagy a fertõzés veszélye.. fõleg ilyenkor!

Fogamzásgátló tablettát csak a menstruáció első napján lehet elkezdeni szedni, vagy a ciklus bármelyik napján?

Jöv? héten kellene megjönnie, de én rögtön késleltetni szeretném picit. Amúgy gondolom ha nem az 1. nap veszem be, akkor csak annyi, hogy az els? levél alatt nem leszek védett, ugye? Vagy származhat bel?le valami baj?

Legjobb válasz: A menzesz vmelyik napján kell elkezdeni!!

A menzesz vmelyik napján kell elkezdeni!!
Elsõ vagyok. Pontosítok: 1-5. napon kell elkezdeni.
na ne... most kezded, s már a késleltetés jár az eszedben? az elsõ napon kell elkezdeni, azért ajánlják a az5napon, mert kevesebb így a barnázás valószínûsége. amúgymeg el kell keserítselek, az elsõ levél még nem késlelteti, csak ha a következõt szünet nélkül kezded meg. de ez nem ajánlatos dolog:) . de te tudod...

A menstruáció második napján mennyi az esélye hogy teherbeesek?

16 vagyok, és a menszeszem 2.napján lefeküdtünk a barátommal és belém élvezett, másnap pedig már alig volt meg, félek kicsit. Sok mindent átolvastam már és ugye kicsi az esélye de mégis meglehet, de 16évesen ugyanúgy és az gyanús ha másnapra szinte elmúlt a vérzés???

Legjobb válasz: Ismerek olyat, aki menstruáció alatt esett teherbe, persze ez nagyon ritka, úgyhogy szerintem ne izgulj! De mindenképp vedd ezt intõ jelnek, és mindig védekezzetek!!!

Ismerek olyat, aki menstruáció alatt esett teherbe, persze ez nagyon ritka, úgyhogy szerintem ne izgulj! De mindenképp vedd ezt intõ jelnek, és mindig védekezzetek!!!
nekem is szokott így lenni, hogy mensi közben vagyunk együtt, és másnapra elmúlik, szerintem a hormonok miatt. nyugi, nem vagy terhes :)
Hát igen, volt aki így esett teherbe, de ennek kicsi az esélye! De legközelebb azért védekezzetek!
Szia én menzi elõtt 2 nappal lettem terhes, és ugyan úgy megjött a havim.Hogy honnan tudom?A menzi után nem voltunk együtt a férjemmel, és a következõ menzi már nem jött meg...:) :)
Menstruáció alatt szex????
A kérdező hozzászólása: Köszi a válaszokat! :) nagyon remélem hogy nemlesz semmi, de egy tesztet talán csinálok majd. ma már megint rendesen megvolt, bízok abban hogy nincs miért aggódnom, de nemlesz ilyen legközelebb, nem akarok ennyit izgulni.
Nekem egyik ismerõsömnek így jött össze a most 8 hónapos pici lánya:) Õ is azon az elven gondolkodott, hogy mensi alatt nem lehet teherbe esni..:-)

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!