Találatok a következő kifejezésre: A mensim napján vagyok (64 db)

Azt olvastam ezen az oldalon, hogy a 10es teszt s csak mensi napján vagy pár nappal később mutatja ki a babát. Ez igaz? Melyik tesztet ajánljátok?

Legjobb válasz: Ez attól függ, mikor fogant a baba, és milyen gyorsan termelõdik a szervezetben a HCG. Nekem a fogantatás után 12 nappal már kimutatta, igazm, mé xsak halványan. Egyben ez volt a menszi nemvárt napja is. de ha valaki csak a várt menszesz elõtt pár nappal esik teherbe, mert kitolódott a tüszõrepedése, akkor neki érthetõ módon a nemvárt napján még negatív lesz a tesztje.

Ez attól függ, mikor fogant a baba, és milyen gyorsan termelõdik a szervezetben a HCG. Nekem a fogantatás után 12 nappal már kimutatta, igazm, mé xsak halványan. Egyben ez volt a menszi nemvárt napja is. de ha valaki csak a várt menszesz elõtt pár nappal esik teherbe, mert kitolódott a tüszõrepedése, akkor neki érthetõ módon a nemvárt napján még negatív lesz a tesztje.

Ha a mensi napján 2 tized fokot esett a hőm, akkor tuti meg fog jönni? Vagy még visszamehet?

Legjobb válasz: sajna már nemfog visszamenni. akkor 32orán belül megjön-. nekem voltmár hogy lesem esett aznap mikor megjött. és volt olyan is hogy leesett és másnap jött meg vagy aznap.

sajna már nemfog visszamenni. akkor 32orán belül megjön-. nekem voltmár hogy lesem esett aznap mikor megjött. és volt olyan is hogy leesett és másnap jött meg vagy aznap.

Ha valaki nem terhes, akkor mikor esik le a hő? Mensi napján, vagy már előtte? És mennyivel?

Legjobb válasz: változó.elõzõ ciklusomnál elötte nap.a mostaninál aznap.de olvastam már itt olyat akinek fenn volt még reggel és délelött meg megjött.

változó.elõzõ ciklusomnál elötte nap.a mostaninál aznap.de olvastam már itt olyat akinek fenn volt még reggel és délelött meg megjött.
Szia! Én most kezdtem a hõmérõzést 4-én, az volt az 1. ciklusnapom, aznap jött meg! Nekem 36, 8-37, 3 között volt a hõm az elsõ 6 napon, és a mensi utolsó elõtti napján esett le 36, 4-re, tehát 10-én, a 7. ciklusnapon! Úgyhogy nekem fent volt nagyon még mensi alatt is!
nekem menzi elött 1 nappal már 2/10 et lentebb eset majd amenzi napján pedig 4 tizeddel az elõzõ napihoz képest. de van akinek csak a menzi napján esik le!
nekem menzi napján. ha "lánykoromban" is tudtam volna, hogy ezzel meg lehet tudni, mikor fog megjönni a menzesz, nem kellett volna már napokkal a nemvárt menzi elõtt betétekkel rohangálnom :)
Szerintem keress fel egy dokit. Uh-val megnéznek és kiderül, hogy mi is a helyzet valójában.
A kérdező hozzászólása: El fogok menni, csak ugye várni elég rossz....

33. napon vagyok. A mellem iszonyatosan fáj, feszül. A mensi napján erős hasszúrkát éreztem, tegnap már csak néha-néha szúrt. A mai tesztem (első vizeletből) negatív. Mi lehet a baj?

A ciklusaim 30 naposak, soha nem késik. A mellbimbóim állnak egyfolytában, kicsit fáj a derekam ma reggelre. A folyásom krémes fehér. Segítsetek!

Legjobb válasz: Szia! Ha nincs otthon teszted, akkor amint nyit a patika, mégy és veszel egyet! :) Nagy a valószínüsége, hogy babás vagy, legalábbis minden tünet passzol! És légyszi, írd meg mi lett az eredmény! Ha már az enyém -, a más boldogságának hagy örüljek!! :) Puszi.

Szia! Ha nincs otthon teszted, akkor amint nyit a patika, mégy és veszel egyet! :) Nagy a valószínüsége, hogy babás vagy, legalábbis minden tünet passzol! És légyszi, írd meg mi lett az eredmény! Ha már az enyém -, a más boldogságának hagy örüljek!! :) Puszi.
A kérdező hozzászólása: Köszi a bíztatást. Vettem tesztet, hokbao reggel azzal kezdek. Megírom mi lett. Neked meg kitartást
A kérdező hozzászólása: Negatív. Erõs barnázás. Meg fog jönni.
Sajnálom. Tudom milyen rossz érzés. Én most fogok menni vérvételre mert megbolondultak a hormonjaim, valószínüleg a prolaktin szintem magas, emiatt lehet nincs pé-m. Én most elkezdem inni a cickafark teát, meg a palástfüvet. Állítólag a cicka segiti a pé-t. Szorítok magunknak, hogy mihamarabb babásak legyünk! Próbáld egy kicsit elterelni a gondolataidat a babáról, tudom, ez nehéz, de foglald le magad valamivel! puszi
Ja, mind a két választ én írtam! :)
A kérdező hozzászólása: Én ezt már végképp nem értem. Reggel egy tisztaságbetétnyit barnáztam, azóta semmi. Most akkor mi legyen? Már belezavarodtam mindenbe

3x megjött már a mensim, egyszer a volt barátommal nem védekeztünk három hónapja a mensi utolsó napján. Most szeretnénk babát az új pasimmal, ha öxejött, három hetes terhes vagyok, fáj a hasam, a melleim is, viszont ezt a 14 hetesekre irják a neten?

Szerintetek lehetséges hogy az el?z?t?l vagyok terhes,

Legjobb válasz: Ha már 3-szor megjött, miután a volt barátoddal voltál, akkor tõle tuti nem lehetsz terhes. Ha most késik a mensid, akkor csinálj egy 10-es érzékenységû tesztet, ha még nem késik, akkor várd meg a nem várt napját, s akkor tesztelj.

Ha már 3-szor megjött, miután a volt barátoddal voltál, akkor tõle tuti nem lehetsz terhes. Ha most késik a mensid, akkor csinálj egy 10-es érzékenységû tesztet, ha még nem késik, akkor várd meg a nem várt napját, s akkor tesztelj.
A kérdező hozzászólása: köszi a választ, akkor most elvileg 16 hetes terhes lennék, dehát nincs hasam sem, most néztem, és ahogy beregeltem ide, elmentem és vettem tesztet, és most olvaslak, valakinek el kellett mondanom.Az elõzõ barátom egy szemétláda, és szerinted az normális, hogy mar egy hete hanyingerem van, meg a cicim is olyan mintha izomlázban lenne?
Nem akarok belekotyogni, félre ne érts, de nem akarsz túl korán gyereket az új pasidnak? Még róla is kiderülhet, hogy szemétláda és akkor mit csinálsz a gyerekkel? Ismerd meg jobban és utána hajráááá! :)
A kérdező hozzászólása: Megmentettte az életemet, és én tényleg nem az a tipus vagyok, aki csak ugy mindenkinek szülögetne, annyira vágyom egy gyerekre, mint még soha, és nem várok senkire és semmire.de természetesen igazad van teljes mértékben :)
A kérdező hozzászólása: Ma reggel csináltam tesztet, negativ, dehát még van egy hetem a mensiig, valamilyen szinten örülök, hogy akkor tényleg nem lehetek a másiktól terhes, de viszont tudom hogy tõle az vagyok, csak még "nem ágyazodtunk be :) ) problema megoldva :) )

A peteérés is mindig máskor van? Vagy mindig a mensi ugyanazon számú napján?

Legjobb válasz: Ha rendszeres a ciklusod, akkor a pé, illetve a tüszõrepedés általában ugyanazon a napon van. Ha nem rendszeres, akkor különbözõ napokon. Hõgörbe vezetése segít meghatározni.(Nem a MENSI valahányadik napján! Gondolom ciklust akartál írni a mensi helyett.) Itt megtudsz sokmindent a peteérésrõl, a ciklusról... http://babatervezok.otthona.net/attekintes.shtml

Ha rendszeres a ciklusod, akkor a pé, illetve a tüszõrepedés általában ugyanazon a napon van. Ha nem rendszeres, akkor különbözõ napokon. Hõgörbe vezetése segít meghatározni.(Nem a MENSI valahányadik napján! Gondolom ciklust akartál írni a mensi helyett.) Itt megtudsz sokmindent a peteérésrõl, a ciklusról... http://babatervezok.otthona.net/attekintes.shtml
Ez összetett kérdés, összetett választ fogsz kapni. A nõi nemi siklus két részre osztható: follikuláris (vérzés elsõ napjtól tüszõrepedésig) és luteális (tüszõrepedéstõl vérzésig). A follikuláris szakasz nagy ektéréseket mutathat az egyes nõk között, és egy nõ cikéusain belül is, pár naptól hetekig bármi lehet. A luteális szakasz azonban állandó: mindenkinél 12-16 napos. (10 napnák rövidebb luteális szakasz kóros, és orvosi kezelést igényel.) Egy nõ életén belül általában ugyanannyi a lueális szakasz hossza, az nem szokott változni. Nekem pl 12 napos, azaz ennyi idõ telik el a tüszõrepedés és a következõ vérzés között. Láthatod, hogy ez nem esik a menszi ugyanazon számú napjára, mert nem elõrefelé kell számolni, hanem a következõ várható menszitõl visszafelé.
Hát nem tudom pontosan mire gondoltál csak sejtem. Nekem ha a peteérésem vasárnapra esik rá 14 napra pontosan vasárnap van a mensim is.

Most mikortól kell számolnom a mensi első napját? Ovu naptár szerinz 14. kellett volna megjönni. Ekkor bana pecsételő dolgom lett. Tegnap is nagyon kevés barnázás volt (nekem ilyen sosem volt). Ma vagyok a 36. napon.

Ha megjön rendesen (remélem nem), akkor melyik a mensi els? napja? A barnázás, vagy majd a véres? Amúgy is nagy össze-visszaság a ciklusom, de ez már... Így nehéz lesz összehozni a babát!

Legjobb válasz: szia! a mensi elsõ napját a rendes vérzéstõl kell számolni nem a pecsételéstõl. De hátha baba van a dologban és azért nem jön meg rendesen! pár nap múlva tesztelj ha addig nem jön meg!

szia! a mensi elsõ napját a rendes vérzéstõl kell számolni nem a pecsételéstõl. De hátha baba van a dologban és azért nem jön meg rendesen! pár nap múlva tesztelj ha addig nem jön meg!
Lehet, hogy az ovu naptár sem volt ponots. A ciklus.hu szerinti görbémen nekem nem is jó helyen jelölte be a pé-t. Kb. egy héttel késõbb volt, és az tuti. Össze is jött akkor a baba. De az is lehet, hogy már babás vagy és azért nem jön meg rendesen. Ha 2-3 napon belül nem indul meg rendesen, akkor vegyél egy tesztet. Hátha baba van. Amúgy a ciklus rendezésére tök jók a gyógyteák. Pé-ig cickafark, pé-tõl meg palástfû tea. A palástfû még a beágyazódást is segíti. Sok sikert!!!:)
az elsõ napját nem buta kérdés...
az elsõ napját, mivel az a ciklus elsõ napja.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a választ :)
Az elsö napot, a kpvetkezö kérdése legtöbbször az, hogy mennyi ideig tart, így mindjárt azt is tudja, hogy meddig tartott.
Az elsõt.

Lassan egy hónapja szedem a tablettát és ideje az első 7napos szünetnek. Ez alatt fog megjönni? A következő szemet a szünet végén, vagy a mensim első napján kell majd bevennem?

Ne nézzetek butának, a betegtájékoztatómon nincs semmi, az orvos meg azt mondta a szedéssel kapcsolatban minden infót megtalálok majd a bizonyos tájékoztatón...

Legjobb válasz: ugye bevetted az elsõ tabit a menzeszed elsõ napján.na ezt csak a legelsõ alkalommal kell csinálni...legközelebb nem a menzeszed elsõ napján kell bevenned, hanem az utolsó tabi beszedési napjára számolsz rá nyolcat...tehát ha pl pénteken szeded be az utolsó tabit...akkor utána hét szombaton kell bevenned a következõt......a kihagyott napokban pedig meg fog jönni.! tehát ezentúl 21 napig szeded és 7 napig nem, és a 8. napon veszed be a gyógyszert újra.azalatt a 7 nap alatt meg fog jönni fontos hogy ha már elmúlt a menzeszed akkor sem veheted be elõbb a gyógyszert vagy ha még tart a menzeszed a 8.naon akkor is be kell venned a gyógyszert...tehát ezt pontosan tartsd be...21 napig tabi, utána 7 napig nem. Ha nem értesz valamit irj, és segítek még mert az elején tényleg zavaros még a dolog!:)

ugye bevetted az elsõ tabit a menzeszed elsõ napján.na ezt csak a legelsõ alkalommal kell csinálni...legközelebb nem a menzeszed elsõ napján kell bevenned, hanem az utolsó tabi beszedési napjára számolsz rá nyolcat...tehát ha pl pénteken szeded be az utolsó tabit...akkor utána hét szombaton kell bevenned a következõt......a kihagyott napokban pedig meg fog jönni.! tehát ezentúl 21 napig szeded és 7 napig nem, és a 8. napon veszed be a gyógyszert újra.azalatt a 7 nap alatt meg fog jönni fontos hogy ha már elmúlt a menzeszed akkor sem veheted be elõbb a gyógyszert vagy ha még tart a menzeszed a 8.naon akkor is be kell venned a gyógyszert...tehát ezt pontosan tartsd be...21 napig tabi, utána 7 napig nem. Ha nem értesz valamit irj, és segítek még mert az elején tényleg zavaros még a dolog!:)
hogyhogy nincs semmi a betegtájékoztatón? kéne, h legyen. Remélem, nem mondok hülyeséget, és minden típusú fogamzásgátlót egyformán kell szedni: amit én szedtem, azt úgy kellett, h 7 napos szünetet kellett tartani, az alatt jött meg, és a következõ levelet a 7. napon kellett bevenni
Pontosan úgy van ahogy a 2. válaszoló leírta, és az õ példájából kiindulva, ha az levél elsõ bogyóját szombaton veszed be, akkor onnantól kezdve minden levél elsõ bogyója szombatra fog esni. (kivéve ha nem cseszel el vmit:D)
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válaszokat! :) És hidd el, elsõ válaszoló, nem kérdezném feleslegesen!

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!